Conte dostal trest na deset měsíců, Bonucci a Pepe nevinní

10.08.2012, 11:34
Aktuality
Hodně dlouho se nakonec Juventus bude muset obejít bez Antonia Conteho, trenér úřadujícího italského mistra dostal za svojí účast v sázkařském a korupčním skandálu trest na deset měsíců. Zproštěni viny naopak byli jeho svěřenci Leonardo Bonucci a Simone Pepe...

Trenér Juventusu byl potrestán za to, že během působení v tehdy druholigové Sieně v sezoně 2010/11 věděl o ovlivnění výsledků dvou zápasů a záležitost nenahlásil. Podle původního obvinění se měl Conte na zmanipulování zápasů podílet, toho však byl zproštěn.

Conte, který v minulé sezoně dovedl Juventus k titulu, se původně domluvil s právníky FIGC na tříměsíčním trestu a pokutě 200 tisíc eur. Disciplinární komise však dohodu zamítla, protože mírnější sankce podle ní neodpovídaly provinění. Nyní tak nebude do 9. června moci vést v zápasech svůj tým z lavičky. Trest na osm měsíců navíc dostal jeho asistent Angelo Alessio.

Conteho svěřenci Bonucci a Pepe naopak žádný trest nedostali. Pětadvacetiletý stoper byl podezřelý z toho, že během působení v Bari se podílel na ovlivňování výsledků zápasů kvůli sázkám a hrozil mu zákaz startu až na 3,5 roku, o tři roky starší Pepe zase podle svazu během angažmá v Udinese ovlivnil výsledek duelu s Bari (3:3) a mohl být potrestán roční stopkou. Obvinění u obou hráčů se ale nakonec neprokázala.

"Jsme spokojení, že naši hráči byli očištěni. Contemu a Alessiovi chceme vyjádřit naprostou podporu a doufáme, že při odvolacím řízení se konečně prokáže, že jsou naprosto nevinní," uvedl Juventus v prohlášení s tím, že na textu odvolání se již pracuje.

Italský svaz dále rázně potrestal dva druholigové kluby US Lecce a US Grosseto. Oba celky byly poslány o soutěž níž a v nadcházející sezóně Lega Pro navíc začnou s bodovým odpočtem - Lecce šestibodovým a Grosseto tříbodovým. Prve jmenovaný klub, který teprve na jaře spadl ze Serie A, navíc dostal pokutu ve výši třiceti tisíc eur. O dva body přijde v příštím ročníku druhé ligy Novara.

Očištěno bylo Udinese, zatímco další tým ze Serie A Boloňa si od svazu vysloužila pokutu ve výši 30 tisíc eur (753 tisíc korun), i když žalobce požadoval odpočet dvou bodů. Někdejší kapitán Boloni Marco Di Vaio také trestán nebude. "Konečně spravedlnost! Teď se mi bude usínat o dost lépe," napsal útočník na Twitteru.

Autor: Petr Vaněček / football-italia.net, čtk

Komentáře (634)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele