Další přestup na trase Salzburg a Lipsko: Do Saska zavítá po sezóně Seiwald

27.02.2023, 23:50
Aktuality
Nicolas Seiwald (© AFP)

Během neděle Lipsko stvrdilo novou letní posilu. Stal se jí jednadvacetiletý záložník Nicolas Seiwald, který se přesunuje do Saska z rodného Rakouska, konkrétně ze Salzburgu. Tato trasa mezi oběma kluby není žádnou novinkou, už v minulosti se urodilo mezi oběma celky hned několik přestupů. Společným jmenovatelem pro oba je přitom vlastník, tedy firma Red Bull.

Seiwald patří mezi nejtalentovanější hráče Rakouska, je již součástí reprezentačního výběru, v Salzburgu je stabilním prvkem základní sestavy. "Celou dosavadní kariéru jsem strávil v Salzburgu, začínal jsem tam už v devíti letech,” připomínal. "Posledních třináct let tam bylo fantastických. Užívám si každý den, který mi tu zbývá, a dám do toho všechno až do konce sezóny. Mým cílem je opustit Salzburg jako mistr Rakouska. Už se ale také těším na novou výzvu. Bude to důležitý krok v mé kariéře.”

V očích německých fanoušků má být náhradou za Konrada Laimera, který se již měl dohodnout na přestupu do Bayernu. Seiwaldův spoluhráč z nároďáku má platný kontrakt jen do konce tohoto ročníku, je přitom více než jasné, že v Lipsku již zůstávat nemíní.

To mimochodem za Seiwalda zaplatilo 20 miliónů eur, tolik totiž činila výstupní klauzule, kterou měl uvedenou ve smlouvě se Salzburgem. Nový kontrakt Seiwald podepsal s Lipskem do roku 2028. "Jsme nesmírně potěšeni, že tu můžeme Seiwalda přivítat. Nici je tvrdý a bojovný hráč, který v posledních několika letech prošel obrovským progresem. Přestože je mu jen 21 let, dokázal nasbírat spoustu zkušeností a prokázal své kvality i v Lize mistrů,” mnul si ruce sportovní ředitel Max Eberl.

Seiwaldův transfer je již historicky dvacátým mezi Lipskem a Salzburgem. Již dříve bylo oznámeno, že se do Německa bude stěhovat v červenci po stejné cestě Benjamin Šeško, za něhož RBL zaplatilo 24 miliónů eur.

Přestupy mezi oběma stranami jsou dlouho kontroverzním tématem. Pravidla UEFA totiž striktně zakazují vlastnit akcie téhož klubu nebo mít manažerskou kontrolu ve více klubech. V roce 2017 si finanční kontroloři posvítili na neobvykle vysoký počet přesunů hráčů mezi Lipskem a Salzburgem, oba kluby proto byly vyšetřovány.

Salzburg se rozhodl propustit některé členy ve vedení, kteří údajně byli přímo napojeni na rakouský koncern Red Bull, ukončeny byly i některé sponzorské smlouvy. Až poté UEFA uznala, že neexistuje dostatečný důkaz pro tvrzení, že oba mají sdílené vlastnictví. I proto mohou oba působit například v evropských pohárech.

Autor: Patrik Sandev / getfootballnewsgermany.com, talksport.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
ratusek

Salzburg se rozhodl odstranit některé členy ve vedení...

Vypadli z okna jak v Rusku?

Reagovat
Dirtyfoxx420

Já sem si vždycky myslel, že Salzburg je taková "farma" Lipska a Liefering zase Salzburgu, a že s tím úřady nemají problém. Zajímavá novinka pro mě

Reagovat
Rudnevs

Ono to tak je, akurat nemozu obaja hrat rovnaku sutaz, aby neovplyvnovali vysledky. Preto sa na oko snazia hrat, ze nemaju nic spolocne, aby UEFA nechala hrat Champions League oba timy.

Reagovat
Mönchengladbach

Křetínský na to jde opatrněji, West Ham nechá motat kolem sestupu, aby nikdo nedržkoval, až půjdou v létě Rice a Paquetá do Sparty za Ligou mistrů.

Reagovat
Arnar Resmusonn

Reagovat
madridcan

Na ofi fotke vyzerá ako Jeremy Renner

Reagovat
Lemond Laws

Jako po tý nehodě?

Reagovat
madridcan

Určite

Reagovat
smazaný uživatel

To máš asi obě oči levé, vypadá jak kříženec Zeleného a Ládi Krejčího st.

Reagovat
ratusek

Renner tam vůbec není. Ale Zelený s Krejčím jo. Ale uplně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele