Garcia po podpisu Marseille zkritizoval jednání AS Řím

22.10.2016, 15:47
Aktuality
Rudi Garcia včera podepsal tříletý kontrakt s Marseille a pokusí se úspěšně zahájit novou éru klubu po příchodu amerického majitele, zároveň ale bývalý kouč Lille také teprve tehdy konečně rozvázal kontrakt s AS Řím, ačkoliv ho už nějakou dobu netrénoval. Giallorossi se prý dle Garcii mohli zachovat více na úrovni...

Rudi Garcia byl vedením AS Řím vyhozen letos v lednu po předčasném vypadnutí z italského poháru a kvůli jediné výhře z posledních 10 kol. K formálnímu ukončení spolupráce však dosud nedošlo.

"Očekával jsem, že mě AS Řím vyváže z mé smlouvy, ale nebylo to tak jednoduché. Mohli se zachovat více na úrovni, to je pravda. Ve finále jsem odešel s polovinou toho, co mi klub dlužil, ale aspoň jsem definitivně pryč," opřel se do bývalého zaměstnavatele Garcia.

"Pravdou je, že jsem se chtěl vrátit do práce. AS Řím doufal, že si s nimi potřesu rukou a jen tak odejdu, jakmile si pro mě přijde nějaký velký klub. Není to o penězích, ale jakmile podepíšete kontrakt, je jedině normální ho respektovat," míní padesátník, který dříve pět let strávil v Lille.

V čele Giallorossi si Garcia odkroutil dvě plné sezony a přesně 18 měsíců, přičemž s nimi dvakrát finišoval na druhé příčce. V poslední sezoně se však trenér dostal do křížku s prezidentem Jamesem Pallottou.

"Bylo chybné připustit tvorbu úplně nového týmu kondičních trenérů. Doufám, že se to znovu nestane: pokud ano, je lepší odejít. Ušetří vám to čas, když pracujete s kompetentními lidmi, kterým důvěřujete," rýpl si ještě jednou trojnásobný nejlepší manažer roku ve Francii.

Co se nového angažmá v Marseille týče, Rudi Garcia je směrem k další výzvě optimistický. "Je velmi důležité, že (prezident) McCourt žije ve Francii a já mu sám řekl, že je klíčové, aby ho hráči občas viděli. On je majitel, ten, kdo platí účty. To mu dává právo mluvit, měnit a přímo ovlivňovat skrze osobní interakce," nabádá 52letý stratég.

Autor: Tomáš Daníček / football-italia.net

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Na urovni se mel zachovat hlavne on. Mel smlouvu a klub ho platil dal i po vyhazovu.

Reagovat
Pipo123

Tak to funguje všade, kopec trénerov počká než im dobehne zmluva a až potom si nájdu ďalší klub

Reagovat
Spalovač šancí

A co udělal špatně?

Reagovat
smazaný uživatel

Jako fakta neznam,ale podle me nikdo nic. Chapu to tak,ze ho klub platil aspon zakladni mzdou a kdyz si nasel novy angazma,tak smlouva pada. Ale na co si stezuje?

Reagovat
smazaný uživatel

Bude sedieť na lavičke už proti PSG? Či tam ešte povedie Passi?

Reagovat
Pyroman

bude

Reagovat
Alberto Aquilani

Hhh, zrovna to, na čo sa sťažuje, mu predĺžilo život na lavičke AS

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele