PSG oznámilo příchod brankáře Donnarummy

14.07.2021, 20:11
Aktuality
Gianluigi Donnarumma oficiálně vyměnil AC Milán za Paris Saint-Germain. Čerstvý mistr Evropy s Itálií dorazil jakožto volný hráč a podepsal smlouvu do roku 2026...

Urostlý brankář je odchovancem AC Milán, kde začal nastupovat v sezóně 2015/16. Od té doby si Donnarumma držel pozici jedničky a celkem odchytal 251 soutěžních zápasů.

Další ale nepřidá, neboť se s AC Milán nedohodl na prodloužení končící smlouvy, čehož využilo PSG, které s dvaadvacetiletým brankářem uzavřelo pětiletý kontrakt.

"Jsem rád, že jsem mohl přestoupit do tak velkého klubu. Jsem připravený na novou výzvu a chci pokračovat v rozvoji. Hodlám s PSG vyhrávat a chci udělat radost fanouškům," řekl Donnarumma, jenž by měl mezi třemi tyčemi nahradit dosavadní jedničku Keylora Navase.

Donnarumma v 17 letech debutoval za italskou reprezentaci v přátelském zápase s Francií, dosud nastoupil do 33 soutěžních zápasů - sedm jich zapsal na nedávném mistrovství Evropy, kde Itálii výrazně pomohl k triumfu - posléze byl zvolený nejlepším hráčem turnaje.

Autor: Jiří Vojík / psg.fr

Komentáře (324)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele