Di Matteo litoval sporných momentů, Ferguson obě červené hájil

28.10.2012, 22:16
Aktuality
Krásná podívaná i tučná dávka emocí. Na Stamford Bridge padaly krásné branky, fotbal byl jedna báseň - do šedesáté minuty. Tehdy rozehrál rozhodčí zápasu Mark Clattenburg karetní mariáš a na pořad dne se dostaly právě emoce. Dvě červené karty, gól z ofsajdu, zkrátka hodně věcí k řešení pro oba manažery.

První sporný moment přišel ve třiašedesáté minutě, když kolem unikajícího Younga přeskakoval Ivanović, zřejmě mu škrtl o nohy a anglický záložník se poroučel k zemi. Výsledkem byla červená karta pro srbského beka, která následovala i po podobném souboji mezi Evansem a Torresem, mezi nimiž rovněž došlo k drobnému kontaktu. Nicméně tentokrát Clattenburg usoudil, že šlo o simulaci a útočníka po druhé žluté kartě poslal pod sprchy za spoluhráčem.

"Je to poměrně jasné, každý viděl, že druhá žlutá karta pro Fernanda nebyla udělena správně. Byl to faul na nás a potrestán měl být Evans. Stejně tak je zřejmé, že druhý gól padl z ofsajdu. Je smutné, že byl zápas odpískán takovýmto způsobem," řekl po utkání manažer Chelsea Roberto Di Matteo. "Jsme strašně zklamaní z těchto klíčových rozhodnutí, učinili pro nás utkání velmi nevýhodným. Byl to krásný zápas dvou skvělých týmů, rozhodčí jej ale bohužel zničili," podotkl Ital.

"Každý chce vidět dobrý fotbal, nechte týmy hrát a neovlivňujte takovýmto způsobem průběh hry," dodal Di Matteo. Jeho protějšek z Manchesteru United Alex Ferguson byl názoru trošku odlišného, myslí si, že obě červené karty padly zaslouženě. Zároveň ale neopomněl pochválit Chelsea za výborný výkon.

"Vyloučení jejich pravého obránce byl klíčovým momentem zápasu. Od té chvíle jsme měli šanci na výhru. Do té doby byla Chelsea lepší, před přestávkou jsem se modlil, aby už sudí pískl konec. Jenže hned ze začátku druhé půle vyrovnali a měli navrch. Ten okamžik rozhodl. A Torres? Podle mého názoru nemusel padat. Nechápu to. Útočníci by měli jít za gólem za každou cenu a spadnout až v nevyhnutelném případě. Může si za to sám," tvrdí skotský kouč.

Autor: Marek Ustohal / chelseafc.com, manutd.com

Komentáře (731)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele