Hráčem měsíce v lize je Jurečka, mezi trenéry uspěl Priske

09.06.2023, 14:46
Aktuality
Václav Jurečka (© twitter.com/slaviaofficial)

Hráčem měsíce v první lize se poprvé stal útočník Slavie Václav Jurečka. Mezi trenéry v květnu uspěl Brian Priske z mistrovské Sparty, jenž navázal na nedávné ocenění pro kouče sezony. Výsledky fanouškovské ankety zveřejnil oficiální web soutěže.

Jurečka uspěl v anketě hlavně díky nevídané střelecké formě v průběhu nadstavbové skupiny o titul. Osmadvacetiletý útočník nasázel během pěti duelů 12 branek a s celkovými 20 zásahy na poslední chvíli získal korunu pro krále střelců. V zápasech s Bohemians 1905 i proti svému bývalému klubu Slovácku se blýskl Jurečka čtyřmi góly.

Pětinásobný reprezentant předčil kolegu z národního týmu a kapitána Sparty Ladislava Krejčího mladšího a nigerijského útočníka Victora Olatunjiho z Liberce.

Priske zvítězil v anketě potřetí v sezoně a má stejný počet triumfů jako plzeňský Michal Bílek. Dánský kouč dovedl Spartu po devíti letech k titulu. Klíčové byly pro Letenské hlavně úvodní tři výhry v nadstavbě včetně té v derby se Slavií. Ve zbývajících dvou kolech už stačil Spartě k prvenství pouhý bod.

Dalšími nominovanými byli dubnový vítěz Zdenko Frťala z Teplic a Pavel Vrba, jenž dostal Zlín z poslední příčky a v následné baráži s Vyškovem udržel s týmem prvoligovou příslušnost.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele