Historie lvíčka na hrudi: Spasí Vrba český fotbal?

31.07.2015, 11:07
Profily, historie
Už déle než jednadvacet let trvá historie samostatné české reprezentace. Během nich se v pozici hlavního trenéra vystřídalo hned devět mužů - o každém z nich EuroFotbal zpracoval netradiční takticko-analytický komentář, který se skládá z kratší obecné části a delším taktickém pojednání o vybraném utkání.

Po krachu při kvalifikaci na světový šampionát v Brazílii stanul národní tým ve slepé uličce. Hráčský materiál se ani omylem nemůže rovnat s hvězdami typu Nedvěd, Poborský, Koller a podobně, proto je bezpodmínečně nutné přidělit týmu nejlepšího možného stratéga. Je bývalý trenér Plzně či Žiliny tou správnou volbou? Spasí český fotbal?

Pavel Vrba

Je nutné se na věc podívat zcela otevřeně. Hvězdná generace s výjimkou Petra Čecha a ke zraněním náchylného Tomáše Rosického už definitivně odrostla. Musíme začít od píky a stavět na hráčích z domácí soutěže. Z těchto fotbalistů se opory musí teprve stát. Po Michalu Bílkovi a Josefu Pešicem definitivně převzal rozložený tým jako poslední zachránce nejúspěšnější trenér posledních let Pavel Vrba, aby jej dokázal zázračně pozvednout.

Šéf svazu Miroslav Pelta měl od první minuty volby nového trenéra v hlavě jediné jméno. Pavel Vrba byl tehdy ještě upsán Plzni, která jeho příchod blokovala. Pelta však nakonec "Viktorku" uprosil a k prvnímu lednu minulého roku Vrba definitivně opustil klubový fotbal a stal se trenérem českého národního týmu. Bude i jeho spasitelem?

V přípravných zápasech nedokázal porazit Norsko ani Finsko, s Rakouskem a USA dokonce prohrál. V případě Pavla Vrby však výsledky roli nehrály. Zkušený taktik si potřeboval vytipovat úzký kádr, na kterém postaví základní sestavu pro kvalifikaci. A tam si zatím vede téměř na jedničku. Výhry s Nizozemskem, Islandem, v Turecku či Kazachstánu bohužel kalí domácí remíza s Lotyšskem a prohra na Islandu.

Nejvýznamnějším taktickým rysem Vrbových kvalifikačních začátků je určitě role krajních obránců - zkušený David Limberský a především kometa uplynulé sezóny Pavel Kadeřábek perfektně doplňovali křídelní prostory a byli velkým nebezpečím pro defenzivy soupeřů. Bořek Dočkal se díky tomu mohl z pravé strany zálohy stahovat doprostřed hřiště, odkud pak zasazoval gólové údery. Dočkal se takto podílel na 6 (!) z 12 kvalifikačních branek, Kadeřábek pomohl ke třem. Při roli útočníka Davida Lafaty, jenž pod Vrbou zastává staženější roli, jsou jejich gólové přídavky důležité pro celý tým.

Velkým pozitivem oproti předešlým koučům "nároďáku" je na každý pád herní styl. Pavel Vrba navázal na pohledný fotbal, který ordinoval hráčům Plzně, a právě tento aktivní ofenzivní projev do jisté míry stál i za úspěšnými výsledky z kvalifikace. Jeden příklad za všechny; Nizozemci si sice vítězný gól vstřelili prakticky sami - ovšem nedošlo by k němu nebýt aktivního napadání českého týmu a jeho snahy vyhrát zápas za každou cenu.

Taktický rozbor: Česko - Lotyšsko 1:1 (28. březen, 2015)

obrázek
Základní sestava české reprezentace v utkání proti Lotyšsku.

Nejpřekvapivější výsledek v první části kvalifikačního cyklu paradoxně poměrně zřetelně ukázal Vrbovu taktickou zdatnost (což se kupříkladu nedá říci o posledním soutěžním klání na Islandu). Problém proti Lotyšsku spočíval částečně v nekvalitě kádru směrem do ofenzivy a především a jednoznačně v individuálních chybách.

Ani absence Pavla Kadeřábka neudělala týmu čáru přes rozpočet. Na pravém kraji obrany nastoupil Theodor Gebre Selassie, jenž po vzoru mladého Sparťana ovládal celou pravou stranu hřiště. Bořek Dočkal tudíž mohl opět zaujmout větší herní prostor a pracovat i zprostředka.

V počátku utkání měl Vrba jasný záměr. Překonat Lotyše díky technické převaze, kterou měli v ofenzivní části přinášet především Jaroslav Plašil, Tomáš Rosický a Bořek Dočkal. Nasazení Plašila na pozici defenzivního záložníka místo Lukáše Váchy však týmu přineslo více škody než užitku.

Lotyšsko nastoupilo s totálně obrannou taktikou, ve vápně mnohdy "zaparkovali autobus" a v devíti lidech přiváděli favorizované Česko k šílenství. Pomalý Plašil, jehož největší přínos spočívá v disciplíně držení míče a chytrých přihrávkách spíše do otevřenější obrany, tudíž svoje klady neměl jak využít. Pavel Vrba navíc udělal taktickou chybu při postavení u standardních situací. Mírné podcenění lotyšské ofenzivy jej přimělo k tomu, že Plašila postavil jako posledního hráče mezi vápnem a půlící čarou - a právě jeden smrtící protiútok znamenal ve finále ztrátu dvou bodů.

Do druhého poločasu proto Vrba nahradil Plašila dynamickým a hbitým Václavem Pilařem, který vnesl do hry českého týmu aktivitu a rychlost. Posunul se navíc na kraj zálohy a Dočkal mohl definitivně operovat uprostřed pole. Na levé straně měl stejné pokyny jako Pilař Ladislav Krejčí. I díky tomu česká reprezentace po změně stran svého soupeře jasně přehrávala, ale do šancí se dostávala pouze ve vzdušném prostoru.

Proto Pavel Vrba ještě před šedesátou minutou opět změnil formaci a do hry vpustil vysokého útočníka Tomáše Necida, který měl tento taktický záměr ještě více zefektivnit. Právě v Necidově případě se ovšem tento tah nevyplatil vinou špatného hráčského výkonu. Necid za více než půl hodiny nedokázal v hlavičkových soubojích vytvořit jedinou nebezpečnou příležitost, v šestnáctce naopak působil neobratně.

Nejvýše v ofenzivní čtveřici se měl opět pohybovat David Lafata, jediný útočník ve Vrbově formaci, jenž již tradičně neplnil roli čistokrevného útočníka. Proti urputně bránícím Lotyšům však Česku fotbalista pohybující se mezi stopery chyběl a tyhle úkoly dostal na bedra právě neúspěšný Necid.

Jeho práci tak musel zastoupit stoper Václav Procházka. V závěrečném tlaku byl právě on nejnebezpečnějším hráčem ve vápně Lotyšů a po jedné z jeho střel vybojoval alespoň bod za remízu 1:1 pohotovou dorážkou Václav Pilař.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (166)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jestli českou repre nezachrani vrba tak uz nikdo

Reagovat
smazaný uživatel

Ale česká repre nepotřebuje zachraňovat. Repre je jen odrazem kvality našeho fotbalu. Samozřejmě, dají se její výsledky nějak ovlivnit, ale trenér nedokáže zázraky. Dřív jsme měli plno hráčů v Evropě, kteří pravidelně nastupovali. Dnes je situace horší, což se logicky musí projevit i na konkurenceschopnosti reprezentace. Ta je jen špičkou ledovce, ale fotbal jako takový je třeba zachraňovat už od mládeže...

Reagovat
kardous

Reagovat
junglist

Reagovat
smazaný uživatel

Pavel to dokáže Vyhrajeme Euro a postoupí do semifinále MS! Vrba na hrad !

Reagovat
smazaný uživatel

dobrý články ale na další díl si klidně nějakou dobu počkám

Reagovat
smazaný uživatel

na Vrbu spominame v Ziline vsetci s respektom, doteraz neprekonal nikto rekord 99 golov za sezonu pocas jeho koucovania v MSK. Avsak je tu niekto kto ja este ambicioznejsi, modernejsi a detailnejsi. Adrian Gula to meno si zapametajte!

Reagovat
smazaný uživatel

Neni to ten co vedl U21 jak vsichni po zapase s Italama sli v klidu spat misto nejaky parby na hotelu ?

Reagovat
Darren Fletcher

ivan galád

Reagovat
smazaný uživatel

Nie ty myslis Ivana Galada (priemerny trener). Adrian Gula vybudoval system ktory je momentalne v Trencine a z ktore tazi trener AS Trencin Martin Sevela (byvaly asistent Gulu v Trencine).

Za dve sezony dokazal vybodovat v Ziline muzstvo ktore kludne postupit do tabuliek EL a vyhrat titul a to s dorastencami! Ma len 40 rokov takze ma celu trenersku karieru pred sebou.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz bude stavet hrace s formou a ne podle toho kdo mu padne do oka tak to zvladne ;) .

Reagovat
smazaný uživatel

To je šílený, že tam neni jedinej pořádnej DM nebo stoper, to tu naší hru tak sráží..... Ach jo. Já nevim mimo těch vtipálku na těch pozicích, snad mimo Sivoka, tam měl minimálně 2 roky hrát pravidelně Hubschman a Latka nebo nevim

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

masopust pls

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

relog fail

Reagovat
Greny

Petrak

Reagovat
F.Torres

ano, NEVÍŠ

Reagovat
Rarášek

Latka

Reagovat
PP

Borec! Ale bude to mít kurevsky těžké z těch našich mátoh něco vykřesat.. Jenom mě krapet mrzí, že nedodržel vlastní slova, které říkal na podzím ohledně nenasazování hráčů bez aktuální formy..

Reagovat
Jolly Roger

Nejvýraznější trenér poslední doby u nás. Na rozdíl od Bílka a Rady bylo jeho angažmá u nároďáku podloženo úspěchy a hlavně osobitou hrou týmů, které trénoval.

V Plzni odvedl skvělou práci a po delší době hrál nějaký tým u nás opravdu hezký a koukatelný fotbal. Líbilo se mi, že všichni hráči útočili a vůbec nepoužíval defenzivního záložníka, který by pouze bránil. U nároďáku to bude mít těžké, ale přeji mu úspěch.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bobis21

takže Bílek před nástupem k repre nic nedokázal jo? ta zaslepenost je fakt neuvěřitelná ...

Reagovat
Kily

lidi vědí jen to, že trénoval Spartu, reprezentaci a pak rychle skončil v Gruzii

Reagovat
Jolly Roger

Se Spartou měl jednu sezónu double, ale herně to hitparáda nebyla. Ve své druhé sezóně tým selhal v rozhodujících zápasech a předal titul Slavii.

Reagovat
r.mrazik

herne byla sparta v dobe doublu naprosto v pohode...

Reagovat
Jolly Roger

Nehráli špatně, ale pokud si dobře pamatuju, hlavně nakopávali balóny na Doška.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tenhle styl hrály všechny český týmy a i několik let český nároďák..

Reagovat
Jolly Roger

Rozdíl byl také vidět, co dokázal z některých hráčů vytěžit Bílek a co z těch samých, Spartou odložených, Vrba.

Reagovat
jsemdement

To neni uplne pravda, respektive bych to nedaval uplne za vinu trenerovi. Kolar a Horvath hrali ve Sparte celkem pravidelne, Limbersky podle wikipedie odehral prvni polovinu sezony. Myslim, ze to nekteri hraci odnesli kvuli tomu, ze Sparta mela problemy - Slavia 2x titul. A tak logicky dochazelo ke zmenam v kadru, kde si dokazu predstavit, ze kouc v ty dobe nemel hlavni slovo. Navic tihle kluci dosahli prvniho titulu s Plzni tak o 3 sezony pozdeji co do Plzne prisli.

Reagovat
Jolly Roger

Každý jen trochu soudný člověk viděl rozdíl, jak stejní hráči hráli pod Bílkem a pod Vrbou.

Reagovat
jsemdement

Ted myslis repre?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, tam byl spíš faktor Řepka a jeho míš ve xichtě na začátku utkání s Brnem.

Reagovat
smazaný uživatel

míč !

Reagovat
Jolly Roger

Pan Besta. Kde je mu vůbec konec?? Vlastně se vytratil i ten jeho brácha.

Reagovat
smazaný uživatel

pssssst, nebo tě protibílkovská klika odsoudí

Reagovat
smazaný uživatel

Zas to nepřeháněj. Bílek je normálně kritizovatlený. "protibílkovská klika" - radši uváděj Bílkova pozitiva, místo tohoto nálepkování.

Reagovat
smazaný uživatel

V minulem clanku sem je vypsal několikrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dobře, Bílkožroute

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem bilkozrout, jen chci merit stejnym metrem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Spalovač šancí

Zatím jsem z Vrbova působení rozpačitý, ale snad se to srovná. Jinak pokud by Kadeřábek a Gebre měli současně formu, bylo by dobré, kdyby hráli oba spolu vpravo. To by byl fičák.

...

Nicméně je potřeba začít pracovat na levé straně. Limberský už pomalu uvadá (min. směrem dopředu) a levý krajní záložník taky žádný pořádný k dispozici není. Každopádně by to chtělo na levo mít alespoň jednoho levonohého kopálistu.

Reagovat
Kostomlat

já myslím, že výhledově může na levém beku dostat prostor Novák, Hybš, možná Lecjaks

Reagovat
Greny

Hloušek

Reagovat
bobis21

Novák

Reagovat
Usty

Reagovat
Spalovač šancí

Novák by šanci dostat měl

Reagovat
smazaný uživatel

Na levou stranu bych dal Zemana.Pokud se mu bude darit proc ne ;)

Reagovat
smazaný uživatel

Zemana Vrba do repre nevezme

Reagovat
Usty

A co Dočkal? Jedinej hráč, kterej je schopnej dávat pravidelně góly by nehrál?

Reagovat
smazaný uživatel

utekl ze Slavie a ted hraje za Spartu. pres to nejede vlak

Reagovat
Spalovač šancí

Tak určitě

Reagovat
Spalovač šancí

Dočkal bude hrát na Rosického postu ...

Reagovat
Usty

Aaaa Rosický?

Reagovat
Greny

Je zraněnej

Reagovat
Spalovač šancí

Sice se Rosa rozhodl ukončit klubovou kariéru a plně se soustředit na repre. Ale obávám se, že už toho moc nenahraje

Reagovat
smazaný uživatel

Je starej, na Euru už mu bude táhnout ke čtyřiceti.

Reagovat
smazaný uživatel

Muže hrát víc vzadu ne?

Reagovat
Greny

Reagovat
Spalovač šancí

Naprosto výstižné

Reagovat
smazaný uživatel

nemam slov

Reagovat
Greny

Preklik na mobilu

Reagovat
Greny

Mě by se líbila třeba i sestava : Čech - Kadeřábek, Sivok, Kadlec(nebo nekdo z ligy)Limberský(Novák) - Petrák - Gebre, Rosický, Dočkal, Zeman - Kozák(Lafata)

Reagovat
smazaný uživatel

Gebre Kozák

Reagovat
HonzaKoller

Petrák..

Reagovat
deiw

rozhodně bych to takhle v minimálně v nějakym přáteláku zkusil..

Reagovat
smazaný uživatel

naftalín

Reagovat
ZB 07

To je děs..

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
F.Torres

Z Vrby jsem trošku rozpačitej. Tvrdil, že budou hrát hráči s formou, že bude změna a nakonec se hraje pořád dokola s tím samým, s čím hrál Bílek. Docela mě štve absence Suchýho a Hubschmana cpaní Krejčího do základu, doufám že se poučil už s Váchou a už ho do repre nepozve a radší dá šanci Petrákovi atd...

Na druhou stranu přišly výsledky, ale taky měl celkem kliku. Zatím na větší hodnocení je ještě brzy, to si nechám na příští rok.

Má kliku, že výsledky zatím má, ale nejsme ještě na konci kvaldy, každopádně má ještě pořád na čem pracovat a snad se mu bude dařit ať máme na delší dobu zase pořádnýho trenéra

Reagovat
smazaný uživatel

S Váchou doufáš, že už se poučil a do repre ho nepozve, ale Suchýho (protože je slávista) by si tam nacpal, ačkoliv dělá uplně stejný chyby..

Reagovat
F.Torres

on ale nedělá ty chyby pravidelně + má více zkušeností + hraje na vyšší úrovni

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, že je dělá pravidelně, to jsme všichni mohli vidět v repre a proto taky nehraje.

Reagovat
F.Torres

Opravdu chceš porovnávat Váchu a Suchého? Navíc pokud se nepletu, tak se Suchým v sestavě byla šńůra 5-7 neobdržených golů v řadě. Ano, občas kiks udělal, ale od té doby taky hrál LM kde byl v All star sestavě, o čemž může takovej Vácha a i ostatní stopeři pouze snít. Navíc vyhrál titul a tedka dělá zástupce kapitána v Basileji, která dosáhla větších úspěchů jak kterýkoliv český celek za posledních pomalu 15 let.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč ne, když dělaj stejný chyby? Jeden si za to zaslouží vyřazení z repre a druhej bude do 30 branej jako talent a budoucnost repre.

Reagovat
F.Torres

nevím no, jestli je stejná chyba podělat odkop a nedostat z toho ani jednou snad gol a nebo poslat protihráče samotný na bránu z čehož padlo už pár golů

Reagovat
smazaný uživatel

jedinej rozdíl je v tom, že z jednoho bohužel góly padly a z druhýho naštěstí ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Vácha je k...t. Prohrou na Islandu jsme skončili na Euru 2016. Z toho se už ty české lemry nevyhrabou.

Reagovat
OTASi

OT: Zimní olympijské hry 2022 budou v Pekingu

Reagovat
smazaný uživatel

Neni to jedno?

Reagovat
OTASi

Jestli tě zimní sporty a olympiáda nezajímá, pak ano

Jinak určitě není. Je hnus že olympijská myšlenka kamsi vyšuměla a pořadatelství se dávají těmto pseudozimním městům

Reagovat
smazaný uživatel

číňani budou nakonec ještě vyrábět umělej sníh, aby se to tam vůbec mohlo uskutečnit hlavně že se otevře čínský trh zimním sportům

Reagovat
osobnostx

Všude se vyrábí umělý sníh ! Skoro ve všech sportech ve všech soutěžích světového poháru ! I tam kde je nesněženo se to přikryje umělým který je "spravedlivější" v disciplínách kde se třeba startuje postupně .

Reagovat
smazaný uživatel

Teď ještě přijít na to, jak z mraků odstranit to přírodní svinstvo.

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

Otěže nad světem pomalu přebírá východ (Astana, Singapur, Peking) - je to významný zvrat dějin. Já třeba mířím do Mongolska - veliký potenciál.

Reagovat
Aldeano

Užij si to tam

Reagovat
smazaný uživatel

Ostuda. Zase se budou vyhazovat velké prachy jen proto, aby se pár páprdů ukázalo před světem. Ale jak se mluvilo, Čína má holt větší vliv, než Kazachstán...

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť je to jedno, ne? Nejde o život.

Reagovat
OTASi

Právě že docela jde.. mají tam přes 80 milionů (!!!) lidí žijících v chudobě ,ale budou se srát do olympijských her

http://www.novinky.cz/ekonomika/350687-v-chudobe-zije-pres-82-milionu-cinanu-ukazuji-vladni-data.html

Reagovat
CHONG

Lidí je jak sraček

Reagovat
smazaný uživatel

No jak komu

Reagovat
Shevchenko

Demence, měly to dostat Almaty.

Reagovat
smazaný uživatel

přál jsem jim to

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Milan.B

Reagovat
CHONG

Reagovat
smazaný uživatel

Ty VOLE ty bys to dal radši do Kazachstánu mezi ovce a lidský spřežení

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, jako by tohle v Číně nebylo

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Vrbo, takhle to stav!

http://sharemytactics.com/48982/

Reagovat
smazaný uživatel

Frýdek začíná hrát hodně dobře,nedivil bych se kdyby se v nějaké nominaci objevil

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, Petrák, to by na Vrbu sedělo. Ale proč nehrát trochu fotbal?

Reagovat
db18

Reagovat
F.Torres
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Olen, Tomi Hohuluk

to je pica taktika, nebo taktika na picu?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

"3331" S Kalasem a spol bychom dřeli dobrou bídu. Jediným pozitivem Petrák, kterého má jistě Vrba už na radaru.

Reagovat
smazaný uživatel

Představoval bych si to takhle

http://sharemytactics.com/stage/clear

Reagovat
smazaný uživatel

Výblitky Blesku uspořádané do nepřehledné, špatně strukturované formy

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

nebo ještě líp

http://sharemytactics.com/48987/

ale to už podle formy

Reagovat
Rarášek

Skalák

Reagovat
smazaný uživatel

V repre byl měl jednoznačně být.

Reagovat
smazaný uživatel

Proboha, proč Kalas? Až na to že je mladej nemá žádnej přínos, vždyť i na Euru 21 byl slabej a plašil. To už i Baránek, kterej v Plzni bohužel sedí, je lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To už záleží spíš na formě, raděj bych asi Brabce ale ten teď nehraje ani ve Spartě. Kalas před Eurem jak dlouho nehrál, jeho výkonost tam není úplně vypovídající.

Reagovat
smazaný uživatel

Baránek je mizernej..

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Tři geniální argumenty, úplně mě přesvědčili

Reagovat
db18

Postavit to bez defenzivního záložníka je sebevražda.

Reagovat
smazaný uživatel

Říká fanoušek Plzně Hrošovský je podle tebe defenzivní štít nebo co?

Reagovat
db18

Taky se podívej, jaký průchoďák to je - a pro zpevnění obrany tam musí jít Vaněk.

Reagovat
smazaný uživatel

Vaněk na zpevnění obrany

Ale celkove tým funguje taleko líp. Navíc Darida, Rosický, Pospíšil jsou i v defenzivní práci trochu jinde než Kolář, Vaněk, Hrošovský.

Reagovat
db18

No, je vidět, že to sleduješ, když se Vaňkovi směješ...

Reagovat
smazaný uživatel

A bránit nikdo nebude?

Reagovat
smazaný uživatel

Soupeř

Vždyť je to defenzivnější sestava, než s čím hrál Vrba v Plzni. Raděj dám do sestavy pohyblivé hráče co vždy jsou tam kde mají, než defenzivní štít co vyčkává před stopery.

Reagovat
smazaný uživatel

2 průměrný stopeři a před nima Darida - Hořava prostě fungovat nemůže. Já teda vůbec nechápu, co lidi vidí na Hořavovi, občas se mu povede zaútočit, ale většinu práce místo něj odvede Vaněk, případně i Hrošovský.

Reagovat
F.Torres

Hořava o parník nejlepší asi ani nevíš jak Hořava vypadá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ze všech plzeňských středních záložníků toho Hořava odpracuje suveréně nejvíc.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Milan.B
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
j_mrazik

Nikdo nikdy neměl takovou podporu fanoušků a médií, jako má teď Vrba.... tak snad to přetaví v nějakej úspěch.

Reagovat
bobis21

http://sharemytactics.com/48989/

Sivoka do budoucna nahradit Kalasem, Brabcem, Baránkem, nebo kýmkoliv jiným kdo se chytne ...

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, místo křídel obránce, to určitě bude fungovat

Reagovat
bobis21

Frýdek v obraně už poměrně dlouho nehraje a Gebre doufám bude zase nastupovat v záloze, tam se mi líbil víc. Jinou variantu na pravé křídlo stejně nevidím, možná tak Šural ...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si asi pleteš krajní záložníky s křídly. Kraje zálohy hrát můžou, ale to bys musel změnit rozestavení. Křídla rozhodně ne, tam jsou oba víc než podrůměrní.

Reagovat
Aldeano
Reagovat
Sosi

Reagovat
smazaný uživatel

Teď už má český mistr to 3. předkolo tak trochu na pohodu - potkat tam silnější tým v podstatě nejde. Jenže Sparta vloni ukázala, že to až taková selanka být nemusí. A Plzeň to vlastně musela v úvodních rocích svého působení v pohárech ubojovat, protože to jsme nebyli na 14. místě žebříčku. Takže

Reagovat
Darren Fletcher

plzen je paradna

Reagovat
smazaný uživatel

SKVĚLÉ ČLÁNKY!!! U Vrby to bylo super, než začal stavět šneka a kaziprihavace Jardu PLASaNA. Místo, které bych tam radši viděl perspektivnejsiho Pátraka. To samé místo KADLECE místo, kterého bych tam viděl například Kalase. Je škoda, že nehrají moc Baranek, Hejda nebo ze je z formy Holek nebo mladý Brabec.

Reagovat
smazaný uživatel

Kandidati pro repre do budoucna: Koubek, Pavlenka, Novák, KALAS, Brabec, Baránek, Petrak, Pavelka, Zeman, Kadlec, Kliment

Reagovat
smazaný uživatel

Kliment snad ne :)

Vaclík (Koubek)

Kadeřábek ( Řezník), Kalas (Brabec), Baránek (Suchý), Hloušek (Hybš)

Vácha ( Petrák), Darida (Hořava)

Dočkal (Kopic), Kadlec (Frýdek), Krejčí (Pilař)

Vydra (Kozák)

Pořád repre do 26 let. - je to ale chabé oproti světu.

Reagovat
Darren Fletcher

aj oproti Slovensku

Reagovat
smazaný uživatel

Zeman si v repre pod Vrbou nekopne, už to pochopte..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on ma smulu, ze Krejci a Pilar budou na nejakou dobu nedotnutelny.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně má smůlu, že je kretén a krom Příbrami se i všude tak choval no.

Reagovat
smazaný uživatel

Zeman by byl ten nedotknutelnej kdyby měl něco v hlavě. Za všechno si může sám.

Reagovat
smazaný uživatel

Český fotbal bohužel nemůže spasit pouze Vrba. S hráči, které má k dispozici, se nějaké zázraky dělat nedají (dlouhodobě). On je až na konci celého řetězce. Už teď z nich vyždímal naprosté maximum. Vždyť o ty naše kluky je v Evropě mizerný zájem. Mají tak špatné jméno, že si je zahraniční kluby radši vezmou na hostování, protože přestup by byl vzhledem k "úmrtnosti" našich plejerů příliš riskantní.

Chce to nastavit smysluplnou koncepci, ale to je v našich končinách, kde každý jede na vlastním písečku, asi nemožné.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně si spousta lidí myslí, že veškerá krize je zažehnána

Reagovat
smazaný uživatel

Mě hodně vadí, že se nedává příležitost těm mladým hráčům...

Proč nedostal větší šanci Čermák ve Spartě? Hrubý ve Slavii? Sadílek na Slovácku?

Škoda, že od druhé ligy nejde uzákonit, že v základní sestavě musí být nejméně 2 hráči pod 18 let. apod pravidla.

A první dvě ligy po 12 mančaftech a uzavřít jako NHL. Jen by se střídali týmy mezi první a druhou.

Reagovat
smazaný uživatel

Druhá liga třeba takto:

Baník

Jihlava

Zlín

Olomouc

Ústí

Táborsko

Opava

Hradec

Budějovice

Karviná

Žižkov

Varnsdorf

Pardubice

Znojmo

Reagovat
vanGomm

I.liga 10- 12 týmů profi a II. liga také 10-12 půl polo profi ostatní do práce,žádné natažené ruce tj. dotace,kde to jsme?

Reagovat
smazaný uživatel

Takový pravidla, že to někomu budeš přikazovat je blbost. Ty týmy musí sami chtít.

Reagovat
Creespoo

jj, v podobných ligách jako např. v Holandsku nebo Belgii hrajou kluci od 17 let v A-týmu. U nás začínají mladý kluci hrát až tak v 21 letech.. Přitom většinou místo nich tam nehrají o tolik lepší hráči.

Reagovat
smazaný uživatel

No, právě. Jinde hrajou a ještě jim ani nerostou chlupy.. A u nás 21 a talent! V hokeji to u nás pomohlo takové pravidlo o juniorech, za poslední 3 roky je jeden talent za druhým.

Reagovat
REPLIKATOR

NE

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Já si naopak nemyslím, že českej fotbal je na tom tak špatně U21 dokázala, že jde hrát s kýmkoliv a hráči jako Frýdek, Petrák, Skalák nebo snad i ten Kliment by mohli být skvělý

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele