Coloccini, Yanga-Mbiwa, Haidara. Newcastle řeší obranu

22.01.2013, 10:38
Aktuality
V Newcastlu se mohou v nejbližších hodinách uskutečnit velké změny v obranné řadě. Během dneška by se mělo rozhodnout o osudu Fabrizia Colocciniho, který se chce vrátit do Argentiny. Straky naopak finišují s příchodem dvojice Massadio Haidara, Mapou Yanga-Mbiwa.

"V pondělí se nic nevyřešilo, v úterý se vše rozhodne. Oba si přejeme přestup," sdělil včera Colocciniho otec Osvaldo argentinským médiím. Ten je šéfem mládeže v San Lorenzu a do stejného klubu se snaží získat svého syna.

Třicetiletý Coloccini se minulý týden nechal slyšet, že chce zpátky do Argentiny z osobních důvodů. "Fabrizio potřebuje definitivu, ať už bude pro něj příznivá, nebo ne. Všichni cítíme, že nyní je správný čas na přestup. Newcastle žádá, abychom počkali do léta, Záleží ale na tom, jestli San Lorenzo počká," dodal starší Coloccini.

V Newcastlu tak mají napilno, usilují hned o dva jiné obránce. V případě Massadia Haidary je vše na dobré cestě. "Po šestačtyřiceti zápasech a dvou a půl letech v dresu Nancy odchází Massadio Haidara do Newcastlu. Kluby jsou dohodnuty a přestup dokončí během úterý," stojí na webu Nancy. Dvacetiletý mladík nyní podstoupí v Newcastlu zdravotní prohlídku a musí se dohodnout na smlouvě. Haidara údajně bude stát tři a půl milionu eur.

Druhou defenzivní posilou klubu ze St. James Parku by měl být Mapou Yanga-Mbiwa z Montpellieru. V jeho případě zatím není nic oficiální, francouzská i anglická média ale berou jeho přestup za osm milionů eur jako hotovou věc.

Yanga-Mbiwa loni pomohl Montpellieru k nečekanému titulu, nedávno také prodloužil smlouvu do léta 2015. Klubový prezident Louis Nicollin třiadvacetiletého hráče nyní podrobil kritice. "Souhlasil jsem, že může odejít, když najde klub, který se mu líbí. Proto nebudu brečet. Už není hlavou v Montpellieru. Ale mě už nezajímá, není nenahraditelný," prohlásil Niccolin.

"Agent mu zamotal hlavu. Že je Mapou osel, to není moje chyba, je to záležitost jeho agenta. Stejně jako Belhanda se zachoval neprofesionálně vzhledem k tomu, kolik peněz mu platíme. Newcastle podle mě není dobrá volba, za rok bude přestupovat znovu. Mně to ale nezajímá, důležité pro mě je, že dostaneme peníze," doplnil Nicollin.

Autor: Radim Šantrůček / skysports.com

Komentáře (336)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele