Barcelona měla dohodnout příchod Coutinha. Liverpool to však odmítá

08.08.2017, 18:58
Aktuality
Jednoznačně nejsklonovanějším jménem na přestupovém trhu je po odchodu Neymara z Barcelony do PSG jiný brazilský reprezentant Philippe Coutinho. Toho chce z Liverpoolu přivést právě katalánský velkoklub, jenž se měl údajně s protistranou dohodnout, to ale Reds odmítají...

Paris Saint-Germain před několika dny vyplatilo za Neymara rekordních 222 milionů eur a Blaugranas by chtěli značnou část z této sumy okamžitě investovat do opory Liverpoolu.

Zástupci Barcelony, která před dvěma týdny neuspěla s nabídkou ve výši 80 milionů eur, kvůli tomu dnes ráno přicestovali do Liverpoolu, aby přestup uzavřeli a podle španělských médií se s anglickým celkem dohodli na přesunu Coutinha, jenž by mohl FCB vyjít až na 120 milionů eur s případnými bonusy.

Proti tomu však jsou zprávy z Anglie, kde média uvádí, že manažer liverpoolského klubu Jürgen Klopp nechce o odchodu své opory, jež by měla nahradit Andrése Iniestu, ani slyšet.

Liverpoolu se během letní přestávky nepodařilo získat vytoužené posily v osobách Virgila van Dijka (Southampton) a Nabyho Keïty (RB Lipsko), také vzhledem ke zranění Adama Lallany pak nechce bývalý stratég Dortmundu svůj tým, jenž by rád zaútočil na nejvyšší pozice, dále oslabovat.

Celku od řeky Mersey pak nahrává i skutečnost, že Coutinho, který by se vracel do známého prostředí, neboť při angažmá v Interu Milán krátce hostoval v Espanyolu Barcelona, nedávno podepsal nový pětiletý kontrakt a jeho součástí není výstupní klauzule.

Na druhé straně je pak hlavně podle španělských médií postoj samotného hráče, který má být přesunu do Katalánska nakloněný a již se měl dohodnout na podmínkách kontraktu.

Vyjma hvězdy Liverpoolu však Barcelona nepřestává jednat s Borussií Dortmund, odkud by ráda přetáhla Ousmane Dembélého, jehož zisku se prý nepatrně přiblížila.

Autor: Jiří Vojík / espnfc.com, telegraph.co.uk

Komentáře (1113)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele