Gladbach vyřešil otázku trenéra, týmu se v létě ujme Hütter

13.04.2021, 10:55
Aktuality
Lavičku Borussie Mönchengladbach po letošní sezoně opustí Marco Rose a jeho povinnosti převezme Adi Hütter. Rakouský kormidelník se s Hříbaty dohodl na podmínkách spolupráce a přijde z konkurenčního Eintrachtu Frankfurt, dnes bylo vše oficiálně potvrzeno...

Rose vymění Borussii za Borussii a od 1. července bude novým koučem Dortmundu, ve Vestfálsku vystřídá Edina Terziće.

"Rozhodnutí otevřít novou kapitolu pro mě nebylo snadné. Zažil jsem zde tři neuvěřitelně úspěšné roky a své působení ve Frankfurtu bych chtěl zakončit obrovským úspěchem," prohlásil Hütter.

51letý Rakušan Hütter v minulosti vedl Salzburg nebo Young Boys a s Frankfurtem letos útočí na Ligu mistrů, šest kol před koncem je Eintracht na čtvrté příčce a jeho náskok na pátý Dortmund činí sedm bodů. Odchod do Gladbachu mu umožnila klauzule zakotvená v kontraktu.

"Máme historickou možnost a v tuto chvíli mě zajímá jenom úspěch s Eintrachtem. Chceme uhájit svůj náskok a postoupit do Ligy mistrů. Tomuto cíli podřídíme vše," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / sport1.de

Komentáře (70)

Přidat komentář
patas92

Vypadá to, že má very particular set of skills

Reagovat
efjay

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
7kaka7

já tam zase viděl na první pohled staršího Gryllse

https://i.pinimg.com/564x/05/64/07/0564073cf077a695724ee163273e4a63.jpg

Reagovat
bobis21

Super náhrada, v Frankfurtu odvádí skvělou práci Jen teda moc nechápu proč zrovna teď odchází

Reagovat
10

taky to nechápu, tým se symbolem orla a barevnou kombinací černá-bílá-červená, co víc by chtěl?

Reagovat
smazaný uživatel

Sieg...

Reagovat
Kucka

Reagovat
Werkrider

Tak teraz budem dúfať (zúfať), že Frankfurt pôjde do kytek a uvoľní miesto v LM pre Leverkusen :D

Reagovat
smazaný uživatel

S těmi výsledky co v poslední době Leverkusen má, tak to vidím velmi diskutabilně

Reagovat
10

Adolf H.: make Bundesliga great again!

Už plánuje letní soustředění a přáteláky v Polsku.

Reagovat
andrew96

Do Gliwic prý něco nachystal.

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
herbage

nějaké tréninkové kempy?

Reagovat
herbage

nevím, proč zrovna na východ, zázemí tam prý není moc dobré. Snad tam budou mít alespoň sprchy

Reagovat
smazaný uživatel

Aby Frankfurt nedopadl, jako Gladbach po oznámení odchodu Roseho do BVB šly výsledky do kytek

Reagovat
stas87

Tak toto nie je obvykla situacia, kedy vies o fotbale totalni tuzku. To je novy level kokotismu, takze ostan u spartanskych kopyt a neser sa do BL, dik.

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt už se nehodlám dohadovat se zoufalcema, jako si ty.

Reagovat
stas87

Tak jo, ty lopato. Nebudeme na seba reagovat, oukej?

Reagovat
smazaný uživatel

Je velká škoda, že z Frankfurtu odchází zrovna teď, má skvěle rozjetý tým a mohl předvést slušné výsledky v LM případně EL. Snad Frankfurt neskončí jak před lety po odchodu tria Rebič, Jovič a Haller.

Reagovat
Rudnevs

Škoda toho Frankfurtu. Keď odchádza Hütter, Bobic, Hübner a asi aj nejaki hráči, tak sa bojím, aby sa im to nerozpadlo. Keby to dokázali opäť nejak pekne nahradiť, bola by to paráda.

Inak, Hütter odcháda za 7,5 mio. €, to je na trénera celkom dosť a ešte k tomu je to tuším šiesty najdrahší odchod z Frankfurtu, ak počítam aj hráčov.

Reagovat
db18

Reagovat
Kucka

to je slušná raketa

Reagovat
vladino10

Škoda, Eintracht bez trénera bude v LM a tento kvalitný tréner bude trénovať Gladbach (zrejme) bez pohárov.

Reagovat
fabec1222

Nesmí chybět: Mark Keller & Liam Neeson

Reagovat
7kaka7

& Bear Grylls

Reagovat
Seydou Doumbia

Asi si o chlup polepšil, ne? Pocitově mi Gladbach příjde jako silnější tým at už na přestupovém trhu, ekonomicky a co podle výsledku v lize i stabilnější. Gladbach sice hrál v LM skvělé, ale ted je v útlumu. V létě by jím moc hráčů odejít nemuselo a kostra by měla zůstat. Počítám odchod Neuhausa, možná Ginter? Zakaria byl na odchodu už loni, ale letos zraněný a nic moc sezona tak možná zůstane. Frankfurt mi naopak příjde že jím zase odejdou velké hvězdy a tým půjde zase na rok do útlumu. Kdo by mohl odejít? Po Silvovi asi půjde dost týmu, pokud postoupí do LM. Kostic mohl odejít už dřív, že by nechtěl? Pak mě napadl ještě Kamada, jinak nevím.

Reagovat
Seydou Doumbia

Načasování Sobota : Gladbach - Frankfurt

Reagovat
smazaný uživatel

Jako říkám si, zda něco neuteklo do kabiny LFC. Protože i přes zranění opor hrají takovou bídu, že i WHU jde na LM a oni riskují sezónu bez pohárů. A to byli jedním z nejlepších týmů a snad jediný reálný konkurent MC, co se týče PL.

Reagovat
Seydou Doumbia

Ztráta motivace? Někteří hráči tam dřou pod Kloppem už hodně dlouho a podřizovali dlouho hodně těm hlavním cílum - LM a PL. Oboji už vyhráli. Ono je těžký být motivovaný 60x za sezonu. Natož opakovaně sezonu co sezonu, když už si dosáhl na ten vrchol.

Reagovat
smazaný uživatel

Neříkám, že to není možné. Jen uvažuji nad další variantou. Raději bych byl za tuto možnost, kterou píšeš.

Reagovat
Mönchengladbach

Je třeba si taky uvědomit, že pro ty hráče je to jen zaměstnání. Kdo podává 100% výkony v práci každý den roky po sobě?

Reagovat
Seydou Doumbia

Za takový prachy to tu každý normální sere.

Reagovat
smazaný uživatel

To mi připomíná mou situaci ve fifě. Rozjel jsem kariéru za Watford, který se mi zdál jako ideální tým, který na začátku sezóny měnil reálně trenéra. Stáhl jsem z hostování Deuloufeua, Pussetta a Hernandéze. Přivedl jsem Buchu, Provoda a Serdara. Do toho jsem začal hledat juniory a našel jsem si skvělého golmana a pravého beka. Sezonu v champu sjem ovládl s rekordním počtem bodů, branek a neměl jsem konkurenci. Klíčové hráče nebylo problém udržet, protože na rozdíl do starších fif se mi zatím nestalo, aby hráč chtěl opustit můj tým. A navíc nabídky, co mi přišly, byly pod cenou.

Teď jsem v PL. Mám tým na úrovni Leicesteru. Přivedl jsem drahé stopery, gólmana. 3x jsem celkem překonal klubový rekord v ceně přestupů. Nakonec jsem Arsenalu prodal Deulofeua, ale nabídli mi Saka. A za Hernandéze jsem přivedl Hložka. Suma sumárum. Mám tým, který je černým koněm.

Po sezóně v Champu jsem mohl do Chelsea. Jako jo, chce se mi. Ale je mi líto odcházet z rozjetého týmu. Takže plánuji kvalifikaci do EL a tu třeba v další sezóně vyhrát. A zahrát si s Watfordem LM. Pak bych možná zvážil přesun do Chelsea, nebo Arsenalu.

Škoda trenérů, kteří mají rozjeté mužstvo a odchází k rivalům. Nebo prodají klíčové hráče a nemají náhrady. Já mám už tak rozjeté mužstvo, že ani odchody klíčových hráčů mne nebolí, protože je nahradím. Ale je fakt, že Deulofeu v porovnáním se Sakou byl OP a ten se mi na křídle trápí. Ale Hložek za Hernandéze je kvalitní náhrada. Barcelona mi chtěla Sarra. Ale když jsem chtěl 160 mega, odmítli další jednání. Z Deulofeua jsem vytřískal 40 a Saka k tomu.

Reagovat
kubys

Úplně stejná situace, až čumím, že to není reálný život.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele. V sezoně, kterou jsem smazal, jsem byl ve čtvrtfinále Carabao Cupu a zajímalo mne, když vyletím s semifinále a byl by tam Southampton, kdo by měl místo v EL. Oni byli na sestup z PL. A finále by hrálo City a Arsenal. Ale ten zas byl 6. Což není pohárová pozice. Nikdo mi na PS4 skupině nedokázal odpovědět. Prý to moc žeru. Ale z FA Cupu ze semifinále jsem stejně do EL neprošel.

Reagovat
Beči

Dobrá kariéra, taky si raději vezmu ty kluby z nižších soutěží a vypiplám si je

Aktuálně hraju se Sunderlandem LM, ale musel jsem ho vytáhnout až ze třetí ligy.

V Champu jsem koupil Hložka, Nitu a na hostování si vypůjčil Brandona Williamse, Pellistriho a Harveyho Elliotta, z čehož jsem Williamse a Elliota poté v PL koupil, společně s Romerem (Nita už jednoduše nestačil), jedním stoperem a několika mladými talenty.

Hložek mi nastřílel v Champu 32 gólů, ale hned ve druhém zápase PL se zranil na 4 měsíce a bez něj na hrotu jsem se trápil. Poté se ale vrátil a do konce sezóny stihl 14 gólů, Elliot 13+9 a dostal jsem se na čtvrtý flek

Teď hraju LM, zatím jsem ve skupině remizoval s Interem a porazil Šachtar a v lize se držím kolem třetího místa.

To jen tak pro zajímavost, když už jsi to sem tak hezky vypsal i ty.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, proč ne. Jsem rád. Nemám okruh lidí, se kterými bych o tom mohl diskutovat.

Taky si uvědomuji, jak byl Deulofeu pro mne klíčový hráč. Pussetto díky jeho hře a asistencím měl skoro 30 branek v Champu. Po 4. kolech v PL nemám jednoznačného střelce. Podílí se všichni hráči. A obávám se, že to tak bude po celou sezónu. Ale zase výhoda, že mne zranění nesloží. Já mám štěstí. V Champu jsem byl na začátku 2 měsíce bez Pussetta, ale táhl mne Deulofeu. A zranil se mi na 7 měsíců stoper. Ale toho jsem prodal a měl jsem náhradu. Akorát teda 3 hráče jenom do rotace. Jakože přímo stopery.

Ty hráče, které říkáš, neznám. Kromě Romera. Je fakt, že já jsem perfekcionista a Anglii nevykupuji. Hledím do jiných lig. Takže vlastně soupeře neoslabuji, ale dorovnávám je. Teď přemýšlím, že ze Saka udělám levého beka a Hložka předělám na levé křídlo, protože potenciál má. A bojím se, že za Sarra mi nikdo nezaplatí. Toho si pak sám přivedu do TOP klubu. Nemůžu si pomoct, ale Pepek je hrozný skrblík.

Jinak Deulofeu a Pussatto si udělali z Champu sokroumou střelnici a soutěž. Uvidím, jak to bude v PL. Zatím nemám vyloženého tahouna. Ve smazané sezóně mi ale řádil Pussetto a Hernandéz, kdy mi Sarra koupilo BVB. Respektive jsem ochotný dobrou nabídku přijmout a poslat hráče do lepšího.

Já jsem zatím s Leicesterem ještě ber ztráty bodu. A porazil jsem Spurs. 5. místo mohu klidně dát. Potenciál na to máme. Právě ve smazané sezóně v PL byla Chelsea a Arsenal jaloví. Já skončil 5. a Crystal Palace 6. Oba jsme šli do EL. Ale dal jsem si to znova.

Jako baví mne to. Nechtěl jsem jít rovnou do špičkového klubu. A když tu možnost už mám, rád bych šel třeba do Chelsea jako vítěz EL. Ale je mi líto té práce, co u Watfordu dělám a ta představa, že si od nich přivedu hráče a klesnou do průměru.

Reagovat
smazaný uživatel

A jinak respekt, že si dovedl klub z třetí ligy na špici v Anglii. Fakt pecka. Ve Fifě 14 jsem z Evertonu dělal 4 roky klub na titul a v 5. jsem skončil a mám PSko 4 a Fifu 21. Já uvažoval, že vezmu nějaký klub přímo z Londýna. Protože přece jen mi není úplně sympatické hrát za malé město, ale proč ne. Watford je nedaleko Londýna, předměstí. Ale dle Wiky se do Londýna nepočítá.

Reagovat
trywii & TOTTENHAM

Na jakou hraješ obtížnost?

Proč nehraješ online?

Reagovat
smazaný uživatel

Semipro hraji. Jsem na gamepadu nováček. Celé roky jsem hrál na klávesnici. Navíc při legendě a světovce třeba ve fife 14 jsem se musel pekelně soustředit. Třeba natáčení na YT bych nedal. Ačkoliv jsem dokázal vyhrávat. Takže teď je to pro mne opravdu relax. V PL se mi hraje proti silnějším soupeřům hůř. Online mne nebaví. Baví mne kariéra. Nepokladam za zábavu mít cizí logo, dresy, název a Top hráče světa v jednom. Navíc do toho ještě cpát peníze. A ty bugy, když vidím na YT, to by mi jeblo. Zlatá kariéra.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, můžeš mi říct, že jsem sračka. Ale mne to tak baví. Ve fifě 14 jsem si nastavil jinak posuvníky. Udělal jsem to i v NHL, tak jsem dokázal dominovat na PC verzích, ale zbytečně jsem se nadřel vysokými výsledky.

Co mne má bavit na online? To, že golman uskočí před míčem? To mi nedělal ani soupeřův v prvních zápasech na amatéra. Zasekávačky, které stačí k výhrám? To, že ti týpek v 90 minutě vypne zápas a ty přijdeš o výhru? Nebo ti začne psát urážky do zpráv za to, že si vyhrál? Má mne bavit skóre 17:5, i když to bude na mé straně? To, že získám Messiho do týmu s Mbappém? Ještě ke všemu špatné karty, které ani neprodám? Ne. Díky.

Takhle si hraji kariéru a mám klid. I na semipro mne AI klidně sevře, má víc střel, držení míče. V Champu jsem kolikrát prohrál nebo remizoval. Ale relax. Spurs, Everton byli lepším týmem. Fulham vyrovnaným. Ale ty zápasy jsem prostě vyhrál. Neumím penalty, přímé kopy, rohy a celkově bránit. AI mi bez posuvníků přijde na vyšších obtížnostech dost OP. OP gólman. Takhle mi můj gólman chytí, to, co soupeřům. Ve starších fifách to bylo obdobné.

Hra má být pro radost. To mi kariéra je. A už nejsem na základce, kde se spolužák musel honit, že porazil s WBA Arsenal 7:0. To mi pak ve starších titulech šlo taky, když jsem měl morálku a souhru a podporu fanoušků na 100%. I na top obtížnost. Po čase, až budu mít praxi, si to třeba zvednu. Ale nemusím se nervovat s hráči a komunitou, která i třeba v LoL, DarkOrbitu a dalších hrách ten online požitek kazí. GTA 5 online nevyjímaje. Já neberu požitek to, že nadávám u konzole a třískám s ovladačem. To se mi u kariéry nestává. A v online hrách, když jsem se toho zbavil, spousta mích spoluhráčů s tím měla problém. To si pak musí každý zvážit, jaký přínos pro něj ta hra skutečně má.

Reagovat
Banikovec7

Mě taky vždy bavila více kariéra, ale loňska FIFA mě absolutně nebavila, přišlo mi, že strašně rozjebali ty obtížnosti, první udělali tu nejtěžší strašně lehkou, pak po stížnostech lidí to zase změnili tak, že s ní vůbec nešlo hrát. A letos mi to přijde taky dost divné. Já byl teda vždy docela zvyklý spíš prohrávat než vyhrávat, protože hraju tu nejtěžší obtížnost a ještě s manuálním ovládáním přihrávek, střel atd. Ale od loňska mě to fakt nebaví, tak jsem zkusil začít FUT, ale pak docela začal trpět ovladač, tak jsem smazal klub a od té doby nehraju nic

Reagovat
smazaný uživatel

Je fakt, že do nastavení manuálních přihrávek apod jsem nesahal. A přihrávky většinou nemrvím. Centry nebo rohy jo. Penalty a přímáky jsou konečná. To V NHL 18 jsem kvetl. Když jsem chtěl zamknout tým a puk od modré zpět ke golmanovi místo na druhého beka. Ten gamepad je porod. Mně třeba FIFA 21 přijde hratelnější než 18ka. Tam jsem se na semipro nechytal. V základním nastavení. Ale ty rozdíly chápu. To měla FIFA 12, 13 i 14. Proto jsem pak zkoušel hru s těmi jinými posuvníky a hrál jsem i na legendu. Ale hodně to bylo i tom, jaké jsem měl typologicky složené hráče v týmu a rozestavení. Když hraji 4-3-3 a mám rychlé, technické driblery v útoku, hraje se mi jinak, než s default Evertonem 4-2-3-1 ve 14ce. A většinou jsem neměl takový problém držet míč, ale buď si vytvořit šanci k proměnění, protože golman byl superman a nebo jsem měl problémy bránit najednou skvělé hráče AI. Ve 21 pro mne semipro zatím optimální.

Reagovat
Banikovec7

Jo v NHL jsou ty přihrávky někdy šílenost, hlavně jak říkáš, když to chceš poslat po modré na druhého obránce. Jinak ono na tom automatickém ovládání ve fifě ty přihrávky snad ani kazit nejde, ale na tom manuálu je to dost těžké a musíš se na to hodně soustředit a mít v tom nějakou praxi, ale mě to tak vždy bavilo více.

Reagovat
Freedo

"Nepokladam za zábavu mít cizí logo, dresy, název a Top hráče světa v jednom. Navíc do toho ještě cpát peníze. A ty bugy, když vidím na YT, to by mi jeblo."

Tak proč nehraješ online sezóny 1 na 1? Tam nic z toho, co jsi vypsal, není a je to úplně jiný zážitek než FUT, protože rozhoduje jen skill.

Reagovat
mistr129

A hlavně to člověka nenutí trávit u toho tři prdele času, zahraju si jednou za 2 týdny a pohoda

Reagovat
Benzema

Semipro dosť ľahká úroveň. Ja hrám na Legendárnej za Newcastle a nekúpim hráča , ktorý ma hodnotenie väčšie, ako 75. A aj tak nemám problém pri 4 minútovom polčase nastriekať aj 10 gólov.City, Liverpool dávam v pohode 5:0. Nato, že to hráš toľké roky je to slabá úroveň.

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečný příběh

Reagovat
Beči

Nejsem si moc jistý, jestli v momentální situaci nepřechází z lepšího do horšího.

Každopádně pro Gladbach ideální volba, ve Frankfurtu odvádí skvělou práci.

Reagovat
smazaný uživatel

-Mami já chci koupit Adolfa Hitlera

- Prosimtě Pepíčku, máme ho doma

Adolf Hitler doma: Adi Hütter

Reagovat
Arnar Resmusonn

Bobic, Hübner a teď i Hütter... Tam je něco špatně že na to všichni kašlou?? Zbývá už jen prodat v létě Silvu, Kostice a Kamadu a huraa do druhé ligy.

Nechápu proč jde z lepšího do horšího v tuto chvíli

Reagovat
AC Sparta Praha good

Asi to bere jako výzvu

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo nevěří, že ten tým udrží. Má šanci jít do Gladbachu, tak jde rovnou. Pokud se bojí, že přijde o hráče a v další sezóně se mu to sesype. Přece jen už se to párkrát stalo. Super sezona, poháry, odchod klíčových opor, propad a vyhazov kouče, který byl za hrdinu.

Reagovat
Rudnevs

Nič tam neni špatne, skôr akurát si už myslia, že dosiahli vrchol a chcú odísť na vrchole. A Hübner tuším chcel skončiť aj tak.

Reagovat
Arnar Resmusonn

Ok ale toto není vrchol. Aspoň jeden rok v LM bych čekal...jenže opustit tým před tím , mě nepřijde logické.

Tedy pokud tu LM udělají.... možné je vše

Reagovat
Salfovic

Ty vole, to jsou škatulata

Takže teď půjde od porážky k porážce Frankfurt?

Reagovat
SaianSupaCrew

Kvalitní jméno

Mě v mládí na pingpongu vedl tenhle týpek - https://bit.ly/3tgstE7

Ročník 53, slušný trolling od rodičů.

Reagovat
Kucka

Reagovat
7kaka7

Kdyby trénoval v ČR, tak je jasné jak by mu po nějakém náročnějším tréninku říkali hráči

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
Rudnevs

Frankfurt chce vraj Rangnicka. Ty jo, tak získať za Hüttera s Bobicom 15 mio. € a následne zobrať zadarmo Rangnicka by bol absolutne skvelý ťah.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak to je ,bohuzel Adi chtel zustat a odchazi da se rict nedobrovolne ale klub ma trochu jine plany do budoucna.Nam fanouskum je to dost lito ale to je tak vse co s tim muzem delat.Hodne lidi ten krok nechapalo dokud nezaclo prosakovat vic informaci...jedna z nich je i takova ze Rangnick s Adim nemaj moc dobry vztah...co je na tom pravdy sam nevim ale nahravalo by to tomu proc podepsal v Gladbachu .Na druhou stranu s prichdem Rangnicka prijde i kvalita a manazersky zkusenosti a jednoznacne velky množství dobrych kontaktů.Jinak dnes sem slysel na radiu ze se jedna ubec o nejdrazsi prestup trenera v ramci BL.

Reagovat
Rudnevs

Ale ale.. no tak to som netušil, že to Frankfurt takto plánoval. Každopádne všetky tie komentáre na sociálnych sieťach a na fórach o tom, že Hütter je zradca a nedodržal slovo, potom nie su oprávnené ani trošku. Každopádne, clever move od Frankfurtu. Toto by bol, dovolím si povedať, ešte krok vpred. Snáď to výjde.

Reagovat
Arnar Resmusonn

Tak to je jiná potom. to by byl upgrade nahoru, kdyby jim Ralf vyšel.... už to začíná dávat větší smysl.

Reagovat
andrew96

Je ještě nějaký klub, kam Ragnick nemíří?

Reagovat
Rudnevs

Schalke To je vylúčené definitívne

Reagovat
andrew96

*Rangnick

Reagovat
ratusek

Adolf?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele