Gambrinus liga trochu jinak - 20.kolo

18.03.2009, 16:20
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Další jarní kolo je za námi a s ním také druhá třetina Gambrinus ligy. V dnešním díle už bohužel nemůžeme přehlížet ubohost některých fanoušků. Abychom se ovšem nezajímali jen o dění na tribunách, pokusíme se nakouknout pod pokličku boleslavských propadáků.

Kauza 1.: Slza z tváře padá
Přesně to se zpívá v jedné písni Karla Svobody a stejně jako smutná princezna si musí připadat i všichni fanoušci mladoboleslavského fotbalu. Místní klub se totiž na podzim prezentoval skvěle organizovanou hrou, která byla doplněná několika technicky vyspělými hráči a když se tento stroj jednou rozjel, měla s ním co dělat i pražská Slavia. V posledních týdnech se však klub z města automobilů tabulkou stále více propadá. Kde je důvod?

Jedním z nich jsou jistě slabší individuální výkony. Především na postu, kde se pohybuje špílmachr Sylvestre (nejen on), jsou do očí bijící. Pětadvacetiletý Francouz totiž nezásobuje krajní obránce či útočníky dostatečně kvalitními přihrávkami a hra se tak mnohdy zbytečně zbrzdí.

Tím se pomalu dostáváme k dalšímu problému. Boleslav vždy byla poměrně nenápadným klubem, který se příliš nechvástal velkohubými prohlášeními (viz. jarní cíle Plzně). Nyní si ale dává každý soupeř dobrý pozor, aby v zápase s nesmírně silným ofenzivním týmem, kterým Středočeši stále jsou, příliš neotevírali okénka v obraně. Ta se totiž naopak otevírají právě v té mladoboleslavské.

Nutno podotknout, že tento "trabl" není vinou systémovou, nýbrž vinou obrovských individuálních hrubek jednotlivých defenzivních hráčů. Kvůli jejich špatné komunikaci se totiž občas objeví osamocený útočník před brankářem Millerem. Jindy zase zapomene jeden ze záložníků nahradit útočivšího zadáka a po krajích se tak otevírá velký prostor pro rychlé kontry soupeře. Nesmíme opomenout ani lajdáckou obranu standardních situací. Tato skutečnost se projevila především v zápase s Brnem.
Nechme se tedy překvapit, co provede trenér Hapal s mladoboleslavským týmem. Má před sebou nelehký úkol, jehož plnění začne už tento týden na "trávníku" Kladna.

Kauza 2.:Jásot a následně konečně(!) vyjádřený názor tribun
Chtěl jsem dodržet tradici, kdy alespoň jeden zápas týdně vidím živě, Tentokrát jsem se vypravil na Letnou. Domácí tým předváděl po celý první poločas ofenzivní koncert, nutno ovšem poznamenat, že prachbídná obrana soupeře jim v tom výrazně napomáhala. Když začaly tribuny vyřvávat "dejte jim bůra" již po dvou gólech, s úsměvem jsem to přešel. Co se ale nedá neokomentovat, je projev obrovské omezenosti, ubohosti a nedostatku inteligence lidské stvůry, která zranila výbuchem podomácku vyrobené třaskaviny mladého podavače míčů. Detonace byla tak silná, že se dá snad přirovnat snad jen k výstřelu z tanku, které občas slýchávám na každoročních Bahnech.

Nechápu, jak někdo může něco takového na stadion pronést. Nesnažím se pochopit, proč v mládí jistě omezovaný člověk tento čin provedl. Co ale chápu a za co tleskám(!) je projev sparťanů. Přestože se mohou bát odplaty tvrdého jádra fanoušků, sjednotili se a stejně jako celý zbytek stadionu dali jednoznačně najevo, co si o této ubohosti myslí. Je to jedna z cest, jak podobné individuality ze stadionu vyhnat.

A malá poznámka na závěr: Pánové z kotle, vaše fandění i když někdy sprosté, je pro tým přínosné. To, že nemáte rádi policisty a občas si do nich bouchnete, je přínosné už méně. Ovšem nevydání lidské stvůry, která zranila dítě, je nepochopitelné. Nemám rád staré doby, ale občas se bonzovat musí!

Autor: Filip Horký

Komentáře (56)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jsem sice Slávista, ale v tomhle případě jsem toho názoru, že kolem té petardy se udělalo daleko víc povyku, než bylo nutné. Samozřejmě by se to stávat nemělo a je třeba problém řešit koncepčně (zákonnými prostředky), ale je vidět, že negativní zprávy prostě táhnou...

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodně je to nafouknuté, alespoň v porovnání s tím, jak média referovala o násliných událostech na jiných stadionech, kontroverzním zásahu olomouckých pořadatelů, kteří si s chutí kopali do jednoho z mladíků, který nekladl odpor, apod.

Následky jsou přibližně stejné, jako po házení sněhových koulí na hráče Viktorky, riziko nebylo zanedbatelné ani v jednom případě, byť je dělbuch horší.

Reagovat
smazaný uživatel

37 gólman v Rakousku, při derby na Rapidu, se z výbuchu dělobuchu nevzpamatoval. Bude postižen ztrátou koncentrace do konce života-ono je povyk a povyk. Chlapci se "defakto" nic nestalo, ale kdyby dopadl stejně jako německý brankář ve svých 12 letech? ..neříkám dělat bublinu, ale zamyslet se a dělat opatření.

Reagovat
smazaný uživatel

V tom případě nevím, jak mohla policie použít tolik dělbuchů při derby zcela legálně - navíc takových, které měly za cíl vyvolat paniku... zřejmě se tu měří dvojím metrem, nebo že by nebyl dělbuch jako dělbuch? To ale pak platí i v případě onoho brankáře.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu, ale jak říkám, pořád se čeká až se něco stane, něco se stane, tak věřím v trest, jen bych to tolik nerozmazával-najdou se i blbci, kteří by to napodobyli jen kvůli té "popularitě".

Reagovat
smazaný uživatel

Tak trest by měl přijít hlavně pro toho týpka, protože klub těžko mohl udělat víc, např. zavření stadionu mi přijde celkem neadekvátní a nevhodný způsob trestu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nečetl jsem o te kauze nic, jen vim něco z TV, tak mozna placnu blbost, ale buhvi jak ta prohlidka a kontrola probihala že. Podle mě, ti kontroloři se boji toho jadra, nebo tam je bud strach nebo nějake kamaračofty...

Reagovat
smazaný uživatel

ono lze na letny velmi jednoduse hodit neco na ochoz taky

Reagovat
smazaný uživatel

on nechápe to, že i Sparta by mohla mít inteligentního fanouška, tleskám vandertome..

Reagovat
smazaný uživatel

sry reakce měla být níže

Reagovat
smazaný uživatel

TO JE DOBŘE ŽE TO MÉDIA NAFOUKLA - IKDYŽ FANDIM SPARTĚ POTŘEBUJE UŽ KONEČNĚ POŘÁDNOU OSTUDU ABY SE KONEČNĚ VEDENÍ KLUBU ZASTYDĚLO A NĚCO SE KONEČNĚ DĚLO

Reagovat
smazaný uživatel

tak ty jsi urcite spartan jak poleno,ja ji dlouho "fandis"?2 dny??nebo kecas rovnou??

Reagovat
Bakary3

Jsou i normální sparťani...jako kowalski

Reagovat
smazaný uživatel

no podle tohohle komentare se o spartana urcite nejedna

Reagovat
Bakary3

Podle čeho soudíš ?

Reagovat
smazaný uživatel

on nechápe to, že i Sparta by mohla mít inteligentního fanouška, tleskám vandertome..

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, že je fanouškem Sparty určitě krátce, protože má stejně naivní náhled na věc jako někteří nesparťané.

Reagovat
smazaný uživatel

ale proč jinak? já ji chci takovou, jaká je

Reagovat
$dolar$

A ja ji mam tak rad

Reagovat
j_mrazik

Damkovou? Nebo o čem se to bavíte?

Reagovat
smazaný uživatel

Gambrinus liga trochu jinak ?

Reagovat
Staenly10

Reagovat
smazaný uživatel

svist to na sylvestreho?? to je slabota

Reagovat
Bakary3

Ale on taky nehraje dobře... Je ale pravda, že zbytek taky ne, ale na něm to visí.

Reagovat
smazaný uživatel

jak jsem tady uz jednou psal o Boleslavi, mame posledni 2-3 sezony jedno z nejlepsich skore venku a prumerne skore doma. ted to bude mozna jeste ve vetsi neprospech doma.

do boleslavi jezdi vetsina tymu s pomerne uspesnou taktikou, nechat hrat domaci a pak cekat na sance...nejlepsi by pro nas bylo jezdit jenom ven, kdyz musi ostatni hrat taky.

Reagovat
Bakary3

S tou Spartou... Nejhorší je, že lítaj dělbuchy každej zápas, a až když se něco stane, tak začnou: takový fanoušky nechceme. To jste ale měli řešit dřív, mnohem dřív

Reagovat
smazaný uživatel

hmm asi od kolíbky ne?

Reagovat
Bakary3

Podívej se na ten článek "Sparta tvrdí, že dělbuch..." dolu. Trochu jsem změnil názor..

Reagovat
smazaný uživatel

Co tam vidíš tak zásadního?? Je jasné, že tyhle lidé co to říkají ještě nikdy neviděli v praxi pořadatele kontrolující batohy... Ti totiž kontrolují maximálně normální nenásilně vypadající lidi, ale urostlýho plešouna s obrovskou taškou nechají být..

Reagovat
Bakary3

A neni tohle to zásadní ?

Reagovat
smazaný uživatel

Mno a jak bys to chtěl řešit?? Když říkáš, že se to mělo řešit mnohem dřív?

Reagovat
Bakary3

No leda asi ty přísnější kontroly. A to souvisí i se zápasama venku, myslim si, že to chodí tak, že např. Žižkov prodá Spartě 500 lístků a ta je pak prodává svejm fandům. No a pak už stačí prodávat na jméno ( jinak to už dneska asi nejde..) a ze záběrů a ve spolupráci třeba s tim Žižkovem je trestat. To už neni jen na Spartu, ale obecně, ale píšu to proto, že Sparta s tim má největší problémy.

Reagovat
smazaný uživatel

Co tím chceš řešit? Stejně tam budou chodit stejní lidé... Dokud nebudou pravomoce zasáhnout legislativně přímo na hřišti, tak s tim udělat nic nejde a i tak to bude hodně složitě prodírat se mezi všemi hooligans, kteří budou toho jednoho bránit a stejně teda nakonec zůstane nepotrestanej...

Reagovat
smazaný uživatel

Oplatit stejnou mincí.

Reagovat
smazaný uživatel

a proč rovnou nevykopat válečnou sekyru??

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na prohlidku postavit velký gorily, a bylo by po problemech s municí

Reagovat
smazaný uživatel

Tyhle velký gorily dělají víc nepořádku než užitku, když se setkají se stejnými pořízky.. Koukni jak to chodí na některých diskotékách.

Reagovat
smazaný uživatel

Chceš slušný fandstvo, nebo dělobuchy?

Reagovat
smazaný uživatel

Teda kotel bez problemu, ne slušný fandstvo, to ti atmošku neduělá.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci dělobuchy, ale je těžký zastavit tyhle kretény.. to je všechno běh na dlouhou trať.. Podle mě by se musela udělat taková ta rychlá legislativa přímo na stadionu kde by mohli dát velkou pokutu, případně vyhostit ze stadionu.. lístky by byli jak říká bakary na jméno a fanoušci se prokazovali občankou, pokud by v nich byl ten výtržník prostě by nebyl na stadion vpuštěn..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jestli by to bylo jen u těch některych tymu tak jo, ale pochybuju že by to tak chtěli udělat v Příbrami, Opavě, nebo někde na vesnici v Plzni. Už tak chodi lidi malo, a ted este udelat takovy opatření. Ja nejsem proti, ale to bych chtělo vše probrat projednat, navrhovat...To je otazka tak pěti let tohle všecko.

Reagovat
PJ

Na vesnici v Plzni?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

bach za chvilu ho tu mas hrdy zastanca plzne

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden se už chyt

Reagovat
smazaný uživatel

Sháníš Dolara do diskuze?

Reagovat
smazaný uživatel

Čekám co mi na to řekne, vesničan

Reagovat
stas87

ten ma k plzni vztah ako ja k fc kuruvci

Reagovat
smazaný uživatel

PJ?

Reagovat
stas87

bingo snad to neni plzenak

Reagovat
smazaný uživatel

PJ je plzeňská kronika

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To si piš. Ale tak co už, nikdo není neomylný.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak říkám no je to běh na dlouhou trať... Samozřejmě by to bylo asi jenom u těhle velký rizikových týmů.. Ale pokud se u nás dělá kamerový systém, velká bezpečnostní opatření bez policistů, tak se s tim zatim opravdu nic dělat nedá... jedině nepouštět menší děti na stadiony (ale zase bych to neviděl tak horký, klidně se mu mohlo stát něco jinýho úplně někde jinde a od něko jinýho..) Zatim to není v tom nejhorším stavu, ale je na čase s tim něco dělat...

Reagovat
smazaný uživatel

no, jestli do opavy chodí zrovna málo fanoušků na fotbal, tak nevím... a srovnávat s příbramí? k smíchu

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik tam tak chodí v průměru lidí??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele