Brankář Waalwijku Vaessen byl po kolapsu na hřišti propuštěn z nemocnice

02.10.2023, 19:23
Aktuality
Etienne Vaessen (© AFP)

Brankář Waalwijku Etienne Vaessen, jenž musel být v závěru sobotního utkání nizozemské ligy proti Ajaxu po srážce se soupeřem na hřišti oživován, mohl už v neděli večer opustit nemocnici. O jeho propuštění do domácího ošetřování informoval v rozhovoru pro televizní stanici NOS kapitán týmu Michiel Kramer.

"Všechno vypadá dobře," řekl Kramer s tím, že vyšetření neodhalilo žádné krvácení do mozku. Vedení Waalwijku rovněž potvrdilo, že se Vaessenův stav zlepšil, nemá žádné potíže a bude se dál zotavovat doma.

Osmadvacetiletý brankář zkolaboval v závěru sobotního duelu. V 84. minutě zůstal bezvládně ležet na trávníku poté, co vyběhl na malé vápno proti míči, který si útočník Ajaxu Brian Brobbey předkopl příliš dopředu. Při střetu ho soupeř zasáhl do hlavy. Vaessen byl na hřišti několik minut oživován, než ho záchranáři odnesli na nosítkách. Už při převozu do nemocnice nabyl vědomí a vyšetření žádné další problémy neodhalila.

Utkání Waalwijku s Ajaxem bylo předčasně přerušeno, protože hráči obou týmů byli po incidentu otřesení. Ajax v té době vedl 3:2. Termín dohrávky zatím nizozemský svaz nestanovil.

Autor: ČTK

Komentáře (2)

Přidat komentář
PISTOLERO

Výborná zpráva

Reagovat
AjaxFans

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele