Druhý poločas byl ten nejlepší, který jsme proti City kdy odehráli, hodnotil Klopp

11.03., 09:31
Aktuality
Jürgen Klopp (© Liverpool FC)

Trenéra Jürgena Kloppa nadchl výkon hráč Liverpoolu v nedělním domácím šlágru 28. kola anglické ligy s Manchesterem City, přestože s ním remizovali 1:1 a klesli na druhé místo. Podle něj "Reds" odehráli nejlepší druhý poločas proti obhájci titulu za dobu jeho působení u týmu.

"Citizens" prý nikdy neviděl v podobných potížích. Mrzelo ho, že jeho mužstvo v nastavení nekopalo penaltu. V rozhovoru s novináři také řekl, že poprvé v trenérské kariéře zažívá situaci, kdy o titul bojují tři mužstva.

Liverpool na Anfieldu prohrával od 23. minuty po gólu Johna Stonese, krátce po změně stran ale srovnal z penalty Alexis Mac Allister. Argentinský mistr světa skóroval z pokutového kopu i ve čtvrtečním úvodním osmifinálovém utkání Evropské ligy na hřišti pražské Sparty při vítězství 5:1.

"Senzační zápas. Druhý poločas byl rozhodně ten nejlepší, který jsme proti City kdy odehráli. Trefili břevno a tyč, ale měli jsme dát dvě nebo tři branky. Výjimečný fotbalový zápas. Páni," řekl BBC Klopp, jehož svěřenci přivítají ve čtvrtek Spartu doma.

Navzdory bodové ztrátě byl spokojený. "Jsme tam, kde bychom měli být. Budeme o titul bojovat a uvidíme, co z toho bude. Nemyslím si, že jsem je (City) viděl někdy takhle se trápit. Podali jsme mimořádný výkon," prohlásil německý kouč.

Střídající Jérémy Doku, který v 89. minutě trefil tyč, v nastavení vysokou nohou trefil ve vápně do hrudi Mac Allistera. Jenže hlavní sudí Michael Oliver penaltu neodpískal a do hry nevstoupil ani videorozhodčí.

"Není to na červenou kartu, ale jde o jasný faul. Už jsem se k tomu vyjádřil tolikrát, že mi je to jedno. Už jsem se přes to dostal, je to v pohodě. Měl bych radost, kdybychom penaltu kopali, ale ať už řeknu cokoli, nic se nezmění," citoval Kloppa klubový web.

Liverpool je druhý o skóre za Arsenalem, Manchester City ztrácí bod. "Myslím si, že jsem nikdy nezažil boj o titul se třemi týmy. V Německu obvykle vládl Bayern. V jedné sezoně (2010/11), kdy jsme se s Dortmundem stali mistry, za námi skončil Leverkusen. Tady v Anglii obvykle vyhrával jediný tým (Manchester City), jednou jsme to byli my. Zbývá nám deset kol do konce, nic ještě není rozhodnuté," uvedl bývalý kouč Mohuče a Dortmundu.

"Byl bych rád, kdyby mezi námi byl třicetibodový rozdíl. Podstatné ale je, jestli jsme v boji o titul z výkonnostního hlediska. Dnes jsem viděl tým, který na to má. Takže uvidíme, co se nám povede," řekl Klopp.

Liverpool vede od října 2015. V lednu se rozhodl na jeho lavičce po sezoně skončit, přestože má smlouvu do roku 2026. "Potkal jsem svou ženu ihned po zápase a byla strašně nadšená, takže musí být zábavné sledovat zápasy i z tribuny," žertoval.

Autor: ČTK

Komentáře (82)

Přidat komentář
Hachim Mastour

Reagovat
masina_LFC

Ja by som asi až takto nepreháňal. S ohľadom na zostavu to bol super výkon a mali sme dať o gólik naviac, ale City si aj v tom našom lepšom druhom polčase vytvorili dosť šancí...

Reagovat
aramaki

Ja mu celkom rozumiem. Ten ohľad na zostavu treba brať a pre mňa bol ten výkon fakt nečakaný. Chápal by som, keby vás City mlelo a nejako by sa podarilo uhaluziť remízu, ale bol to úplne vyrovnaný zápas. Možno Reds mali aj trochu navrch a hráči City fakt v niektorých momentoch vyzerali úplne bezradne. Človek ich v takom rozpoložení nevidí často. Tí hráči sa za toho Kloppa bijú ako levy.

Reagovat
oli9

Vždyť jsme je nepustili k ničemu druhý olocas5.. To byla šance za šanci

Reagovat
Front hell

Neměl tam druhý poločas Doku tyčku?

Reagovat
Benzema

A okrem toho?

Reagovat
Front hell

Problém s pochopením textu?

Reagovat
icka

Reagovat
masina_LFC

Fodenova šanca 1v1, Doku Tyčka to je nič?

Reagovat
oli9

Jo vlastně doku...

Jinák druhý poločas střely 12:3

Na branku 5:2

Rohy 7:0

Nebezpečné útoky, přihrávky vše pro nás... Prostě druhý poločas jsme byli daleko lepší.

A teda jejich dost šanci na si představuji jinak

Reagovat
Beči

Nějaké góly jsme dá sice mohli, ale taky můžeme být rádi, že jsme nějaké nedostali. Za mě remíza odpovídá průběhu zápasu. Penalta asi být mohla, i když to Doku určitě neudělal s nějakým úmyslem.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si vždycky vzpomenu na Naniho v zápase s Realem v roce 2012, kdy to bylo opravdu hodně necitlivě posouzeno od Čakira. Nani sledoval míč a chtěl ho zpracovat, a objevil se tam Arbeloa. Řešil někdo úmysl nebo nešikovnost? Ne, prostě kopačka do hrudníku a jdeš ven. Nani se pak prý v šatně i rozbrečel, protože tohle prostě udělat nechtěl. Ale stalo se. Smůla, žádný úmysl.

Ale my tady dneska řešíme, jestli to je úmysl nebo ne, jaká je intenzita, že mikroskopicky zasáhl míč...tvl co to je? To mi připomíná Roofa a Koláře. Jednou někdo konečně někoho takhle zmrzačí do konce života nebo zabije, a my řekneme, že napřed hrál lehce balón, takže pohoda, hrajte takhle dál

Jasná pencle a žlutá bez debat.

Reagovat
13

Pokud to takhle zjednodušíme, tak sice budou pravidla krásně přehledná, ale nebudou reflektovat dynamiku hry. Je to fotbal, ne šachy… Další šněrování pravidel není ta cesta, lidský faktor ze hry stejně neodstraníš. Jen je potřeba, aby další generace PL rozhodčích nebyla plná egomaniakálních retardů.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím co myslíš dynamikou hry. Kopačka v úrovni hrudníku a výše s dynamikou nesouvisí. To je vysoká noha a normálně se to píská.

Právě že debaty o úmyslu, neúmyslnu, intenzitě atd jsou to šněrování pravidel. Kopačka do hrudníku, žlutá či červená, faul bez ohledu na to kde to je, a jestli to bylo chtěný nebo ne. A žádné debaty nebudou.

Reagovat
-R2D2-

Zase když ti ještě pořád relativně novej, v obdobnejch zápasech ne zrovna zkušenej borec udělá tesně před koncem takovouhle klukovinu… Měl zvolit odvážnější řešení, jít do toho hlavou a klidně si ji nechat urvat. Podle mě to tak zprvu i chtěl, ale posral se.

Reagovat
Huntelaar

Naprosto největší peklo je, když ti po zápasy "týpci" ve studiu řeknou, že to jako faul byl, ale ne na penaltu (že by takovou penaltu nechtěli v takovém zápase ..... a po pravdě já v té chvíli také ne, ale rozleželo se mi to v hlavě). Pokud je to faul a je v pokutovém území, pak je to penalta. Že to bylo v 97. minutě? Budeme spekulovat, že na půlce by to pískl, v 37. minutě by to pískl, ale nechce to písknout v 97. minutě?

Reagovat
Drevar

To nebolo tebe sorry

Reagovat
nani92

Reagovat
hornito

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
oli9

Reagovat
Drevar

Presne tak jasná pencla... Ako sme mohli dať tri góly, tak sme mohli dostať 3. Ale penalta to bola jasná, neviem aki var kkti to tak necitlivo posudzujú. Ale už sme si zvykli.... Keď je treba sa posúvajú aj čiary pri preverovaní ofsajdu. Vlastné môžeme byť radi že Alexis nedopadol nejak podobne jak Virgil, keď mu vymetenec odtrhol koleno a tiež sa nič nepiskalo ani muk

Reagovat
Front hell

Jj už jste zvyklí. Když je třeba tak se i faul na brankáře vymyslí. Jako penaltu bych asi taky pískl, zbytek je jen výplod choré mysli

Reagovat
Drevar

To nebolo tebe sorry

Reagovat
Drevar

Ale bolo.....hehe

Reagovat
Edgar Davids

tak uz se rozhodni

Reagovat
-R2D2-

Tomuhle se říká bipolární drama.

Reagovat
Beči

Pustil jsem si to dneska ještě jednou a detailně a musím souhlasit. Tohle byla jasná pencle.

Reagovat
janinho

umysel je absolutne nepodstatny. ederson siel do sklzu s umyslom faulovat darwina? bola to totalna nesikovnost a predvidatelnost dokua a jasna pencla

Reagovat
Mönchengladbach
Reagovat
Hachim Mastour

V pohode zostava

Reagovat
Busby babes

ano jeden hrac uz neni v tymu...

Reagovat
Mönchengladbach

Mezi zraněnými je Joe Gomez.

Reagovat
sergi

Zo zostavy nie a dokonca z celého toho týmu tam je len Joe Gomez.

Reagovat
Neutron

zo zakladnych zostav ani z Poolu ani zo Spurs tusim

Reagovat
Thelvin

jj, od nás z toho týmu zůstal už jen Davies z lavičky a Son, který byl zraněný.

Reagovat
eder

Nejdéle vydrželi Milner a Origi...

Reagovat
Busby babes

jako asi jedinej, kdo pak hral nejakou vyznamnou roli v tech uspesnych sezonach byl Milner, ne? jinak vsichni ostatni byli nahrazeni?

Reagovat
Vopi11

Vyznamnou roli hrál i Couts.. Svým způsobem

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
Jordi Alba

Ban.

Reagovat
Swarley

Vsak z jeho přestupu se udelal cely ten rebuild a jeste tusim i neco zbylo

Reagovat
Front hell

Z posledních zbytků se částečně financoval přestup Darwina

Reagovat
Vopi11

Tak jsem to myslel

Reagovat
Maresma

Milner a Origi

Jinak teda jeste bych nezapominal na Firmina, kterej prisel uz pred Kloppem, jen byl tento zapas zranenej.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Muffi

Ze znamejsich hracu tam chybi Hendo, ktereho privedl uz Kenny, Firmino a Benteke.

Reagovat
dantetomas

Firmino

Reagovat
Mastný Chobot

Tak to potom aj Henderson snáď nie?

Reagovat
dantetomas

A to je kto

Reagovat
Uwe háže buly

Kolo Touré byl v LFC to mi nějak ušlo

Reagovat
herbage

On byl v tý době hodně nenápadný, přivydělával si i prodejem aut

https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/kolo-toure-had-affair-with-student-by-pretending-1455570

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
LaVolpe

Reagovat
eder

Reagovat
hornito

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Freedo

Reagovat
Kucka

Reagovat
SunFells

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
Čenda

Reagovat
Mouser

Reagovat
oli9

Čekal jsem horší.. Dřív byla horší

Reagovat
Hlahart

Na Liverpool by měl být zpět AWB, Maguire i Hojlund. Čistě teoreticky můžeme mít na hřišti dva krajní beky (i když oba RB), dva stopery, kdy ani jednomu nebude 35+ a dokonce i hrotovýho útočníka

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jestli to bude herně pořád ta samá bída, tak to Pool dá s téměř jakoukoliv sestavou. Já nebudu dělat a Bradleyho já nevím jakýho super beka, a z dalších mladých hráčů supr hvězdy, ale ať už tam hraje kdokoliv za ně, je tam drive, nasazení, koncentrace..to mi u United hrozně chybí. Jako tuším průser, ale třeba Hojlund něco vystřelí.

Reagovat
Neutron

jasne, ze to bude sracka...

Reagovat
eder

Třeba překvapíte. Jako 17.prosince...

Reagovat
Busby babes

zrovan Harry proti Poolu muze byt problem. ale tak to asi skoro kazdej nas stoper.

Reagovat
andkoo

Harry bude hviezda, lebo budeme cely zapas zalezeni v obrane

Reagovat
Busby babes

jako ano, pokud budem zalezli, tak ano. pokud bude muset chytat jejich rychle hrace, tak jsme v haji.

Reagovat
andkoo

keby ma chytat Nuneza, tak koniec...ale ak ma branit pri standardkach van Dijka/Konateho, to by mohlo fungovat

Reagovat
Busby babes

to ale taky nerikam.

Reagovat
Neutron

tak Evans hral dobre nahodou. A Dalot vie zahrat aj lavu stranu...

Reagovat
andkoo

Pool dobre kontroloval hru v druhom polcase, city vyzerali ze to tempo je uz na nich prilis vysoke (a podobne problemy mavali aj v minulosti hlavne v zapasoch s Liverpoolom a Spurs)

Problem je hlavne Kovacic, ktory tej ich hre absolutne nicim nepomaha a chybal Grealish, ktory vie lepsie podrzat loptu. Klopp mal kopu absencii, ale nahradnikov pripravil skvele

Reagovat
Nadržený šimpanz

Jsem jedinej komu vadí ten jeho kobylí, umělej chrup??

Reagovat
13

Vzhledem ke zvolenému nicku jsi překvapivě vybíravý.

Reagovat
eder

Reagovat
Neutron

Keby ti vadia suslavy ludia tak to este pochopim, ale aby ti vadil pekny chrup…

Reagovat
farwest

ano

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele