Brankář Waalwijku Vaessen byl už při převozu do nemocnice při vědomí

01.10.2023, 10:03
Aktuality
Odnášený Etienne Vaessen (© AFP)

Brankář Waalwijku Etienne Vaessen, jenž musel v sobotním utkání nizozemské fotbalové ligy proti Ajaxu po srážce se soupeřem oživován, nabyl už během převozu do nemocnice vědomí. Uvedl to generální manažer klubu Frank van Mosselveld.

"Chvíli byl Etienne mimo. Velká poklona lékařům, kteří okamžitě zahájili resuscitaci. Pro lidi okolo to byl šok, protože si hned myslíte, že jde o problém se srdcem. Teď to tak nevypadá," uvedl Van Mosselveld.

Vaessen zůstal bezvládně ležet na trávníku v 84. minutě poté, co vyběhl na malé vápno proti míči, který si útočník Ajaxu Brian Brobbey předkopl příliš dopředu. Při střetu ho Brobbey zasáhl do hlavy.

"Když ho odnášeli ze hřiště, byl Etienne zase při vědomí, ale nevěděl, kde je," řekl Van Mosselveld. Týmy se přesto rozhodly v utkání nepokračovat. "Samozřejmě vás to ohromně ovlivní. Byl to docela šok," dodal manažer Waalwijku.

Hráči obou týmů byli po incidentu otřesení a měli v očích slzy. Ajax v době přerušení vedl 3:2.

Autor: ČTK

Komentáře (2)

Přidat komentář
bakasa

Přeju brzké uzdravení

Reagovat
oli9
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele