Bundesliga - souhrn 31. kola: Bayern potvrdil vedení

05.05.2023, 22:38, aktualizováno 07.05.2023, 19:21
Komentáře a souhrny
Oslavy hráčů RB Lipsko (© AFP)

Bayern bude i po tomto kole první, když vyhrál v Brémách, nicméně Dortmund v neděli zareagoval a jasně porazil doma Wolfsburg. Rozdíl mezi oběma týmy je tak stále jen jednobodový. RB Lipsko po zápase DFB-Pokalu vyhrálo ve Freiburgu i ligové střetnutí a posunulo se na třetí místo před Union Berlín, který překvapivě padl v Augsburgu...

Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg 6:0

07.05.2023 17:30

Góly: 14. Karim Adeyemi, 28. Sébastien Haller, 37. Donyell Malen, 54. Jude Bellingham, 59. Karim Adeyemi, 86. Jude Bellingham

Možná až nečekaně snadno si Dortmund poradil v duelu s Wolfsburgem, jemuž nasázel hned šest branek, a zareagoval tak tím nejlepším možným způsobem na sobotní vítězství Bayernu v Brémách. Die Borussen tedy stáhli manko na vedoucí příčku na rozdíl jednoho bodu a stále jsou plně ve hře o titul. Zato hosté na tenhle výkon rozhodně nebudou vzpomínat v dobrém.

Domácí začali potvrzovat roli favorita už od úvodních okamžiků, již v 8. minutě se dostal do moc dobré příležitosti Bellingham, avšak hlavičkou prostor brány netrefil. O pár minut později již každopádně byl v koncovce úspěšný jeho spoluhráč Adeyemi. Ryerson parádně zapracoval na levé straně, neunáhlil se a vyslal do vápna jemný oblouček ve správný moment, přičemž míč ještě tečoval bránící Baku. Balón následně umístil jednadvacetiletý útočník hlavičkou přesně do šibenice, k níž se nakonec gólman Casteels ani nenatáhl.

V 19. minutě se snažil na negativní výsledek odpovědět po brejku Wimmer, nepotkal se ovšem s dobrou koncovkou, lépe řečeno úspěšně zasáhl dortmundský brankář Kobel. Ve 28. minutě naopak podruhé udeřila gólově Borussia. Adeyemi dostal nalevo příliš prostoru, podnikl výpad s merunou někam na úroveň malého vápna, přihrál pak do brankového území, odkud neměl Haller sebemenší problém z blízkosti skórovat.

Ve 32. minutě se pokoušel náskok navyšovat Malen, neseřídil ovšem svá mířidla úplně nejideálněji, takže jeho pokus napřímo neohrozil Casteelse. Ten nicméně do přestávky přece ještě jednou kapituloval, Malen se přitom tentokráte zapsal na listinu střelců. Obránci Wolfsburgu vůbec nezachytili náběh Brandta, ten se řítil sám na bránu, ze druhé vlny mu na každý pád ještě přibíhal lépe postavený Nizozemec, a ten když obdržel pobídku, pohotově zacílil do prázdné branky.

Ani po přestávce se Vlci na žádný odpor nezmohli. Mužstvo ze Severního-Porýní Vestfálska kontrolovalo dění na hrací ploše, navíc přidalo další tři přesné zásahy. O čtvrtý v pořadí se zasadil v 54. minutě Bellingham. Ten ze střední vzdálenosti ostře vypálil svou levačkou, Casteels stačil reagovat a balón vyrazil do brankové konstrukce. Jakmile ale ze vzduchu padající míč doputoval na zem, zakroutil se pak od trávníku, k nevoli strážce hostující brány, za brankovou čáru.

V 59. minutě se musela družina z Dolního Saska smiřovat s pátým obdrženým gólem, podruhé v utkání se zdařilo rozvlnit síť Adeyemimu, to když stoper Bornauw vyrobil velkou hrubici, ztratil merunu, a posléze po rychlé kombinaci s Hallerem domácí forvard lehce zamířil za Casteelse. Poslední změnu skóre zaznamenal Bellingham, hlavou mu totiž míč do vyloženého postavení sklepával velmi chytře Brandt.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Bayern Mnichov 1:2

06.05.2023 18:30

Góly: 87. Niklas Schmidt - 62. Serge Gnabry, 73. Leroy Sané

Mnichovský velkoklub v minulosti často Werderu naděloval. Výjimkou nebýval ani šestigólový příděl. Tentokrát viděli diváci na Weserstadionu jenom tři góly, nicméně dvě z nich padly do branky, kterou hájil Jiří Pavlenka. Zelenobílí tedy nadále nemají matematickou jistotu setrvání v Bundeslize, ačkoli největší adepty na sestup je rozhodně třeba hledat jinde.

Během úvodní desetiminutovky se hrálo především před českým gólmanem. Ten se poprvé zaskvěl po dvaceti minutách hry, když se jej snažil hlavou překonat Benjamin Pavard. Následně se z úhlu pokusil překvapit Kingsley Coman, což se mu nepodařilo. V závěru otevírací půlhodiny se prezentoval se svým volejem Leonardo Bittencourt a Yann Sommer předvedl rutinní zákrok.

Následně se po pobídce od Mitchella Weisera snažil o elegantní zakončení patičkou Romano Schmid, jenže krásný gól se nekonal. Potom se odhodlal k individuálnímu průniku Christian Groß, ovšem hostující svatyně mu ve finále byla malá. Při opětovné absenci Niclase Füllkruga, stále vedoucího kanonýra celé soutěže, bylo střílení branek znovu na Marvinu Duckschovi, jenž v uplynulých týdnech zaujal dobrou formou. Bohužel proti obhájci titulu mu nebylo přáno.

Po změně stran se ve velice dobrém světle ukazoval Noussair Mazraoui. V 50. minutě však z jeho přípravy Sadio Mané nevyužil vůbec nic. Po hodině hry zasáhnul Kimmich ruku Niklase Starka. Rozhodčí Christian Dingert nechal pokračovat ve hře, a tak se Tuchelova skvadra dočkala až v minutě dvaašedesáté.

Po šťastném odrazu se míč dostal ke Gnabrymu, který zůstal ve vzdálenosti šesti metrů od brány zcela neobsazený a díky tomu mohl levačkou otevřít skóre - 0:1. Za deset minut načasoval Mazraoui naprosto ideálně přihrávku na Leroye Saného, jehož přízemní střela se zastavila až v síti - 0:2. Ole Werner věděl, že teď už to bude mít jeho výběr hodně složité.

Nicméně kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby Ducksch záhy po rozehrávce o kousek neminul. Ani obstřelu v podání Jense Stageho mnoho nechybělo. Dočkal se až Niklas Schmidt, když si v 86. minutě nedělal problémy a z bezmála pětadvaceti metrů precizně vymetl pravou šibenici - 1:2. Více toho už ale borci hájící barvy klubu z hanzovního města nestihli.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - RB Lipsko 0:1

06.05.2023 15:30

Góly: 73. Kevin Kampl

Repríza čtyři dny starého semifinále DFB-Pokalu měla sice o poznání vyrovnanější průběh, nicméně opět vyšla lépe pro die Roten Bullen. Ti jenom potvrdili, že se jim proti Freiburgu dlouhodobě daří. Streichův výběr však rozhodně nic nevzdává a bitva o třetí a čtvrtou příčku, které zaručují účast v Lize mistrů, bude ve zbývajících třech kolech nepochybně ještě zajímavá.

Už ve 4. minutě to vypadalo, že domácí budou zahrávat penaltu, jenže Welzův kolega u videa si všimnul, že už předtím došlo k porušení pravidel. Při další akci využil svoji rychlost Timo Werner, avšak znovu potvrdil, že mu to zkrátka "nelepí". Místo toho, aby za Flekkenem rozvlnil síť, trefil pouze levou tyčku.

Ve 26. minutě se připomněl Christopher Nkunku, který si však neporadil ani sám, ani v kombinaci s kolegou Wernerem. Dominik Szoboszlai chtěl spoluhráčům ukázat, jak se to dělá. Bohužel pro Lipsko cílil nad. Zbývající fáze úvodního dějství už byla de facto klidná, snad s výjimkou střely Daniho Olma, se kterou si muž v rukavicích poradil.

Ve druhé půli začal být Freiburg o něco aktivnější, jenže zároveň si pořád musel dávat pozor na protiútoky saského protivníka. V 73. minutě se rozhodnul pro individuální průnik Kevin Kampl. Nakonec měl i štěstí, že se k němu při konfrontaci s posledním obráncem odrazil míč zpátky, načež volil oblouček šajtlí pravé nohy, čímž překvapil strážce svatyně - 0:1.

Stále však zbývala čtvrt hodina do konce řádné hrací doby. V 89. minutě mohl náskok zvýšit Szoboszlai, zatímco už v nastaveném čase pálil z hranice šestnáctky Nils Petersen. Janis Blaswich pouze vyrážel k nohám Lucase Hölera, nicméně kulatý předmět letěl až příliš rychle na to, aby jej mohl forvard s devítkou na dresu lépe zasáhnout. Při úplně finální šanci zápasu se Mark Flekken vyznamenal proti pokusu Yussufa Poulsena.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Eintracht Frankfurt 3:1

06.05.2023 15:30

Góly: 8. Christoph Baumgartner, 41. Andrej Kramarić (pen.), 45+3. Ihlas Bebou - 54. Mario Götze

TSG celou sezonu marně hledalo stálou formu. První poločasu duelu s Eintrachtem však zvládlo na jedničku. Díky tomu ani nevadilo, že byl krátce po změně stran vyloučen Stanley N’Soki. Soupeř z Hesenska totiž zvládnul jenom snížit, takže podesáté prohrál.

Většina příznivců a příznivkyň, kteří během sobotního odpoledne vážili cestu do PreZero Areny, se poprvé radovala už v 8. minutě. Christoph Baumgartner se těsně předtím, než Dennis Geiger poslal centr do vápna, přihlásil o balon a následně jej zblízka hlavou s odrazem od země poslal za Trappova záda - 1:0.

Pod další šanci se při absenci Tuty podepsal Buta, nicméně Oliver Baumann mohl zůstat zcela v klidu. Randal Kolo Muani se místo střel snažil spíše připravovat míče pro spoluhráče, což během úvodního poločasu prakticky k ničemu nevedlo. O zvýšení náskoku se naopak pokusil Andrej Kramarić, jehož příležitost ze 35. minutě by nebýt skvělého Trappa, který vyrážel do břevna, nepochybně skončila gólem.

Mario Götze se svými snahami rovněž neuspěl, a tak musel Hoffenheimu vypomoct svou nepozorností Daichi Kamada, jenž ve vlastní šestnáctce poslal na zem Baumgartnera. Kramarić se při exekuci téměř zastavil, což se ukázalo býti dobrým nápadem, díky kterému zaokrouhlil počet svých vstřelených branek na deset - 2:0.

V době, kdy už se aktéři pomalu chystali do šaten, poslal Geiger výborný balon na levou stranu Angeliñovi, který hlavou přihrával na vzdálenější tyč, kam si nabíhali hned tři kamarádi. A nakonec to byl Ihlas Bebou, kdo zblízka prostřelil muže v rukavicích - 3:0. Jenže v době, kdy ze druhého dějství nebylo ukrojených ani 180 sekund, N’Soki ošklivě kopačkou ošklivě zasáhnul čerstvého Paxtena Aaronsona a vyfasoval červenou kartu.

Početní výhody chtěl okamžitě využít Almamy Touré, ale povedlo se to až Götzemu v 54. minutě, když dorážel poté, co k jeho nohám Baumann vyrazil střelu Aaronsona - 3:1. Hned po rozehrávce se v soupeřově pokutovém území ocitnul Kamada, jenž smolně orazítkoval pouze záda spoluhráče Borrého. Domácí pak velmi pozorně bránili, takže Randal Kolo Muani se dostal ke své nepřesné střele až v poslední desetiminutovce. Götze v nastavené skvěle našel Kamadu, který posunul na Borrého, jenž nezakončil podle svých představ. Zato Pellegrinovi Matarazzovi udělal velikou radost.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - VfL Bochum 2:0

06.05.2023 15:30

Góly: 35. Jonas Hofmann, 90+1. Lars Stindl

Hříbata si tímto vítězství teprve tři kola před koncem definitivně zajistila setrvání mezi německou elitou. Naopak VfL ještě budou muset pořádně zabojovat, jelikož aktuálně ztrácejí na první nesestupovou a nebarážovou pozici dva bodíky.

Tenhle duel v Borussia-Park nepřinesl během úvodní dvacetiminutovky příliš záživný fotbal, třebaže borcům na hrací ploše nešlo upřít snahu. Až v závěru daného období se ke střele dostal Florian Neuhaus. K nelibosti kouče Daniela Farkeho o kousíček přestřelil zařízení. Velká škoda pro domácí výběr. Tím spíše, že Kouadio Koné při své další šanci také selhal.

Střelecký účet tohoto klání tedy musel až v jeho pětatřicáté minutě rozseknout Jonas Hofmann. Fotbalista, který reprezentoval Německo jak na EURO 2020, tak na loňském mistrovství světa v Kataru, si na zadní (pravé) tyči počíhal na ideálně načasovaný centr od Ramyho Bensebainiho a z první jej nasměroval za Riemannova záda - 1:0.

Hostující jednička pak chybovala při rozehrávce, načež se míč dostal k Alassanemu Pléovi. Ten na podzim zaznamenal ve vzájemném střetnutí s Bochumí jediný gól svého týmu, zatímco teď vyšel střelecky naprázdno, protože cílil pouze do břevna. Po změně stran měl blízko k vyrovnání Kostas Stafylidis a hned po něm taky Philipp Hofmann, který hlavičkoval do břevna.

V 74. minutě se opět probral autor prvního gólu zápasu, leč tentokrát byl vychytán. Strážce hostující svatyně se vyznamenal i proti střele Nathana N’Goumoua a v závěru si poradil i s příležitostí Larse Stindla. Ganvoula potom vymyslel nepřesnou přihrávku na Takumu Asana, jenž by uklízel do prázdné. A tak se stalo, že měl poslední slovo kapitán Lars Stindl, jehož laxně bránící obránci nechali zakončit hned dvakrát, přičemž se ujala až hlavička k levé tyči - 2:0.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Union Berlín 1:0

06.05.2023 15:30

Góly: 53. Dion Beljo

Sesun klubu ze Stadion An der Alten Försterei mohl být ještě výraznější, kdyby v rámci jednatřicátého kola nezaváhali i další konkurenti. Pro Urse Firschera se FCA stávají nepříliš oblíbeným soupeřem, protože poslední výhra ze vzájemného klání se datuje do ledna 2020. Každopádně bavorský celek udělal výrazný krok k setrvání v Bundeslize.

Ještě během úvodní desetiminutovky to z dálky zkusil Ermedin Demirović. Na opačné straně hrací plochy se do balonu opřel Janik Haberer, nicméně díky teči mohl Tomáš Koubek zůstat v klidu. Minisouboj obou protihráčů se opakoval i v minutě osmadvacáté a opět z něj lépe vyšel český brankář.

V závěru otevíracího poločasu chyboval Frederik Rønnow. K rychlému zakončení se tak dostal pozdější augsburgský hrdina Dion Beljo. Tentokrát ještě cílil o malý kousek vedle levé tyče. Zato v 53. minutě už se chorvatský útočník se sedmičkou na dresu radoval, jelikož z první parádně uklidil k pravé tyči Vargasův centr z pravé strany - 1:0.

S okamžitou odpovědí chtěl přispěchat Kevin Behrens, ale na Koubka nevyzrál. V 74. minutě se osmělil Vargas a muž v rukavicích musel zasahovat. Die Eisernen naprosto postrádali kreativitu při řešení svých útočných akcí, čímž domácí obraně značně usnadňovali práci. Snad jedině Jordan Siebatcheu se býval mohl zapsat do listiny střelců, kdyby svou hlavičku nenasměroval nad.

Pro mančaft z hlavního města Německa bude velmi důležité utkání, ve kterém za týden přivítá Freiburg, tedy tým, jenž má v této fázi soutěže na kontě stejný počet bodů a který si tudíž dělá rovněž zálusk na účast v Champions League. Die Fuggerstädter se střetnou s Bochumí, která zatím okupuje předposlední příčku a tím pádem nutně potřebuje zvítězit.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - VfB Stuttgart 2:1

06.05.2023 15:30

Góly: 29. Marc-Oliver Kempf, 45+2. Florian Niederlechner - 38. Serhou Guirassy

Oba mančafty bojují o udržení v soutěži, přičemž navzdory této (celkově šesté) výhře má před zbývajícími třemi koly nadále nejhorší výchozí pozici klub z hlavního města Německa. VfB mají na barážovém postu o tři bodíky více, což slibuje velmi tuhý souboj o to, kdo zachrání Bundesligu i pro příští sezonu.

Běžela 7. minutě, když Sehrou Guirassy poprvé vyzkoušel pozornost soupeřova brankáře. Následná dorážka Enza Millota už byla z ofsajdu. Následná rána Lucase Tousarta se mezi tři tyče nevešla. Dál se hrálo s velkým nasazením, což přineslo zajímavé osobní souboje. Na první zásah se ale čekalo bezmála půl hodiny.

Richterův centr od rohového praporku byl na chvíli odvrácen. Avšak pětadvacetiletý rodák z města Friedberg dostal ještě jednu šanci, při které naservíroval kulatý předmět na hranici malého čtverce, kde se k hlavičce dostal Marc-Oliver Kempf a díky odrazu od tyče zajistil svému týmu vedení - 1:0. To se rozplynulo ve 38 minutě.

Tehdy zůstal na zadní tyči neobsazení Josha Vagnoman, jenž zvládnul procedit míč mezi obráncem a brankářem na Sehroua Guirassyho, který uklízel do odkryté klece - 1:1. Jenže pokud si někdo na Olympijském stadionu myslel, že se půjde do šaten za nerozhodného stavu, ten se - k radosti příznivců a příznivkyň Staré dámy - spletl.

Dodi Lukebakio rozehrál z pravé strany standardní situaci. Skákavý centr stačil na malém vápně lehce zasáhnout Florian Niederlechner, načež meruna propadla Fabianu Bredlowovi mezi nohama a Hiroki Ito přispěchal se svým skluzem o něco později, než by bývalo bylo ze stuttgartského pohledu zapotřebí - 2:1.

Po změně stran pálil nepřesně Lukebakio. Millotův pokus o vyrovnání se rovněž nesetkal s úspěchem. V 82. minutě musel být Oliver Christensen pozorný při zakončení Vagnomana. Ani Wataru Endo nedokázal strážce domácí svatyně překonat, což platilo i pro Silase Katompu Mvumpu a Chrise Führicha, kteří v nastavení nastřelili pouze před sebou stojící obránce.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - 1. FC Köln 1:2

05.05.2023 20:30

Góly: 28. Amine Adli - 14. Davie Selke, 36. Davie Selke

Syn etiopského otce a české matky potvrdil dobrou formu, jelikož v posledních třech utkáních zaznamenal stejný počet branek. Díky tomu můžou být v městě nad řekou Rýn zase o něco klidnější, ačkoli matematickou jistotu setrvání v soutěži stále nemají. A die Werkself po jedenácté porážce vědí, že boj o pohárovou Evropu bude ještě náročný.

V 7. minutě měl Amine Adli blizoučkou k úvodní trefě zápasu. Na svůj zásah si musel dalších dvacet minut počkat. V době, kdy se počáteční čtvrthodina pomalu stávala minulostí, si na centr Floriana Kainze naskočil Davie Selke hlavou dokázal překonat Lukáše Hrádeckýho - 1:0. S něčím takovým jakoby Xabi Alonso vůbec nepočítal.

Přesto se jeho svěřenci zvládli vrátit do zápasu. Běžela jeho 28. minuta, když Moussa Diaby převzal na levé straně vápna balon, který následně přenechal Adlimu, jehož volej z patnácti metrů zapadnul k levé tyči - 1:1. Diaby to pak hned dvakrát v rychlém sledu zkoušel sám, avšak ani v jednom případě nepropálil hradbu před sebou stojících těl.

Zato Davie Selke v minutě šestatřicáté využil toho, že Jonathan Tah nedosáhnul na Thielemannovu přihrávku z pravé strany, ve vápně se dostal před svého strážce a v nesnadné pozici napálil kulatý předmět pod břevno - 1:2. V ten moment si nikdo z domácího výběru rozhodně nechtěl připustit, že právě tohle by měl být vítězný zásah.

Jenže celek z BayAreny působil po změně stran značně bezradným dojmem, což demonstroval v době, kdy uplynula hodina hry, se svým zakončením Robert Andrich. V té době už byl na hrací ploše i Adam Hložek, nicméně do jisté míry doplatil na to, že se o málokterém z jeho spoluhráčů dalo tvrdit, že měl svůj den.

Skvadra Steffena Baumgarta tak neměla větší problém držet těsné vedení. Navýšit jej mohl Kingsley Schindler, kdyby pálil tvrději. A naopak vyrovnání mohl mít na kopačce Moussa Diaby, kdyby nepřekopnul zařízení. Na jubilejní desátou branku si bude muset počkat minimálně do duelu se Stuttgartem. Köln příště přivítá doma osmnáctou Herthu.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Schalke 04 2:3

05.05.2023 20:30

Góly: 53. Leandro Barreiro, 70. Aarón Martín Caricol - 26. Marius Bülter, 60. Tom Krauß, 90+12. Marius Bülter (pen.)

Na 3:2 z pohledu die Königsblauen totiž zvyšoval Marius Bülter takříkajíc až dvanáct minut po dvanácté. V uvedené nastavené minutě druhého dějství proměnil pokutový kop. Ovšem tým z Veltins-Areny nadále musí doufat v zaváhání konkurentů. A navzdory porážce nejsou die Nullfünfer bez šance na evropské poháry.

Během úvodní dvacetiminutovky se rozhodně nejednalo o fotbal, jaký by měl bavit ochozy. Až v jejím závěru propadnul míč ke Karimu Onisiwovi, jenž z hranice velkého čtverce cílil přesně do míst, kde se v ten moment pohyboval Alexander Schwolow. Díky tomu se za šest minut poprvé v utkání radoval Marius Bülter.

Třicetiletý forvard převzal na levé straně míč od Rodriga Zalazara a následná přešlapovačka přinesla ovoce, jelikož dokonale zmátla protivníka a přízemní střela ze sedmi metrů zapadla milimetrově přesně k pravé tyči - 0:1. Ve 35. minutě dostal až příliš mnoho prostoru Kenan Karaman a za Robinem Zentnerem zvonila pravá tyčka. Do poločasového hvizdu o sobě dal vědět už jenom Simon Terodde, leč na gólmana si nepřišel.

Schwolowův protějšek musel krátce po startu druhé půle likvidovat šanci autora do té doby jediné branky tohoto střetnutí. Proto v následující minutě mohlo dojít na vyrovnání. Centr od rohového praporku prodloužil na zadní tyč Andreas Hanche-Olsen, Henning Matriciani zapomněl vystoupit, čímž nevystavil Leandra Barreira ofsajdovému postavení, takže lucemburský reprezentant zblízka ze vzduchu uklízel na místo určení - 1:1.

Alex Král nechtěl zůstat pozadu, přesto se svým zakončením pozadu zůstal. Neskóroval ani Dominik Kohr, protože mu míč podivně uskočil. Ludovic Ajorque měl příležitost dát gól hlavou, s čímž muž v rukavicích nesouhlasit. Nicméně po hodině hry zaběhnul z pravého křídla do soupeřovy šestnáctky Karaman, jehož přihrávku přetavil Tom Krauß ve vedoucí zásah - 1:2.

Deset minut poté se ujal rozehrávky přímého kopu Aarón Martín. Ze dvaadvaceti metrů ukázkově překopnul zeď, rozvlnil síť a běžel se radovat - 2:2. Za dalších deset minutek Bülter vyzval Tima Starkeho, který selhal. Stejně si vedl Sebastian Pouler, který stál až příliš blízko brankáři. I Danny Latza a Marius Bülter byli na Zentnera krátcí.

Dokud Anthony Caci po šesti stech sekundách svého pobytu na trávníku na okamžik nezatahal za dres aktivního Bültera. Rozhodčí Jöllenbeck se šel podívat na video, aby si byl jistý, že penaltu odpískává správně. Sám faulovaný se při exekucí téměř zastavil, aby si počkal na pohyb mohučské jedničky, což se ukázalo býti tím nejlepším možným řešením - 2:3.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayern Mnichov
31
19
8
4
83 : 34
65
2
Borussia Dortmund
31
20
4
7
73 : 40
64
3
RB Lipsko
31
17
6
8
55 : 37
57
4
Union Berlín
31
16
8
7
44 : 32
56
5
SC Freiburg
31
16
8
7
46 : 38
56
6
Bayer Leverkusen
31
14
6
11
54 : 43
48
7
VfL Wolfsburg
31
12
10
9
54 : 43
46
8
1. FSV Mainz 05
31
12
9
10
51 : 46
45
9
Eintracht Frankfurt
31
11
10
10
51 : 49
43
10
Borussia Mönchengladbach
31
10
9
12
46 : 48
39
11
1. FC Köln
31
9
11
11
42 : 49
38
12
Werder Brémy
31
10
5
16
49 : 60
35
13
FC Augsburg
31
9
7
15
40 : 55
34
14
TSG Hoffenheim
31
9
5
17
42 : 52
32
15
Schalke 04
31
7
9
15
31 : 59
30
16
VfB Stuttgart
31
6
10
15
39 : 54
28
17
VfL Bochum
31
8
4
19
33 : 69
28
18
Hertha BSC
31
6
7
18
37 : 62
25

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (27)

Přidat komentář
Müllered

Schalke! Snad spadne Bochum a Hoffe či Augsburg do baráže.

Reagovat
Werkrider

vyměnit Hofe s VfB a pískej konec.

Reagovat
Werkrider

Super derby (já vím, derby jen pro Leverkusen). Kolín hrál s velkým nasazením i srdcem, jsou to takoví trochu gádžové po vzoru svého trenéra ale velice sympatický výkon, ve všech směrech. My jsme měli smůlu v přihrávkách, tolik špatných, nebo soupeřem odebraných jsem už dlouho neviděl.

Protesty proti přeložení zápasu chápu, tam tomu v Kolíně vůbec nemůžou rozumět, proč se takové věci dějí...

Reagovat
Hasan Šáš

Co Selke? - už by ho mohl Šilhajz povolat, když Schick je vodepsanej. A jak zahrál Hložanbe?

Reagovat
Keeper117

A on má české občianstvo?

Reagovat
Hasan Šáš

já myslim že jo, tam už to bylo jenom na jeho vůli, Šilh už byl připravenej ho povolat.. tenkrát měl ještě ambici hrát za bundestým, ale ... dneska už by mohl bejt povolnější

Reagovat
cologneFC

Kamarát, my tomu rozumieme veľmi dobre. Hlavne po tom, ako nám na jeseň odmietli preložiť zápas po tom, ako sme hrali v UH zápas EKL až v piatok. A v nedeľ u sme hrali proti Hoffenheimu.

Vy ste len príliš rozmaznaní a nestačia Vám 4 dni na prípravu. Kedy žiadal Bayern o preloženie zápasu kvôli pohárom? Sa preberte a radšej začnite fungovať ako normálne mužstvá. Len to by ste boli niekde medzi 3. a 4. ligou….

Neber to ako offence, ale toto sa naozaj nerobí. Máš kúpené letenky, ubytovanie, lístky na zápas. A týždeň predtým bezdôvodne preložia zápas? Ak to vy nehráte pre ľudí, tak ostatní áno.

Reagovat
Werkrider

it worked!

Reagovat
cologneFC

A nemám pravdu?

Reagovat
Werkrider

Nič čo si napísal sa nemôže označiť ako nepravda. Pokiaľ viem, tak u vás i Hofe súhlasilo s odložením, ale dfb o nic nešlo a bol to fakt short notice. Teraz o niečo ide nie len nám, ale aj dfb. Mimochodom nás dobehla karma (som aj rád, aspoň nebudeme počúvať fňukanie moc dlouho) s vami a bojím sa aby to tak nebolo aj v EL.

Reagovat
cologneFC

Nemôžem súhlasiť s tým, že nám o nič nešlo. Pretože my sme mali hrať po 48 hodinách ligu, kde ide vždy o niečo, najmä na jeseň, keď ešte nie je o ničom rozhodnuté.

Čiže DFL sú alibisti a to sa akceptovať nedá. Samozrejme ja chápem, že prečo ste chceli zápas predohrať a nakoniec náš klub s predohrávkou aj súhlasil. Ide mi o alibizmus zo strany DFL. Mohli to vyriešiť hneď po natermínovaní týchto kôl, rovnako ako vy ste mohli požiadať hneď vtedy o preloženie. A nie týždeň pred zápasom.

Teraz budete pod tlakom aj v EL, lebo každý bude poukazovať na to, že ste chceli predkladať zápas. Ale sami ste si ten tlak privodili. Máš pravdu, karma Vás dobehla a navyše ste si skomplikovali cestu do Európy aj o rok. Podľa mňa by sme v nedeľu u Vás prehrali, pretože by sme nemali motiváciu. To, čo sa stalo namotivovalo všetkých v klube. A chutí to sladko

Reagovat
fenixLFC

Sorry ale v tomto pripade ti vadi ze to je prelozene a poskodi to fanusikov ale zaroven chce prelozit zapas dv adni pred nim? Ved vlastne sam places ze vam nedovolili ist proti ludom

Reagovat
cologneFC

Ano súhlasím s tým čo píšeš. V podstate mi to vadí z princípu, že jednému preložia druhému nie. A argumentovali fanúšikmi, že nemôžu preložiť už natermínovaný zápas. Tak ja som tým teraz argumentoval tiež, chcel som poukázať na dvojaký meter DFL.

Reagovat
fabec1222

Zmrdiiiiii Leverkusen

Reagovat
Rudnevs

Schalke! So stastim ale extremne dolezita vyhra. Teraz to chce este bodovat (prinajlepsom vyhrat) s Frankfurtom a dufat, ze to aspon na tu baraz bude stacit. Proti Bayernu a Lipsku bohuzial asi nepojde ziskat nic.

Reagovat
MarcoBanco

Reagovat
MarcoBanco

Parádička, ostáva Bayern, Frankfurt a Lipsko, realne tam vidím max 3 body, snáď Schalke prekvapí a tú záchranu dajú.

Padnuť musi Bochum a mohla by aj Hertha nech sa už spamatajú.

Reagovat
Rudnevs

Nebyť toho strašného losu na konci, tak nám verím, ale takto to vidím na 17. miesto s tým, že posledná bude zrejme Hertha. Z tých troch zápasov proti budúcemu majstrovi a dvom finalistom pohára by aj tie tri body boli celkom prekvapenie.

Pekne sa pozerá na Schalke nad hranicou zostupu, ale tak nejak si myslím, že ešte dnes budeme znovu dole.

Reagovat
MarcoBanco

No až na Bochum ostatné zápasy nič moc teda.. Ale je to taký nezvyk vidiet Schalke mimo zostupu

Reagovat
JarousFCB

Ta penalta Schalke byla ultrahloupost bránícího hráče. Chudák ten gólman, co tam chytal jak bůh a pak toto.

Reagovat
monty25

Taky si říkám, že hloupější penaltový faul jsem už dlouho neviděl. Kéž by to Schalke pomohlo k záchraně...

Reagovat
fenixLFC

Hertha posledny zavan nadeje

Reagovat
fenixLFC

fans bundesligy, ake su referencie na Jorga Schmadtke?

Reagovat
Kixi Syhimour

Nic moc, co jsem četl já . Na druhou stranu že prý nějaký progres dělá.

Reagovat
Rudnevs

Skvelý manažér, po ľudskej stránke nič moc.

Reagovat
andrew96

Reagovat
vladino10

Slabucky, ja byť vami vezmem radšej duo kahn brazzo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele