Höjbjerg se v Dánsku stal poprvé v kariéře hráčem roku

08.01.2023, 10:20
Aktuality
Pierre-Emile Höjbjerg (© AFP)

Pierre-Emile Höjbjerg, záložník londýnského Tottenhamu, se stal nejlepším fotbalistou roku v Dánsku pro rok 2022. V boji o toto ocenění porazil sedmadvacetiletý rodák z Kodaně jak Christiana Eriksena, záložníka Manchesteru United, tak také Joachima Andersena, obránce Crystalu Palace. S dánským nároďákem se také představil na světovém šampionátu v Kataru.

Höjbjerg letos za Spurs odehrál napříč všemi soutěžemi 24 zápasů, vstřelil také pět gólů a na své konto přidal i čtyři asistence. Jestliže na klubové scéně prožívá jednu z nejlepších sezón ve své kariéře, v reprezentaci už tak veselo nebylo. Dánsko na mistrovství světa zklamalo, ve skupině D se utkalo s Tuniskem, Francií a Austrálií, získalo jediný bod a obsadilo v tabulce poslední místo. Lepšími výkony se každopádně prezentovali Dánové aspoň v Lize národů.

Höjbjerg cenu získal vůbec poprvé, loni ji ovládl obránce Simon Kjaer z AC Milán. Od roku 2013 si cenu pětkrát přebíral Christian Eriksen, třikrát pak brankář Kasper Schmeichel, jenž nyní působí v dresu Nice. Eriksen je od roku 1963, kdy se v Dánsku vyhlašuje nejlepší hráč za uplynulý rok, s pěti triumfy rekordmanem, v ženách vládne se sedmi Pernille Harderová.

Autor: Patrik Sandev / dbu.dk

Komentáře (13)

Přidat komentář
Rudnevs

Pekne na to, ze som ho v Bayerne vzdy vnimal ako toho mladika, ktory nedostaval prilezitosti, nakoniec spravil peknu karieru

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Kucka

Reagovat
kitas

Skončila nadvláda Nicklasa Bendtnera

Reagovat
Felitel

Reagovat
Witcher

Haland se obrací v hrobě

Reagovat
masly008

myslíš toho nora?

Reagovat
Jackmaker1989

Reagovat
FUnk

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
eder

Je cosi shnilého ve státě dánském...

Reagovat
Ahoso Widaho

Taky kdo jinej...

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalitný player

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele