Buffon potvrdil konec kariéry. Dokázali jsme to společně, rozloučil se

02.08.2023, 15:47
Aktuality
Gianluigi Buffon (© AFP)

Konec aktivní kariéry oznámil 45letý Gianluigi Buffon, jenž měl ještě roční kontrakt s mateřskou Parmou. Bývalý italský reprezentant pověsil rukavice na hřebík po 28 letech...

Buffon se před dvěma lety vrátil z Juventusu do Parmy a původně dvouletou smlouvu po roce prodloužil, během uplynulých dnů se však začalo spekulovat o tom, že kariéru ukončí. To nyní jeden z nejlepších brankářů historie potvrdil. Buffon má posílit realizační tým italské reprezentace, kde má podle nepotvrzených zpráv nahradit zesnulého Gianlucu Vialliho.

"To je vše, přátelé! Dali jste mi všechno. Já jsem vám dal všechno. Dokázali jsme to společně," rozloučil se legendární brankář s kariérou na sociální síti.

Buffon v pouhých 18 letech debutoval v Serii A za Parmu, kde celkem odchytal 265 soutěžních zápasů, v nichž 98krát udržel čisté konto. V sezoně 1998/99 s mateřským klubem vyhrál Coppa Italia a rovněž Pohár UEFA, o rok později s Parmou získal domácí Superpohár.

Největších úspěchů však dosáhl po přestupu do Juventusu, v jehož dresu desetkrát opanoval italskou nejvyšší soutěž, k tomu přidal druholigový triumf z ročníku 2006/07 a řadu dalších trofejí. Legendární gólman za "Starou dámu" nastoupil do 685 utkání ve všech soutěžích a 322krát v nich udržel nulu. Před sezonou 2018/19 odešel do PSG, ale po pouhém roce se vrátil.

Buffon má na kontě rekordních 176 startů za italskou reprezentaci, které výraznou měrou pomohl vyhrát mistrovství světa 2006. V roce 1996 oslavil triumf na ME do 21 let.

Autor: Jiří Vojík / football-italia.net

Komentáře (226)

Přidat komentář
10

GOAT. Grazie Gigi!

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
xjert02

Reagovat
Felitel

Legenda

Reagovat
Lemond Laws

Čech > Buffon

Reagovat
raduinho

Reagovat
bakasa

(nic proti Čechovi)

Reagovat
Neutron

ani napad, hoci Cech bol tiez svetova spicka.

Reagovat
Salfovic

V žebříčku fotbalových statistiků a historiků vedeného od roku 1987 je Čech čtvrtý, bod za Neuerem. Buffon jasně vede před Casillasem.

Reagovat
Neutron

By som povedal, ze v prvej trojke bude aj Kahn, ale Cech zasluzene.

Reagovat
Salfovic

Až 7.

Reagovat
kattos

No Čech je nejlepší brankář historie nejlepší ligy, tam by bylo divné aby nebyl top 5

Reagovat
El Cid z City

Jenže PL nebyla pořád nejlepší ligou světa.

Reagovat
Neutron

Prepac, ale do tejto debaty sa ja pustat nebudem

Reagovat
ACSeRw!n

Anglie byla vzdy proslula silenejma golmanama, tam to moc tezky nebylo

Reagovat
king23

Kahna bych taky tipoval

Reagovat
Kiss Me Polka!

casillas tam nema co delat, neuer byl jinde

Reagovat
Furia Ceca

Jj, asi celý 3 sezóny Jasně, to schválně přeháním, ale... S Buffonem, kterej byl na vrcholu přes 20 let, se fakt nemůže srovnávat. Když před cca 20 rokama čeští novináři Nedvědovi podsouvali, že Čech je lepší než Buffon, tak sám říkal "Sorry, ale to fakt ne. Gigi je prostě lepší než Péťa."

Reagovat
homeles8

Ano, Buffon byl lepší než Čech, ale kvůli tomu ho tu nemusíš Čechovo kariéru hned takhle podceňovat.

Reagovat
Furia Ceca

Vždyť říkám, že jsem to přehnal schválně. A za tou druhou částí si stojím. Čech měl určitě několik TOP sezón, ale taky měl dost sezón, kdy dělal minely a nebylo na něj úplně spolehnutí. To ostatně platí o všech brankářích, co patří ke světový špičce. Kahn, Casillas, i Neur... všichni kolísali. Buffon byl právě v tomhle jedinečnej, že měl naprosto konzistentní výkonnost – on byl v TOP formě prakticky pořád.

Reagovat
Kixi Syhimour

Která jeho sezóna byla individuálně nejlepší? Ta s MS?

Reagovat
Furia Ceca

Hele, to si netroufám tvrdit, protože on už třeba na jaře 2003 chytal jak z jiný planety... Ta 2006 jako nejlepší se samozřejmě nabízí, protože byl na vítězným MS hodně vidět. Ale jestli to byla jeho úplně nejlepší? To si fakt netroufám rozhodnout.

Reagovat
pistacik11

Aj tie sezóny, čo išlo juve do finále lm mal veľmi vydarene

Reagovat
Neutron

neviem ci to mala byt reakcia zrovna na mna, kedze som napisal, ze hoci bol Cech tiez svetova spicka tak lepsi ako Buffon proste nebol

Reagovat
Furia Ceca

Já jsem si pak uvědomil, žes to napsal dost ironicky

Reagovat
Neutron

Tentokrat som to v umysle nemal u mna je Buffon proste jednicka medzi brankarmi tam nie je vobec o com.

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Kiss Me Polka!

na tom nebylo napsane nic ironicky, jasne napsal, ze buffon byl lepsi, ale cech byl taky svetova spicka. akorat ty neumis ani cist

Reagovat
Furia Ceca

Jsem si zaměnil jedno slovenský slovo, no. Radši se jednou spletu, než z každýho příspěvku hlasitě řvát, jak strašnej jsem debil – jako to děláš ty.

Reagovat
Kiss Me Polka!

ní furt lepší aspoň umět číst a používat slovy, kterým rozumím ty ir9nie

Reagovat
Furia Ceca

No a stejně píšeš jak totální retard Prosím tě, udělej si sám sobě – a hlavně i ostatním – laskavost, a drž píču. Beztak si jenom sereš do huby.

Reagovat
Nuno čomes

Co že tady ze sebe děláš takového geroje a každého druhého, co na tebe nějak reaguje, si dovoluješ posílat do piče?

Reagovat
Furia Ceca

Neposílám do píče každýho druhýho, kdo na mě reaguje. Ale Polku mám rád stejně jako tebe

Reagovat
Nuno čomes

Na tebe a desítku je už fakt zbytečné reagovat, vy máte svůj svět což respektuju

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
M0rb1D4S

Kdo by to před těmi 20 lety řekl, když bylo Buffonovi 25 a chytal za Juventus a Čech měl 21 a za sebou teprve první sezonu ve Francii

Reagovat
king23

Asi to myslíš jako vtip a o to je to trapnější

Reagovat
mastakillah

V jakém vesmíru?

Reagovat
dantetomas

hokejovem

Reagovat
10

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Kejza

Tak třeba v roce 2005 asi jono, jinak nevim nevim

Reagovat
Zephyr

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
icka

Reagovat
j.r.ewing

Reagovat
Pony Slaystation

Nějakej sestřih máte? Buffon mi nikdy nepřišel jako zázračnej golman. Spíš takovej nadstandard, kterej neměl tolik minel, ale také neměl tolik wondersavu jako ostatní golmani, ktří prakticky sami občas rozhodli zápas...

Reagovat
Neutron

To snad ani nemozes mysliet vazne

Reagovat
xjert02

Reagovat
Ingimir

nadštandard kto nemá Gigiho minimálne v top 5 brankárov nerozumie futbalu, a to sa takýmto vyjadreniam osobne snažím vyhýbať, ukáž mi iného brankára kto bol tak dlho na najvyššej úrovní tak ako on

Reagovat
vceradnesazitra

Výjimečný a nezaměnitelný Gianluigi Buffon ukončil svou dlouhou a úžasnou kariéru! Srdce fotbalových fanoušků zůstane navždy naplněno vzpomínkami na jeho brilantní zákroky, charismatickou osobnost a nekompromisní oddanost týmu.

Buffon byl v průběhu let pro fotbal nejen ikonou, ale také vzorem fair play a profesionálního přístupu. Jeho schopnost rozhodovat utkání jediným pohybem ruky a jeho schopnost vychutnávat si každý moment na hřišti budou v paměti fanoušků věčně.

Svou kariéru zasvětil několika význačným klubům, ale Buffon nebyl jenom fotbalovým hráčem, byl to i vůdce a mentální opora svého týmu. Jeho odhodlání a oddanost byly nakažlivé a inspirovaly tisíce mladých hráčů po celém světě.

Teď, když zakládá rukavice, se musíme rozloučit s jedním z největších gólmanů v historii fotbalu. Děkujeme ti, Buffone, za všechny okamžiky, které jsi nám přinesl, a za to, že ses stal ikonou pro celou generaci fotbalových nadšenců. Tvé dědictví bude pokračovat i po skončení tvé hráčské kariéry, ať už budeš dál působit v fotbale či v jiných oblastech.

Dovol nám vzít si chvíli, abychom ti poděkovali a popřáli ti všechno nejlepší v další fázi tvého života. Buffone, tvoje jméno zůstane vyryto v srdcích všech fotbalových fanoušků navždy! Grazie, legenda!

Reagovat
Fonzi9

Reagovat
kattos

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Shevchenko

Takže tohle léto konec Ibra, Buffon plus samozřejmě Joaquin. Všichni účastníci MS 2002, tohle je definitivní konec zlaté éry fotbalu.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
TheTopFootbaler

Ale prdlajs zlatá éra fotbalu, zlatá éra je pro každou generaci to, na čem vyrůstala

Reagovat
kattos

Fotbal začne být nuda, protože nebude už o co hrát.

Budou se lámat rekordy, dosahovat úspěchů atd. Až prostě týmy co vyhrají poprvé LM tak prostě hlad těch fanoušků přestane být menší a menší.

Asi ne ted ale do 20-40 let to tak bude

Reagovat
TheTopFootbaler

Tohle si mysleli všichni už na přelomu tisíciletí ale, a nepotvrdilo se to. Ve fotbale je pořád o co hrát, top týmy se pořád propadají hloubějš, každej čeká na zaváhání favoritů. Jasně, to obrovský množství peněz, co teď ve fotbale kolujou, hru změní hodně, ale pořád to bude nejpopulárnější sport planety.

Tak jako vaše generace vzpomíná na Iniestu, Pirla, Busquetse, Ronalda, nebo třeba Puyola a Raúla, tak ta moje nejspíš na CR7, Messiho, Casemira, de Bruyneho, Bernarda Silvu, Modriče, atd atd... Generace po mně už zase nejspíš pojede Haaland x Mbappé, možná Bellingam, a další talenty co se teprve prosadí. Tak to prostě je

Reagovat
Kovi81

Já třeba vzpomínám na doby, kdy derby zápasy měly nějaký náboj (ještě dejme tomu kolem 2010). Dneska prohrajou zapas s rivalem a ještě na hřišti se spolu objimaji a fotí se na instagram, z toho bych fakt blil

Reagovat
TheTopFootbaler

Jojo, tomu rozumím a taky mi to jako fanouškovi vadí vlastně Člověk fakt málokdy cítí tu rivalitu, tu nevraživost na hřišti, to že těm hráčům jde o víc než 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Shevchenko

A co jako

Reagovat
Zephyr

Reagovat
Uwe háže buly

od té doby sleduju pravidelně fotbal.

Reagovat
10

Reagovat
Furia Ceca

Teď už jde fotbal jenom doprdele a do Saúdský Arábie... i když to je vlastně totéž.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Igli

Reagovat
Rudy

Zazili jsme Crise s Leosem. Ja jsem rozhodne spokojeny. V budoucnu se srovnani jiste neubranim a uz ted vzpominam na doby: Joo to jeste kdyz hral v Realu Cris, pod Josem vs Barca s Leosem, epicke bitvy a ten naboj v zapasech. Skvele obdobi.

Reagovat
Neutron

Neuveritelny brankar

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Borec!

Reagovat
Deki

Klobouček, Gigi Končí definitivně poslední hráč, na kterém jsem vyrůstal.

Reagovat
kattos

Nejlepší brankář fotbalové historie

Reagovat
Jason_

Reagovat
Hans82

Legenda diky moc za ty krasne roky

Reagovat
Zark

Nejlepší brankář

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
oli9

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
j.r.ewing

Reagovat
Milan.B

kral. Vzdy som ho juve tak trochu zavidel ako fanda AC

Reagovat
Swarley

Fantastický golman a taky obrovska persona fotbalu, je jedno, jakou ligu kdo sleduje a komu fandi, tohle jsou hraci, kteri maji dosah uplne vsude a jasne se radi mezi ledendy fotbalu, určitě tedy alespon me doby sledovani fotbalu... V hlave zustanou skvele zakroky, ale i treba momenty, jak zpiva hymnu... Clovek nemusel treba zrovna fandit Italii, ale tohle si budu navzdy pamatovat, symbol te italske vasne pro fotbal a neskutecne me to vzdy nabudilo a zaroven se draly slzy do oci...

Diky za vse a at se dari, snad takovych hracu jeste par nejakych v budoucnu bude...

Reagovat
Zark

Reagovat
10

Reagovat
masly008

Jsem myslel že jsi zažil chytat i Jašina.

Reagovat
Swarley

Toho jen hrat hokej

Reagovat
el Principito

Reagovat
masly008

Yashina no.Jsem myslel že to pochopíš.Nebo i Bankse?

Reagovat
bbbauch

Swarley a Bican spolu v detstvi kopali za cinzakem

Reagovat
Swarley

Ktery jsem samozrejme kdysi s chlapama postavil

Reagovat
bbbauch

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Ronaldo.com

Reagovat
xjert02

Reagovat
Kapřík

Co dodat, naprostá legenda.

Reagovat
FC Porto FC

Divný žít ve světě kde už Buffon nechytá

Reagovat
mrtvej ofsajd

To jo

Reagovat
Nuno čomes

Vůbec ne. Už nechytá tak 5 let ne?

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy jsem ho neměl rád.

Reagovat
Nikikrew

Borec klaniam sa

Reagovat
Furia Ceca

Jenom škoda, že se mu nepodařilo vyhrát úplně všechno... Třeba EURO, nebo LM, o kterou hodně stál A taky si teda myslím, že měl vyhrát GB v roce 2006. Cannavaro byl sice na tom MS v Německu fenomenální, ale Buffon byl za mě ještě o něco lepší.

Reagovat
Kejza

To máš těžký.. já zas beru jako dost smutný, že kvůli těm dvěma nebo kvůli Nevdědovi nikdy nebral GB Henry.. ale s LM mě to u Buffona mrzí hodně. Hráč jeho formátu by ji prostě mít měl (a že příležitostí bylo dost, škoda).

Reagovat
Furia Ceca

Tak Nedvěd byl v roce 2003 absolutně bezkonkurenční. Cannavaro v roce 2006 – až na toho Buffona – taky. Henry to mohl klidně vyhrát v roce 2004. GB pro Ševčenka jsem nikdy úplně nepochopil... tam bych řekl, že to nechtěli dávat žádnýmu Řekovi, kterej vyhrál EURO a tak se to dalo někomu, kdo hvězdil v předešlým roce. Ale dohledal jsem si to a druhej byl Deco a třetí Ronaldinho... rok 2004 byl celkově dost divnej. Jasně, třeba Deco vyhrál LM a byl ve finále Eura, ale určitě v tom roce byli výraznější hráči.

Reagovat
kattos

Právě že se říká že to ten Henry měl v tom roce 2003 za Nedvěda vyhrát, ve světě je to asi považovaný za nejslabší zlatej míč.

Reagovat
Kejza

je to tak..

Reagovat
icka

Reagovat
Salfovic

Ale hovno, prosím tě, zase tohle české sebemrskačství

Reagovat
Furia Ceca

To vůbec. Nedvědův náskok byl dost vysokej. Navíc já jsem to tenkrát sledoval a nepamatuji si, že by to jeho vítězství někdo zpochybňoval. Hlavně po tom, jak ta anketa zesračkovatěla v posledních letech tvrdit, že 2003 byl slabej ročník? Ale no tak

Reagovat
Furia Ceca

Měl na Henryho náskok 62 hlasů, to je dost suverénní vítězství.

Reagovat
Muffi

V jakym svete?

Vis, ze 2001 vyhral Owen, ktery se Nedvedovi fakt rovnat nemuze.

Reagovat
Neutron

Tak Owena dost zlikvidovali zranenia, v liverpoole bol Owen brutalny

Reagovat
icka

Reagovat
kattos

Hele je vám jasný že to není to co si myslím já ale jak to bere svět?

Hlavně protože Henry je všeobecně oblíbenej

Reagovat
Neutron

Tak Henry bol hlavne fenomenalny hrac

Reagovat
Front hell

Tak ono i ten Henry byl v roce 2003 totální bestie. Tak teď už je to jedno.

Reagovat
Front hell

*on

Reagovat
Furia Ceca

Já si ho spíš pamatuju z let 2005, 2006.

Reagovat
masly008

Nedvěd 02/03 - G 9, A 10 v lize, G5, A1 v LM

Henry 02/03 - G 24, A 25 v lize ( myslám že stále rekord PL) , G 7, A3 v LM.

Vím že každý hrál úplně něco jiného, ale to je tak propastný rozdíl.

Reagovat
ACSeRw!n

a zase Nedved dal vic golu nez Buffon

Reagovat
Furia Ceca

No ale v LM nedošel Arsenal ani do čtvrtfinále, kdežto Nedvěd byl proti Barceloně a Realu fenomenální. Já fakt nevím, jak někdo, kdo si to jaro 2003 pamatuje, může Nedvědovu výhru zpochybňovat

Reagovat
masly008

Problém je, že si pamatuji jak to juve tak i Arsenal, protože sem těm týmům fandil.

Já nezpochybňuji že byl Pavel topka a dle mě to Juve nevyhrálo jen díky tomu, že se právě on před finále vykartoval.

Ale ta sezona Henryho byla si nejlepší sezona hráče co se týče golů a asistencí až do příchodu těch 2 mimozemšťanů kteří to posunuli na úplně jinou úroveň.

Reagovat
Furia Ceca

To je možný. Ale pokud v tom roce nebyl žádný šampionát, tak hráč, co chtěl vyhrát GB, musel hvězdit v LM – a to ideálně co nejdál jak to šlo.

Reagovat
Salfovic

Třeba si to nepamatujou/neviděli.

Reagovat
icka

Jeste, ze se kdysi nehralo na statistiky na ty propastny mamrde.

Reagovat
masly008

Ach jo.Když chceš něco napsat tak aspoň normálně.Nebo nepiš.

Reagovat
Muffi

2004 bylo podle me o klubu nez zemi. Deco/Carvalho meli stribro z Eura a vyhrali LM ale pul roku stravili jen v Portu.

Euro samo nemelo takovou vahu aby to dostal nekdo z Reku a pokud si vzpominam, mel to dostat prave Deco.

Reagovat
lampas

Tam byl Henry nevýrazný, to mu zlomilo vaz v tomhle. Jinak ten rok byl divný. LM vyhrál provinční klub, EURO Řecko. Arsenal tehdy vyhrál PL bez ztráty bodu, popravdě si zpětné vůbec nemůžu vybavit, za co zrovna Schevcenko, když Milan v tý sezóně vyhořel v LM.

Reagovat
Muffi

Dosli do CF, kde vybuchli v LaCoruni. Arsenal vypadl s Chelsea, ktera za sebou mela sice prvni Abrovo leto, ale lidi ji vubec nebrali, vetsina by brala Depor za silnejsi.

Proc vyhral Sevcenko, ktery na Euru ani nebyl netusim a povazuju to za blbost celou dobu. Napada me prvni titul AC po 5 letech a top strelec. Henry si to Eurem zkurvil, navic v Anglii byla 2. Chelsea, nebyl to boj s United do posledniho kola. Serie A taky mela porad lepsi jmeno jako liga nez PL.

kdyz jsem se dival na wiki na poradi, je to dost zajimave, mix hracu s dobrou sezonou s lidmi z Eura, vedle Reku treba Baros, ktery na jare 04 marodil a skoro nehral.

Reagovat
Shevchenko

Říkalo se tenkrát, že je Serie A nejtěžší soutěž pro útočníky a on byl nejlepší střelec.

Reagovat
10

velkou roli sehrála ta aféra se sázením, z který byl později očištěn...bez ní by to nejspíš vyhrál

Reagovat
Furia Ceca

To je škoda, no Už i z toho důvodu, že Cannavaro je všude uváděnej jako hráč Realu – že na jaře a i na MS byl ještě hráč Juventusu, na to se nějak zapomíná

Reagovat
El Cid z City

Fandil jsem Francii a před penaltama jsem vědel že je hotovo. Barthez-Buffon- to byla úplně jiná váhová kategorie. Životní zápas sehrál i Materazzi a králem na hřišti za Itálii byl Pirlo. Za mě Pirlo nebo Buffon.

Reagovat
Kixi Syhimour

No, u těch penalt na těch gólmanech moc teda nesešlo.

Reagovat
kattos

Ty vole viděl jsi ty penalty Italů? Barthez tam vystihl asi 2 nebo 3 ale všechno bylo za háčky nebo šibenice.

Reagovat
El Cid z City

To jo,ale jít kopat na Buffona a Bartheze, to je ten rozdíl

Reagovat
kattos

Co

Buffon ze 5 penalt nevystihl ani jednu stranu a 4 byl gol

Barthez penalty celkem uměl

Reagovat
El Cid z City

Popisují pocit,kterej jsem měl před penaltama a dopadlo to tak. Mít tehdy účet u tipáče, tak před penaltama sem tam naložil všechno.

Reagovat
Furia Ceca

Tak Francouze určitě dost vykolejilo to legendární vyloučení Zidana v prodloužení.

Reagovat
kattos

I mean možná, ale dát ze 4 penalt 3 a nedat jednu, to bych neházel na vykolejení

Navíc ta penalta nepřešla přes čáru jen o pár decimetrů.

Reagovat
lampas

Vždyť Buffon nechytil ani jednu penaltu tehdy v tom rozstřelu

Reagovat
kattos

A ještě dostal jednu v zápase

Reagovat
kattos

Euro je jedno když má MS, ale to LM které se hraje každý rok a to byl ve finále 3x fakt zabolí

Reagovat
Furia Ceca

Hlavně mě to mrzí, že když jsem někde četl rozhovor tuším z roku 1999, kdy byl ještě v Parmě, tak on absolutně nepochyboval, že to jednou vyhraje... taky poslední roky v Juventusu, kdy věděl, že čas na dosažení tý chiméry se mu krátí, dával neskutečný zákroky, který si pak vášnivě oslavil. Právě ta vášeň, kterou do toho fotbalu dával... přesně ta mi u současných fotbalistů tak chybí.

Reagovat
Salfovic

Njn, proRealští rozhodčí holt neměli duši

Reagovat
Kejza

Stejně nechápu, jak nemůže mít LM.. děsná škoda prostě. Vím, že je to složitý posuzování, ale v mejch očích určitě nejlepší brankář posledních 30 let - jestli GOAT, to si netroufnu posoudit, páč Zoffa, Jašina nebo Bankse prostě adekvátně neporovnám. Respekt, enjoy důchod

Reagovat
Nuno čomes

Bohužel byl v blbém týmu, který na výhru v LM neměl. Jinak výborný gólman no.

Reagovat
Kejza

2003 Juve na to určitě mělo.. v minulý dekádě souhlas, že na Barcu ani Real fakt ne

Reagovat
Nuno čomes

Ok 2003 beru.

Reagovat
Muffi

Bez Nedveda ani nahodou.

Navic hraci se ve finale slozili.

Lippi byl pomalu rad, ze mel 5 lidi na penalty.

Reagovat
10

Jak se snaží, kktek

Reagovat
Nuno čomes

Zmiz

Reagovat
Nuno čomes

Ta tvoje posedlost je fakt unikátní, ve všem hledat něco, aby sis mohl odůvodnit, že ti sáhl na tvůj klub dement

Reagovat
10

že to říkáš zrovna ty, kterej má už roky víc komentářů k Juventusu, než k Interu

Reagovat
Nuno čomes

Zase sis něco vycucal z prstu?

Reagovat
Front hell

Reagovat
Ross Geller

1. Navas

2. Casillas

3. Van der Saar

4. Buffon

Reagovat
Furia Ceca

Jo, to dává smysl Třeba když si uvědomím, že Juventus koupil Buffona hlavně z toho důvodu, že Van Der Saar byl nespolehlivej...

Reagovat
kattos

Vtipný že pak v United on byl prostě klasickej příklad jistého golmana

Reagovat
Furia Ceca

Tak Henry byl v Juventusu ještě stokrát větší provar než Van Der Sar... a pak se stal ikonou Arsenalu a slušnou posilou pro Barcelonu Některý angažmá prostě někomu sedne, jiný zase ne.

Reagovat
Furia Ceca

Ale i tak... ten Rossův seznam je samozřejmě trolling.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Kejza

Jesus Navas

Reagovat
Recoba Inter

Nejlepší hráč, kterého jsem kdy měl možnost vidět hrát.

Pravej italskej borec, který se dokázal stát legendou nejen fotbalu, ale i ikonou 2 klubů. Ačkoliv byl v podstatě z jiný fotbalový doby, dokázal se udržet na vrcholu neskutečně dlouho. Nejlepší gólman všech dob. A v konkurenci velikánů jako Dino Zoff nebo Yashin je to až neuvěřitelný. Škoda, že to nikdy v konkurenci výkvětu ofenzivních hvězd nebylo na Ballon d’Or.

Grazie Gigi

Reagovat
10

Reagovat
kattos

Reagovat
mrtvej ofsajd

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
inferno08

Neznal jsem, ale přeji pěkný důchod

Reagovat
eder

Kolo, Kolo...

Reagovat
PBLead

Nechápu, že někde vydají článek o 10 let staré věci. Ale jo, slušný úlet.

Reagovat
inferno08

Tak já to třeba neznal, ale četl jsem to pár dní předtím na Twitteru. A on i pod článkem je uvedený zdroj Twitter. Btw napsat zdroj: Twitter je podle mě taky slusnej úlet. To je jako napsat zdroj: knížka.

Reagovat
oli9

Legenda absolutní...

Poslední hráč který vlastně je z toho období co to valeli kolem roku 2000 atd..

Napadá vás ještě někdo kdo to pořád hraje na nejvyšší úrovni?

Reagovat
kattos

Ještě před rokem 2000

Asi nejstarší hráč na top úrovni je Modrič

Reagovat
kattos

A ten ještě hrál na MS 2006

Reagovat
eder

Marta

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Kejza

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
El Cid z City

Nejlepší gólman se Schmeichelem jakýho jsem kdy viděl, ale díky dlouhověkosti je u mě nejlepší.

Reagovat
Alan_Shearer

Ackoliv nejsem fanousek italskeho fotbalu, ta era plna charismatickych individualit, to byla neskutecna parada. Celkove me uz fotbal tolik netahne nebo ve mne nevyvolava tolik emoci, kdyz vyraznych charismatickych individualit je jak safranu.

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
lampas

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Bowie

Reagovat
Ronaldo.com

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
sergi

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
Kiss Me Polka!

tak trochu nácek ale gólman to byl dobrý

Reagovat
Agent z Melmacu

odpadkový kôš

Reagovat
masly008

Nejlepší golman co pamatuji.

Od nějakých 16 roků až do teď si držel neskutečnou kvalitu.

On snad neměl slabou sezonu kdy by ho někdo posílal už do důchodu a sám tak nějak postupně šel do klubů s menšíma ambicema.

Ne každý umí skončit tak pozdě a přitom s takovou noblesou.

Reagovat
pobody's nerfect

Neskutečná osobnost. Mě si navždy získal tím, že zůstal v Juve i po přeřazení do druhé ligy. V té době byl nejlepším gólmanem planety a mohl by jít úplně kamkoliv.

Reagovat
Čenda

on, Del Piero, Nedvěd, kdo tam byl dál?

Reagovat
Ingimir

Trezeguet, Camoranesi

Reagovat
BBystr

Chiellini, R. Kovač, Zalayeta

Reagovat
Zark

Ještě Zebina k těm ostatním

Naopak odešli Ibrahimovic, Zambrotta, Thuram, Vieira, Emerson, Cannavaro, Mutu, Miccoli

Reagovat
Čenda

Díky všem

Reagovat
mastakillah
Reagovat
pistacik11

Myslím, že sme mali šťastie, že sme mohli vidieť ako proti sebe nastupujú naj. hráči histórie na svojich postoch ako Buffon, Maldini, Messi, C. Ronaldo .

Reagovat
herbage

Neskutečně silná generace hráčů v posledních 3 letech odešla do důchodu nebo resp. dohrává kariéru:

Dani Alvés, Piqué, Alba, Busquets, Iniesta, Fábregas, Messi, Aubameyang, Suárez, Ramos, Pepé, Marcelo, Kroos, Modrić, Bale, Benzema, C.Ronaldo, Hazard, Higuaín, Di Mária, Özil, James Rodríguez, Godín, David Silva, Fernandinho, Agüero, Falcao, Rakitić, Jesús Navas, Buffon, Bonucci, Chiellini, Thiago Silva, Ibrahimović, Giroud, Mertens, Hamšík, Vidal, Alexis, Džeko, Perišić, Neuer, Ribéry, Robben, Lewandowski, Müller, Boateng, Hummels, Reus, Cavani, Vardy, Lloris, Milner, Tévez, Podolski, Neymar, Mahrez, Hazard, Kanté, Coutinho, Mané, Firmino, Götze, Isco

Z výše uvedených hrají na TOP úrovni už jen Kroos, Modrić, Thiago Silva, Giroud, Lewa, Müller a Neymar, ale půlce z nich dávám už jen rok a ta druhá už půjde s výkony také už jen dolů.

Sice přišli hráči jako Mbappé nebo Haaland, ale taková kvalita se bude těžko nahrazovat. Hlavně takoví hroti se budou těžko hledat, stávající hráči mají krom Mbappého s Haalandem co se týče kvalit hodně do výše uvedených daleko

Reagovat
kattos

Haaland a Mbappé jsou nejlepší ofenzivní hráči za poslední roky vyjma Ronalda a Messiho.

Reagovat
PBLead

Reagovat
lampas

MS 2002 máme za sebou. Kolik hráčů zbývá z EURA 2004? Napadá mě jen Ronaldo a Hubschmann.

Reagovat
hodoňa

Podolski a doteď Zlatan.

Reagovat
hodoňa

+ Joaquin taky teď skončil.

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
Elmas

Z MS 2002 hraje Roque Santa Cruz.

Reagovat
lampas

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
DelPiero137

To je uz 5 rokov co skoncil v Squadre? ,stranse to leti....

Som vdacny ze som mohol Gigiho zacit

Reagovat
The Krupy

Najlepší v histórii

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele