Filmová recenze: When Saturday Comes (Až přijde sobota, 1996)

21.02.2011, 08:30
Profily, historie
Dokáže amatérský fotbalista uspět na zkoušce v Sheffieldu United? Ve filmu je možné vše. Tento článek kromě zhodnocení snímku nabídne také příklady hráčů, jimž se podobný výkonnostní skok skutečně povedl.

Anglický herec Sean Bean je známý tím, že je velkým fanouškem Sheffieldu United. V letech 2002 až 2007 působil jako člen klubového představenstva. Manažer Neil Warnock ho obvinil z toho, že mu po sestupu z Premier League sprostě nadával před jeho rodinou. Blades sestoupili kvůli domácí prohře s Wiganem, který se zachránil na jejich úkor. Bean měl s kontroverzním manažerem spory už delší dobu a na jeho tvrzení mu odpověděl po svém.

Beanovi jeho zaměstnání umožnilo splnit si dětský sen. Kdo by nechtěl objevit se v dresu svého milovaného klubu na hřišti jako hráč? When Saturday Comes je skutečně až pohádkovým příběhem. Hlavní hrdina Jimmy Muir je amatérský fotbalista, který v neděli ráno hrává s nepříliš fyzicky zdatnými kamarády fotbal na otřesném hřišti. Fotbalový manažer, kterého hraje Pete Postlethwaite, zpozoruje Muirův talent a dá mu šanci ukázat se v klubu Hallam. Díky skvělým výkonům dostane příležitost posunout se opět o několik soutěží výše.

Cesta k úspěchu je samozřejmě trnitá. Otec hlavního hrdiny utápí v alkoholu svou neschopnost hospodařit s penězi. Samotný Muir si myslí, že ideální příprava na zkoušku v Sheffieldu United spočívá v noci strávené v hospodě. Máme tu také smrt v rodině, výhru na dostizích, těhotenství, úlet se striptérkou, apod. Pokud se Jimmy Muir chce objevit na lavičce při semifinále FA Cupu proti Manchesteru United, musí překonat hned několik nástrah. Co víc si divák může přát?

Možná máte pocit, že dokážete odtušit, jak tento film skončí. Omyl. When Saturday Comes překonává všechna očekávání a jeho závěr je opravdu extrémně přitažený za uši. Fotbalovým fanouškům připomene období, kdy jako malí kluci fantazírovali o tom, že z nich jednou budou slavní fotbalisté, kteří vstřelí hattrick ve finále mistrovství světa. Americká režisérka Maria Giese je zároveň spoluautorkou scénáře. Andy Gray by na to určitě měl vlastní názor. Spokojme se tvrzením, že její zpracování této látky nepatří k velmi realistickým.

Stejně jako ostatní pohádky se tento snímek řídí vlastními pravidly. Nikdo se nepozastavuje nad tím, že si 36letý Sean Bean hraje na o deset let mladšího talentovaného fotbalistu. Druholigový Sheffield United podezřele často nastupuje proti klubům z Premier League. Semifinále FA Cupu se místo dubnového zápasu na neutrálním hřišti odehrává v zimě na Bramall Lane. Dočkáme se dokonce i kouzel. Jeden Beanův spoluhráč (Mel Sterland, bývalý hráč Sheffieldu Wednesday) je tak dobrý, že se po zahrání přímého kopu z poloviny hřiště stihne teleportovat do pokutového území a zakončovat akci.

Jak vyplývá z předchozích řádků, When Saturday Comes nepovažuji za dobrý film. Sportovní snímky často kritizuji za to, že se berou příliš vážně. Tento není výjimkou. Vydává se za drama se sociálním podtextem, přitom se jedná pouze o masáž ega jednoho herce. Obsazení Seana Beana do hlavní role určitě pomohlo k získání peněz pro realizaci filmu, ale zároveň je jeho největší slabinou. Nakonec totiž působí jako hodně absurdní podívaná, u níž můžeme jen kroutit hlavou nad tím, co nám tvůrci servírují. Pozitivně zapůsobit může snad jen na ty nejmladší fotbalové nadšence, kteří ještě nevyrostli z představ o tom, že se z nich stanou slavní hráči.

WHEN SATURDAY COMESprofil na ČSFD

Skutečný fotbal také nabízí příběhy hráčů, kteří v profesionální kopané dostali šanci relativně pozdě. V jejich případě se nejednalo přeslazenou pohádku jako ve výše popisovaném filmu, přesto si zaslouží pozornost. Fotbalový talent se shodou různých okolností může naplno rozvinout i v době, kdy by dotyčnému hráči zářnou budoucnost prorokoval už jen málokdo. Mezi anglickými fotbalisty nalezneme několik jmen, která si moc dobře pamatují své začátky v amatérských soutěžích.

Stuart Pearce
Lodivod Anglie U21 do profesionálního fotbalu nahlídl právě až ve věku jeho současných svěřenců. Po neúspěšných zkouškách strávil pět let v amatérském Wealdstone, kromě toho pracoval jako elektrikář a instalatér. V roce 1983 ho koupilo Coventry City za 30 000 liber. O dva roky později se Pearce stěhoval do Nottinghamu Forest, kde strávil následujících 12 let. Přesto si tento nekompromisní obránce nebyl jistý svou fotbalovou budoucností, a tak po přestupu na City Ground nechal v zápasovém programu zveřejňovat reklamu na své elektrikářské služby.

Les Ferdinand
Pátý nejlepší střelec historie Premier League hrál v začátcích kariéry za několik amatérských klubů. Queens Park Rangers ho koupil za 30 000 liber z Hayes, Ferdinand si debut v profesionálním fotbale odbyl jako dvacetiletý. Stal se prvním hráčem, jenž dal gól za 6 různých týmů Premier League. V nejvyšší soutěži třikrát zaznamenal 20 a více branek v sezoně. Nyní je bratranec Ria a Antona trenérem útočníků v Tottenhamu Hotspur.

Ian Wright
Tento kanonýr během sedmi let v Arsenalu nastřílel 185 branek ve všech soutěžích. Jeho cesta na vrchol však nebyla snadná, protože neuspěl na několika zkouškách. První profesionální smlouvu podepsal až čtvt roku před svými 22. narozeninami v Crystal Palace. O šest let později (1991) se Wright stěhoval na Highbury, kde se stal jedním z nejlepších hráčů klubové historie.

Kevin Phillips
Postavou drobný útočník vstřelil v ročníku 1999−2000 v dresu Sunderlandu 30 branek v Premier League a stal se vítězem Zlaté kopačky pro nejlepšího střelece působícího v Evropě. Pro Phillipse (nar. 1973) to byl přitom vůbec první ročník v nejvyšší soutěži. Ve věku 19 let ho uvolnil Southampton ze svého mládežnického týmu a Phillips odešel do poloprofesionálního klubu Baldock Town. Tam ho z pozice pravého obránce přeškolili na útočníka a v roce 1994 ho za 10 000 liber koupil druholigový Watford.

Chris Smalling
Vysoký střední obránce během svého působení v Maidstone United upoutal pozornost mnoha klubů, nakonec se ve věku 18 let stěhoval do Fulhamu. Na konci sezony 2008/09 si odbyl debut v utkání s Evertonem, v následujícím ročníku odehrál 18 zápasů ve všech soutěžích. Sir Alex Ferguson ho následně přivedl do Manchesteru United. Smalling se dočkal nominace do reprezentace, v nedávném derby s Manchesterem City předvedl velmi vyspělý výkon.

Autor: Martin Hájek

Komentáře (243)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Když je tu řeč o filmech. Doporučuji Mike Bassett: England Manager. Naprosto luxusní a hlavně inteligentní parodie na všechno kolem anglické reprezentace.

Reagovat
madridcan

paneboze to je nick.SA SPAMATAJ!!!

Reagovat
smazaný uživatel

šak mi taky přijde, že cristiano trochu přibral

Reagovat
madridcan

ano ano ten urcite.Co zo sportovcov ma menej podkozneho tuku uz iba Phelps

Reagovat
smazaný uživatel

za ten tvuj nick

Reagovat
smazaný uživatel

Až přijde Luděk Sobota, tak to všem natře. Ať žije Slavoj Houslice.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

Sean Bean najlepsi Stopar

Reagovat
smazaný uživatel

Vsude mozne to hledam,ale nikde to neni.Muzete mi nekdo poslat link na online nebo na stahnuti?diky

Reagovat
niflheim

Tohle není warez fórum. Očividně hledáš blbě.

Reagovat
smazaný uživatel

uz zase?

Reagovat
centos

Neznal jsem, dík za tip

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně zase filmová recenze, tady jsou nejlepší a nejpřítelštější diskuze

Reagovat
$dolar$

di do hajzlu...

Reagovat
smazaný uživatel

Bez šance, dnes si bez šance...

Reagovat
smazaný uživatel

Ked sa jedná o filmy, ja by som rád videl ten film z roku 1965, kde hrala väčšina z hráčov vtedajšieho Bayernu Mníchov, vrátane Gerda Mullera či Seppa Maiera, myslím že aj Beckenbauera-

Reagovat
mike.84

OT: Británie uvažuje o změně časového pásma

kurnik a teď si bud muset přetočit čas na kompu kvůli myp2p

Reagovat
RC

Nevíte jestli je to někde s dabingem?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to by si pak přišel o kouzlo ostrovní angličtiny. Navíc si myslím, že takovýto film, bude mít spíš mizerný dabing, než kvalitní.

Reagovat
AjaxFans

Dá se na to dívat?

Reagovat
smazaný uživatel

Já to ještě neviděl, jen jsem řekl, že anglické a zvlášť fotbalové filmy je dobré vidět v originále.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad vsechno je dobry videt v originale, dabingem se vzdy spoustu situacniho humoru vytrati, navic je to silnej zasah do zameru rezisera. Nechapu, kdo s tim vubec prisel. Dabing

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To zas přeháníš. Třeba František Filipovský jako Louis De Funes je nepřekonatelný, Jiří Krampol jako Belmondo, Stanislav Fišer jako Lefebvre. Vladimír Dlouhý byl skvělý dabér...Problém není v dabérech, ty máme skvělé. Ale spíš se snižuje kvalita režie a dramaturgie dabingu. Někdy bych nejraději zabil toho, kdo je odpovědný za výběr dabérů.

Reagovat
smazaný uživatel

No trochu. Určitě se najde i kvalitní dabing a zrovna ČR na to mívala patent. Třeba anglickej dabing francouzskych filmu je tragedie. Ale osobne mam radsi jakkykoli film v originale, at uz je to anglictina, spanelstina nebo korejstina. S dabingem film casto ztrati na atmosfere. Je to hodne subjektivni tema, ale ja jsem v tomhle nekompromisni. Ne, dabingu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten rozdíl mezi dabingem a originálem je poznat hlavně u filmů, které se odehrávají ve specifickém prostředí s osobitým jazykem. Hooligans, narkomani, pařížské předměstí, kde je plno arabů a černochů atd. Aneb filmy Football Factory, Trainspotting či Acid House a La Haine.

Reagovat
smazaný uživatel

To máš pravdu. A zas třeba paradox, kdy jsem tak navyklej na "ceskyho M.Freemana", ze je to jeden z hercu u kterych se mi dabing libi.

Reagovat
smazaný uživatel

Morgan Freeman? Kdo ho dabuje. Teďsi vybavím jen film Sedm a tam byl velmi dobře nadabovaný. Nedabuje ho Pavel Rymský?

Reagovat
smazaný uživatel

To se priznam, netusim. Cesky hlasy naposlouchany nemam a obvykle si je nepriradim. Vyjimkou je snad akorat P.Liska :)

Reagovat
smazaný uživatel

Liška dabuje, jo? Toho si z žádného filmu nepamatuju.

Reagovat
smazaný uživatel

No nadaboval psa v Up At zije Pixar.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, tak to jsem neviděl. Od Pixaru znám akorát Garryho hru.

Reagovat
centos

Freeman má víc dabéru. V Sedm a Shawshanku to byl Antonín Molčík. Mimochodem Salieri v Mafii. Vynikající hlas.

Reagovat
smazaný uživatel

Molčík je dobrej.

Reagovat
centos

Tak. Já mám ještě hrozně rád Jaromíra Medunu (Horacio v Kriminálce, de Niro v Fotrech atd) a toho jsem teď viděl naživo v divadle, takže jsem spokojen :)

Reagovat
smazaný uživatel

Jaromír Meduna, to je v dabingu známé jméno, ale vůbec nevím, v jakém filmu či v jakém divadle hraje. Neumím si ho nikam zařadit. Já mám z dabérů v oblibě Pavla Vondru nebo Sašu Rašilova.

Reagovat
centos

Ve filmu nevím, divadlo na Vinohradech.

Reagovat
Tomanatura

Já bych se třeba zase nemohl dívat na House v originálu, už jsem si tak zvykl na Pomejeho, že Hughův opravový hlas se mi k němu nehodí.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Pomeje House nedabuje

Reagovat
Tomanatura

Tak to žiju celou dobu v bludu, no. Každopádně je ten český dabing parádní

Reagovat
smazaný uživatel

Stránský Hlas má parádní, ale originál je originál...

Reagovat
smazaný uživatel

Nehledě na to, že Hughův pravý hlas lze slyšet jedině v Černé zmiji

Reagovat
smazaný uživatel

Mne na dabingu nejvic vadi to, ze se skoro vzdycky hrozne ztisi zvukova stopa. Casto jsou hlavne serialy dabovany tak, ze nechaj pustenej original, jen ztlumi urcitou jeho cast a prervou to cestinou. Navic neresi akustiku - nekdy clovek mluvi venku, nekdy v kouplne atd..

Nejvic je to poznat napriklad na Pratelich. Ti jsou dabovani sice famozne, takze se to da sledovat, ale stejne je original lepsi, prave kvuli realisticnosti, jen tam trochu vadi typickej sitcomovej smich, kterej v CZ verzi neni..

Reagovat
smazaný uživatel

Taky nesnáším dabing - vyjma několika geniálních věcí - Belmondo (Saint-Claire by ani lépe udělat nešel ), Funes, Spencer a Hill, Červený trpaslík, Žhavé výstřely 1 a 2, Bláznivé střely (1,2,3) apod. Někdy je to uděláno hodně geniálně.

Naopak nesnáším současný dabing, dabing asijských filmů, kde je prostě jiná intonace a projev, současných seriálů a pod. Celkově dabing teda jen ten starý, osvědčený, jinak NE!

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně seriály na Prima COOL

Reagovat
smazaný uživatel

Dextera, BBT i HIMYM bych zakazal dabovat

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem nastesti ani jedno neslysel, ale videl jsem kousek Family Guye

Reagovat
smazaný uživatel

No to bud rad, Barneyho v HIMYM nadabovali jako buznu a Sheldonovi po nadabovani zustal jediny projev inteligence - mluvi spisovne.

Reagovat
Chazy

Sheldon je ještě v pohodě vedle Raje ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Masuka a Batista v Dexterovi, to je taky dílo

Reagovat
smazaný uživatel

Ja videl asi jen 5 minut prvniho dilu, takze jsem slysel jen Dexe a Deb, nastesti

Reagovat
vodka

hlavně veškeré ty slovní hříčky jsou teď passé...

Reagovat
smazaný uživatel

hovada

Reagovat
hefy

Dexter je fakt zlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Já sice originální verzi neviděl, ale je fakt, že tam jsou chvíle, kdy by si člověk nejraději usek ruku, jak je ten dabing šílenej.

Reagovat
hefy

No protože to mam docela najetý, tak to těžko stravuju. Ono hlavně v originálním Dexterovi má Dexter normálně svůj přirozenej hlas, ale jeho myšlení už dabuje úplně někdo jinej. Tedy dva rozdílné hlasy. A v češtině to udělal jeden člověk, čimž si teda nejsem uplně jistej, ale mam takovej dojem že jo. Přece jen jsem to viděl asi deset minut. Ale i kdyby ne, tak výběr hlasu pro Dextera je šílenej.

Reagovat
smazaný uživatel

Myšlenky v Dexterově hlavě jsou taky dexterovým hlasem...

Reagovat
smazaný uživatel

To ale nemění nic na tom, že to je katastrofa.

Reagovat
hefy

Počkej, jo? Mně to přijde jak dva rozdilný hlasy.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, že to je ten jeden a ten samý hlas (toho herce)...pokud myslíš např. jak si říká "Tonight Is The Night..."?

Reagovat
hefy

No, přesně to myslim. To jsem teda dost překvapenej. Já v tom žil a přišlo mi to jako super tah od režiserů .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Uh ...u Batmana sis taky myslel, že to není jen Bale?

Reagovat
fantomas

Reagovat
hefy

Pustil jsem si jeden díl znova a prostě si nemůžu pomoct. Furt mi to zní jak někdo jinej.

Reagovat
vodka

a futurama? to je taky peklo... problém je, že jamile slyšíš Bendera a profesora v angličtině, tak už to v češtině nejde...

Reagovat
centos

Ale jde. Prima se snaží. Za mě jsou Futurama i HIMYM velmi dobré. Family Guy mi taky nepřišel strašný (originál neznám) a Dexter taky ne (originál znám mírně). Nepovedl se jim Office, ale to se dabuje špatně.

Reagovat
hefy

To bude tim no. Futuramu jsem v angličtině nikdy nevidel a na Primě s tim nemam vůbec problém. :))

Reagovat
fantomas

HIMYM mi je fuk, to mě nebaví tak jako tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale i tak je docela odvazny zkazit dabingem jedinou postavu, ktera umela byt vtipna

Reagovat
fantomas

Jojo, to zase souhlasim.

Reagovat
smazaný uživatel

Vtipnější sitcom dle mě neexistuje. Ale tak sto lidí, sto chutí

Reagovat
smazaný uživatel

To si jich asi moc neviděl

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Pffff...

Reagovat
smazaný uživatel

Vtipnejsi

Reagovat
božský John

Já třeba neviděl ani jeden díl ... Ne že bych se tomu nějak bránil,ale nejsem moc seriálovej....můžu akorát ty starý anglický jako Halo halo nebo Jistě,pane ministře a pak třeba MASH (úplně nejvíc)

Reagovat
smazaný uživatel

Dabing u coolu mi nevadí snad akorát u Top Gearu.

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba dabovaného Thora (ano, to obrovské hovado, horu svalů a masa) bude dabovat...Kryštof Hádek Tzn. kluk o váze Hazarda a s hlasem podobným Beckhamovi (tzn. pískle...)

Reagovat
smazaný uživatel

krasny fotbalovy prirovnani

Reagovat
RC

Tak alespoň s titulky

Reagovat
smazaný uživatel

no stahoval jsi to v originále?? hoď sem link....

Reagovat
RC

No já to právě nemám.

Reagovat
smazaný uživatel

zdarec, chtěl bych se zeptat, jestli někdo nezná film o fotbalu na jehoz nazev si neumim vzpomenout, jednou jsem ho videl nsad na čt2 někdy v noci... byla to spis takova tragikomedie o dvou kamaradech z anglie, kteri si vsemozne snazili vydelat na permice. Myslím, že to byli fandové Newcastlu nebo Tottenhamu, ted fakt nevím :( byli to mladsi typci a jeden mel malou segru, o kterou se myslim musel starat, tak ji bral sebou i na nejaké akce :D kdyby někdo věděl, byl bych rád, díky

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.csfd.cz/film/108719-fanousci/

Ty vole, to je už jak špatnej vtip. Na tohle se tu někdo ptá u každé filmové recenze .

Reagovat
centos

Reagovat
smazaný uživatel

A co seriál jdoucí tak před deseti patnácti lety na ČT: Angličan přestoupil do Barcelony, víc už nevím, bylo to minimálně pět dílů. Znáte někdo?

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, Newcastlu, tomu fandí spodina.

Reagovat
smazaný uživatel

Poctiví lidé nebývají bohatí. Bohatí nebývají poctiví.

Reagovat
smazaný uživatel

Co to s tím má společného?

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz pouzijes slovo spodina v kontextu dvou kluku, co nemaj penize, tak by ti to mohlo bejt jasny

Reagovat
smazaný uživatel

Použil jsem to ve spojitosti s Newcastlem, to je jasné každému.

Reagovat
smazaný uživatel

aj tak treb fandit chelsea, to je najlepsi klub v anglicku chelseafc.funsite.cz aj ked teraz nema formu

Reagovat
smazaný uživatel

To funsite k tomu sedí.

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

nezabudol si na mna kamo?

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu FUNsite

Reagovat
Chazy

Hehe, kouzelný.

Reagovat
kiwwi

no do pici ja ze sa preklepol a ona ta adresa je naozaj realna

CHELSEA FAIL!!!

Reagovat
Ferguson6

Určite si pozriem. Sheffield United mám rád a Bean je jeden z mojich oblúbených hercov

Reagovat
Godwinson

Boromir

Reagovat
smazaný uživatel

Bobromil

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Ale no tak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ferguson6

jj, Boromir Moja najoblúbenejšia postava z LOTRa Ale tiež bol dobrý v Bondovi, Lovcoch pokladov, Black death, v Tróji ako Odyseus a v sérii o Sharpovi

Reagovat
SunFells

Boromir, vážně?

Reagovat
Ferguson6

nj Ja mám radšej takých záporákov Ale Boromir bol super a hlavne v Dvoch vežiach

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak je skvelej. Nejoblibenejsi ne, ale jako jeden z mala tam neni prorostlej skrz naskrz koncentrovanym dobrem.

Reagovat
SunFells

Já ho mám taky rád, jen mně zaráží právě to nej. Mimo té nasměrované trojice bych čekal spíše Gimliho, Pipina se Smíškem nebo třeba i Sama. Boromira jen hodně výjimečně.

Reagovat
Godwinson

Legolas

Reagovat
SunFells

puberťačko

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Ferguson6

ked Elfovia, tak Elrond a ten, čo prišiel pomôcť do Helmovho žlabu

Reagovat
Godwinson

Jj, Haldir byl taky dobrej.

Reagovat
SunFells

Reagovat
SunFells

Arwen

Reagovat
smazaný uživatel

Jsme rikali, kdyz to prislo do kin - "Ja bejt elfka, tak nejsem na Legolase, ale na Elronda."

Reagovat
SunFells

Mr. Anderson, to je frajer

Reagovat
Godwinson

Reagovat
SunFells

tak se vlastně jmenoval Neo ...sakra, mám v tom bordel.

Reagovat
smazaný uživatel

"za mění bordelu v matrixu"

Reagovat
SunFells

Matrix už jsem neviděl žalostně dlouho, tak se za popletení jména stydět nebudu A je to Smith, už mi zasvitlo.

Reagovat
smazaný uživatel

No me oslovilo spis Equilibrium nez Matrix, v tom jsem mel bordel hned po zkouknuti

Reagovat
SunFells

Další film, co jsem řadu let neviděl ...vlastně dík za tip, už tahám

Reagovat
smazaný uživatel

Osobne mam nejradsi filmovou Eowyn, Pipina (Billy Boyd je zkratka vybornej herec), a Cernokneznyho krale Angmaru Zrovna pred tydnem jsem po mesici dokoukal celou rozsirenou trilogii.

Reagovat
Godwinson

Za krále Angmaru. Toho řadim hned za božskou Kate.

Reagovat
Godwinson

C

Reagovat
SunFells

Angmara si ani nevybavuju

Reagovat
SunFells

*krále Angmaru ....ale Angmar taky ne

Reagovat
SunFells

Heh, nešlo říct prostě "šéf Nazghulů"?

Jo, ten je skvělý

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Ferguson6

jj na toho som zabudol. Moja najoblubenejsia trojica: Boromir, kral Angmaru, Glum

-ale neznášam tie časti s Frodom čo sú v Dvoch vežiach aj Návrate krála, celkovo nemám velmi rád Hobitov

Reagovat
smazaný uživatel

byl jsem na tom stejne, ale ted jsem koukal znovu na celou tu trilogii a ani mi neprislo, ze by ty Frodo casti byly tak zdlouhavy, jak si je pamatuju (az na tu pasaz, kdy kecaji a vzpominaji na chut jahod ke konci), ale urcite patri k tem nudnejsim castem filmu. me hodne bavi Rohan a pak vlastne cely prvni dil, ktery podle me funguje nejlip jako celistvej film

Reagovat
kubys

To ale není král Angmaru, ale Minas Morgul.

Reagovat
kubys

Nazghulové totiž za vlády Morgotha (Melkora a další spousta názvů) ještě neexistovali.

Reagovat
kubys

Tak to omluva, měl jsem Angmar nějak pořád spojený pouze s prvním věkem.

Reagovat
smazaný uživatel

No já četl Silmarillion jenom zběžně, takže v historii se zrovna neorientuju, ale minimalne si vybavuju scenu, kdy McKellen aka Gandalf ve filmu rika Pipinovi, ze jeho nejvetsim nepritelem bude witch king of angmar :) (i kdyz tusim, v knizce se vubec nestretli a je to jeden z filmovych vymyslu)

Reagovat
kubys

Jojo, máš pravdu, já teď trochu magořím, hlavně jsem si spletl dvě opevnění v tom bude ten problém.

Reagovat
kubys

Asi jdu spát, on to byl Angaband.

Reagovat
kubys

*Angband

Reagovat
smazaný uživatel

Sice jsem viděl Pána prstenů jen zprostředkovaně skrze Pár pařmenů, ale nejsympatičtější jsou mi Sean Bean a zarostlý Magneto

Reagovat
smazaný uživatel

To je dost velka chyba a Par Parmenu ma hodne slusnej rozjezd, ale se stoupajici stopazi tomu dochazi dech.. jako vsem parodiim :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Věkem možná k tomu dospěju, ale já nemám rád fantasy, draky apod. cypoviny Každý z herců měl navíc všude jinde své světlejší chvilky...

A PP jsem viděl pod vlivem, takže se mi líbilo Každopádně nesouhlasím, že každá parodie ztratí dech - není to pravda...

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli nemáš rád fantasy tak chapu a mozna se na to ani nekoukej :-) No a já celkově komedie moc nemusim a parodie jsou extremy.. mam rad vtipny odkazy v serialech i filmech, ale jakmile je celej díl nebo film založenej na parodii, tak se vztekam.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám, i když je to divný, bo sci-fi docela můžu. Ale jak tam je nějaká havěť a nějaký "příběh", tak mě to nebaví (stejně tak Harry P. a další skorofantasy filmy...

Tak třeba Žhavé výstřely nemůžeš nemít rád....

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Zhave vystrely jsem nevidel

Reagovat
smazaný uživatel

Styď se!

Reagovat
smazaný uživatel

Rikam, jak je to pod zanrem "komedie", tak me to nezajima. Musel by mi to nekdo pustit, sam si to rozhodne shanet nebudu.

Reagovat
vodka

to je jeden z mých nejoblíbenějších filmů celkově... a to už sem to viděl tak 15x... a podívat bych se na to podíval znova hned...

Reagovat
Swarley

tak nějak

Žhavý výstřely oba filmy a Bláznivý střely, to je prostě moje...na to se můžu dívat od rána do večera a nikdy mě to neomrzí

Reagovat
vodka

bláznivou střelu až tak rád nemám, to je takový ještě jednodušší humor, ale žhavé výstřely jsou moje jednička na poli komedií... a jako malé děcko sem miloval ten multifunkční nůž

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
Mindas

Za Bláznivou střelou stojí David Zucker, za Žhavýma výstřelama zase Jim Abrahams. Oba se poprvé setkali při snad ještě lepším Připoutejte se, prosím! Tohle nemohlo snad nikdy skončit jinak, než takovou podívanou. Frank Drebin, můj dětský hrdina.

Reagovat
fantomas

Na všem tomhlectom se podílelo kompletní trio ZAZ... nevěř čsfd.

Reagovat
fantomas

*pardon, na Žhavých výstřelech už ne, Bláznivá střela je ale ještě jejich

Reagovat
Mindas

Tak tohle z csfd zrovna nemám.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak koukni na jejich dnešní díla - sračky typu Scary Movie 4 apod...

Reagovat
smazaný uživatel

ted ctu na csfd, ze je to parodie na top gun a, kdyz to takhle vychvalujes, tak bych se mohl podivat no, kdyz ono je toho tolik, co jsem nevidel a na co se chystam, ze se k tomu nedostanu nez v duchodu :-)

Reagovat
vodka

tohoto fakt litovat nebudeš...

třeba u tohoto sem se smál jak prase..

http://www.youtube.com/watch?v=TKfoFWn_QkM

Reagovat
vodka

a to je scéna, kterou sem jenom po haluzi vybral, jsou tam mnohem lepší...

Reagovat
fantomas

Dokonalost.

Reagovat
Mindas

Reagovat
smazaný uživatel

Ten černoch to tam strašně zabíjí Budu si to muset pustit, už jsem to dlouho neviděl.

Reagovat
centos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Reagovat
fantomas

Reagovat
Swarley

Reagovat
hefy

Hlásim se taky s Boromirem.

Reagovat
SunFells

Tak asi bude populárnější než jsem si myslel

Reagovat
vodka

100.

Reagovat
smazaný uživatel

pro zachranu Blades?

Reagovat
vodka

každý ať si domyslí svoje, ale v championship se mi vývoj moc nelíbí, protože od 18. do 22. místa tam jsou samé sympatické týmy...

Reagovat
vodka

nebo ne zrovna sympatické, ale LO ani jednomu nepřeju...

Reagovat
smazaný uživatel

pro Dextera

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
vodka

a druhou sérii, tu mám nejradši... na té 3. mě od začítku sral Miguel...

Reagovat
smazaný uživatel

3. série je na... To byl neuvěřitelný provar. Ale 4 i 5 pak šla (hlavně ten konec čtvrté...).

Reagovat
fantomas

Pátá? Mě už ta s Lumen moc nebrala, opakoval se právě ten motiv s Miguelem (jakože spříznené duše), kterej byl pořád zábavnější v tom prvnim podání, z mýho pohledu.

Reagovat
smazaný uživatel

Mne právě Miguel strašně štval, to byla hrůza. Naprosto jsem tomu nevěřil. V tý pátý jsem aspoň chytil ty jejich motivy, tam mi to přišlo právě lepší. Ale je fakt, že se to opakovalo, no.

Reagovat
fantomas

Jojo, ta série s Miguelem byla šíleně vykonstruovaná.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Ale Lumen sem stějně vnímal jako takovou křeč. Netěšil sem se na ty díly jako v předchozích sériích s Trinitym a Ice Truck Killerem, pomalu sem měl tendence náký sekvence i přetáčet. Od začátku navíc bylo jasný, že se časem daj dohromady. Nák mi to do celé té dexterovské koncepce nepasovalo, musim říct...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo, to já chápu. Já pátou neřadim nějak extra vysoko. Ve srovnání se třetí u mne vyšla o mnohem líp právě kvůli těm motivacím. A podle mne se na to koukat dalo, i když jasně, dalo se předpokládat co se stane, že jo...Trinity i Ice Truck byli lepší, to je jasný.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Swarley

naprostej souhlas...

Reagovat
vodka

já mám za sebou první 3, v té první byl na houby začátek, kdy mě to začalo bavit až tak po 5./6. díle, akorát sem byl trochu naštvaný, že sem uhodl děj... 2. se mi líbila zatím nejvíc, 3. je na prd...

Reagovat
smazaný uživatel

čtvrtou jsem žral nejvíc

Reagovat
fantomas

Druhá nemá svýho záporáka, řeší se jen Dexter... což má sice taky něco do sebe, ale tu pravou šťávu jako při konfrontaci s Ice Truck Killerem nebo Trinitym...

Reagovat
vodka

4 sérii neprozrazovat, su teprve na 3. díle...

Reagovat
fantomas

Já jen nevinně předesílám, že stojí za to.

Reagovat
smazaný uživatel

ty se máš

Reagovat
fantomas

My čekáme ještě snad půl roku na další sérii. Teprv teď se začal psát scénář.

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně, že bude !!

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Tak právě to mi přišlo zajímavý, největší záporák tam byl vlastně největší klaďák A naopak.

Reagovat
fantomas

Ale jako jo, bavila mě...jen mě prostě víc "zařeže do křesla", když má proti sobě i někoho jinýho, ne jen sám sebe.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší byla stejně první a konec čtyrky (?). Aspoň takhle zpětně co si vybavuju. Těšim se, až to za X let budu sjíždět celý znovu.

Reagovat
fantomas

Jo, víceméně souhlas. Jak píšu dole - Ice Truck Killer a Trinity u mě bodovali nejvíc, ve druhý slušná psychologie, třetí nic moc a pátá prakticky opáčko té třetí akorát s ženskou postavou, navíc kladnější než v případě Miguela (-> nůďo). Snad zas v příští sérii bude mít Dexter dalšího pořádnýho soupeře.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

*...to postrádá

Reagovat
smazaný uživatel

jo Miguel a Lila.. dve postavy, u kterych jsem trpel. ale ani oni me od Dextera nedokazali byt jenom trochu odradit

Reagovat
vodka

Lila mě sice taky štvala, ale jako herečku sem si ju oblíbil v podfukářích...

Reagovat
smazaný uživatel

Mne hlavne vadi, ze sceny s nima casto postradaly tempo a narusili zbytek dilu. Aspon jsem mel takovej pocit. Proste tomu seznamovani se v prvni serii se nic nevyrovna, ale ja to mam takhle temer u vseho, ze nejkladnejc hodnotim zacatky, kdy je velky prostor pro objevovani novyho.

Reagovat
smazaný uživatel

To je jasný, tak je to vždycky. Většinou se to jen v pozdějších sériích začne opakovat, nebo už prostě neni co vymejšlet a je to už jen tahanda o to ztratit co nejmíň diváků.

Reagovat
smazaný uživatel

Jop. U Dextera me na jednu stranu mrzi ten velkej prostor vedlejsim postavam, na druhou stranu prave to je na tom serialu perfektni. Obcas jsem trochu schizofrenik :-)

Reagovat
fantomas

Masuka mě třeba vedle Miguela držel dost dobře při životě. A vedlejší postavy mě celkem zachraňovaly i v poslední řadě.

Reagovat
hefy

Masuka má bezvadnej smích.

Reagovat
smazaný uživatel

Fucking Albert Chung

Reagovat
fantomas

A vůbec, supr zvrhlý vtípky. Tak 2/3 z nich sou podařený.

Reagovat
hefy

Tojo, tenhle humor ma rád. :) A vždycky mě rozbije nějakej ten jeho "shemale stuff".

Reagovat
fantomas

Hehe.

Reagovat
fantomas

Pro tebe i Lexesse...na druhou stranu si o to víc scénáristů vážim za ty dvě stále výjimečný série (2. a 4.), ty pořád měly hodně co nabídnout.

Reagovat
fantomas

Zato Ice Truck Killer - snad nejdokonalejší seriálovej záporák. Trinity v těsnym závěsu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo. (A ted se mi dotahl nejnovejsi Family Guy, takze se poroucim)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Docela dobrý film je i Prokletý klub (The Damned United), viz http://www.csfd.cz/film/256680-proklety-klub/

Reagovat
centos

Reagovat
smazaný uživatel

strašná nuda...

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem se bavil.

Reagovat
smazaný uživatel

Já též. Sheen ztvárnil Clougha téměř dokonale.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Minister

Reagovat
Godwinson

200. pro Karima Aït-Fanu

Reagovat
Zajda

Kde se to dá sosnout?

Reagovat
božský John

Zase supr diskuse

Co se týče Pána prstenů, tak mě vyloženě ty pasáže s Frodem sraly, jednak byly nudný a druhak se tam nic nedělo. Naopak výborný byly bitvy a všecko kolem toho

Nejradši jsem měl paradoxně Smíška (takovej ňouma ) a určitě Aragorna, protože Viggo je bůh a Aragorn je prostě borec

Jinak, co se týče tech parodií, tak za zmínku ještě stojí Mafioso : http://www.csfd.cz/film/6-maffiosso/

Ale fakt ty gangsterky musíte vidět, já se u toho bavil

Reagovat
Ligter

''Jak se jmenuješ? ... tak třeba Armani Větrovka.''

Reagovat
božský John

Viděls?

Reagovat
Ligter

Viděl, ale nelíbilo se mi, že to nemělo žádný příběh, ale bylo to spíš jako kompilace parodizujících scén na ty trháky. Nicméně narážky na Kmotra, Casino nebo Mafiány poměrně povedený. Jako třeba donův pohřeb a podobně.

Reagovat
smazaný uživatel

Můj favorit je glum. A Vigo je nejlepší v Easterns promisies!

Reagovat
smazaný uživatel

Já nevím proč, ale já mám nejradši Gandalfa...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele