Bundesliga, hříšná ves aneb zapomenuté tresty

27.10.2015, 17:30
Názory a komentáře
Závěr 10. kola Bundesligy přinesl jeden nepěkný okamžik. V zápase Mönchengladbach - Schalke Johannes Geis surově fauloval Andrého Hahna a po zásluze viděl od Wolfganga Starka červenou kartu. I když mladý německý reprezentant patří mezi slušňáky a hned po zápase se kál a zraněnému soupeři omlouval, tak trest samozřejmě přijít musel. Königsblauen budou bez Geise 5 zápasů. V historii Bundesligy ale nalezneme i větší flastry. Přehled největších hříšníků přináší komentátor Eurosportu Tomáš Petr.

Rapl premiant
24. srpna 1963 vstřelil Friedhelm "Timo" Konietzka historicky první gól Bundesligy. O tři roky později se pak zapsal do análů soutěže výrazně znovu. Ve službách Mnichova 1860 byl potrestán zákazem činnosti na 6 měsíců (20 zápasů). V utkání proti jeho bývalému klubu z Dortmundu se Konietzkovi nelíbilo počínání rozhodčího Maxe Spinnlera tak moc, že při protestech udeřil sudího do hrudi, kopl ho do holeně a pro jistotu mu ještě vyrazil píšťalku z ruky.

Gruzínské prázdniny
V sezóně 2011/12 Fortuna Düsseldorf a Hertha Berlín bojovaly v dramatické baráži o bundesligovou příslušnost. V samotném závěru fanoušci v Esprit Aréně vtrhli na hřiště a začali předčasně slavit návrat mezi elitu. Duel se pak ještě po delším čekání dohrával, ale na výsledku se již nic nezměnilo. Frustrovaný Levan Kobiashvili po závěrečném hvizdu zaútočil na sudího Wolfganga Starka a to nejen verbálně. Verdikt byl nemilosrdný. Gruzínský obránce Herthy byl suspendován na rok a musel zaplatit 60 000 eur. Později mu byl ale trest zmírněn na 7 a půl měsíce.

Kanárek zabiják
Vragel da Silva byl dosti neobvyklým zástupcem brazilského fotbalu. Obránce Energie Chotěbuz nešel pro nedovolený zákrok daleko. Proto také v kalendářním roce 2007 přišel hned o 18 zápasů. Při porážce 0:2 v Hannoveru za zády rozhodčího udeřil loktem Hanna Balitsche. Následoval stop na 7 zápasů, který ale neměl moc velký efekt. V prosinci opět v zápase proti Hannoveru si dal da Silva repete. Tentokráte udeřil loktem Gaetana Krebse a - protože to byl již jeho třetí útok během tohoto roku - přišel trest na osm utkání a pokuta 10 000 eur.

Horká hlava z Peru
V březnu roku 2012 José Paolo Guerrero zajel u rohového praporku do brankáře Stuttgartu Svena Ulreicha takovým způsobem, že červenou kartu vytáhl rozhodčí Peter Sippel ještě než se stačil peruánský útočník ve službách Hamburku zvednout z trávníku. Trest byl bývalému hráči Bayernu Mnichov vyměřen na 8 utkání. Guerrero přitom již v dubnu 2010 dostal stop na 5 zápasů a pokutu 20 000 eur. Po duelu s Hannoverem se totiž jeden z fanoušků slovně pustil do reprezentanta Peru a ten reagoval po svém. Vzal láhev s pitím a trefil daného kritika do hlavy.

Sběratel karet
Jermaine Jones rozhodně nepatří mezi fotbalové džentlmeny, během kariéry už nashromáždil jedenáct červených karet. Výstavním kouskem záložníka Schalke bylo třeba dupnutí na nohu Marca Reuse v Poháru DFB 2011/2012 na hřišti Borussie Mönchengladbach. V danou chvíli sice trestu ještě unikl, ale po utkání následoval stop na 6 zápasů.

Nervózní střelec
Grafite si udělal v Bundeslize jméno v sezóně 2008/2009, kdy jeho Wolfsburg slavil jediný titul v historii a brazilský útočník se stal nejlepším střelcem soutěže. O rok dříve však na sebe upozornil úplně jiným způsobem. V zápase s Hamburkem rozhodčí Thorsten Kinhöfer vyloučil hned čtyři hráče. Jedním z nich byl i Grafite, který v potyčce s Jorisem Mathijsenem na svého soka dupnul a svaz jeho prohřešek následně ocenil trestem na 5 zápasů.

Ani na střídačce není bezpečno
Vidět červenou kartu v roli náhradníka na střídačce není příliš obvyklé, ale i to jde. Přesvědčil se o tom v sezóně 2007/08 Carlos Grossmüller. V zápase Eintracht Frankfurt - Schalke se dostali do strkanice domácí Michael Thurk a hostující Fabian Ernst. Grossmüller se vydal svému spoluhráči na pomoc, ale pro jeho čin neměl rozhodčí Helmut Fleischer pochopení. Za výlet na hrací plochu viděl uruguayský záložník červenou kartu a musel zaplatit pokutu ve výši 10 000 eur. Schalke pak nebyl k dispozici 5 utkání.

Vlk v rouše beránkově
Občas člověk prostě neudrží nervy na uzdě a vybouchne. Příkladem je třeba Maximilian Beister. Krátce před koncem zápasu s Augsburgem v březnu 2013 útočník Hamburku překračuje rámec pravidel ve vzdušném souboji s Danielem Baierem. Rozhodčí Tobias Welz vytáhne červenou kartu a zápas pro Beistera končí. To ale ještě není vše. Beisterovi se verdikt sudího nelíbí a tak si poklepe na čelo a přidá pár peprných výrazů. Odměnou je pak mladému útočníkovi volno na 5 utkání.

Nejen hráči, ale i trenér
Tresty nedostávají jen hráči, občas se neudrží i trenéři. Příkladem budiž Willi Reimann. Bývalý trenér Eintrachtu Frankfurt v sezóně 2003/04 strčil do čtvrtého rozhodčího Thorstena Schrievera a byl pokutován rekordní částkou 25 000 eur. Reimann navíc ještě dostal pětitýdenní zákaz výkonu funkce.

Herec bez práce a s trestem
Pokud se vysloví jméno trenéra Norberta Meiera, asi si okamžitě každý vzpomene na 6. prosince 2005. V závěru zápasu Kolína nad Rýnem s Duisburgem se domácí trenér dostává do konfliktu s Albertem Streitem. Meier náhle padá k zemi a rozhodčí Manuel Gräfe ukazuje domácímu hráči červenou kartu. Opakované záběry však ukáží, že to byl Meier kdo hlavou udeřil Streita a sehrál divadlo. Pak už jdou věci ráz na ráz. Duisburg Meiera dva dny po utkání vyhazuje a svaz ho trestá zákazem činnosti na 3 měsíce s finanční pokutou ve výši 12 500 eur.

Autor: Tomáš Petr / redakce české verze Eurosportu

Komentáře (85)

Přidat komentář
Arne

Stark

Reagovat
Rudnevs

super článok. Ale hráč zo striedačky ktorý dostal žltú tak si pamätám že pred rokom a pol dostal jednu Wollscheid. Meier je dement ale spamätal sa z toho myslím že stále trénuje minule som ho videl v SchauinslandReisen Aréne na tribúne fajčiť( to by tréner nemal, ved je vzor pre milión ľudí ). Guerrero bol tiez dement to čo urobil sa nedá pochopiť. Toho z Cottbusu nepoznám. Geis ale neurobil nic naschvál a sympaticky sa ospravedlnil. Kobi a Maxi tým ušli nervy no stava sa to inak Kobi po návrate hral skvelo.

Reagovat
fefo

Isto bude Meier vzorom pre milion ludi Neviem si popravde predstavit jedineho cloveka, pre ktoreho by bol vzorom. A keby aj pre niekoho bol vzorom futbalovy trener, zrejme bude dost stary na to, aby vedel, co sposobuje fajcenie.

Reagovat
Rudnevs

Ok, uznávam nedomyslel som to. U mňa týmto ale dosť klesol.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

Zrovna Meierův a Guerrerovy výstupy jsou nezapomenutelné.

Reagovat
Jardin

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte mi tam možno chýba ten kung fu zákrok Wieseho tuším na Oliča ale neviem či za to dostal trest

Reagovat
Rudnevs

Wiese tých kung fu zákrokov urobil viac.

Reagovat
smazaný uživatel

Divím sa, že tu nie je Jens Lehmann.

Reagovat
Giginek

nebo Oliver Kahn :D

Reagovat
Rudnevs

V závěru zápasu Kolína nad Rýnem s Duisburgem se hostující trenér dostává do konfliktu s Albertem Streitem - čo si pamätám tak Duisburg hral doma

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda Chybička se vloudila. Omlouvám se.

Reagovat
Rudnevs

V pohode len som sa chcel zahrať na múdreho

Reagovat
El-Pistolero-68
Reagovat
smazaný uživatel

Aj tu sa trafil: https://www.youtube.com/watch?v=Z6MIBiVtYT8

Ale na Cope hral parádne tento rok

Reagovat
smazaný uživatel

BVB: Bürki - Schmelzer, Hummels, Sokratis, Ginter - Gündogan, Weigl - Mkhitaryan, Kagawa, Castro - Ramos

vysiela Sport 2 takže budú aj streamy s českým komentárom

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reus mimo káder pre dnešný zápas. Lavička: Weidenfeller, Park, Bender, Hofmann, Januzaj, Aubameyang, Piszczek

Reagovat
Murtago

Vajgl

Reagovat
smazaný uživatel

Odkaz na BVB s CZ komentom: http://sknazivo.com/online.php?read=19134

Reagovat
smazaný uživatel

Som zvedavý ako sa Ramos predvedie, konečne sa dočkal základu. Do šancí by sa dostávať mal

Reagovat
smazaný uživatel

tak už ten základ aj oslávil

Reagovat
smazaný uživatel

Gólik + asistencia za polčas nie zlé

Reagovat
db18

SCF: Klandt - Günter, Kempf, Höhn, Mujdza - Grifo, Schuster, Höfler, Frantz - Philipp, Petersen

FCA: Hitz - Janker, #Hong, Klavan, Max - Baier - Esswein, Kohr, #Ji, Caiuby - @TimMatavz9

Překvapuje mne nasazení Klandta na úkor Schwolowa.

Reagovat
smazaný uživatel

Bürki

Reagovat
smazaný uživatel

Ramos

Reagovat
bayern987

burki

Reagovat
smazaný uživatel

Ramos, Castro Oběma to moc přeji..super. Hlavně Gonzo už má 1+1

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli to chapu dobre, tak Castro hraje na Reusove pozici?

Reagovat
smazaný uživatel

Působí to tak, no..

Reagovat
smazaný uživatel

áno

Reagovat
smazaný uživatel

Shinjiiiii kraaasa. A Gonzo další acko

Reagovat
smazaný uživatel

Je to fajn ze aspon takhle. Musi bejt pekne nasranej kdyz prisel v podstate jako hvezda za slusny penize a pres Weigla si zatim ani necuchnul

Reagovat
smazaný uživatel

Inak Weigl dnes opäť paráda, sledujem ho dnes detailnejšie a to je proste bomba. On si ide v pohode tempo, tráva nehorí, ale ide s prehľadom hehe.

Reagovat
smazaný uživatel

Na jeho leta ty kraso... jednoznacne s Costou nejprijemnejsi prekvapeni souteze...

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas.. Přehled, klid jako obvykle a i defenzivně hodně jistý

Reagovat
db18

FCA zatím hraje dobře, krize na nich není znát - SCF bude škoda, ale hlavní u nich bude stejně zpětný postup do BL a FCA si aspoň zvedne náladu, když tohle udrží, a začnou snad sbírat body i v lize.

Reagovat
smazaný uživatel

Freiburg zpatky! Misto Hoffenheimu...

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mal Grifo nejakú štandartku? Neskutočne ich zahráva. Calhanoglu2

Reagovat
db18

Zatím ne, nebo aspoň nic nebezpečného. Občas to mám jen na pozadí a jen poslouchám - a kvůli tomu jsem teda propásl i první gól, protože komentátor to komentování trochu odflákl...

Reagovat
smazaný uživatel

Sledujem občas zostrihy 2.BL a Grifo len túto sezónu dal už niekoľko gólov zo štandartiek a nastrelil aj niekoľko krát konštrukciu brány. Fakt špičkovo ich zahráva.

Reagovat
stas87

S Grifom by som bol opatrny..co osm ho videl ja,tak sa mu podari jedna akcia a pät zadrbe.Strasna nevyrovnanost vykonov.

Reagovat
db18

Skoro jako Hakan.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ako herne neviem presne, v zostrihoch sú väčšinou najlepšie momenty takže určite to je skresľujúce, na ňom ma zaujali hlavne tie štandartky....

Reagovat
smazaný uživatel

Super Kagawa sa rozbieha, cez víkend 3 asistencie, teraz táto akcijka pri 3.góle nádhera. Pritom ešte nedávno ho v zápasoch nebolo moc vidno. Paderborn sa dostal do 2 slušných šancí, gólik darovaný od Burkiho, ale vzadu sa celkom držia, Effenberg to tam trošku zrovnal.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Grande Paolo dostane za par minut vyznamenani

Reagovat
smazaný uživatel

aké?

Reagovat
smazaný uživatel

Včera som pozrel večer zostrihy a Aue aký pressing zahralo na Frankfurt tak to bolo famózne niečo. V zostrihoch urobili špecial pasáž, kde ukázali asi 5 alebo 6 momentov, kde získali Aue loptu pri rozohrávke obrany Eintrachtu. A emócie Aue po góle a po zápase boli väčšie ako keď Bayern získa titul

Reagovat
cologneFC

Bayern titul uz davno neoslavuje. Taka samozrejmost je to pre nich.....

Reagovat
smazaný uživatel

Inak Schalke - Gladbach ide na ARD Das Erste kto to chytá

Sport 2 má dávať Schalke až relive, po skončení KHL.

Reagovat
smazaný uživatel

Gonzo 2+2 S takovou si říká o základní sestavu o víkendu. Jen nevím místo koho. Formu mají všichni

Reagovat
Centrofixka

Veď práve, kde ho dať, ale určite si to zaslúži, dnes hral opäť fantasticky, škoda nechávať na lavičke takého hráča

Reagovat
smazaný uživatel

není kam, no.. ale to je dobře. Je to prostě hned 12. hráč, který má na základ, ale má smůlu, že ten je prostě napráskaný. Je to luxus mít takového hráče ve formě na lavičce...když ti někdo vypadne, tak ho může plnohodnotně nahradit.

Něco takového jsme dříve neměli... a i letos je to snad jediný takový hráč. Jonas, Manni a spol. nedosahují úrovně jejich konkurentů v základu.

Reagovat
Centrofixka

Vychádza mi z toho to, že tento rok sa bude viac rotovať

Reagovat
slovaňáák

Na pět minut se vzdálím a přijdu o dva góly.:(

Reagovat
smazaný uživatel

To je kotlik. Effe už je nějaký rudý

Reagovat
Kily

ten šestý gól by dobrý, dva obránci s přístupem ve stylu "tak si ten gól klidně dejte, mně je to buřt"

Reagovat
smazaný uživatel

ten byl hodně komický

Reagovat
smazaný uživatel

SORRY EFFE! Toto určite nečakal hehe.

Reagovat
stas87

Ujah Gol samozrejme neslavil.A tak ako mi prisiel na zaciatku sezony hrozny Heintz,tak teraz je este slabsi Sörensen.

Reagovat
smazaný uživatel

prečo ten smajlo? Tebe nemusí vadiť zlá forma stopérov Kolína. Inak Zoller asi zranenie čo? Som rád, že si konečne Švento zahraje väčšiu porciu zápasu.

Reagovat
stas87

Mam kozlov rad,z toho spodku a priemeru ligy asi najviac. Hymna,videa na YT,Ujah,osobne som bol na zapase v Kölnu,aj mesto pekne.Je tych dovodov viacero.

Ano,odkulhal z ihriska,mozno sval..neviem uplne presne,mam hrozostrasny stream.V kuse seka,no aspon je s nemeckym komentarom.

Reagovat
cologneFC

Po vcerajsom vykone bude Svento rad ak sa dostane cez vikend do zapasovej nominacie. Bol neskutocne slaby.

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt až takto? Akože robil chyby alebo bol málo aktívny?

Reagovat
cologneFC

Ujah podal vcera dobry vykon. Nie je to typicky sestnastkovy hrac, ale bojuje za muzstvo. Keby sme mali utocnu dvojicu Ujah-Modeste to by bola parada.

Reagovat
smazaný uživatel

A teraz ešte nech poteší Gladbach. Už to tam vrie. Meyer zašiel do Traoreho a chlapcom to hneď pripomenulo víkendový súboja Geis vs Hahn

Reagovat
smazaný uživatel

Neříkám, že to není Matipova chyba, ale jaktože tam všichni tak moc kloužou? To není úplně normální...

Reagovat
smazaný uživatel

Kterak si prohrát zápas vlastníma chybama

Reagovat
stas87

Ubojovana vyhra,neboli sme lepsi ako Köln ale Wiedwald podrzal.Dost dlho sme nepostupili v poharu lebo prisli blamaze v prvych kolach.Konecne sme hrali na Weseru a vyhrali.Dost prekvapil a potesil Grillitsch. Je to v nom,dneska nehral alibisticky,bol vidiet smerom dopredu.Este keby tak chcel na sebe zamakat Eggestein. A strasne sa tesim na Johannesa,to bude dufam nasa buducnost,Ujaha nemame sancu udrzat dlho.To,akym sposobom maka pre tim je obdivuhodne.

Reagovat
smazaný uživatel

první domácí zápas v DFB-Pokalu za 5,5 let

a od roku 1988 doma neporaženi

Reagovat
cologneFC

Gratulujem. Celkovo slaby zapas. My sme nehrali doma uz 5 rokov.

Reagovat
smazaný uživatel

Kto chce tak tu sú zostrihy (+ rozhovory) od Sky Sport zo včerajších zápasov: http://www.fullmatchesandshows.com/2015/10/29/alle-spiele-alle-tore-dfb-poakl-round-2-full-show/

Reagovat
db18

Reagovat
db18

A kdyby někdo hledal jen konkrétní zápas, tak tady jsou přibližné časy začátku sestřihů:

BVB 5:20

Leverkusen 18:00

Werder 26:00

Sandhausen cca 38:00

Freiburg 44:45

Stuttgart 53:00

Braunschweig 1:03:00

Gladbach 1:10:00

Reagovat
smazaný uživatel

díky.. první 3 už jsem viděl a dále mě zajímají už jen Stuttgart a Gladbach

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

To je ovšem paráda

Reagovat
bayern987

OT: Malli se rozhodl reprezentovat Turecko.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
stas87

Nic necakane,buducnost by v nationalelf nemal.Takto si zahra viacej.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si aj ja, ale tak asi by nemalo pri jeho rozhodovaní rozhodovať to, kde si viac zahrá ale možno má rovnaký vzťah k obom krajinám, uvidíme ako sa vyjadrí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele