Buffon se chystá uzavřít kariéru, jedná s Parmou o ukončení smlouvy

01.08.2023, 22:57
Aktuality
Gianluigi Buffon (© AFP)

Legendární fotbalový brankář Gianluigi Buffon se chystá v brzké době ukončit kariéru. Ačkoli má pětačtyřicetiletý mistr světa z roku 2006 a někdejší ikona Juventusu Turín v druholigové Parmě ještě na rok smlouvu, jeho agent s klubem jedná podle italských médií o jejím okamžitém vypovězení.

Buffon se vrátil do Parmy, kde před více než 30 lety začínal kariéru, předloni v létě. Tehdy podepsal dvouletý kontrakt a po jediné sezoně ho prodloužil. Původně se zdálo, že bude chytat ještě v 46 letech, ale italská média avizují, že brzy oznámí konec kariéry. Měl by poté v realizačním týmu italské reprezentace nahradit zesnulého Gianlucu Vialliho.

Jeden z nejlepších gólmanů historie Buffon je se 176 starty rekordmanem italského národního týmu a rekord drží i v počtu odehraných utkání v Serii A se 657 starty. Během 19 sezon v Juventusu vyhrál deset ligových titulů a třikrát se dostal do finále Ligy mistrů. V minulé sezoně za Parmu odchytal ve druhé lize 19 zápasů.

Autor: ČTK

Komentáře (15)

Přidat komentář
vceradnesazitra

Neznal jsem ale rip

Reagovat
TheTopFootbaler

Vytáhni si laskavě ten odpadkovej koš z hrudníku

Reagovat
FC-RUBRIKA

Gólman Buffon ukončuje kariéru a o návratu k Aleně Seredové nejsou žádné informace. Žádná sextape s Clarencem Seedorfem s Alenou Seredovou nebyla potvrzena, protože tyto informace jsou spekulativní a nepodložené.

Reagovat
AjaxFans

Skvělá kariéra

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Ten bol ako náhradný gólman na súpiske už v r. 1998 v priateľáku proti nám a keď sa pozerám na našu zostavu z toho zápasu tak Dubovský, Dzúrik, Špilár už nie sú medzi nami...

Reagovat
dantetomas

pises, ako keby kazdy z nich zomrel na starobu…

Reagovat
Nadržený šimpanz

Každopádně samej padesátník tam asi bude

Reagovat
Csaplárova past

Ikona Juve

Ikona Serie A

Ikona světového fotbalu

Reagovat
fabec1222

Legenda odpadkových košů a práskání rozhodčím

Reagovat
dontcallmeandre

Ten byl super už v prvních CSM, když se to hrálo ještě na maximálně 12 sezon a nedalo se měnit klub mezi ligami. Pamatuju si, že jsem ho jednou měl v Liberci se Štajnerem, Kolouškem, Johanou..

Reagovat
mrtvej ofsajd

Reagovat
adman72

Gigi

Reagovat
raduinho

No konečně.

Reagovat
Sigma Olomouc

legenda

Reagovat
smazaný uživatel

Tak o čtyři roky později než měl...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele