Euro v kostce (shrnutí turnaje a All-Stars)

12.07.2016, 17:04
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Svátek fotbalu po výživných jednatřiceti dnech skončil, a fotbaloví nadšenci tak mohou konečně trávit čas u bazénů, moří nebo chytáním pokémonů. EuroFotbal se za celým šampionátem ohlíží v klasické kostce, která však bude trošku odlišná od článků, které vás provázely v průběhu turnaje. Co rozhodně nesmí chybět, to je All-Stars sestava nejlepších hráčů na každém postu...

Rozdíl však bude už v textovém popisu každého jednotlivce. Namísto stručného okomentování si fotbalisté vysloužili celý odstavec, který zhruba mapuje jejich působení na celém Euru. Každou pozici v sestavě jsme navíc doplnili o dva až tři borce, jejichž výkony rovněž stojí alespoň za čestnou zmínku.

Kromě nejlepší sestavy dále vypíchneme i tři fotbalisty, kteří podle nás byli na šampionátu nejlepší ze všech. Je jim věnována sólo rubrika, jejich jména jsou navíc opatřena odkazy s povedenými videi mapujícími jejich počínání na Euru. Krom toho jsou v grafické podobě sestavy označení zlatou, stříbrnou a bronzovou hvězdou.

Odkazy jsou pak samozřejmostí také u nejkrásnějších gólů a nejlepších zákroků turnaje. Záměrem bylo vybrat TOP 3, ale v případě branek jsme onu bronzovou pozici zkrátka museli rozdělit vedví. Branky ani zákroky už nejsou opatřeny typickými popisky, jelikož jsme se o nich zpravidla zmiňovali už v předchozích článcích.

Statistická část článku pak v obvyklých pěti bodech mapuje především počiny definující celý turnaj - v závěru pak přinášíme také nejzajímavější statistiky ze serveru WhoScored.com - tak, jak jsme je využívali v tabulkách u zápisníků. Aby to bylo ještě peprnější, tři nejlepší v každé disciplíně doplní rovněž nejlepší Čech. Tak příjemnou četbu i sledování!

Nejkrásnější góly Eura 2016


1. Xhedran Shaqiri
2. Cristiano Ronaldo
3. Radja Nainggolan a Dimitri Payet

Nejlepší zákroky Eura 2016


1. Hugo Lloris
2. Gianluigi Buffon
3. Michael McGovern

Nejlepší hráči Eura 2016


1. Antoine Griezmann
2. Aaron Ramsey
3. Gareth Bale

All-Stars Eura 2016


grafická úprava: Víťa Horák

Brankář - Hugo Lloris (Francie)
Letošní turnaj na vyloženě výrazné brankáře nebyl příliš bohatý. Gianluigi Buffon potvrdil extratřídu, ale s Itálií vypadl poměrně brzo, zatímco o Rui Patríciovi se začalo hovořit teprve po finále, které Portugalsku na druhou stranu de facto vychytal. My každopádně raději sáhli po Hugovi Llorisovi, kterého již po semifinále s Německem - hlavně s ohledem na něj - anglická brankářská ikona Peter Shilton prohlásila za nejlepšího gólmana šampionátu. A pravdou je, že nebýt Llorise, úřadující mistři světa onen zápas přinejmenším dovedli do prodloužení. Obecně to u Llorise nebylo ani tak o kvantitě zákroků, jako spíš o jejich kvalitě - až do čtvrtfinále měl na kontě jediný zásah proti Rumunsku (pak třikrát nečelil jediné střele mezi tři tyče), hnedka se ale jednalo o zákrok parádní. A svou zkušenost třeba i při sbírání balonů Lloris prokázal také proti Islandu, ačkoliv tehdy vůbec poprvé inkasoval ze hry.

Čestné zmínky: Rui Patrício (Portugalsko), Gianluigi Buffon (Itálie), Michael McGovern (Severní Irsko)

Pravý střední obránce - Pepe (Portugalsko)
Společnost tradičně rozdělující stoper Realu Madrid se ani ve Francii nevyvaroval svých blikanců a speciálně zkraje turnaje nezvykle kazil v rozehrávce, na rozdíl od brazilského MS se však tentokrát otřepal a byl naprosto zásadní oporou zlaté portugalské jízdy. Zvlášť proti Chorvatsku a Polsku se pod jediný inkasovaný gól podepisoval tučným písmem; kolegovi Fontemu často vysloveně kryl zadek, dohromady na turnaji odklízel pěkných 40 balonů (mnohdy z prostoru kolem malého vápna) a obecně vzorně prodával svou úžasnou schopnost být v drtivé většině situací správně srovnaný a zhotovený k ideálnímu obrannému zákroku. Jeho čtení hry je zkrátka na té nejvyšší možné úrovni.

Čestné zmínky: Jérôme Boateng (Německo), James Chester (Wales)

Střední obránce - Laurent Koscielny (Francie)
Vzhledem k četným absencím na Euro cestoval jako nutný a leckým odepisovaný lídr zadní řady, v této úloze však nakonec obstál s grácií. Jeho poziční hra byla obvykle přesná a rezervy vykazoval maximálně při odhadování a stíhání delších balonů za obranu. Proti Irsku eliminoval nebezpečí plynoucí z otřesné hry parťáka Adila Ramiho, ve zbytku turnaje zase obstojně diktoval spolupráci s výrazně méně zkušeným Samuelem Umtitim. Jeho důležitost pro tým adekvátně podtrhává množství odklízených míčů (48; nemálo z nich doslova na poslední chvíli), ale i 91 % zkompletovaných přihrávek. Proti Německu v semifinále leckdy vypadal, jako by přízemní centry soupeře přitahoval jakousi magnetickou silou.

Čestné zmínky: Leonardo Bonucci (Itálie), Ragnar Sigurdsson (Island)

Levý střední obránce - Mats Hummels (Německo)
Zmeškal první i poslední vystoupení Německa na turnaji a v obou případech se jeho absence výrazněji projevila. Hummels je zosobněním ambiciózního a asertivního, jinými slovy taky moderního, stopera, a ačkoliv třeba jeho kolega Boateng často působil jako ten hlavní element uprostřed zadní linie, jeho budoucí spoluhráč z Bayernu se na rozdíl od ghanského rodáka vyvaroval lapsů v koncentraci a doopravdy celou dobu vše ukázkově držel pohromadě. Jeho obranný zákrok byl tradičně precizní a skvěle načasovaný, jeho rozehrávka o nic méně konstruktivní než ta Boatengova, a jeho diagonály zvlášť proti Slovensku stejně tak zásadní pro tvorbu německé hry. Ve čtvrtfinále s Itálií občas působil vyloženě jako levý středopolař a potvrdil svou užitečnou schopnost mít na hru týmu několikarozměrný vliv.

Čestné zmínky: Ben Davies (Wales), Giorgio Chiellini (Itálie)

Pravý křídelní bek - Moussa Sissoko (Francie)
Jediný hráč z našeho výběru, který si o hlavní porci pozornosti řekl teprve ve vyřazovací fázi - a to zkrátka s takovou vehementností, že ho nešlo ignorovat. Vzhledem k tomu, že takřka všichni dobře vypadající praví beci dějiště turnaje opustili relativně brzy (Piszczek, Walker, Hysaj), byl pro nás mnohdy vysloveně nezastavitelný Moussa Sissoko celkem jasnou volbou. Poprvé zaujal už jako nově zkoušený hráč (respektive tank) ve skupině proti Švýcarsku, aby si tak nahlas řekl o větší šanci v dalších duelech. Nejlepší výkon si schoval na finále s Portugalskem, kdy na beku často zaskakoval za nestíhajícího Sagnu (udělal tři obranné zákroky) a soupeře trápil dravými, silovými výpady. Konkrétně v první půli vyhrál osm z devíti podstoupených soubojů a o individuální průnik se na turnaji častěji pokoušeli jen Bale s Hazardem. Domnělá cenovka ve výši 35 milionů liber se i u tohoto druholigového hráče zdá být opodstatněná.

Čestné zmínky: Jakub Błaszczykowski (Polsko), Elseid Hysaj (Albánie)

Levý křídelní bek - Raphaël Guerreiro (Portugalsko)
Čím větší mezinárodní akce, tím lepší Raphaël Guerreiro? V porovnání s loňským Eurem "21" to tak vypadá. Zatímco v Česku křídelní bek Lorientu působil nemastně neslaně, tentokrát se pravidelně ocital ve středu pozornosti. Portugalsko výrazně přetěžovalo právě jeho levou stranu a mělo k tomu své dobré důvody. Zprvu Guerreiro zdatně kombinoval s Andrém Gomesem a po jeho odpadnutí si obstojně sedl i s Joãem Máriem. Právě jeho krásný centr na Ronalda rozhodl semifinále s Walesem, ve finále potom z přímého kopu nešťastně natrefil na břevno. Na rozdíl od Cédrika na druhé straně byl rozvážnější na balonu, často se i stahoval do středu a nepropadal vzadu. Přerušil celkem 14 akcí soupeře a odklízel dokupy 17 míčů, což jsou na beka se dvěma absencemi velmi slušná čísla. (Mimochodem, s Guerreirem v sestavě Portugalci kapitulovali jen jednou - s Eliseuem čtyřikrát. Náhoda? Nemyslím si.)

Čestné zmínky: Ivan Perišić (Chorvatsko), Robbie Brady (Irsko)

Střední záložník - Toni Kroos (Německo)
Definitivně nový maestro té nejvyšší úrovně, potažmo přímo nástupce Xaviho s Pirlem jako dejme tomu nejlepších míčových distributorů své doby. Snad jen Payet se Kroosovi mohl rovnat co do velkoleposti vstupu do turnaje. Ze standardní situace asistoval u prvního německého gólu na turnaji, a jeho precizní pasy za obranu měli v góly rozhodně proměnit Khedira proti Ukrajině či Götze proti Polsku. Ani postupem času přitom hvězda Realu Madrid nepolevovala. Připsala si na konto největší počet přihrávek na zápas, ba co víc - 2,7 vytvořených palebných pozic na utkání Kroose řadí na celkové deváté turnajové místo, což je s přihlédnutím k jeho nízké poloze ve hřišti vpravdě výjimečná bilance. Při Kroosově úspěšnosti na přihrávce (92,4 %) je navíc obdivuhodný i průměrný počet jím precizně rozdaných dlouhých balonů: hned 9,7 na jedno střetnutí.

Čestné zmínky: Luka Modrić (Chorvatsko), William Carvalho (Portugalsko)

Střední záložník - Aaron Ramsey (Wales)
Vědělo se, že bude spolu s Balem klíčovým hráčem Walesu. Vědělo se, že bude muset tvořit značnou část velšské kreativní složky. Že ale Aaron Ramsey svého slavnějšího krajana dokonce mírně zastíní a stane se jednou z hlavních hvězd turnaje, to čekal málokdo. Záložník Arsenalu působil v trošku centrálnější volné roli, která mu nesvazovala ruce taktickými pokyny. Jenže borec s peroxidovým přelivem na to nedbal a vedle box-to-box pozice se simultánně chopil i role hlavního tvůrce hry a také defenzivního záložníka. Ramsey byl jednoznačně nejkomplexnějším fotbalistou Eura, jeden gól dal a hned na čtyři přihrál. Dvěma asistencemi porazil ve čtvrtfinále Belgii - v utkání ovšem dostal druhou žlutou kartu na turnaji a semifinále propásl. Bez něj pak Wales absolutně selhal v útoku, takže se jasně ukázalo, že je alfou a omegou jakékoli tvorby hry i šancí. U nás byl druhým nejlepším hráčem šampionátu.

Čestné zmínky: Emanuele Giaccherini (Itálie), Eric Dier (Anglie)

Ofenzivní záložník - Gareth Bale (Wales)
Svému poslání spasitele Walesu dostál naprosto dokonale. V základní skupině byl úžasný, gólově se prosadil v každém zápase a proti Rusku navíc předvedl téměř nadpozemský výkon. Byl zcela nezastavitelný a kromě gólu navíc hned osmkrát pronikl obranou Rusů a pro spoluhráče připravil tři šance, včetně jedné branky. Abychom dostáli mytologickému označení velšských Draků, sežehl zkrátka Rusy na prach. Pokračoval i v osmifinále, kde skvělým centrem zařídil jediný (vlastní) gól do sítě Severního Irska, aby ve čtvrtfinále sestoupil trošku hlouběji a táhl svůj tým tam, kde to nejvíc potřeboval. Proti Portugalsku pak jako jediný dovedl něco udělat s míčem na kopačce. Gareth Bale byl Walesu perfektním lídrem a pro EuroFotbal je třetím nejlepším hráčem šampionátu.

Čestné zmínky: Kevin de Bruyne (Belgie), Marek Hamšík (Slovensko)

Ofenzivní záložník - Antoine Griezmann (Francie)
Šest gólů na Euru a druhé místo v historických tabulkách nejlepších střelců. Je potřeba dodávat více? Tenhle turnaj byl Antoinu Griezmannovi šitý na míru. Především tedy po přesunutí do útoku k Giroudovi, na podhrot, kde mohl dokonale využít své přednosti. Na pravém křídle se mu příliš nedařilo, byl zastíněn Dimitrim Payetem a vítězný gól, jímž skolil Albánii, vstřelil dokonce až po příchodu z lavičky. Ve vyřazovací fázi však rozkvetl a prakticky sám vyřadil v osmifinále Irsko i v semifinále Německo - oběma soupeřům dal po dvou brankách. Finálový zápas mu sice příliš nevyšel (na hlavě měl ostatně rozhodnutí), přesto si od UEFA i EuroFotbalu odnáší ocenění pro nejlepšího hráče celého šampionátu.

Čestné zmínky: Dimitri Payet (Francie), Andrés Iniesta (Španělsko)

Hrotový útočník - Cristiano Ronaldo (Portugalsko)
Pro Portugalce byla jeho přítomnost mnohdy svazující, jeho aura jednoho z nejlepších fotbalistů historie zkrátka kromě nesporných výhod nese i břemeno. A Ronaldo se v průběhu celého turnaje hledal. V prvních dvou zápasech vyslal 20 zbytečných střel, jeho marné pokusy z přímých kopů frustrovaly celé Portugalsko. V kritických okamžicích ovšem vždy zazářil, proti Maďarům zařídil všechny tři góly a postup ze skupiny, v osmifinále nahrál na jediný gól a v semifinále prakticky sám vyřadil Wales. Navíc ukázal, že svůj tým táhne i jako osobnost, ikona a lídr kabiny. Po zranění ve finálovém klání se převtělil do role asistenta trenéra a všemi možnými způsoby své kolegy motivoval. Že to dělal i z určitých narcistických důvodů, je možná nasnadě se domnívat, ovšem fakt, že by pro svůj národ položil duši, se mu upřít jednoduše nedá.

Čestné zmínky: Graziano Pellè (Itálie), Mario Gómez (Německo), Nani (Portugalsko)

Trenér: Fernando Santos (Portugalsko)
O výsledném herním projevu a jeho atraktivitě si myslete, co chcete, ale Fernando Santos je prostě jednoznačným trenérským hrdinou tohoto šampionátu. Ona už jen ta hladká transformace ze zábavného, ale propustného týmu ve skupinové fázi do nezábavného, ale robustního týmu ve fázi vyřazovací je sama o sobě obdivuhodná. Na podobně krátkém turnaji něco takového zkrátka nevidíte často. A Santos se nebál ani nepopulárních rozhodnutí: nesázel tolik na Quaresmu, postupně posadil své původní startéry Danila, Moutinha i Andrého Gomese, a v semifinále mu čisté konto udržela zbrusu nová stoperská dvojice bez účasti Pepeho a Carvalha. Fernando Santos svůj tým evidentně znal nejlépe ze všech trenérů, využil všechny hráče do pole, a snad až na pár výjimek dokázal maximalizovat jeho efektivitu.

Čestné zmínky: Chris Coleman (Wales), Antonio Conte (Itálie), Adam Nawałka (Polsko)

Nejzajímavější statistiky Eura 2016


- noví mistři Evropy se mohou pyšnit dokonalou efektivitou, jelikož ze sedmi utkání vyhráli v základní hrací době jedno jediné; ve vedení navíc Portugalci se vším všudy strávili pouhých 73 minut (ze 720)!

- Cristiano Ronaldo se na šampionátu zapsal mezi fotbalové legendy; mimo jiné tím, že jako úplně první hráč vstřelil gól už na čtvrtém Euru v řadě (a celkem sedmém velkém turnaji v řadě)

- nejenže byl Antoine Griezmann suverénně nejlepším střelcem Eura; se šesti góly se navíc zapsal na druhé místo historických tabulek jednotlivých turnajů za krajana Michela Platiniho (1984 - 9 branek)

- Francie potvrdila roli domácího favorita a jako pátému (z patnácti turnajů) hostitelskému týmu se jí povedlo postoupit do finále; stala se však teprve druhým domácím celkem, jenž finále prohrál (shodou okolností po Portugalsku - 2004)

- Portugalsko ve finále Eura skutečně překonalo všechny předpoklady, kromě těch papírových navíc zlomilo dvě hrozivé bilance; s Francií "A Seleção" neprohráli po dlouhých 41 letech a deseti porážkách v řadě, k tomu navíc po pěti nezdarech konečně uspěli proti hostitelskému týmu

Nejzajímavější statistiky ze serveru WhoScored.com


Nejvíce zákroků:
1. Hannes Thór Halldórsson - 23; 2. Rui Patrício - 20; 3. Lukasz Fabianski - 18; ... 22. Petr Čech - 7

Nejvíce odklizených balonů:
1. Kamil Glik - 52; 2. Laurent Koscielny - 47; 3. Ashley Williams - 43; ... 14. Tomáš Sivok - 28

Nejvíce přerušených akcí:
1. James Chester a Pepe - 19; 3. Artur Jedrzejczyk - 18; ... 17. Roman Hubník - 11

Nejvíce obranných zákroků:
1. Jakub Blaszczykowski - 20; 2. Blaise Matuidi - 18; 3. James Chester a Paul Pogba - 17; ... 81. Tomáš Sivok - 6

Nejvíce vyhraných vzdušných soubojů:
1. Kolbeinn Sigthórsson - 41; 2. Chris Smalling - 32; 3. Olivier Giroud a Patrice Evra - 25; ... 35. Roman Hubník - 12

Nejvíce střel:
1. Cristiano Ronaldo - 45, 2. Antoine Griezmann - 28; 3. Gareth Bale - 26; ... 66. Vladimír Darida - 6

Nejvíce úspěšných průniků:
1. Eden Hazard - 24; 2. Gareth Bale - 23; 3. Dimitri Payet a Moussa Sissoko - 18; ... 120. Ladislav Krejčí, Pavel Kadeřábek, Tomáš Rosický a Tomáš Necid - 2

Nejvíce přesných přihrávek:
1. Toni Kroos - 593; 2. Jerome Boateng - 406; 3. Paul Pogba - 393; ... 102. Vladimír Darida - 127

Nejvíce klíčových přihrávek:
1. Dimitri Payet - 24; 2. Kevin De Bruyne - 23; 3. Mesut Özil - 18; ... 63. Ladislav Krejčí - 5

Autor: Marek Ustohal, Tomáš Daníček

Komentáře (363)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ta částka 35 mega je vycucaná z prstu.

Benitez o Sissokovi:

“People are talking about this price, but we don’t want to sell so we haven’t put any price and we are pleased, we are happy with him.”

“I appreciate him too much to think about that we will miss him, so we knew he has done really well and a lot of people will be talking about him.”

“But we’d like to see him here and that’s it.”

Reagovat
smazaný uživatel

Neplač, je to tragéd ako všetci v Shitcastli

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiciN

nulo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiciN

Reagovat
Pipo123

KOscielny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Chybi hamsikuv gol, vlastne misto kterehokoli krome shaqiriho

Reagovat
fantomas

Nechybí. Šovinistická tradice se nesmí porušit

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cubinho

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Sestava akorát do brány Patricio.

Reagovat
kattos

Reagovat
smazaný uživatel

Měl na úspěch svého týmu daleko větší vliv než Hugo.

Reagovat
fantomas

To fakt nechápu, jak můžete takhle od podlahy tvrdit. Rui Patrício vychytal finále, bez Llorise by zase Francie v tom finále dost možná ani nebyla.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to ani Portugalsko. Pateicio byl sebevedomý stejně jako Lloris při odebírání balonu po centrech a rozích, možná, když vzpomenu na Llorise proti Islandu, kde týmu ve vzduchu vůbec nepomohl, řadil bych v tomhle Ruie výš. A hlavně Lloris určitě kvalitní, ne-li nejkvalignější na Euru jako golman byl, tak Patriciovi vyšel lépe, protože byl prostě důležitější.

Reagovat
stas87

Carvalho je tlacenka? Ten ma vobec nicim nezaujal, clovek by si ho ani nevsimol okrem toho picifuzika.

Reagovat
fantomas

No, když to je tak nějak jeho džob, aby sis ho nevšímal

Jeho klíčovej přínos je celkem pěkně postižen třeba tady: https://www.whoscored.com/Articles/lwyvkyetkkiprsdrohlb9w/Show/Carvalho-coming-of-age-to-epitomise-Portugal-pragmatism

Reagovat
stas87

Sak ja viem, ze z neho neurobim slrintera ci dynamickeho hraca. Pipo ho odhadol celkom presne.

Reagovat
fantomas

Huh? Pipo jeden z jeho nejsilnějších atributů označil za jeho slabinu, takže... ne, neodhadol.

Reagovat
stas87

Na tomto turnaji? Pomaly posuvac lopt, posuval ich presne, to ano. Aj si myslim, ze sa zo Sportingu vnepohne a ostane v portugalskej lige.

Reagovat
fantomas

Ty vole podívej se, kolik přesných dlouhých balonů rozdal, zaměř se někdy v zápasech na jeho diagonály do křídel, který několikrát startovaly útoky, atp... opět: článek. Mluvíš z cesty.

Reagovat
stas87

Ok, cisla sa nedaju spochybnit.

Reagovat
fantomas

No pokud se oháníš tim, čim se zrovna oháníš, tak fakt nedají. Třeba i dribbled past je pěkná statistika v pohodě popírající tu nějakou neobratnost nebo "solný sloupy", o který se tu zmiňujete.

Reagovat
stas87

Tak do solnych stlpov ma nezahrnuj, to som nepisal. Namiesto Carvalha tam trebars mohol byt spomenuty Khedira. Kto myslis, ze ho casom kupi?

Reagovat
Pipo123

Totálne na hovno hráč, bez rýchlosti, bez prihrávky, len pomalá verzia posúvača lôpt.

Reagovat
fantomas

Bez prihrávky achjo.

Reagovat
Pipo123

Ne, teraz vážne, zle nehral, ale stále sa mi nepáči, nie tak moc aby som striekal na monitor. K nemu a Kantemu mám len jednu výhradu, mala aktivita smerom dopredu, obaja mi prídu taký hráči spred pár rokov, svoje si splnia na 120%, ale tá nadstavba smerom dopredu chýba. Netvrdím že to je zlé, len mám pocit že takých hráčov je málo a aspoň tie TOP kluby vyznávajú borcov čo dokážu ovplyvniť aj hru smerom dopredu.

Reagovat
fantomas

Tak jako nevim, je to CM/DM, aktivita směrem dopředu neni nutnost, a pokud se hráč dost zpříma zasloužil o zpevnění zlatýho týmu, tak proč ho jako třetího v pořadí na ten jeden post nevypíchnout? Děláš, jak kdybysme ho měli někde v allstars. A na Krychowiaka se tu třeba pěli ódy celou dobu, co hráli, přitom neměl o nic lepší turnaj než William a tu podporu ofenzívy má ještě menší. William ji taky podpírá, ne že ne, jen z velký hloubi pole a ne způsobem, že se přímo pohybuje na cizí půlce.

Reagovat
Pipo123

Já ti neviem, mne osobne nesedí ani jeden, ak sa mi niekto páčil tak Adrian, ale tomu to finále moc nevyšlo. To je taký hráč ktorého si viem v tom strede zálohy predstaviť, William mi príde taký hráč na istotu, málo rizika atd. Možno práve to že vyzerá tak že nestihne dobehnúť ani len rozhodcu vplýva na môj názor. Vždy som tak nejak trnul aby sa stihol vrátiť dozadu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak můžeš o Kantém tvrdit, že jeho aktivita směrem vpřed je malá, když to byl právě on v Leicesteru, který po úspěšně odebraných balonech dokázal míč posouvat vpřed a hrát nahoru? Rozhodně ve francouzské repre vysoko nehrál, ani to není playmaker, ale on hraje vždy po zisku nahoru a především přesně. A Carvalho byl excelentním stoperem za Mourka ať už v Chelsea nebo v Realu. A Jose stopery ofenzivní, jako např. Pique, nikdy nepotřeboval. A v tom tkvělo vždy kouzlo Carvalha. Čtení hry, odebrání balonu a jednoduché posunutí na volného hráče. To ale neznamená, že je špatný je svým stylem týmu prospěšný. A tak může jeho tým útočit do protiútoků. Tak nemůžeš chtít, aby hrál jak Piqué a přitom není na svůj post o nicmoc horší jak Piqué, který tropí víc chyb.

Reagovat
Dufan

Kluci zřejmě mysleli Williama Carvalha, záložníka a ne Ricarda, obránce.

Reagovat
sokar

si si istý že debata sa krúti okolo toho istého Carvalha?

Reagovat
icka

Ty fakt potvrzujes,, ze vis hovno o fotbale ale co cekat od fanouska lazia

Reagovat
Pipo123

Já som to skôr myslel ironicky, bo viem že Fantomas má Williama rád a vždy ho ospevuje

Reagovat
Pipo123

Ako dlho fandíš Chelsea ? Od prestupu Čecha ?

Reagovat
Hokaido

Od Vialiho. To my všichni tady.

Reagovat
Pipo123

Toho nemám rád, já som Chelsea fandil ešte v dobre keď tam hral Desaiily, ale to tam ešte nebol Abra ne ?

Reagovat
Pipo123

*v dobe

Reagovat
Uwe háže buly

Spis vy potvrzujete, ze ste zfanatizovany stado ovci..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mastakillah

rozehrávku má náhodou parádní. On mnohdy působí nezůčastněně, ale jeho přínos na hřišti je obrovskej

Reagovat
GEGE

ale tak pro fanousky kopane je to uplny nuovo Pirlo...

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

já sem si ho všiml vždycky jenom když na hřišti stál jak solný sloup a ze stoje rozehrál do strany herně strašně nesympatický hráč

Reagovat
smazaný uživatel

no vidíš.. a mně se třeba líbil moc... narozdíl od toho loňsýho eura, kde jste z něho byli vystříkaní do jednoho..

Reagovat
smazaný uživatel

Carvalho je nekompromisní, ale férovej newyorskej polda, co ne vždycky hraje podle pravidel

Reagovat
Kluivert9

Ronaldo místo Payeta

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Payet kvůli 2 povedeným zápasům?

Reagovat
Kluivert9

Dva je furt víc než jeden

Reagovat
smazaný uživatel

Jako že Ronaldo měl jeden podařenej zápas? Kterej teda fanoušci Barcelony nepočítají? Proti Maďarům nebo proti Walesu?

Reagovat
patas92

Takže Ronaldo měl taky jen dva?

Reagovat
smazaný uživatel

Je vždycky divný, když se na otázku odpovídá otázkou...

Reagovat
patas92

Tak z tvojí otázky jsem si vyvodil, že měl povedené taky jen dva, tak se jen ujišťuju

Reagovat
smazaný uživatel

Udělal v nich pět "bodů" ze šesti turnajových, takže ty dva byly nejpovedenější...asi se od něj očekávalo víc, já osobně ty jeho výkony za zase tak megatragický nepovažuju, ale to už je otázka názoru...každopádně jak píšu níže, na pozici hrota na turnaji moc velká konkurence nebyla, takže ta Ronaldova nominace zase tak šokující není...

Reagovat
patas92

Reagovat
smazaný uživatel

Na hrotového hráče nemůže být ani velká konkurence, protže dnes se tráví spousta času v mezihře, hrotoví útočníci mají i tedy méně prostoru a šancí. A především, kvalitní hráči do koncovky bývají ti rychlí, mrštní a techničtí, což při 185 cm plus je opravdu těžké. A zvládá to jen Ronaldo. Co mě ale překvapuje, všichni se vykašlali na Girouda?? Hrot zatížený svou rolí sklepávače, dříče pro tým. Zvládal podržet balon. Vyhrával balony. Dokázal je podržet. Bez něj by byl Griezmann dopředu poloviční. A Gignac ho vůbec neuměl nahradit, a go jeho role byla mnohem ofenzivnější. Žádný hrot na turnaji nedokázal i přes často vyšší obránce získat nebo vybojovat tolik prosotru vpředu. A navrh tři góly. Ať si ho kritizujete, ale pro svou roli je daleko lepší, než kdokoli jiný. A jeho výkony byly famózní!

Reagovat
Miguel19

Však Payet šel od toho prvního zápasu jenom dolu..

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
kattos

Reagovat
Kluivert9

Ronaldo se zas podle mě ani pořádně nerozehrál.

Reagovat
smazaný uživatel

vylejem si tu srdce

Som fanušík Ronalda z éry v ManUtd, po jeho prestupe do Realu som sa zrazu ( vtedy som mal presne 12 rokov ) stal "fanušíkom" Realu ( Ronalda ) a až časom som pochopil že Real mám rád a nie je to len Ronaldo. Ronaldovi som velmi prial trofej s Portugalskom ale teraz by som to viac prial už asi aj Albáncom !!!! Učel svatí prostriedky to ano, ale bola to parodia na futbal, akoby som videl hrať Grékov z 2004. Vyhrat si zaslúžili Chorváti, Taliani...... Nemci, Francúzi tiež ale tým som to neprial nakolko nemajú hrdosť a z repre robia klub. Ďalej chcem povedat že ma až mrzí kam sa dostal futbal. Prečo vždy a vždy vyhrá klub čo len betónuje ??? Kde sú tie časy keď futbal bol futbalom a taktika patrila k šachu. Chápem, vyhrali EURO a o to im išlo, ale veď na to sa nedalo pozerať...

Ďalej k spomínanému Ronaldovi.... už mi len moja hrdost nedá pred kamarátmi hovoriť že ho neznášam po tom čo som nosil tolko jeho dresov a napozeral sa xyz hodín sledovaním jeho zápasov, videí ale už mi je z neho zle. On to berie že to nevyhralo titul Portugalsko, ale on. A tie jeho gestá.... už je to až trápne, akoby tým chcel oblbovať, predáva slipy a blbosti. Má po 30tke už má mať iné problemy ako jeho pekný, upravený vzhlad..... a v tom finále ma velmi sklamal... zranil sa no stáva sa, potom plakal ( dobre no aj to sa može stat bolo to cez finále ) ale čo robil potom .... prečo skakal do toho trenerovi... on mal kaučovat, prečo si po zápase dal naspat C pásku a dvíhal trofej ako keby to bolo len jeho zásluhou ... ? Ronaldo si vyhrať ME zaslužil ale v 2004, teraz som mu to neprial vobec, má svojich fanušíkov ktorých si omotal a už nevie čo zo sebou. A jeho účasť v ALL Stars je tiež sklamaním... Čo už, lopta je gulatá a vyhrať može hocikto, aj v tom je to čaro futbalu. No fanušik ide bohužial bokom. Už nám zostáva len pogratulovat Portugalcom k zisku trofeje, na druhú stranu už boli velakrát blízko, ale po "starom" by z 3. miesta ani zo skupiny nepostúpili....

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
roberos

To já říkám p CR pořád !

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
valloire

a že ty ten fotbal, kdy byl fotbal fotbalem pamatuješ....trofej zvedá kapitán, co je na tom divnýho? Některým vám tu fakt jebe.

Reagovat
smazaný uživatel

pamatám kedy bol futbal futbalom.... pozri si napr. brazíliu v rokoch 98-2006................ a bol kapitán, ale ani nedohral, ale no to je v podstate jedno tu ide o princíp, akoby tam stál s tým pohárom sám

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
tunkic

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

ale tak pěkně rozjetý to měl..

stejně bych ho tam dal..

Reagovat
Ragnar Lothbrok

A ještě k tomu je tlustej

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

zrovna Payet fakt dokazoval, že ukopnout se dokáže každý kopyto

Reagovat
smazaný uživatel

Santos místo Ronalda

Reagovat
smazaný uživatel

Nejvíce přesných přihrávek Toni Kroos

Reagovat
CHONG

Ještě tam mohl být i gól Luky, ten byl hodně povedený.

Reagovat
Elliasson

Reagovat
smazaný uživatel

On vlastně CR letos přeskočil Vláďu Šmicra. Tak to chápu jeho nasranost v televizním studiu

Reagovat
Pipo123

Payet a Radja krásne góly, ale Hamšíkova strela bola lepšia, respektívne viac prekvapujúca, zložitejšia na prevedenie.

Reagovat
kattos

Do brány Patricio!

Chytil toho podobně jako Lloris, ALE Patricio má vychytaný penaltový rozstřel, a kandinoval několikrát na MOTM, to Lloris ne.... nechápu..

Reagovat
Miguel19

To je pro fandy Spurs, kteří by tu zase vyváděli jak malé holky..

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
kiciN

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kattos

krom toho měl Patricio mnohem více zákroků ( na trunaji 2 největší) řekněte jediný důvod proř tam Lloris je.....

Reagovat
kattos

takže chytil toho podobně jak Lloris je shit

Reagovat
johan14

Buffon tam mal ten famózny zákrok, ale Lloris v žiadnom prípade. Jasný Patricio.

Reagovat
smazaný uživatel

Hummels o nom som tu vkuse cital ze je neskutocne pomaly a ze je to jeho obrovska slabina a na turnaji som si nevsimol ani v jedinom zapase zeby bol mimo tempo alebo za niekym nestihal.

Miesto Kosa mal byt v obrane Bonucci. Taliani mali suverenne najlepsiu obranu a nemaju tam zastupenie

Reagovat
smazaný uživatel

u bonucciho nejde jen o obranu, suprove tvoril hru italu, obrovsky nadstandart!

Reagovat
Rox

Ronaldo

Reagovat
kattos

Reagovat
smazaný uživatel

Dotáhl Portugalsko ze skupiny i přes PO.

Reagovat
smazaný uživatel

Dostal se tam diky tomu, jak se po hvizdu valel na lajne a cekal az na nej naskacou spoluhraci vetsi FAIL jsem dlouho nevidel

Reagovat
kattos

Ramsey druhý nejlepší hráč. LOL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Reagovat
lofin9

tiež si myslíš, že mal byť prvý?

Reagovat
Kluivert9

Tak taky teda zkusím.

All Star Team

Lloris - Čorluka, Bonucci, Pepe, Guerreiro - Sanchez, Nainggolan, Ramsey - Payet, Bale, Griezmann

Sestava zklamání

Hart - Rodriguez, Lindelöf, Dragovič, Walker - Alaba, Gomes, Xhaka - Embolo, Zlatan Kane.

Reagovat
kattos

ALL star

zklamání

Reagovat
smazaný uživatel

Co se dalo čekat od Embola...Nic. Spíš Sterling ti tam chybí místo něj.

Reagovat
Kluivert9

Vzhledem k tomu, jakej hype ho poslední sezónu provázel, tak jsem nečekal, že bude většinou sedět na střídačce a když už nastoupí, tak že předvede velký h...

Reagovat
Hokaido

Walker WTF

Xhaka taky určitě do zklamání nepatří, pokud jsi neměl nějaký přehnaný očekávání...

Reagovat
Kluivert9

U hráče za 45 mega asi měl...

Reagovat
Hokaido

To je naprosto irelevantní.

Reagovat
smazaný uživatel

Xhaka byl zklamání, ke své hře se nedostal a ani ji netvořil, se všema Švýcarama spadl do průměru. To v Gladbachu byl úplně jinde, tvorba hry i odebírání míčů nechali vzpomenout na Xabiho Alonsa, tady vyšuměl.

Reagovat
SunFells

Kecy

Reagovat
smazaný uživatel

Fakta

Reagovat
SunFells

Ne, hloupé výplody nějakého krlka. Xhakova hra promárně nespočívá ani v odebírání míčů, natož v tvorbě šanci a né že by mezi švýcarskýma kolegama byla výrazná konkurence, ale byl to jejich nejlepší hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

Xhaka je výborný v přerušování útoků, ať už odebere míč soupeři z kopačky nebo zachytí příhru. Dlouhé balony jsou jeho největší předností. A na Euru ani jedno nepředváděl, neukázal své přednosti a akce mnohem více rozehrával Behrami, přitom Xhaka zvládá velmi bravurně i minihry ve středu pole. Nebyl dostatečně využit a jen zprůměrnatěl. A Gladbach sleduji, vím, jaká je jeho hra.

Reagovat
SunFells

Ale nesledoval jsi Švýcarsko podle toho, co píšeš. V žádném týmu nešla rozehrávka přes nikoho spíš než u nich přes Xhaku, ty Behrami.

Reagovat
Hokaido

http://www.squawka.com/comparison-matrix#bundesliga/2015/2016/granit_xhaka/169/169/2103/0/p|euro_2016/2015/2016/granit_xhaka/440/440/2103/0/p#tackles_won/successful_take_ons/successful_take_ons_%/interceptions/clearances/successful_passes/avg_pass_length/chances_created/key_passes#90

Tady to máš oficiálně. Meleš blbosti.

Reagovat
Kluivert9

To fakt ne.

Reagovat
Kluivert9

*Sanches

Reagovat
fenixLFC

walker?? WALKER?? vies ze to je ten co hral za anglicanov napravo ze?

Reagovat
icka

Reagovat
Kluivert9

Ano vím. To už se mi víc zamlouval Clyne ten jeden zápas proti Slovensku, co hrál...

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
fantomas

To neni uplne neopodstatneny, ale i tak ma Walker daleko daleko bliz k top5 pravych beku na turnaji nez k tomu nejhorsimu.

Reagovat
smazaný uživatel

co ta sklamalo na niektorych hracoch to fakt neviem

Reagovat
Kluivert9

Konkrétně?

Reagovat
pingla

Hamšíkův gól nikde?

Reagovat
smazaný uživatel

3. flek měl být Hamšíkův.

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo v All Stars za tenhle turnaj vam uz fakt hrabe

Reagovat
kattos

prosímntě, nemžeš unést, že vyhraje Zlatý Míč?

Reagovat
Stiksxx

Mezi brankáři na 1.000.000% chybí zákrok Patrícia z finále!

Reagovat
Hokaido

Oliva si nezaslouží ani čestnou zmínku?

Jinak sestava celkem dobrá. Na 100% bych ale nedával Llorise. Místo něj nejspíš Gigiho. Argument z článku - o Rui Patríciovi se začalo hovořit teprve po finále - je naprosto trefnej. Moc se mi nezdá ani Sissoko, ale z těch křídelních hráčů fakt nebylo moc na výběr. S Kubou je to tak 50/50.

Reagovat
Hokaido

A ještě:

Nejvíce obranných zákroků:

1. Jakub Blaszczykowski - 20

Wow.

Reagovat
johan14

Mal niekto v histórii ME vyhraté a prehraté finále? Teda okrem CR7.

Reagovat
johan14

Zopár Nemcov z finále proti nám v 1976 by to malo byť.

Reagovat
smazaný uživatel

Valentin Ivanov, Viktor Ponedelnik, Lev Yashin ( Soviet Union, 1960 & 1964); Franz Beckenbauer, Uli Hoeneß, Sepp Maier, Georg Schwarzenbeck, Herbert Wimmer ( West Germany, 1972 & 1976); Bernard Dietz ( West Germany, 1976 & 1980); Thomas Häßler, Thomas Helmer, Jürgen Klinsmann, Matthias Sammer ( Germany, 1992 & 1996)

Reagovat
johan14

Tých tam je 10 Nemcov, tak to čumím.

Reagovat
Stiksxx

Nerozumím názoru: Co tam dělá Ronaldo. Ronaldo je tam právem. Za 6 zápasů 3 góly a 3 asistence. Mezi střelci se dělí o 2. místo, mezi nahrávači je 3. To že zahrál bez pochyby pod své možnosti, ještě neznamená, že byl horší než ostatní.

Reagovat
smazaný uživatel

a po zraneni svuj tym jeste dokoucoval k vyhre

Reagovat
johan14

A za moment Euro: To čo tam porobil v predlžení so Santosom, tak to bolo za všetky prachy. A ešte by som mu dal srdciar Eura.

Reagovat
smazaný uživatel

A taky největší rozdělovač společnosti Eura...někteří to totiž považovali za narcistický divadlo s cílem zastínit, znemožnit a ponížit kouče a získat místo na úvodních stránkách pondělních titulních stran, který by jinak samozřejmě neměl......

Reagovat
johan14

Ja som dal tutovku pre Eurom na Portugalsko a zobral som kurz 18. Dal som to hlavne pre tú nenávisť voči Ronaldovi. by si mal vidieť tie ksichty, keď som vyberal výhru. Najlepšia hláška bola "To mohol vsadiť len idiot"

Reagovat
smazaný uživatel

Portugalci jsou posledních 10 let na turnajích dost podceňovaní, absolutně nechápu proč...nikdy nemají úplně top výběr, ale pokaždé přivezou hodně konkurenceschopnej mančaft...

Reagovat
Usty

Tak třeba před dvěma lety jsem je tipoval hoodně daleko a posrali to už ve skupině

Reagovat
smazaný uživatel

No já jsem taky nenapsal, že za těch 10 let udělali nějakou díru do světa Ale že vždycky přivezou poměrně slušnej mančaft a vždycky jsou podceňovaní...

Reagovat
Usty

No tak já jsem ti napsal důvod, proč jsou podceňovaní (nebo proč alespoň byli na tomhle turnaji). 2008 a 2010 taky skončili hned v prvním vyřazovacím kole... Po té generaci Figa a Ruie Costy se jim nedařilo dostat zpátky na vrchol.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře tak to byla otázka výkonů, nesehranosti, špatnýho trenéra atd. ...já mluvím o tom, že vždycky byli podceňovaní, ačkoliv jejich hráčskej výběr byl na vysoké úrovni...a hned předvedu zničující argument ve formě otázky: proč byly na Anglii vždycky nižší kurzy na vítězství než na Portugalce, ačkoliv Angličani za těch 10 let mají ještě horší výsledky než oni?

Reagovat
Usty

Já jsem ti chtěl jen říct, že si právě nemyslím, že byli zas až tak podceňovaní, já jim před dvěma lety fakt věřil. Vždycky se řadili do sorty těch kvalitních týmů, které sice nepatří mezi TOP 3-4 favority, ale můžou překvapit. Nikdy neměli kádr jako Španělsko, Německo, Brazílie atd. I Anglie měla papírově silnější mančafty, ale tam byl problém s tím, že tu kvalitu nedovedli převést na trávník. Ať už vinou toho, že si nedovedli vyhovět, nebo měli idiota na lavičce.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem ti zase chtěl říct, že výsledky na minulých turnajích nemusí být rozhodující pro analýzu na turnaje následující...ale to už je asi otázka dojmů...mně osobně opravdu jak mediálně, tak kurzově nikdy nepřipadli docenění...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Fernando Santos Portugalsko ani futbal nehralo ale euro vyhralo. Ale po taktickej stránke patrí Santosovi poklona aj keď na úkor futbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ve skupinách za mě nejhezčí fotbal na EURU hráli, ale bez efektu.

Reagovat
kattos

Reagovat
smazaný uživatel

V skupine hej ale nefungovalo to tak prešiel na systém účel svieti prostriedky

Reagovat
fenixLFC

chorvati

Reagovat
Willy Wonka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mně to připadá jako velká paralela s Argentinou před dvěma lety...předtím pětkrát po sobě max čtvrtfinále MS, vždycky s nabušeným mančaftem a ofenzivním fotbalem...v Brazílii ve skupině ofenzivní fotbal, pak v play off těžce takticky a dostali se do finále...Portugalci v play off taky hráli dost neportugalsky, ale turnaj s tím vyhráli...ale ono se není čemu divit, taktiku před atraktivitou upřednostňují na turnajích v podstatě všechny týmy a v budoucnu to nebude jiný...

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež som myslel na to porovnanie a súhlasím so tebou. Ale neplatí to o všetkých tymoch. Nemecko a Taliansko hralo futbal aj v playoff, podobne ako Belgicko.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasný to máš pravdu, ono pak čím lepší tým, tím víc fotbalovosti si může dovolit, ale pravidlo to není, viz ta Argentina před dvěma lety...a taky se podívej, jak Belgičani dopadli...tam se na nějakou taktiku v podstatě nemyslelo a vyučil je Wales...

Reagovat
smazaný uživatel

Futbal sa proste posunul tak,ze na podobných turnajoch s ofenzívnym prejavom v playoff ťažko zvíťazí a prevláda taktika a defenzíva. To Portugalsko na eure potvrdilo. Pravda že na turnaji nebolo veľa ofenzívnych tímov

Reagovat
smazaný uživatel

Fór je v tom, že ty turnaje často nabízí krátkou dobu na odpočinek mezi zápasy. Co je důležité, je to na konci sezóny. A tak se snažíš hrát ekonomicky na držení balonu, to ti pošetří síly, balon často jen na půli. Tos viděl u Němců, proto to vždy zvládli, i proti Itálii. Portugalci vyráželi do brejků taky jen občas a v malém počtu hráčů, kteří čekali na půli. Bláznivýmu fotbalu je konec. Walesu bylo vidět, že už taky nemá síly. A ještě k Portugalcům, kdyby netočili hráče i v základní sestavě pro různá utkání, těžko by vydrželi proti Frantíkům, když oproti nim odehráli na turnaji o 60 minut víc.

Reagovat
Pipo123

A kto hral nejaký super futbal ? Asi nikto, Španielsko, Nemecko si posúvali loptu, ani ju nepožičali súperom, ten ich futbal zábava nebola. Chorvátsko bavilo, ale na to aj doplatilo. Fakt som tam nevidel nikoho kto by vyložene chcel hrať.

Reagovat
smazaný uživatel

Belgicko. Ale tiež na to doplatili. Tak ako píše marinik

Reagovat
smazaný uživatel

Neříkám a nejedu v tom proudu, že Ronaldo hrál zle na tomto euru.. ale v čem se vám tak líbil, že je v all stars? Giroud jasná volba...

a Bonucci taky těžko mohl předvést víc..

Reagovat
smazaný uživatel

Asi se většinou rozhodovalo mezi Ronaldem a Giroudem...a Ronaldova asistence navíc plus účast ve vítězným týmu asi rozhodla...

Reagovat
kattos

6 zápasů, ( finále nepočítám ) 6 bodů

Reagovat
vilp

KdB před Hazardem v jakým vesmíru? Carvalho taky dobrý vtip.

Reagovat
Spasitel

Koscielny za ten jeho vypustený súboj čo doviedlo k titulu Portugalsko

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tam byla spíš individuální chyba v Umtitim, že nepřistoupil k Ederovi. pokud bys to hledal systémově, tak by za to asi mohla nepřítomnost defenzivního štítu (Kanté)

Reagovat
smazaný uživatel

bol vtipný, tragédik jeden

Reagovat
Josifek

To je blbost, Koscielny toho měl v nohách hrozně moc, někdy po nějakých 110 minutách, Eder byl čerstvý, navíc tam spíš víc propadl Umtiti nebo kdo to byl, kdo stál a čuměl, přičemž měl jít proti, když hned Koscielny zajišťoval "zadek".

Reagovat
vitasrp

Určitě tam víc nepropadl Umtiti, nicméně rozhodně souhlasím, že prohranej souboj nějakých 30 metrů od vlastní brány ve 110. minutě nepředstavuje vůbec nic hroznýho.

Reagovat
Dufan

Tak on ho ke konci souboje už mohl jen faulovat, ale to nechtěl, ptž chvilku předtím dostal žlutou, když zahrála jeho černá ruka. Každopádně Umtiti měl vystupoval proti.

Reagovat
kiciN

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Super shrnutí, díky za něj. S volbou all-stars já problém nemám (jen bych možná vyměnil Koscielnyho za Bonucciho), navíc super doplnění o ty hráče, co byly v "nominaci" na Vaši all-stars sestavu. Jen tam bych k tomu měl menší poznámku: Giroud si tu čestnou zmínku určitě zasloužil, dle mě mezi TOP na turnaji patřil .

A jen poznámka k videím: ty Toniho pasy jsou již bohužel stažené z YT.

Reagovat
smazaný uživatel

*... mezi TOP 4 na turnaji...

Reagovat
fantomas

OMG

Reagovat
db18

Shaq budiž, ale Ronaldo? Vážně?

Reagovat
Jerichoo

Hamšíkov gol ani medzi 4 najlepšími

Reagovat
Usty

Byl 5. no

Reagovat
Jerichoo

no ved nejak mi nejde do hlavy že prečo, najhoršia palebná pozícia, krátka klučka predtým, technicky náročný kop

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Co ta anketa? Nebál bych se tvrdit, že nejlepším hráčem (největší přínos pro tým) měli na převážně defenzivním turnaji spíše Pepe, Patricio, Koscielny či Lloris ...

Reagovat
Usty

A proto je v nabídce i varianta "Někdo jiný".

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k tomu, kolik kvalitních hráčů se na tom turnaji ukázalo, je jedna jedenáctka prostě málo. Spíš než All star tým by bylo lepší zmínit ty, kteří zaujali, a neomezovat se pozicema a číslem 11.

Taky mě napadlo, že Portugalci stejně jako Italové, Islanďani atd. vyhrávali hlavně díky taktice a tomu, že hráli jako tým. Nevím tedy jestli tam vyzdvihovat hráče, kteří vyčnívali spíše, než hráče, kteří sami táhli slabší tým, ale vypadli dříve. (Hamšík, Dzsudzsak?) Ale prostě u toho počtu 11 se můžou postavit třeba 3 sestavy, který by se daly logicky zdůvodnit a rozhodujou tu hlavně osobní sympatie.

Reagovat
Majk91

OMG ten Ronaldo Do zapsu s Walesom jeden z najvacsich tragedov na turnaji az na dva goly dochodcovi z Madarska, zahadzovanie jednej tutovky za druhou a vo finale ani nehral a je v All star

Reagovat
icka

Oblíbené kluby - hlavní

FC Barcelona (ESP)

Reagovat
Majk91

tvl, hrac ktory proti Polsku a Chorvatsku bol totalne neviditelny, v skupine Proti Islandu a Rakusku cez 20 streleckych pokusov bez golu a nepremenou penaltou a neodohratym finale nema v All star teame co robit a za tym si stojim

Reagovat
smazaný uživatel

Už to psal kdosi výše, hrál pod své možnosti, ale pořád měl za 6 zápasů 3+3

Reagovat
smazaný uživatel

ale no, komentov nezvládajúcich culés už je tu dost, netreba to až tak silit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Chestera a Guntera? Fantík ven!

Reagovat
dalu

a co se komentátorů týče...

Hyský na nic si nehraje, nesnaží se být vtipnej, překvapil mě svým přehledem

Kozohorský nemusel ani otevírat hubu, jen natočit hlavu a on už by twn na koho se dívá, něco řekl

Reagovat
Jan Horáček

Griezmannovi přeci jen nevyšlo finále, např. i rohy kopal bídně, tak nějak plašilovsky. Osobně bych za nejlepšího hráče ME klidně vyhlásil třeba portugalského brankáře Patricia.

Reagovat
icka

Docela prehnane kvuli finale dle meho.. do te doby o nemmoc lidi nemluvilo a po finale je nejvetsi star

Reagovat
Jan Horáček

Ale on zachytal dobře celé play-off, nejen finále.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Falesnik turnaja : Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

podvodnik a falesnik s maskou dobrého chlapca: Messi

Reagovat
smazaný uživatel

ronaldo rozhodne v all star nema co delat, kroos a koscielny stejne tak. a v brane by mel byt rui.

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodol postup zo skupiny cez Madarov, rozhodol semifinále s Walesom, 3+3 a nema tam co delat, dobryyy si

Reagovat
smazaný uživatel

gratuluji, prave ses stal nejvetsim dementem na EF

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PJ

na tebe nemá, Dušane...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Kroos že tam nemá co dělat?? Zrovna on, kdo dokázal dostat i Frantíky pod tlak a zároveň excelentně řídit hru, nedělat chyby?? Zrovna on byl tím důvodem, proč Němci byli dopředu tolik dynamčtí a variabilní. Proti itálii na něj v první půli byla osobka a jak unser Westnachbar vypadal??

Reagovat
smazaný uživatel

Hamsik hral lip nez Kroos

Reagovat
smazaný uživatel

Hamšíkovi vyšel mač s Ruskdm, kde se chlapcí podtaterští trochu osmělili a s Walesem mi extra nepřišel. Vztaženo na roli Kroose, logicky hráč level Hamšík u našich srandasousedů musí míg pochopitelně na hru velký vliv, protože kdo jiný. A Kroosovi a jeho výkonu proti Francii se žádnej Marečíro fakt rovnat nemůže.

Reagovat
smazaný uživatel

Hamsik rozdaval mice a hral s prehledem proti vsem souperum, hrat v tymu jako je Nemecko, tak je z nej mozna nejlepsi strelec turnaje

Reagovat
smazaný uživatel

to jsou jen spekulace. Co kdyby. Co jsou fakta, tak že Kroos měl nejlepší čísla na turnaji v roli playmakera a byl lídrem takových hráčů, jakými Německo disponuje. Proto tam je Kroos, protože lepšího playmakera nenajdeš a tento turnaj se mu povedl. Víc než Hamšíkovi, který Kroosovi kvality rozhodně nemá. Když už, tak Škrtel měl mnohem větší podíl na "úspěchu" Slováků.

Reagovat
xjert02

Nevim, asi jsem videl jinyturnaj, ale zadni rada vc. golmana mohla byt jedine italska.

Reagovat
nani92

Weissov gol nikde

Reagovat
fenixLFC

to uz len by bola saskaren keby tam zaradia toho kripla

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Zvlastny turnaj, dost to kazilo Rusko ktore tam vyslalo ozbrojených mma fighterov ktori tlkli v presile starych ludi aj zeny s detmi, vôbec celkove potycky medzi dalsimi narodmi. Urcite pekne, ze sa outsideri dostali tak daleko, milo prekvapili a celkovy vitaz dost necakany. Ale spokojnost

Reagovat
smazaný uživatel

Buffon - Matthews, Hummels, Pepe, Guerreiro - Carvalho - Kroos, Ramsey - Bale, Griezmann, Payet. (Patricio - Sagna, Bonucci, Koscielny, Evra - Matuidi - Nainggolan, Hazard - Nani, Giroud, Ronaldo). Tak a do mě.

Reagovat
Gunner14

Evra ? No nevím nevím

Reagovat
smazaný uživatel

Co tam dělá William Carvalho?? A Payet spatny nebyl, jen byl moc uklizeny v kraji hřiště a tuhle úlohu zvládl mnohem lépe Draxler. A Patricio misto Buffona, tam se to oddiskutovat neda, tak to proste je. Vsechna čest Gigimu.

Reagovat
smazaný uživatel

Autor se zbytečně bál dát do All Stars hráče co se nedostali do semifinále. Kdokoli kdo hrál za tým, co se dostal ze skupiny, tam mohl být, není nutný semifinále.

Reagovat
fantomas

Pro to tam máme čestný zmínky.

Reagovat
smazaný uživatel

Kuba miesto Sisoka

Reagovat
Steven666

namiesto Lloris Patricio inak nemám výhradi. Není niekde náhodou aj štatistika stratených lôpt jedným hráčom? Weiss by konečne niečo vyhral

Reagovat
Gunner14

Giroud ani ve zmínkách ? Nebál bych se ho dát do all-star a on se u vás nedostane ani do zmínek.

Reagovat
smazaný uživatel

Kopa dreva nemá, čo robiť v zostave

Reagovat
smazaný uživatel

HurriKane pls

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Koscielny místo Bonnuciho? To jako proc?

Reagovat
smazaný uživatel

Zostavu robil ARSEanalista no....

Reagovat
smazaný uživatel

Už jedeš hate i na Arsenal?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ramsey

Reagovat
Kang & Kodos

Rodgers s tim Celticem dělá divy. Teď dostává na prdel od frajerů z Gibraltaru.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Gunner14

Proč for ? Nevím jestli zrovna nejlepší, ale jeden z nejlepších za Německo určitě. A todle je hlasování fandů a Ozil je holt nejoblíbenější Němec mezi fandy tak je jasný že to většinu povyhrává..

Reagovat
smazaný uživatel

Protože nejlepší ani jeden z nejlepších nebyl ani náhodou. Hummels, Neuer, Kroos, Khedira, Draxler, Gomez, Boateng úplně s přehledem.

Reagovat
smazaný uživatel

Musíš brát, že tohle vzniklo na základě hlasování fanoušků na facebooku, takže se to nedá brát až tak vážně... Špatně nehrál, ale nejlepší z Němců nebyl. Já volil Kroose.

Reagovat
kattos

Jak Ramsay zastínil Balea?

Vždy se mluvilo jen o Baleovy.

Nechápu proc ho tolik vychvalujete, ano to TOP 11 asi jo, ale 2 nejlepší hráč? Tady smrdí pro

Tekce.

Reagovat
smazaný uživatel

fantomas

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

Reagovat
fantomas

Tolik lidí mě má rádo ♥

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Azazelo RD

U Ramseyho je to o tom obrovském překvapení. O ostatních se totiž vědělo, že umí hrát fotbal.

Reagovat
kvasha16

Nejvíce vyhraných vzdušných soubojů:

...3. ... Patrice Evra

Reagovat
smazaný uživatel

Dá sa to vysvetliť, má top výskok aj napriek svojej výške, je v hlavičkovom súboji povačšine s nejakým krídlom, no a hral všetky zápasy od začiatku dokonca.

Reagovat
Usty

proti Islandu jich měl snad 17, protože Island 80x nakopl míč

Reagovat
niflheim

200. za CR7

Reagovat
El-Pistolero-68

Vubec se nemluvi o Neuerovi. Pritom kdyby Nemci prosli do finale, tak je jasne v TOP 11.

Reagovat
kattos

jenže kdyby... chyboval a tak nemůže pomýšlet.

Reagovat
Creespoo

pořád si myslím, že kdyby se Ronaldo ve finále nezranil, tak by portugalci nevyhrály..

Reagovat
kattos

Reagovat
Spalovač šancí

Jj, portugalské slečinky by nevyhrály

Reagovat
technecium

Prijde mi zajímavý, že Messi byl tady po MS branej jako největší přítěž Argentiny, když jeho role na celkovém "úspěchu" byla minimálně podobná jako Ronaldova

Reagovat
kattos

On v Semifinále dal gol a na jeden přihrál, Messi v Semifinále dal penaltu...

Reagovat
technecium

Rozhodující penaltu

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodujucu a hlavne prvu penaltu nedal. zlyhal a nie prvy krat

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže semifinále proti Walesu bez středu zálohy je jak Česká repre, která by měla v předu teda Balea, ale kvalitu to nemělo. Osobně mám pocit, že to Portugalce (hraní bez Ronieho) více semklo, uvolnilo uzdu směrem vpřed a do útoku působili více dynamičtěji, když Quaresma dokázal náběhy roztáhnout obranu a nechat hrát víc všechny, nehledat jen Cristiana.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslím, že to je spíš proto, že Argentina tam má TOP útočníků hned několik ( např: Dybala, Aguero, Higuain, Tevez), a prostě Messi je takovej, že na to prostě kašle, podle mě by bylo mnohem lepší pro Argentinu tam dát třeba Aguera a Dybalu, kteří mají obrovskou motivaci a chuť, a podle mě by tam byli mnohem platnější než Messi

Reagovat
technecium

Strašná blbost. Asi jsi repre Argentiny nikdy neviděl. Aguero je věcně jeden z nejhorších na place.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, nikdy není tak hroznej, podle mě by měli dát šanci někomu jinýmu už taky, protože s takovým týmem v podstatě nikdy nic nevyhrát je prostě bída, udělal bych tam radikální změny a obměnil celý kádr a začal to stavit na jiných hráčích. Nevím kdy měla Argentina lepší tým než má teď v podstatě na každý pozici TOP hráči..

Reagovat
tunkic

Obranu moc TOP nemá..

Reagovat
smazaný uživatel

Zabaleta, Garay, Otamendi, Rojo mi nepříjde zase tak úplně špatný, spíš docela velkej nadprůměr...

Reagovat
tunkic

Neřikám, že špatnou, ale nikdo z nich podle mě TOP není......každopádně by to Argentina měla uhrát jen tím nebitým útokem, ale tam zas většina hvězd hraje za repre hovno (Higuain, Aguero...)

Reagovat
radim36

Nesouhlas v týmu Allstars s Ronaldem, s Guerrierem, Pepem a Llorisem, výkon Portugalců ve skupině byl tak tragický že kdyby byl Baník Ostrava reprezentací tak by měl větší formu než Blbí Portugalci

Reagovat
smazaný uživatel

Důvod, proč byl opomenut Giroud, který roli hrotového útočníka zvládl nejlépe na turnaji?

Reagovat
Usty

Rozhodně patří třeba mezi 5-6 nejlepších útočníku Eura, ale tihle 4 zvolení byli podle nás výraznější. Ronaldo byl o fous produktivnější, rozhodl o postupu ze skupiny i do finále; Nani byl zase konstantnější, na hrotu se rval a pomohl vyhrát titul. Pellé byl nejlepší devítka základních skupin, fantasticky zahrál i v osmifinále, zatímco Gomez byl hodně stěžejní postavou Němců a jeho absence je prakticky popravila. Giroudovi se skvěle povedl vlastně jedinej zápas s Islandem, ostatní byl tak nějak OK nebo průměrnej. Pro hru Francie nebyl tak důležitej jako ti ostatní.

Reagovat
smazaný uživatel

v tom nesouhlasím. že nebyl důležitej pro hru..

Reagovat
Usty

*TAK důležitej jako Nani pro Portugalsko, Pellé pro Itálii a Gomez pro Německo

Reagovat
smazaný uživatel

Gomez pro Německo důležitej....

jako v podstatě máš pravdu. i já bych s tím rád souhlasil. ale ohledně německýho nároďáku tohle prostě nejde takhle brát, když ani sám Gomez není snad stálým základem v týmu.. tohle fakt ne. A ti další 2.. prostě ani u jednoho bych tohle neřekl. on hodněkrát glorifikovanej Pelle taky toho skvěle zas taky tolik nezahrál. Nani se mi hodně líbil, ale tady bych použil to tvoje, že byl taky kolikrát jen nadprůměrnej..

za mě třeba Nani byl na úrovni Ronalda..

Giroud...Bale...Ronaldo, Pellé, Nani (kterej hrál docela hlouběj mi teď dochází, takže bych ho jako strikera ani nebral). hodně se mi líbil Joao Maria taky.

Reagovat
Usty

Tak u Gomeze bylo hlavně jasně patrný, že když nehrál, bylo německo v ofenzivě zoufale otupělý, no. Jinak se s tebou určitě dá souhlasit, Giroud by tam mohl být místo kohokoli z těch hráčů, snad kromě Naniho (kterýho třeba Tom navrhoval místo Ronalda i do základu). Ale někoho prostě opomenout musíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to vidím tak, že Pellému ten gól proti Belgii spadnul z brejku v nastavení a to ještě musel děkovat krásnému centru. Proti Švédům měl jednu šanci, jinak nevýrazný (tu šanci neproměnil). Proti Španělům byl mnohem lepší Eder, chodil pro fauly, větral obranu, zařídil gól. Tam to Pellého nebylo. No a proti Němcům měl jednu pološanci, která šla vedle. Balony udržel tak 50 na 50, přihrávky jsou na tom stejně, já s Pellém souhlasit nemůžu. Nani je neoddiskutovatelný, ten hrál po celý turnaj prim. Ale Goméz tam proti Giroudovi nemá co dělat. Ten je jen před bránu soupeře, ale jinak je absolutně nekomplexní. Giroud dokázal vyhrát balony (viz statistika), dokázal nahrát, zapojit se do útoku, dát góly. To je superkomplexní hrot, Griezmann by byl bez něj poloviční, Gignac měl sice jinou roli, ale nahradit ho nedokázal. No, jestli na hrot jeho nebo Ronalda, upřímně, Ronie zas tak povedený turnaj neměl. Drápal se do šancí, ale byla to křeč. Giroud byl často víc zády k bráně oproti Ronaldovi a byl spíš tím dříčem pro tým, ale stálo to tam na něm.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo dal Griezmanna do ALL STARS, tak nerozumí fotbalu!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

co ti na tom nepřijde???

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Situace u Kantého se změnila, aktuálně je k jeho získání nejblíže čínský klub Šangaj SIPG, který Leicesteru nabízí 40 milionů euro a hráči obrovský plat.

Reagovat
smazaný uživatel

ze tu niekto hejtuje CR je dost usmevne

rozhodol o postupe zo skupiny cez Madarsko kde to Portugalci museli zvladnut lebo by nepostupili.

Rozhodol semifinále s Walesom. 3+3, nie je o com.

A pre messionistov kriminálnika, no nedat vo finále ako prvy penaltu a potopit sance favorizovanej Argentine a este to obhajovat, to je smiesne

Reagovat
tunkic

Píšeš něco o kriminálnících a dole obhajuješ Benzemu

Reagovat
taws

myslím že kdokoliv tu napíše vlastní all stars sestavu, tak bude lepší než ten nesmysl od Uefy.

Mně se to nejvíc zamlouvalo takhle:

Rui Patríciom - Guereiro, Williams, Pepe, Gunter - Ramsey, Kroos - Bale, Griezman, Kuba - Ronaldo

Reagovat
Mariano13

za článok a spomenutie Hamšíka ... no pridal by som aj jeho gól a takisto by som zmienil aj Kolbeinna medzi útočníkmi .... a Santos ako tréner turnaja je podľa mňa blbosť ... skupina im nevyšla a možno im fungovala defenzívna taktika, ale postupovať cez predĺženia a penalty nieje taktika ale šťastie

Reagovat
Mariano13

ešte som zabudol pochváliť odvahu nominovať Sissoka zaslúži si

Reagovat
papanegra

super sestava, je mi tam chybí něco z itálie a islandu, takovej Bonucci a Gunnarson místo těch nácků

Reagovat
spider_8

Mně tam chybí gól Robsona-Kanua proti Belgii, ten se mi strašně líbil. Byl to takový netypický gól, většinou jsou v těchto soutěžích střely z dálky, ale takovéhle ochcání obránců se často nevidí. Sice to asi svedete na chybu obránců, ale oni museli kontrolovat případnou přihrávku na volného hráče a Kanu je prostě parádně vykoupal. Navíc to byl klíčový gól, který vyřadil papírového favorita turnaje.

Reagovat
fantomas

Jj, to je dobrej shout

Reagovat
tunkic

Nejchytřejší gól Eura

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Bonucci místo Hummelse a Hazard místo Ronalda..

Reagovat
Liquid

Koscielny Ramsey - za jediný povedený zápas, minimálně v tom 1.úplně hořel, přes něho dali Slováci gól, Koscielny zase prohrál klíčový souboj ve finále a ani jinak mi nepřišel nějak skálopevnej, cpát 2 zástupce FRA do 3.členný obrany + brankáře mi nepřijde moc ok, ale to je ta francouzsko-arsenálská klika za mě do obrany Bonucci + klidně nějakej Islanďan i klidně nějakej Polák by si zasloužil nominaci

Reagovat
Liquid

místo Ramseyho tedy do sestavy Nainggolana, ten hrál dobře za Belgii

Reagovat
tunkic

To, že máš komplex z Arsenalu neznamená, že se některejm jeho hráčům tenhle turnaj prostě povedl...

Reagovat
Liquid

Ramsey super proti Belgii a slušně proti tuším Anglii, ale proti Slovákům šílenost, Bonucci strčí Koscielnyho do kapsy, mimo kvalitní defenzívy má myslím gól i přihru na tomto turnaji a vzhledem k soupeřům co měla Itálie si vedl víc než dobře.

Reagovat
tunkic

Takže špatnej zápas proti Slovákům znamená špatnej turnaj jo?! A Koscielny prostě došel o dost dál než Bonucci a snad v každým zápase zahrál dobře..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiciN

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Je tam jeden FRA zástupce ve tříčlenný a dva v pětičlenný. Stejně má i druhej finalista. Takže klid

Reagovat
Liquid

mě přijde trochu divný, že ze 2/3 je All-Stars z finalistů,to takto vypadá, jako by oba týmy jednoznačně dominovali a bylo to vydlážděný finále, což při těch 7 plichtách POR je zvláštní, osobně bych tam necpal ani Guerreira, klidně tam mohl být Polák, Belgičan, Ital, Islanďan...ale můj názor

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lofin9

prosímťa neplač zatože tam nieje nikto z Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

odkud se tihle lidi berou?...

Reagovat
SunFells

Já mám podezření, že Trump jako mladík dosti řádil po Evropě.

Reagovat
smazaný uživatel

Hummels se Sissokem v sestave turnaje? Vsak Hummels ve svym prvnim zapase uplne horel a pak solidne odehral dva zapasy.. jestli tohle staci, tak tam mohl byt klidne Glik. Sissoko je kapitola sama pro sebe, cim byl v prubehu celeho turnaje lepsim nez Sanches je mi zahadou.

Reagovat
smazaný uživatel

EF je strasna stoka co sa tyka redaktorov fakt. Tlacenka kopyt s ARSEnalu, pepicky sovinizmus, hanba

Hamsik mal byt jednoznacne na prvom mieste, mozno delene so Sakirim.

A ten Ramsey a Kikscielny tam to je fakt na facku. Neskutocne

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

este dodam ze v podstate som necakal nic ine no, este sa divim ze tam nenacpali to nemehlo girwooda

Reagovat
kiciN

nemehlo girwood si do kapsy strcil Kanea, ale to i Lafata

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

My od tebe taky nic jiného nečekali

Reagovat
masly008

chtěli tam dát Kanea,ale nenašli ho.

Reagovat
teenz

Reagovat
kiciN

taky se divim ze v All-Stars nejsou Kane, Dier, Alli, Vertonghen

Reagovat
smazaný uživatel

pls ja na rozdiel od tychto smiesnych redaktorov viem objektivne uznat a zhodnotit ze ani jeden z nich tam nema co robit. Zato fantomas a ustohal ti sa riadia iba svojimi fan-pudmi. Hlavne pri fantomasovi ta ramsey/kiks onania je silnejsia ako on a rovnako je to aj pri hracoch ktorych nema rad. Takyto ludia by naozaj nemali pisat clanky, pretoze to su potom akurat tak vyblitky a honenie ega

Reagovat
smazaný uživatel

*zvratky

Reagovat
smazaný uživatel

ups, zlý účet

Reagovat
smazaný uživatel

too obvious, trosku zmierni

Reagovat
tunkic

Reagovat
Usty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
spider_8

Slovák, co fandí Tottenhamu. To nemohlo jinak dopadnout

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak proč sem proboha chodíš?

Reagovat
Xaviercreus

RP-Gunter,Pepe,Bonucci,Guerreiro-Ramsey,Kroos,Payet-Bale,Griezmann,Ronaldo(Lloris-Koscielny,Chiellini-Krychowiak,Modrič-Nani,Giroud)

Reagovat
Cipinho

Tady mají někteří uživatelé z hráčů Arsenalu slušný komplex. Koscielny s Ramseym v all star jednoznačně zaslouženě, a dokonce i Giroud hrál velmi dobře.

Reagovat
Liquid

Jak že hrál Giroud ??

Reagovat
lofin9

ale veď ich nechaj sú rozkošní

Reagovat
Cipinho

Ozvali se přesně ti, které jsem očekával.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tunkic

Vždyť se koukni tady na tu sebranku, co na tebe reagovali......tam se nemůžeš divit ničemu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Edgewalker

Neoddiskutovatelný fakt

Reagovat
vanGomm

Před EUREM jsem přál úspěch Chorvatsku,Portugalsku a Itálii.Ovšem,když jsem poslouchal tu cílenou nenávist na adresu Portugalska těch všech "expertů"ve studiu,kterým zdárně jako jeden muž sekundovali i TV komentátoři,tak se můj favorit stal okamžitě tým Portugalska.Takovou jedovatou snůšku hanobení týmu Portugalska jsem už dlouho nikdy neslyšel.Jak Portugalsko postupovalo turnajem,tak tuto skutečnost evidentně víc a víc neunášeli.A jsem velice rád,že si to museli tzv.vyžrat až do samého konce.Portugalsko na turnaji nikdo nedokázal porazit proto se právem stalo mistrem Evropy.Jinak objektivita všech v TV,tak ta u nich byla tak vzdálenená,že i čert to má do Vatikánu blíž

Reagovat
Azazelo RD

To nebyla cílená nenávist, ale objektivní hodnocení Portugalska a členů týmu.

Reagovat
vanGomm

Na Tobě je jasně vidět jak dokáže TV a vůbec všechna média důkladně zpracovat a ovlivnit lidi.Mají totiž neuvěřitelnou moc!Docela by mě zajímalo co tak strašného fotbalové Portugalsko provedlo?Tak ono podobné masáže se týkají i jiných sfér.Stačí se podívat do takové politiky.Ať už politici dělají cokoliv,tak až na malé vyjímky jsou tam pořád stejní lidé.To se samozřejmě týká i politických stran.Sdělovací prostředky maji totiž,jak jinak pod palcem a pak už jde vše jako po másle.Jako pojistku,tedy trik,který jim náramě vychází a na který voliči,nevím proč 27 let neustále skáčí je ten,že se před každýma volbama objeví nová strana.Namátkou to byly VV,TOP 09,ANO.Která "nová" bude příště?A pojede se dál

Reagovat
Azazelo RD

Trik? Za prvé ten trik se objevil až v poslední dekádě a je projevem toho, že některá politická seskupení se rozpadla, takže vznikla třeba TOP 09 a pak také toho, že ta nespokojenost voličů už dosáhla takové míry, že nový subjekt s dobrým marketingem je de facto "odsouzen" k úspěchu. Nicméně rozumný člověk musí mít problém volit jak tradiční tak nové strany. U těch zmíněných stran mi vadí, že VV a ANO nemají s demokratickými stranami moc společného.

A k tomu fotbalu, pro mě jsou prostě Ronaldo a Pepé natolik nesympatičtí, že bych Portugalsku nefandil ani hráli pěkný fotbal. Navíc obecně mě u Portuglaska vadí, že to hrají vepředu pouze na individuální schopnosti hráčů. A pokud v ČT komentátoři vyjadřují své subjektivní pocity namísto toho, aby jen popisovali, co se děje na hřišti, tak s tím nemám žádný problém.

Reagovat
vanGomm

Každá diskuse,kde jsou všichni zajedno,je ztracená diskuse a že v TV studiu to tak vypadalo viděl každý.Já porovnávám fotbalisty pouze podle výkonů na place.Kdo jak vypadá,nebo co dělá mimo hřiště mě nezajímá.Tedy pokud u nich nejde o trestnou činnost.Každý tým se snaží o svuj styl hry.A to takový,který jejich složení nejvíce vyhovuje.Někdo hraje vyloženě zaňdoura jíný sází na útočnou hru.Další týmy praktikují mnoho jiných stylů.Každý tým je jinak složen a má pak na výber jiné možnosti,ale všichni se snaží vybrat pro sebe to,co jim vyhovuje nejlépe a co bude přinášet výsledky ptž.úspěch.Portugalsko hrálo tak jak hrálo a přece je kvůli tomu nebudu zatracovat,nebo dokonce nenávidět.Možná,že právě proto slavilo takový úspěch,že si vybralo styl,který jim seděl.Jinam mě u Tebe zaujala věta:Portugalsku bych nefandil ani kdyby hráli pěkný fotbal...Tady to hovoří za vše.A poslední věc pokud se jedná o naše bývalé hráče z EURA 1996,kteří se střídali v TV co jim nejde pod vousy triumf Portugalska,tak ať se pokud možno rozpomenou na svůj styl se kterým se prezentovali tehdy v Anglii 1996 a který jim přinesl 2.místo na EURU.Hráli totiž velice opatrně přesně řečeno s defenzivní taktikou.Ta jim tam s přispěním zvláštní shody náhod i notné dávky štěstí přinesla tehdy úspěch,který nebyl vůbec chválen.Tedy kromě našich končin samozřejmě.Takže jejich histerickou kritiku na hráče Portugalska by si zrovna tahle sestava mohla odpustit.

Reagovat
Azazelo RD

"Kdo jak vypadá,nebo co dělá mimo hřiště mě nezajímá." Jenže mě vadí chování Ronalda a Pepeho na hřišti. Uznávám jejich fotbalové kvality, ale to jejich chování je mi natolik nesympatické, že jim prostě fandit nemůžu. A klidně řeknu, že je to hlavně o těchto dvou hráčích, jelikož za Figa, Ruie Costy a dalších mi Portugalsko sympatické bylo.

Reagovat
vanGomm

Sice mě není jasné co tihle dva tak strašného vyvádí na hřišti,ale mě dokonce přišlo,že Pepe byl jeden z nedůležitějších článků v obraně Portugalska.Pokud se jedná o C.Ronalda,tak pravda od něho jsem čekal víc.Třeba proto,že zahodil spoustu šancí hlavně v základní skupině.Tvůj názor na ně samozřejmě respektuji.Na přístím EURU bude Pepemu 37 a C.Ronaldovi 35,takže máš celkem slušnou šanci,že už v týmu Portugalska nebudou.I když není vyloučeno,že si tam nějaké ty Ronaldy,nebo Pepe nenajdeš Jedno přísloví totiž říká,že kdo chce psa bít hůl si vždy najde.

Reagovat
Azazelo RD

Jak jsem napsal, uznávám jejich fotbalové kvality, ale ty Pepého zákeřné blikance ve spojení s ufňukaným simlulantsvím z něho dělají nejmíň sympatického fotbalistu, co jsem měl možnost sledovat. A to Ronaldovo máchání rukama, vztekání se na spoluhráče, slavení branek a vlastně i výlučnou licenci na přímáky rovněž nemůžu vystát.

To s tím příštím EUREM fakt nevím. Třeba Nizozemcům jsem taky fandil v době De Boerů, Overmarse a Bergkampa a teď mi taky dost vadí. Ale tenkrát mě sledování fotbalu celkově bavilo víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo je dobrej výsměch, jinak tam neni Polpo a Carvalho

Reagovat
db18

UEFA zablokovala vrabejkovi podcasty

https://www.youtube.com/watch?v=rsx9UhkcA4M

Teď už se ke kulturnímu dědictví ČR nedostaneme, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

On je měl na jiným kanále..

.. odkud je stejně smazal, takže to vyjde nastejno.

Reagovat
Rudnevs

"

Svátek fotbalu po výživných jednatřiceti dnech skončil, a fotbaloví nadšenci tak mohou konečně trávit čas u bazénů, moří nebo chytáním pokémonů."

Pokémoni

Reagovat
smazaný uživatel

já si kvůli nim po letech pořídil jinej tarif, abych už konečně měl mobilní internet. doteď jsem paběrkoval po wifi hotspotech a kavárnách

Reagovat
smazaný uživatel

je to fakt fenomén. v současnosti jsou asi jen dvě značky, který něco takovýho dokážou rozpoutat: Star Wars a Pokémon

Reagovat
Rudnevs

To hrajú úplne všetci ... a nikoho nezaujíma, že sa to tu zatiaľ oficiálne nedá. Ja to mám cez Aptoide.

Reagovat
smazaný uživatel

srandovní na tom je, že lidi, co se mi na střední vysmívali, že stále ještě pařím Pokémon, jsou ti samí, co teď po sociálních sítích postují fotky z tý hry a nejvíc to pařej

a často mají větší sbírku než já

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je za sracku?

Co tam dela Kostelny, Ramsey, Ronaldo, Hummels?

A tresnicka je Ramsey na druhym miste mezi hracema

Reagovat
smazaný uživatel

můžeš nějak racionálně zdůvodnit, proč by tam neměl být druhý nejproduktivnější hráč turnaje?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele