Donnarumma odmítl dvě nabídky nové smlouvy, AC Milán chystá další

02.04.2021, 13:08
Aktuality
Gianluigi Donnarumma (© AFP)
Gianluigi Donnarumma řádně napíná všechny fanoušky AC Milán. Stále teprve dvaadvacetiletý brankář je už několik sezon jasnou jedničkou mezi tyčemi Rossoneri a po letošním ligovém ročníku mu končí smlouva. Klub se snaží kontrakt prodloužit a chystá další nabídku...

Donnarumma mezi tyčemi slavného týmu debutoval v sezoně 2015/2016 ve svých šestnácti letech a celkem už posbíral 241 startů, v 25 případech navíc nastoupil za seniorskou italskou reprezentaci.

AC Milán v uplynulých týdnech neuspěl hned se dvěma nabídkami, gólman nyní bere ročně šest milionů eur a klub mu nabízel jeden milion navíc, k tomu přidal další milion v bonusech. Nyní je připraven předložit na stůl nabídku kontraktu platného do června 2023 se základním ročním výdělkem osm milionů eur.

Donnarummu zastupuje známý agent Mino Raiola a ten pro svého klienta požaduje deset milionů ročně plus bonusy, celou částku by rád vyšrouboval až k dvanácti milionům.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (169)

Přidat komentář
vceradnesazitra

Raiola... tak to se s ním můžou rozloučit

Reagovat
Bucky

Pokud nezaplatí to, co mu jinde nemají problém dát, tak ano, můžou. Jestli je jim milejší si místo něj koupit někoho třeba za 30-40 milionů €, kterému zaplatí ročně o pár milionů € méně a nemají jistotu, že se chytne, tak je to jejich volba. Real třeba má striktní mzdovou strukturu a porušují ji jen opravdu vyjímečně. A funguje to tak delší dobu. Ale je otázka, jestli AC Milán to má nastavené stejně a dělá to tak ve všech případech, může to být legitimní přístup. Ale také mohou litovat.

Reagovat
milanista9

Nakonec ty všechny oplýtačky okolo za něho nestojí. Ve výsledku i kdyby odešel zadarmo, tak na hráčovi z akademie, AC nemůže prodělat. Jinak by samozřejmě každý na tom bral co nejvíc.

Reagovat
smazaný uživatel

Půjde do Juventusu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Snad ne! Vždyť je to díra a ještě s sebou tahá toho svyho bráchu

Reagovat
Prefontaine

Reagovat
Beči

Neříkám, že si Gigi ty prachy nezaslouží, ale Raiola je stejně hrozný zm*d.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo je zm*d, protože se snaží pro svého klienta vybojovat tu nejlepší smlouvu

Reagovat
Beči

Kvůli tomu ne, ale v tom, že přesvědčuje všechny mladé hráče, že jsou jenom prachy, prachy, prachy na prvním, druhém i třetím místě a až pak to všechno ostatní.

Reagovat
Euphael

Jak to vis?

Reagovat
Bucky

A proč má být vždy hráč ten, kdo udělá ústupek s penězi? Dá se to úplně v pohodě otočit, že klub si není schopný svého klíčového hráče docenit, když jinde mu dají v pohodě víc peněz. Každý očekává, že hráči se budou pořád uskromňovat, protože láska ke klubu. Ale že by byl klub ten, kdo ustoupí, protože jde o hráče, který je jasnou jedničkou už 6 let a mají v něm jistotu?

Reagovat
Neutron

ono vsetko ma svoje medze...

Reagovat
Bucky

A Ty dokážeš dobře vyhodnotit, kde ta mez je? Kdy je ta nabídka adekvátní k hodnotě a přínosu hráče a kdy ne? Pokud mu to jinde dají, tak potom je to asi adekvátní.

Reagovat
Hagi79

Takže když nabídl Juventus takové platy pro Rabiota nebo třeba Ramseyho tak je to adekvátní?

Reagovat
noustres

Osobně na trasu z AC směrem do Juve věřím víc (v rámci zbavení se Ronalda) než na trasu směrem do Interu (který má paradoxně ekonomicky do budoucna veliký potenciál). Více v rámci italské kozačky není. Pak jedině pyrenejský poloostrov. Na anglii nevěřím, je to ital.

Reagovat
Gazdo

PSG

Reagovat
Neutron

to by som nepovedal. To akoze ked je niekto blby a da trebars 10 000€ za buranu feliciu predsa neznamena, ze ta felicia taku hodnotu skutocne ma. Treba brat do uvahy aj financnu stranku klubu, kde ta podpis jedneho hraca do buducnosti nebude nijako obmedzovat a podobne.

Reagovat
protiproudu

ano, když nejde o tvoje prachy co

Reagovat
Neutron

ale vsak ja nehovorim, ze si nema pytat prachy, ked tomu timu dava nieco navyse, ale malo by to mat aj nejaky zmysel. Alebo teda neviem, vsak nech mu AC jebne rovno 250 mega za rok ved si ich zasluzi...boze vy ste tu niektori fakt uplne vymlety...

Reagovat
Hagi79

Taky jde o to že když ustoupí u jednoho hráče, tak budou i ostatní hráči chtít vyšší platy... A to slovo uskromnit je taky trochu diskutabilní, když jde už v jeho 22 letech o jednoho z nejlíp placených hráčů v týmu i v celé lize..

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
FC Porto FC

Raiola je největší kreten. 7 mega ročně už je dost dobrá nabídka nikdo nemůže říct že to je pro Donnarummu málo. Jestli mu nakonec AC dá 10 Mega tak by za to měli chtít aspoň smlouvu do roku 2026, 2023 je výsměch

Reagovat
smazaný uživatel

Raiola jen dělá svoji práci. A nezaujaty fanoušek musí konstatovat, že ji dělá dobře

Reagovat
Bucky

Reagovat
smazaný uživatel

Nezaujatý fanoušek musí konstatovat že vyžraná svině Raiola kurví fotbal co to jde když mladejm klukům válí do hlavy že 7 mega € je málo a že prachy jsou důležitější než sportovní úspěch. Zrovna předevčírem jsem si vzpomněl na tu kauzu než podepsal smlouvu minule a říkám jsem si kdy přijde druhý kolo. Tak to tady máme.

Reagovat
Bucky

Proč proboha kurví fotbal? Když ten mladej kluk je už 6 let jasnou jedničkou evropského velkoklubu, tak si asi může říct o trochu vyšší peníze. Jeho věk je jen jeho výhodou, nevidím žádný důvod proč by kvůli tomu měl brát méně. A o sportovních úspěších se moc mluvit nedá, když za 6 let s klubem nevyhrál nic kromě jednoho superpoháru a i přes to, že letošní sezóna je nejlepší za dlouhá léta, budou nakonec rádi, když skončí aspoň druzí, ale taky se mohou ještě strachovat i o Ligu mistrů. Třeba v Juventusu (o kterém se v souvislosti s ním mluvilo) by měl Donnarumma i přes všechny současné problémy pořád výrazně větší naději na úspěchy, takže moc nechápu, proč by to pro něj mělo být špatné po sportovní stránce.

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznačně souhlas. GAUČ ví evidentně o fotbale tužku

Reagovat
smazaný uživatel

A mluvíme tu jen o momentálním konkrétním případu nebo o Raiolovi celkové?? To si tu budeme hrát, že jen tenhle konkrétní případ dává smysl? Dává smysl aby dostal Dunaruma větší peníze a tom snad není sporu, ale na všechny taškařice a bonusy pro to vyžraný prase, kdy ve výsledku Gigi dostane přidáno ale agent vojeve klub dalšíma 10 megama pro sebe kdy chce smlouvu vždy podepisovat tak max na 2 roky aby zas mohl vysírat

Jasně kluci GAUČ() nerozumí fotbalu, protože je Raiola fotbalovým požehnáním a nezasrupuje i další mladý hráče a pokaždý když jeho klienti podepisujou smlouvu, tak nejde o totální komedii, která má dopad na celej klub a ani trochu to nedělá zlou krev...

Díky bohům za nenažraný agenty, protože kluci by měli pak jen o 2 mega € míň a víc by se soustředili na hru a na nějaký hodnoty který už se z fotbalu stejně úplně vytratili. Hlavně že tam ty vypasení dobytci jsou. Všichni ví, že ty bonusy pro agenty jsou naprosto směšný a 10x za hranou, ale jo je to v pořádku

Reagovat
smazaný uživatel

Je smiesne ako zopar kretenov ide nazybat amoralnu svonu len niekym, ktori si robi svoju pracu.

Ved len svoju pracu si robia aj najomni vrahovia, tak potom preco ich kriminalizuju? Som uz alergicky na slovne spojenie typu, ved on si len robi svoju pracu - tym sa da ospravedlnit hocijake neeticke a amoralne svinstvo. Ale nastastie len medzi kretenmi.

Ten tlsty magor raz niekoho tak naserie, ze ten niekto namiesto toho aby melon dal jemu, tak nim zaplati nejakeho najomneho vraha a z tlstej svine zostane len kopka sraciek niekde v potoku.

Reagovat
Bucky

Takže klub, který má tým 10 vyjednavačů, právníků a dalších poradců je tu v pozici chudinky, protože hráč si sežene někoho, kdo se tím nenechá zastrašit a dokáže si vyjednat lepší pozici? Co je zase tohle za logiku? Co je nemorálního vyrovnat síly na obou stranách vyjednávacího stolu?

Ty piš něco o kreténech, s těmi svými kecy o nájemných vrazích.

Reagovat
smazaný uživatel

Prosimtě co čem to kecáš ty vole. My se tu bavíme o vyžraný Riaolovi a o Klukách který zastupuje. Tam to není vyrovnaný ale vždycky jsem o divadelní představení.

Mluvíš jako kdyby kluby zastrašovali svoje hvězdy ty magore

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bucky

Nebýt těch agentů, tak dnes třeba hráči berou jen zlomek toho, co dnes a ty peníze půjdou majitelům klubů. Pokud nejsi klub na samotném výkonnostním nebo finančním vrcholu, tak od Tebe nejlepší hráči prostě budou odcházet nebo je budeš muset třeba až nesmyslně přeplácet, pokud je chceš uměle držet. Všichni tu obdivují ty supervěrné hráče, ale tihle hráči jsou ve většině případů v těch TOP klubech své doby a mají také naprosto bezkonkurenční smlouvy. Podívej se na to, jaké peníze bere Oblak v Atleticu, aby si ho udrželi. Jaké peníze bral Totti v AS Řím (když dostal nejvyšší smlouvu, bral jen o čtvrtinu menší peníze než nejlépe placený hráč v Premier League). Tak to prostě funguje, buď jsi na vrcholu řetězce nebo musíš své nejlepší hráče oproti ostatním výrazně přeplácet nebo je nechat jít.

Reagovat
smazaný uživatel

A těmi sportovními úspěchy mám namysly hrát pravidelně v klubu přímo úměrnýmu tvým kvalitám. Přestaňte z něj dělat druhýho Buffona. Je to vysoce kvalitní brankář, ale s přihlédnutím k brankářským situacím lepších klubu než je AC to pro něj nijak růžově nevypadá. A kdyby při první taškařici šel do Reálu jak se mluvilo tak by si dvě sezony poseděl a pak se s prosíkem vrátil někam do Neapole nebo Říma.

Ať si taky kluk uvědomí jakou příležitost mu AC dalo a na co reálně má. Je mu pořád 22. V 25 buď bude AC má špici a nebo přestup do TOP klubu. Nic mu nechybí.

Reagovat
Bucky

To už je ale i Donnarummův risk. Je na něm, jestli si věří a je ochotný udělat krok za lepším s rizikem opuštění jistoty nebo jestli raději zůstane za menší peníze v Miláně s vědomím toho, že šance na sportovní úspěchy je výrazně nižší. Třeba je jeho odchod win-win situace, kdy klub pořídí podobně dobrého gólmana s třetinovými nároky na peníze a Donnarumma zase dostane víc peněz, vyhraje nějaké trofeje a bude také spokojený. Nevím, proč by to muselo za každou cenu pro někoho končit špatně? Ono držet si motivaci v jednom klubu, bez zisku trofeje, tak dlouhou dobu a obzvlášť v jeho věku, to je sakra těžké. A třeba mu nový impulz pomůže se vyšvihnout i na úroveň toho Buffona. Ten koneckonců v jeho věku taky ještě chytal v Parmě a moc lidí v něm také nevidělo budoucího dlouhodobého nejlepšího brankáře světa. On ten jejich příběh je vlastně docela podobný a pokud by odešel teď z AC do Juve, tak může být podobný i dál.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ještě jednou jDunaruma není Buffon přestaň je porovnávat. Nikdy nebude na úrovni Buffona. A ještě jednou kam by měl/mohl momentálně přestoupit aby sbíral trofeje?

Wojcek má pořád lepší čísla než on. Jít do Interu, tak to by snad ani on neudělal.

Oblak, ter Stegen, Courtois - jsou lepší

Ederson, Alison - jsou lepší

Chelsea má Kepu a s těmito wunderkid golamana se poučili na pár let

Tottenham má pomalu dosluhujícího Llorise který je taky kvalitnější a co se týká trofejí tak by si nepomohl

Arsenal je Aniglický AC

United mají de Geu a v záloze Hendyho

Bayern nepřipadá v úvahu. Tam už teoretická náhrada za Neuera je

PSG Keylor by ho rozhodně do brány ještě nepustil.

Nevím jaký to jsou podle tebe vyhlídky ale pokud nechce bejt magor a jít do Interu potažmo se Chelsea nepodaří udat někam Kepu - třeba za swap právě za jDunaruma tak moc možností kam jít nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě teoreticky swap za Keylora... ale ta Francie. To už radši AC než srandaliga.

Reagovat
Morgue

Kámo sorry, ale sleduju ho celou dobu co je v AC a krom kopaci techniky (vzdy mu neverim jak spolupracuje s obranci kdyz jsou pod tlakem) si myslim že je mezi tyčemi ať už jde o reflex, předvídavost nebo fyzické předpoklady, je na tom dle mého lepe než Buffon. Na vic ten jeho věk mu dost zveda na trhu cenu.

Reagovat
smazaný uživatel

No dnešní jDunaruma by na tom měl být líp než dnešní Buffon

Reagovat
Bucky

Tys první zmiňoval Buffona, já jsem jen napsal, že to srovnání není až tak nesmyslné, jak tu uvádíš. Pokud Tě to srovnání tak pohoršuje, můžeš vynechat diskuze.

A co se týká přestupu, Juventus je reálný (Sczesny má možná aktuálně lepší čísla, ale ta toho bez kontextu (styl hry, kvalita obránců atd.) zas tak moc neřeknou, zatímco z pohledu potenciálu je Donnarumma celkem určitě někde jinde a Juventus v něm může mít jedničku klidně na dalších 15 let a něco takového se, obzvlášť v případě italského brankáře, těžko odmítá. Kdo ví, kdy se taková příležitost může znovu naskytnout.

Chelsea by zájem určitě mít mohla, ale pokud se nezbaví Kepy, pochybuji že do toho půjdou. Srovnání s Kepou je pak úplný nesmysl. 6 sezonami osvědčený Donnarumma je úplně něco jiného, než Kepa, kterému vyšla jedna sezóna.

Do Interu asi nepůjde, ale Inter se po náhradě za Handanoviče už musí začít rozhlížet, takže tím může uvolnit pro Donnarumu místo jinde.

Arsenal může být anglické AC, ale je to pořád prestižnější liga a mohou mu dát ty peníze, které AC odmítne.

United mohou klidně kvůli stále se zhoršujícímu De Geovi klidně po gólmanovi koukat. Máš ale pravdu, že Henderson může být naprosto dostatečná náhrada a šance teď dostává, takže se na něj nedívají jako na gólmana druhé kategorie.

Nubel podle mě není rozhodně náhrada za Neuera, je to prostě dvojka, která může překvapit. Ale pochybuji, že by na něj spoléhali, jako dlouhodobou náhradu a nad hráčem Donnarummovi úrovně zdarma budou minimálně přemýšlet.

A taky je klidně možné, že někdo koupí třeba Oblaka a najednou se může objevit nový zájemce.

Reagovat
smazaný uživatel

Dle mýho by měl podepsat ještě jednu smlouvu v AC. Klidně zkrácenou na 2-3 roky s opcí automatickyho prodloužení o rok pokud AC dosáhne na Scudetto nebo třeba finále LM.

Win-win-win situace pro všechny. Právě teď v jeho situaci odejít z AC není rozumná volba a rozhodně ne zas způsobem že všechny nasere. Srovnání s Buffon odmítám už i na základě toho, že on zůstal když ho bylo nejvíc zapotřebí. Zatímco jDonaruma vysírá a přesně to dávám za vinu tomu portugalskýmu vyžírkovi. Místo toho aby až když to řeknu hnusně využil situace a stal se mesiášem AC tak vypruzuje a při posledním prodlužování smlouvy byl nefalšovanej psanec. Místo toho aby se stal i přes odchod nezapomenutelnou personou klubu, tak si nakonec všichni oddychnou že je vlastně už pryč. V určitý fázi života mu stejně dojde že mít 35 nebo 30 mega už takovej rozdíl není.

Podívej se na Courtoise ten by mohl darovat 100x kostní dřeň a nálepky krysy se stejně už nikdy nezbaví.

Reagovat
Hagi79

"trochu vyšší peníze" znamená že by mel brát místo šesti milionu těch 10 mil + bonusy? Zkus říct v práci aby ti přidali skoro dvojnásobek mzdy..

Reagovat
Neutron

ono je celkom sranda, ze niektori to tu pisu, ze je uplne bezne a normalne, ak by dostal kludne aj 50 mega za rok, a na druhej strane sa tu budu posmievat aku ma klub platovu politiku...proste...spickove

Reagovat
Bucky

Tak proč by sis to celé nezohýbal podle sebe, viď? Je úplně běžné a normální, že si hráč řekne v současném klubu o peníze, které by třeba jinde mohl dostat. Obzvlášť, když jinde mi měl třeba větší šanci na tituly, úspěchy v Evropských pohárech a třeba i individuální ocenění. Klub sám si musí říct, jestli na toho hráče má nebo ho raději nechá odejít a bude raději hledat někoho, kdo si vezme třetinu peněz a bude třeba za rok chytat stejně. AC Milán už prostě není naprostá evropská špička, ať už fotbalově nebo ekonomicky a musí zvažovat, které hráče si může dovolit a které musí nechat odejít. A k té hlouposti o platové politice se nemá smysl vyjadřovat, kdyby sis přečetl hned druhý komentář pod tímhle článkem, tak bys věděl, že je za mě naprosto v pořádku mít striktní platovou strukturu a držet se jí, ale pak nesmíš brečet, když Ti někdo bude chtít odejít. Real to tak má, šlape to, ale holt nám kvůli tomu v létě odejde kapitán. Nemusíme se ale třeba na rozdíl od Barcy potýkat s existenčními problémy.

Reagovat
Neutron

vsak ja som ani konkretne nepisal o tebe takze nema zmysel aby si bol vztahovacny

ako vravim, nie je nic zle si povedat o viac penazi, ale ma to mat medze. Samozrejme ak klub zvazi, ze to co im ten hrac prinasa dokazu nahradit za co ja viem polovicu alebo jednoducho by tym narusili nejaky platovy system tak sa cesty rozidu. Easy.

Reagovat
Bucky

Tak vzhledem k tomu, že jsi dával za pravdu někomu, kdo reagoval na můj komentář, tak je to celkem pochopitelné.

Reagovat
Bucky

No, já to tak se současnou prací měl. Přišel jiný zaměstnavatel, nabídl mi v podstatě dvojnásobek peněz, co jsem měl v předchozí firmě. Tam jsem řekl, že rád zůstanu, ale zase nemůžu dělat za tyhle peníze, když mi jinde za podobnou práci nabízí dvojnásobek. Šéf řekl, že to bohužel nemůže nabídnout a že počítal, že je to jen otázka času, popřál mi hodně štěstí a já už jsem tři roky v aktuální firmě a spokojený. Nevím, proč ve fotbale by to mělo fungovat jinak? To, že chce jít někdo za lepším nebo aspoň podobné podmínky, když zůstane a v klubu s menšími ambicemi, to je špatně? Já jsem taky měl původní firmu rád a byl jsem spokojený, ale začínal jsem stagnovat, neměl jsem se tam už od koho ve svém oboru co učit, tak jsem šel dál, dostal lepší podmínky a novou výzvu? A Donnaruma má zůstat v AC Milán třeba za polovinu peněz, co by mohl dostat jinde, jen protože v tom klubu fotbalově vyrostl? On může být vděčný klubu za příležitost a výchovu asi stejně, jako klub jemu za odvedené služby a kvalitní výkony, které v jejich dresu šest let předváděl. Nic jim nedluží.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
BaggioRoberto

Trochu vyšší peníze mu nabídli. Ale 10 mega + bonusy 2, to je přestřelený, ještě teď, kdy kluby musí šetřit.

Reagovat
Bucky

Z pohledu mzdové struktury klubu to může být přestřelený, ale tím pádem je možná na čase ho nechat odejít. Pokud tyhle peníze jinde dostane, bude pořád na polovině toho, co bere Oblak nebo De Gea. A zájem o něj prostě být musí. Každý rok je jak z pohledu odborníků, tak řečí čísel mezi nejlepšími mladými brankáři planety, někdy je jednička, někdy v TOP5. Jenže na rozdíl od ostatních mladých brankářů je na těch top místech stabilně každý rok, je na něj spoleh a je pořád na začátku své kariéry. V poslední době jsem slyšel třeba srovnání s Hendersonem, protože měli loni hodně podobná čísla. Problém je v tom, že Henderson jich dosáhl v jedné sezóně na nejvyšší úrovni (a teoreticky ještě jednou v druhé lize, ale ten rozdíl v kvalitě už je znát), Donnarumma jich dosahuje dlouhodobě a spolehlivě. A i tak jsou oblasti, kde Henderson i v té jedné sezóně za Donnarummou pořád zaostával. Plus je Donnarumma teď (po 6 sezónách v základu AC) ve věku, kdy Henderson velký fotbal teprve chytat. Donnarumma je možná nepopulární, ale je to nesporný generační talent a kluby o něj budou bojovat.

Reagovat
milanista9

Ale vydělává nejvíc z klubu.

Reagovat
Bucky

To vydělává. Ale stejně tak v United nejvíc vydělává De Gea, v Atleticu Oblak apod. Pokud si ty kluby chtěli zajistit generační talenty (mezi které se Donnarumma řadí), museli jim dát obří smlouvy.

Reagovat
milanista9

To já chápu ale pro něho to je málo.

Reagovat
Bucky

Jinde by to dostat mohl, takže to je celkem pochopitelné. Pokud o něj mají zájem největší kluby na světě a AC mezi ně už nepatří, možná je na čase ho pustit.

Reagovat
milanista9

Jak říkám, ať odejde... Milán bude stále top klub i kdyby deset let hrál tužku byť třeba s Donnarummou. Nechápu, že si všichni myslíte, že po něm hned všichni musí všichni skočit a dát mu ještě větší peníz než má teď ale prosím.

Reagovat
Bucky

Je to generační talent, ve 22 letech má odchytáno víc a ve větší kvalitě, než většina gólmanů ve 32 letech. Jakmile se objevil nějaký podobně talentovaný mladý brankář, okamžitě dostal obří formu, protože to může být brankářská jistota na několik let dopředu. De Gea, Neuer, Oblak dostali monstrózní smlouvy, kterým by se Donnaruma ani nepřiblížil, i kdyby dostal to co chce. Zato jeho současnou mzdu dostal i Henderson coby dvojka United po dvou sezónách v Shefieldu (z toho jedna v druhé lize) a raději bych nekomentoval Kepu, který bez zásluh dostal rovnou to, co by teď chtěl Donnaruma. A snad se shodneme, že Donnaruma je lepší brankář než je Kepa teď a taky než byl Kepa na vrcholu, když do Chelsea přestupoval.

Reagovat
FC Porto FC

Já sem nezaujaty fanoušek a říkám že to je kokot

Reagovat
teenz

Reagovat
swatm

a to Raiola chtěl aby měl smlouvu na rok

Reagovat
Kily

tak sedm milionů bere i o kousek vedle nějaký Rabiot... Donnarumma má smlouvu do konce sezony, ať to bude kdekoli, tak z toho bude pěkný podpisový bonus a těch deset úplně v klidu nabídne například PSG, Raiola má vlastě ideální vyjednávací pozici

Reagovat
Aldeano

Reagovat
kattos

Reagovat
El-Pistolero-68

Bohužel, je to tak.

Reagovat
Manik...

Reagovat
exot12

Ja si naopak nemyslím, že by boli zástupy klubov, ktoré by potrebovali brankára a boli ochotné takéto peniaze zaplatiť. Ja viem, stačí jeden, ale aj ten jeden sa bude hľadať ťažko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Kluivert9

Za dva roky by zas chtěl pro něj 15...

Reagovat
PtákOhnívák

Se posral ne? Na 2 sezóny, za 20-24 mega dohromady!?

Reagovat
Bucky

Tak když jen poplatek za půlroční hostování 30letého Higuaina mohlo vyjít AC Milán i Chelsea na 9 milionů € nebo liber (různé zdroje uvádí různě) a k tomu museli platit ještě jeho astronomickou mzdu, tak Donnarumma na 2 sezóny (s možností dalšího prodloužení) se vším všudy za 20-24 mega je super obchod.

Reagovat
snuff24

Proč se ho furt zastávaš

Reagovat
Bucky

Asi protože nic není černobílé a všichni tady na něj nadávají jako na největšího zločince. Mám rád balanc, tak se ho tady snažím vytvořit a předložit třeba i nějaké argumenty z druhé strany. Tady se většina lidí nad situací ani nezamyslí, vůbec je nezajímá kontext nebo důvody, proč je ta situace jaká je. Prostě si tu chtějí jen skupinově pohonit nad tím, jaký je Donnarumma zločinec, že si dovolí skrz agenta říct o víc peněz, které by jinde klidně dostat mohl.

Reagovat
fabec1222

Ale kdo by ho tak mohl chtít? Arsenal?

Reagovat
Bucky

Myslím, že zájemců se najde dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznačně. Pro PSG by požadovaný plat byl chuťovkou a ještě by i nějaký ten pohár vyhrál. Myslím, že by se hodil i Chelsea

Reagovat
Inter Eterno Amore

Aj Interu

Reagovat
Bucky

Chelsea by se mohl hodit, ale dokud má Kepu, tak to asi není moc reálné. A ten má smlouvu až do 2025, takže ji nechá v klidu doběhnout, protože takové peníze už mu nikdo nedá, nehledě na to, že by za něj ještě musel platit něco za přestup. PSG ho zase asi nepotřebuje, když má dvojici Navas - Rico podepsanou ještě na 2, resp. 3 roky. Ale i tak je spousta klubů, které po něm můžou sáhnout a tyhle peníze mu dají.

Reagovat
mesyas

A ktere "spusta klubu"to jsou?

Reagovat
Bucky

Juventus, Arsenal, upadající De Gea dává reálnější obrysy třeba pro přestup do United, kdyby někdo chtěl z Atletica koupit Oblaka, může být hodně zajímavý i pro ně.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky by mě to zajímalo

Reagovat
smazaný uživatel

Jediný kdo o něj zatím má vážný zájem je Real a Chelsea United chtějí Oblaka a ostatní nepotřebují

Reagovat
exot12

Real brankára má a Chelsea tiež

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo koho má nemá vliv na zájem jen si vzpomeň právě třeba na Real kdy měl Navase a kupoval Courtoise. Chelsea ho chce jako řešení za Kepu je vidět že ani nečteš a Real ho už chtěl dlouho . Měli by jste se děti naučit číst víc než EuroFotbal a transfermarket

Reagovat
exot12

Real ho chcel ešte keď nemal Courtoise, taktiež nie je v najlepšej finančnej kondícii a voľný budget nebude plytvať na brankára.

Chelsea má Kepu, ktorého sa len tak nezbaví a je to nezanedbateľná položka na výplatnej páske.

Oba kluby nemajú zrovna problém na brankárskom poste.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
SunFells

To vůbec, Arsenal bude hledat dvojku.

Reagovat
10

Reagovat
John Obi Mikel

Mluví se i o nás.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
GEGE

Už toho kokota prodejte...

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Rox

Bez smlouvy se bude prodávat těžko.

Reagovat
bartes

aby z něho něco měli, tak ho musí podepsat za tolik, kolik si řekne. Kdyby nebyli blbci, tak tohle řeší už loni a kdyby se cukal, tak ho za ranec střelí.

Reagovat
Hagi79

Reagovat
Benfica

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
bobis21

To už tu jednou bylo, věřím že stejně jako minule zůstane a tohle je jen agentova snaha vyšponovat smlouvu.

Reagovat
Kaka14

Ak chce niekdo Donnarummu, tak si musí vziať aj brata, ktorému platíme 1M a neviem či vôbec niekedy chytal v súťažnom západe, v lige určite nie ...

Reagovat
FC Porto FC

To je taky dobrá sranda :D jeho brácha se musel podepsat aby podepsal Gianluigi že?

Reagovat
swatm

jojo to byla jedna z jeho podmínek

Reagovat
Kaspar

Takovy Ralph Schumacher, jak skoncil Michael, tak ho vyhodili

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi vážně Kašpar.

A Ralf se nepíše s h je to Němec

B nikdo ho nevyhodil , pohádal se ve Force india a odešel do cestovních aut kde později odmítl Hispánii a Lotus.

C jezdil jiné týmy než bratr takže sotva ho někdo podepsal kvůli němu spíš bráchovo jméno pomohlo k jeho vstupu do formule maximálně.

S Fekirove Robertsové Riberyove a další nejsou případ Donarummy . Takhle by jste mohli házet sem všechny bratry co kdy ve fotbalu byli. Rosický Plašil Čelůstka Thuram Ribery Gotze a další

Reagovat
Rudnevs

No tak to vidno, že si formulu asi moc nepozerával

Reagovat
smazaný uživatel

Formulí jezdím sledovat osobně od doby kdy byl mistrem Piquet což ty nebudeš ani vědět kdo byl a přátelím např. s Fisichellou který právě Ralpha střídal takže odtud vím na rozdíl od tvých smajlíků co a jak

Reagovat
Rudnevs

Jasne, určite neviem, kto je Nelson Piquet... RSC jazdil naposledy za Toyotu v roku 2007. Pre Force Indiu akurát raz testoval v zime 2007 spolu s Fisichellom a Montagnym, keďže však auto bolo pomalé, nemal záujem pre nich jazdiť a potom dostal to miesto Fisichella. Vtipné, že hore opravuješ, že sa volá Ralf, a nakoniec ho sám nazveš Ralph.

A len tak mimochodom, vôbec som nereagoval na teba.

Reagovat
danko10

Ty si démon, chlape.

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
smazaný uživatel

To je sice pekny ale co se tyce systemu reakci tak evidentne nevis co a jak.

Reagovat
Jordi Alba

Stejně to mají Fekirové v Betisu.

Reagovat
bayern987

Reagovat
kattos

Reagovat
Neutron

ja totalne nechapem ako ten clovek s tym dokaze zit...

Reagovat
Salfovic

Fotbalovej Alan Harper.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
ernyyyy

Nevěřil jsem, tak bylo patrání. Má pouhé 3 starty , vs Ludogorec , Inter a ještě někdo. V lize se zapsal do análů pouze jednou a to žlutou kartou vs AS v 90minutě z lavky :D

Reagovat
El-Pistolero-68

No ale pozor, v těch 3 startech má myslím 3x nulu.

V AC ještě neinkasoval.

Reagovat
ernyyyy

máš recht

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Taký Dúbravka by bol pre AC v pohode. Uvidíme či Donnaruma ma rád AC či eurá skôr to druhé....

Reagovat
kattos

Ten bude rád když si ted udrží místo v Newcastlu

Reagovat
El-Pistolero-68

Jako dvojka by byl fajn. Ale to je i Tatarusanu.

Reagovat
oli9

No žádný zázrak to není.... Pokud půjde v pohodě AC najde náhradu...

Reagovat
Remt

Někde jsem zaslechl že jsou týmy kterym už se příčí jednání s Raiolou a jeho klientům se pokudmozno vyhýbají (on ale zastupuje tak dobre nhrace že to v případě velkoklubů jde jen těžko). Zajímalo by mě jestli se na to dívají i hráči podobně a nebo jim jde jen o vyjednané podmínky. Jestli si někteří mladí hráči neřekli že nechtějí aby je zastupoval někdo jako Raiola a odmítli ho

Reagovat
smazaný uživatel

Je to asi podobné jako s makléři, co ti pronajmou tvůj byt. Taky si vybíráš toho, kdo je ti sympatickej, má dobré výsledky apod.

Reagovat
Remt

Ano ano, i podle sympatií a věřím že se dnes najdou hráči, kteří si řekno - Aha, chci si udržovat určitou image "slušňáka", kterej je férovej, nevyjebává s lidma a z toho důvodu nechci být spojovaný s tímto agentem, protože si o něm spoustu lidí/klubů myslí to co tu bylo už několikrát řečeno.. Jedna věc jsou peníze apod ale jsem možná naivní.. ale pro někoho je úspěšná kariéra víc než co možná největší vydělaný obnos.. A mám pocit jestli se nepletu, že Raiola se i pokoušel o to dostat třeba Pogbu z MU pomocí nějakých svých vyjádření aniž by s tím byl Pogba srozuměn a souhlasil sím. V tu chvíli bych třeba já toho agenta nakopnul do prdele, protoze pokud už máš vyděláno, což pogba jistě má, tak tě sere, že jsi spojovaný s někým takovým, kdo ti klidně i zkazí jméno jen aby z toho koukal přestup jinam. Mě by to sralo a nechtěl bych mít někoho takovýho za agenta.

Reagovat
czech_mira

Ale stejně, v 22 letech skoro 250 zápasů za AC Milan, to je neskutečný

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte treba dodať dva základné fakty: Ak by dostal tých 10 mil. eur, tak by bol druhým najlepším plateným hráčom v celej Seria A (aktuálne je najlepšie platený hráč Ronaldo). Druhý fakt je ten, že pri plate 10 mil. eur by boli celkové náklady klubu na jeho plat približne dvojnásobné, teda 20 mil. eur ročne.

Reagovat
Zark

díky za ten druhý fakt, jsi charakter co umí dokonce i malou násobilku

Reagovat
smazaný uživatel

Takýchto hrdinov ako si ty, ktorí si tu prídu kopnúť, mám "najradšej".

Reagovat
danko10

Nech ide. Nahradiť brankára nie je žiadny problém. My, fanúšikovia Ríma, o tom vieme svoje...

Reagovat
ACSeRw!n

nechapu, co tam dela tak dlouho, uz mel bejt davno pryc v nakym top tymu

Reagovat
noustres

Do jakýho?

Reagovat
Milan.B

Ervinko, AC je jediny top. Najjasnejsia hviezda na oblohe

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Yanek

Nejdůležitější hráč AC, myslím že tentokrát ještě zůstane. Příště už to bude hodně záležet na výkonech týmu.

Reagovat
El-Pistolero-68

Pokud bude příští rok LM, tak věřím, že ještě zůstane. Po těch letech plácání se ve středu tabulky by to pro něj byla přece satisfakce jako kráva. A on má v AC rád, o tom nepochybuju.

Reagovat
adam77

Na brankáře si nějak dovoluje taky plat chce jak ještě nic nedokázal s týmem vyhrát typu liga mistrů, evropská liga, nebo titul z ligy.

Reagovat
El-Pistolero-68

To by musel chytat v jiném týmu. Těžko s tím něco udělá sám brankář, když zbytek týmu byl celé roky průměrný.

Reagovat
smazaný uživatel

Futbal je hra pre bohatých. Ak sa chcú majitelia klubov baviť, nech platia. Pravidlá hry si nastavili oni sami. Na druhej strane si myslím, že platy hráčov, agentov, ale aj sumy za ktoré hráči prestupujú, sú neuveriteľne premrštené.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Jdi do piče a kupte Pavlenku!!

Reagovat
LeonardoUžoa

Ve 22 fakt frajer, ale nemel by zapominat co pro nej vse ac udelalo, a mel by byt vuci nim pokorny a zavazan.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si, že zůstane. AC jde pomalu nahoru a má slušný budget na letní nákupy. Navíc si v Miláně zahraje i LM, což je po těch letech velký plus. Zas tolik klubů, kam by mohl jít není,

Reagovat
Hagi79

Tvou jistotu že bude AC hrát LM bych chtěl mít..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak 100% jistotu nemáš nikdy, ale věřím jim, že nejhůře 4. skončí. Ale bude to pikantní závěr sezony, taková Neapol se zvedá slušně.

Reagovat
Cuntona

Doufám, že už brzy pár velkoklubů pošle Raiolu někam a žádní talenti už s ním nebudou chtít podepsat.

Reagovat
Nuno čomes

Ty peníze to je silenost. Přitom ani nikdy nechytal LM třeba. No klidně ať se AC nechá podojit.

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle pribeh uz tu jednou byl, ne?

Reagovat
Gazdo

BVB poprosim

Reagovat
smazaný uživatel

BVB mu v zivote neda 10m rocne... a dalsie mega Raiolovi za podpis

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Pharrell

Tenhle borec chceš prostě novou výzvu a motivaci. Do Arsenalu by se mi hodně líbil.

Reagovat
Zark

Reagovat
10

Pojď do Juve, rozmazlený přeplacený zmrdi jsou základ Paraticiho představy o zdravým jádru, všechny požadavky splňuješ. A nezapomeň vzít bráchu, nosič balónů za milion ročně se hodí vždycky.

Reagovat
10

Jinak pokud teda budu mluvit vážně, tak bych si z pozice AC položil otázku, na kolik peněz si cení těch 10-15 bodů navíc, který jim Donnarumma sám udělá každou sezonu, na kolik by je vyšlo tyhle body někým nahradit atd.

Raiola vždycky drží většinu trumfů, takže je nesmysl se s ním pouštět do nějaký války ega, v tomhle případě už AC nemůže vyhrát, jde o to, jak moc prohraje.

Reagovat
Kaka14

Reagovat
Hokaido

Hlavně je prostě strašnej průser, že to řeší až teď. Naprostej amatérismus. Ještě je potřeba počítat s tím, že by za něj A.C. určitě muselo hledat náhradu, která by pravděpodobně stala víc, než je rozdíl v nabízeném a požadovaném platu. To musí být snad nejvíc easy vyjednávání v Raiolove kariéře.

Reagovat
Salfovic

Tak AC to chtěl pravděpodobně řešit už před rokem, ale když je Raiola poslal do hajzlu, tak co s tím udělají? Nic.

Reagovat
Hokaido

Prodat.

Reagovat
10

Je naivní si myslet, že to řeší až teď. Raiola to prostě jen klasicky dostal tam, kam chtěl.

Jinak z pohledu AC je to potenciálně -100m (ušlý zisk za Donnarummu + koupě náhrady), takže z jejich pohledu není o čem. I kdyby ho pak v létě chtěli za ty všechny problémy střelit.

Reagovat
milanista9

Rozděl a panuj. Jinak to nejde vyhrát. Občas je potřeba koukat i z druhé strany.

Reagovat
Eldarion

AC sa dostane do LM: Hakan aj Donnarumma ostanú.

AC sa nedostane do LM: obaja odídu.

Probably simple as that. Donnarumma bude s veľkou pravdepodobnosťou na ďalších 15 rokov patriť medzi najlepších brankárov sveta, ak nie najlepší, takže ten vysoký plat je aj celkom na mieste. Raiola je "zmrd", ale svoju robotu si robí najlepšie, a v tejto situácii má on výrazne navrch

Reagovat
Yanek

Reagovat
Nuno čomes

Jako asi bude patřit mezi nejlepší golmany na světě.. jen si myslím, že je pitomost mu davat takové peníze už teď. Na druhou stranu pokud ho AC chce udržet, moc jiných možnosti nemají. Každopádně za 2 3 roky tohle budou řešit znova a to už budou na 15 mega třeba.. Ale netuším jak na tom AC je a zda si to mohou dovolit. Tipuji, že spíše ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Ako pise Eldarion, caka na to ci sa AC kvalifikuje, ked nie tak podpise, ale len na kratko a bude sa predavat lebo ako sam povedal zadarmo z AC nechce odist... Kazdopadne je chyba AC ze to neriesili uz minule leto, mozno aj riesili ale Raiola nehcel? Inak toto je klasicky Raiolov postup, necha hraca nepredlzovat, potom najst novy klub a zinkasovat tucnu proviziu...

Reagovat
Hokaido

Důležitý imo je, že to sice je Raioluv postup, ale všichni vědí o tom, že tohle dělá a umí. A ví to samozřejmě i Gigi. A přesně z tohohle důvodů si ho dobrovolně najmul. Kdyby měl zájem v A.C. zůstat bez ohledu na peníze, tak by se s nima vždycky dohodnul na nějaký rozumný částce.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele