Do Chelsea jsem přišel vyhrávat trofeje, hlásí nová posila Schürrle

25.06.2013, 20:12
Aktuality
André Schürrle je od dnešního dne definitivně hráčem Chelsea, která svou první letní posilu potvrdila na klubovém webu. Bývalý křídelník Bayeru Leverkusen se pak vzápětí rozpovídal o svém novém angažmá a prohlásil, že do Chelsea přišel vyhrávat trofeje. Blues za něj zaplatit 18 milionů liber.

Dvaadvacetiletý německý reprezentant je první akvizicí nového trenéra Josého Mourinha, pod kterým Schürrle doufá, že bude vyhrávat. "Doufám, že tu v příštích pěti letech dokáži vyhrát mnoho trofejí," uvedl pro klubový web Schürrle, který na Stamford Bridge podepsal právě pětiletý kontrakt.

"Máme skvělý tým s několika mladými a velice talentovanými hráči. Všichni se ještě můžeme zlepšovat a jsem přesvědčen, že pod José Mourinhem všichni můžeme zažít skvělou sezonu," věští Schürrle, který byl v hledáčku úřadujících vítězů Evropské ligy už loni, ale nakonec se přestup upekl až letos.

"Pro Chelsea bylo získávání trofejí vždy hlavním cílem. Jsme schopní bojovat o nejvyšší příčky v Premier League, Lize mistrů i dalších pohárových soutěžích a já doufám, že budu ve všem hrát velkou roli," doufá v úspěšné angažmá dvaadvacetiletý Němec, který se těší i na trenéra Josého Mourinha.

"Na práci s ním se opravdu těším. Poznal jsem ho na rozlučce Michaela Ballacka před pár týdny a tam jsme si trochu popovídali. Poradil mi, kde bych měl bydlet, a také vysvětlil, co ode mě očekává. Je to kouč s velkou osobností a pro mě je velkou poctou, že pod ním mohu hrát," uvedl Schürrle, nicméně v Chelsea ho nečeká nic jednoduchého. V ofenzívě má konkurenci například v Oscarovi, Matovi, Hazardovi a možná i De Bruynem. Sám Schürrle by nejradši nastupoval na levém křídle.

"Moje nejlepší pozice je na levém křídle, protože odtud se mohu dostávat do středu hřiště a střílet pravačkou, což doufám, že budu moci praktikovat i tady, ale nebudu mít problém nastoupit kdekoliv jinde v útoku," hlásí Schürrle, který si vzal číslo 14 a také se vedle mladých talentů těší na setkání se zkušenými harcovníky, jako je Petr Čech, John Terry, Frank Lampard nebo Ashley Cole. "Mohu se toho od nich spoustu naučit," dodal.

Autor: Ondřej Holzman / skysports.com

Komentáře (471)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele