FORTUNA:LIGA - souhrn 28. kola: Slavia zpátky na prvním místě

22.04.2023, 18:05, aktualizováno 23.04.2023, 20:53
Komentáře a souhrny

Slavia ve vršovickém derby snadno přehrála Bohemians 1905 a vrátila se do čela tabulky o skóre před Spartu, která po výsledku 1:1 dělila body v Uherském Hradišti. Na celek z Letné stáhla něco ze svého manka třetí Plzeň po jasném skalpu Zlína. Pardubice zvládly i druhé východočeské derby, vyhlídky na stoupání tabulkou jim však pokazilo teplické vyloupení Olomouce. Fazonu Baníku odčarovala Mladá Boleslav...

Viktoria Plzeň - FC Trinity Zlín 4:0

23.04.2023 19:00

Góly: 34. Lukáš Hejda, 49. Adam Vlkanova, 57. Adam Vlkanova, 86. Tomáš Chorý

Viktoria Plzeň pokořila ve 28. kole Fortuna ligy Zlín 4:0 a naladila se dobře na očekávaný souboj proti pražské Spartě. Viktoriáni zužitkovali markantní herní převahu, kterou do konečné podoby skóre promítl zejména dvougólový Adam Vlkanova. V dresu Ševců vynikal talentovaný Tom Slončík, jenž táhl většinu akcí svého týmu. Ani on však nic nezměnil na tom, že poslední Zlín prohrál potřetí za sebou a jeho záchranářská mise se ještě více zkomplikovala.

Ačkoliv se na západě Čech utkaly týmy z opačných pólů tabulky, oba měly z posledních šesti zápasů totožnou bilanci jediné výhry, dvou remíz a tří porážek. O favoritovi přesto nemohlo být sporu. Obhájci titulu opanovali osm z předchozích 10 vzájemných konfrontací, Ševci navíc čekali na venkovní ligové vítězství od srpna 2021. Případné ukončení této nelichotivé série právě v Plzni by jistě velmi potěšilo zejména Pavla Vrbu, jenž v roli trenéra Zlína zavítal do Doosan Areny poprvé.

Po čtvrthodině hry vybuchl celý stadion nadšením, když po skrumáži ve vápně a špatně trefeném míči Václavem Pilařem skóroval Václav Jemelka. Avšak oslavy brzo utichly, protože gól byl pro ofsajd následně odvolán. Plzeň měla dále víc ze hry a soupeře tlačila, avšak Zlín sem tam nadějně vyvezl míč. Tyto protiútoky často šly přes teprve 18letého benjamínka Slončíka, jenž předváděl nebojácný výkon. Tlak červenomodrých rezultoval v první změnu skóre. Jan Hejda si v 33. minutě naskočil na centr z přímého kopu a hlavičkou, kterou otřel o tyč, otevřel skóre. Na druhé straně se dvěma dělovkami v krátkém rozmezí prezentoval Marek Hlinka, ale stav utkání se do pauzy nezměnil.

Tým z města piva nastoupil do druhé půle s viditelnou touhou co nejrychleji zápas zlomit. To se mu povedlo téměř okamžitě, když nový muž na hřišti Vlkanova parádně zpracoval balon z rohového kopu a zblízka propálil vše, co mu stálo v cestě. Jakékoliv naděje hostů na bodový zisk utnul v 58. minutě neobsazený Vlkanova, který si pohodlně vychutnal gólovou hlavičku po měkoučkém centru Pilaře. Západočeši pak ještě upravili skóre v samotném závěru, když se po protiútoku prosadil Tomáš Chorý.

Plzeň tak oblíbeného soupeře zdolala a dle očekávání si připsala tři body. Na úspěch se pokusí navázat již ve středu 26. dubna, kdy se střetne v očekávaném duelu se Spartou, Zlín ve stejný den přivítá Bohemians.

Více informací k zápasu

Slovan Liberec - Zbrojovka Brno 3:1

23.04.2023 16:00

Góly: 23. Christián Frýdek, 29. Ľubomír Tupta, 34. Christián Frýdek - 89. Imad Rondić (vl.)

Slovan Liberec doma v rámci 28. kola Fortuna Ligy ovládl střetnutí s brněnskou Zbrojovkou a svého tabulkového konkurenta porazil 3:1. Severočechům se povedl zejména první poločas, ve kterém celku z Moravy nasázeli v rychlém sledu tři branky. Hned dvě z nich měl na svědomí Christian Frýdek, který ve 34. minutě skóroval náramným způsobem do levé šibenice. Brno tak potvrdilo mizernou historickou bilanci z duelů hraných U Nisy, naposledy tam totiž vyhrálo v srpnu roku 2009.

Na severu Čech se střetly týmy, které si od konce zimní přestávky připsaly shodně pouze dvě výhry a propadly se do skupiny o udržení. Slovan však v posledních čtyřech zápasech nepoznal přemožitele a klubu z moravské metropole na vlastním hřišti navíc podlehl naposledy v roce 2009. Brno ale minulý víkend rovněž ukončilo sérii špatných výsledků, když vítěznou premiéru na jeho lavičce prožil Martin Hašek. Zbrojovka také opět spoléhala na nezastavitelného Jakuba Řezníčka, jenž chtěl navázat na trefu z posledního vzájemného střetnutí, které skončilo jednoznačně 3:0.

První vyloženou šanci domácích vymyslel Gigli Ndefe, který na vlastní půli vybojoval míč a po dlouhém sprintu našel přesným centrem nikým nebráněného Ľubomíra Tuptu, tomu se ale střela nepovedla a bránu přestřelil. Ve 23. minutě už domácí mohli slavit úvodní trefu. Brněnský gólman špatně odhadl centr Ahmada Ghaliho, což umožnilo Frýdkovi ze statické pozice otevřít skóre zápasu. Krátce před koncem první půlhodiny hry, se prosadil také Tupta. Ten se po centru z pravé strany šikovně uvolnil a zamířil přesně do odkryté brány. Gólová smršť Liberce pokračovala v 34. minutě. Zpoza velkého vápna přidal svou druhou trefu skvostným způsobem Frýdek. Další branku už Slovan v povedeném poločase nepřidal, do přestávky ale měl míč na svých kopačkách a zaskočenou Zbrojovku k ničemu nepouštěl.

Po snaze Brna o rychlý vstup do druhé půle se iniciativy chopili opět Severočeši. Dvakrát během jedné minuty čelil Victor Olatunji tváří v tvář Martinu Berkovci, v obou případech však uspěl brankář Zbrojovky. V 63. minutě přišla první povedená pasáž týmu z Moravy, kýžené snížení to ale nepřineslo. Nejprve pohotově vyrazil tečovaný pokus brankář Olivier Vliegen, krátce nato pak na poslední chvíli zablokoval střelu Šimona Falty z bezprostřední blízkosti pozorný Dominik Plechatý. Závěr nabídl poklidnější tempo, ve kterém se ještě díky ukázkovému vlastnímu gólu Imada Rondiče podařilo Zbrojovce alespoň snížit.

Liberec si ale i tak připsal tři body a prodloužil sérii neporazitelnosti již na pět utkání. Dobrou formu bude chtít potvrdit ve středu 26. dubna proti Hradci Králové, Zbrojovka bude ve stejný den hostit České Budějovice.

Více informací k zápasu

Dynamo České Budějovice - FK Jablonec 5:1

23.04.2023 16:00

Góly: 18. Jakub Hora, 21. Lukáš Havel, 45+2. Lukáš Čmelík, 53. Ondřej Čoudek, 70. Quadri Adebayo Adediran - 59. Daniel Souček

České Budějovice i díky třem trefám z prvního poločasu jednoznačně porazily ve 28. kole Fortuna ligy Jablonec 5:1. Favorizované svěřence Davida Horejše, který si udělal jméno právě na lavičce týmu z jihu Čech, pořádně zlobil zejména Lukáš Čmelík, jenž duel zakončil s jedním gólem a dvěma asistencemi. Domácí tak nečekaně dominantním způsobem zareagovali na dřívější úspěchy konkurentů v boji o záchranu a poskočili zpět na 12. příčku.

Zelenobílí přijeli na jih Čech v roli favoritů. Podařilo se jim totiž zapomenout na bídná podzimní vystoupení a v novém roce prohráli jen s triem nejsilnějších celků v soutěži, což jim pomohlo k posunu do středu tabulky. Výrazný podíl na tom měl již 13gólový Jan Chramosta. Podobně produktivního střelce domácí neměli a i kvůli třem porážkám v řadě včetně debaklu ve Zlíně si zahrávali s ligovou příslušností.

Od úvodního hvizdu byli diváci svědky skutečně atraktivního souboje. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a oba týmy si v prvních okamžicích zápasu vytvořily slibné příležitosti. V 18. minutě navíc přišla první přesná trefa utkání. Domácí Jakub Hora skóroval z přímého kopu, když povedeným obstřelem zdi uklidil míč do pravého dolního rohu branky. Hned o tři minuty později se Jihočeši radovali znovu. Lukáš Havel si ve vápně našel centr Čmelíka a na jeho hlavičku neměl brankář Jan Hanuš nárok. To samé se dá říct i o střele hlavou Marcela Čermáka. Jeho pokus ale zastavila tyč. V nastavení prvního poločasu přidal třetí gól povedeným lobem z úhlu Čmelík, který tak Dynamu zajistil pohodlné poločasové vedení.

Začátek druhého poločasu nepřinesl nic jiného než další branku Českých Budějovic. Krásným centrem se v 53. minutě opět prezentoval Čmelík, který tentokrát našel hlavu Ondřeje Čoudka, pro něhož nebylo skórování z hranice malého vápna nikterak náročné. Talentovaný stoper tak zaznamenal první zásah mezi ligovou elitou. Jen o chvilku později se o čestný gól Jablonce postaral Daniel Souček. Precizní střelou totiž propálil chumel hráčů ve vápně včetně brankáře soupeře a zkorigoval stav utkání na 4:1. Jihočeši se ale nenechali rozhodit a přidali pátý gól. Jeho autorem byl Quadri Adediran, který utekl obraně soupeře a překonal i brankáře Hanuše.

Papírové předpoklady tak zůstaly nenaplněny a České Budějovice zvítězily. V příštím kole se 26. dubna představí v Brně, Jablonec tentýž den přivítá Olomouc.

Více informací k zápasu

Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 3:0

22.04.2023 19:00

Góly: 14. Václav Jurečka, 31. Peter Olayinka, 36. David Douděra

Fotbalisté Slavie si v malém pražském derby v rámci 28. kola Fortuna Ligy jednoznačně poradili s Bohemians 3:0. Všechny góly padly už v prvním poločase, na rychlou úvodní trefu domácích nejprve krátce po půlhodině navázal krásným obstřelem navrátilec po distancu Peter Olayinka a poté také ještě hezčí ranou zpoza vápna David Douděra. Klokani se tentokrát na rozdíl od nedávného pohárového semifinále ve Fortuna Areně na odpor nezmohli, přesto mají již jistou pozici v nadstavbové skupině o titul. Sešívaní se skalpem rivala posunuli na průběžnou první příčku.

Červenobílí sehráli v minulém kole strhující derby na Letné, kde do posledních vteřin sahali po velkém triumfu, který by je býval vrátil do čela tabulky. Vlastní branka Aihama Ousoua však nakonec rozhodla o remíze, a Slavia tak vstupovala do reprízy nedávného pohárového semifinále s dvoubodovým mankem na Spartu. Stejně jako ve zmíněném duelu MOL Cupu nečekalo sešívané nic jednoduchého, neboť Klokani ze své skvělé formy nijak nepolevili a naposledy uštědřili čtyřgólový výprask Mladé Boleslavi.

Do Vršovického derby vstoupili lépe hráči v sešívaných dresech. Ani ne minutu po úvodním hvizdu poslal nebezpečnou přihrávku do vápna Olayinka, Mick van Buren ale neprostřelil hostující obranu. To už ale neplatilo ve 14. minutě pro Václava Jurečku, který neodmítl pobídku Lukáše Masopusta a z hranice pokutového území otevřel skóre zápasu. Z podobné pozice pálil o chvíli později i sám jubilant Masopust, který odehrál v sešívaném dresu 100. ligové utkání, mířil ale těsně vedle. Ve 31. minutě si zasekl míč opět na hranici vápna Olayinka a perfektním obstřelem navýšil vedení domácího týmu. O přesný zásah z nejdelší vzdálenosti se ale přihlásil o pět minut později Douděra, kterému sklepl míč na nohu van Buren a mladý záložník zamířil přesně k levé tyči.

Po změně stran už bylo na hráčích Slavie vidět, že se nepotřebují nikam hnát a snažili se především držet míč na kopačkách. To tak vedlo i k menším šancím Klokanů. V 52. minutě hlavičkoval po rohu David Puškáč, balon ale vysoko přeletěl branku Ondřeje Koláře, který na svém kontě stále neměl jediný zákrok. To samé platilo do 61. minuty i pro Martina Jedličku na druhé straně, poprvé si tak "sáhl na balon" až proti další střele Douděry zpoza vápna. Velkou šanci měl ještě v závěru Ibrahim Traoré, hostující gólman ale předvedl dobrý reflexivní zákrok proti jeho střele z bezprostřední blízkosti.

Slavia tak po dvou ztrátách konečně zabrala a díky zaváhání Sparty se dokonce vrátila na první příčku. Tu bude chtít uhájit v příštím kole, kdy 25. dubna sehraje duel na hřišti Baníku. Bohemka o den později zavítá do Zlína.

Více informací k zápasu

FK Pardubice - FC Hradec Králové 1:0

22.04.2023 16:00

Góly: 56. Pavel Černý

Pardubice zvládly důležitý duel 28. kola Fortuna ligy, ve kterém porazily rivala z Hradce Králové 1:0 a alespoň dočasně se odlepily z poslední příčky ligové tabulky. O osudu utkání rozhodl po změně stran přesnou trefou Pavel Černý. Domácí tým tak ovládl i druhé východočeské derby ligové sezony, přičemž i v říjnu vstřelil vítěznou branku tentýž 38letý matador, a zkomplikoval soupeři cestu mezi nejlepší šestku.

Takřka stoprocentní jistota setrvání v lize by na první pohled mohla znamenat, že v Hradci Králové panuje naprostý klid. To by ovšem nesměla do médií proniknout informace, že se od příští sezony dost možná nebude na lavičce černobílých vyskytovat 71letý Miroslav Koubek, což způsobilo spekulace o jeho nástupci. Domácí kouč Radoslav Kováč měl navzdory nelichotivému pardubickému postavení v tabulce o poznání pevnější pozici, uvítal by však lepší produktivitu svých svěřenců, kteří se v posledních třech kolech prosadili jen jednou.

Jako první zahrozili hosté, kteří se v šesté minutě propracovali k centru z pravé strany. Po nedorozumění v obraně Pardubic musel do akce Florin Nita, jenž pokus zblízka i za cenu bolestivého šrámu zneškodnil. I přesto, že si domácí od začátku utkání zachovávali optickou převahu, byla v první dvacetiminutovce ve finální fázi mnohem nebezpečnější černo-bílá ekipa. Misky vah se pomalu začaly naklánět na stranu Hradce a ten hrozil zejména ze standardních situací. Před pauzou si obrovskou příležitost vypracovali domácí, ale aktivní Michal Hlavatý selhal z bezprostřední blízkosti.

Pardubičtí velmi dobře zachytili vstup do druhé půle. Po pár náznacích šancí připravil v 56. minutě Hlavatý skvělou pozici pro Černého, který se osamocený ve vápně nemýlil. Votroci po obdrženém gólu šlápli do pedálů, ale nedařilo se jim proniknout kompaktní obranou soupeře. Tým z města perníku ale vedení zkušeně hlídal a sám čas od času zahrozil. Pardubice mohly výhru pojistit pár minut před koncem, ale přihrávku před prázdnou bránu od Dominika Janoška obrana na poslední chvíli odvrátila. Šance Hradce úplně pohřbil v nastavení Michal Leibl, který viděl druhou žlutou kartu.

Pardubice tedy zvládly důležité derby a udělaly velký krok k záchraně. Žádné bujaré oslavy však nejsou na místě, protože červenobílí už v úterý přivítají Slovácko. Hradec o den později vycestuje do Liberce.

Více informací k zápasu

1. FC Slovácko - Sparta Praha 1:1

22.04.2023 16:00

Góly: 18. Matěj Kovář (vl.) - 72. Ladislav Krejčí (pen.)

Pražská Sparta ve 28. kole Fortuna ligy klopýtla v boji o titul, když na hřišti Slovácka remizovala 1:1. Na neoblíbeném stadionu se do vedení dostal soupeř z jihu Moravy, když si v 18. minutě srazil pokus Pavla Jurošky do sítě brankář Matěj Kovář, který je odchovancem klubu z Uherského Hradiště. Aktivnější Letenští se nicméně dočkali vyrovnání, když po změně stran proměnil pokutový kop Ladislav Krejčí. Kapitán hostů tak prodloužil jejich neporazitelnost již na 15 ligových utkání.

Na jihu Moravy po poslední domácí porážce s Baníkem zjistili, že by další ztráty mohly ohrozit jejich příslušnost ve skupině o titul. To se projevilo v minulém kole, kdy modrobílí podali v Teplicích mnohem lepší výkon a připsali si jasné vítězství. Slovácko navíc Spartu dokázalo na svém stadionu porazit dvakrát po sobě a při tom jí nasázelo sedm branek. Letenští se však mohli spolehnout na výbornou formu. V soutěžním zápase neprohráli od října loňského roku a v posledním kole vydřeli v mizerně rozehraném derby se Slavií bod.

Ihned po zahajovacím výkopu začala Sparta diktovat tempo hry, jejím snahám o proniknutí do gólových šancí však domácí obrana bez větších problémů odolávala, a o první zahrození se tak postaralo Slovácko. Ve 14. minutě se dostal do samostatného úniku Juroška, tváří v tvář brankáři Kovářovi sice selhal. O pár minut později ale dostal šanci své zaváhání napravit, když ho z pravé strany našel svým centrem Vlasiy Sinyavskiy. Skóre zápasu otevřel poté, co se jeho zakončení do břevna odrazilo do zad nešťastného brankáře hostů, který si tak připsal vlastní gól. Blízko vyrovnání byl Jan Kuchta. K zakončení se dostal za hranicí malého vápna, jenže zamířil jen do levé tyče. V závěru první půle Rudí přidali na intenzitě, což mohl svým dloubákem z úctyhodné vzdálenosti přetavit v branku Kuchta, i jeho druhý pokus však skončil jen na brankové konstrukci. V poslední nastavené minutě pak ještě předvedl fantastický zákrok Filip Nguyen.

Po změně stran Letenští pokračovali v zavedených kolejích a neúnavně se snažili probít skrze stále více zatažený bílý blok. S postupem času hostující tlak sílil, jenže až na několik vysokých centrů zůstával ve druhé půli brankář Slovácka Nguyen bez práce. Gólové sucho nakonec Sparta prolomila v 72. minutě z pokutového kopu, který zavinil Sinyavskiy. Penalty se ujal kapitán Krejčí, který proměnil již svůj pátý pokus letošní sezony. V závěru se ještě Slovácko pokusilo vzít si vedení zpět, s blížícím se závěrem už ale hráli pouze hosté, kteří se však kýženého obratu nedočkali.

Sparta tedy po remíze v derby opět zaváhala a nabídla Slavii příležitost vrátit se do čela tabulky. V dalším kole navíc čeká Pražany těžký šlágr proti Plzni, kterou přivítají 26. dubna. Slovácko o den dříve pojede do Pardubic.

Více informací k zápasu

Sigma Olomouc - FK Teplice 1:2

22.04.2023 16:00

Góly: 79. Jakub Pokorný - 45+3. Matěj Hybš (pen.), 84. Jakub Urbanec

Fotbalisté Teplic zvítězili ve 28. kole Fortuna Ligy na hřišti Olomouce 2:1, čímž prolomili 10leté čekání na výhru na Andrově stadionu. Dlouho to vypadalo, že rozhodující trefu zaznamená proměněným pokutovým kopem Matěj Hybš, domácí však v 79. minutě srovnali. Hrdinou Sklářů se tak nakonec v 84. minutě stal Jakub Urbanec. Hanáci sice prohráli doma poprvé od 10. září minulého roku, stále se ovšem nacházejí na šesté příčce zaručující účast ve skupině o titul.

Navzdory výborným olomouckým výkonům si představitelé Sigmy lámali hlavu s dlouhodobě špatnými návštěvami na Andrově stadionu, fanouškům kupujícím vstupenky s předstihem tak nabídli možnost vidět duel s Teplicemi za pouhých 99 korun. Skláři měli ještě o mnoho větší problémy než jen nezájem příznivců, protože po porážce se Slováckem činil jejich náskok na poslední místo jen pět bodů.

Ani příznivá cena lístků nepomohla, a nepříliš atraktivnímu fotbalu v úvodních minutách tak nepomáhal ani pohled na jen zřídka zaplněné hlediště. První střelecký pokus přišel v 11. minutě z kopačky Daniela Trubače, napálil ale pouze prvního protihráče. Domácí celek zahrozil ve 24. minutě, kdy si na roh Martina Pospíšila naběhl nikým nehlídaný Vít Beneš, neprostřelil ale hradbu těl bránících hráčů. Opravdu nebezpečná šance ale přišla až v nastaveném čase první půle. Po zaváhání a faulu Matúše Macíka si Hybš postavil míč na penaltový puntík a ranou doprostřed uštědřil domácímu týmu gól do šatny.

Atraktivita duelu příliš nevzrostla ani po změně stran, hrálo se bez větších šancí kolem poloviny hřiště. Postupem času začali herní iniciativu přebírat hráči Sigmy, ale i vinou mnoha nepřesností si dlouho nedokázali vytvořit větší šance. Poprvé tak domácí tým otestoval Tomáše Grigara v 67. minutě, hostující gólman ale proti střele Pavla Zifčáka z úhlu dobře zasáhl. O chvíli později na druhé straně zpoza vápna ostře vypálil Trubač, i Macík ale vytáhl dobrý zákrok a míč vyrazil. V 74. minutě stál proti Grigarovi opět Žifčák, zkušený brankář ale i napodruhé obstál. Nakonec však musel před tlakem domácího celku kapitulovat o pět minut později, když se po rohu dostal k balonu Jakub Pokorný a střelou z voleje rozvlnil síť. Avšak to nebylo domácímu týmu nic platné, když šest minut před koncem netrefil míč dobře při vyboxování Macík a Urbanec jej dotlačil do sítě. V úplném závěru ještě musela obrana hostů v čele s gólmanem odolat několika velkým šancím Hanáků, vše ale zvládla na jedničku a mohla se radovat ze tří bodů.

Sigma tak překvapivě padla a postup do pohárové Evropy se jí vzdálil. Hanáci již ve středu zavítají k dalšímu duelu do Jablonce, Teplice o den dříve pohostí Mladou Boleslav.

Více informací k zápasu

FK Mladá Boleslav - Baník Ostrava 1:0

22.04.2023 16:00

Góly: 17. Vasil Kušej

Mladá Boleslav zvítězila v domácím duelu 28. kola Fortuna ligy nad Baníkem Ostrava 1:0. Souboj tabulkových sousedů okořenili dobrým výkonem především hráči Středočechů Marek Matějovský a Vasil Kušej. První jmenovaný nahrál tomu druhému na vítěznou branku a o další asistenci jej připravil až zásah videorozhodčího. Bolka tak po několika nezdarech zvítězila a výrazně zvýšila své šance na únik ze skupiny o udržení, zatímco Slezané po dvou slibných výsledcích trochu nečekaně kapitulovali.

Ačkoliv už mnozí fanoušci ostravského Baníku ztratili trpělivost s Pavlem Hapalem, 53letý kouč poděkoval vedení klubu za důvěru vítězstvími nad silným Slováckem a mistrovskou Plzní. Na Slezany čekal další složitý úkol v Mladé Boleslavi, které se kvůli značné nevyrovnanosti výkonů začala opět přibližovat skupina o záchranu. Mohl za to především fakt, že když se v ofenzivě nedařilo Kušejovi, tak nikomu.

První náznak solidní příležitosti přinesla osmá minuta, kdy se po hezké narážečce s Ladislavem Almásim dostal do dobré pozice David Buchta, toho ale včasným výběhem pokryl Petr Mikulec. Poté převzali iniciativu hráči domácího celku, což se jim v 17. minutě podařilo přetavit v úvodní gól. Matějovský narýsoval výbornou kolmici na nabíhajícího Kušeje, a ten přesnou střelou z pravé strany vápna potvrdil svou produktivitu. V nastavení první půle vymyslel další velkou šanci Matějovský, kdy výborným centrem našel Milana Škodu, branka po jeho přesné hlavičce ale kvůli ofsajdu nakonec neplatila.

I po návratu na trávník byli nejprve aktivnější domácí, nebezpečné pokusy však záhy začali počítat Ostravané. Nejprve se na pravé straně prosmýkl střídající Nemanja Kuzmanovič a ranou z velké blízkosti prověřil Mikulce, ani on a ani Eneo Bitri z následného rohu však gólmana Boleslavi překonat nedokázali. Baník, posílený o několik čerstvých hráčů, se následně definitivně chopil otěží duelu a začal svého soupeře svírat před jeho vlastním vápnem, defenziva Bolky ale dlouho fungovala výborně. Další ohrožení přišlo až v závěrečné dvacetiminutovce, kdy se po rohovém kopu opřel hlavou do míče Kuzmanovič, jehož pokus skončil pouze na břevně. Srbský šikula si o několik chvil později zkusil také roli tvůrce hry, když přesným centrem našel Daniela Smékala, i on však selhal a stav duelu se již nezměnil.

Středočeši přerušili sérii nezdarů a oslavili cenné vítězství. Další nesmírně důležitý duel na ně čeká ve vloženém kole, když v úterý zavítají do Teplic. Ještě o mnoho těžší práci bude mít Baník ve stejný den doma proti Slavii.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Slavia Praha
28
19
5
4
78 : 24
62
2
Sparta Praha
28
18
8
2
65 : 27
62
3
Viktoria Plzeň
28
17
5
6
53 : 26
56
4
Bohemians Praha 1905
28
13
6
9
48 : 44
45
5
1. FC Slovácko
28
12
7
9
34 : 35
43
6
Sigma Olomouc
28
10
10
8
42 : 34
40
7
FC Hradec Králové
28
11
4
13
32 : 37
37
8
FK Mladá Boleslav
28
9
8
11
37 : 40
35
9
Slovan Liberec
28
9
8
11
36 : 39
35
10
FK Jablonec
28
9
7
12
43 : 51
34
11
Baník Ostrava
28
8
8
12
39 : 39
32
12
Dynamo České Budějovice
28
9
4
15
31 : 52
31
13
Zbrojovka Brno
28
8
6
14
39 : 54
30
14
FK Teplice
28
8
6
14
36 : 61
30
15
FK Pardubice
28
7
4
17
25 : 54
25
16
FC Trinity Zlín
28
4
10
14
32 : 53
22

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (128)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Já se chci líbat s hezkou dívkou

Reagovat
Rišty

neměl tys tu nedávno nějakou srandu s análem?! celkem pokrok, cením...

Reagovat
Stan Smith

Reagovat
Kaspar

Konecne Pardubice vyhra

Reagovat
Pablos

Tak tohle zaváhání Slovácka asi Bohemka ztrestá.

Reagovat
monty25

Teď se obzvlášť těším na Střípky Davida Kobylíka v Olomouckém deníku...

https://twitter.com/monty025/status/1643258104002355201

Reagovat
Rizek

Kobylík je nula. Jeho kecy do ČT přesně sedí. Nedá se to poslouchat.

Reagovat
monty25

Za mě je v pohodě, ale vím, že sparťani ho nemusí.

Reagovat
Selänne

Reagovat
Fendi

O level lepší než Zelenka

Reagovat
smazaný uživatel

O level lepší než Zelenka by byl i cvičený orangutan.

Reagovat
Mirek na tenisu

Kobylík je oživením fotbalu na ČT. Má dobrou slovní zásobu a hodně informací. Na rozdíl od nové tváře na O2 TV Zdeňka Folprechta. To je hrozný plácal! Kříženec Straky a Švancary. Kde Svěcený toho blázna vyhrabal?

Reagovat
dtaire

Zápasů ještě bude moc, pořád bych nejásal. I když taky doufám, že taťka Vrbička Zlín už nezmátoří

Reagovat
Pablos

prej si do Plzně jedou pro jasný tři body či co

Reagovat
dtaire

Jo, to byla velice zábavná informace z přenosu

Reagovat
andrew96

Tak tehdy to určitě netvrdil jen on.

Reagovat
monty25

Vždyť já vím, před sezonou tady spoustu lidí tipovalo Teplice na 16. místo.

Reagovat
John Obi Mikel

O2 TV Studio tvrdí, že to penalta nebyla.

Reagovat
Hasan Šáš

jasný podražení

Reagovat
$dolar$

Jj podrážení bez toho, aniž by trefil hráče. Asi kouzelník.

Reagovat
Hasan Šáš

Reagovat
Selänne

Reagovat
kecipep

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Zdechlina

Jasná červená. nebuď mírný

Reagovat
Hasan Šáš

chtěl jsem být hodný taťka, poněvadž vím, že Obi už je nervósní.. jeho hoši právě nastupují

Reagovat
John Obi Mikel

Byl jsem nervózní, dneska se nám ale zápas povedl

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Mass
Reagovat
Nuno čomes

A taky to tvrdí správně. Ten taky kdykoliv může tak padá jak hruška. Ať jsou s takovýhlema vymyšlenýma penaltama někam. To už je jen každý zápas o tom, kolik bude soft penalt. K zblití.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Pablos

Jinak Hradec opět červená... není to už nějákej rekord ?

Reagovat
John Obi Mikel

Desátá červená

Reagovat
Pablos

slušný no

Reagovat
Kaspar

On uz Koubek skoncil uz ted ne? je nemocny a uz by se do konce sezony snad nemel vratit

Reagovat
Pablos

vypadá to tak

Reagovat
Fendi

Jj, řekli mu, ať už nechodí

Reagovat
Salfovic

Řekli mu, že je nemocný a aby už nechodil.

Reagovat
FCSL

Ta Sigma taky když jim o něco jde, tak to vždycky poserou Mohli bejt 2b od 4. místa

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
$dolar$

Penalta Sparty křišťálová

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
John Obi Mikel

Kdo by to byl pár let zpět, kdy do Pardubic přicházel, řekl, že Pavel Černý rozhodne v první lize derby s Hradcem.

Reagovat
andrew96

Táta by ho zbil.

Reagovat
dejvikker

No on ho rozhodl už na podzim

Reagovat
John Obi Mikel

ajo

Kdo by to byl pár let zpět, kdy do Pardubic přicházel, řekl, že Pavel Černý rozhodne v první lize derby s Hradcem 2x za jednu sezónu.

Reagovat
Zdechlina

Banda feťáků potřebuje pomoc rozhodčích i za videem

Reagovat
Salfovic

Tý jó, já to vypnul po té penalte s přesvědčením, že to Sparta ještě určitě otočí.

Frťala mete tak dobře, že možná smete Baník do play-outu.

Reagovat
monty25

Dostat se do prostřední skupiny už asi Teplice nestihnou, přece jenom Boleslav doma a Plzeň venku je docela těžký los. Ale ty dnešní body z Olomouce budou hrát důležitou roli v boji o záchranu a po dnešku věřím, že se Teplice můžou vyhnout i baráži.

Reagovat
Salfovic

Tak z toho můžou být klidně 4 body.

Reagovat
bobis21

Tohle vypadalo jako začátek sezony. Držení míče, náznaky, ale schopnost dostat se do šancí nulová. Milion přímaků, rohů a centrů do vápna, z toho všeho 1 střela na bránu?

Reagovat
oli9

Můžeme se tu dohadovat jestli to penalta byla nebo nebyla.. Spíš mě ale zaráží že daleko větší picoviny řeší VAR a tu nic.. Jasná zdaleka nebyla

Reagovat
Kiwi-21

Za mě spíše nebyla a pokud ano tak na penaltu byl spíše v derby zákrok na Jurečku (taky bych nepiskl)

Ale přišlo mi že Slovácku se pisklo vše ale Spartě nic což mi vadilo možná více jak penalta

Reagovat
Salfovic

To je výsledek stížností Tvrdíka, jak rozhodčí řežou Spartu. Nebrečte, sami jste si to zavinili

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
doshcz

v prvnim polocase piskal kazdy kontakt a souboj ve prospech Slovacka.. proste z toho udelal bramboracku

Reagovat
Nuno čomes

To je systémem, kdy se píská za dotek tkaniček. Úplně jiný sport než kdysi.

Reagovat
Salfovic

A bohužel to platí úplně všude

Reagovat
Spejbl

Tak hlavně, co tomu "zákroku" předcházelo, že ano... Jindy si sudí pouští "ošetřované" hráče zpět do hry prakticky okamžitě po rozehrání. Ale tentokrát, najednou, si Berka rozmyslel, že nechá Reinberka za lajnou čekat a čekat a čekat... No a po které straně šla ta akce končící "penaltovým" zákrokem? Z céčka už jen tohle vypadalo jako absolutní pojeb...

Reagovat
Nuno čomes

To pískal zase Berka?

Reagovat
Rustin

Vládnou z 15. místa

Reagovat
John Obi Mikel

Dneska to bylo dobrý Teď to potvrdit v Ostravě.

Reagovat
John Obi Mikel

Douděra

"Střílel jste nebo přihrával Juráskovi?"

"Já nevim."

Reagovat
delfin

Reagovat
Salfovic

Dřevák, ale upřímnej

Reagovat
mistr129

Reagovat
Losinho

Super Oscar zase výbornej

Reagovat
emisarpravdy

Tak jak? Obrečel zase Krejčí štéstim

remízku? Jinak notičky přišly, rozhodčí to potahal, ale nestačilo to...:(

Reagovat
Fendi

Už jste jste náčelníkovi poslali ty peníze co mu dlužíte? Měl by si držet hubu a být rád, že jste Spartu dotáhli a nechovat se jak dement

Reagovat
emisarpravdy

Sparta musí dosahovat nás

Reagovat
mistr129

Ten pán co řešil peníze s náčelníkem už u nás nepracuje. Až nebude ve Spartě Křetínský, budeme držet hubu

Reagovat
Hasan Šáš

Kdyby takhle ta tabulka dopadla, tak hraje Sparta celou nadstavbu v Praze, ne?

Reagovat
Hasan Šáš

Smajl měl být tentoť -

Reagovat
jackinho10

Jeli by do Olomouce

Reagovat
Hasan Šáš

Ok.. ale i tak mi to příde výhodnější

Reagovat
Fakt

Olomouc venku

Reagovat
smazaný uživatel

To by musela Sparta ještě někde ztratit, protože Slavia v Ostravě nevyhraje.

Reagovat
emisarpravdy

Reagovat
Hasan Šáš

Nikdo nechce být první - jet na Slovácko a končit doma s Plzní, to je zcela evidentní. V takovém případě má ale Sparta hlavní trumf v ruce. Ano, je to zápas v Liberci, kde není problém hrát na upachtěnou remízu, aniž by to vyvolalo podezření a odsudky veřejnosti, poněvadž všechny zápasy tam vypadají stejně ať hraje kdokoliv.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Je 22:24, refrešuju stránku několika způsoby, ale dnešní výsledek Slavia:Bohemka se neobjevil, v tabulce to taky není znát, jen v úvodním textu čtu, že Slavia výrazně vyhrála. Jestli tu někdo ještě je, kolik to skončilo?

Reagovat
Unai

Reagovat
smazaný uživatel

Krejčí je docela magor, 30 gólů za 3 sezony z DM nebo stopera, to snad neměl ani Souček.

Reagovat
delfin

Jn, právě. Snad ho Sparta dobře prodá, s těmahle číslama je zralej jít už jinam.

Reagovat
smazaný uživatel

U něj je škoda, že měl tolik zranění, jinak šel ven určitě za víc než Souček. Ale takhle za něj vyšší nabídka než 10 mega eur asi nepřijde a za tu cenu nemá smysl ho prodávat, takže je klidně možný, že odehraje celou kariéru ve Spartě a stane se jednou z největších novodobých legend klubu.

Reagovat
delfin

To si nemyslím. Bude právě výhodnější ho prodat, než se sám zrakví, a nebo naopak ho někde v lize vyrakví. Nejlíp na prodej bude po pohárech, aby ještě trochu pomohl.

Reagovat
Remt

Já měl za to že se počítá s tím že po této sezoně jde. Dokonce se mluvilo i o konkrétním klubu ne?

Reagovat
Bakary3

To těžko, u suka to vysponovala LM, kde ukázal, že dokáže hrát nejtěžší zápasy a ještě "zkouška" ve whu, než uplatnili opcí.

To krejčí zatím neukázal a nutno říct, že sice dává mraky gólů, ale rychlostně často nestačí.

Reagovat
oli9

Musím říct, že hraje parádně. Silný na balonu, přehled. Souboje, hlavičky.. Parádní hráč.. Přeju mu BL

Reagovat
Pan.Antonin

Měl by hrát v útoku. Včera oba góly šly za ním.

Reagovat
Elliasson

Ne že bych byl fanda Ládi Krejčího, ale jak ten první gól mohl jít za ním?

Reagovat
Pan.Antonin

Po jeho ztrate byl ten protiutok.

Reagovat
FC-RUBRIKA

OT: Je nekde statistika jak moc klesla nebo stoupla navstevnost Eurofotbalu od prechodu do noveho prostredi?

Reagovat
REPLIKATOR

Je a moc

Reagovat
FC-RUBRIKA

kde to je ?

Reagovat
Likan7

Píšeme si do Excelu čárky.

Reagovat
WienArsch

Reagovat
Salfovic

Píchačky

Reagovat
Kepy_FCB

Koukám Baník už nikdo neřeší ani tady ani v prevjů

Reagovat
Pablos

nikdo nebyl na tribuně asi

Reagovat
oli9

Víš co venku hezky, každý na to mrda...

Reagovat
Shevchenko

taky jsem si toho všiml a ani mě to vlastně nepřekvapilo.

Reagovat
Remt

S tím co Baník hraje poslední (dost dlouhou) dobu mi to vlastně ani nevadí. Celkově ten klub mám pocit že musí mít daleko větší potenciál nez co hrají..

Reagovat
JarousFCB

Jsme to řešili na tribuně v Bolce

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
Mirek na tenisu

Klasický Banik. Mele svého soupeře z průměru nebo podprůměru ligy a nic. Takhle probendil skupinu o titul. Je to v Hapalovi který nemá cit pro stabilizaci sestavy. Kádr je poměrně široký a kvalitní a on to tahá jak králíky z klobouku. Nechci být příliš konkrétní, každý máme jiné hodnocení kvality a použitelnosti hráčů, ale stažení Šehiće a Pojezného v poločase? Prý "nám se zdálo..." To ať jde do koudele! Věřím že v úterý Banik Slavii prověří ale bude mít tolik štěstí jako proti Plzni?

Reagovat
Kepy_FCB

Ve skupině o titul jsme někdy někoho mleli nebo co tam probendili když tam byli do počtu??

Reagovat
Mirek na tenisu

Rozumíš textu? Píšu o dominanci Baniku proti ligovému průměru.

Reagovat
Salfovic

Už se někdy stalo, že sestoupil tým s nejlepším ligovým střelcem ?

Reagovat
AjaxFans

Možná Slovácko? A střelec Milan Ivana?

Reagovat
Salfovic

Ne.

Reagovat
Greny

Už se někdy stalo že byl nejlepší střelec druhé ligy další rok nejlepším střelcem první ligy a následně bude zase nejlepším střelcem v druhé lize?

Reagovat
Mirek na tenisu

1965-66 sestoupil Baník Ostrava a králem střelců se s 15 góly stal Ladislav Michalík řečený Nítěnka. Baník tehdy sestoupil poprvé ve své klubové historii. Po jedné sezóně ve druhé lize se s odřenýma zádama do ligy vrátil. Těsně předstihl městského rivala VŽKG, se kterým prohrál venku 1:2 a doma jen remizoval 1:1. Za Vítkovice tehdy střílel góly Mirek Wiecek, historicky nejlepší střelec Baniku, který se bafikum na Bazalech zdál starý. Hru tvořil Valer Bartalský, Slovenská spojka. Po přestupu do Baniku patřil dlouhé roky k oporám.

Reagovat
Salfovic

Super, dík Tak to je tedy dobrej pravěk.

Reagovat
Puskas

A po návratu jsme dokonce chvilku vedli tabulku.

Reagovat
Pablos

Tak se Grygera ani moc nesekl

Reagovat
smazaný uživatel

Zlín musí sestoupit. Ten tým nemá ani na první pětku druhé ligy.

Reagovat
Zdechlina

Ale Grygera říkal....

Reagovat
Kepy_FCB

Tvl ten host v Dohránu jak všechno glorifikuje a přehnaně vyzdvihuje ten by se uplatnil jako informátor třeba Kim Čong Una

Reagovat
Mass

David Kobylík? Nj rád přehání.

Reagovat
Rizek

Reagovat
run

je strašidelnej. zlatej Karoch

Reagovat
$dolar$

Za mě super spolukomentator.

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Puskas

Slyšel jsem ho prvně ve čtvrtek a líbil se mi.

Reagovat
Mirek na tenisu

Reagovat
Fendi

Nesmysl,v současnosti nejlepší ze spolukomentátorů na ČT

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele