Hoeneß: Süle může zapomenout na mistrovství Evropy

21.10.2019, 13:57
Aktuality
Hned dvě velké nepříjemnosti v sobotu odpoledne potkaly mnichovský Bayern. Německý mistr v nastavení zápasu v Augsburgu inkasoval a domů si nakonec odvezl jenom remízu 2:2, mnohem větší ztrátou pak je Niklas Süle, obránce si vážně poškodil kolenní vazy a pokud se nestane zázrak, přijde o zbytek sezony...

Čtyřiadvacetiletý Süle z duelu odstoupil po několika minutách a hned se mluvilo o vážném problému, což následně potvrdilo podrobné vyšetření. To odhalilo přetržený přední zkřížený vaz a fotbalista se už včera podrobil operaci.

Süle bude mimo hru minimálně šest měsíců a Bayernu tak nepomůže v lize, poháru a Lize mistrů. Zranění ho pak s velkou pravděpodobností připraví i o účast na evropském šampionátu, na který mají Němci namířeno, dle prezidenta klubu Uliho Hoeneße by hráč návrat na trávníky neměl uspěchat a znovu hrát by měl až v příští sezoně.

"Süle může zapomenout na mistrovství Evropy," řekl jasně Hoeneß.

"Je to nesmysl, aby na turnaj jel. Už nyní by se měl soustředit na příští sezonu," dodal prezident bavorského celku.

Autor: Tomáš Pavlík / onefootball.com

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ja tomu nerozumím. Vsak Euro je pristi rok.

Reagovat
johan14

Odveta Hoeneßa za pochybnosti o Neuerovi ako jasnej jedničke. Mali by ho vrátiť do basy, je to magor.

Reagovat
smazaný uživatel

Hoeneß sa ako vždy robí príliš múdrym a dôležitým. Predpokladaná doba Süleho liečby je 6 mesiacov a Euro sa bude konať o 8 mesiacov. Dôležitú úlohu tam bude určite zohrávať viacero faktorov, týkajúcich doby uzdravenia, regenerácie, zapojenia sa do tréningu, faktu či bude vôbec samotný hráč chcieť ísť na ME a v konečnom dôsledku to aj tak bude závisieť na rozhodnutí reprezentačného trénera a nie na tom, čo si myslí nejaký starý skorumpovaný funkcionár...

Reagovat
db18

6 měsíců chyběl při prvním zranění, teď si zničil to samé koleno a obecně se předpokládá, že při opakovaném zranění je pauza 8 až 12 měsíců... Navíc by i v zájmu hráče mělo být nic neuspěchat a vrátit se až v nové sezoně.

Reagovat
martin.b

Euro je v červnu. Bundesliga končí v půlce května, musel by se dát dohromady aspoň v půlce dubna a odehrát nějaký zápasy, aby o něm mohl Low přemýšlet. A pokud má ALC, pak je to minimálně na 6 měsíců léčby, spíš na 7-8. Takže těžko říct, možná by to stihnul, ale kdo ví, v jaké formě by na Euro jel.

Reagovat
db18

Reagovat
Filipow

Reagovat
Müllered

Reagovat
smazaný uživatel

Euro je letos?

Reagovat
smazaný uživatel

Super prohlaseni pred rekonvalescenci

Reagovat
Müllered

Obrovská ztráta pro Bayern, v současné době je nenahraditelný jak pro Bayern, tak pro repre. Francouzi jsou zatím za očekáváním. Tahle sezona se může odpískat. Snad to ještě urychlí odchod Kovače.

Reagovat
popltak

Reagovat
Rudnevs

Süleho mi je lúto, ale som zvedavý, ako to chce Löw riešiť. Teším sa na EURO so stopérmi v zložení Tah, Stark, Ginter, Koch.

Reagovat
smazaný uživatel

Rudiger?

Reagovat
manuelo neuero

co sem viděl tak v repre všecko posral

Reagovat
Rudnevs

Toho som zabudol, no. Ale to je jedno, tiež neni špička, hoc hrá za Chelsea a je asi kvalitnejší než vyššie menovaní.

Reagovat
Whitemedia

v Chelsea špička je, když je teda zdravý.. a pak se v repre promění v průměráka..

Reagovat
smazaný uživatel

Ten býva v poslednej dobe zranený tak často, že to už je snáď väčšia pravdepodobnosť, že sa dovtedy dá do zdravotnej a hernej pohody Süle než on...

Reagovat
smazaný uživatel

S takovou tam vrátí Hummelse

Reagovat
Rudnevs

Skôr by som veril tomu, že tam bude hrať trebárs Can a do stredu vezme Rudyho, pretože musia ísť predsa cestou mladých hráčov.

Reagovat
smazaný uživatel

Zabít Cana na CB, to je přesně něco co bych od Lowa v této situaci čekal. Nikdo mi nenamluví, že tam udělá lepší práci než prověřený Hummels. Stačilo vidět co Can (ne)prováděl v Estonsku.

Reagovat
vladino10

Tomu absolútne neverím, na to je Low príliš presvedčený o svojej neomylnosti

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky ne, bylo to psáno s trochou sarkasmu. To s tou neomylností bych podepsal

Reagovat
mayday

No, to teda není bůhvíjak.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyzerá to tak, že pri Süleho absencii bude tá nominácia Nemecka na Euro čo sa týka stopérov naozaj vyzerať takto, ak budú teda všetci fit. Stark si síce zatiaľ neprípísal ani jeden štart za nemeckú seniorskú repre, v tomto roku však vo viacerých kvalifikačných zápasoch sedel na lavičke, takže za týchto okolností by sa do konečnej nominácie mal dostať. Otázne ale je, či by si ho Löw aj reálne trúfol do zápasu ME aj postaviť. Však napríklad v posledných dvoch medzištátnych zápasoch Nemecka proti Argentíne a Estónsku keď boli zranení Ginter aj Tah alternoval na stopérskom poste Emre Can. Moc sa však nevytiahol a za svoju hlúpu reakciu videl proti Estónsku už v 15. minúte červenú kartu. Oslabil tak mužstvo a proti silnejšiemu súperovi než je Estónsko sa to Nemcom mohlo vypomstiť. Snáď sa už Löw v budúcnosti podobným experimentom radšej vyhne...

Reagovat
smazaný uživatel

Mustafi na scenu

Reagovat
smazaný uživatel

Ak by cez zimu prestúpil do Bundesligy ako sa pošuškáva a herne sa tam uchytil, nemuselo by to nakoniec byť až také sci-fi. Koniec-koncom, Mustafi už pod Löwom v nemeckej repre v minulosti odkopal dvadsiatku zápasov, je teda na tejto úrovni dostatočne odskúšaný a osobne si myslím, že Löw by ho v konečnej nominácii pokojne uprednostnil napríklad pre Starkom, ak by mal teda na konte spomínanú zápasovú prax z ligy.

Reagovat
irik

Reagovat
rave

Tak to jsem zvědavý, jestli Jogi dojde s prosíkem za Hummelsem.

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu nedá už ani čuchnout.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele