Chorý: Myslel jsem i na hattrick

02.11.2022, 09:43
Aktuality
Tomáš Chorý střílí branku proti Barceloně (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (88)

Přidat komentář
Allianz_Arena

Člověk by při těch vyjádřeních z táboru Plzně ani nevěřil, že dosáhli historicky druhého nejhoršího výsledku v LM.

Reagovat
kilobyte

Stačilo málo (Inter porazil podruhé Barcelonu) a hráli by v posledním zápase s Barcelonou o 3. místo.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyjádření: "Myslím, že se rozhodně nemáme se za co stydět"..."Žádnou ostudu jsme neudělali a naopak si z toho něco můžeme vzít."

Realita: Druhý nejhorší tým v historii LM

Reagovat
Axelrose

Ale nemůžeš vyvrátit, že vzít si z toho něco můžou

Reagovat
smazaný uživatel

No vzali si z toho asi pár dresů soupeřů

Reagovat
Remt

Snad si z toho vzali to, že je dobrý pro dobrej výsledek nedostat v kazdym zapase 4 goly. Od toho by se meli odpichnout.

Reagovat
Pablos

Reagovat
nani92

Vyjádření: Chcem byť za chytrého a sarkasticky vtipného

Realita: kokotina

Reagovat
Fakt

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Rudnevs

Dalo sa v skupine Bayern Barca Inter čakať niečo iné? Zas buďte realisti ľudia. Buďme radi, že hráči si to užili a že to bol zážitok.

Reagovat
verv

Reagovat
Pablos

Tak ale pořád si to musíš vyhodnotit tak, že to byl provar a ta ostuda to byla... proč by to neměla být třeba pro nějakého diváka plácnu z Belgie. Tady bereme, že to co předvedli v LM Rangers je ostuda a u nás budeme zavírat oči, že to bylo fajn užívačka ?

Reagovat
bobis21

Rangers mají více než 5x větší rozpočet a měli podle mě o něco lehčí skupinu. Ve srovnání s Plzní je rozhodně musíš hodnotit mnohem negativněji.

Reagovat
Pablos

To ano. Ale tak to do přesnosti přeci brát nemusíš... to není o tom ten a ten ...prostě to bylo špatné (výsledkově očekávatelné to nezazlívám) a koukání na to jestli byl někdo horší a tak to vlastně tak špatné nebylo, se mi nelíbí teda.

Reagovat
bobis21

Když se podíváš na rozpis, očekáváš 0 bodů. Já nejsem fanoušek Plzně, ale opravdu nevidím, co bych jim měl zazlívat. Podle mě prostě dopadli podle očekávání. Rozdíl rozpočtu je takový, jako bys měl divizní tým a 3 prvoligové, taky bys tomu diviznímu asi nenadával, že získal málo bodů.

Reagovat
Pablos

Takže když napíšu, že výsledkově jim nic nezazlívám... tak se mi rozepíšeš o tom, proč bych jim to neměl zazlévat

Reagovat
bobis21

Já ale hlavně říkám, že to žádná ostuda nebyla.

Jakákoliv ztráta bodů s Plzní by byla pro všechny 3 soupeře ostuda. Takže je teda ostuda pro Plzeň, že nedokázala top evropským týmům způsobit ostudu? Nebo to prostě bylo vše podle očekávání? Za mě b).

Reagovat
Pablos

Pro mě byla ta přehnaná posranost a hodnocení,že neva... super výlet a zážitek, docela ostudou no. A výsledkově je to ostuda mezinárodní (né pro mě)... že tam takový tým vůbec byl (i když si to vykopal), ale za to zase Plzen nemůže, jen ve vnímání světa, je to bráno jako velmi prestižní pohár... a to je prostě fakt. Proto bych mírnil vyjádření typu bylo to fajn, mysleli jsme si, že dostaneme 7, ale dostali jsme jen 5 a byl to skvělý zážitek.... a na to tohle celé vlákno naráží, krom těch kteří to nechtějí pochopit a chtějí hájit úplně mimo něco o počtech bodů.

Reagovat
bobis21

Ale podle mě je i tohle prostě nesmysl. Žádnou ostudu tam prostě nikde nevidím. Ostuda že tam takový tým byl to rozhodně není, všichni ví, že tam byli naprosto zaslouženě. A ano, pro velkou část hráčů to byl vrchol kariéry. Jak myslíš že to budou hodnotit hráči, kteří třeba před pár měsíci hráli 2. českou ligu a teď hrají s Barcelonou? Každý soudný člověk ví, že proti nim nemá šanci. Ale je to životní zážitek. Kdybys je bral jako lidi a ne jako stroje, tak pochopíš, že opravdu není za co kritizovat.

Reagovat
Pablos

To nešlo ani náznakem u Slavie v obdobné skupině... tohle bylo moc odevzdaný..

Reagovat
bobis21

Podle mě vůbec. A tehdejší kádr slavie byl taky úplně jinde než současný Plzně (i současný slavie). O finančních možnostech obou klubů snad ani netřeba mluvit ...

Reagovat
Pablos

Tak se budeme muset smířit s tím, že se neshodnem.

Reagovat
Fakt

Tak Slavia měla trochu jiný kádr, nemyslíš? My fakt nemáme hráče na ten hurá fotbal co tehdy Slavia hrála.

Reagovat
Pablos

Podle mě máte ale zase kádr na to co včera nebo první zápas na Barce či doma s Bayernem druhý poločas. To ostatní bylo pod vaše možnosti čistě z odevzdanosti a připosranosti ubetonovat debakl v mých očích.

Reagovat
Rišan

Je otřesný, jak se v této zemi rozmáhá iracionální a otrocké myšlení! Vidíme to na vztahu k válce na Ukrajině a promítá se to i u sportu tak masově sledovaného jako je fotbal, což zase není tak bezvýznamné. Musíme ocenit, jak Plzeň bez porážky prošla třemi předkoly do LM, což jí v nouzi značně pomohlo finančně a do koeficientu přihrálo celé 4 body. Už méně uvážlivý byl jásot nad mimořádně těžkou skupinou, jež k nám přivedla tři atraktivní soupeře, aby si to hráči i fandové UŽIL!?! Že nakonec z toho bylo ponižujících "nula bodou" a skóre 5:24, jež VP nesrazilo na poslední místo ze všech 32 týmů jen proto, že soupeři několikrát nasadili rezervu resp. jako Bayern vypustili 2. půli. Toto JE ostuda českého klubového fotbalu. Ta se mimochodem projevila i v klubové pokladně. Je to zároveň i urážka naší ligy, jež zásluhou právě Plzně, Slávie, ba i Liberce či Jablonce historicky vždy patřila do "horní" patnáctky! V té totiž Plzeň bez porážky obdivuhodně dominuje, s největším konkurentem Slávií se vypořádala dokonce hladce 3:0, i když díky penaltě a vyloučení protihráče už v 1. minutě! Nemluvě o opakované pohárové bídě Sparty letos v nejnižší KL klopýtá i Slávie, takže nakonec největší uznání patří nejmenšímu a nejchudšímu Slovácku, které o postup v relativně těžší skupině než měla Slávie připravila jen nešťastná chyba brankáře a "nepřízeň" sudích! Na rozdíl od "vykalkulovaného" přístupu Plzně, jež se pro jistotu nechala vyřadit hned v úvodu domácího poháru Slovácko zaplatilo za své statečné vystoupení v KL až 12. místem v lize. A jak to bude dál? Vypadá to, že se neudržíme ani s pomocí vyloučení Ruska v první patnáctce, takže budeme mít i v ročníku 24/25 jen čtyři kluby. To by tolik nevadilo, protože ani nemáme pětici vhodnou pro poháry to spíš v horším nasazení. Pro příští ročník zbývá otázka kdo bude vedle obligátní trojky PLZ-SLÁ-SPA tím čtvrtým. Žeby Hradec? Ten sice bude mít pěkný nový stadión ale o pohárového černého Petra asi ani moc nestojí.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlučínu se to nelíbí

Reagovat
bobis21

No právě.

Ale není to tak, že kdyby Hlučín nepostoupil, byla by to ostuda. Ostuda je pro Plzeň, že s nimi vypadla.

To samé v LM - není ostuda že Plzeň je horší než Bayern, byla by ostuda pro Bayern, kdyby to vypadalo jakkoliv jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

Docela strašidelný, když vidím kolik lidí tady má úplně debilní názory

BOBIS21 zvedá průměrný IQ eurofotbalu za tvoji racionalitu

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem si myslel, že budou mít všichni na Plzeň názor jako ty, že je to úspěch Velký peníze do rozpočtu z postupu, práv, prodej lístků atd.. zkušenost pro hráče, protože takový zápasy ti dají 100x více než zápasy se Spartou nebo Slavii..

Reagovat
Pablos

Úspěch to je, že tam byla... ale to snad každý tady taky gratuloval Plzni, když se tam probojovala ježiš

Reagovat
verv

Reagovat
Martin9719

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Atlético de Madrid

Na obranu Plzne je potreba rict, ze takhle extremne tezkou skupinu dostal malokdo, pokud vubec nekdy nekdo. Je to fakt blba konstelace - tri z deseti nejsilnejsich tymu v Evrope soutezici o dve postupova mista vlastne az do pateho kola. Je to samozrejme v kontrastu treba s tou Slavii, ktera pred par lety uhrala o dost lepsi vysledky, ale tim spis je potreba ocenit praci Slavie a Trpisovskeho, protoze je to opravdu velka vyjimka, ktera se zase dlouho nemusi opakovat. Na druhou stranu, me taky hodne zarazi ten porazenecky pristup fotbalistu Plzne, kteri to evidentne vzdali hned na zacatku a 5:0 pro ne byl vlastne dobry vysledek, hlavne ze od souperu dostali spoceny dresy.

Tady jsou ty ostatni nejhorsi tymy i s prokliky na slozeni skupin a casto to jsou o dost priznivejsi konstelace souperu.

https://en.wikipedia.org/wiki/European_Cup_and_UEFA_Champions_League_records_and_statistics#Six_losses

Reagovat
Kucka

díky, zajímavý link.

Btw byl jsem přesvědčený, že 6 remíz ve skupině LM mělo i Juve, ale ono to byla skupina EL (2010/11).

Reagovat
kattos

Ačkoliv Slávka měla o něco lehčí skupinu.

Reagovat
Muffi

Co to je s těmi třemi z deseti za blbost?

Inter nehrál čtvrtfinále LM od roku 2011, vloni po dlouhé době vůbec postoupili ze skupiny a v koeficientech je 14.

Barcelona je sice 7. ale aktuální výsledky nejsou nic moc, poslední 3 účasti jsou 2x skupina a jednou OF(čtverec od PSG, rok předtím 8 od Bavorů). A pokud nevyhrají EL, budou se muset příští rok dost ohánět, odmažou 30 bodů za SF s LFC.

Reagovat
Axelrose

Nicméně je smutnou pravdou, že naše přední týmy, a je jedno, jestli Plzeň, Slavia nebo třeba Sparta, na současnou Evropskou špičku nemají, a to ani, pokud nastoupí s náhradníky a juniory.

Holt to 15 místo v koeficientu je opravdu asi vyjádřením naší hráčské a klubové úrovně.

Reagovat
KingMaster13

Nemyslím si, že to je smutná pravda. Však se podívej kolik do těch týmů sypou peněz na západě a kolik u nás. S našimi rozpočty je zázrak co předvádíme dlouhodobě v Evropě.

Reagovat
Martin9719

Jako kdyby jsme na evropskou špičku někdy měli

Reagovat
Furia Ceca

V devadesátkách a ještě na začátku novýho milénia se Sparta mohla pravidelně rovnat s nejlepšíma.

Reagovat
Pablos

Na začátku milénia ...myslíš ty debakly od Bordeux, Lyonu, Barcelony apod ? Strašně jsem v té době Spartu žral (tak bylo taky asi 15let), ale že bych si takhle historii upravoval, že měla na špičku té doby... to fakt né

Reagovat
Pablos

*bylo mi

Reagovat
Furia Ceca

Myslím ještě sezónu 2001/2002, kde se rovnala s Bayernem, Realem a dvakrát porazila Mourinhovo Porto, který o rok později vyhrálo pohár UEFA a další rok LM. Pak už si jen vzpomínám, kdy Strakova Sparta doma plichtila s Manchesterem United s Rooneyem a Ronaldem v základu a Sparta šahala po výhře, ale to už bylo ojedinělý, jinak v tý skupině Sparta dost dostávala.

Reagovat
Pablos

S Realem doma to bylo super, na sestavu Flachbart, Hartig a proháněli tam největší dream tým planety v té době, to bylo něco S Bayernem taky dobrý. S Portem super, na ty jsme docela uměli, plus většinou na holandské týmy. Ale pořád bych to nevydával jako, že jsme se s nima mohli rovnat.... pořád to byl odstup jako blázen, mohli jsme občas s němi něco uhrát, ale né to brát jako, že jsme... teda Sparta na jejich úrovni, tak jsem to spíš myslel. Naposled třeba Slavia na Barceloně uhrála 0:0 a nemít kopyta v útoku, tak to mohlo být klidně 0:3 pro ní... občas se zadaří, ale v našich podmínkách to nebylo a ani nebude pravidlem. Ale je dobré, že si to můžeme aspoň nějáké ty super mače pamatovat... pro mě to jednoznačně vede ten 2:3 s Realem.

Reagovat
Furia Ceca

Naprosto to byl za mě taky nezapomenutelný zápas.

Reagovat
Selänne

Ani na začátku milénia jsme na špičku neměli. V devadesátkách byla jedna fenomenální jízda Evropou, ale to byla trochu anomálie.

Reagovat
Pablos

Reagovat
Furia Ceca

Myslíš tu účast v semifinalový skupině LM, nebo tu jízdu ve druhý půlce 90, kdy Sparta vyhrála základní skupinu?

Reagovat
Pablos

Já tě chápu si myslím... to byly úspěchy, ale pro opravdou špičku fotbalu té doby, je nepostup i z té další skupiny neúspěch... pro nás mega úspěch na který vzpomínáme tady ještě po 20letech. A vyhrát základní skupinu je pro špičku taky taková normálka, pro nás opět vzpomínka na 30let.

Reagovat
Selänne

To první, samozřejmě. Jako my jsme sice vyhráli skupinu LM na přelomu století, ale ruku na srdce, ta skupina byla jedna z těch vůbec nejslabších v celý soutěži.

Reagovat
verv

nejslabší skupina, už je to tady zase

Reagovat
Selänne

Bordeux, Spartak, Tilburg

Tohle fakt nebyla žádná skupina smrti.

Reagovat
verv

O skupině smrti nikdo nemluví, ale to snižování úspěchů kvůli losu se tady furt opakuje a pořád je to stejně k smíchu.

Reagovat
Selänne

Reagovat
Axelrose

Přesně tak, porazili i tu slavnou Barcelonu, Maseille s Papinem, hráli vyrovnanější Dortmundem, atd. ne? Plichtili s Realem, myslím.

Tenkrát to šlo, i když samozřejmě taky né dlouhodobě.

Ale už je to dlouho, no.

Reagovat
bartes

Slávia taky přešla přes Sevillu https://1url.cz/PrVfU, ale je odvážné tvrdit, že se může rovnat český tým s top evropským

Reagovat
Axelrose

Na tom zápase jsem dokonce byl. Nebo když přešli přes Lens, případně když vypadli s Borisovem, nebo co to bylo za janky a šlo to celé, i s namistrovaným Jarolímem do kopru.

V podstatě jsem chtěl říct, že to 15 místo je asi správné.

Ale Sparta tenkrát hrála dobře - dokonce jsem na poháry i jezdil ( i když jsem Slavista). A tu výkonost si nějakou dobu držela.

Reagovat
bartes

tak když to tam vezmeš, tak Plzeň a Slávia si delší dobu drží nějakou evropskou výkonnost. Občas se přidá Sparta. Ale chtělo by to, aby všechny 3 týmy hrály pravidelně dobře + se občas někdo přidal. I teď hraje ještě Plzeň, Slávia a Slovácko. Slávka by měla postoupit dál, Plzeň a Slovácko si odehráli svoje a Sparta to pro jistotu zazdila už v předkolech. Aspoň pobaví , když si vzpomenu, jak vypadla.

Reagovat
Furia Ceca

To bych netvrdil... Pokud jde o LM, tak Slavia ani Plzeň nedosáhli ani zdaleka toho, co kdysi Sparta. Účast v semifinálový skupině v nultým ročníku LM, navíc dva (nebo snad dokonce tři) postupy do osmifinále, z toho jednou z prvního místa. O tom se Slavii nebo Plzni ani nesnilo (byť Slavia hrála semifinále poháru UEFA, ale to prostě není LM).

Ale zase si myslím, že takový úspěch českýho klubu v LM už nikdy nebude, protože ty nůžky mezi silnýma a slabšíma klubama se za 20 let víc rozevřely.

Reagovat
Pablos

Já to nesrovnával, ale se Slávií či s Plzní.... já prostě jen srovnával tehdejší Spartu se špičkou, že to prostě nešlo opakovat furt... pořád tam byly nůžky... ale ano souhlasím, že jsou teď větší.

Reagovat
verv

Reagovat
Furia Ceca

Ještě jsem si vybavil, jak Csaplárův Liberec vypadl v předkole vinou pravidla venkovního gólu s AC Milán (celkově 2:2), který tu LM pak vyhrál celou.

Reagovat
Martin9719

To můžeme najít i novější story s Míšou Ďurišem na konci. Ale tohle není důkaz toho, že se s těmito kluby můžeme měřit. To je prostě 1,2 zápasy kdy se ten tým hecne nebo má fazonu ale to není dlouhodobá konkurenceschopnost. Podmínky, rozpočet, individuální kvalita hráčů, trenéři, zodpovědnost, talent, peníze. Naši trenéři jezdí na tyhle týmy dělat stáže aby se něco přiučili, takže asi těžko budeme někdy dlouhodobě nad nimi.

Reagovat
kattos

CO?

To je jako smutná realita, překvapení nebo něco?

Reagovat
Selänne

Opravdu naše týmy nemají na kluby, který mají 30x větší rozpočty?

Reagovat
Martin9719

A tréninkový centra, lidi v realizáku, nároky a v neposlední řadě talent a dovednosti hráčů. Sem ty hráče co si vybírá Barca nebo Bayern asi nedostaneme.

Reagovat
bartes

vždy budeme v LM chudý příbuzný. Český cíl je se tam vůbec dostat a posbírat prémie za zápasy. S trochou štěstí postoupit do EL. A takhle to jde i s dalšími. EL - cíl je postup ze skupin, EKL - postup ze skupin, s trochou štěstí by mohli hrát mezi posledními 4, s větším štěstím by mohli hrát finále. Viz Slávie, která k tomu neměla nedávno daleko.

Ale základem je, aby tady bylo více konkurence schopných mužstev a mohli jsme počítat třeba 3 týmy na jaře pravidelně v pohárech.

Reagovat
adalbertus

preto ho nemáš

Reagovat
dontcallmeandre

Sice je to druhý nejhorší výsledek v LM, ale ta mezera mezi těmi elitními týmy a zbytkem se prostě zvětšuje. Není náhodou, že nejhorší výsledek v historii je taky z letošní sezony. A i když se někdo podívá na nejhorší výsledky v LM v historii , tak tam najde Rangers, Plzeň, Dinamo Zagreb... vždyť to je úplně odpovídající společnost, to není nějaká ostuda.

Celkově je super, že se tam Plzeň dostala. Vyčetl bych jim jedině to slavení , když zjistili jakou skupinu dostali. Na druhou stranu, kdyby neslavili, nic by to nezměnilo..

Reagovat
Lof

Reagovat
dave30

Proč si tady někteří fanoušci honí ego? Kolik bodů za poslední léta udělala v LM taková Sparta s nesrovnatelně vyšším rozpočtem? Co by za skupinu LM daly jiné týmy (byť třeba s nulou)? Takže se všichni uklidníme. Prostě typicky české klábosení...

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta 42 bodů v základní skupině, 11 v osmifinálové skupině, ve vyřazovací části LM má teda bilanci 0-1-1, to není nic moc, to uznávám, ale zase to bylo proti ACM a ještě 25 minut před koncem odvety držela Sparta postupový výsledek. Ale to se dá snadno dohledat, na to se tady nemusíš ptát.

Reagovat
dave30

Posledními lety jsem myslel takových 10-12 roků, ne pravěk. A pokud se nepletu, tak tam je ten bodový zisk na úronvi letošní Plzně...

Reagovat
nik.pecek

Reagovat
Lemond Laws

OT: Krejčí Feyenoord?

Reagovat
smazaný uživatel

Blbost, Krejčí má Spartu v srdci, ten by odešel jedině do top klubu, ne do Feyenoordu, který je se Spartou na podobné úrovni a hraje jen o trochu lepší ligu.

Reagovat
dejvikker

Ti volal?

Reagovat
dave30

Odkudkoliv na západ od Plzně má do top klubu blíž, než z kaprligy. A co si budeme povídat, i finančně by si zřejmě polepšil. Na srdcaře si můžeš hrát, až jsi finančně zajištěný...

Reagovat
inferno08

Nemohu souhlasit! Například takového Lucembursko či Lichtenštejnsko nejsou zrovna vstupenkou do vyšších kruhů této nádherné hry, jež zove se kopaná.

Reagovat
dave30

Pravdu máš, předsedo...

Reagovat
Front hell

Reagovat
Dron

Reagovat
bartes

takový Hancko by nesouhlasil

Reagovat
Pinturicchio

Plzeňák myslel?

Reagovat
Zdechlina

Počkat, počkat. Chorý chce komu nakecat, že myslel?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele