Marseille našla posilu na levý okraj obrany, volba padla na Garciu

16.01., 17:10
Aktuality

Olympique Marseille sháněl posilu na levý okraj obrany a řešením se nakonec stal Ulisses Garcia. 28letý švýcarský reprezentant přišel z domovského Young Boys, na jihu Francie podepsal kontrakt na čtyři a půl roku.

"Olympique Marseille oznamuje přestup Ulissese Garcii z BSC Young Boys. Krajní obránce úspěšně absolvoval zdravotní prohlídku a podepsal smlouvu," oznámil francouzský celek v oficiálním prohlášení.

Garcia má na svém kontě sedm startů za švýcarskou reprezentaci, v Bernu strávil pět a půl roku a do zahraničí nevyráží poprvé. Už v červenci 2015 přestupoval z Grasshoppers do Werderu a v Německu oblékal rovněž dres Norimberku.

Marseille za novou posilu utratila tři miliony eur a získala tím náhradu za Renana Lodiho, který má namířeno do saúdskoarabského Al Hilalu. Garcia nebyl jediným levým obráncem na seznamu OM, v úvahu připadali i Josh Doig (Hellas Verona), Adrien Truffert (Rennes) a spekulovalo se rovněž o v Benfice nepotřebném Davidu Juráskovi.

Autor: Tomáš Pavlík / om.fr

Komentáře (21)

Přidat komentář
Pablos

Tak to Jurásek padá

Reagovat
Seydou Doumbia

Nevadí, do OM se žádný Čech nehodí

Reagovat
Rudnevs

Že tento týpek raz bude hrať za OM, to by som fakt nepovedal....

Reagovat
MoonKnight

Ono zimní přestupové okno je prostě o ničem no.

Reagovat
Israha

Jako Lodi očekávání nesplnil a ještě se na něm vydělalo, potud dobré. Ale tohle jako má být první volba na LWB pro klub s pohárovými ambicemi? S tímhle se tam někdo spokojil místo Trufferta, který je výborný? Ach jo, zase začínáme skupovat průměráky...

Reagovat
Ferax

Může jen překvapit. Ostatně statistiky na LB nemá vůbec špatné, nicméně švýcarská liga je švýcarská liga no. Ještě tam máte Murilla, kterej sice hraje přes nohu, ale celkem se mi tam líbí Ale co si budeme povídat, Truffert by byl za takových 20 mega parádní nákup a Jurásek by šel maximálně za polovic

Reagovat
Israha

Nebýt posilování, tak nejlepší varianta je Murillo RWB a Clauss LWB, ten na druhé straně není o moc horší (Murillo IMHO je). Ten Garcia mě štve právě skrz toho Trufferta, což je parádní hráč a oproti Lodimu akutálně upgrade....tady se bojím, že to je jen taková záplata.

Reagovat
Ferax

A toho Juráska bys bral spíš?

Reagovat
Israha

Nečumím na českou ligu a v Benfice si skoro nekopl...takže vlastně nevím . V podstatě jsem chtěl říct, že při avizovaném zájmu o Trufferta je pro mě kdokoliv jiný, než Truffert, zklamání.

Reagovat
Langi

OT: Gift Orban neprožívá v KKA Gent úplně vydařenou sezonu, přesto zamíří na věhlasnější adresu. Příchod 21letého nigerijského útočníka finalizuje Olympique Lyon, který má zaplatit 13 milionů eur bez bonusů. Stejným směrem přitom nedávno zamířil křídelník Malick Fofana.

No, statisticky bych uplně neřekl, že neprožívá vydařenou sezónu...v tom věku...navíc za 13 ME dává asi tak 100x větší smysl, než Fofana za 17

Nicméně ty nákupy Lyonu za poslední půlrok, to je teda něco příšernýho...hráči nevalných kvalit a všemožných individualit a národností, naprosto bez koncepce...jak tohle může fungovat teda nevím...navíc nové vedení se našlo ve všemožných hostováních, které vůbec nedávají smysl

Reagovat
Ferax

Upřímně zrovna Orban z Gentu je velmi zajímavý hráč se skvělým potenciálem. Loni v Belgii dával gól za gólem a už v létě ho chtělo Lille a další kluby. Za mě velmi dobrý nákup a měl by dostat šanci

Reagovat
Seydou Doumbia

Loni o něj měli zájem věhlasnější adresy, čili jestli fakt neprožívá vydařenou sezonu tak je reálný i jeho odchod do Lyonu. Každopádně on má brutální potenciál a dost se mi líbíil, dával gol za golem tuším v EKL nebo co za parasoutěž hráli. Takže v létě Moreira, Kadewere, Amin Sarr, Jeffinho a Mama Baldé snad pryč a nově naše ofenzíva bude Orban, Fofana, Laca, Nuamah a snad ještě nějaký hrotový útočník. Jo a Cherki počítám že taky uteče.

Reagovat
juninho8

Nie je Nuamah len na hosťovaní bez opcie? Síce patrí do portfólia Textorových hračiek ale nie som si istý že určite zostane. A Cherki snáď zostane tiež.

Reagovat
Langi

je...a hlavně celý Nuamah je omyl přírody...asi jako Akouakou, který ale bohužel přestoupil

Reagovat
Seydou Doumbia

Nevěříš mu? Ted přišel a je v nefunkčním týmu, tady by podobné výkony předváděli i zvučnější jména než je on si myslím.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nuamah přišel na hostování z opcí na 25 mega tak jsem zvědav, ale podle mě si ho v Belgii nenechají.

Reagovat
Langi

v létě ideálně Maitland-Niles, Balde, Nuamah, Moreira, Akouakou, Sarr, Da Silva, Jeffinho a Kadewere pryč...a začít u těch přestupů konečně trochu používat hlavu.

Jinak jsem zvědavý, jestli ten nový brazilský gólman alespoň trochu ohrozí pozici Lopese, nebo bude prostě automaticky dvojka...protože jestli někdo potřebuje už léta pořádnou konkurenci, tak je to on...o víkendu to byl zase výkon uplně z prdele, strašný, jak měl dekádu zpátky našlápnuto možná k velký kariéře a jak průměrný nakonec byl a je...

Reagovat
Seydou Doumbia

Jo tak já počítal jen ofenzivní hráče, jinak sohlas. Da Silva už odešel ne? Jako ti hráči co si vypsal to je materiál tak na Troyes, někteří ani tam. Podle mě ten golman bude jasná dvojka, prostě mladší Riou. Já zase tak skepticky ke kariéře Lopese nejsem, určitě mel na více, ale že by to byla nějaká extra tragédie mi taky nepříjde. Ted by to ale určitě už chtělo jinou jedničku, jen se bojím že nějaký brazilec co je kamoš Textora nás nevytrhne.

Reagovat
juninho8

V momentálnom Lyone to chce spraviť rez kádrom ala Football Manager tých hráčov čo tam nemajú čo robiť je kopa. zrovna Nuamaha by som ale skúsil ponechať. Z tých vypísaných mien vyššie je asi najschopnejší. A čo sa týka Perriho, tak síce som ho nikdy nevidel chytať, ale šancu by mohol dostať. Už som to písal aj niekde inde, nakukol aj do brazílskej repre, tak niečo musí vedieť.

Reagovat
Seydou Doumbia

To že byl v repre ani nevím, nemá smysl koukat kdo je trojka když je před ním alisson a ederson

Reagovat
Langi

Lopes i v nejlepsich letech byl proste “not bad not terrible”…chytal prumerne, v kvalitnim klubu, ktery hral kazdorocne pohary a defakto se nikdy neposunul nikam vys…ze se neprosadil ani do repre v dobe, kdy tam byli stoleti Beto a Eduardo a Patricio chytal v mizernych klubech PL taky o necem vypovida…ted uz ma vek a pomalu by se mela resit nahrada

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele