Fernández přestoupil z Benfiky do Chelsea, je nejdražší posilou v historii Premier League

01.02.2023, 02:24
Aktuality
Enzo Fernández (© AFP)

Enzo Fernández se stal poslední a také tou nejnákladnější zimní posilou Chelsea. Ta utratila během tohoto období za nové akvizice dle serveru transfermarkt.de 288 miliónů liber, přitom v létě činila suma 292 miliónů liber. Jen sám čerstvý mistr světa vyšel londýnský klub na 121 miliónů eur, tedy 106 miliónů liber, a stal se tak nejdražší posilou v historii Premier League.

Nejlepší mladý hráč nedávného světového šampionátu v Kataru sice ještě kontrakt oficiálně nepodepsal, všechny klíčové náležitosti ohledně transferu jsou však již definitivně vyřešeny. Londýnský klub aktivoval výstupní klauzuli ve smlouvě, jeho přestup mimochodem potvrdil na tiskové konferenci po ligovém střetnutí s Aroucou rovněž Roger Schmidt, trenér Benfiky.

Fernández se tak přidal k dlouhému seznamu hráčů, které The Blues stihli během lednového přestupového období přivést. Londýnský kádr už rozšířili Benoit Badiashile, Noni Madueke, David Datro Fofana, Mychajlo Mudryk, Andrey Santos a Malo Gusto, Joao Felix dorazil do Anglie na hostování. Novou smlouvu má Argentinec platnou až do konce června roku 2031. Chelsea, která se v anglické nejvyšší soutěži trápí, z něj tedy udělala již osmou zimní posilu.

Fernández přišel z River Plate do Benfiky teprve před touto sezonou. V reprezentaci odehrál jen deset utkání, za lisabonský výběr nastoupil k 29 zápasům s bilancí čtyř vstřelených gólů. V Premier League držel dosavadní rekord ohledně transferové částky přesun Jacka Grealishe z Aston Villy do Manchesteru City, na světě je dvaadvacetiletý záložník v tomto ohledu šestý.

Top 5 nejdražších přestupů v Premier League:

1. Enzo Fernández (2023, Chelsea / Benfica, 106 miliónů liber)
2. Jack Grealish (2021, Manchester City / Aston Villa, 100 miliónů liber)
3. Romelu Lukaku (2021, Chelsea / Inter Milán, 97,5 miliónů liber)
4. Paul Pogba (2016, Manchester United / Juventus, 89 miliónů liber)
5. Antony (2022, Manchester United / Ajax, 82 miliónů liber)

Top 5 nejdražších přestupů historie:

1. Neymar (2017, PSG / Barcelona, 222 miliónů eur)
2. Kylian Mbappé (2018, PSG / Monaco, 180 miliónů eur)
3. Ousmane Dembélé (2017, Barcelona / Dortmund, 140 miliónů eur)
4. Philippe Coutinho (2018, Barcelona / Liverpool, 135 miliónů eur)
5. Joao Félix (2019, Atlético / Benfica, 127 miliónů eur)
6. Enzo Fernández (2023, Chelsea / Benfica, 121 miliónů eur)

Autor: Patrik Sandev / bbc.com, transfermarkt.de, ČTK

Komentáře (537)

Přidat komentář
Beči

Tyhle částky fakt zabíjejí fotbal, je to hnus.

Enzo je bezesporu mega kvalitní fotbalista, ale po jedné jediné (byť skvělé) sezóně v Portugalsku a povedeném MS takováhle pálka za středního záložníka? Tady se fakt někdo zbláznil.

Reagovat
Mass

Reagovat
hilarious

*Chelsea zabíjí fotbal

Reagovat
Melda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Reagovat
icemike

Reagovat
fellaininho

Ještě koupí Rice v létě za 110

Reagovat
Müllered

Možná se s těmi přestupy dostanou i do KL.

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
icka

Na udržení v lize snad staci

Reagovat
Damis

Srandovní klub ta Chelsea

Reagovat
Kuba94

Nóó, mají to nabité slušně ten tým. Jsem fakt zvědav, jak to bude fungovat.

Reagovat
Nuno čomes

Nabité čím?

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Ten lenochod z Chelsea vyjde Arsenal za ten rok a půl cca na 20 mega, když počítám přestupovou částku a plat. Nebylo by rozumnější těch 20 mega přidat k tomu, co jsme nabízeli za Caiceda a zkusit Brighton zlomit? Ba ne, to už by jsme ztratili tvář, protože 70 mega přepal nebyl, 90 už by byl. Stejně jako nebyla přestřelená částka, kterou jsme nabízeli za Mudryka, než nám ho vyfoukla Chelsea.

Reagovat
Front hell

Tak Chelsea bude určitě dělat velký nábor nových fanoušků jako před 20 lety, takže máš možnost

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Super jestliže máš ještě další podobně hodnotné a relativní příspěvky, sem s nimi

Reagovat
Front hell

Pravda,že tady ještě můžeme fňukat jako ty

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Jsem nečekal, že mě vezmeš takhle za slovo.

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Vlkoslav

Reagovat
shitcool

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi hlavička. Jdi fandit Chelsea, uleví se ti a ty si budeš připadat jak ve svý kariéře ve FIFA.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

To už mi radil klučina nad tebou. Kdyby sis to přečetl, mohl sis ušetřit čas a nemusel jsi sem psát ten nesmysl podruhý. Aha, tys přidal tu fifku, moc hezký

Reagovat
masly008

Takže říkáš že až přijde Real a nabídne za Saku 100 mega a my je odmítneme tak přihodí 20 a tím nás zlomí?

Oni řekli že ho teď neprodají a já je chápu.

Peněz mají dost jen za Whita, Trossarda a kukuřici mají skoro 150 mega.

Peníze ti po hřišti běhat nebudou. A když nemají náhradu a hrají o Evropu tak proč by prodávali.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Tak by to nevzali, a pak bychom teda přivedli tu jinou alternativu. Ale když byli v Brightonu tak neoblomný, tak zkoušet přidávat po pár milionech a ještě v bonusech, co to je proboha Arsenal není Brighton, při vší úctě k Brightonu, což je skvělej a moc sympatickej klub. A jestli je u tebe 70 za Caiceda to samý jako 100 za Saku

Reagovat
masly008

A co by pomohlo kdyby tam plácli 90 a stejně řekli ne?

Prostě ho prodat nechtěli ani za 100. Ani třeba kdyby jsme dali 150 tak jo, ale za to prostě nestál a my nejsme Chelsea.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Znovu, reálně nestál ani za těch 75. Takhle, já jsem stejně víceméně počítal s tím, že sezonu dohrajem s Elnenym, ten se zranil, tak přišel Jorginho, což je v podstatě i upgrade. Já nechci, aby Arsenal jednal jako Chelsea, ale zkrátka jsem trochu doufal, že toho Arsenal v tomhle okně předvede trochu víc. Snad to bude stačit..

Reagovat
dede737

Takze bys dal teda 90mega za týpka co bude sedět nebude hrat tolik a jeho forma pujde na uroven hrace co stoji tak 30 mega? Nebo mi řekni prosim tě jestli bys posadil Thomase? Jorginha nemusim, ale Arteta udělal přesně co měl, doplnil lavičku protože neni potřeba sahat do základní sestavy

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Přečti si to ještě jednou..a dát za něj 70 + 5, co Arsenal nabízel, by bylo v pohodě? Caicedo by klidně mohl tlačit na základ na dvou postech. Thomase bych neposadil, ale nějaká rotace snad ne proboha. Stejně na ten post někoho budem chtít přivést v létě. To když třeba přijde Rice, tak se budeš divit, proč přišel a ptát se, jestli posadíme Parteye?

Reagovat
masly008

Rice posadí Xhaku

Reagovat
dede737

Ja ale nerikal ze souhlasim s 70+5, my potrebujeme nekoho kdo muze zaskocit za Parteye, za Riceho at to daji Xhaka ma pomalu vek takze u nej to beru, takze v lete proc ne, ale Caicedo je spis pozice Thomase takze tam mi prijde zbytecny cpat tolik penez, do pozice za Xhaku at to narvou. Jorginho mi prijde jako dobrej kup, muze hrat jak misto Xhaky tak misto Thomase a v lete ty ceny budou o par mega niz. Rotaci beru, ale je potreba taky se podivat na to ze hrajeme jen PL a EL, zadny pohary a navic EL je uz v play off takze tech zapasu nebude tolik, takze ano hrac do rotace za takovy penize mi v lednu prijde moc

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Já si nemůžu pomoct prostě, ale mně se to nelíbí. Vzpomenu si na Čecha, Luize, Williana.. Vím, že je to za jiných okolností a je to jenom krátkodobé řešení, ale nemám z toho dobrý pocit.

Reagovat
dede737

U tech 3 bylo nejhorsi ze prichazeli jako odpad z chelsea k nam do zakladu, tady je to jako zaplata, nerikam ze z toho mam radost radsi bych kdyby se chytil Lokonga a rozehral Patino, ale narvat nekam 70 mega hlavne protoze vsichni vedi ze sme bez Thomase v prdeli je naprd

Reagovat
dede737

Navic to je stejny uvazovani jako za Mudryka, nabizeli sme 70 a to nechteli proc sme rovnou vlastne nedali 70 + tech 20 a neco co stal Trossard, takhle to prcece nejde brat ze tech 20 je navic, tech 20 je treba zahrunty tom ze maj strop max 70

Reagovat
Golasso

Jenže Caicedo nebyl varianta A pro nás, ten byl varianta B, možná C. Nejsem zase takový expert přes taktiku, ale co čtu názory různě na Twitteru apod. od lidí, co většinou mívají okolo Arsenalu pravdu, tak se do našeho stylu hry Caicedo ani zase tolik nehodí. Vážně chceš lámat Brighton s nabídkou kolem 100 mega za hráče, který není perfect fit? To by mohlo skončit flopem jako prase a nás ty flopy prostě bolí víc než MU, Chelsea nebo sportwashing projekty arabského světa.

Ti samí, o kterých jsem psal výš, tak na Jorginha jedou celkem hype. Samozřejmě to není ideální posila z pohledu věku a některých jeho nedostatků (hlavně fyzických), ale za mnohem menší cenu máme hráče, který při správně nastaveném stylu hry bude minimálně velmi slušným náhradníkem a lídrem s luxusní herní inteligencí.

Reagovat
Golasso

Jinak za Caiceda bylo i těch nabízených 60-75 mega moc. Fakt nevím, co bychom s ním za takovou cenu dělali.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Souhlasim, právě proto mi přijde směšný, jak fans chválí Arsenal za to, jak nepřepláceli, když to stejně chtěli dělat a nestalo se tak v podstatě jen díky nejdřív Chelsea a pak Brightonu. Ale je fakt, že kdybychom přidali to, co nás bude stát Jorginho, k nabídce za Caiceda nebo to zkusili dát teď za Rice, stejně by to teď v lednu neprošlo, takže asi blbost no. Snad máš s tim Jorginhem pravdu, mě upřímně tandem Xhaka Jorginho v záloze dost děsí.

Reagovat
Golasso

Tandem Xhaka Jorginho mě upřímně taky děsí, protože mají podobné nedostatky, ale pokud s tím Arteta bude počítat, tak se to snad povede nějak takticky pošéfovat a nečekám, že bychom s touto zálohou nastupovali proti silným týmům.

Reagovat
Papra

A nenapadlo tě, že třeba těch 70+20 už nemají/nechtějí dát?

Evidentně měli připraveno něco kolem 90m na mudryka a po to co nevyšel, tak dali cca 25 za trossarda. Z toho vyplývá, že jim zbylo +- tech 65-70, ktery nabidly jako strop za caiceda a vejs proste jit nechteli. Jorginho za 12 je skvelej nakup, lepsiho hrace bys v posledni den zimniho prestupaku nesehnal ani za 30m, navíc zná ligu a hodí se Artetovi do systému. A jak tady zminuje nekdo pode mnou - dávat 70+ za hrace, kterej ma sice obri potencial, ale odehrano v profi fotbale zhruba sezonu,kterej navic breci do mediii jak mala holka a pak ho posadit na půl roku na lavičku a hrát ho jen v EL nebo v případě zranění... ne, příchod Jorginha dava mnohem větší smysl.

Reagovat
oli9

Ta částka je totálně mimo realitu

Reagovat
oli9

Ji ak Jackpot pro Benficu.. Před půl rokem ho veznou za 10 a teď prodají za 120

Reagovat
Ladas321

Po takovém přestupáku už to desáté místo musí Chelsea udržet.

Reagovat
Whitemedia

Tady všichni mluví o desátém místě a dalších nesmyslech, ale nedochází jim, že za nás hraje Mount a ten nás tahá někam k patnáctému místu.. není to žádná sranda..

Reagovat
čutalista

From hero, to zero. Hele třeba mu půl sezóny na lávce pomůže. Zahraje si jednou za dva tři tejdny a do nové sezóny, zas bude dobrej. Vidíš to moc černě a já růžově.

Reagovat
Whitemedia

Já to hlavně s Mountem schválně přeháním, jedu menší odplatu k těm, co věčně nenávidí Kaie. Ale pravdou je, že i když to přeháním, tak ten maník se k prodloužení smlouvy nemá a momentálně už je strašně dlouho v totální prdeli a v létě bude opravdu čas na to, aby se řešila jeho budoucnost a dost možná mimo Chelsea..

Reagovat
Whitemedia

A navíc mi i opravdu přijde, že je mu to všechno fuk.

Reagovat
icka

Pusobi uz tak delsi dobu

Reagovat
rave

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Anthony v rebríčku.

Reagovat
Likan7

Je to trochu pěst na oko, ale ještě bych počkal. Bylo MS, byl zraněný, přišel do nový ligy, je tady 5 měsíců, z toho měsíc byl v Kataru. Neříkám, že je boží, ale lámat hůl ještě nebudu.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Pěst na oko v jakym smyslu? Vždyť je to jeden flop vedle druhýho.

Reagovat
Swarley

Reagovat
soukup

Reagovat
J0EL

Reagovat
shitcool

Reagovat
Front hell

Reagovat
Likan7

Jako Antony? Já neříkám, že se zatím tak nejeví...jen mu dávám ještě čas hájení

Reagovat
Swarley

ten ma sanci to jeste zmenit

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Jo, ten má ještě čas. Já jen že tam nevypadá jako pěst na oko vzhledem k tomu, jak ty ostatní přestupy dopadly.

Reagovat
Likan7

Jo takhle. Nepochopil jsem...jo, s tim souhlasím.

Reagovat
Nuno čomes

Anglie no.

Reagovat
kilobyte

Tak ona většina přestupů 100+ dopadla bídně.

Reagovat
Nuno čomes

Jenže v Anglii to je na denním pořádku, jelikož tam lítají šílené částky za úplné průměráky.

Reagovat
kilobyte

Protože v Itálii a Španělsku už na to nemají peníze. V Itálii si to mohl dovolit jen Juventus a jak dopadnul. Barcelona měla stejně flopů 100+ jako celá Anglie. S tím rozdílem, že na to neměli peníze.

Reagovat
Nuno čomes

No ono jen dobře, málo klubu umí dobře nakupovat. Doteď mám pořád před očima Joaa Mariu za 40 mega A to je snad v Anglii běžná částka teď.

Reagovat
kilobyte

Asi to není dobře, když tím ztratí konkurenceschopnost.

Reagovat
eibe

Reagovat
Manik...

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Busby babes

Reagovat
kilobyte

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
cristiano.K.

Žádný hráč Liverpoolu

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Tak u vás si z těch drahých posil vybavim van Dijka, Alissona a Nuneze, z toho vám zatim minimálně dvě vyšly perfektně no.

Reagovat
Hlahart

lol, lepší než Grealish

Reagovat
fenixLFC

ani nahodou

Reagovat
Taiger

To asi ne

Reagovat
JohnnyBravo

22letej hráč po prvním půlroce v PL

Reagovat
Busby babes

v cem je jako vetsi ulet nez tady Enzo nebo Grealish?

Reagovat
Kinky7

hele rodri, mahrez ci grealish byli taky prvni sezonu mimo

Reagovat
MCFC_8

A este nadavajte na nas

Reagovat
Csaplárova past

HAHA. Nejprve se všichni ptali "Proč nekoupili radši toho Fernandeze", a když ho teda koupili, tak ty komentáře nyní ....

Víte, co je největší haluz? Já bych řekl, že CFC tohle má docela promyšlený a FFP pro ně nebude problém. Ve finále je jedno, jestli překopeš kádr za rok nebo během čtyř let. V nějakém horizontu CFC nemusí utratit více než jiné kluby třeba za 4 roky. Ono se klidně může stát, že v létě přijdou ještě dva hráči a pak už CFC nějakiou dobu nikoho nekoupí. Což by byl zajímavý a málo vídaný scénář.

CFC teď přežije bolavé období a třeba z toho bude potom pět let těžit a na trůně vystřídá Liverpool se City právě Chelsea s Arsenalem ....

Polovina toho kádru CFC stála stejně za hovno.

Reagovat
PanAu

V létě 300 mega a už končíme, 100 felix, 100 Rice a 100 hrot a jestli se nechytnou, tak to rozpustime no

Reagovat
Csaplárova past

Na hrot bude Nkunku ne? Třeba upečou ještě Bellinghama. Gólman by se možná taky hodil. Kepa má sice formu, ale do takového týmu mi moc nesedí

Reagovat
Svatej

Nkunku neni hrot určitě

Jude byl alternativa k Enzovi, takže se spis pujde po Riceovi nebo jinym čističi

Reagovat
PanAu

Nkunku není hrot, ale třeba tam hrát bude, u nás člověk neví

Reagovat
Rizek

Tenhle komentář si přečti za 3 roky. Jsem si jist, že si řekneš, jakou blbost jsi napsal.

Kupovat se bude i dál a kupovat se musí. Fandové musí vidět nové hráče a mančaft nové okysličení potřebuje vždy - ať vyhrává nebo prohrává.

Chelsea teď tančí jediná na své vlastní diskotéce. Jak tohle dopadne se uvidí, ale že to není nic dobrého pro evropský fotbalový trh, to ti můžu dát písemně.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím, navíc si myslím, že než se tihle noví kluci sehrajou tak bude konec dubna

Reagovat
Csaplárova past

A co jako, že se sehrají na konci sezónu? Co když je to v CFC jejich game plan? Jednu sezónu vyčlenit jen na přestavbu a ambice mít až tu další?

Reagovat
Csaplárova past

Real Madrid kraloval Evropě a neposiloval. Jednoho hráče za 30mio vynechme, obecně lze říct, že příchody nebyly. Bayern je v nákupech taky vždy střídmý. Tam se hodně chodilo zadarmo, nikde není napsáno, že toho CFC nemůže taky využít.

Pro tebe je názor někoho jiného blbost, nebudu ti to rozmlouvat. V minulosti jsem se spletl několikrát.

Reagovat
Csaplárova past

Jednoho hráče ročně, abych byl tedy přesnější a přeháněl jen trochu. Extra špilmachři do základu to taky nebyli. Morata, Danilo apod ...

Reagovat
Rizek

Real nakupoval vždy. Jediný rok, kdy nekupoval posily byl 20/21. Rok potom přišel Camavinga a Alaba. Další rok Tchoua a Rudiger.

Tohle jsou všechno hráči buď do základu nebo do úzké rotace.

Bayern přivádí posily taky každý rok. Sice to není za takové rakety, ale má ohromnou výhodu, že má bundesligu pod palcem, takže si přivádí dost posil za hubičku - Lewa Gotze, Hummels, Pavard, Goretzka, Sule, Sabitzer, Upamecano, Sommer ... Ale už to i Bavoři v posledních letech prokládají přestupama za ohromné peníze - Hernandez, De Ligt, Mané, Sané, Tolisso ...

Prostě - přivádět hráče je třeba, a je jedno, jestli to děláš za rakety na přestupových částkách, nebo tím, že přivádíš hráče zadarmo. Uvidíš, že Chelsea bude nakupovat i v dalších letech.

Reagovat
Csaplárova past

Real nakupoval vždy, ale Danilo, Hernandéz, Morata apod nebyli extra nákupy za extra cenu. Co jsem chtěl říct - ne vždy je nutné kupovat draze, úspěchy jsou možné i bez toho, když už máš tým, není nutné doplňovat kvůli fanouškům.

Ale to byla jen taková moje myšlenka, co by v CFC mohlo nastat. Ty máš asi informace o jejich byznys modelu, když mi to chceš pořád vyvracet ...

Z komentářů některých to vypadá, že si myslí, že tady budou každý rok nákupy za 200mio nebo 300mio. Tomu já prostě nevěřím.

Reagovat
Nuno čomes

Ano, určitě nikoho nějakou dobu nekoupí

Reagovat
Arnar Resmusonn

Benfica

Reagovat
Rizek

pro ně ohromná bomba

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M0rb1D4S

Nebudu úplně řešit tu částku, protože všichni vidí, že je dost přestřelená. Ale jde vidět ten rozdíl v přístupu Boehlyho a hlavně Eghbaliho. Vytyčili si jako přestupový cíl číslo 1 do zálohy Fernandeze a jednali až do poslední chvíle, aby to dotáhli do konce. Tady nechci nějak znehodnotit práci Mariny, ale tam, když nevyšla nabídka číslo 1, 2 a 3, tak se od toho odstoupilo a šlo se jednat o hráči číslo 2. A tak se to opakovalo, dokud nějaký hráč nepodepsal. Měli poslední možnost, jak hodnotu hráče amortizovat po delší dobu, než od léta stanovených 5 let a nakonec to vyšlo. V létě už čeká maximálně velká čistka kádru a příchod tak maximálně jednoho DM.

Reagovat
Svatej

možná jete hrot teda, ale jo. Jinak jsme zas hotoví

Reagovat
M0rb1D4S

Už jenom podle těch dosavadních přestupů jsem si docela jistý, že Potter nechce tak úplně hrát na čistého hrota a spíš bude hrát v systému s falešnou devítkou. Na to je právě perfektní koupě Nkunkua. A bude tam hrát Felix (pokud změní později hostovačku v trvalý přestup) a Havertz. Takže podle mě už teď máme vážně vystaráno a půjde se už jen po nějakém defenzivněji laděném hráči. Ať už to bude Rice nebo Caicedo. A hlavně v létě odejde fakt hodně hráčů.

Reagovat
smazaný uživatel

Hodne hracu odejde? A kdo? Napadaji me tak akorat nepotrebny Baba, Bakayoko pak asi Auba, mozna Loftus Cheek a ten Ziyech...další?

Reagovat
Csaplárova past

Kanté, Zakaria.

Klidně může odejít třeba Pulišič, tipnul bych Mendy, Odchody budou, takto široký kádr je nesmysl držet ...

Reagovat
smazaný uživatel

Zakaria jen hostuje a Kante pry mozna dostane novou smlouvu a na Puldu jsem zapomněl...a golmani tezko rict ted no....

Reagovat
rave

Na to, abys složil výstupní klauzuli, potřebuješ opravdu neskutečné vyjednávací schopnosti.

Reagovat
M0rb1D4S

Víš hovno, ale rozhodneš se komentovat. Gratuluji.

Reagovat
rave

OK, můžeš mi vysvětlit, jak úžasný počin je dosáhnout u takového transferu rozložení splátek na 5 let. Vždyť v Benfice by byli naprostí hlupáci, kdyby vám ho za tu sumu zrovna kvůli tomuhle nepustili.

Reagovat
M0rb1D4S

Jo a to je první věc tvl. Když složíš výkupku, tak jednat sice nemusíš, ale celou částku musíš zaplatit najednou. A aby to potom nezatížilo tak hodně klub, ale aby byl spokojený i klub, který hráče prodává (a 25% z té prodejní částky musí poslat River Plate), tak jednáš o výši.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
icka

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
JohnnyBravo

Reagovat
fenixLFC

Ked sa ju snazis nezlozit naraz tak ano

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Euphael

Reagovat
smazaný uživatel

Treba podepisoz v lete toho Zakariu, opce tam je myslim

Reagovat
Kenneth

Neskutecna prace, muzete byt hrdi na svuj odporny klub.

Reagovat
Mastný Chobot

Chelsea 550m net spend za jednu (!) sezónu.

To je neskutočný výsmech.

Reagovat
Godblesss

Reagovat
Rizek

Tenhle přestup je neuvěřitelný a v minulosti se to v přestřelenosti rovná asi jen nákupu Coutinha nebo Hazarda.

Přiznám se, že fotbal už z daleka nesleduju tak, jak v minulosti, ale ty posily Chelsea mi prostě nepřijdou bombastické a vlastně jméno od jména bych řekl, že Chelsea ohromně přeplatila. Nevidím tam prostě tu bombastickou kvalitu, která by měla ten klub nasměrovat k velkým trofejím. Bude zajímavé, jak se tenhle "projekt" bude vyvíjet a jaký dopad bude tahle diskotéka na klub mít v dlouhodobém výhledu.

Reagovat
Coutinho10

nutno podotknout ale, že v té době jak Coutinho, tak Hazard byli na vrcholu, takže jak Liverpool, tak Chelsea si za tak špičkový a rozdílový hráče si tyto prachy za ně zasloužili....to, že ve Španělsku jim to nesedlo je už věc druhá

Reagovat
sergi

Reagovat
Raul=Real

Reagovat
Rizek

Já bych neřekl - Couts jakž takž. Ale Hazardova výkonnost už byla horší už v době přestupu, jestli si to pamatuju dobře. Ten měl jít rok nebo dva před svým přestupem. To byl na vrcholu.

A Couts je kapitola sama o sobě - od toho přestupu už nikde nezahrál ani podobně tomu, jak to válel v Liverpoolu. Přestal makat? Měl nějaký problémy v životě? Nevím.

Reagovat
Kovi81

Hazard byl v poslední sezóně v Chelsea na vrcholu, rozhodně jeho výkonnost nebyla horsi, než v jiných sezonách

Reagovat
čutalista

Jako nechci ti do toho kecat, ale Hazard měl zrovna životní sezónu když přestupoval a lepší fotbal nikdy nehrál...to že se tak odpálil je nepochopitelný.

Reagovat
Rizek

Je možný, že si to pamatuju špatně. Jen vím, že byl obecný konsenzus, že ten přestup je prostě opožděný.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
TopinB

Reagovat
Kucka

Reagovat
icka

Reagovat
Coutinho10

spíš bych řekl, že u obou to byl sen jít do Barçy x Realu a pak člověk asi už není tak hladový + i odlišná liga to je a nemůžeš tam prodat to, co předvádíš v PL

Reagovat
Kenneth

Hazard hladovy bohuzel byl, az moc.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
icka

Vykonnost horsi? Ses asi dival na jineho Hazarda. Ten pred preestupem kraloval PL.

Reagovat
kissak

uvidíme jakpak si to všechno sedne a zdali Potter zvládne ukočírovat

Reagovat
Nuno čomes

Ne že nepřijdou bombastsické, ony nejsou.

Reagovat
Csaplárova past

Hazard byl přestřelený? Jo, když se podíváme nyní, tak můžeme být chytří jak rádio. Ale tehdy? Vždyť byl čtvrtý nejhlepší hráč Světa. Neblázni ...

Měl sice rok do konce smlouvy, ale byl tehdy hodně v TOPu a kdyby pokračoval v těch výkonech (což se čekalo), tak cena úplně v pohodě za takového hráče. Protože to, jak si v PL vodil dva hráče za sebou ... vyjímečný hráč to byl ...

Reagovat
DavorSuker

Souhlas

Reagovat
Svatej

Mam starost o jeho fyzicno, ale krom toho kupujeme super hráče. Prvni odemykac obrany v záloze od Cesca, alespoň co se týká hráče, kterej má mít jasnej zaklad.

Vsechna cest Eghbalimu za to, ze byl schopnej 2 dny vkuse jednat a toho hráče prostě dotáhnout za paty i pres to, ze Benfica prostě ne a ne uhnout ze zpusobu platby. Boehly získává veskerej (kladnej i zapornej) kredit za ty šílenosti, ale ty dva největší nakupy ma na starosti on. Ve výsledku sice dostali jak Ukrajinci, tak Portugalci svou částku, ale byly tam okolnosti, který se musely překonat u obou transferů a to se povedlo.

Naše kreativní způsoby podepisování hráčů se mi sice libi svou vynalézavostí, ale mam trochu starost o dlouhodobou funkčnost klubu. Nikoho, ani Boehlyho a Clearlake by nebavilo házet prachy do černý díry ještě víc, než za Romana, v dlouhodobém měřítku, tak snad tohle obdobi teď neznamená, že na to pak plánují roky srat, když by bylo potřeba neco mimo stadion řešit.

Reagovat
technecium

Enzo rozhodne neni hrac jako Cesc. Na mistrovství sveta hral z cele Argentinske zalohy nejhlouběji, jasny DM.

Reagovat
Rizek

Tak on ale nepíše, že by měl hrát Cescovu pozici, ale že umí odemknout obranu. A to můžeš i z trochu zasunutější pozice.

Reagovat
technecium

No co koukam do statistik, tak ma stejne Key Passes/90 minut jako treba Jorginho, ktereho jste se zbavili

Reagovat
Rizek

já nejsem od nich, proboha.

Reagovat
Greny

Akorát je mladší s velkým potenciálem pro zlepšení, bude nejspíš rychlejší a na hřišti pozičně zvládne asi pohybem pokrýt více prostoru

Reagovat
technecium

No jasne, v tom je skvely uz ted, ale nikdy to nebude otvirac obran ze zalohy, natoz typove hrac jako Cesc

Reagovat
Svatej

Přesně to od nej čekám Jen ne logicky ve stejný kvalitě, ani 1:1 stejnyho hráče. Naopak očekávám min ty DM práce, protože dle toho, co o nem čtu, to jeho přednost zrovna není.

Reagovat
Svatej

Ja treba ted koukam na open play expected asists a jsou v Evropě na jeho pozici jen dva lepší hráči, z nichž jeden je KDB

Reagovat
Greny

V Portugalsku je v tom myslím nejlepší zrovna on no..

Reagovat
Talker

Což u nás Cesc hrál taky... doublepivot s tím, že vedle nej byl boxtobox

Reagovat
Tromas

Je neuvěřitelné že Chelsea utratila v součtu za letní a zimní přestupák přes půl miliardy liber a jsou stále v prdeli

Reagovat
Talker

Taky máme hráče v hodnotě půl miliardy na marodce...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icemike

Reagovat
icka

Reagovat
kaja900

Hlavně když člověk vidí za jaký hráče to utratila, to je masakr

Reagovat
DavorSuker

Jojo urcite to mas nasledovany vic nez lidi v Chelsea takovej Mudryk ti brzo zacne zavirat papulu

Reagovat
johan14

A to Chelsea čaká ešte prestavba štadióna... Tí sa tam všetci zbláznili. Ake čo, moje peniaze to nie sú.

Reagovat
Greaber

Na stadion už prý Boehly dal 1,8 miliardy liber stranou, protože se k přestavbě stadionu smluvně zavázal. Ale přiznám se, že ani nevím, proč ty věci kolem přestavby sleduju, to je něco co nám slibovali už tolikrát, že se tomu těžko věří.

Reagovat
Devil

A opět jeden palec pro Chelsea

Reagovat
Rezan

Má Chelsea reálnou možnost prodat některý hráče za slušný peníze, aby se jim alespoň něco vrátilo. V kontextu Manchesteru, kde se snaží prodat některé hráče už roky, bych se trochu bál, že jestli někoho prodají, tak za pakatel.

Reagovat
M0rb1D4S

Moc jich není. Většina půjde za minimum, nebo zadarmo. Jediní, za které se dá inkasovat vyšší částka jsou Havertz a Gallagher.

Reagovat
FC Porto FC

Ziyech, Havertz, Chalobah, Gallegher, Loftus, Broja, Pulišič, Lukaku, všechno hráči za který dostaneme minimálně 20 Mega tak že slušný prachy

Reagovat
vitasrp

Akorát že když některé hráče z toho výpisu prodáš za 20 mega, tak budeš mít pro sezónu 23/24 v účetnictví takovou transakci vykázanou jako ztrátovou a z hlediska FFP si vůbec nepomůžeš, naopak přihoršíš.

Reagovat
Svatej

Chápu správně, že když treba prodame Lukaku, co podepisoval 2 roky zpět 5letou smlouvu, tak to jde následovně?

100mega, 20 za rok

1 rok odpis 20

2 rok odpis 20

V létě po třetím roce prodame Lukaku za 20

3 rok odpis 60 - 20 zisk

?

Reagovat
vitasrp

Jj, přesně tak, účetně v takovém případě na téhle transakci vykážeme jednorázovou ztrátu 40 mega liber.

Reagovat
Svatej

No to je bomba ale je to snadnej system, smysl to dává. Fakt mam trochu starosti, jak s timhle bude klub pracovat u všech hráčů, je to fakt strasne moc práce a těžká pozice.

Reagovat
Dawon

Znamena to pak ale teda v pripade tech 9letych smluv, ze kdyby se ti hraci neprosadili a za 2-3 roky se museli prodat, tak tim pak vykazete najednou obrovskou ztratu? Takze to zas neni uplne genialni cheat kod a ma tahle praktika nejake uskali

Reagovat
Greny

A jak je to když bychom ho poslali třeba na tříleté hostování za 60 mega

Reagovat
Dawon

No to ja prave vubec netusim, cela tahle oblast je mi dost cizi Je me to ted tak napadlo, jestli ta mince trochu nema dve strany

Reagovat
vitasrp

Když ho pošleš na tříleté hostování, furt je to tvůj kmenový hráč, takže každý rok standardně odepíšeš poměrnou částku, na druhé straně vykážeš příjem ve výši buď 20 mega (tady si nejsem jistý, pokud by šlo o roční hostování, které se bude každé léto prodlužovat, tak 20 mega, pokud rovnou o tříleté s daným poplatkem 60 mega, tak asi vše rovnou) nebo těch 60 mega.

Reagovat
vitasrp

Samozřejmě záleží, za kolik je prodáš, u těch mladých hráčů se furt tak nějak čeká, že budou mít nějakou resale value. Ale ztrátu bychom tam vykázali stoprocentně, to je jasný.

A on to nemá být cheat kód ani nějaký podvádění, prostě hráč má smlouvu na 7 let, tak odepisuješ 7 let. Ročně máš v účetnictví nižší odpis, kompenzuje se to tím, že se vážeš hráči platit určitou sumu po delší dobu. Když se podepsal hráč na 5 let a po 2 letech prodloužil o dalších 5 let, tak si ho taky odepisoval po dobu 7 let (byť ty první 2 roky byl ten odpis samozřejmě vyšší).

Stejně tak hráč dostane (velmi pravděpodobně) nižší plat, než kdyby podepisoval na 4 nebo 5 let (protože klub se uvazuje platit delší dobu, takže ta zátěž je vyšší), kompenzuje se to ale větší jistotou. Zraníš se, vysereš se na to, z nějakýho důvodu ti to nepůjde a budeš Drinkwater, tak stejně seš zajištěnej na dlouhou dobu.

Má to určitý plusy, určitý mínusy a je na klubu, aby si zvážil, zda se tohle vyplatí.

Reagovat
Dawon

Reagovat
M0rb1D4S

Za Ziyecha nedostaneme ani 20. Loftus-Cheek a Pulisic maji rok do konce smlouvy. U Lukakua budeme rádi, když se ho zbavíme aspoň zadarmo, protože ani v tom Interu už mu to nejde. Za Broju bychom mohli dostat solidní peníze, ale zase bych nerad, aby jsme ho pouštěli

A u Chalobaha upřímně nevím, ale je to hráč, který by se hodil do nějakého týmu ze středu tabulky, takže kolem 20 by stát mohl.

Reagovat
icemike

10 bodů na ligu Mistrů, Tak se ukažte

Reagovat
Kinky7

Už se těším na tu krásně pokryteckou diskusi fanoušků Chelsea na téma Pep a jeho Pokémoni až v létě přijde Bellingham či Bellingham s Maddisonem

Reagovat
Irek

A co nějaké finanční fair play?

Reagovat
fenixLFC

Zrusit, aj tak je to kravina

Reagovat
Luc-Luc

Co to je za ulet ten prestupak chelsea? Jaktoze to proslo pres ffp?

Reagovat
vitasrp

Však přes FFP zatím nic neprošlo, výsledky za letošní sezónu budou zveřejněny až za rok a podle toho to bude UEFA hodnotit.

Reagovat
Luc-Luc

Ja predpokladam, ze o ffp v chelsea vedi, ze neco takoveho existuje

Reagovat
vitasrp

Samozřejmě že jo a můžeš mít ztrátu za tříleté období až 90 mega, je tam dost velký manévrovací prostor.

Reagovat
Luc-Luc

Boehly me kazdopadne prekvapil, cekal jsem spis neco ve stylu Henryho a on utraci vic nez sejkove

Reagovat
Talker

Navíc se to rozpočítává na dobu smlouvy, takže ve výsledku nás dost možná Enzo bude stát méně po rozpočítání na roky, než Auba (pokud bude mít plat do nějakých 150k/w).

Reagovat
Svatej

Tohle je teprv ulet

Reagovat
celeb

Reagovat
madridcan

02:07 Jô na odchodu ze Saúdské Arábie

Nové angažmá si po týdnu opět hledá Jô, jenž opustil saúdskoarabský Al-Jabalain FC. Pětatřicetiletý útočník nikdy nenaplnil pověst jednoho z největších brazilských talentů.

Vybavili ste ho

Reagovat
dextroza_m

Jo

Reagovat
VersaceChain

legenda mojeho FM savu za CSKA

Reagovat
Raff81

Škoda no...na první pohled působil jako sympaťák

Reagovat
smazaný uživatel

Taky to je sympatak

Reagovat
Talker

Brutální přestupák. Dotáhli jsme první varianutu na několik pozic, to se předtím prostě nedělo. Boehly a Eghbali udělali všechno pro to, abychom byli úspěšní. Teď je otázka, jak se povedla práce skautům a těm, kteří mají ten tým budovat co se týče nějakého systému.

Nejvíce mě asi těší zrovna dvojice přestupů Jorginho-Enzo, přičemž Enza jsem vůbec nechtěl kvůli cenovce, ale čert to vem. Jsem rád, že jsme nepodepsali s Jorginhem novou smlouvu - ne kvůli kvalitě, ale kvůli tomu, že fakt byla potřeba přestavba té zálohy a už ho tam prostě vidět nechci, protože mě to ubíjí.

Jsem na něj zvědavý, viděl jsem ho hrát ve 2 zápasech na MS, kde mě zaujali jiní hráči, ale tak snad bude skvělý. Čísla vypadají výborně, byť z menší ligy. Kdyby přicházel z Německa nebo Itálie, tak řeknu, že jsme pravděpodobně spláchli peníze do hajzlu, protože odtamtud nám přestupy prostě nejdou.

Celkově se těším

Reagovat
hona.kub

Co je na tom přestupáku brutálního? Vždyť sme nakoupili vše co má ruce a nohy a budeme se snažit z toho udělat tým. To je jak nějakej scénář z CSM, kdy máš neomezenej budget.

Člověk se začal radovat, že se v Chelsea jakž takž razí nějaká koncepce a pak se to opět zabije nesmyslným vyhazováním peněz za 1-2year stars.

Reagovat
Talker

Hele brutální z pohledu, že prostě přišly první varianty.

Reagovat
JohnnyBravo

Jen by mě zajímalo kolik z těch posil si reálně vybral Potter, že mu sedí do týmu a kolik jich prostě jen koupilo vedení, aby uspokojilo fanoušky?

Reagovat
Hunt

Reagovat
PP

Dyť je to ale hnus co předvádíte. Každý tady pičoval na City, že si koupí koho chtějí a za jaké částky, vy během 3-4 let jdete prakticky podruhé obměnit celý kádr až na obranu.

Já vím, že vy fanoušci za to nemůžete, ale toto je fakt moc

Reagovat
fenixLFC

A co ti na tom konkretne vadi? Proste ked ma niekto peniaze nech nakuoi vo chce. Ako vidime u chelsea ebo v minulosto evertonu, nie vzdy to staci. Proste zrusit FFP a nech si kazdy kupuje kolko chce

Reagovat
PP

Já si nedělám iluze o tom, že je fotbal více sport než byznys.. Ale za mě by se ty nůžky měly pomalu zavírat a ne je ještě více otevírat. Takže když za rok a půl to nějakému týmu nevyjde, tak si nakoupí 10 nových hráčů jen proto, že může? Kde je nějaká koncepce, fair play a koneckonců u pro ty hráče to nemůže být příjemné.. vadí mi to z principu. Jako bys hrál FMko s cheatama..

Reagovat
DavorSuker

V cem presne Chelsea cheatuje prosimte? Napis zivotopis a bez vedeni Chelsea poradit co s financema... je tam novej majitel a proste to tam chce ze startu napumpovat... podle me o tom vis uplny hovno s prominutim.. ten tym ma ted potencial jako krava a v dalsich letech urcite nebude potreba utratit kazdej prestupak 300 micu.

Reagovat
PP

přes 600mil liber za jeden přestupák? Vždyť to je šílenost. A narážím na urážky a posměšky na City či PSG, které za to nikdo nemá rád a nenechala se na nich nit suchá. Toto je prostě kupování si titulu a osobně mě to sere, protože mám Chelsea po Arsenalu a Poolu rád.

Reagovat
icka

Prvne by ses mel naucit jak funguje FFp a uctovani. Mluvis z cesty

Reagovat
PP

a ty se nauč číst.. Já jsem nikde nezmínil ani nemyslel FFP, účetnictví jsem vystudoval, byť mě nebaví a nesnáším ho. Já to beru ze sportovní stránky, která se mi prostě ekluje.

Reagovat
xjert02

Reagovat
fenixLFC

Sorry ale fair play neznamena to ze niekto bude nakupovat menej preto aby mal niekto iny vacsiu sancu. Nie je na tom ziaden cheat. Ked nevyjdu ti hracibtak pojdu inam za menej a posilnia ine timy. Na svete neexistuje iba 11 top hracov takze vzfy bude viac timov co o to mozu bojovat. FFP nevedie k zaviraniu nuzek ale naopak k tomu ze tie mensie kluby nemaju sancu ist hore lebo bez penazi to nejde. Bez FFP pride viac kapitalu aj do dalsich klubov a kvalita bude este vyssia. Snad to valcovanie PL ostatnych lig bude pokracovat dalej

Reagovat
Luc-Luc

Muze, ale trva to dyl. Za me to cheat jak prase je, vzdyt je to jak in game platby nebo jak se to jmenuje u video her...klub ma bud stesti na majitele (City, Chelsea, Newcastle) nebo smulu a musi spolehat na tvrdou praci na hristi i mimo nej (Liverpool). Svet neni spravedlivej, ale tvrdit, ze bez FFP by byl spravedlivejsi je hodne wtf.

Reagovat
Talker

Férové by bylo, kdyby se začínalo každý rok od nuly s draftem, jinak vždy bude mít někdo výhodu - ten s rozhazovačným majitelem, ten s obrovským stadionem, ten, který "měl štěstí" na trenéra/generaci několik dekád zpátky, kdy si vybudoval základnu fanoušků a žije z toho i 3 dekády bez titulu v lize...

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
Ranoth

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
celeb

Pozeral som par poslednych zapasov CFC a ono to vobec take zle herne nebolo. Najdolezitejsie IMO bolo nahradit pomaleho Jorginha niekym lepsim. Dost som rozmyslal, ci by to nemohol byt Hojbjerg, ktory je vacsim bojovnikom a rychlejsi, pritom ta zmena by pre ostatnych hracov nemusela byt az taka velka. Ale asi bez sance, zeby vam ho Levy pustil v strede sezony. Fakt by som bol zvedavy, ako by ste hrali s nim namiesto s Jorginhom.

Uz len dufat, ze sa vam preberie Mount pri Enzovi.

Reagovat
Talker

Za mě největší průser posledních let je to, že nemáme jediného hráče hlouběji v poli, který by byl schopný poslat průnikovou přihrávku. Tomu je nejblíže Silva (a pak vytažení krajní beci, když jsou zdraví).

My prostě máme problém zrychlit hru bez toho, aby si seběhl nějaký hráč do hloubky a v tu chvíli zas chybí nahoře.

On to třeba Kante nebo Kova vyveze, jenže pak zase přesně přihrát do běhu je problém pro ně. Kante je alespoň tak kvalitní v soubojích a celkově v té hře, že je to jedno. Jenže Kova prostě má "jen" ty průniky skrz.

Reagovat
celeb

na MS bol Kovacic skvely. Dufajte, ze mu to vydrzi. On inak vyzera, ze uz pomaly fotbalovo aj mentalne dospel a konecne zacne dodavat to, co sa od neho uz roky ocakavalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teď budu opravdu sledovat ten jejich vývoj, protože vyvalit takové prachy za tolik hráčů a teď postavit pouze 11hracu do základní sestavy z toho musí mít Potter hlavu jak pátrací balón

Reagovat
r.mrazik

Klasická Chelsea...klub k blití

Reagovat
bakasa

To je paklub ty vole. Borec s hodnotou 30 mega koupenej za 120 a místní ještě Boehlyho vynášej do nebes jakej je to borec, že dotáhl příchody všech přestupových cílů.

Takhle nakupovat pokemony za x násobek jejich ceny by zvládl aji Dežo tady on nás z Cejlu.

Stejnej flop jako všichni v tom seznamu TOP 5 nákupu v PL.

Reagovat
KingMaster13

A ještě takových borců nakoupili snad 10 tenhle přestupák

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
DavorSuker

Borec s hodnotou 30 mega kamo prober se z toho roku 2014...

Reagovat
Rizek

Tak před rokem ho Benfica koupila za 10 mega.

Jeho současná hodnota je na TM 55 mega.

Těch 30 není úplně od věci.

Reagovat
Svatej

Tzn jsi ty sam prestrelil i u TM skoro o dvojnasobek,

Reagovat
Rizek

já ne

Reagovat
Svatej

Číst jsem se naucil az nedavno, ber to tak..

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
PP

Mbappe opravdu flop není.. ale to je asi jediný.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak si to přečti ještě jednou a pak zpytuj svědomí.

Reagovat
PP

jaaaj, toho PL jsem si u příspěvku nevšimnul. Ale zpytovat svědomí?

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
Kinky7

aneb jak na sebe prasknout ze je clovek z štatlu

Reagovat
kaja900

Reagovat
KingMaster13

To je šílenej bordel ta Chelsea Tohle nemá šanci si sednout ani za 2 roky jak je teď ten kádr širokej, pak přijde tlak na vedení že utratily tolik peněz a výsledky nikde, budou se tam točit trenéři. Tohle postrádá jakoukoli rozumnou koncepci.

Reagovat
smazaný uživatel

To neni pravda

Reagovat
dextroza_m

To ukaze jen cas...

Reagovat
KingMaster13

Tolik nákupů jedno přestupové okno to je prostě špatně. Ten tým chce budovat postupně třeba po 2-3 posilách a ne tohle.

Reagovat
smazaný uživatel

A z čeho tak usuzuješ, že to je špatně? Jen proto, že si to myslíš, nebo ten tvůj názor má nějaké reálné základy? Co když si ti hráči sednou? Sehraje se základní jedenáctka, do toho tam bude konkurence, takže budou podávat o to lepší výkony apod.? To přece nemůžeš v tuhle chvíli vědět, jak na tom budou za 2 roky.

Reagovat
KingMaster13

Hele týmová chemie je dost velká problematika a ty tam musíš zasahovat do ní opatrně. Prostě historicky se koukni na jiné příklady v minulosti, tohle nikdy neudělalo dobrotu. Naposledy si vzpomenu třeba Spartu za jistého Itala kdy to byl úplně stejný chaos v nákupech jako teď Chelsea (zkoupím co můžu protože mám prachy....wow). Slavia po příchodu Číňanů taky nakupovala (musela) a taky to trvalo rok a půl než se začal hrát obstojný fotbal. Podívej na City, od 2008 do 2013 to postrádalo jakýkoli smysl a pořádný fotbal začali hrát až v sezoně 2012 kdy vyhráli titul. Ukaž mi nějaký tým kde jsi koupil během půl roku co zkoupil skoro novou jedenáctku a udělal úspěch Takový příklad prostě nenajdeš

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, takže ty jsi své tvrzení, že si to nesedne ani za dva roky podpořil tím, že to bude nějaký čas trvat, ale nakonec to bude dobré. Zrovna teda u Chelsea, která těmito nákupy, smlouvami na dlouhé roky atd. ukazuje, že to není jen momentální zalepení kádru, ale že s těmi hráči počítají dlouhodobě. Předpokládám, že jejich hlavní cíl této sezony bude se sehrát, utvořit nějakou základní 11ku a hlavně se ještě porvat o poháry, na což materiál mají. Z dlouhodobého hlediska pak z toho asi udělat vítězný tým, což mi u hráčů, které přivedli, nepřijde zas tak nereálné. Nemůžeš v tuhle chvíli vědět, jak to nakonec dopadne a promiň, ale srovnávat tohle se Spartou pod tím šaškem…

Reagovat
Ladas321

Reagovat
Ladas321

Je to naprostá pravda. Je to práce bez koncepce.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevidis do toho, tak to nekomentuj ukaze cas, uvidíš

Reagovat
Ladas321

Uvidíme ten obrovský neúspěch.

Reagovat
Maximm9

Vzdyt Chelsea ma 11hracu na marodce, polovicka z toho jsou kolena atd...

U nekterych hracu se zjistuje, ze na tu Chelsea prosne nemaji (Conor) a dalsi hraci u nas uz od leta nechteji byt (Pulisic,Ziyech), tak co maji delat ? Tohle jsou nakupy proste do dalsi sezony, aby se Chelsea vyhnula se s nim tahat s dalsima 5 klubama

Reagovat
KingMaster13

A co se stane až se ti hráči uzdraví? Liverpool měl taky sezonu že se jim zranilo vše co mohlo a neřešili to takto zběsilými nákupy. Neříkám že je špatně nenakupovat, rozhodně Chelsea posílit potřebovala ale přivést během půl roku přes 10 hráčů je prostě šílenost

Reagovat
icemike

Reagovat
JohnnyBravo

Ale údajně mají vyjednávání na skvělý úrovni zaplatit někoho výkupku nebo nabídnout x-násobek jeho ceny, to chce hodně skills

Reagovat
KingMaster13

Tak co si budeme je to nejjednodušší cesta Nemusíš se s nikým bavit. Nicméně za ty částky co kupují se nemůžou ostatním smát

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Ladas321

Reagovat
Dirtyfoxx420

Benfica si jede jinej byznys

Za to ta Chelsea snad přebrala moc kokeše, takový rakety, blázni

Reagovat
Maximm9

Cely prestupak se mluvi, jak je ten deal hotovo a az se to stane, tak si jsem kazdy prijde vylit srdicko

Jako nebudu lhat, jsou to silene penize a pokud se podivam na ty prestupy top5 PL, tak je to jeden flop vedle druheho, takze mi z tohoto prestupu nevychazi nic jineho

Nastesti mame na pristi leto pripraveno nekolik pokemonu k prodeji, tak tu castku 500mega trosku zkratime. Pokud teda pristi leto neutratime dalsich 300mega..

Reagovat
JohnnyBravo

Na tohle jsem docela zvědavej, myslím ty prodeje. Při tom jak Chelsea rozhazuje, si nemyslím, že jim každej bude chtít dát nějakou pálku za ty nepotřebný hráče, kterejch se budou potřebovat zbavit

Reagovat
Higi

Otázka koho budou chtít prodat... Everton nabízel 45 mega teď za Gallaghera, to je třeba hráč, za kterého těch 40 mega můžou klidně dostat, hodně lidí tu píše že to je přestřel... Ale je to Angličan, ročník 2000, a pro takových 10-12 klubů v PL by to byla podlemně velká posila, viz. jeho výkony v Crystal Palace....

Jinak moc nevím za koho ty peníze budou chtít dostat, Aubameyang a Ziyech, tam dohromady neočekávám víc než 25-30 mega... No a otázka co zamýšlí třeba s Kovacicem, Kantemu vyprší smlouva...

A pár lidí tu píše prodej Mounta a Havertze, to se mi zdá nepravděpodobné, ale třeba to tak bude... Tak za ty dva by určitě dostali pěkný peníz... Nebo za jednoho z nich, ale Mount nikam nepůjde podlemně, to bych se dost divil...

No a ještě tu je žolík Lukaku

Reagovat
Maximm9

No, osobne bych to videl na Conora, Pulisic treba 20mega, Ziyech mel dobre MS, tam muzeme klidne 30mega dsotat, Aubu to ani nema cenu pocitat, Hudson Odoi mozna taky prodaji, Lukaku bode bolet, ale min 50mega za nej porad dsotaneme.

Neco tam je, ale obavam se, ze Boehly je pripravveny to v lete zase roztocit. Ale neverim, ze to co delaji, tak nemaji poradne promysleno a propocitano, aby to Chelsea proslo

Reagovat
Kluivert9

30 za Ziyeche? Za tolik šel do Chelsea v nejlepší formě.

Reagovat
Rezan

naopak, každej bude cítit, že Chelsea musí prodávat a cena těch hráčů půjde ještě dolů.

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
kissak

Teď jen, aby nové posily nezaplnily již tak početnou marodku. EPL prověří jejich fyzickou a zdravotní připravenost.

Reagovat
Miguel19

Jak je to s registrací do LM? Můžou nastoupit všichni nově příchozí nebo lze doregistrovat pouze jednoho co už ji hrál?

Reagovat
M0rb1D4S

Můžeš registrovat i hráče, kteří už jí hráli letos, ale maximálně 3 nové hráče

Reagovat
Miguel19

Reagovat
M0rb1D4S

Průser je, vybrat z těch všech hráčů jenom 3. Určitě Badiashile, Enzo, ale koho z těch všech vybrat do útoku

Reagovat
Svatej

Ja odhaduju naopak Enza, Mudryka a Felixe. Prvni dva kvuli investici, třetího kvuli budoucnosti.

Koulibaly, Silva, Chalo, a případně Azpi do tříčlenný obrany by mohli Potterovi stačit, ale třeba se rozhodne "po tvym".

Reagovat
Svatej

Fofana ještě vlastně. Felix navic nejen pro budoucnost, ale hlavne pro kvalitu, kterou si myslim, ze ma z příchodu největší

Reagovat
masly008

Mudryk?

Reagovat
Miguel19

Za mě určitě Enzo, Felix, Mudryk.

Reagovat
icka

Reagovat
Shevchenko

Vymrdany klub

Reagovat
Side

Reagovat
icka

Reagovat
Busby babes

https://swissramble.substack.com/p/will-chelseas-transfer-spend-break

dam to teda jeste sem. Clanek o tom, jak Chelsea obchazi FFP.

Reagovat
Kinky7

chapu ten clanek spravne ze pokud se nedostane chelsea do LM tak to bude v budoucnu s FPP o hubu?

Reagovat
Svatej

Nevim co se týká peněz obecne, ale pro zajímavost dodam, že Boehly zacal implementovat do smluv podminky o snížení platu v případě absence LM. To by klubu ulehčilo

Reagovat
Maximm9

Diky za ten clanek, ktery me vlastne uklidnil a mel by si ho precist uplne kazdy

Lidi vetsinou jenom vidi, jak ty kluby utraci, ale vubec uz nekoukaji na ty ohromne zisky za Tv prava, sponzory a u Chelsea ten prodej mladych hracu.

A kolik penez delaji vlastne platy tech hracu, tak to je mazec. Zadarmo nam odesel Rudiger s Christensenem a nasi kase to vlastne ulehcilo.

Kazdopadne jestli neudelame nejakou tu evropu, tak ty penize budou chybet, ale to jsou takove castky, ze se to proste odepise nekde jinde.

Reagovat
r.mrazik

Most importantly, if they fail to qualify for the Champions League, then all bets are off.

Reagovat
Maximm9

No, kdyby doslo na nejhorsi :

Even when the fine was as much as €65m (for Paris Saint-Germain), only a small amount of the settlement was paid immediately (€10m) with the remaining €55m conditional. This would depend on future compliance with targets and Chelsea’s board would be confident of better figures in the future.

Boehly’s consortium might consider such a penalty to effectively be a cost of doing business and worth paying if it allows them to build a squad capable of challenging at the highest levels.

Reagovat
r.mrazik

jj, ty pravidla FFP jsou celkem srandovni

Reagovat
Bakary3

To je směšný

Když si vezmu Benficu, která si řekne dáme mu do smlouvy výkupku nakej nesmysl...

A pak přijde Chelsea a položí to na stůl

V kombinaci těch dlouhých smluv - tady zas 8.5 roku - a obřích výdajů to smrdí zase pěkným banem

Reagovat
mesyas

já si myslím, že v létě přitáhnout ještě toho Rice/Caiceda a pak přijde ban na 100%.

Reagovat
Greny

Za co chceš dávat ban, když se pravděpodobně nic neporušuje jen se našla nějaká mezera v pravidlech

Reagovat
icka

Za co chces davat ban, kdyz to je vse dle pravidel?

Reagovat
Bakary3

Jo, četl jsem, jak s tím Boehly vychcal téma dlouhýma smlouvama, čímž rozložil přestupní částku a je to tak vlastně ok...

Tak uvidíme, to by asi musel jen podobným tempem pokračovat v dalších prestupacich, kdy se mu tam i tak ty rozložený částky začnou kumulovat

Reagovat
Busby babes

Jinak teda Chelsea privedla velmi talentovaneho mladeho hrace s velkym stropem. Je to 120 milionovy hrac? samozrejme, ze neni. Ale ma potencial jim byt, za to Chelsea plati.

Reagovat
Greny

Já jsem za ty přestupy teď rád, sezóna je v podstatě odpiskana, mají půlrok na to se sehrát a třeba letos se soustředit už jen na LM...

V éře čekám že dojde max Nkunku, nevím co ten Felix a přijdou odchody...

Každopádně půlrok je dost na to aby si ten tým zvykl na nějaký systém, návyky atd

Reagovat
martin.b

Navíc si jsou moc dobře vědomi, že v létě by o něj stálo víc klubů.

Reagovat
Svatej

Tpč, musim projit 150 komentářů abych narazil na první mimo modraky, kterej je něčím odlišnej a neblije

Beztak to delas jen jako kalkul kvuli Antonymu, abychom se citili, ze v tom aspon tady jedem s vama

Reagovat
Swarley

Reagovat
Busby babes

Tak Antony je stejne pripad. Jen se tu na nej blije vic, ale dej Enzovi dva prumerny vykony a bude na tom stejne.

Reagovat
Trapper

Reagovat
J0EL

Reagovat
TopinB

Reagovat
Manik...

Reagovat
krisa

Reagovat
icka

Reagovat
FUnk

pogba vibes

Reagovat
mesyas

Zbavili se Abramoviče a přišel ještě šílenější amík s mafiánem Eghbalim.

Reagovat
O.Giroud

Chudak Potter, ten bude teraz ešte pod väčším tlakom.

Reagovat
masly008

Pod žádným tlakem nebude. Je to Chelsea, v létě poletí.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano je to Chelsea, ale tohle praktikoval Roman chytraku

Reagovat
smazaný uživatel

Otázka zní, zda se těmi přestupy mají nás bát soupeři nebo se máme bát my.

Reagovat
Freedo

Je fakt hustý, jakou pozici na trhu získala Benfica, že si může dovolit nastavit takový výkupky a týmy to prostě zaplatí, nebo nemají nic. Když se tak zamyslím, tak úplně nevím, kdy nastal ten předěl, jestli tam nastoupil někdo nový do vedení. Protože ještě před pár lety to takové nebylo. A pak prodeje Felixe, Darwina. Kdyby si o tolik řeklo třeba Porto, tak to nikdy nedostane.

Reagovat
Busby babes

tak uz to tak maji minimalne 15 let. Di Maria za 33, Matic za 45, Witsel za 40, Renato za 35...

Reagovat
Freedo

No ale ty částky, co jsi vypsal, nejsou až tak astronomické. Ani v té době nebyly. Teď už to vše je kolem 100 mega.

Reagovat
KingMaster13

Porto prodává taky za dobrý pálky A Sporting to umí taky. 120 asi ne ale něco kolem 100 nebo 90 by dokázali z těch týmů dostat a i to je dost dobré

Reagovat
Freedo

Porto nejvíc prodalo za 50 Militaa a Sporting Bruna za 63. A nevím, jestli by jim tolik ostatní týmy zaplatily jako Benfice, kdyby si třeba Porto řeklo o 90 za Vitinhu, kterej šel do PSG. Ale tak samozřejmě Enzo se ukázal na MS, kde jeho tým vyhrál celej turnaj, takže svým způsobem větší majstrštyk bylo prodat za tolik Felixe.

Reagovat
KingMaster13

Počkej počkej Hulk? Falcao? James? To mi neříkej že stáli "jen" do 50 Jsem si myslel že minimálně takovej Falcao stál tak 80

Reagovat
KingMaster13

Tak to je šílený Já furt měl za to že šli za hrozný pálky ale evidentně před 10 lety to byly pálky ale přitom mi to dnes přijde jako úplný nic až tomu nemůžu věřit

Reagovat
ACSMan

James a Falcao šli za pálky ale jeden do Monaca a druhý do Realu

Reagovat
Benfica

Zlom nastal v tom, ze Benfica nepotrebuje predavat hracov, aby sa ekonomicky udrzala.. dostat niekoho od nas bude stale tazsie

Reagovat
Freedo

No a to se stalo kvůli čemu? Noví majitelé?

Reagovat
Benfica

Nie majitelia sme stale my socios (uz aj ja ).. akurat v 2002 sa prezident stal Vieira, ktory je obchodni, a dost dobry).. on vedel ako treba spravit ziskovy obchod.. postavil sa novy stadion (ktory uz je 100% SLB sad), vytvorila sa Benfica TV - najvacsi zdroj prijmov, BTV vysiela vsetky domace zapasi live ako jednina v Portugalsku (co nema ziadny iny velky klub na svete), chvilu dokonca bezala aj BTV 2 ked tam bezala aj Anglicka liga.. (TV uz je tiez 100% vo vlastnictve SLB sad). A potom este dalsie sluzby (v turizme, poistovnictve, bankovnictve..) spravilo sa vela veci pomimo, aby sa zarabalo.. to sa potom robilo az do konca ery Vieiru, lebo on sa takto obchodnicki staval aj k futbalu. Co prisiel Rui Costa tak sa zmenilo to, ze hraci uz nebudu len tak na predaj.. zmenil sa v podstate koncept z financneho na sportovy

Reagovat
Lemond Laws

Šílený...

Reagovat
bandwagoner

Přijde mi trochu vtipná ta kritika Chelsea. Není to tak dlouho, co tady bylo hodně lidí přesvědčeno o tom, že s odchodem Romana Chelsea spadne do Champu, nebo v lepším případě okamžitě zkrachuje. A teď jsou naopak skoro všichni pohoršený nad tím, že utrácíme ještě víc než za Romana.

Výkonnostně jsme na tom teď hrozně, ale vedení do klubu investuje a je vidět jasná snaha o návrat na vrchol. Jsou velký kluby, kterým ten návrat trval několik let a Bohley se to snaží urychlit i prostřednictvím tohodle šílenýho přestupáku.

Uvidíme v průběhu příští sezóny, jestli tenhle plán vyjde. Ale za mě je pozitivní, že jdeme po hráčích, který vedení identifikovalo jako první volby a zároveň to vypadá, že se nebráníme ani menší čistce, což by mohlo zlepšit i atmosféru v kabině.

Reagovat
r.mrazik

no...s tolika hraci tam ted musi byt nadherna atmosfera...vcetne neprestupu Ziyecha

ale mas pravdu. vtipny to je,ze chelsea zustal paklub i s novym majitelem

Reagovat
Svatej

Hele co se tyka atnosfery, ta prej byla na hovno uz snad rok. Hraci si spolu moc nesedli, byli si cizí a tak, zjevně prostě špatná chemie. Kdyz na to budu hledet optimisticky, tak výměna toho kadru za jinej by mohla pomoct.lio, nez se to snažit lepit tam, kde si to v tom složení zjevně nesedlo jak fotbalove, tak osobnostně

Reagovat
r.mrazik

ja si pamatuju,jak to bylo ve sparte a slavii,kdyz kupovali hrace jak pokemony...vytvoreni tymu netrva jedno leto,ale je to prave na rok/roky...

ono kdyz jich tam ted bude zase vice,tak tu chemii taky jen tak neudelas a budes s tim muset sezonu/dve pracovat

Reagovat
Svatej

Ji to je pravda, nicméně tihle kluci tam spolu byli dva roky vkuse kazdej den a většina z nich přišla najednou. Běžně v novy práci stačí měsíc dva a už se da na něčem stavět, tady to prostě muselo bejt v prdeli

Reagovat
r.mrazik

tojo...jenze...co je vlastne jadro tymu chelsea? nejaka osa...ta tam vlastne ted skoro neni a nez se nejaka vytvori,tak to proste zabere nejaky cas

a nebo se vesmir posere a bude na to stacit jaro...ale snad ne...chelsea si nic dobreho nezaslouzi

Reagovat
bandwagoner

Tak Ziyecha ma ted resit nejaka LFP komise,, takze je mala sance, ze vypadne

Ale jak pisu, tak i ta atmosfera je snad prislib do budoucna. Navic s nasi marodkou asi nebude v soucansny dobe tak velkej pocet hracu, ktery jsou zhrzeny, ze nehrajou. A v lete se to snad jeste procisti.

Reagovat
xjert02

Reagovat
Svatej

Reagovat
Golasso

Moc teda nechápu, jaký je tvůj protiargument téhle kritice.

Jakože "hahaha, vy jste si mysleli, že náš rusáckýma prachama z průměru vytažený klub teď půjde ke dnu a my jen nahradili rusáckýho oligarchu jiným magorem, shame on you"? Tak jo, no

Reagovat
bandwagoner

Tak třeba to, že nový vedení je tam krátce a zatím to vypadá, že místo snahy postupně nakupovat a v horizontu několika let znova vyhrát velkou trofej, prostě narvali ranec za mladý hráče najednou. Tudíž je ještě brzo tuhle strategii kompletně shazovat a odsuzovat. Pokud třeba do tří let nic nevyhrajeme a ani nebudeme hrát o titul, tak samozřejmě budu tuhle strategii považovat za neúspěšnou. Zvlášť když do kádru mezitim nasypeme další stamiliony.

Ale třeba když kouknu na Arsenal, Liverpool nebo i United. Tak jak dlouho trvalo/bude trvat, než vyhrajou velkou trofej (PL nebo LM) a kolik peněz mezitím tyhle kluby utratili. Arsenal i když teď vyhraje ligu, tak to bude po 20 letech? United ligu asi tenhle rok nevyhrajou a za posledních 10 proběhlo několik obměn. Liverpoolu návrat taky trval dlouho a nebyl zadarmo.

Bohley celkem riskuje touhle all-in strategií, ale dal bych tomu čas, než to celý odsoudíme.

Reagovat
Golasso

Jenže kritikům většinou nejde o funkčnost té vaší strategie, spíš jde o ten "etický aspekt" (nevím, jak líp to nazvat) toho celého. Tudíž pokud vám to dopadne, tak se bude prskat ještě víc.

Přiznám se, že nevím, jak moc Boehly riskuje. Pokud má Chelsea jako srandu bokem (jako Abramovic), tak si jenom hraje a nic moc neriskuje. Pokud je to pro něj reálně investice, ze které musí něco vytřískat, aby se zaplatila, tak klobouk dolů.

Reagovat
vitasrp

Je to Američan a zastupuje konsorcium, určitě to nemá jako srandu, že bude vyhazovat prachy stylem no a co. Minimálně potřebuje, aby tomu klubu rostla hodnota, aby mohl v případě prodeje za nějaký časový horizont něco vydělat.

Reagovat
Golasso

Pokud tak reálně podnikají, to je jiná

Reagovat
bandwagoner

A etický aspekt je to, že koupit najednou víc drahejch (někdy i předraženejch) hráčů je lepší, než to rozložit na několik přestupovejch období? Nebo je problém délka těch smluv a FFP?

A sám Bohley není ani šejk ani oligarcha, takže on určitě riskuje, když odsouhlasí velký investice a nemá jistotu, že se vrátěj.

Reagovat
Rizek

Tržní hodnota kádrů:

PL 10,3 mld E

PD 4,8 mld E

SA 4,5 mld E

BL 4,3 mld E

L1 3,4 mld E

To je neuvěřitelně odskočené.

Reagovat
bandwagoner

z L1 bude tak tretina celkovy hodnoty PSG

Reagovat
Rizek

27 %

Reagovat
Dufan

A z toho 25 Kylián

Reagovat
Svatej

Po prestupaku mame tak 10% ty hodnoty ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Po přestupáku budeme mít nejhodnotnější kádr na světě

Reagovat
Rizek

vy a City 10 %

Reagovat
jackinho10

Nevi nekdo jak se rozdeluje ta castka za prestup do delky smlouvy kvuli FFP? To jako kdyz ten hrac stoji 100mega a podepise smlouvu na 10let, tak je to naklad 10mega/rok + plat? A kdyz treba po dvou letech podepise novou smlouvu s vyssim platem treba uz jen na 3 roky, tak se ta zbyvajici castka za prestup rozpocitam mezi ty tri roky? Nebo eventualne kdyz podepise na 15 let, tak se rozpocita na 15let?

Reagovat
Svatej

Presne jak pises, vcetne toho prodloužení

Reagovat
vitasrp

Prostě amortizuješ podle délky kontraktu, ta ti říká, jak dlouho "plánuješ" toho hráče využívat, takže poměrově pak odepisuješ část té hodnoty.

Reagovat
Rizek

proto tak dlouhý smlouvy. Ale je to další obcházení pravidel. Nic proti vám - je to tak nastavené, tak to využíváte.

Reagovat
Greny

Jaké obcházení pravidel? Co není zakázané je povolene

Reagovat
Maximm9

Vzdyt to neni nic zakazaneho, jenom s tim nikdo jiny neprisel. A ani se nedivim, ze Beohly s tim prisel, kdyz vlastni nekolik americkych klubu v ruznych sportech a v USA je tohle uplne normalni. I v NHL hraci dostavavji smlouvy na 10let atd..

Reagovat
r.mrazik

v NHL je max 8 let...

Reagovat
Kovi81

Ale není to tak dávno, kdy nebylo. Kontrakty Oveckina s Crosbym byly podepsaný ještě před tímhle limitem, to snad bylo na 12/13 let

Reagovat
r.mrazik

tusim,ze se to menilo po te vylude 2004-05

jdu googlit

Reagovat
Kovi81

Stopro později, oveckin s crosbym vlezli do ligy 05/06 a tři roky jim běžela novackovska smlouva

Reagovat
r.mrazik

pravda...v tom pripade po posledni vyluce 2012-13 se to upravilo

Reagovat
masly008

myslím že se to neopravovalo po výluce, ale po té megasmlouvě pro Kovalčuka od Devils.

Reagovat
Kovi81

To je dost možné, ja už si to úplně přesně nepamatuju, ale takových smluv bylo víc. Například Hossova v Chicagu se taky rozebirala.

Reagovat
r.mrazik

ne, kovalchuk byl rok 2010

hossa taky kolem roku 2010

podminky pro uzavirani smluv se menili vzdy v nove kolektivni smlouve...jen tak behem roku to neslo

takze upraveni podminek na 7 let jako free agent a 8 let ve stavajicim klubu bylo v kolektivni smlouve po te vyluce 2012-13

tyhle megasmlouvy byly pricina toho omezeni,ale az v te nove koletivni smlouve

Reagovat
Kovi81

Reagovat
masly008

Reagovat
r.mrazik

https://nhl.cz/petr-adler-mariana-hossu-zradilo-zdravi/5012889

z clanku o Hossovi

"V roce 2009 se mužstvo s Hossou domluvilo na nové smlouvě. Její platnost je 12 let. Celková částka, již se Blackhawks zavázali vyplatit činí něco přes 63 milióny dolarů. Roční průměr tedy je něco přes pět a čtvrt miliónů.

Nová kolektivní smlouva (ta z roku 2013) podobné dohody zatrhla, avšak ty, které mužstva uzavřela před tím, platí, to se nedá svítit."

jeste mi pamet slouzi celkem oukej

Reagovat
Kokesh

Tohle je vždy úžasná debata. Myslím, tuším, komentáře odskakané několik minut...přitom každý z vás i před tím než to napíše si to vygooglí za sekundu...ale musí se o tom diskutovat

Reagovat
r.mrazik

to teda jo...a nejlepsi jsou ty chytraci,co prijdou delat chytry,jak a o cem by se melo diskutovat a googlit

Reagovat
Greny

Rick Dipietro měl snad na 15 let smlouvu

Reagovat
icka

a jak se museli chytat pak za hlavu

Reagovat
r.mrazik

tojo...na druhou stranu,kdyby nemel to zraneni,tak by to byl skvely podpis

Reagovat
fenixLFC

Nie je to ziadne obchadzaniw pravidiel

Reagovat
martin.b

Drahej, ale už teď skvělej hráč s obrovským potenciálem... Chelsea si byla vědoma, že Bellinghama nezíská, Rice je hype a skočila po Enzovi, my se denně modlíme ať si nás Jude vybere když skončíme osmý a v létě skončíme u tragickýho nunese za 50m.

Reagovat
Maximm9

Hele ja si myslim, ze ten Bellingham by do Live nesel ani i kdyby Live bojoval o titul. Nejak nevidim, cim by ho Live mohl presvedcit. To same si myslim o Chelsea, kdyby ho chtela.

Podle me Real misto Modrice nebo City za Bernarda.

Reagovat
r.mrazik

tym Liverpoolu nejspis uz svuj vrchol mel...Jude by si mel vybrat jiny tym,jestli chce hrat stale nahore

ale staly se i divnejsi veci,takze kdo vi,kde skonci

Reagovat
Svatej

Berem, enzo bude potřebovat backup

Reagovat
r.mrazik

jj,to by patrilo k tem divnejsim vecem

Reagovat
13

FFP by mělo podle mě dávat mnohem vetsi duraz na net spend spocivajici v cistem srovnavani prestupovych castek (bez vedlejsich kouzel s prijmama, sponzorama a ucetnictvim). Tomu co dela Chelsea a oba Manchestery poslednich deset let nejde dlouhodobe konkurovat zadnou koncepci. Pri tomhle mnozstvi mega prestupu je otazka casu nez trefi svuj jackpot. Kdyz se nakup nevydari, je jim to vlastne jedno. Zatimco u LFC bude napr Nunez dostavat sance dal a dal, protoze Klopp si nemuze dovolit takovy flop (za me v poradku, pokud by LFC nefungoval v realite, kde Chelsea, City a United jedou na tehle vlne).

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Busby babes

mel by pak vyhodu zas nekdo jinej. My treba neumime prodavat hrace, tak bychom byli biti. muzes rict, ze to je v poradku, ze proste tymy, co to delaj lepe, tak jsou odmeneny. ale to same plati u nas treba pro to, jake mame prijmy. je to odmena za to, ze jsme to hlavne v minulosti delali dobre a vybudovali si silnej komercni prijem...

Reagovat
13

U vas jeste dejme tomu, kdyz si na to vydelate jinak, ale co city, kde to delaji pres spriznene spolecnosti sejka? Castky za prestupy a hostovani hrazene jinym klubum a prijate od jinych klubu jsou nejsnaze uchopitelne hledisko a melo by hrat prim.

Reagovat
vitasrp

Za posledních 8 let jste například v Premier League daleko úspěšnější než nějaká Chelsea, vy jste tomu naopak konkurovat zvládali celkem v pohodě.

Reagovat
13

Jenže to je časově omezená výjimka z pravidla. Fotbal je o penězích, bohužel.

Reagovat
xjert02

Reagovat
Didier Drogba

Boehly dokazuje, ze jde utratit miliardy a mit kadr porad na hovno

Reagovat
vceradnesazitra

Chelsea si kope vlastní hrob a fans ostatních týmů na to s radostí koukají

Reagovat
Taiger

LOL, se mi líbí, jak všichni tu řeší peníze a kolik kdo stál, když se to minimálně první týdny zaplatí na dresech

Reagovat
Maximm9

V nike musi chrochtat blahem

Reagovat
krisa

Reagovat
sergi

Pekná, dlhodobá, systematická a koncept majúca práca na prestupovom trhu.

Reagovat
pantondavo

5 nejdražších přestupů je zároveň 5 nejhorších přestupů, good job PL

Reagovat
cristiano.K.

Masakr

Ale kdybych si měl vybrat Enza nebo Nuneze, tak beru Enza za tyhle prachy.

Reagovat
Godblesss

Benfika si povodila další velkoklub

Reagovat
Higi

Už teď se každopádně "těším" na léto, co se bude dít za věci

Rice - Liverpool, Tottenham po něm nepůjdou. City a United spíš ne, ale nevylučoval bych to.

Pravděpodobně skončí v Arsenalu nebo Chelsea...

Bellingham - tady to bude asi ještě dražší než Enzo? Real, Liverpool, City asi největší kandidáti. Ale nevylučoval bych ani Chelsea, že se o něj pokusí. Arsenal a United spíš ne..

Caicedo - pokud si týmy vyberou jiné hráče, dovedu si představit že by i zůstal, ale jinak to může být též dost žhavé zboží...

Další jména v létě těžko říct... ale rozhodně by bylo mega zajímavé, kdyby v létě ještě neměl prodlouženou smlouvu Rafael Leao v AC, tam by jim asi někdo zabrnkal na nervy...

Zubimendi s výkupkou 60 mega eur může být taky zajímavý hráč..

No a samozřejmě uvidíme koho všechno bude chtít pustit Chelsea... protože jestli se ještě rozhodnou pro nějaký úlety třeba do ofenzívy, tak by zároveň mohlo dojít k prodeji třeba Havertze, Conora atd... No jsem zvědavej, myslím že v létě se pojedou solidní bomby

Reagovat
Kovalsky

V súvislosti s Arsenalom sa často spomínal aj Zubimendi, def. záložník z Realu Sociedad. Mne by tam teda pasoval, výkupnú klauzulu ma 60 miliónov eur. Bellingham sa im asi nepodarí, uvidíme ako ten Rice a Caicedo, kde skončia... Každopádne súhlasím s tým, že nás čaká zaujímavé leto.

Reagovat
Acquanni

Jen by mě zajímalo, čistě jen zajímalo, bez jakékoli toxicity, proč fandím zrovna Charltonu a Oldhamu? Předpokládám, že nejsi úplně mladý ročník a Charlton si ještě zažil "na vrcholu", ale co Oldham? A oba týmy sleduješ? I zápasy? Jsem jen zvědavý, když jsem si na tebe kliknul a viděl tyhle dva týmy

Reagovat
matZz

Bellingham - City (nebo Real)

Caicedo - Liverpool

De Jong - ManU nebo Arsenal

Rice - Chelsea nebo Arsenal

takhle by mi to dávalo smysl

Reagovat
Greny

Tak doufám že nikdo z nich nepůjde za víc jak 60

Reagovat
matZz

za 60 možná tak ten Caicedo. Bellingham určitě přes 100.

Reagovat
FFA

De Jong berie v Barce nejaky sialen plat, nie? Nejakych 400-500k/w. To mu my nikdy nedame. U nas ma najviac Jesus 250k/w, potom Thomas 200k/w a nad 100k/w su len Odegard, Zini, Xhaka, White a Tierney. Jasne, teraz predlzil Martinelli a tam sa caka plat vyssi, to iste Saka a Saliba, ale co chcem povedat, ze ze De Jongovi viac ako 200k/w proste nedame...

Reagovat
matZz

hele to jsem napsal jenom kam by mi ten který hráč typově zapadl, vůbec neříkám, že se něco takovýho stane

Reagovat
FFA

Jasne, beriem. Ja len ze de Jong do AFC nie je moc realny scenar.

Reagovat
technecium

De Jong nikam nepujde, chytil se

Reagovat
r.mrazik

pro nas v MU tipuju na leto De Jonga...pripadne otukneme Judea a Rice,ale tam to nevyjde

Reagovat
Kenneth

James Rodriguez hadr.

Reagovat
technecium

SuperLiga je jediny reseni, jinak nemaji kluby z jinych zemi, ktere vlastni fanousci proti tymum vlastnenym miliardari zadnou sanci.

Reagovat
owner

Superliga je nesmysl, většina fanoušků nechce přijít o domácí ligu.

Reagovat
SIRBRANIKE

SL by sa hrala namiesto LM, domáce ligy by zostali.

Reagovat
owner

Nedovedu si to představit při té reakci klubů z minulosti, hodně klubů chtělo aby byli týmy hrající superligu vyloučeny z domácích soutěží.

Reagovat
Busby babes

a kde presne vlastni fanousci ty ostatni kluby? Tenhle argument je smesnej, zvlast jeste od fanouska Barcelony, kdyz vy domaci konkurenci financne drtite (spolecne s Realem) daleko vic a dlouhe roky, ale to je v pohode no...

https://twitter.com/Millar_Colin/status/1620720880690020353

tady to trochu popisuje

Premier League clubs accelerating spending amid financial cutbacks elsewhere will change football's ecosystem and is not to be celebrated. But lets not pretend football has not had increasingly barbaric financial imbalance within leagues for years that is equally unhealthy.

The "Super League already exists, its called the Premier League" argument is simplistic but not without economic truth. But the budget adventages of Barcelona, Real Madrid, PSG, Bayern Munich, Juventus compared to domestic rivals has been absurd for decades.

Reagovat
Svatej

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
LAM

Když je to anglicky tak to musí být pravda.

Jinak ti ale v té teorii něco nedochází. To že Barcelona s Realem měla obří výdaje proti zbytku ligy bylo a je také tím, že jsou to prostě dvě největší značky na světě a to o parník. Jedinej kdo se jim z Anglie může trochu přiblížit je United, ale nějaká Chelsea atd. se jim v tomhle ani trochu nepřibližuje.

Proto před Covidem Barcelona v příjmech atakovala 1 milardu eur. Problém byl ale v tom, že Bartomeu ty platy točil tak vysoko, že jakmile přišel menší výkyy, tak to šlo do....

Reagovat
Busby babes

desitky let finance dominujete lize a nebyl to problem, naopak jste delali co mohli abyste se zbytkem ligy co nejvic vyjebali... tak promin, ze me vas brek na tema: jinej tym utraci vic nez my moc nedojima. zvlast kdyz porad patrite dlouhodobe k tymum co utraci nejvic.

Reagovat
Svatej

Reagovat
Front hell

Reagovat
icka

Reagovat
TopinB

Reagovat
oddy

Reagovat
Greny

https://www.bilybalet.cz/pique-vydela-na-superpoharu-vice-nez-betis-kolik-dostane-real-madrid-a-barcelona/

Jak pak mají ostatní týmy v lize být konkurence schopné když top týmy si dělají co chteji

Reagovat
Svatej

Takže když jsou Real s Barcou největší znacky, zaslouží si to a je to takhle fer..

Kdyz se mimo jejich soutěž najde rovnou 20clenna skupina klubu s lepším marketingem, kterej z nich dělá to samy, co oni dělají z těch menších, tak je to problém? Já nějak nechápu,, v cem je jedno lepsi než druhý.

Reagovat
Busby babes

tuhle jsem videl zajimavou myslenku... jak moc za vzestupem PL dela Fantasy, kterou provozuje primo liga... coz nikde jinde neni.

Reagovat
TopinB

je k tomu někde článek?

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Bakary3

Aha, takže si neuvědomujeme, za v Barceloně měli chudáci vyšší výdaje...

Hned vzápětí uvedes, proč - protože se chovali jako totální picusove a dávali i ne top hráčům astronomický platy.

Tak to nás fakt mrzí tedy...

Barca je obří značka, obecně je asi i vzhledem ke klimatu a její historii vysněným týmem, z klubu špičky PL už se dá posunout asi jen tam a do Reálu.

Pořád měla velký sportovní úspěchy.

Stačilo jen nehospodařit jako úplný dementi a nebylo by pak proč brečet.

Reagovat
oddy

A čí je asi problém, že měly obří výdaje? Nebo je jako anglické kluby nemají?

Reagovat
Miguel19

Si ji založte.

Akorát bez klubů PL to žádná Superliga nebude.

Reagovat
Visca el barca

Však vy jste dost prodejný děvky na to, aby jste přilezli. Blbý pro Chelsea je, že v Superlize by nikoho nezajímala

Reagovat
Jordi Alba

Nemají k tomu zatím důvod. Nějaká myšlenka superligy bez týmů z PL je prostě k hovnu.

Reagovat
Visca el barca

Nejsou třeba. Pokud se přidá Itálie a Němci. Koho zajímá něco jako Chelsea?

Reagovat
Front hell

Něco o prodejných devkach říká fanoušek Barcelony

Reagovat
fenixLFC

Superliga bez anglickych klubov by nikoho nezaujimala a je vtipne ked o prodejnych devkach hovori fan klubu ktory na 50 rokov predal aj hajzlak aby si mohol kupit pokemonov s ktorymi ani nepostupi zo skupiny LM

Reagovat
Busby babes

to se ukazalo minule no.

Reagovat
fenixLFC

Superliga vznika v anglicku

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Zark

Money league

Reagovat
fenixLFC

Takze presne to co chce real barca a juventus a kvoli comu zakladali superligu, aby mohli parazitovat na zaujme o anglicke kluby. Len PL to zvladla aj bez nutnosti vytvarat novu sutaz

Reagovat
Zark

Však proti superlize jsem byl taky, a proti money league rovněž

Reagovat
LaVolpe

Premier League je Super League.

Reagovat
EZ

Komunisti zo spanielska prichadzaju

Reagovat
Golasso

Z pohledu Chelsea to naprosto chápu. Pohybuju se ve vysoce konkurenčním prostředí, mám prachy, chci uspět a ideálně rychle jako nový majitel = utrácím. Jestli se to povede je otázka, ale to je na jinou debatu.

Nikdy jsem si ani nestěžoval na ty brutální částky ve fotbale. Subjekty v odvětví mají obrovské příjmy a tak se to vše zaplatí. Asi to není spravedlivé z pohledu trhu jako celku, ale trh nikdy spravedlivý nebyl a nikdy ani nebude. Rozhoduje poptávka a dokud to vede ke zlepšení nabídky (fotbal se posouvá), tak za mě ok. Navíc mi přijde, že tu vzniká trend, kdy ty největší částky chodí čím dál častěji do rozpočtů menších klubů nebo klubů z "chudších" lig za mladé hráče. To je lepší, než kdyby si velké kluby tyhle částky posílaly jen mezi sebou.

Co se mi ale nelíbí je to, co se děje v rámci PL a kam se PL jako liga posouvá. Když někdo nahodí myšlenku superligy, tak se každý může posrat a mezitím se tu potichu na ostrovech vytváří vlastní superliga s karbanem, šlapkama a špatnýma rozhodčíma. Sice to bude o klubech z jedné země a furt jim tam někdo slabší bude dělat křoví, ale za chvíli bude první půlka tabulky přehlídka sportwashing projektů různých států + sem tam nějaký ten Boehly konkurujících si víceméně jen mezi sebou. Zatím díky tomu roste konkurence a PL se stává vyrovnanější a tím i atraktivnější, ale časem to prostředí podle mě začne nové investory odrazovat, ustálí se třeba 10 dominantních klubů a celková atraktivita ligy poklesne.

Reagovat
Svatej

Reagovat
fenixLFC

Zbavit sa zlych rozhodcov a nech sa dalej z PL vytvara superliga. V anglicku je kopec timov ktore budu zaujimave pre majitelov a kludne nech ma aj najmensi klub viac penazi a moznost zohnat lepsich hracov nez ktokolvek v europe. Praveze ten prichod dalsich a falsich majitelov vedie k tomu, ze sa pocet dominantnych timov moze zvacsovat. Inak by to bolo vzdy o top6 timoch a potom jednom dvom prikladom na jednu sezonu. S prichodom dalsich a dalsich majitelov a financii v PL sa aj konkurencieschopnost rozsiruje. A to nie je dovod aby to majitelov odradzalo, rovnako to neodradilo nakup cheslea, newcastleu atd. Pricom samotny bohaty majitel, ako ukazuje everton nexnamena ze to stavi ked to zle vedies. Ale premisa ze s rastucou konkurenviou a jej rozsirovanim klesne celkova atraktivita ligy, to nedava zmysel

Reagovat
Golasso

Jenže my se tu přestáváme bavit o "normálních" investorech, ale bavíme se tu státních subjektech s centralizovanou mocí a financemi, které v rovině dostupných prostředků na trhu prakticky nemají konkurenci a investicemi do fotbalu finančně nic neriskují, jen si hrají, poměřují navzájem pindíky a jedou sportwashing.

Jak jsem psal, zatím to zvyšuje atraktivitu ligy, ale tohle nepůjde donekonečna. Časem porostou bariéry vstupu do téhle části odvětví tak moc, že normální investoři přestanou mít zájem cpát do toho svoje prachy. Leda by se našlo dost královských rodin z východu, že by skoupili veškeré kluby v PL . To by pak asi šlo, ale nerad bych to viděl.

Everton mi upřímně přijde jako klub, kde nebylo nikoho záměrem uspět už od začátku.

Reagovat
13

Reagovat
Taiger

Tebe jsem neskutečně ničil na haxballu

Reagovat
13

Mozna v zaveru, kdyz uz jsem na to sral. Pokud jde o skill, tak z EF vycnival max krizek a counter

Reagovat
Taiger

A co takovej Adík?!

Reagovat
13

Radeji adku

Reagovat
Taiger

Adík vyhrál LM jen tak mezi náma

Reagovat
xjert02

Reagovat
sergi

Reagovat
xjert02

Reagovat
Csaplárova past

8 let smlouva podle TM

Reagovat
FORZAMILAN

To už jsou nenormální tyhle částky

Reagovat
PISTOLERO

Premier League

Reagovat
Taiger

Nikdy si nebyl kvalitním haxball hráčem, mid

Reagovat
iamek

Tak lístek na FCB - MU ofiko mám. Vyprodáno za 10 minut

Reagovat
Taiger

Na kolik tě to vyšlo?

Reagovat
iamek

3400 lístek za branku druhé patro.

Reagovat
Taiger

Good fucking shit Chceme pak fotky

Reagovat
wild

este stale su tam nejake dostupne. Ale tiez sa mi podarilo, asi to najlepsia na stadione. Hlavna tribuna, 2 poschodie za 250eur. Uz len si davat pozor, aby ma nevyhodili

Reagovat
iamek

Nice

Jinak nezapomeň vyplnit formulář. Bez toho ti lístky neposlou. Chodí to 24-48 hodin před zápasem

Reagovat
wild

Vyplnal som uz osobne udaje/ID. Pride este nieco dalsie?

Reagovat
iamek

Nemělo by. Teď uz jen lístek <3

Reagovat
Busby babes

proste na sobe nesmis mit nic s United tematikou.

Reagovat
wild

a ked budem mat dres Ronalda pod bundou? Rozmyslam, ci to mam riskovat

Reagovat
iamek

Bych neriskoval. Byl jsem na Camp Nou 2x a 1x byla fakt důkladná prohlídka.

Reagovat
wild

Oki, to som chcel vediet. Mame hotel 20min peso od stadiona, tak sa len vyfotim v drese a pojdem sa prezliect

Diky za info

Reagovat
Taiger

To je problém?

Reagovat
Busby babes

ano, pak by ho nepustili na stadion.

Reagovat
aragorn

Co to je za blbou podmínku

Reagovat
Busby babes

jeste tam par listku je.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Wazza228

Nestihl jsem

Reagovat
Marv

No zrovna u něj by byl odpovídající třeba Wolves za částku do 40 mega. Tohle je na špici opravdu nevrátí, žádný extra hráči nepřišli, aby udělali okamžitý posun. Dlouhodobě můžou vystřelit, ale opravdu jsou lepší než někteří mladíci, kterých se Chelsea v posledních letech zbavovala nebo posílala z hostování na hostování?

Reagovat
Sandstorm

Reagovat
Svatej

Gilmour by byl pochopitelně lepší volbou, ale nejsem v klibu, abych mu svým schopným okem ušetřil peníze.

Reagovat
Sandstorm

Stovky miliard a na kvalitě kádru to není znát.

Reagovat
blade115

Tak už půl miliardy v prdeli, a stejně není vyřešená otázka brankáře, štítu a hrotaka. Takže v létě teda asi jedeme dál. Rice, Mbappe a třeba Livakovic, ať se nám s tím banem pak žije líp.

Reagovat
Miguel19

Pokud zůstane Felix, tak hrota podle mě kupovat nebudeme..

Reagovat
Maximm9

Pokud zustane Felix, tak ho budeme muset nejdrive koupit a to mas taky 100mega aspon.

Reagovat
Rizek

Co má společného Felix s hrotem?

Reagovat
Kluivert9

Třeba to, že kdyby se plánoval koupit ještě hrot, tak by neměl kde hrát a nemusel by se Felix kupovat...

Reagovat
Rizek

pořád nechápu

Reagovat
Rizek

Reagovat
Greaber

Mbappe za 250 mega, další 100 na bonusech pro něj a pro rodinu a ještě dalších 100 každý rok na výplatu. Na něj nemáme ani my

Reagovat
Manik...

Stejné pocity. Posty, kde tlačí bota stále vyřešené nejsou..

Reagovat
Kenneth

Na lavicce brankari za 100+ mio €, ale otazka brankare nevyresena. Bavite.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
blade115

Bych se asi smál víc těm útočníkům, do nich jsme za posledních x let nalili mnohem víc. Tam nám jen těch posledních €100m hnije někde v Miláně.

Reagovat
M0rb1D4S

Ale co se brankáře týče, tak bych tam mnohem radši dal přednost Gagovi, než kupoval někoho nového. A co se útočníka týče, tak se mi zdá, že Potter nikdy nehrál s nějakým vyloženě střelcem jako jsou Haaland nebo Kane, ale využíval tam mnohem častěji hráče jako Maupay nebo tam hrával často i Trossard. A na tu roli se mu bude dokonale hodit Nkunku.

Reagovat
Manik...

Jak kdyby cena byla rozhodující..

Reagovat
Salfovic

Má si do brány postavit billboard: Nejdražší brankář

Reagovat
Taiger

Herečko

Reagovat
GrimeBaller98

Po tomhle prestupaku u me Chelsea klesla na uplny dno, utratit tolik za takovy prumeraky. Hlavne za tu ukrajinskou lesbu

Reagovat
smazaný uživatel

Ta tvoje "ukrajinska lesba" ti pekne vytre zrak

Reagovat
GrimeBaller98

Jojo, stejne jako mi mel vytrit zrak pan Flopnez

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě to majitele klubu hrozně mrzí, že u tebe klesli na samotné dno. Tak moc, že teď celí ubrečení smrkají do stodolarovek.

Reagovat
j_mrazik

Chelsea being Chelsea…

Reagovat
Zark

Lol!

Reagovat
LukyBenes

A Ok ze utracime největší částky a chelsea je schopna dat 115mega za tlustého Lukakua a 120 za hráče conte půl roku v Evropě teď byste se měli omluvit žánry kecy na Antonyho tam ta cena je díky tomu ze ajax už nechtěl prodavat protože prodali už dost hráčů ale i tak o 25mega méně než Enzo

Reagovat
fenixLFC

Takze ked vysolite nezmysel za jedneho hraca tak sa vam maju omlouvat lebo niekto vysolil podobny nezmysel? U enza je ta cena za to ze benfica tiez nechcela predavat a enzo na rozdirl od antonyho aj nieco dokazal, bol najlepsi hrac MS. Je to sice hype, ale antony nemal ani to

Reagovat
Maximm9

No, nechtela prodavat, ale nakonec smula, protoze Chelsea zaplatila vykupku. Ten duvod, proc to tak trvalo, tak Chelsea se nemohla s Benficou domluvit na zpusobu, jak to zaplati.

Benfica nechtela 120mega ve splatkach, tak se dohodli na 45mega a zbytek ve splatkach. Aspon takhle jsem to cetl

Reagovat
janinho

ked uz tak najlepsi mlady hrac. ale inak suhlas... ja som spravil picovinu ale sused urobil este vacsiu takze ja som tym padom nespravil picovinu

Reagovat
Bakary3

Není za co se omlouvat, antony za tu cenu je taky shit, takže ty se omluv !

Reagovat
bourbon

Enzo bude skvělý

Reagovat
MM23IM

Ale tak urpimne nalejme si cisteho vina už by sa patrilo už to je prehnane akoze 687 mil za mesiac....aj tak ci tak skoncia v strede tabulky na TOP 4 uz nemaju podobne ako liverpool

Reagovat
eder

chelski ...

Reagovat
Sandstorm

Who should Chelsea register for the CL? Have your say!

So, Chelsea have a selection dilemma this week.

The club are only allowed to register a maximum of three new eligible players for the knockout stages of the Champions League.

Reagovat
Agent z Melmacu

enzo, felix and blondie

Reagovat
Busby babes

Jsem celkem zvedavy, co to udela s pristupem velkych klubu k nakupu talentovanych mladych hracu. Tohle anebo treba i Caceido (a par dalsich) ukazuje, ze uz nejde moc cekat na to, jestli se hrac prosadi v Evrope/lize a je treba to casteji risknout, jinak budes platit strasnou palku...

Reagovat
Wazza228

na druhou stranu jim ale ty velký kluby nemůžou zajistit dostatek herního času pro rozvoj, což by někoho mohlo odradit. Příklad Amad u nás (i když šel za 30 mega), kdyby zůstal v Atalantě (nebo šel do týmů jako BVB, Benfica), tak by nejspíš hrál víc a třeba by ho pak někdo za tu pálku kupoval. Takhle šel k nám, prakticky nehrál a až teď v Sunderlandu se dostává do jakž takž herní pohody. Je to risk i pro ty hráče a běhat po nekonečných hostováních taky není moc dobrý.

Reagovat
Talker

Za mě další velký úkol pro vedení je nákup dalšího týmu v Evropě (ideálně Španělsko/Portugalsko/Francie/Itálie), kde bude "juniorka" - něco jako Salzburg pro RB.

Tým, který bude tyhle mladé, talentované hráče kupovat, část bude přicházet (s buybackem) z akademie Chelsea a nějací další mladíci na hostování.

To je jedna věc, kterou jsem vyčítal Romanovi, že tehdy nedotáhl tu Mallorcu, kdy tam mohli hrát Salah, KdB a spol rok-dva a potom se vrátit vyhraní do týmu.

Reagovat
Svatej

Reagovat
M0rb1D4S

Tak snad dotáhnou ten nákup Portimonense v Portugalsku.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
r.mrazik

idealne tyhle hrace kupovat za malo a ihned

vzdy muze jit na hostovani a pripadne vzdy ho prodaz draz

Reagovat
Bakary3

Tak udělá to i to, že si to uvědomí i ty kluby, kteří ty mladíky před velkým přestupem vlastní.

A s tím, že obecně ty částky rostou, bude už ten "první" přestup ne úplně levný.

A pak je to na zvážení toho většího klubu, jestli ho přivést třeba za třetinovou cenu s nejistotou, třeba ho rok dva vláčet po hostování a pak ho zkusit začlenit.

Nebo si připlatit za to, že ti z něj tu top kvalitu udělají jinde a ty jdeš najisto.

A většinou ty velký kluby ty peníze mají, takže když už, v úplně mladým věku přivedou stejně spíš někoho, o Kom jsou naprosto přesvědčení nebo kde bude zrovna vhodná příležitost.

Vlastně nemyslím, že by se moc změnilo.

O to spíš když vidíš, jak do toho anglicky kluby perou prachy, tak že by brali mladičký a cpali je do sestavy? To spíš ne

Reagovat
Busby babes

jako ten pristup, ze velky kluby proste nenakupuji u tech uplne no name klubu, ten tu byl vzdycky. On o tom uz pred lety mluvil Monchi, ze on v Seville muze udelat nakup z 300K z druhe francouzske ligy, ale Real Madrid vlastne ne, ze by tam fans vedeni sezralo. Ale to neni jen Real, to plati obecne pro vsechny velky kluby, maji pak ten pool hodne omezeny. Trochu se to asi zmeni s vyuzitim dat a tak, ale jen do jiste miry.

Jinak meni se to, ze proste ted najednou platis za hrace s pul sezonou v Evrope 100 mega, to uz je rozdil oproti drivejsi dobe.. Treba to nebudou resit a budou to brat proste jako realitu no. A treba zacnou vic kupovat hrace driv a posilat na hostovacky... uvidime.

Reagovat
Bakary3

Tak ten Enzo je totální úlet,kdyby ho Chelsea zkusila za rok, pravděpodobně by za něj tolik nedala, ale když nechala Benficu využít toho hypu, to je jejich blbost.

Jinak obecně - pravda, někdy nechápu, na co velký kluby čekají, viz haaland v Salzburgu

Reagovat
Talker

Na druhou stranu jsme v létě mohli bojovat s dalšími 3 kluby o jeho podpis a mohl nám utéct.

K tomu my potřebujeme přestavbu hned, ta záloha je v tragickým stavu už léta. A kupovat 2.-4. Volbu za menší prachy může znamenat, že budeme mít hráče jako Drinkwater, Barkley a podobně, na kterých ztratíme prachy.

Reagovat
icka

Tu je teda slz. Normalne potoky slz. Krasne se to cte

Reagovat
mimi_united

No myslím že Fernandez bude TOP a presadí sa úplne v pohode.

Bellingham bude ešte drahší a lepší hráč určite nie je.

A hlavne Benfica kupovala Enza za nejakých 50, to ste si mysleli že ho predajú za 60?

Reagovat
Sandstorm

Za 50 ses zbláznil ne Kupovala ho za 10 z River Plate

Reagovat
Csaplárova past

Čemu se směješ? Třeba myslel 50mio argentinských pesos ...

Reagovat
Benfica

Reagovat
PanAu

Solidní přehled.

Reagovat
bakasa

Expert

Reagovat
Busby babes

Stal je 10 mega

Reagovat
M0rb1D4S

Ale nakonec je minimálně těch 40 stát bude, protože River Plate má 25% z dalšího prodeje

Reagovat
Busby babes

tak to nestoji je, ze jo...

Reagovat
krisa

tak asi i proto měli takto šíleně napálenou cenu, ve finále Benfice zůstane víceméně jeho reálná hodnota

Reagovat
M0rb1D4S

Tak ona Benfica z celkové částky 121m pošle River Plate něco přes 30 mega a dalších 6,5% zaplatí agentovi (což dělá ještě 7,8m navíc).

Reagovat
Busby babes

takze dostane za hrace co odehral 17 zapasu neco okolo 80 mega. To je porad silena castka.

Reagovat
M0rb1D4S

Ale myslím, že jsi to tady psal snad ty, že velká část té ceny je prostě za potenciál toho hráče (hodně asi udělá i výhra na MS a cena pro nejlepšího mladého hráče turnaje). Dneska na trhu najdeš málo hráčů, kteří mají podobné charakteristiky jako právě Enzo a zvláště v tomhle věku. Je to to stejné, jako když jste třeba kupovali Pogbu. Radši zaplatili teď víc a hráče podepsali hned, než aby o něj bojovali v létě.

Reagovat
Busby babes

jasne. jen ten potencial se muze nebo nemusi naplnit no. jako kdyz v Chelsea odehraje 10 let, tak si pak reknou, ze to byla ok cena.

Reagovat
M0rb1D4S

No vždyť se s tím samozřejmě nese i tohle riziko, stejně tak se nese s tím, že se podepisují smlouvy na těch 7-8 let

Reagovat
M0rb1D4S

Daleko menší riziko je potom nákup Andreye Santose za 11m, kterému je 18 a momentálně je hlavní hvězda Brazilského týmu U20 na turnaji v Jižní Americe, kde má zatím ve 4 zápasech 4 branky z pozice prakticky defenzivního záložníka.

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
janinho

ze 50 takto si strelit do vlastnej nohy

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Unique

OT: Hraje někdo SW Battlefront 2 na PS?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele