Nejlepším fotbalistou Kanady je její první střelec na mistrovství světa Davies

23.12.2022, 09:49
Aktuality
Alphonso Davies (© AFP)

Kanadským fotbalistou roku byl vyhlášen záložník Bayernu Mnichov Alphonso Davies. Dvaadvacetiletý hráč pomohl národnímu týmu k postupu na mistrovství světa po 36 letech a na šampionátu v Kataru vstřelil historicky první gól Kanady na závěrečném turnaji. Díky tomu ovládl domácí fotbalovou anketu počtvrté za posledních pět let.

S Bayernem vyhrál Davies bundesligu i německý Superpohár. Na mistrovství světa v úvodním duelu s Belgií neproměnil penaltu, ale v následujícím zápase ve skupině proti Chorvatsku skóroval po 68 sekundách a zapsal se do historie kanadského fotbalu.

Asi nejvíce si z turnaje v Kataru bude pamatovat právě svůj gól, kterým každopádně pouze mírnil následky konečné porážky s Chorvatskem. "Když jsem pak běžel k rohovému praporku, podíval jsem se doleva. A viděl jsem, jak všichni moji spoluhráči běží proti mně," popisoval Davies ještě před posledním duelem základních skupin proti Maroku. "Ano, měl jsem parádní pocity. Dlouho jsme na tento okamžik čekali, byli jsme šťastní."

Autor: Patrik Sandev / ČTK, sportsnet.ca

Komentáře (4)

Přidat komentář
Gazdo

Najlepsi lavy bek na svete

Reagovat
Mass

Asi jo, i když na šampionátu hodně dobře vypadal i Theo Hernandez.

Reagovat
Gazdo

Theo moze byt kludne cislo 2

Reagovat
h8_sfatto

a 9 let tomu nebude jinak jako u Alaby

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele