Bundesliga - preview 31. kola: Dortmund musí vyhrát

05.05.2023, 09:04, aktualizováno 07.05.2023, 09:16
Previews
Donyell Malen (© AFP)

Dortmund minulý týden rychle přišel o první místo a teď potřebuje porazit Wolfsburg, aby zareagoval na sobotní úspěch Bayernu. Hosté zůstávají ve hře o poháry.

Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg

neděle 17:30

Dortmundu opět hrozí, že nevyužije velkou šanci. Borussia uplynulý víkend přišla o první místo a honbu za mistrovským titulem zase nemá ve svých rukou. Přesto se "Schwarzgelben" nevzdávají a po zápase s Wolfsburgem chtějí zůstat ve hře.

Marně se fotbalisté Dortmundu minulý pátek dožadovali pokutových kopů. Sudí jejich přání nevyslyšeli a Borussia tak v porúrském derby s Bochumí pouze remizovala. Mnichovský Bayern následně přemohl Herthu a přeskočil BVB v bundesligové tabulce. Do role naháněčů se tak po týdenní pauze zase dostali Schwarzgelben.

Borussia však hodlá dokázat, že po jedenáct let trvajícím půstu bez mistrovské Meisterschale je opravdu pořádně hladová. "Jde o to ustát tlak. Toho můžeme dosáhnout pouze tím, že budeme týden co týden získávat tři body. Pak to může být napínavé až do posledního kola," řekl trenér BVB Edin Terzic.

Wolfsburgu se před týdnem dařilo lépe. "Vlci" po vynikajícím začátku jasně přehráli Mainz a navýšili své šance v boji o evropské poháry. Ty stouply i po již odehraných utkáních 31. kola, neboť k radosti VfL prohráli konkurenti z Leverkusenu, Mainzu i Frankfurtu. Případná výhra v Dortmundu by celek z Dolního Saska dostala na šesté místo.

Po rozpačitém úvodu sezony by postup do pohárové Evropy příznivce Wolfsburgu jistě potěšil. "Chvíli nám to trvalo, ale krok za krokem jsme se posouvali vpřed. Náš vývoj je velmi pozitivní, nejen takticky, ale i individuálně technicky jsme se stali lepšími. Vytváříme si spoustu šancí a nyní máme dva nebo tři různé taktické přístupy, díky nimž jsme méně předvídatelnými," pochvaluje si vývoj svého mužstva trenér VfL Niko Kovač.

V Dortmundu budou Vlkům scházet tři marodící hráči: stoper Maxence Lacroix, levý bek Paulo Otávio a útočník Lucas Nmecha. Naopak po trestu za pět žlutých karet v sezoně by se do sestavy Wolfsburgu měl vrátit zadák Micky van de Ven. Borussia řeší především zdravotní stav obránců Nica Schlotterbecka s Raphaëlem Guerreirem. O jejich nasazení proti VfL se ještě rozhodne.

Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Kobel - M. Wolf, Süle, Hummels, Ryerson - Can - Bellingham, Brandt - Malen, Adeyemi - Haller

VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Baku, Bornauw, Van de Ven, Cozza - Arnold - F. Nmecha, Svanberg - Wimmer, Kamiński - Wind

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.45 - 5.21 - 6.74

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

SC Freiburg - RB Lipsko

sobota 15:30

První ze dvou po sobě jdoucích zápasů mezi Freiburgem a Lipskem jasně ovládl saský výběr. Ten v úterý v semifinále DFB-Pokalu předčil svého soupeře, jemuž nasázel pět branek, a již počtvrté během posledních pěti let se probojoval na tomto poli až do finále. A jen o pár dnů později se oba celky potkají v Bundeslize. I v tomto případě přitom rozhodně bude o co hrát.

Pouhé dva body dělí v tabulce Breisgau-Brasilianer a Die Roten Bullen. Oba týmy se nacházejí přesně na hraně top čtyřky průběžného pořadí, která zaručuje vstup do Ligy mistrů pro další ročník. Pátá příčka představuje prostě pouze chudší verze evropských pohárů. A samozřejmě že milionářská soutěž je pro oba velké lákadlo.

Především pak pro Freiburg, který v ní nikdy v historii nepůsobil, doposud zapsal účast jen v již bývalém Poháru UEFA a Evropské lize. Situaci má na čtvrté pozici ve svých rukou, pokud by navíc uměl v nynějším klání oplatit svému konkurentovi čerstvou porážku z Německého poháru a uzmul by tři body, získal by zřejmě rozhodující náskok. Manko by poté hosté opravdu stěží doháněli.

Nejdůležitější pro zaznamenání úspěchu bude pro domácí oklepat se co nejrychleji z krutého debaklu. Tak jednoznačný výsledek se zkrátka nečekal, ztráceli ve všech ohledech. "Lipsko hrálo až tak rychle a dobře, že až teď jsem se z toho vzpamatoval,” uznal sportovně prohru freiburgský lodivod Christian Streich, jakmile přispěchal k mikrofonům k hodnocení duelu. "Pokud soupeř postaví takový tým, jaký měl, jsme pak vždy outsideři. To samé platilo, když jsme padli zkraje roku ve Wolfsburgu a Dortmundu. Uvidíme tedy, jestli v sobotu dokážeme nemožné. Neznamená to ale předem, že bychom šanci neměli.”

Pochopitelně že na opačné straně barikády si hostující trenér Marco Rose nemohl po vítězném utkání nad družinou z Bádenska-Württemberska moc na co stěžovat. "Nemyslím si, že byl Freiburg překvapený. Byl připravený, věděl, co může očekávat. Vždy však rozhodují maličkosti,” uvedl. "Určitě teď několik aspektů hry upraví, stejně jako já i Streich totiž ví, že něco se dá zvládat lépe. Oba jsme ve hře o Ligu mistrů, takže tušíme stejně jako před pohárovým utkáním, že to bude nesmírně těžké.”

SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Flekken - Kübler, Ginter, Lienhart, Günter - Keitel, Höfler - Sallai, Grifo - Gregoritsch, Höler

RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Blaswich - Henrichs, Orbán, Gvardiol, Halstenberg - Laimer, A. Haidara - Szoboszlai, Dani Olmo - Nkunku - Werner

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.15 - 3.93 - 1.88

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Eintracht Frankfurt

sobota 15:30

Když v půlce dubna Hoffenheim remizoval na půdě Bayernu, potvrdil, že lepšící se výsledky na řadu nepřišly jen vlivem náhodných okolností. A zdálo se, že k záchraně v Bundeslize se dopracuje v dalších týdnech bez větších obtíží. Nicméně poslední dvě prohry srazily hřebínek mužstvu ze Sinsheimu. A určitě bude v jeho zájmu sjednávat nápravu v utkání s Frankfurtem.

Po třiceti odehraných kolech dělily domácí od sestupového pásma dva body, od barážové příčky jeden. V závěru sezóny tak evidentně čekají na Die Kraichgauer velmi strastiplné doby, v nichž bude jejich jediným cílem vyhnout se červeným pozicím. Těm se totiž po nezdarech s Kolínem nad Rýnem a v Lipsku natěsno přiblížili. "Už jsme ukázali, že se umíme po těžších chvílích zvednout,” nebojí se hoffenheimský stratég Pellegrino Matarazzo, že by jeho tým zůstal pod dekou.

Svěřenci kouče Olivera Glasnera ještě můžou v tomto ročníku atakovat místa zaručující pohárovou Evropu pro další ročník. Do nich každopádně vede pro Eintracht ještě jedna cesta, tedy ta přes DFB-Pokal. Ve středu stvrdil postup do finále, v němž mimochodem narazí na Lipsko. Obecně každopádně na ligové scéně nemůže najít sám sebe, vždyť vítězství naposledy slavil v únoru nad Werderem, v devíti kláních v řadě bral maximálně remízu.

Matarazzo se na každý pád nechtěl ohlížet za současnou formou svého soupeře. "To nás nezajímá,” odvětil. "Víme, že Frankfurt hraje v systému 3-5-2, že dokáže vyvinout kompaktní presing. Umí se rychle přemístit dopředu a velmi dobře tvořit hru. Po individuální stránce má navíc v kádru hráče, kteří dokážou zápasy rozhodnout. Prvořadě se však soustředíme na sebe.”

TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kabak, Brooks, Nsoki - Skov, Geiger, Angeliňo - Prömel, Kramarič - Bebou, Baumgartner

Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Aurélio Buta, Tuta, Ndicka, C. Lenz - Sow, Ebimbe - Lindström, M. Götze, Kamada - Kolo Muani

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.51 - 3.92 - 2.68

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - VfL Bochum

sobota 15:30

Po porážce ve Stuttgartu chce Mönchengladbach přesvědčit své příznivce a ukázat, že za Borussii hodlá bojovat do poslední minuty. Příležitost k tomu budou mít "Fohlen" proti Bochumi, která ale vzhledem ke svému postavení v tabulce jistě jen tak nevzdá.

Dost zvláštní závěr sezony prožívá Gladbach. Pohybuje se ve středu bundesligového pelotonu a nemá tak moc o co hrát. Tomu odpovídá též herní projev mužstva, jenž se nicméně pranic nelíbí fanouškům Borussie. Ti se ostatně po poslední prohře ve Stuttgartu demonstrativně otočili ve svém sektoru k hráčům Fohlen zády.

Další dráždění "dvanáctého hráče" na tribunách už Gladbach nechce dopustit. "V sobotu půjde o to ukázat reakci a získat body. Máme šanci získat zpět sebevědomí a dostat fanoušky zase na naši stranu. Důležité je dobře zakončit sezónu a podat co nejlepší výkony," prohlásil před dalším střetnutím trenér Fohlen Daniel Farke.

Bochum v poslední době sbírá body především po remízách. Což je jistě lepší, než kdyby měla neustále prohrávat, na druhou stranu by se jí už hodila také výhra, neboť jen plichtami se v Bundeslize nezachrání. Poslední dělby bodů si ovšem na Ruhrstadionu jistě vážili, VfL totiž uhráli velice cenný výsledek 1:1 proti Dortmundu, který útočí na mistrovský titul.

Ve 31. kole čeká Bochum další soupeř ze spolkové republiky Severní Porýní-Vestfálsko. A také druhou z ligových Borussií chtějí Porúrští zarmoutit. "Šanci udržet se v lize máme ve vlastních rukou. Chceme tuto příležitost maximálně využít, ideálně výhrou v Mönchengladbachu. Do Gladbachu jedeme s cílem vyhrát," nebojí se silných řečí kouč VfL Thomas Letsch, jenž bude moct počítat s kompletně zdravým kádrem.

Fohlen na rozdíl od Bochumi řeší pár otazníků ohledně složení základní sestavy. Trest za červenou kartu nepustí do hry stopera Ko Itakuru, dál absentuje útočník Marcus Thuram, nejistý je pak start brankářské jedničky Jonase Omlina. Farke na tiskové konferenci přiznal, že kádrem Gladbachu se možná prohání viróza. Po menších zranění by každopádně měli být k dispozici levý bek Ramy Bensebaini i středopolař Kouadio Manu Koné.

Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Omlin (Sippel) - Scally, Friedrich, Elvedi, Bensebaini - Weigl, Koné - J. Hofmann, Neuhaus, Stindl - Pléa

VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Riemann - Gamboa, Ordec, Mašovič, Danilo Soares - Losilla, Osterhage - Asano, Stöger, Antwi-Adjei - P. Hofmann

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.09 - 3.92 - 3.41

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Union Berlín

sobota 15:30

Už jen jedna výhra stačí Unionu k tomu, aby si i v příští sezoně zahrál evropské poháry. Kýžený cíl budou chtít "Eisernen" splnit ve svém předposledním venkovním utkání probíhajícího ročníku. Předvedou hosté svou buldočí povahu také v Augsburgu?

V sezoně 2021/22 si Union vyzkoušel Evropskou konferenční ligu, ročník nato působil o úroveň výš v Evropské lize. A v postupu vzhůru mohou Berlíňané dál pokračovat. Momentálně totiž útočí na postup do Ligy mistrů, o kterou zápasí zejména s Freiburgem a Lipskem. Nejlepší pozici nadále drží Eisernen, nicméně freiburští "Breisgauer" jsou zpět jen kvůli horšímu skóre a "Rudí býci" z Lipska ztrácí na FCU pouhé dva body.

Případná sobotní výhra by se tak Unionu náramně šikla. Cesta k ní ovšem zřejmě nepovede po upravené pěšině. "Augsburg má kompaktní a dobře organizovaný tým, hraje velmi fyzicky a agresivně. Čeká nás znovu těžký úkol," varuje kouč Eisernen Urs Fischer, který však bude moct využít všechny hráče vyjma stopera Dioga Leiteho, jenž si odpočine kvůli trestu za žluté karty.

Augsburští "Fuggerstädter" se dlouhodobě pohybují mimo sestupové pozice, záchranu ovšem ještě nemají jistou. "Teď jsme dvakrát za sebou bodovali a v obou zápasech jsme toho málo dovolili, což je základ," řekl trenér 13. celku Bundesligy Enrico Maaßen, jehož bude proti Unionu limitovat rozsáhlá marodka. Chybět mu budou brankář Rafał Gikiewicz, levý bek Iago, záložník Fredrik Jensen a útočníci Mërgim Berisha s Nathanaëlem Mbukuem. Do konce sezony už si navíc nekopnou stoper Reece Oxford a středopolař Julian Baumgartlinger.

FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Koubek - Gumny, Gouweleeuw, Uduokhai, Pedersen - Engels, Rexhbecaj - Maier, Vargas - Beljo, Demirović

Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Rönnow - Jaeckel, Knoche, Doekhi - Juranović, R. Khedira, Roussillon - Laïdouni, Haberer - Becker, Behrens

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.34 - 3.24 - 2.39

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Hertha BSC - VfB Stuttgart

sobota 15:30

Hertha má zřejmě poslední šanci na vykřesání naděje na záchranu v nejvyšší soutěži. Ztrápení Berlíňané odehrají zápas pravdy proti Stutgartu, jenž naopak v posledních týdnech ukazuje, jak se srdnatě bojuje. Inspirují "Schwaben" nevědomky tonoucí "Starou dámu" z Olympiastadionu?

Po 30. kole ztrácela Hertha na příčky zajišťující záchranu šest bodů, což je necelý měsíc před koncem sezony strašně moc. Berlíňané tak musí minimálně dvakrát vyhrát, bodů ale nejspíše budou potřebovat mnohem víc. Nejlépe všechny, což ostatně žádá trenér BSC Pál Dárdai. "Čtyři zápasy, čtyři vítězství - to je heslo, kterým se řídíme," prohlásil na čtvrteční předzápasové tiskové konferenci.

Stuttgart ještě před nedávnem tápal podobně jako Hertha, v dubnu ale započal velkou bodovou jízdu. A úspěšní byli Schwaben málem i ve středečním semifinále DFB-Pokalu, kde však navzdory dramatické koncovce nestačili na Frankfurt. Houževnatost si ovšem chtějí ponechat i na berlínském Olympiastadionu. "Kluci tam ukáží stejnou morálku jako v posledních týdnech. Jedeme do Berlína, abychom tam udělali další důležitý krok," řekl kouč VfB Sebastian Hoeneß.

Bojovat bude Stuttgart i za svého stopera Konstantinose Mavropanose, jenž se zranil během špílu proti Frankfurtu. Trest za žluté karty zase nepustí do hry střeodpolaře Atakana Karazora a nejisté jsou starty obránce Waldemara Antona s forvardem Tiagem Tomásem. To Hertha eviduje na marodce pouze útočníka Kéliana Nsonu.

Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Christensen - Kenny, Rogel, Kempf, Plattenhardt - Tousart, Serdar - Lukébakio, Jovetić, Ejuke - Ngankam

VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Bredlow - Mavropanos, Anton, Ito - Vagnoman, Endo, Sosa - Silas, Führich - Millot - Guirassy

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.06 - 3.53 - 2.40

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Bayern Mnichov

sobota 18:30

Po týdenní absenci se Bayern opět vrátil do čela Bundesligy. Další střídaní stráží už do konce ročníku jistě nechce dopustit. K tomu potřebuje uspět ve zbývajících čtyřech utkáních včetně nejbližšího střetu s Brémami, které už chtějí mít pro tuto sezonu klid.

Zatímco Dortmund si ve 30. kole neodpustil klopýtnutí, Mnichované svůj úkol zvládli. Proti Hertě jim sice delší dobu trvalo, než zužitkovali herní převahu, nakonec se však dvakrát prosadili. Bayern tak opět trůní na prvním místě soutěže a tentokrát je to on, kdo bude odolávat ataku protivníka.

Pro Bavory je důležité, aby zachovali chladnou hlavu a pokračovali v přístupu, jemuž věří. "Dáváme do toho všechno, co si myslíme, že je potřeba. Příprava je stejná jako vždy. Chci tým připravovat pořád stejně. Děláme všechno pro to, abychom vyhráli další zápas," řekl poměrně jasně kouč Bayernu Thomas Tuchel, který na páteční předzápasové tiskové konferenci zároveň přiznal, že v sobotu se utká proti klubu, jenž v mládí obdivoval.

Tuchelem kdysi milované Brémy by v současnosti potřebovaly ještě alespoň jednu výhru k tomu, aby se nemusely ohlížet na soupeře a samy si zajistily záchranu. Před týdnem k tomu byly velmi blízko, nicméně dobře rozehraný zápas na půdě Schalke nakonec ztratily. Werder tak i po 30. kole zůstává se ziskem 35 bodů na 12. místě bundesligové tabulky.

Z něj by se rád pohnul proti Bayernu. Domácí rozhodně nebudou favoritem, avšak... člověk nikdy neví. "Fotbal je tak populární i proto, že se v něm vždy odehrávají příběhy. A bylo by nepříjemné nebýt na stadionu v den, kdy to všechno vyjde," nalákal fanoušky na špíl s FCB trenér Werderu Ole Werner, jenž jistě touží po hezkém dárku ke svým nedávným 35. narozeninám. Tak uvidíme, s čím na Mnichovany vyrukuje.

V sobotu si Brémy budou muset opět poradit bez elitního střelce Niclase Füllkruga. Ten se po zranění cítí lépe, fit by ale měl být až na další utkání proti Lipsku. Dál "Grün-Weißen" nepomohou rovněž marodící záložníci Felix Agu a Dikeni Salifou, start útočníka Erena Dinkciho je nejistý.

Bavoři budou opět hrát bez klasického hrotového útočníka, neboť absence Erica-Maxima Choupo-Motinga se ještě protáhla. Zranění nepustí do hry také obránce Dayota Upamecana s Josipem Stanišićem a Alphonsem Daviesem, vykartovaného Leona Goretzku by ve středu pole měl zastoupit Ryan Gravenberch, jehož přístup si Tuchel navzdory menšímu hernímu vytížení pochvaluje. Na marodce zůstávají též dlouhodobě absentující brankář Manuel Neuer a zadák Lucas Hernández.

Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Veljković, Stark, Friedl - Weiser, Groß, Jung - Bittencourt, Stage - Philipp, Ducksch

Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Sommer - Mazraoui, Pavard, de Ligt, João Cancelo - Kimmich, Gravenberch - Coman, Musiala, Sané - Gnabry

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 11.10 - 7.03 - 1.25

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - 1. FC Köln

pátek 20:30

Bundesliga bude mít netradičně na programu hned dva páteční zápasy. Původně se měl tenhle duel konat až v neděli, přesunutý byl však na požádání Leverkusenu, aby měl větší prostor na přípravu čtvrtečního semifinále Evropské ligy na půdě AS Řím. A proti Kolínu nad Rýnem si bude chtít hlavně upevnit šestou příčku, jež se zatím jako ta poslední označuje za pohárovou.

Bayer zatím slušně napravuje sezónu, do které vůbec neodstartoval dobře. Pro klub by bylo zajisté velkým zklamáním nepůsobit v příštím ročníku v pohárové Evropě, byť si spíše přál dlouhodobě usilovat dokonce o top čtyřku, která zajišťuje kvalifikaci do Ligy mistrů. Na druhou stranu, jak se říká, lepší něco než nic. A ruku na srdce, možná že z celé hodně nepříjemné spirály negativních výsledků se snad ani nedalo vymotat úspěšněji.

Domácí byli především rádi, že všechny zúčastněné strany nakonec souhlasily s přeložením utkání na pátek. "Jsme si plně vědomi toho, že tento krok bude mít velký a neplánovaný vliv na spoustu dotčených subjektů, včetně fanoušků obou celků,” stálo v prohlášení Fernanda Carra, předsedy klubové správní rady. "Omlouváme se za to, zároveň bychom rádi poděkovali všem těm, kteří o tom rozhodovali, a také za podporu našeho přání.”

Hosté pocestují do Severního Porýní-Vestfálska v roli toho, kdo pravděpodobně tenhle ročník dohraje v poklidu a bezpečí středu tabulky. Nemají totiž blízko ani k pozicím zaručující účast v evropských pohárech, ani k těm sestupovým. Na druhou stranu by potřebovali možná ještě podniknout poslední kroky k tomu, aby se záchrana stala matematicky vyřešenou rovnicí.

Když na sebe krátce před startem světového šampionátu v Kataru narazili trenéři Steffen Baumgart a Xabi Alonso naposledy, konala se v Kolíně nad Rýnem prohra domácího družstva. Teď by tedy Baumgart rád svému soupeři oplatil nezdar z Hinrunde. "V tom zápase jsme podali dobrý výkon,” vzpomínal hostující lodivod. "Jestli mi něco v této sezóně vadilo, tak fakt, že jsme nedosáhli na takové výsledky, které si kluci zasloužili. Všechny nás to štve,” dodal.

Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Tapsoba, Tah, Hincapié - Frimpong, Andrich, Amiri, Bakker - Diaby, Wirtz, Adli

1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Schwäbe - Schmitz, Hübers, Chabot, Hector - Ljubicic, Skhiri - Thielmann, Kainz, Maina - Selke

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.62 - 4.24 - 5.74

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Schalke 04

pátek 20:30

Honba Schalke za záchranou neskončila, naopak nadále trvá. Srdnatě bojující "Horníci" se na jaře odrazili ode dna, potřebují se však dostat ještě výš. Uspěje mužstvo z Gelsenkirchenu v Mainzu, jenž hodlá zapomenout na nepovedené vystoupení ve Wolfsburgu?

V lednu vypadali Knappen na odpis, teď ale táhnou za jeden provaz. Díky tomu jsou na rozdíl od podzimu schopni zvládat krizové momenty. To potvrdili uplynulý víkend, kdy se zdálo, že Schalke podlehne Brémám. V závěru se ovšem vzchopilo a nepříznivě rozehraný duel v závěru otočilo. Nálada v Gelsenkirchenu je nyní zkrátka mnohem lepší, byť se Horníci dál pohybují na místech, z nichž se na konci sezony sestupuje o úroveň níž.

Lepšímu rozpoložení jistě pomohlo i uzdravení několika hráčů. Marodku v posledních týdnech opustili stoper Sepp van der Berg (autor vyrovnávací trefy proti Brémám) či útočník Sebastian Polter. V Mainzu by mohli být fit také pravý bek Cédric Brunner s křídelníkem Timem Skarkem. "Jsem rád, že mám víc možností, je to dobré i pro tým. Utvrzuje mě to v tom, že tři body můžeme získat i v Mainzu," uvedl trenér Schalke Thomas Reis, jenž nicméně dál postrádá brankáře Ralfa Fährmanna, obránce Moritze Jenze či záložníka Soichira Kozukiho.

"Nulapětky" z Mainzu za sebou nemají tak úspěšné 30. kolo jako Knappen. Už se však soustředí na páteční duel, v němž hodlají vylepšit aktuální osmé místo a dostat pod tlak protivníky v souboji o postup do evropských pohárů. "Soupeříme se třemi týmy (Leverkusenem, Wolfsburgem a Frankfurtem), které mají zcela odlišné možnosti. Přesto chceme skončit před nimi. Zbývají nám k tomu ještě čtyři zápasy," říká kouč FSV Bo Svensson, jemuž role outsidera očividně nevadí.

K dlouhodobě absentujícímu Jonathanu Burkardtovi se po porážce ve Wolfsburgu přidal také pravý bek a kapitán Mainzu v jedné osobě Silvan Widmer. Hrát by naopak měl útočník Karim Onisiwo, jenž proti Schalke bude chtít vsítit svůj 32. bundesligový gól, čímž by se osamostatnil na čele tabulky nejlepších střelců FSV v historii německé nejvyšší soutěže.

1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Hanche-Olsen, Bell, Fernandes - Da Costa, Barreiro, Kohr, Caci - Stach, Onisiwo - Ajorque

Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Brunner, van den Berg, Yoshida, Matriciani - Krauß, Král - Zalazar - Drexler, Bülter - Terodde

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.68 - 4.17 - 5.19

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayern Mnichov
30
18
8
4
81 : 33
62
2
Borussia Dortmund
30
19
4
7
67 : 40
61
3
Union Berlín
30
16
8
6
44 : 31
56
4
SC Freiburg
30
16
8
6
46 : 37
56
5
RB Lipsko
30
16
6
8
54 : 37
54
6
Bayer Leverkusen
30
14
6
10
53 : 41
48
7
VfL Wolfsburg
30
12
10
8
54 : 37
46
8
1. FSV Mainz 05
30
12
9
9
49 : 43
45
9
Eintracht Frankfurt
30
11
10
9
50 : 46
43
10
Borussia Mönchengladbach
30
9
9
12
44 : 48
36
11
1. FC Köln
30
8
11
11
40 : 48
35
12
Werder Brémy
30
10
5
15
48 : 58
35
13
FC Augsburg
30
8
7
15
39 : 55
31
14
TSG Hoffenheim
30
8
5
17
39 : 51
29
15
VfB Stuttgart
30
6
10
14
38 : 52
28
16
VfL Bochum
30
8
4
18
33 : 67
28
17
Schalke 04
30
6
9
15
28 : 57
27
18
Hertha BSC
30
5
7
18
35 : 61
22

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
andrew96

Tvl... nebyl Drexler ve vápně brzo?

Reagovat
JarousFCB

Kéž by to Werder ještě zdramatizoval. Ideálně po nějakém zázračném výkonu Jirky.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak my si to podelali s Bochumi a Stuttgartem, nezbyva nic, nez doufat ve ztratu Bayernu... Jirko bojuj!

Reagovat
Gazdo

Karim musi ist do Barcy prosim

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele