Ferguson srovnal Chelsea s Liverpoolem z roku 1989

12.08.2008, 09:29
Aktuality
Při počítání konkurentů v boji o titul srovnal manažer Manchesteru United Sir Alex Ferguson nynější Chelsea s Liverpoolem z roku 1989. Dlouholetý manažer Rudých Ďáblů tvrdí, že Blues jsou sice na vrcholu, ale už se nemůžou zlepšovat.

Sir Alex Ferguson dříve, poněkud pohrdavě, označil dnešní kádr Chelsea za příliš starý, takže se podle jeho slov již nemůže příliš zlepšovat. Nyní svůj názor zopakoval a dodal, že mu Blues připomínají Liverpool těsně před "pádem" v roce 1989 poté, co v sedmdesátých a osmdesátých letech dominoval anglickému fotbalu.

"V Chelsea nevidím žádné změny. Alespoň na mě to působí tak, že se již nechtějí zlepšovat. Je to nejspíše tím, že mají velice zkušený tým," řekl velezkušený Skot. "Tak zkušený tým může velice snadno vyhrát ligu. Myslím si, že jako tým jsou na samém vrcholu.

"Je to hodně podobný tým tomu liverpoolskému z roku 1989. Přesně ten stejně zkušený tým, jaký měl v té době Liverpool."


V rozhovoru, který otiskl Sunday Telegraph, Ferguson také připomněl, že Liverpool se z této doby ještě zcela nevzpamatoval. "Já vím. Byl to velice zkušený tým, ale v tom je úskalí fotbalových klubů," vysvětlil Ferguson.

Autor: Ondřej Holzman / goal.com

Komentáře (531)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele