Holeš před Servette: Cílem je postup ze skupiny a pokračování v EL

20.09.2023, 22:22
Aktuality

Podle středního obránce nebo záložníka Tomáše Holeše vstupuje Slavia do Evropské ligy s jasným cílem postoupit do jarní fáze soutěže. Řekl to na tiskové konferenci před čtvrtečním zahajovacím duelem skupiny G na hřišti Servette Ženeva, ve kterém s největší pravděpodobností povede tým s kapitánskou páskou.

Ve skupině G jsou ještě AS Řím a Šeriff Tiraspol. V jarní části soutěže budou pokračovat první dva celky, týmy na třetích místech přejdou do nižší Evropské konferenční ligy. "Favorit skupiny je jednoznačně AS Řím. Zbývá druhé postupové místo, na kterém bych samozřejmě rád viděl nás. Ambicí nás všech je postup ze skupiny a pokračovat v Evropské lize," uvedl Holeš.

První překážkou je vicemistr švýcarské ligy Servette. Ačkoliv se svěřencům kouče Reného Weilera v úvodu sezony nedaří a doma z pěti soutěžních zápasů ještě nevyhráli, Pražané varují před ofenzivní sílou domácích. Holeš si jako lídr defenzivní řady bude hlídat především francouzského tvůrce hry Timothého Cognata.

"Je to jeden z těch nebezpečných hráčů, takový špílmachr. Budeme ho muset pokrýt, rozjíždí většinu ofenzivních akcí. Navíc dobře spolupracuje s útočníky, musíme si na něj dát pozor," upozornil třicetiletý reprezentant, jenž na pozici kapitána zřejmě opět nahradí Jana Bořila, který do Švýcarska z osobních důvodů nepřicestoval.

K týmu se nepřipojí ani Ivan Schranz. Slovenský univerzál je po brankáři Ondřeji Kolářovi v krátké době dalším hráčem červenobílých, který chybí kvůli narození potomka. "Za kluky jsme samozřejmě rádi, že se jejich rodiny rozrůstají. Třeba se jim narodili budoucí fotbalisté. Oslavit jsme to ale nestihli, snad až bude volnější období," podotkl Holeš i s odkazem na nedělní derby, v němž lídr ligové tabulky přivítá odvěkého rivala Spartu.

"O derby už se trochu bavíme, ale jsme v rytmu, že každé tři čtyři dny hrajeme, takže jdeme opravdu zápas od zápasu. Až skončí zítřejší utkání, tak pak budeme mít teprve přípravu na nedělní zápas. Musíme se vždy soustředit jen na jedno konkrétní utkání," dodal Holeš.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele