Finále snů v Copa del Rey

05.03.2009, 01:12
Názory a komentáře
Návrat krále? Ne, hned dvou! To, co si mnozí fotbaloví romantici přáli, se čtvrteční večer vyplnilo. Královský pohár se ve svém finále dočká souboje králů - FC Barcelona se střetne s Athleticem Bilbao. Copa del Rey tak po letech méně prestižních finale ožívá tím nejlepším způsobem, Barca s Bilbaem jsou totiž historicky jasně nejúspěšnějšími kluby této slavné soutěže. Nadšení a očekávání fanoušků obou celků těžko může být větší.

Copa del Rey se v posledních letech dostával mediálně trošku do pozadí. Důvod byl prostý - od roku 1998 jej nevyhrála ani Barcelona ani Bilbao ani Real Madrid, přičemž pouze dvakrát se jeden z těchto klubů dostal do finále. Přestože mezi posledními vítězi figurují Valencia či Sevilla, mediální zájem zkrátka nebyl takový, jaký by si tato trofej zasloužila.

Když se tedy tento ročník začalo rýsovat možné finále Athletic - Barca, mnozí milovníci Copy se zasnili... A po čtvrtečních odvetách semifinále, ve kterých Baskové vyřadili Sevillu a Katalánci Mallorcu, se sen změnil v realitu a Copa del Rey náhle září vším leskem.

Bilbao po závěrečném hvizdu zachvátila obrovská eufórie. Diváci vběhli na trávník San Mamés, ti méně šťastní oslavovali v ulicích, troubící auta dlouho do noci nenechala nikoho v Baskicku spát. Emoce byly obrovské, mnoho fanoušků (hlavně těch starších) brečelo dojetím nad momentem, na který tak dlouho čekali. Ostatně už během týdne a následně na hřišti šlo vidět, jak moc Baskičtí lvi po finále touží. Byli od první minuty lepší, přehrávali bezradnou Sevillu prakticky ve všem a po prvním poločase bylo hotovo. S atmosférou, která vládla na San Mamés, se zdálo nemožné, že by Atletic nepostoupil do finále. Kdo si navíc vzpomene na neštěstí v očích fanoušků Athleticu po takřka tragickém vyřazení v relativně nedávném semifinále poháru proti Betisu, jistě dá za pravdu, že fotbalový svět Athleticu finále dluží.

Barca byla (a možná ještě je) v menší krizi a i když měla do odvety náskok z Nou Campu 2:0, utkání na Son Moix rozhodně nebyla jen formalita. Naopak. Hostům se nedařilo, rozjetá Mallorca se hnala do útoku a krátce před přestávkou se dostala do vedení. Ostrované byli plni optimismu a když během druhé půle nařídil rozhodčí penaltu a zároveň vyloučil hostujícího Cácerese, vznášela se Mallorca v oblacích. Jenže v tu chvíli přišel rozhodující moment - Pinto penaltu chytil a vše bylo jinak. Nově příchozí Messi se poté postaral o vyrovnání počtu hráčů na hřišti a než se domácí zmohli na závěrečný tlak, vyrovnal Argentinec na 1:1 a poslal Blaugranas do finále, které v Ciudad Condal vrací krev do žil.

Finále by se mělo odehrát na Mestalle ve Valencii, ale jakmile se zjistilo složení, existují snahy jej přemístit na Santiago Bernabeú, kde by se vešlo větší množství fanoušků. Málokdo si chce nechat tento moment ujít. Přece jenom - Barca byla naposledy ve finále v roce 1998 (vítězství shodou okolností nad Mallorcou), Athletic čeká dokonce již od sezóny 1984-1985, kdy Baskové nestačili na Atlético. Pokud jde o vzájemný finálový duel, stačí se posunout ještě o rok zpět, kdy Bilbao vyhrálo 1:0.

Kdo se tedy vlastně střetne? V prvé řadě vítěz 24 pohárů proti vítězi 23. Matematika ale není v tomto případě tak jednoduchá, neboť Athletic si za svou počítá trofej z roku 1902, kdy si Club Vizcaya poradil s Barcelonou. Club Vizcaya byl tvořen hráči Athletic Clubu a Bilbaa FC, kteří se za rok spojili a vznikl moderní Athletic Club Bilbao. Pokud bychom tedy přijali počty Basků (jež nejsou uznávány španělskou federací), mají oba kluby stejný počet trofejí a rok 2009 bude tím rozdílovým. Pro Blaugranas jde o 34. finálovou účast, pro Los Rojiblancos 35. (či 36.).

Mohlo by se mluvit i o souboji Katalánska s Baskickem, ale to tentokráte nebude hlavním středem zájmu. Tím bude oslava Copa del Rey, poháru, který se konečně dočká finále, jež si zaslouží. Odehraje se 13. května a pro ty, kteří se již nemůžou dočkat, je zde nadcházející sobota v podobě jistého preview. Právě Barca s Bilbaem se totiž setkají v rámci 26. kola Primera División.

Aupa Athletic a Visca el Barça!

Autor: Petr Kilian

Komentáře (145)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sevilla mě hodně zklamala

Reagovat
Shevchenko

Nedostal se Real do finále dvakrát?

Reagovat
smazaný uživatel

Aj, máš pravdu, v hlavě mi utkvělo jen centenariazo a Zaragoza mi úplně vypadla.

Reagovat
smazaný uživatel

Byl jsem se podivat na Barcu na Mallorce,utkani ovlivnil rozhodci,ktery neustale kouskoval hru a take silny vitr.Presto skoda,ze Mallorca nedala penaltu,bylo by to zajimavejsi,s prichodem Messiho se na hristi objevila jina,silnejsi Barca a po golu bylo rozhodnuto.Mallorca i tak zaslouzi pochvalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodčí byl velmi dobrý, i když pak vyloženě ušetřil Keitu (toho z Mallorcy) od vyloučení, což je asi dobře, aspoň zas madridské deníky neřeší kraviny.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu, rozhodčí hodně pískal pro Barcu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

"...nařídil rozhodčí penaltu a zároveň vyloučil hostujícího Cácerese,...Nově příchozí Messi se poté postaral o vyrovnání počtu hráčů na hřišti ..."

Takze Messi je pocitany za dvoch hracov ?

Reagovat
smazaný uživatel

Buď a nebo je zde ještě jedna, logičtější, možnost...

Reagovat
smazaný uživatel

Som prilis ospaly na to aby som nad tym uvazoval a ak je to logicke tak ma to teraz celkom urcite nenapadne,takze...Aka je ta druha moznost?

Reagovat
smazaný uživatel

4 minuty rozmyslat nad takou jednoduchou vecou,postel uz caka

Reagovat
smazaný uživatel

Jde o to, že Josemi v první půli dostal ŽK a jak přišel na hřiště Messi, tak ho Josemi podjel a dostal druhou žlutou a na hřišti byl vyrovnaný počet, neboť ČK dostal Cáceres (z Barcy) i Josemi (z Mallorcy)

Reagovat
Zajda

Dobrej článek těším se na to finále...

Reagovat
Xavi

Opět vynikající článek. Finále snů, které jsem si taky moc přál. Ale jinak to byla včera celkem zase bída.

Reagovat
smazaný uživatel

sákra, to mě navnadilo. kdo by to byl řek, že se budu nejspíš dívat na finále Copa del Rey ?

Reagovat
smazaný uživatel

Za sebe řeknu, že finále Copy je pro mě jen asi 10 % finále ligy. Pragmaticky řečeno v tom zápase budeme ztrácet drahocenné síly, co by se mohly na konci ligy hodit

Reagovat
Xavi

Tak já se zas moc těším a pokud to vyhrajem, tak nám to rozhodně pomůže jak psychicky no a potažmo i fyzicky, protože s dobrou psychikou se únava překonává daleko lépe.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, bude důležité tohle finále vyhrát, mančaft to jen posílí - ve všech směrech.

Reagovat
Mr.Jindros

JEDEN zápas navíc hráče rozhodně nemůže TOLIK ovlivnit. Prohrané finále by bylo horší.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, to máš recht. Uvidíme, třeba právě tohle finále nám dá tu potřebnou sílu

Reagovat
One-Real

a nebo naopak

Reagovat
smazaný uživatel

anebo naopak ...

Každopádně vy seďte doma a připravujte se na finiš, bude to tvrdý

Reagovat
One-Real

finiš ligy, nebo finiš Copa del Rey?

Reagovat
smazaný uživatel

tak ve vašem případě byl finiš Copy už dávno, takže považuji tvoji otázku za bez předmětnou

Reagovat
smazaný uživatel

změna - smajly se už nedávají nakonec, ale na pozici kurzoru ...

BEZPŘEDMĚTNOU

Reagovat
One-Real

nedávaj.. chybu bude někde jinde (kdo ví kde)

Reagovat
fantomas

Ale dávají...

Reagovat
One-Real

pšššt

Reagovat
smazaný uživatel

nevíš, kdy přišla ta novinka? Já si toho teda všimnul až teď, kdy mě to vytrestalo, ale je to lepší - když si chceš zpětně něco doopravit a někam máznout smajla, tak teď můžeš. Předtím se musel text všelijak kopírovat a tak ...

Reagovat
smazaný uživatel

Předtím stačilo smajlíka přepsat ručně.

Reagovat
smazaný uživatel

každopádně teď je to komfortnější

Reagovat
fantomas

To netušim, ale určitě je to takhle lepší.

Reagovat
One-Real

jo tak, já myslel, že by nás vystrašil už ten pohled na finále Copa del Rey...na ten nezastavitelný kolos

Reagovat
smazaný uživatel

tak i to se může stát

Reagovat
madridcan

finale sa nehra az po sezone?

Reagovat
smazaný uživatel

To byly zase nervy... ale jinak super postup. Škoda zbytečných chyb a nutnosti využití Messiho.

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo to trápení, ale paradoxně by měl tento zápas Barce hodně pomoct, postup do finále přidá na psychice, doufám, že se od toho odrazí.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý článok . Dokonca dosť dobrý.

Len by ma zaujímalo, či by na konci napísal autor HALA MADRID, keby sa do finále dostal Real .

Inak dúfam, že Bernabéu na finále neposkytneme.

Pustiť si tam dvoch najväčších nepriateľov, to mi nie je zrovna po chuti.

Reagovat
smazaný uživatel

Dvoch najväčších historicky, Athletic v súčastnosti radím na 3. miesto.

Reagovat
smazaný uživatel

To s tím Bernabeuem jsem taky koukal, žádný takový!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Dík... kdyby se do finále dostal Real, tak pravděpodobně nic nepíšu. A kdybych přece jen psal, poslední řádek bych zcela jistě vynechal... celý.

Reagovat
smazaný uživatel

Strašně se těším, zápasy proti Bilbau, Realu a Athletiku M. jsou vždy o trochu peprnější (nic proti Vale, Deporu či Seville), ale zase se ukázalo( ikdyž jsem zápas neviděl) jak strašně je pro nás důležitej Messi. Bohužel nemůže tenhle hoch odehrát 70 - 80 zápasu za sezónu. A mám strach, že ne konci sezony nebude mít, kvůli debilnímu Pekingu, dost sil. Ale uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

a je to tady

Reagovat
smazaný uživatel

sestřelíme je v lize a pak i v poháru VISCA EL BARCA

Reagovat
smazaný uživatel

Bilbao je pro mě překvapení, počítal jsem ze Sevillou. Ale určitě v tomto fincku budu fandit Bilbau.

Reagovat
smazaný uživatel

OT:Bojan Krkič by mohl sehrát významnou roli v přestupu kanonýra Karima Benzemy na Nou Camp. Ve hře je prý výměna mladého Francouze za nadějného Španěla, oba kluby by se ještě měly domluvit na finančním vyrovnání.

No nevím, zrovna za Bojana

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě vyhodna nabidka. Benzema za Bojana a peníze. Stejně si myslím, ale že by ho Barca na trvalo do Lyonu nepustila, na hostování, rok, dva...

Reagovat
smazaný uživatel

Výhodná nabídka to samozřejmě je, ale bylo by mi docela líto, kdyby natrvalo pustili Bojana....Hostování by mu prospělo, v případě příchodu Benzemy, to je jasný

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, ja si myslim, že by ho Barca na trvalo nepustila. Navic si myslim, ze zrovna třeba Ligue 1 by mu určitě mohla prospět. V Lyonu by to na něm mohlo stát v utoku...Určitě by to bylo prospěšné pro Bojana.

Reagovat
smazaný uživatel

Spekulace, která nepřipadá v úvahu!

Reagovat
smazaný uživatel

Když zavřu obě oči, tak hostování, ale opravdu jen, pokud by nebylo vyhnutí. Dle mě je pro Bojana prospěšnější nasávat atmosféru v Barce a nastupovat jako náhradník v lize a v základu v poháru, než jít na hostování do jiného klubu, co hraje jiný styl, jiný systém ...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, Barca ma relativně mladé utočníky, Etoo, Messi, Bojan, počítejme Benzemu. Tak pro Bojana by bylo nejlepší jiot na hostovani, treba do Lyonu pravě. LM si tam zahraje, bude hrat o tituly, bude davat goly, když má za sebou takovou skvělou obranu. Dejme tomu, že se vrátí za dva roky. Tak tam budou stejně ti mladí utocnici, Henry tam nejspíš nebude, ale na jeho postě hrava Iniesta, Bojan by to nezvládl. Je to centrforward mam pocit že. Byl by pořád třetí utočník. Nebyla by to pro něj škoda?

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo ne nezvládl, ale že by to asi neuměl hrát, Nedařilo by se mu to tam. Je to typicky střeďák, nedovedu si jej představit na lajně jako Messiho.

Reagovat
smazaný uživatel

* Zálohu misto obrany

Reagovat
smazaný uživatel

je otázka, jak dlouho tady ještě Etoo bude. Já myslím, že pokud se opravdu (ale opravdu) jedná z Benzemou, tak je to náhrada za odcházejícího Sammyho, takže se pro Bojana v příští sezoně nic nezmění, snad jen to, že Henry bude mít zase o rok víc ...

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslím, že kolem Eto´a to jsou jen a pouze spekulace. Ten u vás vydrží dlouho, tipuju dvě sezony. Já spíš myslím, že by Benzema hral v pravo, Messi v levo, a ten Eto´o středaka.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale prostě nevíš co si přeje ten daný hráč, když chce hrát, což on chce hrát za každou cenu tak je to pro něj výhodnější. A myslím, že i Bojan bude chtít přestup, protože by mohl ztrácet motivaci, jelikož by věděl, že se zase za rok nebo za dva bude vracet zpátky a zase bude muset dokazovat trenérům svoji kvalitu. A možná si troufnu tvrdit, že Lyon ho bude chtít taky koupit, a proto nevím jak se zachová Barcelona, protože už v minulé sezóně pustila jednoho hráče, který podle mě puštěn být neměl. Barcelonu bych opravdu nechápal, protože po zmiňovaném Giovannimu dos Santosovi by pustila dalšího hráče vylíhnutého z Barcelonské akademie. A prostě můj názor je, že Bojan a Lyon budou chtít přestup.

Reagovat
smazaný uživatel

Bojan nebude chtít přestup...

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si myslím.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslím, že on už tuší, že by se ani za dva roky nemusel prosadit, atak by radši přestoupil. Někde jsem ho slyšel jak mluvil, že po minulé sezóně čekal, že se do hry dostane mnohem víc jak v minulé sezóně. Mysím, že na konci této sezóny měl dostávat více příležitostí, ale potom co si to Barca takto zavařila tak na koncovku ligy nebude nasazovat takovéto mladíky, kteří podle mě jsou na tom podobně jako základka Barcy, ale nemají tolik zkušeností. Myslím si, že je Bojan současnou situací frustrován a bude chtít přestup, ale každopádně se necháme překvapit, jak se to vyvrbí a jestli a kam a na jak dlouho případně Bojan odejde.

Reagovat
smazaný uživatel

co píšeš, by mělo logiku v případě, že by se jednalo o hráče nad min. 20 let, kterému kariára letí a on potřebuje nutně hrát a má ambice, aby to na něm všechno stálo ...

Ovšem my se tady bavíme o 18tiletém talentu, který už v 16ti nastupoval za jeden z nejlepších klubů na světě a má všechno před sebou. Určitě nemusí nikomu (ani sobě) něco dokazovat, jen to chce, aby se pomalu rozvíjel a pomalu zapracovával do sestavy. Samozřejmě, že pokud by se našel nějaký klub, co by vyznával podobnou herní fylozofii a podobné rozestavení, jako Barca, tak se dá o hostovačce uvažovat (Lyon by být mohl, ale tam je zase problém ten, že nikdo Bojanovi nezaručí, že by 100%ně nastupoval a mohl by být za chvíli v pozici, co teď zastává v Barce, takže posun veškerý žádný, spíš by mu to uškodilo)

Reagovat
smazaný uživatel

V Lyonu se vždycky dávalo šanci mladým hráčům, ale Bojan by dle mne byl zbytečný, protože v Lyonu už je jen o rok mladší talent Tafer, který by měl rozhodně dostávat šance spíš, než cizí hráč z hostovačky.

Reagovat
smazaný uživatel

tak a je to tady - Bojan odejde do Lyonu a bude zase náhradní devítkou jako v Barce ... Progres v kariéře žádnej nebo spíš zápornej ...

Reagovat
smazaný uživatel

Proto mi podobný nápad s hostováním zrovna do Lyonu připadá dost ujetý, kdyby to už mělo být, tak do nějakého slabšího týmu PD, kde bude hrát Bojan prim.

Reagovat
smazaný uživatel

je mu 18. Myslíš, že dostává málo příležitostí?

Ne, ne, já myslím, že přestup jinam chtít nebude a i hostování jinde by mu nedalo víc, než postupné zapracovávání do sestavy u nás.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo já to chápu, že ty to vidíš takhle, ale on byl namlsán tím, že dostával šance v minulé sezóně v Primera Division, Lize mistrů, v národním poháru a to ho namlsalo, že chtěl být stabilním členem základní sestavy a v této sezóně nastupuje více méně sporadicky a myslím si, že oproti minulé sezóně nastupuje málo a to hráč opravdu nemá rád. Chápu, že ostatní si myslí, že je mu 18 a ideální je jít někam se rozehrát, ale nevím jestli to tak vidí 18 letý kluk, který má vytyčené nějaké cíle , které chce dokázat a brzdí mu je to, že vysedává na lavičce.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mnoha rozhovorů svoji situaci chápe a je si vědom, že to jak nastupoval loni, bylo dáno situací a naopak chápe, že je normální pro hráče jeho věku, jak nastupuje letos.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo tak dobře já se nechám překvapit jak to dopadne. Svůj názor jsme všichni vyjádřili a od toho tahle diskuse je. Já to vidím jinak ty asi taky tak toho necháme.

Reagovat
smazaný uživatel

Otázkou je, jak to vidí on a vedení, já nepředkládám svůj názor, ale to, co je prezentováno.

Reagovat
j_mrazik

Takový menší dotaz: Kolik toho vlastně odehrál? Nastupuje i za B-tým, nebo pouze čeká na šanci v A-týmu? Já se jenom bojím, aby nedopadl jako Portillo, od kterýho jsem si hodně sliboval. Teď určitě dostanu vynadáno, že srovnávám hráče Realu a Barcy.

Reagovat
smazaný uživatel

Je pevně v áčku. V lize nastoupil 15krát, v LM 6krát a v poháru pokaždé.

Reagovat
j_mrazik

Na 18-letýho kluka je to nádhera. Řekl bych, že není důvod někam pouštět. Benzemu bych spíš viděl jako náhradu za Sammyho. Ať se s Bojanem střídají. Jenže Benzema nebude navyknutý na prostředí hned, takže půl roku aklimatizace tipuju.

Reagovat
smazaný uživatel

už to napsal Jakub - prostě loni bylo více zranění v útočné vozbě, letos se (díkybohu) tohe nestalo, takže prostě nastupuje relativně míň.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo dobře. A co říkáte na možný přechod Drobného do Bayernu. Docela by mě zajímalo kdyby chytal za bayern ja by to vypadalo s pozicí golmanské jedničky.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě myslím v nároďáku.

Reagovat
smazaný uživatel

tak teď řeknu takový klasický klišé - čím víc našich hráčů bude hrát ve světových velkoklubech, tím líp pro nás. V případě Drobného nevím, zda by neměl ale zůstat, kde mu to tak je a kde mu věří, Bayern je teď časovaná bomba, co by mohla možné příchozí pěkně popálit

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadá to, že Petr Čech má neohroženou pozici v brance repre a ještě hodně let mít bude.

Reagovat
smazaný uživatel

A druhá sezona je pro talentované fotbalisty vždycky o moc těžší než ta první.

Reagovat
j_mrazik

Záleží na tom, jak vysokou laťku si nasadí v prvním roce. Bojan ji má vcelku vysoko, ale řekl bych, že nějaký enormní tlak na zopakování tam není. Spíš půjde o pomalejší rozvoj.

Reagovat
smazaný uživatel

Radši Bojan než Benzema. Má v sobě takový potenciál, že by mohl za rok, dva Benzemu přerůst a pak bychom toho litovali. Navíc je to Katalánec, odchovanec klubu, nemůžeme ho tak lehkovážně pustit, podle mě to je jen nějaká blbá spekulace, bo novináři neměli co dělat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Má pravdu.....

Reagovat
fantomas

Mohla by to být pravda, jen pokud by Benzema stagnoval, což se očekávat nedá. I on se bude samozřejmě ještě zlepšovat a Bojan neni natolik zázračnej, aby ho i tak zvládl přerůst.

Reagovat
smazaný uživatel

Nesmysl.

Reagovat
fantomas

Proč?

Reagovat
smazaný uživatel

Bojan do dvou let klidně může být lepší než Benzema.

Reagovat
fantomas

Mysliš, že Benzema zakrní? Že se nebude posouvat dál? Podle mě máš velké oči...

Reagovat
smazaný uživatel

Taky je Benzema o něco starší.

Reagovat
fantomas

To je ale jedno...spanhel nemluvil o tom, že bude Bojan ve 21 letech lepší, než je ve stejném věku ted Benzema, pokud sem to správně pochopil.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli dá Krkic ve 20 letech 20 gólů podobně jako Benzema, tak to budeme moci uznat.

Reagovat
smazaný uživatel

Krkic dal v 17tich 10 golov, aj to je slusne

Reagovat
smazaný uživatel

Nikde jsem neřekl, že není.

Reagovat
smazaný uživatel

"Nově příchozí Messi se poté postaral o vyrovnání počtu hráčů na hřišti"

Bude to skvělé finále, jak Athletic, tak Barca touží po trofeji, já tam nevidím jednoznačného favorita.

Reagovat
smazaný uživatel

co je na tom smiesne ze sa messi postaral o vyrovnanie poctu hracov?,

Reagovat
Radin

Říká ti něco blaženej úsměv že je prostě tak dobrej že se hned postaral o to že dostali červenou.Tak to myslel

Reagovat
smazaný uživatel

Nadpis a článek

Reagovat
smazaný uživatel

Možná to není v tvých silách, přesto, zkus být konkrétnější, gumo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Reagovat
One-Real

Těším se na ten zápas a doufám, že jim dají Baskove zavyučenou...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

taky jsem měl hroznou radost, jak jste vás z Copy Union hnal svinským krokem

Reagovat
One-Real

jak jste vás z Copy Union hrnal svinským krokem?? co to znamená?

Reagovat
smazaný uživatel

"jste" je navíc. Myslel jsem si, že to nemusím extra psát. Pro příště mám zkušenost, že to prostě kvůli některým opravit mám ...

Reagovat
One-Real

ach tak

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Barça to dá...

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělý článek BARCA snad vyhrajem

Reagovat
božský John

Pěkně napsaný,musim Tě pochválit doktore(nelezu mu do řiti). Jinak ten zápas nebude mít favorita,ale přál bych to spíš Bilbau..

Reagovat
One-Real

tak jsem si přečetl zpátky jednu diskuzi a jakej porotce? (a ten důvod )

Reagovat
božský John

No co,l´mladej kluk seš..měl bys mi bejt vděčnej...

Reagovat
One-Real

mladej=nezkušenej? to mě máš na kameře, že víš co dělám a nedělám?

Reagovat
božský John

Ano mám....nebudem to řešit,zas zasíráme téma nesmyslama...

Reagovat
fantomas

Reagovat
One-Real

ok

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Finále Královskýho poháru Španělska, v němž nebude hrát ani jeden španělský tým nádhera, že zrovna z Madridu se pohár poveze buď do Baskicka nebo Katalánska Jinak jsem rád, že proti nám nastoupí zrovna Athletic

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda, ale absketbalový předkrm byl ještě lahodnější

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono včera o nic nešlo ne? ( neberu prestiž, a tak dale, myslim to bodově, nebo skrz postup )

Reagovat
smazaný uživatel

V podstatě ne, bylo to jasný jak facka. K tomu my se teď tak trochu trápíme a Barce včera vyšlo v podstatě vše na co šáhla a jasně nás přehrála (taktika vymazání Bullocka jim vyšla dokonale). Jediný co nechápu, proč jsme hráli tak připosraně celý tři čtvrtiny.

Reagovat
smazaný uživatel

A nelíbili se mi rozhodčí ani trochu.

Reagovat
smazaný uživatel

Šlo o to který z těchto týmů skončí na prvním místě tabulky...no a na prvním místě se ted hřeje BARCA

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě není všem dnům konec, poslední kolo jedete na těžký zápas do Izraele, kdežto my doma smeteme Němce.

Reagovat
smazaný uživatel

To už není důležité, ostatně ani Real ani BArca titul v Evropě nevyhraj, i když Barca má alespoň teoretické šance.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na to jsem ani nepomyslel.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale i když by šlo o postup co nejdál, je skoro úplně jedno, kdo bude první nebo druhej, Olympiakos nebo Ceramica bude podle mě tuhej kořínek pro oba týmy.

Reagovat
smazaný uživatel

To byla jen formalitka...

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro vítězství BARCY

Reagovat
smazaný uživatel

Bol by som rád, keby sme túto krásnu súťaž začali brať vážne aj u nás v Reale.

Ani si nedokážem predstaviť, že Raúl by ukončil kariéru bez toho, aby vyhral Copa de Su Majestad El Rey Don Juan Carlos I.

A keďže El gran capitán chce kariéru ukončiť po sezóne 2010/11, tak máme teda čo robiť.

2 sezóny sú pri našom MÁM-V-PIČI prístupe (česť výnimkám, "náhodou" medzi ne patrí práve Raúl) k tejto súťaži pomerne krátka doba.

Reagovat
smazaný uživatel

"MÁM-V-PIČI prístupe "

Reagovat
smazaný uživatel

Když se podíváš na dnešní vydání Marcy, tak je ten v piči přístup cizinců docela logický.

Jinak, asi se budu opakovat, ale Marca tím opět hloubkou překonala ono pomyslné dno, na kterém je už několik let usazena.

Reagovat
smazaný uživatel

Co tam píšou?

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavní stránku neovládá pohár ale fotka týmu Realu s nadpisem "Nejlepší tým roku 2009" a místo napsání o tom, že Barcelona postoupila do finále, je u jejího zápasu nadpis "Má strach (z REalu) dokonce i v poháru"

A to prosím je deník, který se prohlašuje za nestranný a objektivní. TO fakt nemá ve světě obdoby.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je docela síla....Jinak dík za info, se svojí španělštinou bych si asi moc nepočet (a to z ní mám dělat v květnu přijímačky )

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bilbao Athletic jsou hrdinové....na to jak mají omezený výběr hráčů....všechna čest....v minulých letech sice dokázali mnohem víc ale v dnešním fotbale ovlivněném utrácením miliard hrát s 20 hráči z jednoho malého kousku země na takové top úrovni.....

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
mastakillah

100. pro Bilbao

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

100. ?

Reagovat
mastakillah

sem se tou tečkou přepsal trošec no

Reagovat
smazaný uživatel

A co jsi vlastně chtěl napsat a vyjádřit?

Reagovat
madridcan

pekne finale to bude...tesim sa,ale cakat nanho sa bude dlho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele