Slavia je lepší než naši soupeři v kvalifikaci Ligy mistrů, varuje Weiler

20.09.2023, 19:04
Aktuality

Trenér Servette René Weiler považuje Slavii, s níž jeho svěřenci ve čtvrtek rozehrají hlavní fázi Evropské ligy, za možná ještě těžšího soupeře než protivníky v kvalifikaci Ligy mistrů Genk a Rangers. Před premiérovou účastí švýcarského týmu ve skupině evropských pohárů necítí žádný tlak. Uvedl na to na tiskové konferenci.

Ženeva přešla do skupiny Evropské ligy poté, co v kvalifikaci Ligy mistrů nejprve překvapivě vyřadila na penalty Genk a pak vypadla s Rangers. "Myslím, že Slavia je zhruba na stejné úrovni jako Genk a Rangers. Náš pozorovatel dokonce říká, že je lepší než ti dva. Je na nás, abychom odehráli dobrý zápas," uvedl Weiler.

Padesátiletý švýcarský trenér se už se Slavií v pohárech utkal, v roce 2016 jím vedený Anderlecht hladce vyřadil Pražany v kvalifikaci Evropské ligy po dvou výhrách 3:0. Od té doby se ale červenobílí hodně posunuli.

"Očekávám fyzicky velmi silného soupeře. Slavia dorazí plná sebevědomí, protože v domácí soutěži, která je úrovní podobná jako švýcarská liga, sedmkrát vyhrála a jen jednou remizovala. Je to tým plný reprezentantů," připomněl Weiler, že Pražané v domácí lize v této sezoně ještě neprohráli.

Švýcarského vicemistra čeká velká premiéra ve skupinové fázi pohárů. "Necítím žádný tlak. Tlak je, když nemáte dostatek jídla, když nemáte střechu nad hlavou. Ne, když jsme se kvalifikovali se Servette do skupinové fáze Evropské ligy, kterou jsme nikdy předtím nehráli," poznamenal Weiler. "Vedení po losu označilo za cíl skončit do druhého místa, ale jako trenér tím nejste nijak posedlý," doplnil Weiler.

Už má téměř jasno o sestavě. Do branky nasadí Jérémyho Fricka, který se uzdravil po zranění v kvalifikaci Ligy mistrů. "Mám v hlavě devět nebo deset hráčů. V brance nastoupí Frick, ale (dvojka) Joël Mall během jeho zranění odvedl velmi dobrou práci. Teď mám ovšem jasno," řekl Weiler.

Autor: ČTK

Komentáře (9)

Přidat komentář
wyqinac

tak samozrejme, ze jsme lepsi nez nejaky rangers

Reagovat
delfin

Házet Slavii zrovna do společnosti Genk a Rangers? To zní, jako by je neměl rád. Ale co, Juráska taky podceňovali.

Reagovat
Perzifláž

Mně to přijde brutálně lichotivý, vzhledem k tomu, jak Slávia dopadla loni. Čekal bych, že si týpeček prohlídne tabulku skupiny G posledního ročníku KL a vyvodí závěr.

Reagovat
Hunt

Tak to při přípravě na dnešní zápas je skoro stejně směrodatné jako jeho předchozí zkušenost se Slávií s Anderlechtem.

Reagovat
Perzifláž

Tak co je směrodatný? Prohra s Luhaňksem? OK, tak třeba na tu se mohl podivat.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Hunt

Oni zase ani jednou neporazili Rangers, to si nevybereš.

Reagovat
Pinturicchio

"Mám v hlavě devět nebo deset hráčů."

Na fotce ta hlava tak velká nevypadá.

Reagovat
Losinho

Jestli se mu tam vejdou, tak bude mít Slavie při centrech asi docela výhodu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele