Fotbalisté za mřížemi

18.11.2010, 14:43
Profily, historie
V návaznosti na článek o filmech z vězeňského prostředí se zaměříme na hráče působící na Britských ostrovech, kteří si museli trest odnětí svobody skutečně odpykat. Kromě známých firem narazíme také na fotbalisty odsouzené za málo vídané prohřešky.

Tento přehled začněme v době, kdy fotbalisté neměli mnohonásobně vyšší platy než běžní občané, jak je tomu v současnosti. Někteří hráči tak měli potřebu účastnit se nelegálních aktivit z finančních důvodů.

Peter Swan, hráč Sheffieldu Wednesday, byl účastníkem mistrovství světa v roce 1962 a měl dobrou šanci být ve výběru pro domácí šampionát. Jenže to by si spolu s několika spoluhráči nesměl vsadit na prohru svého týmu v zápase s Ipswichem. Swan a spol. dostali několikaměsíční trest vězení, kromě toho nemohli osm let hrát fotbal.

Bývalý dlouholetý hráč Arsenalu a 19násobný anglický reprezentant Peter Storey byl mnohými protihráči považován za jednoho z nejtvrdších soupeřů. Po konci kariéry v roce 1978 nedokázal bezproblémově přejít do civilního života. Storey se účastnil padělání mincí, vedení nevěstince, krádeže auta a ilegálního importu pornografických videí. Nakonec dostal tříletý trest odnětí svobody.

Potomek jamajských přistěhovalců Jamie Lawrence byl jako teenager odsouzen za bankovní loupěž. Hrál za vězeňský tým, poté působil v amatérském týmu Cowes Sports na ostrově Wight. Tam si ho v roce 1993 vyhlédl Sunderland. Lawrence poté udělal slušnou kariéru v Premier League, hrál za Leicester City a Bradford City. Nyní vede fotbalovou akademii pro mladistvé z problémového prostředí. Tříletý pobyt ve vězení zažil také Ricky Otto, který byl v devatenácti letech odsouzen za loupež. V roce 1994 ho koupil Birmingham City za 800 000 liber.

Mickey Thomas hrál za Manchester United, Chelsea, Everton, Leeds United a další. Kromě toho reprezentoval Wales v 51 zápasech. Kariéru končil na začátku devadesátých let, kdy se ve fotbale začaly roztáčet velké peníze. Thomas na to zareagoval po svém − paděláním. Nyní o tom vtipkuje takto: "Roy Keane vydělával 50 tisíc týdně. To já také, do té doby, než policie našla tu tiskárnu." Jeho trest? 18 měsíců. Více si můžete přečíst zde.

V loňském roce byl po odpykání poloviny z osmiletého trestu propuštěn Mark Ward. Rozhodně nebyl špatným hráčem, působil v klubech jako Manchester City, West Ham United, Everton a Birmingham City. Po konci kariéry se dostal do finančních obtíží. Rozhodl se tedy za úplatu poskytnout známému svůj dům, kde následně policie při razii objevila velké množství kokainu. Další informace naleznete v tomto článku.

Fotbalisté mají časté problémy se zákonem kvůli prohřeškům na silnicích, někteří z nich za ně museli za mříže. Za řízení pod vlivem alkoholu si odpykali několikaměsíční tresty dlouholetý hráč Liverpoolu Jan Mølby a kapitán Arsenalu Tony Adams. Za stejný čin se do vězení podíval i George Best, který navíc napadl policistu. Ian Wright byl ještě před začátek profesionální kariéry poslán za mříže na dva týdny kvůli neplacení pojištění.

V roce 2000 se Gary Croft z Ipswiche Town stal prvním fotbalistou, který nastoupil do zápasu s elektronickým přívěškem. Croft řídil auto v době, kdy měl zákaz. Ze svého trestu si odpykal měsíc, poté kromě nošení sledovacího zařízení nemohl hrát zápasy po sedmé hodině večerní, protože mu byla nařízena večerka. Jermaine Pennant, tehdy na hostování v Birminghamu City, také řídil i po odebrání řidičského průkazu, kromě toho měl v krvi alkohol. Ve vězení strávil měsíc a ve zkušební době taktéž musel nosit přívěšek.

Hráč West Bromwiche Albion Lee Hughes byl v roce 2004 odsouzen k šesti letům vězení za způsobení dopravní nehody, při níž zemřel člověk. Hughes neposkytl zraněným první pomoc a z místa havárie utekl. Po odpykání poloviny trestu byl propuštěn, šanci vrátit se do fotbalu mu nabídl Oldham Athletic, nyní hraje za Notts County. V roce 2008 se brankář Plymouthu Luke McCormick s alkoholem v krvi vracel ze svatby bývalého spoluhráče a zavinil nehodu, při níž zemřeli dva chlapci. Dostal trest sedmi let a čtyř měsíců.

Bývalý populární útočník Blackburnu Simon Garner se v roce 1996 dostal úplně zbytečně problémů. Dostal totiž devítiměsíční trest za pohrdání soudem v průběhu rozvodového řízení. Nakonec strávil ve vězení jeden měsíc. Pěkná řádka fotbalistů byla podezřelá ze znásilnění, ale většinou zůstává pouze u obvinění. Na seznam sexuálních delikventů se dostal Graham Rix, jenž strávil převážnou část hráčské kariéry v Arsenalu. Na konci 90. let byl odsouzen k ročnímu vězení za sex s 15letou dcerou rodinného přítele. Po návratu na svobodu působil jako manažer, nejprve v Portsmouthu a Oxfordu, naposledy v Hearth of Midlothian, kde pod majitelem Romanovem vydržel pracovat pouhé čtyři měsíce.

Někteří hráči mají problém zvládat svůj temperament. Duncan Ferguson se v mladém věku dostal v rodném Skotsku několikrát do problémů mimo hřiště. Když v roce 1994 při zápase udeřil hlavou protihráče, soudce přihlédl k předchozím prohřeškům a poslal ho na tři měsíce do vězení. Ferguson si odpykal polovinu trestu, v té době už přestoupil z Rangers do Evertonu, takže chyběl svému novému klubu. Řízný útočník si nenechal na hřišti nic líbit, přesvědčili se o tom například Paul Ince, Steffen Freund a Jimmy Bullard. V Premier League spolu s Vieirou a Dunnem drží rekord v podobě 8 červených karet. Ironií osudu je, že se jeho dům pokusili vykrást lupiči. Dvakrát. V obou případech byl Ferguson doma a pro zloděje toto setkání skončilo pobytem v nemocnici.

Gary Charles hrál v devadesátých letech za kluby jako Nottingham Forest, Derby County a Aston Villa, dvakrát nastoupil za Anglii. Po konci kariéry se potýkal s alkoholismem a několikrát se dostal za mříže. Problémy s alkoholem přiznal také Joey Barton. Jeho výčet incidentů by vydal na hodně dlouhý seznam. Za útok na spoluhráče Daba dostal podmíněný trest, ve vězení nakonec strávil 74 dní za pouliční rvačku. Na začátku této sezony prožíval v Newcastlu klidné období, ale pak se připomněl třízápasovým trestem za udeřením Pedersena.

V létě 2010 přestoupil Jake Speight do Bradfordu City. Na začátku roku napadl svou přítelkyni a čekal ho soud. Speight o tom své zaměstnavatele neinformoval, a tak se manažer Peter Taylor z ničeho nic dozvěděl překvapivou informaci, že jeho nová posila musí nastoupit do vězení. Za Bradford City hrával také Gavin Grant. Ten v létě tohoto roku dostal doživotní trest za vraždu, kterou spáchal v roce 2004, ještě před začátkem profesionální kariéry. Pohyboval se v nižších soutěžích, nastupoval mimo jiné za Milwall a Wycombe Wanderers.

Marlon King není žádným nováčkem v otázce potíží se zákonem, provinil se už ve 14 případech. V době působení v Gillinghamu strávil pět měsíců ve vězení za řízení kradeného auta. V říjnu 2009 byl odsouzen za to, že sexuálně obtěžoval a fyzicky napadl mladou ženu. Wigan mu vypověděl smlouvu. King je nyní zpět na svobodě a hraje za Coventry City.

Autor: Martin Hájek

Komentáře (158)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nech si užívajú, ja by som to robil tiež, keby som mal toľko peňazí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

"Ironií osudu je, že se jeho dům pokusili vykrást lupiči. Dvakrát. V obou případech byl Ferguson doma a pro zloděje toto setkání skončilo pobytem v nemocnici."

Reagovat
FC Porto FC

Jo to je super

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Big Dunc

Reagovat
Josifek

Reagovat
smazaný uživatel

To je pomerne znama historka

Reagovat
vodka

+ eště to s tím tetováním...

Reagovat
smazaný uživatel

jaké tetování?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je capek no

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu OT: Jak se vůbec daří tomu Kingovi v Coventry?

Reagovat
smazaný uživatel

Nastup mel slusnej, po jeho vyhranym souboji v jeho prvnim zapase za Sky Blues padl rozhodujici gol, ale pak tak nejak zapadl, cekal jsem, ze bude vynikat vic.

Reagovat
smazaný uživatel

dík

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=wIB7dCl51Z8

Ten obličej na konci je nejlepší :D

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

Inak neviem ci to je pritom Pennantovi pravda,ale vraj ked ho chytili policajti ich presviedcal,ze je Ashley Cole

Reagovat
Usty

cože..?

Reagovat
smazaný uživatel

During questioning, Pennant initially identified himself as his friend Ashley Cole

Reagovat
Ferguson6

No neviem ci odvtedy su stale priatelia

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

ja si myslim ze je to stmelilo........dyt Pennant byl asi dost opity a na koho si jako jedinyho vzpomnel na Ashleyho to je mily ne

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda...

Reagovat
kiwwi

hh tak ten Duncan Ferguson je iny frajer

Reagovat
Usty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, to byl Barton že, kterej vězňům platil, aby ho nešikanovali Ale jinak velkej machr

Reagovat
10

Vinnie Jones nikdy ve vězení nebyl?

Reagovat
smazaný uživatel

a co Roy Keane, ten nic nespáchal? to bych se docela divil...

Reagovat
Tomekcz

ten byl nervak jen na hristi

Reagovat
smazaný uživatel

tomu se nechce ani věřit. Neměl aspon ten zákrok s Hollandem soudní dohru?

Reagovat
smazaný uživatel

oprava: na Hollanda

Reagovat
Josifek

To byl Halands nebo tak nějak, ten prasák, co ho Roy sejmul a všichni mu to přáli...nebo jak to bylo?

Reagovat
Chazy

Komu co kdo přál?:((

Reagovat
Josifek

Já myslel tomu Halandovi..teda mám to zafixovaný tak, že tenhle hráč byl strašný prase (ale možná se pletu) a Keana štval a proto ho jako pomstu za prasárny toho Halanda na jiný hráče sejmul. (takhle jsem to myslím někde slyšel, ale jak říkám, nejsem si moc jistý a je možný, že se pletu)

Reagovat
smazaný uživatel

Haaland o Keanovi prohlasoval, ze simuluje svoje zraneni

Reagovat
j_mrazik

A po zákroku Haalanda na Keana zůstal Keane nějakej čas zraněnej a ten Seveřan řekl, že Roy simuluje.

Reagovat
Chazy

No chyběl po tom zranění docela dlouho.

Reagovat
Chazy

http://www.youtube.com/watch?v=p_st29mlQwU

a furt mi to nepřipadá jako "zákrok" Haalanda na Keana, spíš shoda okolností

Reagovat
IkerCasillas

Nevíš na kolik zápasů za to dostal Roy stop?

Reagovat
Chazy

Tuším, že pět a dalších pět, když vydal tu knížku.

Reagovat
Chazy

Ale ten druhej trest dostal v době, kdy byl zraněnej, takže ho to neovlivnilo ani na jeden zápas. To bylo hodně kritizovaný.

Reagovat
kiwwi

Keano bol niekedy zraneny? To sa zrazil z buldozerom alebo co?

Reagovat
Chazy

:(( u Keana to nebylo zas tak ojedinělý

Reagovat
IkerCasillas

Já se vůbec divím, že na to jakej měl temperament, tak sním SAF vydržel 12 let a dokonce mu dal i kapitánskou pásku

Reagovat
Chazy

Měli to těžký oba no, taky se někdy divím. Ale Keane bude asi považovanej za nejlepší nákup Fergusona, nebo aspoň jeden z nejlepších. Jako kapitán doved MU k největším úspěchům, rozhodoval a otáčel důležitý zápasy (Juventus v 99 atp), pozitivně ovlivňoval celej tým a vždycky to byl on, kdo motivoval hráče, aby se nevzdávali. Proto MU vyhrálo treble, i když ve všech těch soutěžích šlo tehdy buď o nějakej obrat nebo zázračný zmrtvýchvstání. Pro spoustu lidí luck, pro mě Keane. Navíc nehorázně posunul britskej fotbal, pozici DMF dostal někam úplně jinam.

Takže Haaland sem, Haaland tam, Keane stojí za spoustou pozitivního v MU za x let zpátky. A když člověk vidí, kdo v MU kapitánuje poslední roky a srovná si ho s ním, tak se fakt může jen smát :)))

Ale jinak SAF dřív neměl problém takový hráče udržet na uzdě, protože k nim byl nehorázně tvrdej. Teď si s ním vytře i takovej debil jako Rooney.

Reagovat
smazaný uživatel

The world has changed and so have players’ attitudes. I’m dealing with more fragile human beings than I used to be. They are cocooned by parents, agents, even their own image at times. They need to be seen with their tattoos and earrings. It’s a different world for me so I have had to adapt. Some players even cry now in the dressing room – Bryan Robson never used to cry.”

SAF

Reagovat
Chazy

:)))

Reagovat
smazaný uživatel

Na RoM hned vznikla anketa Who's the crier, kterou vyhral s prehledem Nani

Reagovat
smazaný uživatel

Ale souhlasim se vsim Fletch dokonce nedavno rikal, ze Keano byl takova osobnost, ze se v MU dodnes dodrzuji nektere zvyklosti, ktere tam Keano zavedl. Roy byl proste trida a Captain Fantastic

Reagovat
Josifek

Aha, tak jsem to asi nějak pomotoval více příběhů do jednoho nebo fakt nevim..

Reagovat
smazaný uživatel

Viz Chazyho vycerpavajici popis

Reagovat
Chazy

No to ani hovno. Haaland byl hodně neoblíbenej, protože hrál tvrdě, ale prase se z něj dělá dodatečně jen proto, aby se Keane dal omluvit. Keane ho sprasil jako odplatu za "faul" na sebe, i když úplně směšnou. Keane si přetrhal vazy při stupidním souboji ve vápně, kde se Haaland Keana ani pořádně nedotk. A když se tam Keane válel v bolestech, tak na něj Haaland zařval cosi ve stylu, že to má za ty fauly. A Keane čekal čekal, až se zas setkaj a bez balónu mu přelámal koleno, jen proto, aby mu moh (až se bude on válet na zemi) něco podobnýho zařvat do ksichtu taky. A pak ještě to tak barvitě popsal v té své autobiografii, kde několikrát říká, že by to udělal znovu.

Jak si to napsal ty, tak to působilo skoro jako nějaká Keanova ohleduplnost

Reagovat
Josifek

Aha, díky, já to takhle někde slyšel nebo četl prezentováno, jako kdyby byli i hráči a fotbalová veřejnost Keanovi za ten zákrok vděční jako nějaký zásah "vyšší spravedlnosti" ztělesněný do Roye. Tak to byla teda asi poněkud jednostranná interpretace. Keana si pamatuju dobře, přeci jen byl opravdu hvězda, ale PL jsem nikdy důsledněji nesledoval, takže o Haalandovi nevím skoro nic.

Reagovat
smazaný uživatel

To byla proste a jednoduse interpretace ze strany MUfanu

Reagovat
Chazy

To ne, možná po samotným zákroku (i když o tom pochybuju), ale po uveřejnění tý knížky se stal nejnenáviděnějším fotbalistou Anglie.

Reagovat
Tomanatura

No hlavně ta knížka mu zavařila tak, že musel do Skotska...

Reagovat
Chazy

Myslíš jako z MU do Celticu?

Reagovat
Tomanatura

My fail...

Reagovat
Chazy

Reagovat
Chazy

Myslím, že Hefy o tom tady kdysi psal článek a v nadpisu to mělo Oko za oko, zub za zub, tak bys to moh najít. Ale nečet jsem ho myslím, tak nevím jak je zpracovanej, ale hefy je schopnej redaktor :))

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hefy

Tak tak, jsem rád, že jsi někdo vzopmněl.

Reagovat
Chazy

si :((

Reagovat
hefy

Heh, člověk se učí do školy a nedává pozor.

Reagovat
smazaný uživatel

Ses mel vymluvit na to, ze pises clanek

Reagovat
smazaný uživatel

rovnou*

Reagovat
Chazy

To bys měl ale, jinak se moc nenaučíš.

Reagovat
vodka

no, ale když sme se o tom bavili dávněji, tak Keanea obhajovals

Reagovat
Chazy

Však já bych toho byl furt schopnej. Když jsem MU fandil, tak mě to sralo sralo, ale stejně to byla taková ikona, že jsem to nakonec nějak začal ignorovat a je mi to jedno. Ale objektivně je to asi nejhorší prasárna, která se udála v době, co já sleduju fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Haland. A dostal za to jen mastnou pokutu a nekolik zapasu distanc.

Reagovat
Chazy

Haaland :((

Reagovat
smazaný uživatel

Alf-Inge Håland

Reagovat
Chazy

No a když píšeš obyčejný "a", tak musíš samozřejmě dvě (Haaland). Když už opravuješ někoho, tak pořádně :((

Reagovat
smazaný uživatel

Poser se z toho

Reagovat
Chazy

Nebud nevděčnej, nemůžeš psát chyby, když poučuješ.. aspoň si to zapamatuješ :(..

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nepoucuju, jen sem nechtel, aby mymu oblibenymu hraci nekde ukoncoval karieru, jsem rad, ze ji Matt ukoncil prirozenym zpusobem

Reagovat
smazaný uživatel

A vim, ze se to v Anglii psalo Haaland.

Reagovat
smazaný uživatel

ok, díky za info. Říkal jsem si, že to ¨Holland¨ vypadá nějak divně na Nora, ale nechtělo se mi to hledat

Reagovat
Swarley

Roy byl hodnej kluk a na hřišti srdcař...prasáka z něj dělali jen fans ostatních týmů

Reagovat
Josifek

No, myslím, že kdyby tě zbrousil na hřišti jako soupeře tak jak to uměl, tak bys ho dost možná taky nazýval prasákem. Já bych proti němu fakt hrát nechtěl.

Reagovat
Swarley

já bych určitě nehrál proti němu, jedině s ním

Reagovat
smazaný uživatel

Doporučuji vyhledat na youtube krásný sestřih s přiléhavým názvem CAPITAIN FURIA.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Rssa

Od 2:00 je krásně vidět, kdo je pravá legenda a kdo jenom zuřivý a zákeřný Ir. Vypadá tam jako hlupák.

Reagovat
kiwwi

a ty vies kvoli comu to bolo? Si myslis ze Roy vybehol len tak pre nic za nic? Roy za kazdu cenu branil seba aj svojich spoluhracov...co ked to bolo tak ze Alan ho urazal slovne a potom tam len stal ako priposrany? (nevravim ze to tak bolo ale nemaj len jednostranny pohlad na vec)

Reagovat
Rssa

Tak už jen ten míč hozený do hlavy a pak vystartování na Alana bylo od Roye stupidní. A ač byl Keane vůdčí typ a obstojný fotbalista, opravdu toto nezvládl

Reagovat
kiwwi

este raz, nevies o co islo tak nesud

Reagovat
Rssa

Já nesoudím. Že byl zuřivý a zákeřný, to popřít prostě nemůžeš. A i kdyby šlo o cokoli, takhle zachovat se byla hloupost.

Reagovat
vodka

ale respekt Shearerovi, že se po tom zásahu balonem neskácel jak by to dneska udělala půlka fotbalistů...

Reagovat
smazaný uživatel

Krasne se na nej vzpomina

Reagovat
Swarley

díky, tohle video jsem neznal....hodí se do mé sbírky o Royovi

Reagovat
kiwwi

http://www.youtube.com/watch?v=8Tf6mrA0-tA&feature=related

kurva, jak mi chyba...best United captain EVER!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

parádní video, parádní Roy

Reagovat
mithro

Reagovat
madridcan

v niektorych momentoch neskutocna podoba s Derekom Vinyardom

Reagovat
smazaný uživatel

A Gaza nic?

Reagovat
smazaný uživatel

Gazza bude mit mozna vlastni clanek

Reagovat
Kily

to by spíš vydalo na seriál

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

5 chlapov co obliekali dres ARSENALU, hopla

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Ferguson6

Najdrsnejsi klub v Anglicku

Reagovat
smazaný uživatel

Výběr z anglické ligy

Reagovat
smazaný uživatel

a co Joey Barton?

Reagovat
smazaný uživatel

aha, už vidím

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Litmanen překonal rekord

Jari Litmanen se včera stal nejstarším střelcem v rámci kvalifikace o postup na ME, když v zápase se San Marinem proměnil penaltu a přispěl tak k výhře Finska 8:0. Zkušenému útočníkovi bylo včera 39 let a 270 dní, před ním tento primát držel irský útočník John Aldridge, ten dal gól v roce 1995 ve svých 37 letech a 23 dnech.

jen tak dál

Reagovat
Liquid

legendy nikdy neumírají

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hribco

Reagovat
Liquid

Jamie Lawrence to byl dobrej týpek. Za Bradford v Premier League nosil červený vlasy a napsal knihu myslím taky, nějak "Z vezění do Premier League".

Reagovat
Rssa

V českých luzích a hájích byl největším kriminálníkem Pavel Kuka - dokázal zavraždit milion šancí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Standa Vlček už bude mít brzy taky soud .

Reagovat
Mada

další žalovaní budou Luděk Zelenka, Tomáš Došek a Standa Vlček

Reagovat
Pinturicchio

100 pro amnestii!

Reagovat
homeles8

100.pro vězení

Reagovat
kiwwi

100. pre Keana

Reagovat
smazaný uživatel

Anders Lindegaard by se mel pry v lednu stehovat na OT za 3,5m liber. A nekdo si hral s jeho wikipedii: http://en.wikipedia.org/wiki/Anders_Lindegaard

Reagovat
smazaný uživatel

Zaujimavy clanok O Pennantovi som vedel, ale zaujimave ze aj Jan Molby

Reagovat
smazaný uživatel

Gavin Grant

Reagovat
madridcan
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

Duncan Ferguson snad nejlepší hlavičkář, co kdy PL hrál... každopádně nejlepší, kterého sem viděl hrávat...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

O cennosti za 100.000 eur (téměř 2,5 milionu korun) přišel útočník AS Řím Jérémy Ménez, jehož dům v noci vykradli zloději. Podle agentury ANSA si odnesli mimo jiné dvoje hodiny, šperky a fotbalistovu peněženku. Třiadvacetiletý francouzský reprezentant policii řekl, že ho dnes kolem čtvrté hodiny ranní vzbudil hluk. Zloději v té době právě opouštěli dům i s lupem. Nikomu se nic nestalo. Ménez není prvním hráčem AS Řím, jehož dům navštívili lupiči. Stejnou zkušenost má za sebou i jeho krajan Philippe Mexés.

V takychto pripadoch si treba povedat: ,,Co by asi robil Duncan Ferguson?"

Reagovat
smazaný uživatel

Ake tam mohol mat cennosti za 100000?

Reagovat
kiwwi

"dvoje hodiny, šperky a fotbalistovu peněženku" a to bolo len okrem ineho

Reagovat
smazaný uživatel

tak to mam ja tez,ale ma to dokopy hodnotu tak 45€,-

Reagovat
kiwwi

tak napr. Hamsikovi ukradli Rolexky za 26.000 eur

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak 2,5 milionu korun je cena napr. nekolika cm2 Daliho obrazu

Reagovat
vodka

když bych chtěl obraz na stěnu, tak od Bosche

Reagovat
smazaný uživatel

tohle leda do postmoderni kuchyně

Reagovat
vodka

náhodou, ideální na ten můj podkrovní pokojík na tu šikminu...

Reagovat
vodka

stěna naproti je tmavě zelená a zbylé 2 strany světle zelené... strop plus šikmina je bílá...

Reagovat
smazaný uživatel

to může fungovat ... sám svuj pokoj nenávidim, nedávno jsem vyhodil všechny plakáty ze zdí a teď si užívam pohled aspoň na část bílý stěny. (mam jinak pokoj obestavenej dřevem :/)

Reagovat
vodka

zase taká výhra to neni, protože nábytek mám poskládaný ze všeckého nepotřebného, co jiným zbylo ale chcu si ho aspoň přetřít na jednotnú barvu a to na tmavě hnědou, jenomže bůhví jak to chytne na ty různé povrchy...

Reagovat
vodka

jinak basquiat byl docela zvláštní osoba... akorát to pak pohnojil s těma drogama... kokain, aby nespal, když něco dělal a uspával se heroinem...

Reagovat
smazaný uživatel

já basquita znám jenom jméno, ani ho neumim zařadit. Boshe mam aspoň spojenýho s technikou dělenýho rukopisu někdy během renesance... jinak celkově o malířství vim míň než bych chtěl, občas zajdu do galerie a spíš prostě koukam co se mi líbí, než že bych tomu rozuměl...

Reagovat
vodka

o boshovi sem právě viděl dokument celý, kde rozebírali jeho díla a totálně mně to šokovalo... tam je tolik skrytých významů a narážek... jinak nejznámější je zahrada pozemských rozkoší, ten je uplně šílený...

basquiat byl kamarád warhola a tvořil většinou věci podobné tomu, co sem dal tam navrch... je o něm aj docela dobrý film, který režíroval jeho další kolega z toho směru, navíc tam hraje Courtney...

http://www.csfd.cz/film/10927-basquiat/

Reagovat
smazaný uživatel

no jasně! odsud to jméno znam, ten film promítal filmovej klub, kam chodim, ale zrovna na tenhle jsem nemoh dorazit... je čas stahovat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele