Filmy o anglických hooligans

06.10.2010, 13:07
Profily, historie
Zaujalo nás
K historii anglické kopané patří také období spojené s násilím ve jménu klubových barev. Tento element už je v současnosti minoritní záležitostí, přesto se stále jedná o filmařsky vděčné téma.

O problematice hooligans toho bylo napsáno více než dost. Argumenty příznivců i odpůrců jsou všem dobře známé. Tento článek nemá ambice hodnotit fenomén chuligánství. Ani se nebude zabývat tím, zdali v populární kultuře dochází ke glorifikaci násilí. Jedná se pouze o autorův subjektivní žebříček, který seřazuje filmy z prostředí anglických hooligans podle jejich kvality.

7. AWAYDAYS (2009 − ČSFD)
Naprosto zbytečný film. Tvůrci Awaydays jsou si vědomi komerčního potenciálu tohoto žánru, a tak přišli s příběhem chuligánů Tranmere Rovers. Přesněji řečeno skupiny dětí vedené Stephenem Grahamem, která beze ztrát vítězí nad silnějšími soupeři. Hlavní hrdina je z lepších poměrů a má dobrou práci, proto se musí velmi snažit, aby ho tato parta přijala mezi sebe. Do toho všichni pronášejí stupidní věty a dělají podivné věci.

Knižní předloha může být zajímavá, ale na filmovém zpracování je evidentní nedostatek financí. S lepšími herci, režisérem a scénáristou by vše mohlo dopadnout mnohem lépe. Nejhorší na snímku Awaydays je, že se bere příliš vážně. Je plný filozofických pasáží a nadbytečných zpomalených záběrů. Bohužel není natolik špatný, aby se mu člověk mohl alespoň smát. Všechno je jenom jedna velká nuda. Jedním z mála pozitiv filmu je tak docela slušný soundtrack, který je ale lepší poslouchat bez obrazového doprovodu.

6. GREEN STREET HOOLIGANS (Hooligans, 2005 − ČSFD)
Velmi povrchní film, vhodný spíše pro americké publikum. Přístup tvůrců lze nejlépe dokumentovat na zásadní chybě ve filmu. Hlavní hrdina si svou fandovskou premiéru odbývá v domácím zápase s Birminghamem City. Ve skutečnosti West Ham hraje proti Gillinghamu a fandové protivníkům nadávají do bastardů ze severu. Po zápase však bojují s hooligans z Birminghamu. Tvůrci si s tím nelámali hlavu, hlavně že se ti chuligáni pěkně perou. Hodně jsou kritizovány zvláštní přízvuky herců, ale to českého diváka zas tak trápit nemusí.

Elijah Wood v hlavní roli je výbornou volbou z marketingového hlediska, snímek si získal vysokou popularitu. Jen škoda, že toto obsazení výrazně snižuje kvalitu filmu, hlavní hrdina je naprosto směšnou postavou. Nejde ani tolik o vzhled, Wood dokázal v Sin City skvěle zahrát sériového vraha-kanibala, problém je ve scénáři. Vlastně se dá říct, že směšně působí i ostatní herci. Film je plný klišé a všichni se chovají strašně hloupě. Green Street Hooligans nelze upřít řemeslná zručnost, ale jako relevantní film o hooligans nemůže být brán vůbec vážně.

5. CASS (2008 − ČSFD)
Film je biografií Casse Pennanta, bývalého lídra Inter City Firm. Pennant je původem z Jamajky, jeho rodina mu dala jméno Carol. Pennant byl brzy po narození umístěn do dětského domova, odkud ho adoptovala starší bělošská žena. Tyto okolnosti v 60. letech znamenaly neustálou šikanu a napadání. Až mezi hooligans nalezl prostředí, kde byl respektován. Nechal si říkat Cass, na základě civilního jména svého idolu Muhammada Aliho.

Nedá se říct, že by byl Cass vyloženě špatným snímkem. Tento příběh si zaslouží filmové zpracování, sledovat vývoj postavy a změnu priorit je zajímavé. Na toto místo jej umisťuji z toho důvodu, že by mu prospělo zkrácení o čtvrt hodiny. Film má až moc pomalé tempo, obsahuje také nudné pasáže. Herecké výkony jsou poměrně nevýrazné, několik scén velmi připomíná předchozí filmy o chuligánech. Ani samotné rvačky nevypadají příliš autenticky. Pro zájemce o tuto tématiku je Cass dalším filmem do sbírky, běžný divák si z něj však příliš nezapamatuje.

4. THE FIRM (Gang, 1988 − ČSFD)
Gary Oldman nebyl v 80. letech tak známým filmovým hercem jako nyní, věnoval se především divadlu. V tomto snímku hraje realitního agenta, který je zároveň vůdcem Inter City Crew. Sledujeme tedy období, kdy chuligánství nemuselo být doménou pouze pracující třídy. Oldmanova postava Bex Bissell se snaží naplánovat výjezd na mistrovství Evropy 1988, k této příležitosti se chce sjednotit se svými konkurenty. Tímto nápadem si samozřejmě říká o problémy. Dočkáme se tak brutálních scén, jimž se režisér Alan Clarke nikdy nebránil, jak ukázal například ve velmi dobrém filmu Scum.

Námět tohoto snímku je opravdu kvalitní. Hlavní hrdina žije v sebeklamu, že je důležitou postavou. Bissellovy násilnické sklony negativně ovlivňují jeho rodinný život. Filmu se dá vytknout především to, že současnému divákovi může jeho zpracování připadat zastaralé. Byl totiž natáčen pouze pro televizi, je příliš krátký, při pozorném sledování objevíte několik zbytečných chybek. Modernější podoba by z námětu The Firm mohla udělat lepší podívanou. Stejně přemýšlel režisér The Football Factory Nick Love, který v roce 2009 natočil remake tohoto filmu. Výsledkem je bohužel hodně nedůstojná slátanina.

3. THE FOOTBALL FACTORY (Hooligans, 2004 − ČSFD)
Film vychází ze stejnojmené knihy Johna Kinga. Hlavního hrdinu hraje známá postava anglické kinematografie Danny Dyer. Ten není univerzálně oblíbeným hercem, ale zrovna v tomto snímku se nebojím jeho výkon označit za slušný. Vlastně i vedlejší role jsou zahrány dostatečně dobře a vše funguje tak, jak bylo zamýšleno. Postavy jsou zajímavé, kladně hodnotím představení jejich osobní historie.

Od tohoto filmu nelze očekávat hloubkový rozbor problematiky hooligans. Věnuje se totiž poměrně krátkému časovému období, které je velmi nabité událostmi. Právě zde bych měl největší kritiku vůči scénáři. Příběh posouvá dopředu až neuvěřitelné množství náhod. Podobným způsobem si vysoké tempo udržuje mnoho filmů, ale v tomto případě to tvůrci opravdu přehnali. Do očí také bije trapná scéna na zápase přípravek Chelsea a Milwallu, který z neznámého důvodu sledují pouze čtyři lidé. The Football Factory skutečně není žádné veledílo, je to takový lepší průměr. V rámci žánru má výhodu v tom, že se jedná o zábavný film plný černého humoru, u kterého se divák nebude nudit.

2. RISE OF THE FOOTSOLDIER (2007 − ČSFD)
Proti zařazení tohoto filmu do žebříčku lze určitě mít námitky. Snímek začíná jako biografie Carltona Leache, reálné osoby z britského podsvětí. Leach byl členem Inter City Firm, po zpřísnění bezpečnostních opatření proti chuligánům se přeorientoval mimo jiné na obchod s drogami. Poté se film problematice hooligans už vůbec nevěnuje, vypnout jej po první části by však byla škoda. Rise of the Footsoldier má hodně kvalitní atmosféru, chvílemi připomíná to nejlepší od Guye Ritchieho.

Tento film je hodně brutální. Obsahuje nejen explicitní krvavé záběry, ale i nepříjemné situace typu mučení. Film v divákovi vyvolává pocit úzkosti, rozhodně bychom se sami nechtěli ocitnout v kůži dotyčných osob. V mých očích se jedná o jednoznačné pozitivum. Snímek se snaží být drsnou podívanou, a to se mu daří. I když se příběh ke konci možná až příliš soustřeďuje na Leachovy kumpány, všudypřítomné nebezpečí a vyšinuté postavy nás udrží v napětí. Herci známí především ze seriálů se překonávají. Rise of the Footsoldier není filmem pro každého. Pokud vás však zajímají příběhy z britského podsvětí, rozhodně vás nezklame.

1. I.D. (Inkognito, 1995 − ČSFD)
Výborný příklad toho, že i bez hvězdného obsazení může vzniknout kvalitní film. I.D. je poměrně nenápadným dílem, jehož největším kladem je velice chytrý scénář. Nacházíme se na konci 80. let, kdy se skupina policistů pokusila infiltrovat skupinu hooligans. Jeden ze strážců zákona je zklamán přístupem svých kolegů a rozhodne se svou roli dovést k dokonalosti. S postupem času u něj přestává být zřejmé, na které straně barikády se vlastně nachází.

Hlavní roli policisty Johna ztvárnil Reece Dinsdale. Do této postavy vložil mnoho energie, jeho osobnostní proměna je skvěle zahraná. Zdatně mu sekundují také další málo známá jména. Všechny postavy působí věrohodným dojmem, a právě to dělá z tohoto snímku napínavou podívanou. Chválím také, že se tvůrci nevěnují konkrétním hooligans, ale příznivcům fiktivního klubu Shadwell FC. Divák se tak může plně soustředit na to hlavní. I.D. je poctivým filmem, založeným na silném příběhu a hereckých výkonech. Drobné nedostatky by se určitě našly, ale podle mého názoru nikdo zatím lepší film o anglických hooligans nenatočil.

Autor: Martin Hájek

Komentáře (966)

Přidat komentář
fantomas

Přesně tak, GHS ať se jde zahrabat.

Reagovat
madridcan

z toho filmu sa mi paci najviac asi toto http://www.youtube.com/watch?v=XqbM7VH9RM0

Reagovat
fantomas

Reagovat
kubys

Jsem myslel, že to budou závěrečné titulky.

Reagovat
kiwwi

nahodou, mne sa to pacilo

Reagovat
fantomas

Tak tobě se až tak nedivim.

Reagovat
kiwwi

tu nerob zo seba cloveka co ma najobjektivnejsie nazory

GSH bol dobry film a nebavim sa o autentickosti ale o tom ci ma film bavil

Reagovat
fantomas

Nikoho tu ze sebe nerobim, jen řikám, že u tebe mě to zrovna nepřekvapuje. Toť vše.

Reagovat
kiwwi

na zaklade coho ked ma nepoznas

Reagovat
fantomas

Achjo. Tak promiň, že sem si dovolil...

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
madridcan

uz sa tesim ako pridem domov a si zgustnem na tomto clanku.Co pozeram tak zatial som videl iba 4 filmy z toho

Reagovat
JarousFCB

Jsou The Firm někde české titulky ?

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem je nikde nenašel. Koukal jsem na to jen s anglickejma titulkama a u některých slangových výrazů si můžu jen domyslet, co znamenají .

Reagovat
JarousFCB

No právě... anglicky umím hovno a jenom všude čtu jak je to dobrý film ... :-D

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se to zas tolik nelíbilo. Sice jsem asi nepochopil některé fórky a anglicky už neumím tak jako dřív, přesto se mi Football Factory líbilo víc. Ale kdo ví, jak by to bylo v českými titulky.

Reagovat
smazaný uživatel

a kam byste na tomhle (dobře složenym) žebříčku dali Non plus ultras ?

Reagovat
smazaný uživatel

to by me taky zajimalo, protoze u toho se clovek opravdu akorat tak pobavi

Reagovat
smazaný uživatel

ta pičovina by se tam ani nevešla :D

Reagovat
AjaxFans

Na samé dno

Reagovat
smazaný uživatel

To hodnocení GSH je velmi výstižné .

Reagovat
fantomas

Reagovat
db18

Reagovat
hefy

Slyšel jsem, že právě CASS je nejlepší film s touhle tématikou, ale zatim jsem to neviděl. Může mi, někdo kdo to viděl, říct svůj názor na ten film?

Reagovat
JarousFCB

Mě se líbil ...

Reagovat
smazaný uživatel

Není to špatnej film. Rozhodně stojí za to ho vidět.

Reagovat
JarousFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší je, jak sedí Cass v lapáku a vůbec nerozumí tomu druhýmu černochovi .

Reagovat
AjaxFans

No celkem si sedli ,V M´borogh vtom klubu to taky nebylo zlé.Určitě solidní film,stojí za podívání. Rise of the Footsoldier mě nijak zvlášt nezaujal.

Reagovat
hefy

Snad se k tomu co nejdřív dostanu.

Reagovat
domingo

GSH je výbornej film.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
kiwwi

Reagovat
hefy

Taky to mam rád, ale možná to je tím, že mam hrozně rád E. Wooda.

Reagovat
Arne

No vida.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Liquid

Reagovat
madridcan

Celkovo,ale GSH bol uspesny.Ten film vysiel cca vtedy ked som koncil zakladnu skolu a si pamatam aky bol kazdy z neho nadseny,chodili po chodbach a kricali HOOLIGANS a podobne sprostosti.Cize take pubertacke publikum to chyta az doteraz,lebo tych ostatnych 6 filmov je pomerne neznamych(ja viem u Footbal Factory to nemusi platit)...Ja som videl GSH pred asi dvoma-troma rokmi prvykrat a nesklamalo ani nazaujalo,ale nerobi mi to problem pozriet si to este raz

Reagovat
domingo

Ale hovno puberťácký publikum, je to prostě mistrně vystavěný drama, sice podle klasickýho a osvědčenýho mustru, ale to jsou i filmy jako L'enfant nebo Dear Frankie a nad těmi onanují ti samí, co blijou na GSH.

Reagovat
madridcan

blbost-kebyze tak komercne znama bola Footbal Factory tak ma urcite vacsia uspech...Takto ked pocujes Hooligans tak hned sa ides posrat z GSH

Reagovat
domingo

Ale tady přece nejde o to, co je komerčně známnější nebo co má větší úspěch, dokonce nejde ani o to, co je lepší film (!), jenom o to, že GSH je vynikající film, na kterej se blije z principu, protože je právě úspěšnej, hraje tam hollywoodská hvězda a angličtí "tvrdí" fans to nepřenesou přes srdce. Mně je srdečně jedno, kdo se mlátí s kým a jestli ve skutečnosti v té hospodě točí jiný pivo než ve filmu, posuzuju čistě filmařskou stránku věci a po té je GSH jako drama na hodně, pro mě překvapivě, vysoké úrovni. Líbilo se ti třeba Klass? To se líbí všem, přitom je to přibližně nastejno. Prostě z úspěšných amerických dramat (nebo dramat podle klasického syžetu, ty jsou většinou z Ameriky, ale není to nutnost) je GSH v té druhé linii filmů, sice o parník za snímkama jako Philadelphia (tyhle klasický dramata se většinou řadí mezi vůbec nejlepší filmy všech dob), ale na stejné úrovni s ostatníma - tři příklady už jsem uvedl výš.

Reagovat
fantomas

Nechápu, jak můžeš někomu vyčítat, že mu jde i o autenticitu a nezajímá ho jen řemeslná stránka filmu, fakt nechápu. Že "tady nejde o to", ne - to jen "tobě nejde o to", což neni to samý.

Reagovat
domingo

Teď tě trochu nechápu...

Jasně že o to nejde mně, vždyť píšu za sebe Navíc tam je logickej lapsus jenom jeden a to ještě absolutně nedůležitej. Ale hlavně je to přece jinej žánr, to je jako kdybys dělal žebříček nejlepších punkrockových kapel, vrazil na (před)poslední místo Blink-182 a v recenzi jim šťavnatě vynadal, jak je to komerční a hovno punk, a punkáči ti to v diskusi opalcovali.

Reagovat
fantomas

Ale vždyť je to subjektivní, s čím ten a ten film srovnáváš. Fanda anglickýho fotbalu si ho úplně v klidu může srovnat s autentičtějšími snímky a bude vše v naprostém pořádku. Ty si ho srovnáš ze žánrového hlediska a vyjde ti z toho srovnání třeba skvěle, budiž. Oboje je normálně přípustné.

Reagovat
domingo

Však jo, chtěl jsem ty reakce jenom trochu vyvážit :)

Reagovat
kiwwi

preeeesne

Reagovat
kiwwi

kurnik mala byt reakcia na dominga

Reagovat
kiwwi

preeeesne

Reagovat
madridcan

tak mne tu zbytocne budes rozpravat o anglickych tvrdych fans,ktori ma absolutne nezaujimaju a ani nemam nejaky vztah k anglickej lige len mi je sympaticky Tottenham.Dalej zbytocne namna budes tahat to,ze tam hra Wood kedze nevravim,ze ho milujem,ale proste neberem ho a nemam ho zafixovaneho iba ako Froda.Pacil sa mi aj v inych filmoch a neni to zly herec

Reagovat
domingo

Ok, mluvíme každej o něčem jiným, tak na to kašlem.

Reagovat
Rssa

GSH je vtipné, přece nikdo neuvěří, že zrovna E. Wood by se dokázal poprat s něčím silnějším než je záclona...

Čekám, kdy tu budou ty pravé hardcore fotbalové filmy Shaolin Soccer a hlavně MEAN MACHINE, s Stathamem jako vrahem brankářem

Reagovat
smazaný uživatel

Mean Machine je ten film z lapáku, kde hraje Vinnie Jones fotbalovou hvězdu, Danny Deyer dementa a Statham toho vyšinutýho brankáře?

Reagovat
Rssa

Yap

Reagovat
smazaný uživatel

Aha. Tak to se mi zrovna moc nelíbilo. Přišlo mi to jako taková klasická anglická píčovina s fotbalem. Ale jednou se na to podívat dá a člověk nemá vyloženě pocit ztraceného času.

Reagovat
Rssa

Tak jasný, ono to taky tak je, ale je to sranda a k obědu se to šiklo parádně

Reagovat
smazaný uživatel

K obědu Jo to by tak odpovídalo.

Reagovat
Rssa

Pokud se člověk nezadusí z toho, co tam předvádějí na hřišti

Reagovat
domingo

Vinnie Jones nejvtipnější mlátička ze všech:)

Reagovat
Rssa

Statham ho tu trumfl...ty robinsonády ze stoje od jedné tyčky k druhé se dvěma přemety jakoby z repertoáru Čecha vypadly...

Reagovat
smazaný uživatel

Statham byl nejlepší jako Turek v Podfucku . Popřípadě jako Bacon v Sbal prachy a vypadni.

Reagovat
Rssa

To se mýlíš, Statham je nejlepší ve všem v čom hraje

Reagovat
smazaný uživatel

Kurýr mě třeba nebavil. Italian job jsem neviděl a o Mean Machine jsem se už vyjadřoval. Ovšem je to otázka vkusu na filmy, jinak Statham je dobrý herec .

Reagovat
Rssa

Jako herec dobry....no spíš ani ne, on má jednu polohu - nasraný bad ass, ale je to jeden z mých oblíbenců, sympoš. Jinak na Italian Job se podívej, je to taková lupičská komedie, něco jako Dannyho parťáci, ale akčnější. Dále ti k němu doporučím Bank Job, ten je i kvalitativně dobrý a pokud máš rád akční filmy a baví tě někdy vypnout mozek (a nejseš prudérní) tak se podívej na Crank a Crank 2

Reagovat
smazaný uživatel

Akční filmy práve moc rád nemám. Mozek vypínám na fotbale

Reagovat
Rssa

Aha..no tak to nic

Reagovat
r.mrazik

jojo,nejlepsi byl v Dungeon Siege

Reagovat
Rssa

Nepřipomínej

Reagovat
madridcan

jj slovensky preklad Danny Raketa Sandler sa tym inspiroval v The longest yard

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem taky viděl, tenhle film už je ztráta času .

Reagovat
Rssa

Nee, Sandler se inspiroval klasikou s Burtem Reynoldsem (stejně tak se inspiroval i Mean Machine, akorát to převedl na evropský fotbal)

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt? A já si původně myslel, že Sandlerův film je remake Jonesova filmu. No jo, neznalost neomlouvá .

Reagovat
Rssa

Ono je těžké se v současné době vyznat, co je původní, co je remake, co je obšlehnutá zápletka...tady ta neznalost omlouvá, nikdo nezná všechny filmy světa

Reagovat
fantomas

Shaolin Soccer.

Reagovat
j_mrazik

I wanna dance with somebody, with somebody who loves me.... z toho je tenhle přezpívanej song, ne?

Reagovat
Rssa

Nejlépe sehrané mužstvo na světě

Reagovat
-Kopy-

GSH i FF se mi moc líbili, fajne filmy.

Reagovat
r.mrazik

GSH je bylo celkem vtipny...ja jen cekal,kdy zacnou ti Hooligans volat mistr Frodo,mistr Frodo...

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
r.mrazik

no co...pokud mam ten film brat vazne,tak me nema rozesmivat predstavit hlavniho hrdiny,navic kdyz mu tu roli vubec neverim...

to je jak kdyby...ja nevim...v Masce misto Jima Carreyho hral Stalonne...

o kvalitach GSH se nevyjadruju,ja na tom nevidel nic extra a vic jak 50procent bych tomu nedal

Reagovat
r.mrazik

*predstavitel

Reagovat
Rssa

Nevezmeš jméno boží nadarmo

Reagovat
-Kopy-

to je ale tvůj problém, že si za ním viděl froda, ja absolutně ne a film sem si užil.

Reagovat
r.mrazik

ja mu tu promenu v drsnaka nesezral...ale to neni jedina horsi vec na filmu....dyt je nehorazny prumer...scenar,herecky vykony,rezie...proste prumer

Reagovat
domingo

Režie je hodně dobrá, jediné, co tam je průměr, je ten scénář, no.

Reagovat
Rssa

To je jakoby hrál Honza Čenský bitkaře

Reagovat
domingo

Já v něm furt vidím hlavně Kevina ze Sin City, potom toho týpka z Eternal Sunshine a Froda až pak.

Reagovat
smazaný uživatel

já v něm pořád vidim toho kloučka z flippera

Reagovat
smazaný uživatel

Je zvláštní, že filmy ukazující bezduchou imbecilitu fotbalových hooligans (ff např.) jsou fotbalovými hooligans obdivovány..analogicky american history x, který byl ještě donedávna na neonacistických fórech opěvován a chválen, přitom výstižnější antirasistický film by člověk těžko hledal.

Reagovat
domingo

Mississippi Burning, To Kill a Mockingbird, Gran Torino?

Reagovat
smazaný uživatel

co s tím?

Reagovat
smazaný uživatel

Antirasisticke filmy.

Reagovat
domingo

Hlavně Mississippi Burning, na to odkazuju každýho, kdo je nadšenej z American History X.

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna jsem na to koukal na csfd. Vypadá to zajímavě a dobrý herecký obsazení. Hackman a Defoe I když to označení antirasistické filmy zni hrozně

Reagovat
domingo

Jj, zní to divně, no

Hackman je tam výborný. Hlavně kromě toho, že je to kvalitní film (Parker je záruka kvality, hrozně dobrý a nedoceněný režisér), je to udělaný dost "drsně", jakože Hackman se s těma klansmanama vůbec nepáře. Žádný že hodnej porazil ty zlý tím, že byl hodnej, on je to totiž taky pěkná svině:) působí to mnohem realističtěji, než když se Norton stane tolerantním chlapíkem díky ukecanýmu černochovi v prádelně.

(Vím, že si teď trochu kálím do úst vzhledem k tomu GSH, ale v tomhle "žánru" se pohybuju na trochu pevnějším ledě, z těch chuligánských filmů jsem viděl fakt minimum a nešlo mi o srovnání GSH s ostatníma, ale čistě o ten samotnej film. Jakože Editors jsou pořád dobrá kapela, přestože kdybys udělal srovnání celé post-punk revivalové vlny, tak budou až na konci).

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to přirovnání k punku mě zaujalo. Hlavně ta závorka (před)poslední místo a chtěl jsem si to nechat vysvětlit.

Reagovat
domingo

No GSH je v tomhle seznamu na předposledním místě, že jo. Kdybys dělal ty punkový kapely, tak najít takovou, která punkáče prudí ještě víc než Blinky, je nemožný :) možná Teenage Bottlerocket, ale ty stejně skoro nikdo nezná.

Reagovat
smazaný uživatel

No ono by se jich našlo víc. Punk zrovna poslouchám a takových šíleností, při kterých by si člověk nejraději prohnal kulku hlavou je víc .

Reagovat
domingo

No tak pokud do toho počítáš českou scénu, tak určitě

Ze zahraničních jak co, taky je otázka, jestli posloucháš Rancid, Wire, Conflict nebo Casualties, to jsou úplně odlišný žánry. Ale tak šašci se najdou všude.

Reagovat
smazaný uživatel

Casualties poslouchám, ale protože jsem idiot, prošvihl jsem jejich pražskej koncert . Jinak mi dost sedí oi!punkový kapely (Los Fastidios, Brigada Flores Magon, Stage Bottles, z českých Muerti a Pilsner Oiquell) a nebo anglická klasika - The Adicts, Sex Pistols, Toy Dolls apod.

Reagovat
domingo

Na koncert Casualties bych fakt nešel, stačili mi Exploited s mojí tělesnou konstitucí bych v kotli na Casualties přežil tak dvě minuty.

A Los Fastidios :)) mám jednu desku, taková pohodovka na léto do mp3ky, ale největší nářez je Antifa Hooligans, to je legendární skladba

Reagovat
smazaný uživatel

Na Antifa Hooligans jsem už trošku alergickej, díky některým zelenobílým příznivcům. Tak na koncíku se nemusí jít jen do poga. Nejlepší je pařit si to svý a když stoupne adrenalin tak tenisky-netenisky, prcek-neprcek jít se vyblbnout do poga se musí .

Reagovat
domingo

Pro mě je to prostě megahymna, banda ožralých týpků huláká falešně pět minut "come ooon, come oooon" do rozladěných tří akordů (tónika, subdominanta, dominanta, jak jinak), to je pecka a hlavně ta italská angličtina... "we are cuming, start tu ruuuuun!!!"

Tak na Casualties bych si třeba zašel na fesťáku, ale do klubu fakt ne, protože tam se to pogo stejně rozleze až k baru, navíc přímo v kotli bývá často nejbezpečněji, protože tam jsou lidi namačkaní na sebe a nemůžou se moc hejbat... nejhorší je být v pogu, kde má kolem sebe každej metr místa, protože to potom 80% času jenom lítáš vzduchem, máš čas vykopnout nohu, vymrštit pěst. Když ti k tomu navíc hraje nějaký crust, tak je to fakt o zdraví, sám jsem měl takhle polámaný prsty a kamarád má dodnes na zádech jizvy... ono na tyhle akci chodí všichni v křivákách, řetězech a kanadách, není to moc prdel. Na těch Exploited jsme byli s kamarádem, dali jsme si pár piv, pár kapel předtím... a jak jsme byli nahecovaný, tak on naběhnul naspeedovanej do poga a po pěti minutách ho odnášeli na nosítkách, že spadl a někdo mu dupnul těžkou botou na záda. Prdel byla, že to byl herec a měl zrovna roztočenej film, kterej tak vlastně mojí vinou došel do kin se zpožděním

A mrňavej nejsem, mám dva metry, ale asi osmdesát kilo, takže tam pokaždý lítám jak třtina ve větru.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo ta jejich italoangličtina je výborná. Jednou jsem se s tím jejich frontmanem bavil a to je děs jak on mluví . To byla snad vůbec ta nejhorší angličtina, co jsem kdy slyšel. Nicméně kapela je to výborná, škoda jen, že v ČR už dlouho nehráli.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevidel jsem, mrknu

Reagovat
smazaný uživatel

tj, já měĺ na mysli ale ten nejkřiklavější příklad, kterým v mnou uvedené souvislosti je právě zmíněý American history x (i přes nespornou kvalitu těch dalších zmíněných).

Reagovat
fantomas

Mně to teda nepřijde zvláštní.

Reagovat
Rssa

OT: nevím jestli to tu už bylo, ale k tématu hooligans se hodí i toto:

http://www.youtube.com/watch?v=wHW5pgApwB8

Jsou to holt romantické duše, kdo říká opak, neví o čem mluví

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je strašný

Reagovat
Rssa

náhodou je to super, dokonce to vyhrálo i nějakou cenu (bodejť by ne, když italové zpívali nějaké to jejich disko a Němci nějaký paradenmarsch...)

Reagovat
smazaný uživatel

Italové mi přišli v těchto reklamních spotech nejlepší, i když to byla taková partička okožíškovaných týpků v brejličkách. A Němci tam neměli žádnýho Turka

Reagovat
Rssa

Italové mi přišli, jako by vytáhli pár maníků z diska a vydávali je za hooligans, Němci byli nemastní neslaní...to i ti další Angláni byli mnohem lepší...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak oni to nemají být hooligans (ty by Puma nepropagovala), ale obyčejní fanoušci. Mě se obecně tyhle spoty moc nelíbili. Jen z tý slaboty mi přišel ten italskej "chorál" nejlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

jen tak pro zajímavost - tohle jsou na zápase náhodně posbírání fans Tottenahmu, kterým pak za to v hospodě koupili pivo....

Reagovat
centos

Geniální

Reagovat
madridcan

ked uz sme opat na filmovej teme,nedavno som mal moznost vzhliadnut film Kick-Ass a vrelo odporucam Celkovo tie MARVELy su uzasne okrem teda Spirita to bola celkom blbost a Watchmana som videl asi hodinu a tiez len nato zatial pozeram,ze co oni tam vlastne chcu

Reagovat
smazaný uživatel

Zakázat ty filmy

Reagovat
fantomas

Ty fakt musíš bejt za každou cenou zvláštní, co?

Reagovat
j_mrazik

Tvůj oblíbený film? (Předpokládám Ostře sledované vlaky)

Reagovat
Rssa

Nebo Klub sráčů

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

Můj nejoblíbenější film je milionář z chatrče

Reagovat
smazaný uživatel

Boyle umí. Ale jako většina jeho filmů, i Milionář ztrácí v poslední čtvrthodince dech.

Reagovat
smazaný uživatel

6. Smysl, Sedm, Truman Show, Pancharti... Je jich víc, akorát si třeba nevzpomenu..

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

Zapomněl sem na Naughty sister III

Reagovat
j_mrazik

To je pokračování Naughty nurses?

Reagovat
smazaný uživatel

Nn, to je takový dobrodružný film z rodinného prostředí..

Reagovat
Godwinson

Pancharti?

Reagovat
smazaný uživatel

Co jako?

Reagovat
j_mrazik

Dobrej film.

Reagovat
Godwinson

V tom výběru mi to nesedí, krom toho, že je to sračka i kvůli těm kritériím, co máš níže

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle je komedie. Navíc výborně udělaná.

Reagovat
Godwinson

Jediný, co se mi na tom líbilo byl Waltz

Reagovat
smazaný uživatel

Mně ten film bavil celkově..

Reagovat
smazaný uživatel

*Mě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

žena za pultem

Reagovat
madridcan

One night in paris

Reagovat
smazaný uživatel

.... a rovnou zakážem válečné filmy , bojové filmy atd. ne :D ?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak samozřejmě je v tom nadsázka.. Ale filmy o pseudokultuře pošahaných maniaků se mi zrovna nezdají jako něco za co by se měli udávat Oscaři..

Reagovat
domingo

omg... co City of God třeba? taky nelíbí? Tarantino? Zmiňuješ Se7en jako svůj nejoblíbenější film, co taková "lust" vražda, taky zakázat? Nevíš, kdy to nějakýho úchyla napadne zrealizovat...

Reagovat
smazaný uživatel

Klidně se to stát může.. Jenže ten film to uvádí jako děsnou špínu, nehecuje to.. takhle si spousta dnešních (dokonce i normálních, vraždy jako v Sedm apod. dokážou udělat jen pomatenci) lidí myslí, že rvát se kvůli fotbalu je vlastně hrozně príma.. a být opravdovým fotbalovým fanouškem znamená jít se poprat s rivalem..

Reagovat
domingo

Tak pokud podle těchhle filmů je rvát se na fotbale príma, tak podle Trainspottingu je príma fetovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Trainspotting jsem neviděl.. Spousta filmů ukazuje i násilí jako věc k pobavení.. jenže problém je že fet, vraždy, zlodějina.. Se bere jako něco špatného, zatímco jít se poprat s táborem rivalských fanoušků je bráno jako cool zábava..

Reagovat
Rssa

Mám rád filmy o vraždách, fetu, násilí, střílení, rvaní, řvaní, bodání, řezání, podřezávání, kopání...jsem vadný?

Reagovat
j_mrazik

Je otázka, jestli máš u toho ruku v kalhotech.

Reagovat
Rssa

ee, u těchto filmů jím

Reagovat
smazaný uživatel

Ja obvykle u jidla taky jim, ale dost jsem to omezil pote, co jsem jedl pri projekci Fight Clubu a nastoupila scenka s lidskym tukem..

Reagovat
smazaný uživatel

U jidla jis?

Reagovat
Rssa

Reagovat
smazaný uživatel

Ale už to omezuje

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To se mi povedlo, u filmu..

Reagovat
db18

Reagovat
domingo

Horší je rozežírání ruky :)

Reagovat
smazaný uživatel

To mi zrovna tolik nevadilo, to bylo spis brutalni nez nechutny, ale ta predstava, ze na sebe vyleju lidsky tuk, hnus.

Reagovat
Rssa

To s mým spalováním nehrozí, takže žeru co to dá Ale dobře, že si zmínil Fight Club, to je parádní film (jako skoro všechno od Finchera nebo s Pittem či Nortonem)

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Ten vycet dobrej, chybi tam pouze sex.

Reagovat
j_mrazik

Třeba není starší 18 let!

Reagovat
Rssa

Chlapče, 18 už mi nějaký pátek bylo

Reagovat
j_mrazik

Prej chlapče.. Ale tak jo, ještě mladej sem.

Reagovat
Rssa

Tak vidíš

Reagovat
j_mrazik

Ale tady se někdo považuje za zkušeného znalce a je mu 17 let.

Reagovat
Rssa

Od momentu, kdy člověk začne pít pivo, tak rozumí všemu a je ve všem znalec

Reagovat
Rssa

Sex jako jediný praktikuju v reálu, zbytek je ilegální

Reagovat
smazaný uživatel

Kopani nelegalni imho taky neni, ja sam kopu do balonu (a obcas i do souperu) odmala..

Reagovat
Rssa

Řepka by tě už zmlátil

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo poflusal, zalezelo by na okolnostech..

Reagovat
Rssa

Podle vzdálenosti od tebe a podle toho, jestli bys mu utíkal nebo ne

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak mas docela dobry vkus koukam, vedes si profil na CSFD? Docela rad bych koukl na tvuj filmovy vycet.

Reagovat
Rssa

Vedu, vedu....v podstatě koukám na jakýkoliv žánr, seriály

Reagovat
Rssa

stejný nick

Reagovat
domingo

Co ten Avatar? :)

Reagovat
Rssa

film nebo Belmondo?

Reagovat
domingo

Hodnocení :)

Reagovat
smazaný uživatel

Co tak koukam, tak Tvoje * je docela ojedinelej pocin.

Reagovat
Rssa

byl jsem na tom s babou

Reagovat
Rssa

A rozhodně to byl velký zážitek i z filmařského hlediska

Reagovat
domingo

No to já taky, a vysmáli jsme se tomu společně

Reagovat
Rssa

Tak já první půlku moc nevnímal, ale ta druhá část mě technickou kvalitou strhla, takže holka byla naštvaná, ale já se bavil Jako je to hloupé, špatný scénář, ale to sem tomu odpustil...

Reagovat
domingo

Já právě ne, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rssa

ááá pán je nemilosrdný

Reagovat
Ligter

Reagovat
fantomas

Reagovat
domingo

A Čas zabíjet jsi viděl? Tam se násilí přímo ospravedlňuje, žádný latentní zavírání očí (z čehož by se - vzhledem k závěrečné scéně - dalo asi nařknout to GSH), ale přímej apel.

Reagovat
smazaný uživatel

Neviděl.. Já nejsem filmový fajnšmekr.

Každopádně filmy, který ukazujou vraždu, násilí, fet a zlodějinu jako něco skvělého a dokážou přesvědčit normálně smýšlející lidi, že je vlastně něco podobného v pohodě, tak by neměli být volně k vidění..

Reagovat
smazaný uživatel

točit filmy kvůli oscarovi je stejná blbost jako hrát fotbal kvůli zlatýmu míči. víš vůbec, kolik stovek úžasnejch filmů nedostalo oscara?

Reagovat
Godwinson

Frodo

Reagovat
DelPiero137

Tha Fotball Factory by som si pozrel len koli Dannymu Dyerovi. Je to moj oblubeny herec od filmu Human Traffic.

Reagovat
smazaný uživatel

GSH mě baví, akorát nemusel hrát hlavní roli Wood. Ten konec je taky špatnej, ale jinak mě to bavilo hodně. Naopak Football Factory je mě nebavil skoro vůbec...

Reagovat
minoLFC

kedysi som videl dokument z prostredia Hoolingans z Chelsea(90. rokov, nie tie decká čo su teraz na SB)s nastrčením reporterom do jednej takej bandy, už si ale nepsmeniem na názov

Reagovat
smazaný uživatel

To sjem viděl taky, nemůžu to ale nikde sehnat Bylo to o Headhunters Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
AjaxFans

Tak 10 let zpět to dávali na čt kdysi.Už si to nějak nepamatuju přesně.Týpci jak vyšli z vězění,tak dostal slušně naklépáno.Vendeta.

Reagovat
smazaný uživatel

Inkognito je opravdu výbornej film. Jinak upřímně řečeno, sportovní filmy jsou většinou hrozný slátaniny.

Reagovat
smazaný uživatel

Hooligans 2

Reagovat
smazaný uživatel

Kerý film je teda asi "nejlepší"? Viděl sem GSH s Woodem( nic moc) a FF a taky nic moc.

Reagovat
smazaný uživatel

inkognito

Reagovat
smazaný uživatel

RISE OF THE FOOTSOLDIER - najlepsi film s tematikou hooligans aky som kedy zhliadol ... špica, mozem len doporucit !

Reagovat
smazaný uživatel

hmm díky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Z GSH: Arsenal má na hovno fanoušky, ale fotbal dobrej. Slepice maj na hovno fanoušky i fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak "slepice" tam nebylo..

Reagovat
smazaný uživatel

byl tam Totenham no to je jedno :)

Reagovat
smazaný uživatel

Football factory -b...

"Dont get lemon Bill, it doesnt suit ya...spell it you cunt....C.U.N.T., cunt."

Reagovat
smazaný uživatel

Uf, Newcastle spojován s Elmanderem. Jenom to ne

Reagovat
fantomas

Jooo, bertééé!

Reagovat
smazaný uživatel

Ani za pytel buráků!

Reagovat
hefy

Na útočný duo Shola-Elmander bych byl zvědavej.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako by ti nestacil pohromade v jednom tymu Shola, Xisco a Best

Reagovat
hefy

No a donedávna ještě Pancraté.

Reagovat
smazaný uživatel

Mne slo o utocniky

Reagovat
hefy

Sice jsem ho nikdy neviděl, ale myslel jsem, že je utočník. Wiki uvádí Playing position: Striker.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to dopada, kdyz myslis Ne neni to utocnik, kdyz prichazel, mel jsem zjisteny, ze by to melo byt kridlo a kridlo taky hral, takze na tom neco bude

Reagovat
hefy

No hlavně, že dal parádní gol a od tý doby nic. To je jak Maynor.

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo daleko horsi nez Maynor

Reagovat
smazaný uživatel

Slysel jsem Pro Coyla bude ale stejne neprodejny, kdyz se s nima Hughton nedomluvil o Jlloyda, tezko se domluvi u hrace zakladni sestavy

Jinak Dannyove se vratili do plnyho treninku a R. Taylor naznacil, ze pokud se jeho pozice nezmeni, bude chtit odejit

Reagovat
fantomas

RT dělá jenom dobře, takový zacházení si nezaslouží.

Reagovat
smazaný uživatel

RT nedela dobre, Hughton dela spatne. Zbytecnej luxus nenechat hrat svyho nejlepsiho RB jen proto, ze chce mit na lavicce hrace schopnyho zaskocit vsude.

Reagovat
fantomas

No však. Já ale RT nepotřebuju nutně mít v NUFC, takže z mýho pohledu dobře dělá. Hlavně aby hrál.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ja jo

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on neni zrovna nejlepší RB, že by to byl pan obranář se fakt říct nedá. Ale šanci by si zasloužil určitě. Další z rozhodnutí, který od Hughtona nechápu...

Reagovat
smazaný uživatel

Pan obranar to neni, ale doma by klidne hravat mohl, neni dozadu o moc horsi nez Perch ani Simpson a ve hre dopredu je vyrazne pred nima. Perch ani Simpson neumi ani dozadu ani dopredu, to je pak tezky

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasim, že v naší situaci by neměl mít Chris žádný důvody ho nepostavit, jenom mě nějak píchlo do očí to spojení nejlepší RB ... teď je mi z toho spíš smutno. Třeba pan psycholog Chris přesvědší Goslinga, že RB je pro něj to pravý

Reagovat
smazaný uživatel

No Ryan sam tvrdi, ze jeho nejoblibenejsi post je RB, z toho jsem vychazel. Navic na ostatnich postech je vetsi konkurence, i kdyz ted po zraneni Arfy by mohl jit Jonas na levou zalohu a RT misto Routledge Goslinga je na kraj obrany skoda, on pry nerad hraje i na kraji zalohy, to byl taky pry jeden z duvodu, proc nechtel prodlouzit v EFC - citi se jako stredni zaloznik.

Reagovat
smazaný uživatel

To o Danovi vim, ze chce hrat ve stredu pole, ale ze se Ryan cejti nejlip na RB slysim poprvy. V tom pripade uz je to uplne postaveny na hlavu... at hraje proti Wiganu!

Reagovat
smazaný uživatel

No rikal to on sam, zkusim ti to najit

Reagovat
smazaný uživatel

“I have a reputation as Mr Versatile and I suppose if I go through my career with that tag, it’s not the worst thing in the world. But at the same time, I want to establish myself in one position.”

“My favourite is right-back, but I don’t mind playing anywhere.”

Reagovat
smazaný uživatel

Ryanovi se nedivim, kdyz nedostane sanci ani pri Perchovych "vykonech", tak na co ma jeste cekat, ale byla by to škoda

Reagovat
smazaný uživatel

kdo nebyl letos na lfš, může jen litovat. inkognito je suprovej film

Reagovat
smazaný uživatel

200. pro Finchera, Nolana a Scorsese.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Rssa

i když místo Scorcese bych dal svého favorita Michaela Manna a guilty pleasure Zwicka

Reagovat
Rssa

a abych neopomenul Hitche!!!, R.Scotta

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud mam rict svuj top, tak jednoznacne Nolan a Scorsese, tesne v zavesu Tarantino.. Davida jsem musel zminit v souvislosti s diskusi..

Reagovat
Rssa

Tak osobně mám těch režisérů v oblibě desítky, každý je něčím specifický, ale Scotta, Finchera, Hitchcocka a Manna poznám na sto honů, takže u mě vedou

Reagovat
hefy

Sergio Leone!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Reagovat
Rssa

jsem z této diskuze už tak zblblý, že sem tě četl jako Arnie a hned se radoval, že tu je spřízněná duše

Reagovat
Arne

A kdo je Arnie?

Reagovat
Rssa

Arnold Schwarzenegger, takový mohutný pán, možná si ho někdy viděl, má takovou mezírku mezi zubama...

Reagovat
Arne

Arnie je tvá spřízněná duše?

Reagovat
smazaný uživatel

Kevin hraje prd poslední dobou

Reagovat
Rssa

On myslel Owena!

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem že Christophera. Owena žádnýho neznam

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Už jsem to taky našel. Ve Vancouveru nehrál jestli se nepletu a jinak hokej absolutně nesleduju.

Reagovat
smazaný uživatel

Já ho znám hlavně ze Sharks..

Reagovat
hefy

Beztak myslel Ryana.

Reagovat
smazaný uživatel

jak to děláte, sleduju fotbal, jednu ligu a ani tak moc jak bych chtěl a na víc absolutně nemam čas... sport nerds!

Reagovat
hefy

Přes prázdniny se fotbal nehrál, tak sem baseball hodně sledoval a studoval. A teď když se hraje obojí, tak ve fotbale sleduju taky jen jednu ligu, takže se to dá. Očkem ještě MLS, ale ta teď u mě hodně pokulhává.

Reagovat
Rssa

Vím, reaguju na Kevina

Reagovat
domingo

Lynch, Parker, Haneke, Bergman, Antonioni... atd..

Reagovat
smazaný uživatel

Copolla, Scott, Tarantino, Lipsky, Kubrick, Ritchie... etc.. Jinak doplnim vyse zmineneho Leoneho a moje top 10 je na svete.

Reagovat
Pinturicchio

Místo Nolana radši toho Manna, to je pravda. ( A nebo milion dalších oblíbenců )

Reagovat
Arne

Přesně.

Reagovat
smazaný uživatel

Doporučuji toto:

MIASTO UCIECZKI

http://www.youtube.com/watch?v=8trHN68c-5M

http://www.youtube.com/watch?v=uUDS6-a2jEs

- taková ani ne dvacetiminutová epizoda :)

KLATKA

http://video.google.com/videoplay?docid=-1085283862156604070#

Zhruba hodinový snímek z prostředí Arky Gdynia a Lechie Gdansk.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

marty963706.10.2010 14:45

Zakázat ty filmy..... Ach jo....

Jinak GSH je tuplovaná kravina, jediný, co se jim povedlo byla hláška na Řepku.

FF je jedinečnej film

RISE OF THE FOOTSOLDIER sem viděl a je to takový zvláštní film, musí bejt na to nálada. Ale chtěl bych konečně fodět Old Firm, chci vidět Garyho jako chuloše

Btw, kde je PROČ?

Reagovat
-Kopy-

kravina ? vždyt na csfd to má o 4% víc, tak jak o tom mužeš napsat kravina a u druhýho jedinečnej film.

Reagovat
smazaný uživatel

ty bereš procenta ze CSFD vážně? Koukni znova na ty filmy a porovnávej, co je aspoň o trošilinku blíže k realitě. Jinak i samotnej autor tohoto článku napsal, že GSH se dějou totálně nesmyslné věci a jako promiň, Frodo pytlík jako chuloš?

Reagovat
fantomas

Jo, takže čsfd vlastně řídí i otáčení země kolem své osy, že jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hodnoceni na csfd rozhodne plne neodrazi kvalitu filmu, da se to brat jako berna mince jen s rezervou..

Reagovat
domingo

Co blbnete?

Až na pár blbostí je to právě objektivní fakt dost, rozhodně víc než Imdb.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak myslim, ze to, co jsem napsal neni nepravda, ja sam se sice rozhodne u filmu, ktery neznam, docela orientuju podle hodnoceni na csfd, protoze lepsi zdroj snad ani najit nelze, ale neberu to proste jako uplnou bernou minci.

Reagovat
Rssa

Źádná databáze není dostatečně objektivní. Můžeš mít film s hodnocením 60 % a přitom je geniální, nebo mít film TOP 10 ČSFD a přitom ti nesedne. Já to tak mám když si namátkou vzpomenu s bondovkou Povolení zabíjet, kterou považuju za nejlepší a přitom to má s bídou 70 %. Ještě méně objektivnější je hodnocení "kritiků" na Rottentomatoes.com (pokud někdo znáte), protože ti kritici už si podle mě nemůžou ten film ani užít (viz. nízké hodnocení Expendables)...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

No mi to povídej, kolik že to má Eraserhead? Nejlepší film všech dob Shawshank, za tím Kmotr, to je prostě výsměch

Ale u drtivé většiny filmů to fakt plus mínus odpovídá.

Reagovat
Rssa

To zas jo, ale někdy ti může sednout film, až se za to budeš před ostatníma stydět

Reagovat
domingo

Tak já mám třeba rád takový sračky jako Spun, to je postmoderna jako řemen :)

Reagovat
Rssa

Mě zase zavrhují, když řeknu jak moc žeru postavu Ali G, geniální

Reagovat
smazaný uživatel

To mas kolem sebe samy suchary, ne? Ali G a Borat jsou paradni role.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja treba Borata z hloubi duse nenavidim a za suchara se nepovazuju.

Reagovat
Rssa

Jseš duší stydlín. I když takových je hodně, v kině se na mě asi 98 % lidí celý film dívalo jak na debila a úchyla, když jsem se nekotrolovaně smál a oni seděli zařezaní...

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavá dedukce ... Nesnesu toho chlapa, neni vtipnej, je to trapnej rádobyvtipnej kretén. Kvůli němu má u mě Sweeney Todd a Burton velkej vroubek. Borat neni legrační, je to zkrátka marnost :)

Reagovat
domingo

Naprosto přesně tak, je to zoufale nevtipný. Když jsem se dozvěděl, že bude hrát Mercuryho, tak mě píchlo u srdce.

Reagovat
smazaný uživatel

Obcas me to bavilo vic, obcas min, obcas mi to prislo az moc, (bitva dvou nahacu kvuli "rozjimani" nad fotkou Pamely) ale vysledek me pobavil a pozitivni momenty, ktere mi zustaly, vyrazne predcily ty negativni..

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, na to jsem zapomněl, u většiny Burtonových filmů se taky neskutečně nudím, Planeta opic mi přišla celá divná, Karlík jako taková slátanina, ty jeho animáky mě zaujaly jen hudbou. Batmanovi jsem na chuť nepřišel nikdy. Akorát teda Ed Wood je fajn. Na Alenku jsem se ještě nedíval, ale ten příběh jsem jako malý absolutně zbožňoval, nerad bych byl zklamán

Reagovat
smazaný uživatel

Mně se od něj hrozně líbí Velká ryba. Opravdu hodně. Jinak ho taky moc nemusim. Jeste Vincent je genialni dilko. A animaky se mi libi, i kdyz to je hodne prace Elfmana a Selicka.

Reagovat
smazaný uživatel

no, ono je tak navíc v móde strašně nad Burtonem a Deppem onanovat, jsem na to alergický

Reagovat
Rssa

To snad v módě nebylo nikdy Burton je zlo, nevkusný patlal

Reagovat
smazaný uživatel

Depp je skvelej jenom v Cokolade. PRoste ricni pirat hrajici na kytaru ve francii ... moje vysneny povolani

Reagovat
smazaný uživatel

No a k Boratovi - smál sem se asi dvakrát, když mu ta slepice utekla v metru a pak jak se honili v tom hotelu. Spíš sem se smál tomu, jak někdo mohl takovou p*čovinu vymyslet a dohnat do takového absurdna, ale smál sem se teda opravdu královsky, až mě druhý den bolelo břicho...

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak jsem to mel.

Reagovat
Rssa

Ono je to geniální, otázka je, jestli to divák snese. Třeba ta bitka v hotelu byla neskutečná, i ty detaily na tom byly vtipné (ten neskutečně dlouhý začerněný prostor u Borata v rozkroku, který stejně při té bitce nezakryl vše). Borat i Ali G jsou geniálni, Brüno už je trapnost.

Reagovat
hefy

Tam hraje Jason Schwartzman, je to dobrej herec? Já jen vím, že jeho kapela Rooney je skvělá.

Reagovat
Rssa

Zvláštní herec. Ve atmosférických a WTF filmech Wese Andersona je výborný, ale pak zase máš role, kde jeho mimoňství je hodně na pomezí...

Reagovat
hefy

Teď koukam na jeho filmografii a ten cucák co hrál v Rushmore, byl vlastne on. Rushmore se mi líbil, neni to takovej ten klasickej americkej film ze střední.

Reagovat
Rssa

Jj, dobrý film, svým způsobem zvláštní...

Reagovat
Rssa

a Mazací hlava má těch procent až moc na můj vkus

Reagovat
domingo

Právěže málo!

Ne, má tak akorát. Na to, jaká je to snobárna, možná fakt až překvapivě hodně. Mně to neva, pro mě je to kult a jeden z mála filmů, kde na procenta nehledím, protože imo nemají smysl.

Reagovat
Rssa

Tak Lynch je kapitola sám pro sebe, toho buď miluješ nebo nesnášíš

Reagovat
smazaný uživatel

Sloní muž

Reagovat
Pinturicchio

Má mnohem lepší filmy, obzvlást Lost Highway, Mulholland Dr a Twin Peaks ( seriál i film )

Reagovat
domingo

1. Mulholland Drive

2. Eraserhead

3. Elephant Man

4. Twin Peaks

5. Grandmother

Elephant Man je sice "normálnější" než většina z toho zbytku, ale pořád je tam cítit ta estetika z Eraserhead, a až na scénu v opeře je to sakra dobrej a působivej film. Mně od něj nesedí Alvin Straight.

Reagovat
Pinturicchio

A LH se Ti nevlezlo ani do první pětky? On je to moc pěkný film, ale já radši ty podivnosti.

Reagovat
domingo

Vlezlo by se, ale chtěl jsem upozornit na Grandmother, i když je to kraťas, tak pořád naprosto geniální, odzbrojující, fascinující a kulervoucí :)

Reagovat
domingo

Lost Highway hned za tím, no, společně s Blue Velvet... kurva, on těch luxusních filmů má fakt hromadu

Reagovat
Pinturicchio

Všechny, prakticky. Na Blue Velvet musím kouknout znovu, to jsem viděl unavený a nic moc. Jinak ty, co jsem napsal, to je taková moje svatá trojka , Eraserhead bych dal asi hned za to.

Reagovat
Rssa

Lynch je přeceňovaný!

Reagovat
fantomas

Objektivní. Já měl za to, že jakékoliv hodnocení se provádí na základě subjektivního názoru dotyčného uživatele. Nebo snad když je takových subjektivních posudků určité množství, stává se pak souhrnné hodnocení objektivním? To se mi moc nezdá. Pro mě je třeba Pulp Fiction nepříliš hodnotná kravinka a přitom je na čsfd strašně vysoko. Pohledem na čsfd holt zjistíš, co si o filmu myslí tisíce diváků, o samotné kvalitě filmu to ale může vypovídat třeba jen z půlky.

Reagovat
smazaný uživatel

Az na tu vetu o Pulp fiction se da souhlasit.

Reagovat
fantomas

Tam už si můžeš dosadit cokoliv. Šóšenk, Zelenou Míli, Forresta Gumpa, no matter...

Reagovat
domingo

Nebo všechno najednou

Reagovat
smazaný uživatel

anebo taky nic. ty filmy jsou po právu přijaty kritiky i společností jako jedny z nejlepších...

Reagovat
domingo

Jj, je to o preferencích. Podle mě existuje hromada lepších filmů, ale takhle to má každej. Neumím si moc představit člověka, kterej na otázku "top 5 filmů" řekne třeba Shawshank, Forrest Gump, Green Mile, Avatar, Pulp Fiction.

Reagovat
smazaný uživatel

jasně, každý si najde svoje, a nemusí jít s proudem. třeba taková perla jako Saló aneb 120 dnů sodomy tam má jen 48%

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

Vidis, ja sam treba miluju jednicku Mortal Kombat, i kdyz to nema v podstate zadny dej, tak to je becko jako remen a ja jakozto odkojenec PC verzi MK nemuzu nez zasnout, kteri suchari davali min nez dve hvezdy.

Reagovat
smazaný uživatel

jinak z těch "nejlepších" filmů mi třeba nesedly Memento, Se7en, ani Přelet nad kukaččím hnízdem a už vůbec ne Město Bohů :)

Reagovat
domingo

Cidade de Deus mám okomentovaný na csfd, podle mě jsem to docela trefil. Jinak ty ostatní mi právě sedly..

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo ještě takové Idi i smotri - u toho jsem se neskutečně nudil a divil sem se, jak "divně" je to natočené

Reagovat
domingo

Jo no, to musím vidět, všichni to neskutečně vychvalujou... straší mě akorát ta délka, u filmů přes 2 hodiny vybírám třikrát, než si něco pustím.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kubys

Jak nemůže někomu sednout City of God moc nechápu. Jedna z nejlepších kamer, co jsem kdy viděl.

Reagovat
domingo

Hlavně střih, to je fakt střihačská extáze.

Reagovat
smazaný uživatel

prostě mi ten příběh přišel jako plytká nuda, a po chvíli jsem měl pocit, že to ani nechci vidět

Reagovat
domingo

Je to zhruba tak, jak říkáš - čím víc lidí hodnotí, tím větší je šance, že celkový hodnocení se bude blížit nějaké objektivitě. Tu samozřejmě přesně určit nelze, prostě to není možný, a u každýho filmu jsou taky plný hvězdičky i odpady, ale ten průměr ti fakt něco řekne, podle mě dost výrazně.

Akorát ta topka tam je občas fakt divná, i kvůli PF.

Reagovat
fantomas

Jo, a když Kopy uvádí rozdíl 4% na čsfd jako zásadní a představuje to jako důkaz toho, že je něco hodnotnější a kvalitnější, to ti taky přijde v pořádku? Spolehlivě ti čsfd může ukázat, že Forrest Gump má větší kvalitu než Playgirls, ale zrovna tady to teda žádný relevantní měřítko neni, to se na mě nezlob.

Reagovat
domingo

No to ne, mně je jedno, o čem se hádáte, já jenom říkám, jak to je

Reagovat
fantomas

No... budiž.

Reagovat
smazaný uživatel

", že Forrest Gump má větší kvalitu než Playgirls"

Jak vystrizene z Cernezmije.

Reagovat
Rssa

Reagovat
fantomas

"Gratuluji, Baldricku, neuvěřitelné, asi jste první člověk, co kdy napsal Vánoce a ani jedno písmeno netrefil správně."

Reagovat
domingo

Pure green

Reagovat
smazaný uživatel

"Mel jsem naspech, pomahal jsem s pripravou vanocni hry."

"Ovsem, a jak to slo?"

"Ne moc dobre, na posledni chvili dite, co hralo Jeziska, zemrelo."

Reagovat
Rssa

"Jsi nejhorší bavič od dob, kdy svatý Pavel Evangelista vyrazil na turné po Palestině s tím číslem na trampolíně."

Reagovat
smazaný uživatel

musím s Kopym částečně souhlasit, tady to opravdu hodnotí celek a je to myslím i lepší než na imbd, žádné neobjektivní žvásty tam nehrozí. mě se třeba taky GSH líbil víc než FF, a nejsem rozhodně sám. oba filmy bych však označil maximálně za lehký nadprůměr...

Reagovat
fantomas

Právěže tady žádná objektivita nemůže existovat, když porovnáváš tak kvalitativně vyrovnané snímky.

Reagovat
-Kopy-

Já jsem neřekl že je kvalitnější proboha, nauč se číst. Jen jsem řekl, že když mají podobné hodnocení, že jedno nemůže bejt kravina a druhej super mega kvalitní film. Oba jsou fajn a trevor není soudnej, tak to holt je.

Reagovat
centos

Reagovat
Pinturicchio

To teda ani omylem.

Reagovat
kubys

Kravina to rozhodně není řemeslně výborná práce, jenom dementní scénář to sráží.

Reagovat
kubys

Ano, vypadla mi pomlčka...

Reagovat
domingo

Ten scénář není dementní, dementní scénář má Avatar. Ale mohl být lepší, no. Je to takový klasický klišé, ale zase není využitý tak blbě, aby to diváka uráželo.

Reagovat
smazaný uživatel

porovnej to s FF a uvidíš. GSH se nechytá, je to takové Non Plus Ultra, jen natočené v Americe.

Reagovat
kubys

FF má ten scénář ještě jednodušší, jenže je syrovější...

Reagovat
smazaný uživatel

i kdybych měl být objektivní, tak FF určitě není lepší než GSH :)

Reagovat
smazaný uživatel

best filmek

Reagovat
smazaný uživatel

FF TOOOP!!! tady neni kam, Danny Dyer!!!§

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden z nejlepších filmů co jsem viděl!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Hooligans

Reagovat
smazaný uživatel

Výborný článek,děkuji za inspiraci

Reagovat
Pinturicchio

Jinak chlapi, takový návrh. Když už se bavíme o filmu, co tak hodit odkaz na své profily na CSFD, kdo máte?

Reagovat
Rssa
Reagovat
Pinturicchio
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Pinturicchio

Já věděl, že tady někde budeš

Reagovat
smazaný uživatel

neznáš tu i další csfdáře?

Reagovat
Pinturicchio

Neznám, vím jen o Frankiem, ted Domingovi "rssa" a Tobě

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že pshimi je bohemák nebo něco takovýho, ten by tu moh bejt

Reagovat
Pinturicchio

Jo, jo, pravda.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

teda, buď seš ohromnej minimalista, nebo máš ještě odfláklejší profil než já, a to sem myslel, že skoro

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ja sam mam na csfd profil uz pres 5 let (viz muj nick, ktery bych si dnes opravdu nedal), ale az do letoska jsem tam prakticky nepachl a vetsinu hodnoceni a tak provedl teprve nedavno. Vse jasne dokresli, ze avatara jsem si tam dal az dnes. Navic ja sam nejsem fanda nejakeho piplani se s uctem jako vetsina borcu na csfd, v tomhle se asi dost shodneme.

Reagovat
smazaný uživatel

beztak jde jen o ty hvězdičky, žeo

Reagovat
smazaný uživatel

Urcite no, ja mam csfd jako takovy "nahrani mozek" , kde se muzu podivat, jak jsem videl ten a ten film, serial a tak, psat tam oblibenou barvu spodar mych oblibenych hercu mi pripada nad ramec.

Reagovat
smazaný uživatel

*nahradni

Reagovat
smazaný uživatel

Me uz mas.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
domingo

http://www.csfd.cz/uzivatel/188197-donmingo/komentare/

Mám tam jenom 32 komentářů zatím, ale zrovna to nějak rozšiřuju.

Reagovat
smazaný uživatel

tys dal kmotrovi 2 hvezdy

Reagovat
smazaný uživatel

dobře udělal .. i když dvě jsou možná málo a 3 to zaslouží za výpravu

Reagovat
domingo

Váhal jsem

Konečně. První člověk, který mě za to nechce lynčovat.

Reagovat
j_mrazik

Důvod?

Reagovat
domingo

Najdi si to na tom csfd, já to sem psát nebudu, kvůli kubysovi, už mi na fb vyhrožoval :/

Reagovat
j_mrazik

No je mi tě líto, že jsi si takovej výbornej film neužil. Naopak z Branda jde ta síla opravdu cítit. Knížku jsi četl?

Reagovat
domingo

Právěže ne, no. Ale tak to není/neměl by bejt argument, film musí fungovat sám o sobě.

Reagovat
j_mrazik

Právě že knížka je lepší než film, takže bych to v tomhle případě chápal, že ti "zkazili knížku".

Reagovat
Rssa

V tom případě musíš mít speciální stupnici, na níž jsou 2 hvězdy tím nejvyšším hodnocením

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

To neudělal dobře ani trochu, Godfather je naprosto geniální film ( a knížka ještě lepší )

Reagovat
Rssa

Reagovat
j_mrazik

Knížka je pecka.

Reagovat
smazaný uživatel

knizku jsem necetl, ale ta bejva vzdy lepsi ......ale ten film je skvelej

Reagovat
hefy

Přesně tak, já to v polovině filmu asi na hodinu zastavil a šel si udělat jídlo, to se mi u dobrých filmů nestává.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas
Reagovat
smazaný uživatel

tys tu v tomto vlákně trochu zastrčený, přitom seš z nás všech skoro nejaktivnější komentátor

Reagovat
fantomas

Až teď sem se vrátil a zaregistroval tu výzvu.

Reagovat
Pinturicchio

Já měl skoro 200 komentů, ale promazal to.

Reagovat
fantomas

No, neřekl bych "promazal", ale spíš kompletně "vymazal".

Reagovat
Pinturicchio

Jo, jo, jak jsem to zpětně četl, tak mi přišly do jednoho trapné a úplně prázdné = delete.

Reagovat
AjaxFans

Paz Vega

Reagovat
madridcan

ja tam nesom zaregostrovany.Skor na filmklub.sk a tam pisem aj recenzie

Reagovat
Arne

http://www.csfd.cz/uzivatel/115594-herthaner/

Škoda, že vždy když se to tu objeví, tak zrovna není čas...

Reagovat
AjaxFans

http://www.csfd.cz/uzivatel/62213-pette/

Na profil jsem nějak kašlal,budu ho muset poladit trochu.

To Desperado: Na CSFD je taky nějaký Desperádo,jsi to ty?

Reagovat
Alberto Aquilani
Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte kde bych mohl stáhnout Inkognito? Nikde to nemůžu najít

Reagovat
kubys

Jinak aby milovníci autenticity byli spokojeni, tak by nějaký film o hools měl asi natočit Mel Gibson.

Reagovat
kubys

Btw. pro Pražáky, kdo jde na Fixu?

Reagovat
domingo

On ještě někdo chodí na Fixu?

Reagovat
j_mrazik

Já se spíš divim, že lidi chodí na Nightwork.

Reagovat
smazaný uživatel

a jak u toho jásají..

Reagovat
domingo

Cože?

Ty vole, kam ta republika spěje. Třetina poslouchá metal, třetina skáčko a třetina chodí až do čtyřiceti dvakrát měsíčně na Fixu. Uch.

Reagovat
kubys

A ty žiješ kde?

Reagovat
domingo

Nedělej, že to nevíš :)

Reagovat
kubys

Tak jestli bereš statistiku podle vzorku Svitav, tak to tam máte zajímavé.

Reagovat
j_mrazik

No je to hodně tlačený, tak tipuju, že na to lidi asi chodí.

Reagovat
smazaný uživatel

Tretina metal?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jo.. metloušů je strasne moc, vetsinou to jsou napul nerdi do pocitacu, napul do drevaren a LARPu a napul do metalu.... z matiky jsem mel naposled pred maturou ctyrku, takze 3 polovinam se nediv

Reagovat
domingo

Jj. To je mor.

Já si taky třeba občas pustim nějakej metal, ale tahle kultura je mor prostě.

Reagovat
kubys

Kur*a, fakt nevím, kde žiješ, protože popisuješ ráj

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

mě většina metalových textů co jsem slyšel (a nebude jich víc jak stovka) příjde právě nádherná s povznášejícími a prvky, a celkově mám rád zvuk kytar a bicích víc než jiných typů nástrojů, za mor bych spíš označil to, co dneska poslouchá mládež...

Reagovat
domingo

No a to je metal právě

Nebudem to řešit, kubys umí bejt agresivní.

Reagovat
kubys

?

Reagovat
kubys

Já si myslím, že bys měl přijet do Havířova a kategoricky bys své rozdělení změnil.

Reagovat
Pinturicchio

Záleží, co si pod metalem představíš ( pokud kapely jako Manowar, Hammerfall a další srandy, tak se pak nedivím. Ale je obrovské množství "inteligentní" tvrdé hudby )

Reagovat
domingo

Já to vím, proboha z metalu toho taky poslouchám dost, nemysli si.

A pro kubyse - slibuješ mi koňskou hlavu v posteli

Reagovat
kubys

To pouze u Kmotra A já nemyslel, že bys své rozdělení změnil použitím násilí na tvé osobě, ale díky tomu, co bys viděl.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

co je špatného na Battle Hymns?

Reagovat
Pinturicchio

Na těch starších albech skoro nic, ta si občas pustím taky ( ale spíš sem myslel tu současnost a taky image )

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hefy

Já si pod tám představím třeba mojí oblíbenou kapelu Slayer, o to větší překvapení bylo, když jsem zjistil, že je poslouchá James Cole.

Reagovat
domingo

Serte na metal, jdeme řešit hip-hop

Reagovat
smazaný uživatel

Beastie Boys jsem Ti poslal, jeste mam rad Penery a k zbytku me musite dokopat, bo neznam.. Jo a vlastne Chaozzz.

Reagovat
domingo

jdem? :)

Reagovat
kubys

No já jedu zítra dom, proto jsem smutný

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Pinturicchio

Reign in Blood

Reagovat
smazaný uživatel

Nazivo to byl neskutecny narez. I kdyz ja sam mam radsi Hell awaits.

Reagovat
Pinturicchio

Moc to kategorizuješ, na mě bys třeba absolutně nepoznal, že poslouchám z velké části metal / tvrdý rock

Reagovat
smazaný uživatel

a naopak, některé metalové vzhledy vůbec neví, o co tam jde

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
mickey mouse

největší mor je Hip- hop

Reagovat
domingo

Reagovat
mickey mouse

Co pak? Větší sračkoidnost snad není. Z Hip-hopu a hlavně z těch rádoby hoperů mi je zle

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mickey mouse

kluci jsou snad hopeři?

Reagovat
domingo

když posloucháš hip-hop, tak jsi hoper? v tom případě jsem alternativní punkový emo folkový hoper, nebo tak něco...

Reagovat
mickey mouse

Pokud nenosíš rovný kšilt, džíny které máš pod pasem, šátky, trička o tři velikosti větší, každé druhé slovo je vole a každé čtvrté pí**, tak hoper nejsi , jen ho posloucháš , nebo nevím jak bych to nazval...

Reagovat
mickey mouse

ale co, ja se v tom nevyznám...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

To máš pravdu, z rádoby hoperů je mi taky zle.

Musíš si umět vybírat, ne poslouchat Mareše.

Reagovat
smazaný uživatel

Co říkáš na toho Paulieho?

Reagovat
domingo

To mi asi uteklo...

Reagovat
smazaný uživatel

V poslední době jedna z nej desek..

http://www.youtube.com/watch?v=GQi2J8bJzdE

Reagovat
domingo

Jdu to stáhnout :)

Reagovat
rufus

Mě Paulie moc nebere, mnohem lepší je nová deska Páni Kluci od Ryese & Kennyho Rougha.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to mě daleko víc bere Paulie.. začínám mu hodně přicházet na chu´t, má vynikající texty a zvláštní flow, líbí se mi to...

Reagovat
rufus

Flow má dobrou, ta se mi taky líbí. A ty jeho texty jak kdy.. některý jeho věci mě baví, ale tenhle styl mi celkově moc nesedí. Každopádně to album není špatný, ale čekal jsem to lepší. I hudebně.

Reagovat
Pinturicchio

Takže ještě budeme nahazovat profily na last.fm?

Reagovat
domingo

last.fm/user/the_domingo :)

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
kubys
Reagovat
Pinturicchio
Reagovat
kubys

Your musical compatibility with Squalleas is SUPER

Interessante

Reagovat
Pinturicchio

Vytříbený vkus.

Reagovat
domingo

ty jsi taky metalák? omg... peklo! peklo!

Reagovat
Pinturicchio

Já poslouchám naprosto všechno.

Reagovat
domingo

Koukám, poprvé jsem se nedostal přes čtyřblok Soulfly - Anathema - Dream Theater - Sepultura :)

Reagovat
Pinturicchio

Stačí to trochu projít, já si dělím hudbu na "líbí / nelíbí", žánry mě až tak potom nezajímají.

Reagovat
domingo

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Petrucci je metalak jak noha, no.

Reagovat
Rssa

není metál jako metál

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

neni to relativni, naprostou vetsinu hudby mam na deskach a posloucham pres kvalitni prehravac a ne pres za****** kvalitu mp3jek a pc

Reagovat
Pinturicchio

Zajímavý vkus, hodně alternativního rocku, undergroundu, apod.

Reagovat
smazaný uživatel

Přijde mi, že mam mizernej rozhled - mam pár zahraničních oblíbenců - předevšim starší Floydy a Velvety a dál už mě zajímá skoro jenom česká klubová a alternativní scéna

všechno současná hudba mi přijde děsně nudná a nenápaditá, ale na koncertech v klubech se dají najít vynikající originály a šikovný tvůrčí kapely.. to je určitě i ve světě, ale procházet Myspace mě nebaví a jinak se k nim dostat nedá (leda že se staví na turné v čr, třeba nedávno jsem byl na Obstacles a Alarma Manovi v ČB)

Reagovat
Pinturicchio

To si často říkám taky, že znám pár kapel, které poslouchám pořád dokola. Zkus ale s někým pokecat o hudbě a uvidíš, jak se nebude chytat

Třeba já ted v hospodě, v sobotu, kecal s jedním starším pánem a chvílema se se už ztrácel ( a to si, při vší skromnosti, myslím, že o hudbě něco málo vím ).

Možná Tě "limituje" i to, že vyhledáváš určitý druh hudby a ostatní Tě třeba až tak nechytne.

Reagovat
domingo

slušný

Reagovat
Rssa

Jako dobrý no, ale až se tu začnou nahazovat profily na Libimseti.cz, tak mizím

Reagovat
smazaný uživatel

mám last.fm účet, ale vzhledem k tomu, že používám k poslechu mediamonkey a ne winamp nebo wmp, tak mi to je v tomto ohledu docela k h*vnu

Reagovat
Pinturicchio

Tak to přeinstaluj / nainstaluj / začni používat určitě se to vyplatí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hefy

Spíš mi přijde, že polovina ČR poslouchá to a to, a druhá polovina jsou diskanti.

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
j_mrazik

A taky je banda nafintěnejch blbečků, který melou do všeho a všechno shodí, ale jakmile se vyndají, tak trsají na Michala Davida jako všichni ostatní.

Reagovat
hefy

Beze srandy znám pár takovejch.

Reagovat
j_mrazik

Já jsem hrozně rád, že lidi poslouchají různý věci a podle toho se oblíkají. Aspoň všichni vypadají jak pitomci a na nás normální zbývá víc holek.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ti jsou dobří

Reagovat
smazaný uživatel

je to zadarmo

Reagovat
kubys

Reagovat
kubys

Srdcovka!!!

Reagovat
domingo

No jo, ale tu už každej viděl tak stokrát, ne?

Reagovat
j_mrazik

Já ne.

Reagovat
kubys

To mi je úplně u prdele, vyblbnout stále se na tom dá geniálně vyblbnout.

Reagovat
domingo

No když myslíš

Zadarmo to jde, no. Jenže oni mají dobrých tak deset songů a ty stejně nehrávaj, skákat na Stereoid a Ninu už mi přijde mimo. Ale já jsem zkurvený snob, no.

Reagovat
kubys

Tak ta desítka mě zajímá.

Reagovat
smazaný uživatel

Krabice, Žebříky, Čistírna peří, Burlaki, Zdevastovaný na benzínce, Čáp, Iluze, Odvážný mladý muž, Hlava (aneb ceska Territorial Pissings) a Objev

Reagovat
domingo

Territorial Pissings vole, fakt že jo

ale Kurt na konci líp řve

Reagovat
smazaný uživatel

vzpominam pri prvnich zkouskach s kapelou kdy jsme hravali prave Hlavu i Pissings a znicil jsem u toho pozersky kytaru.. od ty doby to mam spojeny

Reagovat
domingo

Ono to je ale fakt podobný :) rytmus, melodie a i Márdiho zpěv je v Hlavě trochu "odrzlejší". Pissings ale dělá intro a konec, proto to dřív byla moje nejoblíbenější písnička od Nirvany, společně s Negative Creep... prostě ať se tam huláká, pokud možno falešně a jsem spokojenej taková nostalgie

Reagovat
kubys

Moje Nirvánovská nej bývala Molly's Lips.

Reagovat
domingo

Ta je ale od Vaselines... a originál je neskutečně vtipný, pokud znáš jenom Nirvanu

Reagovat
smazaný uživatel

kiiiiiss kiiiiiiiiiiiiiis molly's lips výborná.. vubec Incesticide je strasna prdel poslouchat

Reagovat
smazaný uživatel

moje bejvala Tourette's a pak tisic dalsich, mam pocit, ze jsem mel jako spravnej Nirvanozrout presnou stupnici za sebou jdouci oblibenosti skladeb a fiXu jsem vlastne objevil nejak pres Filter (?) kde byla fotka Mardiho a u toho - Ceska Nirvana?

Reagovat
domingo

Jo Tourette's taky, vidíš. A Milk It. A Moist Vagina. Copak asi mají společnýho?

Reagovat
smazaný uživatel

jeste ta.. googling... Scentless Apprentice

Reagovat
domingo

Jo, na tom jsem se učil na bicí.

tu tu dž tu dž tutututu dž tu :)

Reagovat
domingo

bez seřazení...

Samurajský meče, Mažoretka, Hlava, Letní tlení, Iluze (!!!!), Robinson, Francouzka zpívá šanson, 33 cigaret (!!), Emigrant a třeba Papírová hyena, i když ta je hodně na efekt

Reagovat
kubys

33 cigaret jsem třeba na koncertě slyšel.

Reagovat
domingo

To já i Hyenu a Tlení, ale rozhodně to nehrávaj pravidelně. A měli by, protože to je o pár tříd nad tím zbytkem.

Reagovat
smazaný uživatel

Zní to jako klišé, ale u Fixy to hodně vnímam - na starých songách jo. Ty nový jsou nuda.

Reagovat
kubys

No však já třeba Klenot ani neslyšel. Pořád žiju v dojmu, že mi je 12-15 a poslouchám Bestiálně šťastní nebo Brutální všechno.

Reagovat
smazaný uživatel

pak to beru... ja si ty novy desky stahnul, poslechl, abych mel pravo kritizovat a odsoudil

Reagovat
j_mrazik

A když už na koncert, tak na Monkey Business.

Reagovat
smazaný uživatel

Fixa saje. Zvuk z Abbey Road neni všechno.

Reagovat
smazaný uživatel

pro liberečáky, kdo jde zejtra na chinaski?

Reagovat
mickey mouse

The Rise of the Footsoldier - o chuligánství je tam tak prvních 15. minut, pak je to sebranka těch nejdrsnějších příhod Británie . Je to fakt až nereálné . A herci jsou ti nejnesympatičtější vůbec . Úplně bez charakteru, spíš chcete ať každý chcípne co nejdrsnějším způsobem . Ale tak je to asi účel filmu. Já bych ho teda na 2. pozici nedal, ale každého věc.

Cass - Celkem dobrý film. Možná opravdu zdlouhavý, ale já osobně jsem se nenudil. Pro mě teda lepší než Rise of the footsoldier. Film se mi líbil.

The Football Factory - ten film se mi teda moc nelíbil. Není tak záživný jako GSH. Ale na druhou stranu film který je opravdu o chuligánství

Green Street Hooligans - Tak pro mě absolutní jednička co se filmů o chuligánství týče. Tenhle film nemá zatím konkurenci. Postavy jsou dobré, mají charater narozdíl od Rise of the Footsoldier, kdy vám je jedno kdo zhebne. Dějově dobré. Wood mi tam zase tak moc nevadil ,spíše naopak do úvodu filmu se hodil dobře.

The Firm jsem viděl bez titulků takže nebudu hodnotit. Ostatní jsem neviděl, ale brzy zhlédnu. Trochu mi tu chybí aji film Proč? zvlášť když je to český film, myslím že by se do té TOP 7 vlezl (nebo udělat TOP8 ). Proč? je o prasatech co cestujou vlakem, ale bavil jsem se u toho

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to už hraničí s Homelessovstvím, napsat životní dílo a pak si ho opalcovat dolů

Reagovat
j_mrazik

Pánové, ještě oblíbený seriály?

Reagovat
kubys

Family Guy, Simpsons, Futurama, Blackadder, Skins, HIMYM, IT Crowd, Black Books, Jistě, pane ministře, Hallo, Hallo, Red Dwarf, Office, Hitlerovi muži...je toho moc.

Reagovat
domingo

Jo a Ministra a Blackadder taky, samozřejmě

Reagovat
kubys

Jo a Pythony jsem zapomněl

Reagovat
j_mrazik

Já se trochu bojim, že skouknutí seriálu mi zkazí dojem z Život Briana a Svatý Grálu.

Reagovat
kubys

Tak gejzír gagů a skečů ti to zkazit nemůže.

Reagovat
kubys
Reagovat
Pinturicchio

Nezkazí, filmy MP jsou naprosto dokonalé.

Reagovat
domingo

huu...

The Simpsons, Futurama

RD, Black Books, Father Ted, Spaced

TBBT

American Dad!, My Name Is Earl, It's Always Sunny In Philadelphia

z nekomediálních Death Note

a nemám rád HIMYM a Californication

Reagovat
Pinturicchio

How i Met Your Mother

SIX FEET UNDER !

BOARDWALK EMPIRE !

Twin Peaks

Carnivale

Monty Python's Flying Circus

Báječná léta

Reagovat
smazaný uživatel

Ordinace v růžové zahradě,Prison break,Lost:)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Family Guy, Twin Peaks

dal se neda rict oblibeny, ale sledoval jsem rad > Cowboy Bebop, Dexter, HIMYM, BBT (nikdy nemela vzniknout 2 rada), Firefly, Simpsnaky, Bigbít, Ceska soda..

nejsem moc serialovej, radsi filmy

Reagovat
smazaný uživatel

Posledni veta.

Reagovat
kubys

U Family Guy mě začíná čím dál tím víc štvát, že tam je méně Petera, ale když tam je, tak jeho hláška je masakr...jako teď v posledním díle, když v televizi říkali o tom, že někdo přejel přes dětský park a 2 děti se pohřešují a Peter jen""I was just there" a jen v okně ta houpačka s děckama na jeho autě.

Reagovat
j_mrazik

Já mám zase rád díly, kde je Stewie a Brian... teda hlavně Stewie. I proto se mi hodně líbil ten film.

Reagovat
Rssa

plus slavná scénka

Reagovat
smazaný uživatel

Když sem to viděl poprvé, tak sem se 20 minut vkuse chlamal, jaké tam byly záseky. Ale některé díly mi připadají trapné

Reagovat
domingo

Family Guy je jenom taková slaboučká McFarlaneho rozcvička na American Dad!

Reagovat
kubys

American Dad mě vůbec nebaví, ani Cleveland show. V American Dad mě hlavně baví Roger, ale tím to končí.

Reagovat
Rssa

Simpsons meets South Park = Family Guy To nejlepší z obou světů

Reagovat
domingo

Právěže většinu lidí, co znám, baví American Dad mnohem víc než Family Guy... je to konzistentnější, tvrdší, vtipnější...

Reagovat
Rssa

Taky radší FG, všechny postavy jsou vtipné, u AD je to jen někdy Roger a někdy Stan

Reagovat
domingo

Hayley

Nevím, FG mi přijde strašně roztříštěný. Ty nejlepší scény jsou lepší než nejlepší v AD, ale platí to i obráceně. A není to díl od dílu, ale gag od gagu, to mi dost vadí... AD je v tomhle mnohem vyváženější, imo.

Reagovat
Rssa

No jo, ale nikdo nechce vidět stabilní průměr, to radši probleskávající genialitu. Navic ve FG nemáš agenta FBI v těle koaly, co chce tělesně hřešit s Hayley a to je plus pro FG

Reagovat
smazaný uživatel

to je fakt... devátou sérii jsem ještě nenačal, ale 8má vygradovala hodně slušně :-) Peter je jasná vedoucí postava seriálu + Cleveland je muj oblíbenec. A Pedofilní děda.

Reagovat
kubys

Tak u devítky se vyhni hned prvnímu dílu, protože to je strašná nuda

Reagovat
smazaný uživatel

Klasika. Red Dwarf, Black Books, Dead Like Me, Hustle, Band of Brothers, Jistě pane premiére (ministře)... z animáků určitě Blood+, ikdyt má nemalé mouchy, a Death Note, ikdyž ke konci je slabý a z těch dětských prakticky všechno od Disneyho i Warner Bros, kromě těch nových sraček jako Lilo a Stich

Reagovat
domingo

Death Note končí se smrtí L, potom jsem na to už ani nekoukal, jak tam naběhl ten bělovlasý panák. Ale těch prvních cca 30 dílů je naprosto geniálních.

Reagovat
smazaný uživatel

No já strašně fandil Lightovi. L byl nemytý luckerský šmudla

Reagovat
domingo

Já taky ale L měl šťávu aspoň.

Reagovat
smazaný uživatel

Byl to takový exot, nemůžu si vzpomenout na žádnou jinou postavu mu podobnou...

Reagovat
domingo

Ještě mě tam srala ta submisivní ukvičená porno lolita, jsem si vzpomněl.. ale to je u anime vcelku klasika

Je pravda, že L byl svéráz, no... já to sjel za jednu noc, nemohl jsem se od toho odtrhnout

Reagovat
smazaný uživatel

Teď zrovna koukám na Malá Velká Británie..

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak samozřejmě Želvy Nindža, Simpsonovi, Californication, HIMYM a Dva a půl chlapa..

Reagovat
Rssa

Ti dva hošánci jsou opravdu neskutečně odporní, ten seriál je pro silný žaludek

Reagovat
smazaný uživatel

cokoliv, čemu sem dal 4 a víc hvězdiček. ty s 5 sou samozřejmě moje klasiky, jen je prostě problém, že na csfd se jich do topky vejde jen 10

Reagovat
Rssa

to smrdí dalším megavláknem

doporučuji z těch neznámých How Not To Live Your Live, Spaced, The Young Ones a samozřejmě známe klasiky Černá zmije, Black Books...to jsou britské

za shlédnutí stojí i nějaké ty americké, mám slabost pro NCIS, Chuck, Všichni starostovi muži nebo např. Family Guy

Reagovat
domingo

HNTLYL

zapomněl jsem... společně s IASIP nejlepší neznámej seriál

Reagovat
Rssa

on ten herec z HNTLYL je neskutečný borec, jak jsem o něm dělal bio do čsfd tak sem se dost nasmál při těch jeho scénkách na youtube

Reagovat
hefy

HIMYM, Big Bang Theory, Scrubs, Lucky Louie, The Shield, Friends, The Simpsons, Band of Brothers, South Park, Hale and Pace, Dr. House a legendu mého dětství Tři kamarádi a Jerry.

Reagovat
mickey mouse

Staré Disneyovky. Grotesky kačera Donalda, Mickey Mouse. Ti dnešní stojí za velké h****

Reagovat
smazaný uživatel

BB Theory

House

Californation či jak se to píše

CSI LV

Office verze USA

Plastická chirurgie

Reagovat
smazaný uživatel

a Červenej trpaslík

Reagovat
madridcan

two and a half man spomeniem len ja?

Reagovat
smazaný uživatel

Two and a Half Men (2003)

Yes, Minister (1980)

Yes, Prime Minister (1986)

House M.D. (2004)

War at Home, The (2005)

Joey (2004)

Friends (1994)

Simpsons, The (1989)

Spider-Man (1994)

A casem tam urcite bude Blackadder, az se k ni dostanu.

Reagovat
smazaný uživatel

reakce na Mrazika.

Reagovat
j_mrazik

Pochopil.

Moje:

The Office (US)

South Park

Family Guy

Californication

The Big Bang Theory

Bejvávalo HIMYM

dobře se překvapivě jeví Okresní přebor

a z Simsponů, Přátel, Joeyho jsem vyrostl.

Reagovat
smazaný uživatel

Californication taky, na to jsem zapomnel.

K tem poslednim trem a plati i k Family War - naposledy jsem je sledoval, kdyz mi bylo cca 15 let, ale protoze serialy prakticky nesleduju, jejich misto zustalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Okresni prebor se mi zda jako strasna blbost.

Reagovat
j_mrazik

Co hraješ za soutěž?

Reagovat
smazaný uživatel

League Two za Accrington.

Reagovat
j_mrazik

To je vůl jak anděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono kdyz prebihas z jedne diskuse do druhe, pricemz v jedne se to toci kolem FIFY a v druhe kolem filmu, neni se co divit.

Reagovat
smazaný uživatel

se divim, že tu v těch seriálech nikdo nezmínil robot chicken

Reagovat
smazaný uživatel

to se můžem začít bavit o absurdnim dramatu rovnou

Reagovat
domingo

a ve filmech Robot Monster !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem, když se bavíme o seriálech - máme na Kladně bar U vočka, akorát je pouze pro zasvěcený a nedá se jen tak najít, kdo přijede ať dá vědět a dostane se tam. Je to jedinečnej pajzl.

Reagovat
j_mrazik

V Chebu taky máme u Crustyho a nemachruju.

Reagovat
smazaný uživatel

.. protože to určitě neni takovej podnik na úrovni... chodíme tam zásadně po půlnoci, sledovat south park a nebo hrát play station na velkoplošný obrazovce, v nepozorovaný chvíli se může stát, že k tobě přijde barman a i když tě vůbec nezná, tak ti ostříhá vlasy

btw. kdybych byl z Cheby, tak taky držim hubu

Reagovat
hefy

Reagovat
j_mrazik

No Kladeňák nemá nad čím ohrnovat nos.

Reagovat
smazaný uživatel

máme medvědy

Reagovat
smazaný uživatel

a šílený město a hnusný holky

Reagovat
smazaný uživatel

o městě jsme se spolu bavili a hezký holky si necháváme pro sebe, přespolňáci nemaj šanci je ani zahlídnout

Reagovat
smazaný uživatel

pokud to sou ty romky, co sem tam na každém kroku viděl, tak si je nechte

Reagovat
domingo
Reagovat
smazaný uživatel

brrr...

Reagovat
smazaný uživatel

fuj

Reagovat
smazaný uživatel

škoda že jí ta krása dlouho nevydrží

Reagovat
smazaný uživatel

a Jágra!

Reagovat
fantomas

Jakto žes mi ho neukázal, propánajána?!

Reagovat
smazaný uživatel

on má pozdní otvíračku

Reagovat
fantomas

Ok, takže příští výlet do Kladna bude all-night long.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi ani nerekl, ze jsi jel do Kladna.

Reagovat
fantomas

Už dvakrát. Jednou sem lexesse spojil s florbalem, podruhý sem tam jel spešl za lexessem a fotbálkem v kleci...

Reagovat
smazaný uživatel

a pořád jsi mym dlužníkem, protože jsem ti přihrál na všechny góly

Reagovat
fantomas

V tom případě je mym dlužníkem i ten kluk, co po mý přihrávce ze dvou kroků přestřelil.

Reagovat
smazaný uživatel

treba ted v sobotu je skvela akce tady, ale jedu do phy, takze na ni dorazim az kolem pulnoci bohuzel... ale dam ti nekdy vedet, at tu mam nejakyho zastance, ze Kladno, to je to mesto

Reagovat
fantomas

To se v sobotu můžeš stavit i na EF srazu.

Reagovat
smazaný uživatel

kde? kdo bude?

Reagovat
fantomas

Pozvu tě na FB...

Reagovat
smazaný uživatel

hm, hned tolika lidem mam odhalit svojí pravou tvář

Reagovat
fantomas

Je jich dost no, ale zrovna ty se nemáš za co stydět.

Reagovat
smazaný uživatel

hrajem s kapelou v holešovicích někde od 18-22hod. tak pak bych teoreticky moh, ale lítačku mam platnou až od pondělka a navíc nejspíš budu muset odvézt domu aparaturu a ožraly.. počkam si asi na další

Reagovat
fantomas

Ok no, škoda.

Reagovat
madridcan

si na FB?Som si ta chcel pridat,ale som ta nenasiel ani cez Lapiza ani cez Yardu

Reagovat
fantomas

Tom Tyler Daníček

Reagovat
madridcan

ja som hladal Tomasa Inak dalsi kamarat na FB ma tiez Tyler Plus kresbu Durdena ako profilovku

Reagovat
fantomas

Wow!

Reagovat
madridcan

to len tak medzi recou Dik za potvrdenie

Reagovat
fantomas

Neni za co.

Reagovat
fantomas

(btw. zrovna tyhle dva ale v přátelích mám )

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl by, kluk jeden usata.

Reagovat
Rssa

S Kladnem má mé něsto společné nejen název písničky od YoYo Bandu. taky to je bída a zmar Jo a četl jsem, že vaši zloději (jako kladeňác) kradli střechu z nějakého průmyslového podniku, jenže nějak jim nedošlo, že když ji podřežou, tak že na ně spadne...to o něčem vypovídá

Reagovat
smazaný uživatel

to byli cikáni, rozkrádali starej areál poldovky, spadlo to na ně a ještě žalovali město, že to byla špatně zabezpečená stavba

Reagovat
Rssa

klasika...u nás zase žalovali město, že u nich v kolonii propukla úplavice a prý za to mohli dělníci, co jim na náklady města spravovali baráky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Tos mi vyprávěl, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Dobry, ty si jedes na fotbalek a ani nereknes.

Reagovat
smazaný uživatel

já už tam byl taky dvakrát

Reagovat
fantomas

...tak Kladno. Navíc tohle se domlouvalo fakt ze dne na den.

Reagovat
smazaný uživatel

bar u vočka je i tady v liberci a mají tam dokonce nintendo wii

Reagovat
smazaný uživatel

kubys06.10.2010 17:38

FF má ten scénář ještě jednodušší, jenže je syrovější...

Už jenom výběr herců mezi filmama FF a GSH o něčem vypovídá Ti z FF k tomu tak nějak patří ale ti komedianti a další v GSH, to je fakt výsměch, prostě amerika

Reagovat
Liquid

Viděl sem 6. a 3. a oboje

Reagovat
smazaný uživatel

to nemyslíš vážně?

Reagovat
-Kopy-

ježiši si prostě zaujatý co chceš říct...několik lidí tu napíšou že oba jsou skvělý a ty jedeš pořád tu svou.

Reagovat
smazaný uživatel

no a nezapomeň mi tu cpát zas procenta ze CSFD Ne, GSH je pohádka s vtipnejma hercema, co tam nemají skoro co dělat

Reagovat
madridcan

csfd je celkom smerodatny cinitel S par filmami tam nesuhlasim,ale inak cca ano.Najviac ma asi mrzi nizke percento Alpha dog

Reagovat
-Kopy-

Z těmi procenty jsem měl samozřejmě pravdu... Mají oba stejně a ty tu napíšeš že jeden film je totatlní píčovina a druhý super mega film, tak prostě haloooo ????????????

Reagovat
smazaný uživatel

na CSFD měli x krát filmy malé procento a byli daleko lepší než třeba filmy, co měli 80%

Reagovat
-Kopy-

jo jo určitě byl film se 40% procenty lepší než film s 80%

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by ne?

Reagovat
-Kopy-

možná jednou ze sta, a to je ještě spekulativní

Reagovat
smazaný uživatel

Vetsinou to lidi hodnotí aspoň trochu objektivně. Lišit se může hodnocení třeba u snímků jako Borat - někdo je z toho nadšenej a dá 5 hvězd, jinej dá odpad. Pak může teoreticky bejt pro někoho lepší film s menšim hodnocenim (při tak velkym rozdílu), jinak se podle toho dá docela řídit.

Reagovat
domingo

Navíc na čsfd musíš splnit znalostní test při registraci. Ne jak tady, že sem může naběhnout každej dement :)

Reagovat
fantomas

Tak ale ten ti filtruje jen ty, kdo píšou komentáře a kdo ne. Hodnotit přece může pořád kdejakej blb.

Reagovat
domingo

To je fakt, no. Ale stejně...

Hraje lepší fotbal Barcelona nebo Budějice? Taky subjektivní.

Reagovat
fantomas

V tomhle je přeborník marty.

Ale řikal sem - spolehlivě ti to odhalí, jestli je kvalitnější Forrest, nebo Playgirls, ale těsné rozdíly ti to těžko odhalí. Pro mě sou úplně v klidu pětihvězdičkové i filmy, co maj hodnocení mezi 70-80 procenty (nejčastěji jde třeba o francouzské komedie - a to je právě ono, třeba nějaká specializace pak takovýhle představy o objektivitě čsfd lehce smazává, protože můžeš ujíždět i na něčem neortodoxnim a širší veřejností nepříliš příjimanym, logicky).

Reagovat
smazaný uživatel

To zase tak subjektivní být nemusí, protože se můžou spolu utkat.. Ale u hodnocení filmů je to pořád jen na lidech a jejich subjektivním dojmu..

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Tak film je přeci subjektivní záležitost.. Jak se něco takovýho dá hodnotit objektivně?

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Preference k politické straně je taky subjektivní záležitost, ale ve volbách milióny subjektivních názorů dají dohromady objektivní výsledky. Film který má výrazně lepší hodnocení nemusí být lepší, ale hodně pravděpodobně lepší bude.

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš tak moc objektivní výslekdy, které by polovina voličů vzala zpátky kvůli tomu, že nečetli program, nebo proto, že podlehli veřejnému mínění (Skoro až panice), kterou tu vytvořila média? Nebo myslíš stejně objektivní názor, který teď kvůli jednomu filmu o známém vězni, teď dost možná propustí vraha? Tím, že si to myslí většina ještě neznamená, že to je objektivní.. Obzvlášť u něčeho tak subjektivního jako je film.. Ok, podívám se třeba kolik ten film má na čsfd, ale beru to pak jen jako očekávání.. Vždycky si jinak vybírám film kvůli příběhu. A pak třeba film, který má 30% mi může připadat daleko lepší než film, který má 90%

Reagovat
smazaný uživatel

Pleteš si pojmy a dojmy. To co udělal Kajínek ví jenom on sám a ti co ho u toho viděli, lidi si můžou udělat názor který objektivitu netvoří ani nezničí. Jednoduše proto, protože je pravda pevně daná. Na druhou stranu když hodnotíš film, tak hodnotíš podle subjektivních měřítek. Neexistuje nic jako ultimátně skvělý film, nejlepší podle všech hodnotících kritérií, a jediné objektivní měřítko dobrého filmu je, že se líbí co nejvíc lidem. Je to stejný princip jako u hodnocení baby. Když se ti líbí nějaká baba a myslíš že je nejhezčí, tak je nejhezčí pro tebe, ale reálně to může být úchylka, vkus, slabost, cokoliv. Až když se ta baba líbí většině, tak je krásná aji objektivně. Krása je veličina definovaná většinou, stejně jako kvalitní film.

Reagovat
smazaný uživatel

Však ano.. Neexistuje nejkrásnější žena na světě, stejně jako neexistuje nejlepší žena na světě.. To jsou prostě subjektivní věci, které nikdo nikdy a ani ta většina nemůže objektivně posoudit.. A proto třeba film, který má v csfd 40% se někomu líbí daleko víc, než nějaký s 80% Stejně jako někomu se líbí u ženský větší zadeček a 80% chlapů ne.. Taky by ta ideální žena pro toho co má rád prdelky měla u csfd 40% a přitom se tomu týpkovi líbí daleko víc jak ta 80% Kdo má objektivně pravdu? :

Reagovat
smazaný uživatel

*neexistuje nejlepší film na světě

Reagovat
smazaný uživatel

Pravdu nemá nikdo, protože není daná. Jde o to, že aji když se ti film se 40 % může líbit víc než film s 80 %, tak objektivně je méně dobrý. A znova, kvalita filmu je definovaná většinou. Dá se na to podívat aji zvenku. Eva a Vašek je podle určité věkové skupiny daleko lepší hudba než Mozart, aji když z hlediska hudební teorie je to samozřejmě nesmysl. Ale na druhou stranu, kdyby důchodci byli jediní co by měli hlasovací právo, tak Eva a Vašek už mají sochu na Letné a o Mozartovi by slyšeli jenom divní sběratelé hudebních kuriozit.

Reagovat
smazaný uživatel

Hudba, filmy, ženy jsou věci, který prostě nejsou objektivně nejlepší.. Tím, že se líbí většině ještě neznamená, že je to nejlepší.. Stejně jako Titanic třeba podle mě rozhodně není nejlepší film všech dob a přitom je nejúspěšnější.. Stejně jako třeba Twiggy podle mě byla hnusná a přitom ve svý době platila za sexsymbol.. Stejně jako třeba Eva a Vašek se někomu může líbit víc jak Mozart.. Objektivně si to dokáže posoudit jen ten jeden člověk, na kterého tyhle věci působí.. Přece film, hudba, žena se ti má líbit kvůli tomu, že se líbí tobě a ne kvůli tomu, že se líbí tě "objektivní" většině.. Tyhle žebříčky csfd jsou hezká věc, do jisté míry se s tím dá souhlasit, ale rozhodně to není věc, kterou bych se měl řídit.. Byla to blbost, ale na csfd to mělo 90%, tak to určitě bylo supr jen já se blbě díval..

Reagovat
smazaný uživatel

Počkej.. Ty si jako myslíš, že když se žena líbí nejvíc většině tak to znamená, že je objektivně nejkrásnější? Vždyť to je hloupost..

Reagovat
smazaný uživatel

Ale není. Jak chceš definovat krásu? Krásná baba je ta co se líbí co nejvíc lidem. Proto se ideál krásy pořád mění, protože se mění obecný vkus. Stejné je to s módou. Ze začátku je každá móda směšná protože ju nosí pár podivínů, potom se prosadí, nosí ju každý a je módní. Na koncu je směšná taky, protože už ju znova nosí jenom pár podivínů, kdežto ostatní už nosí něco jiného.

Reagovat
smazaný uživatel

Právě, že ta krása definovat nelze.. nelze ani posoudit zda je to, co si myslí většina opravdu nejlepší. A o to mi celou dobu jde.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepotřebuješ většinu, stačí většina z hodnotících lidí. Je v podstatě jedno jestli hodnotí sto tisíc lidí, nebo šedesát. Tak jinak, řeknu to polopatě. Když do země zabodnu paraple, ověsím ho vánočníma svíčkama a oblepím zeleným staniolem, tak to bude umění až většina z těch co to paraple hodnotí v tom umění uvidí. Když v tom umění neuvidí, tak stačí počkat třicet let a zkusit to znova, pak to třeba umění bude. Stejně Twiggy která je dneska objektivně hnusná a shodne se na tom většina byla svého času objektivně krásná a shodla se na tom většina. Btw Podle mě je Titanic jeden z nejpřeceňovanějších filmů vůbec, ale je to film s romantickou zápletkou (pro pubertální holky), na pozadí obrovské námořní katastrofy (pubertální kluci) natočený mistrem svého oboru (filmoví fanoušci) za obrovské peníze a s perfektními efekty (běžný divák u televize a co chodí do kina jenom když tam jde každý). O Titanicu si můžu myslet ledacos, ale z pohledu velkofilmu co má být zručně natočený, lehce srozumitelný, má vyvolat emoce, má být univerzálně oblíbený a má vydělat co nejvíc peněz je to naprostá špička.

Reagovat
Pinturicchio

A to, že je objektivně hnusná stavíš na čem? Je to subjektivní, stejně jako všechno, co člověk vnímá subjektivně ( krása čehokoliv ).

Reagovat
smazaný uživatel

Zeptej se lidí kolem sebe jestli se jim líbí Twiggy. Není přece možné, aby baba která byla jednu dobu ideál krásy byla druhou dobu nepřitažlivá, aji když ona samotná se nezměnila. Ledaže by nic jako absolutně daná veličina krásy neexistovala a byla definovaná jenom vkusem většiny hodnotích.

Reagovat
smazaný uživatel

To prostě jen ta krása není definovatelná A kvůli tomu je subjektivní..

Reagovat
Pinturicchio

Tak ono člověk jako nejkrásnější vnímá co nejsymetričtější. Ale ono je rozdíl, pokud jsou určitá kritéria pro různé soutěže krásy a nebo to posuzuješ podle toho, jak ji vidíš Ty ( když vidíš holku na ulici ). Ale to mícháš dohromady dvě věci.

Stejné je to pak i u toho filmu, kdy člověk, který film studuje, Ti řekne, co je špatně, atd., atd. Ale to je nutné rozlišovat, respektive ujasnit si, z jakého toho hlediska to bereš.

Reagovat
domingo

Werber třeba říká, že není nic krásnějšího než mravenec.

Reagovat
Pinturicchio

Proti gustu ( ale nečetl jsem )

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jasně, skoro všecko má nějaká plus mínus obecně přijímaná hodnotící kritéria. Ale spoustu věcí podle nich nikdy nezhodnotíš tak, aby se na tom shodli všichni. Takže aji když se 100% fyziků shodne v tom, že voda se vaří při sto stupních, tak se 100% filmových kritiků neshodne na kvalitě filmu. Aji když existují hodnotící kritéria, kvalitní film má určité znaky, filmová historie má určitý vývoj který musí film respektovat, žánr má určité schéma které musí film dodržet. Ani to nestačí aby bylo možné film definitivně posoudit. Nakonec se zase dostaneš k tomu, že rozhodne názor většiny.

Reagovat
Pinturicchio

Neplet do toho fyziku, ta má svá pevná pravidla a je to zase o něčem jiném. Jasně, názor většiny, který se skládá se spousty subjektivních názorů a to, že se na něčem shodne 2, 20, 200 lidí z toho nedělá větší pravdu a pro Tebe stejně rozhodne ten Tvůj subjektivní názor ( který je pro Tebe tak jako tak nejdůležitější )

Reagovat
smazaný uživatel

Nepleť do toho pravdu. Pravdu nemá nikdo. Hodnocení věci co nejdou s definitivní platností ohodnotit se nezakládá na pravdě, ale na většině názorů. To je jedno, stejně je ta debata vlastně zbytečná a nakonec nám ju smažou.

Reagovat
Pinturicchio

Pravda jsem měl dát do uvozovek.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak protože většina lidí tam jsou filmoví nadšenci a největší část hodnocení dělá objektivní posouzení kvality filmu - režie, scénář, herecký výkony, střih, zvuk, výprava atd., subjektivně hodnotíš až jestli dáš třeba 4nebo5 hvězd, né jestli dáš 1nebo5. (tohle je trochu v rozporu s tím co jsem psal o filmech typu Borat výše, ale takových provokujících a rozporuplných filmů je málo)

Reagovat
Pinturicchio

Jakékoliv umění ( obrazy, hudba, film, atd. ) budou VŽDYCKY subjektivní. Pak už záleží, jak si ten svůj subjektivní názor dokážeš podložit fakty.

Reagovat
-Kopy-

Prostě podle trevorovoých slov vidím že GSH by dal tak 20 % a FF by dal 80 %

Přitom na čsfd mají po tisíci hodnoceních oba skoro stejně...Ale co klidně si tu pořád dokola prohlašuj jak jeden je hrozne film a druhej, už ti tu jasně několik lidí mezi němi i já, že oba ty filmy jsou dobré a porovnatelné.

Reagovat
smazaný uživatel

GSH bych dal nevím, 45% a FF tak 72% třeba.

Reagovat
-Kopy-

to říkáš až potom co jsem ti promluvil do duše.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

titulky na I.D.?

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapy nehodil byste mi sem někdo linky na stažení? jesi někdo máte? co nejvíce?

ale mám GSH a THE FOOTBALL FACTORY..

diky za pomoc

Reagovat
Kovi81

mne se jeste libilo tohle http://www.csfd.cz/film/8553-proc/

Reagovat
smazaný uživatel

OT : Znáte seriál Life on Mars? Je to o policajtovi co ho srazí auto a on se probere v roce 1973, neví jestli se mu to zdá, jestli se zcvoknul a nebo jestli není v komatu. V páté epizodě seriálu řeší vraždu fanouška Man Utd, která se odehrála zrovna týden před Manchesterským derby. Jestli budete mít čas, tak se alespoň na tu jednu epizodu podívejte, ale celý seriál stojí za to. Je ke stažení na uloz.to

Reagovat
smazaný uživatel

RISE OF THE FOOTSOLDIER na druhém místě ? dobrá tak maximálně první polovina filmu než se dostane k drogám :)

jinak podařilo se někomu sehnat I.D. , The firm nebo Cass česky či s titulkama ?

Reagovat
smazaný uživatel

Cass se dá stáhnout z torrentů a titulky jsou taky v pohodě k mání, tuším že na titulky.com

Reagovat
madridcan

Je tu niekto,kto videl film 200 cigariet? Za hodinku ide na Film plus a uz dlhsiu dobu sa ho chystam pozriet.Ci sa mi oplati

Reagovat
didosh

Co to je za filmeček???

Reagovat
madridcan

Monica pořádá ve svém bytě v East Side Village silvestrovskou párty. Její noční můra, že nikdo nepřijde se pomalu stává realitou. Vše je připravené, jen pozvaní se stále nedostavují... První a ne dlouho jediný, kdo na večírek dorazí, je Moničin bývalý přítel Eric, malíř a podle svých bývalých i nejhorší milenec na světě. Budoucí aktéři tohoto večírku se mezitím potulují po městě. Kevin prožívá deprese, protože má narozeniny a společně se svou nejlepší přítelkyní Lucy vymetají jeden bar za druhým. Další dvě dívky bojují o přízeň sexy barmana, kterého považují za umělce. Poté co zjistí, že umělec je pouhým studentem práv, obě dívky se po anglicku vytratí. Další mladí hrdinové hledají milostné kontakty v New Yorské noční džungli - pankáč Tom, pubertální Vall, Stephie, romantik Jack a jeho Cindy, kterou minulou noc připravil o panenství. Všichni se však ve 23:58 setkají na Moničině párty, která je jak má být. Jediný, kdo si oslavu nového roku neužije, je Monica. Ta neunesla tíhu role hostitelky večírku a nadmíra alkoholu ji zmohla ještě před půlnocí. A ráno se diví nejen ona... Komedie o mladých a pro mladé. cca o tom

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, o tom sem myslím slyšel nebo četl někde na EPG, nuda

Reagovat
smazaný uživatel

tyhle filmy jsou pro fanouška anglickeho fotbalu skvělé !!! :)

Reagovat
didosh

Inkognito jsem viděl sice je to už trošku déle ale musím dát

Reagovat
Rssa

Dobrá komedie (nebo spíše horror) byl v pondělí k vidění na Andráku....

Reagovat
herbage

Diskuse o filmu bez Getza? O hovně

Reagovat
Rssa

Jestli je to bot, jak všichni tvrdíte, tak nejspíše nemá ve svém fulltextu zadány hesla "film", "seriál" a "hudba"....

Reagovat
domingo

Právěže má :)

Reagovat
Rssa

tak to nastala chyba v matrixu...

Reagovat
Pinturicchio

Konečně ten FILM někdo zmínil

Reagovat
Rssa

Asi ho všichni považovali za jasný, tak se ani nepokoušeli ho zmínit

Reagovat
Pinturicchio

Nejlepší trilogie vůbec, naprostá dokonalost.

Reagovat
domingo

Kdyby Ratner nezkurvil Singerovy X-Meny, tak bych se hodně hádal... :)

Reagovat
Pinturicchio

Ono je to subjektivní ( jako všechno ostatní ), ale X-Men u mě nesahá Matrixu ani po gumu od trenek. . ( Ale to fakt máloco, k té trilogii mám nepopsatelný vztah a nepopsatelně moc se mi líbí )

Reagovat
domingo

Aha no. Já mám Matrix rád, ale první dva X-Men minimálně stejně. A na nějaký další trilogie si zfleku nemůžu vzpomenout, kromě Lotra, ke kterému mám z bůhvíjakého důvodu strašně negativní vztah, takže se do toho vůbec nechci pouštět...

Reagovat
Pinturicchio

Mně se LOTR docela líbil. ( Ale ten konec trojky je neskutečně přihřátý )

Reagovat
domingo

Právě no.

Jinak co říkáš na Triera?

Reagovat
Pinturicchio

Od Triera jsem toho moc neviděl. Nelíbilo se mi Prolomit vlny, naopak Prvek zločinu a Antichrist jo. Je to hodně specifický filmař, který nesedne každému. Musíme se s ním víc seznámit.

Reagovat
herbage

X-men? Wtf?

Reagovat
domingo

Jo.

Reagovat
fantomas

Singerovi X-Meni jsou naprosto dokonalí, bohužel se do trojky nepustil ten samej génius, ale obyčejnej budižkničemu, a tak z očekávanýho konce zbyla jen taková docela prázdná bublina. Akorát akční áčko, nic navíc.

Reagovat
domingo

Vlastně Godfather, ale tam jsem viděl jenom jedničku.

Reagovat
domingo

A Piráti z Karibiku ( )

Reagovat
Rssa

Asi 5 hodin jsem byl jako Neo, ale pak mě trefili míčem do ksichtu a ty brýle se mi rozpadly

Reagovat
fantomas

Reagovat
Rssa

Ani náhodou, jednička převratný film, navazující dva díly zklamání jak vrata...nejlepší trilogie vůbec je Bourne Trilogy, v závěsu Indiana Jones a Návrat do budoucnosti.

Reagovat
Pinturicchio

To není pravda. Mně se s odstupem času zdá jednička "nejslabší" a mám to pozpátku - 3 - 2 - 1. Těžko srovnávat, každý ten díl je o něčem jiném.

Bourne je hype ( špatné to není ), Návrat jsem doted neviděl.

Reagovat
Rssa

Pche, prý hype. Neskutečně moderní a žánr redefinující trilogie - kdyby nebylo Bourna, nevznikl by ani nově pojatý Bond (a to Casino Royale je jeden z top 3 dílů o 007) ani spousta jiných filmů. Samozřejmě chápu, že nebylo by vůbec nic, kdyby nebyl Matrix, ale ten není vůbec vyrovnaný podle mě a další díly mě dost nudil

Reagovat
Pinturicchio

Do určité míry to hype bezesporu je. A ony to ani nebyly tak filmy o Bournem, ale Greengrassova režie, která byla redefinující. ( Ale přiznávám, já už jsem těmahle filmama o super-božích-ultra-vyzbrojených agentech trochu znuděný )

Reagovat
Rssa

No jo, mě ale příjde, že jednička od Limana je lepší než dvojka od Greengrasse, trojka samozřejmě nejlepší. A ono to je i založeno na skvělé literární předloze, kterou jsem taktéž četl. On i film o agentu Bournovi z Chamberlainem je taky hodně dobrý. Ok, chápu, já zase vůbec nemusím fantasy (Pán prstenů), sci-fi (Hvězdné války)

Reagovat
herbage

Co to melete? Jak můžete hodnotit odděleně Matrix 1 od dalších dvou dílů? Vždyť je to jeden celek a jeden bez druhého nedává smysl. Můžete napsat, že se vám první díl líbil víc a ty další již méně, ale napsat že první byl vynikající, zatímco další dva stály za hovno může vážně napsat jen filmový kritik, který nepochopil pointu celé trilogie. Ta navíc díky animatrixu dostává zcela nový rozměr a příběh je zcela dopovězen. Asi stejné jako hodnotit knížku, že se mi líbil začátek a nelíbil konec. Prostě řekne, že se mi líbila/nelíbila knížka a tím to končí. Nebo jako říkat, že první série Lostu byly dobré, ale ty poslední slabší. Ne, to je blbost. Je to kravina od začátku do konce a tím jak zmršili scénáristi pointu, tím zmršili celý seriál

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by nemohli? Stejně tak můžu říct, že první díl LOTRa je suveréně lepší než třetí. Proč bych nemohl? A třeba to, jestli se mi líbil víc konec, nebo začátek knížky říkám docela často. Tenhle tvůj názor o hodnocení fakt neberu

Reagovat
herbage

No to je vážně blbost. LOTR 1 je bez ostatních dílů absolutně o ničem. Já hodnotím sérii jako celek. Jde porovnávat kvalitu jednotlivých dílů, ale říct že jeden je super a druhý stojí za hovno, to mi přijde zcestné

Reagovat
smazaný uživatel

Jednotlivý díly trilogie jsou točený tak, aby dávali smysl i bez pokračování. A hodnotíš jednotlivé díly a pak hodnotíš trilogii jako celek.

Třeba Piríti z Karibiku - první díl je vtipný, pěkne natočený, má spád, příběh. Měl úspěch tak se natočili další dva zbytečné díly pochybné úrovně. A ty mi chceš tvrdit, že nemůžu říct že První díl je výborný film, zatímco dvojka a trojka jsou "absolute rubbish".?

Reagovat
herbage

Jenže zrovna Pán prstenů bez dalších dílů smysl nemá, je to jako číst detektivku a zavřít knížku v půlce. Piráty z karibiku jsem neviděl ani jeden díl, ale tam zřejmě půjde o autonomní dílo, kde další dva díly byly natočeny až posléze po úspěchu prvního dílu. Matrix i Pán prstenl byly plánovány od samého počátku jako trilogie a výsledek taky podle toho vypadá

Reagovat
smazaný uživatel

Matrix mi zrovna nepřijde jako plánovaný na pokračování Ale narozdíl od ostatních rádoby trilogií se jim podařilo natočit ty dotočný dva díly dobře.

Ale abychom to zobecnili - ty řikáš, že nemůžu hodnotit úsek něčeho. Což mi přijde se vší úctou trochu nesmyslný.

Reagovat
herbage

To neřikám, tos mě jen špatně pochopil Ale klidně si hodnoť trilogie snímek po snímku, bránit ti nebudu

Reagovat
smazaný uživatel

Mě přijde, že jsem to pochopil správně. Ale zjevně tě nejsem schopnej přesvědčit, že ten tvůj první příspěvek byla blbost.

Reagovat
herbage

Tak si ho přečti ještě jednou Píši, že můžeš napsat, že se ti jeden díl líbil více a druhý méně(neboli můžeš jednotlivé díly hodnotit), ale nemůžeš napsat, že jeden byl geniální a další stály za hovno. Tedy můžeš třeba u těch pirátů z karibiku, ale ne u Matrixu. Tak jsem to myslel

Reagovat
Pinturicchio

S pokračováním Matrixu se počítalo už při dokončování scénáře pro jedničku.

Reagovat
j_mrazik

Mně sere, jak z něj udělali létajícího Čestmíra.

Reagovat
Pinturicchio

To byl naprosto logický vývoj jeho schopností.

Reagovat
j_mrazik

Uznávám, dělal bych to samý, kdybych se nebál výšek.

Reagovat
Pinturicchio

Taky, taky, to samé.

Reagovat
Rssa

Reagovat
fantomas

Divim se, žes nezmínil Star Wars, potom snad musí i herbage zmlknout. Taky se přirozeně hodnotí odlišně starší a novější série, přestože na sebe normálně navazujou. A nechci slyšet, že to je speciální nebo jiný případ, taky je to -logie...

Reagovat
herbage

Tak Starwars jsou vlastně dvě trilogie. Navazuje to na sebe, ale jedna dává smysl i bez druhé

Reagovat
fantomas

Přesto se v nich může pak nepoučenej smrtelník ztrácet. Kdo je čí syn, kdo je čí dcera atp.

Reagovat
fantomas

Cože???

Reagovat
smazaný uživatel

Kmotr

Reagovat
Rssa

Akorát není vyrovnaná, třetí díl už je slabší

Reagovat
smazaný uživatel

To jo. Na jedničku nemá, ale pořád je to skvělý film. Jednička je prostě geniální. A podle mě asi nejlepší trilogie vůbec. Konkurovat mu může snad jenom Dollarová trilogie. A potom Pán prstenů a klasické Hvězdné války IV, V, VI.

Reagovat
Rssa

Kmotrova trilogie je z toho nejlepší I díky předloze

Reagovat
smazaný uživatel

Já sem to nikdy nečetl. Aji když to byla jedna z mála knížek kterou moja pologramotná mama doma měla. Tohle a nekonečný seriál dalších a dalších dobrodružství Káji Maříka.

Reagovat
Rssa

Si to pujč, není to vůbec stránkově náročné a čte se to úplně samo, doporučuji

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě to mám v plánu, ale beletrii čtu v poslední době minimálně a seznam toho co si chcu přečíst je skoro nekonečný. Když už je to zfilmované, tak to může počkat.

Reagovat
smazaný uživatel

já jsem asi jediný člověk, kterému nová trilogie star wars připadá lepší

Reagovat
herbage

Nejsi. SW je o bitkách se světelným mečem a v těch starých dílech s ním tančí jak v středivěku. Teprve v nových dílech je poznat, že bojují rytíři Jedi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se třeba líbí ty staré díly zase jiným způsobem, ale je to pro mě už něco jako filmová vykopávka-klasika s Han Solem a Chewiem v rolích, které jen vytváří atmosféru novým dílům. Asi proto, že jsem nevyrostl v době původních Star Wars a jsem moderní rozmazlené děcko zvyklé na nejlepší filmové triky 21. století. Spousta lidí říká, že Phantom Menace je dost dětinský. Mi přišlel víc hloupoučký závěr Return of the Jedi .

Reagovat
smazaný uživatel

Stará SW trilogie je vesmírná pohádka a kult.

Phantom Menace je velmi podařený zábavový film.

Attack of the Clones a Revenge of the Sith je komerční zábava do kin, která zabíjí kouzlo starých Hvězdných válek

Reagovat
smazaný uživatel

Ono to tak asi bude, nicméně jestli mi stará trilogie přijde jako pohádka, tak ta nová mi přijde jako pořádný drámo se vším všudy - skvělé efekty, strhující atmosféra plná vzrušení, emocionálně vytříbené okamžiky se střídají s nelítostními boji. To vše zabaleno do dechberoucího tajemna černočerného vesmíru podloženého skvělou hudbou. Místy tak silné, že jsem to v tom třetím díle chtěl vypnout, neměl jsem srdce dívat se na to, jak ten starý hajzl likviduje Mace. Když to srovnám s vyvrcholením v staré trilogii, přijde mi ta stará trochu nepropracovaná. A Joda hadrový panák.

Reagovat
smazaný uživatel

Chápu Ale třeba věř - já jsem se u nové trilogie vyjma právě Phantom Menace šíleně nudil. Ve Phantom Menace byla skvělý příběh na Naboo a celý svět Starý republiky, něco novýho. V II a III už jsem potom jenom 5hodin sledoval na plátně příběh a situace, který jsem věděl že se udály... Uznávam je těžký dotáčet minulost, ale po prvnim díle Phantom Menace jsem věřil, že se to podaří a druhý a třetí díl nové trilogie je pro mě asi největší filmový zklamání všech dob

Reagovat
herbage

Mně by třeba zajímalo, co bylo ještě předtím. Ten potenciál SW je děsně nevyužitej a můohou se vracet do minulosti prakticky donekonečna To samé Pán prstenů a staré války, vznik Morodur, apod.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je mi líto, že sis to neužil. Já jsem to prožil fakt parádně. Asi proto, že jsem starou trilogii viděl, když mi bylo asi 7 a tak sem si to vůbec nepamatoval, a když sem pak viděl ve 12ti to nové, tka mě to ohromilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Jop, technicky je třeba 3ka hodně přitažlivá, ale mě jako velkýho fandu SW světa to nebavilo. Už je to dlouho a nějak jsem se z toho zklamání vzpamatoval. Člověk se musí postavit znova na nohy a jít dál

Reagovat
herbage

No, pohádka. Z mého pohledu je to tak trošku takový vesmírná telenovela: "Ach Leio, miluji tě." "Ty mne nesmíš milovat, Luku. Jsi totiž můj bratr." "Ach ne". "Luku, jsem tvůj otec." "Ach tati, neumírej." Néé, tys umřel, bééééééééé"

Reagovat
smazaný uživatel

space opera

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Tam jde především o ten kompletně vytvořený nový svět. Je to zkrátka kult. Ale beru, že někomu vadí zastaralá vizuální stránka. Všichni ustříkávaj z nádhernýho světa v Avataru, ale jedna jediná planeta ze Star Wars je úžasnější, než celá Pandora, nebo jak se jmenuje ta avatarská planeta ...

Reagovat
herbage

Tak Avatar je o ničem, ten film se mi nelíbil a ty efekty taky nic moc(nebyl jsem na tom v kině). Jen mi přijde příběh SW slabší, nic víc, nic míň. Takový Matrix má nosnou myšlenku mnohem hlubší, tam mi vyloženě o ty efekty nejde a obešel bych se i bez nich

Reagovat
smazaný uživatel

Scéna ve které se Luke dozví že Vader je jeho otec je pro mě jedna z nejsilnějších vůbec. A jak radši spáchá - neúspěšnou sebevraždu, než aby se k němu přidal, to je brutální. Ve staré sérii máš všecko. Drama, lásku, zradu, krize, pády a vzestupy. Hlavně V je brutálně drsný film.

Reagovat
fantomas

Pětka je asi nejlepší díl celé série.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodně. A úvodní bitva na Hothu nejlepší filmovou bitvou vůbec.

Reagovat
herbage

Bitvy z Pána prstenů mi přišly velkolepější, až běhal mráz po zádech. Chápu však, že tohle je dosti individuální

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, tohle je hodně subjektivní :-) Uznávám, že bitva o Helmův žleb ve dvojce je velkolepá, parádní, výborná, neskutečná, geniální.... Bitvy v trojce jsou zbytečně patetický a je jich tam moc, celej ten film je jedna velká bitva a nebo Frodo s pěnou u huby vzpomínající na Kraj.

Reagovat
herbage

Tak tu o Helmův žleb mám na mysli I v té trojce o Minas Tirith stojí za to, hlavně jak vyjedou s těma koňma "na smrt". Je tam i docela dost zvratů a to dělá ty bitby zajímavější. Nebo ve Statečném srdci byly dost pěkné bitvy

Reagovat
smazaný uživatel

Nejkomičtější bitva je naopak v tom novym Robinu Hoodovi na konci. Jsem se začal regulérně smát v kině...

Reagovat
fantomas

Legendární je taky Achillův (Pittův) manévr, kdy bleskurychle obskočí protivníka a bodne mu meč do zad.

Reagovat
Godwinson

Nepřeháněj, bodnul ho do krku.

Reagovat
fantomas

Já mám pocit, že to v tom filmu předved dvakrát/třikrát a jednou ho i bodl zpoza štítu do zad.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Godwinson

Náhodou, ten souboj s králem Nazgúlů je parádní

Reagovat
smazaný uživatel

Říká se to a co se režie týče tak je to asi pravda. Ale pořád si nejvíc užiju IV. Aji když je to jediný díl ve kterém není Yoda, Vader vypadá jenom jako jeden z řady nijak výjimečných padouchů a vůbec se tam neobjeví Imperátor.

Reagovat
smazaný uživatel

Ve IV je nejvíc seznamování se světem a to je úžasný. Třeba první pohled na M.Falcon.. kantýna a hlavně ta hudba v Mos Eisley..

Reagovat
smazaný uživatel

To je zčásti tím, že to nerežíroval sám Lucas. Mě to spíš než nejtemnější přišlo nejnapínavější. Ta bitva na té ledové planetě (jak se sakra jmenovala) a taky skvělá postava Lando Calrissiana.

Reagovat
fantomas

Točit se Pomsta Sithů v těch 80. letech, zpracuje se Anakinův přechod na temnou stranu daleko detailněji a nebude se (kvůli popcornovým divákům) honem honem spěchat, aby se už mohli všichni zase pobít (tak jako tomu bylo nakonec ve skutečnosti). Jak řiká herbage, nová trilogie je hlavně o válčení, a když se zrovna neválčí (jako třeba v celý první polovině Klonů), je to ukrutná nuda, ale NENÍ PRAVDA, že CELÉ Star Wars jsou jen o "bitkách se světelným mečem". To je kravina na entou.

Reagovat
herbage

No to jo, ale vše okolo rytířů Jedi je pro mě asi to nejatraktivnější. Příběh je totiž docela o ničem, vážně taková vesmírná pohádka. Kdo ale někdy hrál Jedi Knight 2, tak mi dá za pravdu že světelné meče a jedi schopnosti jsou drsné

Reagovat
fantomas

O ničem samozřejmě neni, ale člověk na to holt musí mít buňky.

Reagovat
herbage

Tak ne o ničem, to jsem přehnal, ale takový triviální, 100x opakovaná zápletka, možná již z antických dob. Ale vše zasazené do širého vesmíru, vlastního fantasy světa, to tomu dává zcela nový rozměr

Reagovat
fantomas

No tak to je jasné. Už jen to se ale musí náležitě ocenit. A že se pak chování postav postupem času mění, příběh se nějak vyvíjí, máš tam charakteristické rysy příšlušníků různých ras a tak dále...to sou takové příjemné bonusy, které právě ze SW dělaj kult.

Reagovat
Rssa

Koukám, že ty ale nemáš buňky na Arnieho, jinak bys nemohl dát Predátorovi 2 hvězdy a nadávat na Terminátora

Reagovat
fantomas

To fakt nemám no. Predátoři, Terminátoři, Rocky, Rambo...to ne. Já vyrůstal na RoboCopovi, želvách Ninja a Bruceovi Lee.

Reagovat
smazaný uživatel

Rambo I je skvelej. Tu scenu, kdy policajti na americkym malomeste zacnou bezduvodne buzerovat veterana z valky jsem zazil na vlastni kuzi ted v zari v Utahu (v mym pripade byl ten buzerovanej stopar s krosnou) Hned se mi to vybavilo..

Reagovat
fantomas

Rambo je z nich ještě nejlepší, to jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Predátora, Terminátora atd jsem nikdy neviděl... nemam rád akční filmy.

Reagovat
Rssa

Co to jsi za člověka?

Reagovat
smazaný uživatel

Mam rád dramata...

Reagovat
fantomas

Počkej, a na čem si ujížděl jako malej? Neřikej, že na náký Sedmičce nebo něčem takovym.

Reagovat
Rssa

Malý lexess ve svých čerstvě dovršených 7 letech oceňoval Schnidlerův seznam

Reagovat
smazaný uživatel

ne, tenkrát pro mě bylo drama jestli Willy přeskočí tu zeď na svobodu, nebo zůstane v zajetí

Reagovat
Rssa

Případně, jestli nespadne na toho kluka jak ho přeskakuje

Reagovat
smazaný uživatel

Star Wars, Indiana Jones, Vinnetou, český komedie, animáky a takový ty rodinný komedie ala Flubber, Jumanji atd. (který jsem z půlky nechápal v tom věku) a dokumenty o dinosaurech

Reagovat
smazaný uživatel

to nechápal patří k českým komediím

Reagovat
fantomas

Indy neni akční?

Reagovat
smazaný uživatel

taková sranda no ..

Reagovat
Godwinson

Jumanji

Reagovat
Rssa

Tak to jsem pozbyl po celý den budovanou důvěru v tvůj filmový vkus během jedné minuty Rocky je základ (1 a hlavně 4), Rambo taky, Terminátor je snad největší role Arnieho, stejně tak Predátoři, o Komandu nemluvě. To je ta dnešní mládež, zkažená DVDčkama, to my VHSkaři jsme si takových filmových chuťovek vážili více

Reagovat
fantomas

Četl si, na čem sem vyrůstal?? VHS sme doma sice nikdy neměli, ale na tyhlety filmy sem vždycky koukal u babi, která ho měla, nebo v TV, kde to čas od času běželo. DVD fakt odkojenej nejsem, mezi takový mlaďochy zase nepatřim. Jen sem se holt orientoval na možná "inteligentnější", možná prostě jen jinou zábavu, než sou nestvůry, ať už lidské nebo nelidské, heroicky ničící všechno kolem sebe.

Reagovat
Rssa

No dobrá, jsem se nechal unést, mám rudo před očima. Já jen, že tyto filmy jsou jedny z nejkultovnějších (a tím nemyslím ten uměle vytvořený kult, ale léty prověřený kult) a zároveň nejoblíbenějších, to se snad musí líbit každému jedinci mužského pohlaví. A je to dostatečně chytrá zábava, vždyť Rockyho hláška "Není konec, dokud není konec" má hluboký intelektuální podtext

Reagovat
fantomas

Taky sem muž a řikám tomu prostě ne, no. Měl sem svý hrdiny, neméně mužné.

Reagovat
Rssa

Koho? Mistr Tříska? Roxteedy a Beebop? Krank?

Reagovat
fantomas

RoboCopa!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to mi vůbec nepřipadalo, že se spěchalo. Vývoj Anakinovy situace je myslím popsán dostatečně zdlouhavě, není čas to roztahovat na hodiny. Ale vždyť už to jeho nebezpečí pro ostatní začíná prvním dílem...

Reagovat
fantomas

Hodiny? Dyt tam se to celé událo asi během 15-20 minut.

Reagovat
smazaný uživatel

To mi nepřijde, Ani už jako malý představoval hrozbu pro řád Jedi a Yoda to dobře věděl. V druhém díle zase ukázal svou lidskou povahu, dal průchod emocím, hněvu. To nesmí Jedi udělat, už z toho byl přece vycítit průser. No a pak ve trojice to má silnou návaznost - nechce, aby ztratil další blízkou osobu, je kvůli tomu ochoten podstoupit cokoli, zabíjet lidi ze svého řádu i malé děti...Vždyť je to vlastně pěkně natažené..

Reagovat
fantomas

Ale v tý trojce to mělo bejt nejvýraznější téma, a i když ano, vleklo se to celou novou sérií, právě v tý Pomstě Sithů se to na muj vkus moc odbylo. Snesl bych to delší.

Reagovat
smazaný uživatel

Moje řeč. Vlastně Klony útočí - celý ten film se prakticky nic nestalo, klidně tam mohli nacpat půlku z trojky,rozšírit jí.. udělat to pořádně... zvlášť když na to tak dlouho čekal...

Reagovat
fantomas

Jo, Klony sem snad ani nedokoukal. V první půlce se jen bezduše žvatlalo, a to fakt že o ničem, a druhou si nepamatuju - buď byla jen stejně nudná jako ta první, nebo sem se k ní ani nedostal. Ale každopádně nejsi první, co řiká, že je dvojka nejvíc o ničem díl celý série.

Reagovat
smazaný uživatel

Neboj, spoustě osmiletých děcek se taky líbí víc ta nová.

Reagovat
herbage

Navíc princezna Padmé je hezčí než princezna Leia

Reagovat
smazaný uživatel

To dělá ten počítač a vědomí, že nehrozí incest

Reagovat
herbage

V Galaxii far, far away nikdy nevíš. Incest by nehrozil leda v případě, že by měla dvě hlavy, fialovou kůži, 6 prsů a tykadla místo uší

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska už jo, ale Leia v nejlepších letech by v soutěži krásy s Padmé vytřela podlahu. Respektive na klasické díly nedám dopustit a nelíbí se mě ani jedna.

Reagovat
herbage

Tak i princezna Leia má své kouzlo, ale princezna Padmé se mi líbí víc. Navíc ve skutečnosti je možná mladší, ale ve filmu byla vlastně její máma, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo. Teď mě napadlo, že se ve filmu Leia nikdy nedozvěděla, že je Vaderova dcera, všechno se tam točilo kolem Luka, ne?

Reagovat
herbage

Netuším, neviděl jsem to tak 10 let

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo, dověděla. Teda Luke jí řekl že je Vader jeho otec a pozdějš jí řekl že ona je jeho sestra, takže si to asi spojila.

Reagovat
herbage

Zas bych jí nepřeceňoval

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je potenciální jedi, takže asi nebude úplně dutá kravka. A navíc tuším senátorka za Aldebaran.

Reagovat
smazaný uživatel

A hlavně matka dvojčat a budoucích rytířů Jedi.

Reagovat
smazaný uživatel

To už je v těch knížkách, ne? Já sem četl akorát dvě co napsal Timothy Zahn, ale kámoš co tím žije říkal jich jsou desítky a děj pokračuje hluboko do minulosti a budoucnosti a Bůh ví kam ještě.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, četl jsem taky akorát jakoby novou trilogii od Zahna. To se mi hodně líbilo, ale číst o tom víc - zas takovej fanatik nejsem. Navíc mam radši jinou literaturu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono to je důvod, proč Lucas nenatočil a nenatáčí třetí trilogii - celá časová osa je zaplácaná knížkama

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda. Na tu trilogii od Zahna bych se rád podíval. Ale Lucas ju tuším původně plánoval, ne? Akorát že by to asi nemělo logiku. Těch šest dílů tvoří ucelený příběh vzestupu a pádu jednoho člověka a Impéria a další tři díly by tam byly tak nějak navíc.

Reagovat
smazaný uživatel

Tuším, že ty tři knížky od Zahna Lucas posvětil. Navíc ten příběh zapadá (ok, chybí Anakin) - pokračuje Luke a bojuje se se zbyktem Impéria, který se nemohl jednou prohranou bitvou a zabitim 2 hlavních vůdců najednou zneviditelnit

Reagovat
smazaný uživatel

To se mě právě na tom líbilo, že zničení druhé Hvězdy smrti a zabití Imperátora nebyla "bitva o Berlín", ale spíš "Stalingrad". Impérium zkrátka nebylo tak prohnilé a špatné a nedrželo ho pohromadě jenom zlo Imperátora, ale lidi, pro které bylo výhodné aby existovalo.

Reagovat
smazaný uživatel

To by mi do toho nijak nezapadalo. V celé stopáži jsem nezaregistroval ani jedna zmínku o nějakém vlivu menších funkcí na armádu Impéria, o nějaké další struktuře. Všechno dělá Palpatine, lord ze Sith, a jeho učedník. Vždycky byli jenom dva. Nějaké kapitány Vader likvidoval po kusech, kolik jich to tam uškrtil? A ostatní jsou jen klonová/droid armáda a přívrženecké federace jako obchodníci a další, které Imperátor jen využil k tomu, aby mohl vládnout on sám a pak je zlikvidoval. A bojuje se proti Sithům, ne proti Impériu. Navíc všech 6 filmů je prakticky o životě Aniho.

Reagovat
smazaný uživatel

No, ty knížky to právě překlopily do té realističtější roviny. Stejné překlopení jako když se ve IV zdálo, že Impérium existuje snad odnedávna a nakonec se ukázalo, že je staré sotva dvě desítky let. Najednou sem viděl Rebelii v úplně jiném světle, jako vzdorující zbytky Staré republiky a ne jako zoufalou skupinku odbojářů která povstala z hladu / útlaku / pocitu bezmoci.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to jo. Mě se tam nejvíc líbila ta její dvojnice Sabé kterou hrála Keira Knightley. Jenomže ta hrála jenom v I a málo.

Reagovat
smazaný uživatel

A hle.. Kde je ta objektivita

Reagovat
smazaný uživatel

Psst, čekám na názor většiny.

Reagovat
Pinturicchio

Trojka pokulhává a dvojka za jedničkou taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Vubec, dvojka je nejlepsi, De Niro ji posunul o neco vyse.

Ja sam jsem jednoznacne pro Kmotra, tesne v zavesu DOLAROVSKA TRILOGIE, zasnu, ze ji tu nikdo nezminil a padaji tu spis dila jako LOTR, BttF (byt taky bezvadny filmy).

Reagovat
smazaný uživatel

lexess

06.10.2010 22:02

nejlepší trilogie vůbec je dolarová trilogie

Reagovat
smazaný uživatel

Frankie_8

06.10.2010 22:35

Ha, tak nekdo precejen zminil, beru zpet.

Reagovat
smazaný uživatel

doh!

Reagovat
madridcan

Ked Smith sa dokope ku Clerksom trojke tak uz nebude

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepší trilogie vůbec je dolarová trilogie

Reagovat
Pinturicchio

Nemám rád westerny, respektive nevyhledávám je. .

Ale jinak, chlapi, v pohodě. Ona je to nejlepší trilogie pro mě, to, že se vám líbí něco jiného, je naprosto v pořádku.

Nic, musím končit, tak se tu mějte. Kdyžtak zítra.

Reagovat
Chygro25

Reagovat
smazaný uživatel

Ha, tak nekdo precejen zminil, beru zpet.

Reagovat
domingo

No tak když to bereš takhle, tak Trierova evropská trilogie, jednoznačně

Reagovat
smazaný uživatel

Tak potom Tři barvy : modrá, Tři barvy : bílá, Tři barvy : červená

Reagovat
domingo

Taky.

Reagovat
domingo

666. pro tohle číslo

Reagovat
smazaný uživatel

...hell and fire were spawned to be released...

Reagovat
domingo

666 it makes us sick

we're sick sick sick of 666

jestli to poznáš, tak jsi megaborec

Reagovat
smazaný uživatel

no to bych nepoznal ani za Boha

Reagovat
domingo
Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec nevím, že něco takového existuje, dík za rozšíření obzoru

Reagovat
domingo

Tak tohle je spíš pro fajnšmekry, málokdo si to pustí jen tak Já je mám ale hodně rád, no. Je to experimentální hudba, ale dobře udělaná a neskutečně atmosférická, fakt z toho mrazí.

Ještě asi největší "klasiku" - http://www.youtube.com/watch?v=ln5A1o-0x4A

Tahle má naprosto fantastický text, ale i dobrou melodii, na to se balí šestnáctileté holky :))

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě, že umím hrát na všechny hudební nástroje..

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle má atmosféru

http://www.youtube.com/watch?v=P0YCcuPtVq0

Tohle album sem si pár let zpátky pouštěl každou sobotu ráno po kalbách abych se probral. Vyléčí to bolest hlavy, kocovinu a úplně všecko ostatní.

Reagovat
domingo

Uch.

Dark ambient je obecně fajn, nebo i klasický drone jako Sunn O))), ale že bych si to pouštěl na kocovinu.. :)

Reagovat
smazaný uživatel

To je parádní. Chtěl bych to slyšet naživo.

Reagovat
domingo

Jj, je Oni ale naživo hrávají strašně málo, třeba jednou za rok, dva. Škoda no.

Reagovat
fantomas

Když už o ďáblovi, tak nemůžu nepostnout jeden z nejgeniálnějších monologů v historii filmu.

http://www.youtube.com/watch?v=RGR4SFOimlk

Reagovat
smazaný uživatel

Výborný film.

Reagovat
fantomas

Hlavně fakt strhující Al Pacino. Tady ten jeho monolog a pak ta klíčová promluva k hráčům v Any Given Sunday - doopravdy top!

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle byla a je pro mě vždycky při hraní neskutečná inspirace

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

The Number Of The Beast

Reagovat
smazaný uživatel

titulky k I.D.???

Reagovat
smazaný uživatel

No, osobně jsem viděl jen GSH a Football Factory... Ani jedno mi nepřišlo jako nějaký super film, ale u Football Factory jsem se aspoň místy nasmál. Nicméně pěkný článek ...třeba mě to inspiruje se kouknout na něco dalšího.

Reagovat
herbage

Kua. Budu si muset staré SW stáhnout a zkouknout. Je vidět, že už vůbec nevím o co tam šlo

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli k tomu stylu máš jenom trochu kladnej vztah, tak je strašně jednoduchý si starý SW zamilovat nadevšechno. Hanovo posmívání se síle a Kenobimu. Robotí hašteření. Zbrklýho emotivního Luka. Imperiální křižníky... etc. etc.

Reagovat
smazaný uživatel

Jabba a jeho doupě

Reagovat
herbage

R2D2 a tu chlupatou opici snad nejde nemít rád. Ale vymyšlené to mají geniálně. On vždycky udělá "aááááááárh" a ten kdo ho poslouchá mu neodpoví, ale přeloží to a zeptá se ho, co chce vědět. Do dokonalosti to dovedli v comixu mezi druhým a třetím dílem, kdy generál trubka místo aááárh dělal, "tu tu tu tudu", když měl místo huby trubku

Reagovat
smazaný uživatel

Kámoška která naprosto nerozumí slovenštině říká, že když vidí Slováka mluvit s Čechem, tak jí to připadá jako když Han Solo mluví se Žvejkalem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

C3PO, když byli ostatní v tom lisu na odpad a R2dokázal zastavit ten lis. Han tuším začne řvát radostí a C3PO něco ve smyslu: Slyšíš to R2, umírají, božínku to je moje chyba!

Reagovat
Rssa

Auto bys neukradl! Pěněženku bys neukradl! Stahování filmů je zločin!

Reagovat
smazaný uživatel

Stahování filmů snad není zločin, když ty filmy pak nešíříš, nekopíruješ, a neuploaduješ, včetně torrentů.

Reagovat
Rssa

Pokud se nepletu, tak už z podstaty torrentů sdílíš a tím to šíříš...ale spíš mě baví, jak je akčně natočena ta scénka co dávájí na začátek každého DVD

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, torrent prakticky pracuje tak, že zároveň s downloadem už to seeduješ, takže vlastně porušuješ zákon...tak sem to myslel. Jinak by si to každý stáhnul a pak to hned smazal ze seznamu. Ta scénka je fakt dobrá, no...

Reagovat
smazaný uživatel

To by mě docela zajímalo jak to je. Vím, že si ho smim stáhnout pro vlastní potřebu. Ale když ho pak pustim přítelkyni, tak už jí ten film poskytuju a to je trestný?

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba ste ho stáhli společně v jedný domácnosti, a proti tomu se nedá nic namítnout, ne? Ale kdybys šel k ní domů a tam to pouštěl a chtěl za to po ní taky pak něco....

Reagovat
Rssa

V rámci soudního vyrovnání bys to "něco" musel vrátit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To je perfektní scéna. Vždycky když stahuju torrenty, tak mě probleskne hlavou.

Reagovat
herbage

Možná máš pravdu, ale je to diskutabilní. Co třeba knížky? Když si stáhnu Hamleta od Shakespeara, je to zločin? Pochopitelně že není. Myslím, že strejdovi Lucasovi, filmovým studiím a distributorům ty peníze chybět nebudou

Reagovat
fantomas

Chybět budou video a dvd půjčovnám, které se už teď v hojném množství zavírají, protože mají prostě málo kšeftů a nejsou takříkajíc v kurzu.

Reagovat
herbage

Tak to je jejich riziko podnikání, těch mi zrovna líto není

Reagovat
fantomas

Nemyslim si, že je správné, když riziko povolání zahrnuje i pirátství a de facto nelegální činnost potencionálních zákazníků.

Reagovat
herbage

Ale stahování není nelegální Každej soudnej člověk, který jde takto podnikat, se musí zařídit podle reálného světa, ne podle idealizovaných zákazníků

Reagovat
fantomas

Zkus uvažovat - kdy myslíš, že se v Čechách zřizovaly první VIDEOpůjčovny? Ještě někdy za socialismu, táta měl kartičku k nám do videopůjčovny (už tam místo ní stojí vietnamci se svýma "lahůdkama") od svý puberty pomalu, a to je to ročník 66. Ti majitelé holt pokračovali, postupem času přibrali DVD, teď možná blu-ray, no a teď je čeká krach. Zda je stahování legální nebo ne, přesně nevím, ale když je to v tý upoutávce, asi bych ji věřil. Nicméně tak jako tak - mluvil si o těch, kterym peníze chybět nebudou, já přihodil někoho, komu chybět budou a dost. Že už je ty nelituješ, to je věc druhá, ale přesto by se neměli opomíjet, bych řek.

Reagovat
herbage

To je sice všechno pěkné, ale takových lidí mi orpavdu líto není. Videopůjčovny netvoří žádné hodnoty, jsou jen součástí zábavního průmyslu, kde jsou rizika stejná, jako všude jinde. Ty musíš podobná rizika předvídat, nebo zkrachuješ. Nyní řeší podobné problémy novináři, kdy lidé si raději přečtou novina zadarmo na internetu, než aby si koupili klasické papírové. Ale to je zase jejich riziko a oni musí pdoobné probléme předvídat, analyzovat a zařídit se podle toho. Mně je líto spíš klasických profesí, jako čeští skláři, apod. kteří pro nezájem o své výrobky krachují. Stejně tak kdysi slavé české textilní podniky, strojírenské podniky, apod., které vytvářely skutečné hodnoty, na jako videopůjčovny, bez kterých se svět obejde

Reagovat
herbage

Asi jako by mi mělo být líto fotbalisty, který hrál celý život za menší kluby a po skončení kariéry musel jít dělat někam k pásu. Byla ta jeho volba, že se stane fotbalistou a když nemyslel na zadní kolečka, to je jeho problém

Reagovat
herbage

Navíc sklář nebo strojař obětují své práci celý život, své vzdělání. Co má takový vyučený sklenář po krachu svého podniku dělat? Na prodavače DVDček se nevyučuješ, neřekneš si, že budeš DVDčka prodávat do 60ti, ale se ztrátou zaměstnání počítáš a kalkuluješ. Když krachne DVD prodejna, tak prodáš DVDčka, nájem za prodejnu bude platit někdo jiný a ty si najdeš jinou živnost, ale když krachne podnik třeba s 500ti lidmi, kteří mají speciální kvlaifikaci na provádění jistých úkonů a pak podnik i jiné podobné krachnou?

Reagovat
fantomas

To je konečně pravda no.

Reagovat
Pinturicchio

Takže člověk má počítat s tím, že lidi jsou zloději? To snad ani nemyslíš vážně. Jinak stahování z torrentů JE nelegální, protože to zároven poskytuješ jiným. Stahování z rapidshare je legální, ale zas je tam ta etická stránka věci ( "krást" / nekrást )

Reagovat
fantomas

Reagovat
herbage

Pochopitelně, že člověk/firma musí počítat se všemi možnostmi. Velké české textilní podniky taky musely čelit levnému pašovanému textilu z Číny a Vietnamu, musely se této situaci přizpůsobit a i tak krachly, protože nemohou konkurovat nízké výrobní ceně, kdy tam vyrábí ty šaty/boty prakticky otroci za mizivou mzdu a cena přepravy je díky nízkým dopravním cenám zanedbatelná. Stejně tak s tím počítají podniky, jejichž výrobky Vietnamci imitovali, že jim o to klesnou tržby, apod. Kór majitelé DVD půjčoven s tím musí počítat, když stahování filmů je dle zákona legální a trestně nepostihnutelné. Stejně tak s tím počítají hudební autoři, kteří kdyby se živili jen příjmy z prodeje desek, tak žijí o chlebu a vodě. Takhle jezdí koncertovat, což je hlavním zdrojem jejich příjmů. A o tom pravá muzika je, jezdit mezi lidi a zahrát jim. Takové kapely já chodím podporovat

Reagovat
Pinturicchio

Ty srovnáváš krádež a normální konkurenci. ( Viz ukradnutí filmu z netu a prodej vietnamského oblečení ).

Reagovat
herbage

Jenže když někomu ukradneš auto nebo chleba, tak on on ten chleba/auto přijde. Když si stáhneš nějaký film, uděláš jen kopii číslo xyz. Nazývat to krádeží není přesné, nemáš ani oporu v zákoně

Reagovat
herbage

A Vietnamské oblečení není legální konkurence, když padělají výrobky a pašují je přes hranice

Reagovat
Pinturicchio

Stahování z torrentů legální není. Jinak tohle je taky morální dilema, takže mě překvapuje, že se stavíš na stranu zlodějů.

Reagovat
herbage

Tohle je mnohem hlubší problém, než prosté dělení lidí na zloděje/poctivce. Ukrást auto je zločin, ale zkopírovat film ne. Zločin by byl až když bys chtěl na tom sám vydělat. Autorské zákony jsou velmi specifické. Když třeba si natočíš film z televize, jsi zloděj? A když pak tu kazetu půjčíš kamarádovi, jsi zloděj? A když tu nahrávku digitalizuješ a dáš na net, tak už najednou zloděj jsi, protože to dáš k dispozici více kamarádům. Ale když si to stáhneš, tak již zloděj zase nejsi. Stejně tak, když si stáhneš písničku z rádia. Nebo když vezmeš mobil a natočíš s ním film v kině. Přitom podle autorského zákona je to již tvé dílo. Ty si do něj můžeš broukat, mluvit, otáčet se na lidi v publiku apod. A co staré filmy, stará hudba, staré knihy? Komu máš platit, když jsou autoři dávno mrtví? Zkus si o tom něco přečíst: http://www.gnu.org/philosophy/copyright-and-globalization.cs.html

Reagovat
Pinturicchio

Zase mícháš věci dohromady.

1) Já napsal, že pokud stáhneš film z torrentů, tak jsi ho prostě UKRADL - sdílení.

2) O autorském právu jsem se vůbec nebavil. Platit máš tomu, kdo ta autorská práva vlastní.

3) Tvé dílo to není. Protože jsou tam ta autorská práva, která Ti pořizování jakékoliv kopie ( v kině ) důsledně zakazují. Takže to nemůže být Tvé dílo, když "ze zákona" ani vzniknout nemůže. To je jakobys ukradl auto, změnil SPZ-tku a vydával to za vlastní "dílo" ( princip je stejný ).

Jinak, celkově záleží vlastně jen na tom, jak k té kopii přijde a co s ní následně děláš. ( Takže nechápu, proč se mě snažíš zmást tím, že mi tady vypíšeš x-druhů problémů autorského práva a přitom se bavíš pořád o tom samém ).

Reagovat
herbage

1) stáhnutí z rapidu, apod. tedy trestný čin není, to se shodneme, ale pokud ti jde o morální hledisko, tak jde o totéž

2) kdo vlastní autorská práva na Hamleta nebo Bibli?

3)Nemusí se jednat o kino, můžeš si filma nahrát doma z televize? To je snad trestné čin?

4)Tím jsem chtěl jen ukázat, že celá problematika není jednoduchá a nejde jednoduše říct - ty jsi zloděj

Reagovat
Pinturicchio

1) Torrent = tresný čin podle zákona. Rapidshare = čistě morální hledisko, "krást" / nekrást. Stejné to rozhodně není.

2) Máš pravdu. Ale zase nechápu, proč si jako berličku bereš extrém, který vůbec nesouvisí s tím, o čem se bavíme, respektive podstatou s ním nesouvisí ( Vím, že 70 let po smrti autora je to dílo označené jako volné, nebo 70 let od smrti posledního vlastníka autorských práv ).

3) Zase uskakuješ ( film x televize ).

4) Nejde. Já se bavil, od začátku, konkrétně o tom případě torrentů.

Reagovat
herbage

Ok. Smím já se jen zeptat tebe, jestli máš všechnu muziku a všechny filmy na počítači zakoupené?

Reagovat
Pinturicchio

Nemám, ale taky si nenamlouvám, že je to v pořádku.

Reagovat
herbage

Tak alespoň že to přiznáš U mně to neodporuje mým normám a svědomí mě netrápí. Kdybych ale ukradl chleba, tak by mě trápilo. já to totiž nepovažuji za krádež. Kdyby ano, tak bych to nedělal a nekradl. Jestli ty to ale považuješ za krádež a kradeš, tak v čem je to lepší?

Reagovat
Pinturicchio

Aha, takže si to u sebe omluvíš tím, že to za krádež nepovažuješ, i když logicky to krádež je.

Reagovat
herbage

Ne, já to za krádež vážně nepovažuji, nikoho o nic přeci neokrádám. Všechan autorská díla považuji za součást veřejného prostoru, ke kterému mají všichni zdarma přístup. Ne nadarmo je internet považován za jakési zhomtnění idejí komunismu, kde jsou si všichni rovni a všechno je všech

Reagovat
Pinturicchio

Ufff, radši bez komentáře.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen podotknu, ze u torrentu mas i nastaveni, diky kteremu nebudes sdilet.

Reagovat
herbage

Nebo kamarád si koupí v krámě DVD a pozve mě domů na promítání filmu. Když film zadarmo shlédnu, jsem zloděj? A když si ten film stáhnu a shlédnu jej, jsem zloděj? a jaký je rozdíl mezi tím, když mi jej pustí kamarád nebo když si jej stáhnu? V obou případech výrobce přijde o peníze za to, že jsem jeho produkat zadarmo shlédnul a v obou případech je jeho "ztráta" stejná. Přesto dle výkladu práva lze první případ považovat za trestný(jako veřejná produkce), zatímco ten druhý nikoliv, ačkoliv ty to soudíš dle svých morálních hodnot přesně naopak. A co DVD půjčovna, která ti půjčí DVD za peníze, pro svojí vlastní obživu? Není spíš tohle pochybné, že vydělávají na práci jiných?

Reagovat
Pinturicchio

Není náhodou ta veřejná produkce až od určitého počtu lidí a na rodinu se nevztahuje? Ta videopůjčovna z toho odvádí peníze, takže nechápu, proč to vůbec zminuješ.

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, dneska už si to fakt každý stáhne. Popularita torrentu se rozšířila a rychlost internetu je větší, takže je to za pár minut doma a mezitím si můžeš dát cígo. Zadarmo, legálně, pohodlně, rychle. Ale to je možná takový trend střední Evropy - myslím, že v jiných koutech světa za tu placku pár babek průměrný člověk dá.

Reagovat
fantomas

Jo, taky bych řekl. Např. ve Skotsku maj videopůjčovny zpravidla větší a napěchovanější, co sem si tak všiml.

Reagovat
Rssa

Zrovna Lucase bych nevytahoval. Proč myslíš, že natočil novou trilogii, natočil seriál o SW, vydal komiks o SW, prodával suvenýry, chce převést všechny SW (už po několikáté) do 3D? Lucas je největší ždímač, co si pro cent nechá vrtat koleno...

Reagovat
herbage

No právě tak jsem to myslel. Že chudý není a kdybych si koupil/nekoupil DVD, tak by na tom byl finančně stejně

Reagovat
Rssa

právě že Lucas je ten, co nikdy nemá dost a sere ho každý dolar, co nejde do jeho peněženky. Taky proto si filmy natočil sam, sám produkoval i sám financoval, a proto z toho má neskutečné prachy a nemusí platit studiím ani vindru

Reagovat
fantomas

Reagovat
Pinturicchio

Ano, i ta knížka je zločin. Jinak zkusit si to představit takhle: Studia, Lucas, atd. odvedou práci ( natočení filmu ) a jejich "výplata" mají být ty tržby z filmu. Pár lidí si řekne - však co, on si to koupí někdo jiný a zaplatí se to tak jako tak. Jak by se Ti líbilo, kdyby si tohle řekl Tvůj šéf v práci? Ale co, však on herbagemu zaplatí někdo jiný. Asi moc ne, co?

Reagovat
herbage

Když chci podpořit film, zajdu si do kina

Reagovat
j_mrazik

Reagovat
Pinturicchio

To samozřejmě ano, ale co třeba film, který si v kině, dejme tomu, o rok nestihl? A spousta filmů se zaplatí až z prodeje DVD / Blu-ray.

Reagovat
herbage

Tak si jej koupím v obchodě, půjčím v DVD půjčovně nebo stáhnu. Vše jsou dle zákona ekvivaletní možnosti

Reagovat
herbage

Navíc stáhnutí knížky není zločin, schválně jsem uvedl Hamleta, který je volně ke stažení. Stejně tak si můžeš volně stáhnout knihy Karla Čapka na stránkách Českého rozhlasu

Reagovat
Liquid

prečo není hodnoceno Non plus ultras, tam byli 2 hooligans z West Hamu, ale bylo to takže nepochybuji o posledním místu

Reagovat
smazaný uživatel

parádní diskuze (a za 6 hodin do školy.. f***)

Reagovat
smazaný uživatel

ach...dobrou noc

Reagovat
Rssa

Reagovat
Rssa

Reagovat
smazaný uživatel

zapomneli ste na snímek Proč? SPARTAAAA

Reagovat
smazaný uživatel

Co je, co je, co je, co je, co je!!!!

Reagovat
madridcan

ok zgustutych 200 cigariet celkom v pohode film a dopozerany uz aj po asi 10ty krat Terminator 2 a chytam velku slinu na Terminatora 3 Vidim to na filmovu noc

Reagovat
nordic

Rise of the footsoldier je fakt brutální nářez

Reagovat
mike.84

rofl ten uplně vlevo to nikdy nezklame :D

Reagovat
j_mrazik

Tak jsem se nechal včera zlákat na American Dad a šel spát lehce kolem 1. Že jsem vás poslouchal.

Reagovat
smazaný uživatel

Komentaru se tu fakt seslo.... nenasel by se tu nekdo z vas kdo by mohl nadhodit titule k I.D. (Inkognito, 1995 − ČSFD) 700mb

Reagovat
smazaný uživatel

taky je nikde nemůžu najít a myslím, že ani nejsou

Reagovat
smazaný uživatel

hooligans a na stadionu přikovaný k sedačce

Reagovat
smazaný uživatel

Hooligans je životný štýl

inak jednička je FF

Reagovat
smazaný uživatel

životní styl kick and run, to je úžasný životní styl....

Reagovat
centos

Táhni.

Reagovat
centos

Jsem minul debatní den

Tak jen suma sumárum:

http://www.csfd.cz/uzivatel/8855-cent/

http://www.last.fm/user/centos

The Office US i UK, Scrubs, It's Always Sunny In Philadelphia, Carnivàle, Six Feet Under (nejlepší seriálový konec v televizní historii?), Entourage, Studio 60, Curb Your Enthusiasm, Kings, Gilmore Girls

V poslední době mě chytlo Community. http://www.youtube.com/watch?v=02dbxYYcE1c

Reagovat
smazaný uživatel

Mrknul jsem na to last.fm. Kompatibilitu opravdu vysokou nemáme

Reagovat
centos

To skoro s nikým.

Reagovat
smazaný uživatel

No já bych jí měl určitě s bohemákama .

Reagovat
centos

Reagovat
centos

A když se mě někdo zeptá na hudbu, co poslouchám, tak nejsem schopný odpovědět. Taky nerozlišuju žánry, ale interprety.. I když mám rád pomalejší. Až na výjimky

Reagovat
smazaný uživatel

Já to můžu říct po žánrech, ale to by bylo na dlouho. Tak vždycky řeknu tři základní nebo vyberu vzorek kapel, což tomu člověku může taky prd říct .

Reagovat
domingo

Taková hromada folku, a mě tam nemáš? :))

Reagovat
centos

Um.. :))

Reagovat
domingo

Shame on you.

Reagovat
Pinturicchio

Oldeuboi, Twelve Monkeys , geniální filmy

Reagovat
kubys

Music you have in common includes The xx, Massive Attack, God Is an Astronaut, Placebo and Death.

Tak ti Death mě v tom výčtu rozsekali.

Reagovat
centos

Za čtyři roky mi Death hráli 19krát a byla to jen jedna písnička, Voice of the Soul :)

Reagovat
kubys

Jojo, Voice of the Soul je moc pěkná instrumentálka.

Reagovat
smazaný uživatel

JJ, me taky.

Reagovat
domingo

Clinic, WWW, The Streets

wohoou!

Reagovat
cubinho

Kdyby to někoho zajímalo (pochybuju ) http://www.csfd.cz/uzivatel/54733-cubinho/

Reagovat
r.mrazik

Misfits,Modern Family,tyhle serialy se tu moc neobjevujou...a filmy?to by bylo na moc dlouho

Reagovat
centos

Misfits super Modern Family imho průměr, daleko vtipnější je třeba Parks and Recreations (lepší než poslední série Office).

Reagovat
r.mrazik

ok,novy objev je sherlock holmes od bbc....zatim tri dily,ale moc dobry

Reagovat
vodka

tak sem to tak zhruba proletěl, hlavní věci: kubysovi díky za skins

domingovi za current 93, to mě teď hraje furt a vůbec sem to neznal...

Reagovat
domingo

Co z těch asi 90 desek sis sehnal? :)

Reagovat
vodka

tak začal sem před chvilkou, takže zatím projížďám youtube ale neco určitě stahnu...

Reagovat
domingo

Earth Covers Earth

All The Pretty Little Horses

Soft Black Stars

pro začátek

Reagovat
vodka

dík, zitra na to idu

Reagovat
hefy

Nevim, jak jsem to dokázal, ale po asi hodinovém projíždění na bandzone jsem tě tam našel. Sice na BZ nic nemáš, ale nechystáš se někdy zahrát v Plzni? :)

Reagovat
domingo

Tak tos našel někoho jinýho, já mám na bz asi 10 skladeb a určitě i nějaký koncerty jinak do Plzně mě nemá kdo pozvat... já hraju furt na stejných místech, dá se říct, jenom občas vyjedu někam s Psím vínem..

Reagovat
hefy

Nene, jsi to ty. To že tam nic nemáš, jsem myslel ve smyslu hrání v Plzni.

http://bandzone.cz/dominikzezula

Já právě hledal něco ve stylu Hanka Williamse III, a jak jsem to projížděl, tak nakonec jsem narazil na tebe. Škoda, že tě sem nemá kdo pozvat, takovejhle styl se mi líbí, určitě bych zašel.

Reagovat
domingo

Tak máš pravdu, no. :)

No a víš o nějakým klubu, nebo ideálně rovnou o někom, kdo tam hrává? To je vždycky jednodušší se k někomu "přicvaknout", než jet úplně na blind na druhej konec republiky...

Reagovat
hefy

Napadá mě HiFi Club Plzeň (Hifáč), nikoho kdo tam hrává neznam, ale přijde mi, že se tam ten styl dost hodí, oni dokonce na svym facebooku uvádí ''- Folk & Bluegrass''. Je to taková skautská nalejvárna.

Každopádně mam kámoše co tam vysedává celý dny, tak bych se mohl případně poptat jestli on někoho nezná.

Reagovat
domingo

Tak si mě přidej na fb a kdyžtak informuj

Reagovat
smazaný uživatel

klub Watt

Reagovat
smazaný uživatel

Asi bych to osobne poskladal trochu jinak, urcite bych dal GSH o neco vys..bohuzel jsem IG nemel moznost videt tak nvm jestli je to skutecne tak kvalitni snimek..kazdopadne podle meho nazoru nemaji Hooligans s fotbalem nic spolecneho a spis kazi jeho povest..

Reagovat
Mustafa

Z tohoto žebříčku jsem viděl jen GSH a Inkognito (asi pred 10 lety to davali na CT, dokonce jsem to mel snad na VHS jeste :) no a ze vzájemného srovnání vychází Inkognito jako totální vítěz, výborně propracovaný film jak po dějové stránce, tak po formální stránce, atmosféra, která by se dala krájet. Osobně ho mám i mezi svým top ten filmů vůbec. Zatímco GSH je podle mně podprůměrný snímek, který právě vůbec nějakou atmosféru postrádá, uznávám, že nějaké scény mají potenciál, ale film jako celek mě nezaujal, a hlavně, jsem vůbec nevěřil obsahu děje - prostě scénář nemůže fotbalového fandu oslovit, spíš naopak, nejspíš mu přijde drobet směšný.

A když už se tu roztrhl pytel s těmi ČSFD profily (docela mě překvapilo,že i na Eurofotbalu se najdou znalci filmů), tak přidám i ten svůj... http://www.csfd.cz/uzivatel/29892-lomy/

Reagovat
Mustafa

Ještě jsem zapomněl na Football factory, ale to taky nebyl nějaký bůhvíjak nadprůměrný film, takže bych ho zařadil někam nad GSH, ale pořád hluboko pod Inkognito

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele