Coutinho zaskočil Liverpool formální žádostí o přestup

11.08.2017, 18:59
Aktuality
Věru turbulentní den zažívají fanoušci anglického Liverpoolu. Ti nejprve s nadšením vítali rezolutní prohlášení vedení klubu, že ve zbytku tohoto léta nebude brána v potaz žádná nabídka Barcelony za Coutinha, aby následně přijímali zprávu o tom, že sám brazilský záložník pár desítek minut poté formálně požádal o přestup...

Vlastníci liverpoolského FC, Fenway Sports Group, dnes vypustili do světa následující tvrzení: "Definitivní postoj klubu je takový, že žádné nabídky za Philippea nebudou posouzeny, a že v době uzavření přestupového okna stále bude členem Liverpoolu FC." Potvrzena tím byla dřívější slova kouče Jürgena Kloppa.

Jenže ihned hodinu na to přišlo Sky Sports se zprávou, že Coutinho obratem předložil svému zaměstnavateli oficiální žádost o přestup, a ačkoliv třeba redaktor liverpoolského Echa James Pearce zprvu tlumočil klubové odmítání takového kroku, vzápětí ho potvrdil i on sám.

Philippe Coutinho o přestup požádal skrze e-mail, který odeslal sportovnímu řediteli klubu Michaelu Edwardsovi. Liverpool nicméně dle Echa trvá na tom, že tato žádost nic nemění - hráč stále není na prodej.

Reds ve středu odmítli nabídku Barcelony ve výši 90 milionů liber poté, co Katalánci dříve nepochodili ani se 72 miliony. Pětadvacetiletý Coutinho má na Anfieldu stále smlouvu až do roku 2022, podle rodinného člena, který vystoupil na stanici Sky Sports, však nemá už půl roku ideální vztahy s trenérem Kloppem.

Autor: Tomáš Daníček / standard.co.uk, liverpoolecho.co.uk, skysports.com

Komentáře (507)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele