Buffon se stal členem realizačního týmu italské reprezentace

05.08.2023, 21:33
Aktuality

Slavný brankář Gianluigi Buffon krátce po ukončení kariéry podle očekávání převzal funkci u reprezentace. Italský fotbalový svaz dnes oznámil, že pětačtyřicetiletý mistr světa z roku 2006 bude takzvaným vedoucím delegace národního týmu.

Buffon ukončil oficiálně kariéru ve středu, naposledy chytal v druholigové Parmě. Už tehdy se spekulovalo, že by se měl připojit k realizačnímu týmu trenéra Roberta Manciniho a převzít funkci, kterou naposledy vykonával zesnulý Gianluca Vialli.

"Vracím se k národnímu mužstvu, protože ten kluk, který poprvé prošel před 30 lety branami (tréninkového centra reprezentace) Coverciana, má stále touhu snít a prožívat tento sen s italskými fanoušky. Národní tým pro mě vždy znamenal nejvíc a nic mě nemohlo zabránit vrátit se domů," citovala agentura ANSA Buffona, jenž je 176 starty rekordmanem "Azzurri".

V nové funkci se desetinásobný italský mistr s Juventusem poprvé představí v rámci kvalifikačního utkání proti Makedonii 9. září.

Autor: ČTK

Komentáře (6)

Přidat komentář
Dortmunder

Nežijúcu legendu nahradila žijúca legenda.

Reagovat
Jason_

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Shevchenko

Super

Reagovat
xjert02

Reagovat
Furia Ceca

Italská hymna před zápasem bude zase o hodně lepší

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele