Fanoušci Chelsea hostování nechápou, Lukaku se do Evertonu těší

04.09.2013, 09:45
Aktuality
Rozčarování, zklamání, údiv. V táboře fanoušků Chelsea to v průběhu přestupového období vřelo. Přestupy Williana, Eto’a či Atsua vyvolávaly mnohdy nechápavé pohledy, ale odchod oblíbence příznivců Blues Romela Lukaka byl poslední kapkou. Belgický forvard je však tímto transferem velmi potěšen.

V předsezónní přípravě byl 20letý útočník nejlepším z tria Lukaku - Torres - Ba, přesto ani v jednom ze tří zápasů Premier League nedostal příležitost v základní sestavě a z lavičky se prosadit nedokázal. Minulý týden pak Mourinho přivedl čtvrtého do party Samuela Eto’a, bylo tak nasnadě, že někdo musí z kola ven.

Favoritem byl ovšem Demba Ba, jehož přesun do Arsenalu ztroskotal. K zlosti většiny fanoušků Chelsea tak směr Everton sbalil kufry Lukaku, jehož mnozí pasovali do role jedničky na hrotu. "Jsem velmi spokojen," míní přesto mladý Belgičan.

"Dočetl jsem se z různých zdrojů, že tomu tak není, ale ti lidé neříkají pravdu. Nejsem smutný, naopak. Jsem šťastný, tenhle klub mi může přinést mnoho dobrého a já mohu totéž přinést jemu," pronesl Lukaku pro Sky Sports News.

V Chelsea by se pral s velkou konkurencí, ale ta mu příliš neubude ani v Evertonu. Toffees mají kromě něj na jediný post útočníka ještě Jelaviće a Koného, na hrotu navíc v případě nouze mohou nastoupit i Mirallas či Naismith. Jen Anichebe mu z cesty ustoupil, když si vybral přestup do WBA.

Lukaku se však nebojí, že by dostal málo příležitostí. "V mém věku je důležité, abych hodně hrál. Ještě pořád můžu fotbalově růst," uvedl. Dále také vyvrátil možné spory s manažerem Chelsea José Mourinhem, o nichž se po pondělku spekulovalo. "S trenérem mám dobrý vztah, doufám, že se mi v novém týmu bude dařit," zakončil mladík.

Autor: Marek Ustohal / skysports.com

Komentáře (486)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele