Další tvrdý trest pro Suáreze, přijde o deset zápasů

24.04.2013, 16:32
Aktuality
Bez Luise Suáreze se v závěru letošní a na začátku příští sezony bude muset obejít Liverpool. Uruguayský útočník si v duelu s Chelsea jako předkrm před vyrovnáním na 2:2 dal ruku Branislava Ivanoviće, jehož kousl, disciplinární komise s ním pak neměla slitování a vyměřila mu stop na deset zápasů...

Suárez během zápasu trest nedostal, po utkání se pak za svůj kousek omluvil a očekával stop na tři zápasy. Nyní má čas do pátečního poledne, aby se proti verdiktu FA odvolal.

Liverpool před sebou má letos ještě čtyři ligové zápasy, v případě, že trest zůstane v platnosti, Suárez nezmění v létě zaměstnavatele a nepovede se mu proti trestu úspěšně bojovat v jiné lize, pak jihoamerický fotbalista začne sezonu 2013/2014 o šest duelů později, než jeho spoluhráči.

Suárez není za podobný prohřešek trestán poprvé, v Nizozemsku ještě během působení v Ajaxu v roce 2010 kousl do ramene Otmana Bakkala z PSV Eindhoven a přišel o sedm zápasů. Jeden tvrdý trest ho stihl i v Anglii, za rasistické urážky Patrice Evry dostal pokutu 40 tisíc liber a především stop na osm zápasů.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.co.uk

Komentáře (880)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele