Vzpruha pro Lipsko, Olmo neodejde. V Sasku prodloužil smlouvu do roku 2027

01.06.2023, 21:24
Aktuality
Dani Olmo (© AFP)

Poměrně nečekaný zvrat zahlásilo Lipsko. Ačkoli jednání o prodloužení kontraktu s Danim Olmem v posledních týdnech neprobíhala podle zákulisních informací ideálně, dokonce se hovořilo o tom, že španělský ofenzivní záložník měl odmítnout poslední nabídku, nakonec se obě strany přece dohodly na nové spolupráci. Ta nyní potrvá až do konce června roku 2027.

V lednu roku 2020 zamířil za skoro 30 miliónů eur ze záhřebského Dinama do Saska, od té doby sehrál celkem 122 zápasů, připsal si 21 gólů a 29 asistencí. "Když jsem sem před třemi lety přišel, byl to pro mě jako pro mladého hráče obrovský krok. Jsem teď v top pětce nejlepších lig světa. Všichni mi tu hodně usnadnili zabydlování se,” pochvaloval si.

Pokud jsou pravdivé například dřívější zprávy německého reportéra Floriana Plettenberga ze Sky Germany, měl by být Olmo jedním z nejlépe placených hráčů v kabině. "Lipsko je fantastický klub v úžasném městě a s úžasnými fanoušky. Jsem nadšený, že jsem prodloužil smlouvu,” pokračoval. "Já i klub máme velké ambice do budoucna, chceme být pořád a pořád úspěšní. Hrajeme navíc takový fotbal, který mi naprosto vyhovuje. Máme obecně silný kádr.”

Sportovní ředitel Max Eberl si určitě ulevil, že během léta nebude muset řešit Olmův případný transfer jinam. Je dost pravděpodobné, že by se přesunul na trh s hráči, Die Roten Bullen by totiž stěží riskovali jeho odchod zadarmo, který by se mohl konat v roce 2024. "Jsme rádi, že můžeme tuto důležitou zprávu oznámit již před sobotním finále DFB-Pokalu,” mnul si ruce. "Dani Olmo je pro naše mužstvo klíčovým hráčem. Poskytuje nám jedinečné vlastnosti. Kromě jeho techniky a nebezpečí před brankou je to inteligentní hráč, jeden z nejlepších v Bundeslize.”

Autor: Patrik Sandev / getfootballnewsgermany.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
GrimeBaller98

Jen zvyseni ceny, neznamena ze zustane

Reagovat
Eichel

Má tam mať výkupku na 60m a zároveň byť najlepším hráčom Lipska. Ešte rok ale určite potiahne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele