Chorvati půjdou do rozhodujícího zápasu s Anglií bez Rakitiče

16.11.2018, 19:15
Aktuality
Nedělní rozhodující duel skupiny Ligy národů mezi Anglií a Chorvatskem se bude hrát bez jedné z největších chorvatských hvězd. Ivan Rakitič nebude moc do zápasu nastoupit kvůli zranění.

Záložník Barcelony nedohrál čtvrteční utkání proti Španělsku, v němž Chorvati díky vítězství 3:2, udrželi naději na první místo ve skupině. Vítěz nedělního duelu ovládne skupinu, zatímco poražený sestoupí a v příštím ročníku bude hrát pouze Ligu B. V případě remíze zůstanou na prvním místě Španělé, kteří už mají všechny své zápasy odehrány.

"Řekl jsem si o střídání, protože jsem se necítil dobře," řekl hned po zápase Rakitič. Na letišti v Záhřebu trenér Zlatko Dalič potvrdil, že Rakitič do zápasu s Angličany nezasáhne.

"Kvůli zranění se vrací do Barcelony. Znáte mé zásady. Nebudeme riskovat zdraví hráčů, když je zde cokoliv podezřelého," uvedl Dalič.

Mělo by se jednat o zranění stehenního svalu. Podle některých zdrojů Dalič dokonce použil spojení "vážné zranění".

"Chci mít zdravé a připravené hráče. Ivan Rakitič momentálně není stoprocentní, takže se bohužel budeme muset obejít bez něho," dodal. "Máme tady další hráče jako jsou Vlašič, Kovačič, Brekalo nebo Badelj. Máme možnost to vyřešit. Věřím, že si s tím poradíme," prohlásil chorvatský trenér.

Rakitičovo zranění není dobrou zprávou ani pro Barcelonu, přestože pro nejbližší ligový zápas na půdě Atlética Madrid by byl stejně nepoužitelný kvůli vyloučení v duelu s Betisem.

Autor: Jiří Fišara / fourfourtwo.com, skysports.com

Komentáře (42)

Přidat komentář
ADM

“Rakitičovo zranění není dobrou zprávou ani pro Barcelonu”

No, odpoved sa dozvieme v diskusii

Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
LAM

Tak hlavně proti Atletům hrát ani nemůže a na LM už bude ok.

Reagovat
fenixLFC

,,by byl stejně nepoužitelný''

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
technecium

Já ten hate na něj fakt nechápu Ale taky nechápu, proč hraje pořád

Reagovat
Reggie

Vzdyt sis na to sam odpovedel.

Reagovat
technecium

Ale on nemůže za to, že je tak dobrej, že se bez něj záloha neobejde

Reagovat
Reggie

Ja ho tady rozhodne nehejtuju, ale taky me sere, ze hraje porad, protoze tak dobrej fakt neni. Hlavne bych chtel poradne v akci videt Vidala. Na co ho mame teda?

Reagovat
smazaný uživatel

On je dobrej, ale když ho tam trenér drží i když je očividně z formy, tak jsou lidi naštvaný. Kolik zápasů 2. poločas kazil co se dalo, ale Valverde ho tam stejně nechal i když se vybízelo střídání za Vidala. A Vidal ukázal, že na to má. Se vší úctou k Rakiticovi je Vidal na stejný úrovni. Zase nemůžeme dělat z Rakety Modrice nebo Kantého.

Reagovat
Rattlesnake

není dobrej, ve 433 rozestavení v Barce nikdy nic nezahrál. loni se hrálo 442 a to byl báječný, ta dvojička busquets- rakitič byla fajn, jenomže letos protože už jsou do toho systému hráči se vrátilo k 433 a rakitič hraje opět mizerně.

Reagovat
Visca el barca

Rakitic rozhodně nehraje letos zle. To je zas kec a zbytečnej hate. Jen má zbytečně moc minut a nesmyslně se z něj dělá pan nepostradatelný.

Reagovat
Rattlesnake

promiň, ale hraje fakt zle, ta pravá strana je hlavně kvůli němu úplně mrtvá. v defenzivě mu samozřejmě není co vytknout (téměř), ale dopředu je to za nula bodov. problém je hlavně valverdeho idea hrát v barcelonské tříčlenné záloze dva holding midfieldery to je celé.

Reagovat
ADM

Hlavne je problem, ze hra s utokom, ktory sa nevracia. Potom musi hrat takuto zalohu.

Reagovat
Rattlesnake

barcelona měla ale vždycky útok, který se ve hře dozadu nepřetrhl. někteří manažeři se s tím popasovali dobře jiní ne.

Reagovat
technecium

Barcelonsky útok bránil tak, že presoval. Podívej se na 2011 Pedro - Messi - Villa. Dnes pressuje jen Suarez, a to občas. Messi a Coutinho se nehnou

Reagovat
Rattlesnake

"někteří manažeři se s tím popasovali dobře jiní ne"

Reagovat
valloire

tim jste byli hustý, v podstatě po ztrátě míče jste ho ihned měli zpátky...pro soupeře frustrující. Plus vám nepískali útočný fauly.... To je budoucnost fotbalu, ale nesmíš tam mít víc hráčů co chodí. Messi se dá pochopit, i když dřív taky víc presoval. Chci něco takovýho po Realu, naposled se hodně presovalo za Mourka.

Reagovat
technecium

Já mám pressing rád, ale jsem toho názoru, že je kontraproduktivní hrát ho po celý zápas z dlouhodobého hlediska. Můj vysněný styl hry Barcy je, že by tým uměl naprosto precizně během zápasu měnit přístup k iniciativě. Tzn umět přecházet že zatažené obrany do dokonale promyšleného pressingu lusknutim prstů, na základě třeba rozhodnutí jednoho hráče na hřišti, který vycítí příležitost a celý tým půjde za ním a dostane soupeře v tu správnou chvíli pod tlak tak, aby ztratil míč v nadějné pozici.

Reagovat
valloire

No nemůže to být kontraprodukktivní. Jen na to není fyzička.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Podobně to fungovalo za Pepa. K tomu musíš mít velmi inteligentní hráče, skvělýho trenéra, který je schopný kohokoliv posadit, široký kádr a mladý tým. Pokud budeš mít vepředu marketingový hvězdy, kteří mají nakonec silnější postavení než jakýkoliv trenér, do praxe to v opravdovým velkoklubu převést prakticky nelze. Hrát tímto stylem se dá třeba v BvB.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Věřím, že to pochopíš, až bude na jeho pozici nastupovat opravdu špičkový hráč. Já proti němu osobně nic nemám, považuju ho za velkýho sympaťáka, zvlášť v porovnání se současnou fotbalovou generací, ale on typologicky není hráč pro Barcu, což se ukazuje v každým TOP zápase kromě Clásic, kde teda stabilně exceluje.

Reagovat
valloire

Reagovat
vanGomm

Ale začnou hrát v 11

Reagovat
Gazdo

Takze raketa ma volno cez repre pauzu cize bude pripraveny hrat zvysne zapasy pocas ernestovej kariery v barce

Reagovat
ADM

Odteraz uz hra aj Copu

Reagovat
Gazdo

Uz sme presli prve kolo teraz uz hra copu len zakladna jedenastka

Reagovat
ADM

No prvé kolo sme ešte neprešli

Reagovat
Gazdo

To je fakt ale myslel som to tak ze sanca pre lavicku v cope uz bola

Reagovat
technecium

Tak v FM2019 mi Zlatej míč 2018 vyhrál Messi

Reagovat
valloire

ty žiješ ve světě pc her, ale realita je jiná chlapče

Reagovat
smazaný uživatel

nekdo hlavou ve virtualni realite, nekdo v sovetskem svazu

Reagovat
valloire

ten je zrušenej, vrať se do reality chlapče

Reagovat
smazaný uživatel

U me Griezmann a Messi nebyl ani v ty trojce (Neymar a Ronaldo). Celkove ma dost spatnou sezonu, dvakrat se zranil na 3-4 tydny a zatim ma odehranych 11 zapasu v lize, kde nedal ani gol a ma jen 5 asistenci.

Reagovat
technecium

Ale přijde mi to přehnaný s těma zraněníma. Dembele i Alba si mi pretrhnuli krizove vazy v jednom zápase, oba na 8 měsíců mimo, Coutinho furt zraněný. Padá hrozně moc gólu po centrech hlavou (Messi mi takhle dal mezi 2 obránci už 4 góly), strašně moc střel je zablokovanych, jako by míč byl třikrát tak velký... Dost nevybalancovane. Ale jinak je to super

Reagovat
smazaný uživatel

Se vsim souhlasim, taky jsem si toho vsiml.

Jeste me hrozne sere VAR, jak ho pouzivaj hrozne casto. To je kazdej zapas tak 2-3x, co se na to jde sudi podivat.

Reagovat
technecium

Už jsem viděl i VAR na potvrzení autu na kterou byl stranu

Reagovat
valloire

lempl

Reagovat
blaugrana

Tak vraj je verbalna dohoda medzi PSG a Neymqrom, ze ak Barca zaplati 222 mega, tak sa môze vratit. Je to asi totalna utopia, ale keby to slo spravit Dembele + 100, tak by som bol za.

Reagovat
Mateo16

Preco by PSG predavalo Neymara spolu s Mbappem najlepsieho hraca este aj za sumu za ktoru ho kupovali

To su tie spanielske media

Reagovat
vilp

Ten tvůj Tielemans je fakt strašně retardovaný hráč.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele