Brankář Diviš dostal za kritické výroky pokutu
Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.
Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.
Registrace nového uživatele
Komentáře (86)
Přidat komentářa když já použiju peprnější výraz, tak mam stop na 3 zápasy...
Na Slovensku jsou rádi, že tam někdo chce chytat
skoro sme sa zasmiali
To je vážná věc.
http://www.drsnysvet.cz/wp-content/uploads/vrteni.gif
halusky po cesky na tri ??
asi nok
dik mam to krizovke
cesi su cudny...v robote sa ma jeden kamrat(cech)spytal ze ci sa do halusiek pridavaju kolienka
A v severních Čechách se haluška říká bramboráku..
to fakt?co tam este na tom severe maju?
bramborák je polievka? či?
http://www.toprecepty.cz/fotky_nahled/0001/lahudkova-cmunda-bramborak-28301.jpg
to je u nás placka
Naľečník
nalesnik
presovska specialita?ja by som si rad vyskusal kartoffelpuffer
A nie je zemiakova placka, nalecnik, bramborak a kartoffelpuffer to iste? Samozrejme, jemne odchylky mozu existovat.
samozrejme ze je len nalcenik sa to tak nazyva len v presovskom kraji ze?kartoffelpuffer je placka na sladko,to osm nikdy nemal
Myslim, ze vychodniarske "nalecnik" je prebrane z polstiny.
naleśnik ale znamena v polcine palacinka,cesto je rovnake ale bez zemiakov
no mi na Rusnakoch to tak volame nalesnik
čeká mě cesta do Sniny, na jaké speciality se ještě můžu těšit?
Na podbite bandurky
... a to je co prosím tě? název to má dobrý :-)
http://recepty.centrum.cz/recepty/polevky/staticky/recepty/podbite-bandurky/
Chcel som ti napisat nieco, co i nazvom posobi echt vychodniarsky
dík, určitě se po tom budu shánět... moc se tam těším, třeba potkám i nadporučíka Mikiho Hrice s Adolfem a snad stihnu i nějaký ten fotbal, třeba v Košicích...
Radsej by som brzdil velke ocakavania. Ludove jedla prilis casto v restauraciach ponukanie nie su. Tie jedia ludia doma, do restauracii chodia na pizzu a podobne ameriky. Ale trebars budes mat stastie. Ako to v tomto smere vyzera v tej Snine, netusim, arsin by zrejme vedel (svojsky) napisat Minimalne cestou na vychod minies par salasov, tak snad budes mat stastie na dobry a bez gadzovskej obsluhy.
budu tě pak informovat
tak tu unas v snine tak ludove jedla nemaju v reštauracie klasice riska ryža nejaka knedla atd
do Sniny šak ja tu byvam :D načo tu ideš ?
bramborak je zemiakove cesto ktore potom na panvici osmazis,do vnutra mozes dat salamu,ine maso ci syr ale mne to nechuti
tebe nechutia placky s cesnakom a syrom je to labúžo
nechuti,mne nechuti ani vepřo-knedlo-zelo langose ale hej to je ina liga oproti plackam
langose su top tatarska cesnak staci nato uuu
mne vepro a zelo áno, ale knedlu veru nemusím, to už fakt radšej rožok
A na to jsi přišel jak?
Byl jsem tam na haluškovým bále a místo halušek mi tam dali bramborák..
No tak sis měl objednat halušky a ne bramborák A kdes, prosím tě, byl?
V Loužnici, kousek pod Jabloncem. Právě jsem se divil, říkám, že to je bramborák, že halušky jsou bramborový nočky, ale většina pak koukala docela nasraně, tak jsem pochválil pivo a sežral bramborák
preco by mali byt halusky bramborove noky? to co je za chujovinu?
Protože halušky jsou noky z bramborovýho těsta.
aha,takto to vnimate v cesku?
To jsou slovenský halušky, matka je ze Slovenska, na Slovensku jsem to ani jinak nejedl.. Prostě jsou to noky z bramborovýho těsta.
http://sk.wikipedia.org/wiki/Bryndzov%C3%A9_halu%C5%A1ky
https://sk.wikipedia.org/wiki/Halu%C5%A1ka
tvoje odkazy su ale k nicomu...na slovensku v zivote nepocujes o nejakych nokach,su to proste halusky..a ja sa pytam ci tomu v cesku vravite noky...a ja som nikdy neodkrajoval,vzdycky som ich robil cez haluskar
http://cs.wikipedia.org/wiki/Noky
V Pelíškách to bylo celkem pěkně popsaný, čemu říkáme nok.. Myslím, že u vás jsou to taky noky, je to odvozenina od gnocchi.. A kdysi jsme se u slovenských národních pokrmech učili o slepičích nokách.
nj lenze noky su velke a oznacit tak halusky nemozes..co ste sa to ucili?
Noky můžou být i úplně maličký.. Třeba právě pravé gnocchi jsou v podstatě stejně velké jako halušky.
no tak ja myslim ze gnocchi su o nieco malo vacsie ako halusky..ale ked povies halusky v cechach tak snad nikoho nenapadne ze su to noky nie?
Když někomu chceš popsat, co jsou to halušky, tak prostě musíš říct, že to jsou malé noky z bramborového těsta.. Jinak to správně popsat ani nejde.
ale ide..proste povies ze urobis cesto ktore cez haluskar prepadne do vody a neskor vyplave na povrch,vysledok=halusky,jednoduche
a jak vysvětlíš, co je haluškář? Navíc se to haluškářem dělá snad jen v Čechách, ne? Slováci, aspoň ti co znám, si dost potrpí na tom, aby byly házený..
http://www.azm.sk/eshop/images/0210007.jpg tak to neviem,babka ma ich ucila cez haluskar,ona varila 40 rokov v hoteli aj tam ho pouzivala
V hotelu to chápu, tam by to těžko házela třeba pro 50 lidí. Ale domácí myslim.. Já je mám teda taky radši házený, protože je každej pěkně jinačí a můžeš si kontrolovat jak velkej NOK ( ) uděláš..
tak ja som nemal nikdy hadzane...mam rad jeden tvar a jednu velkost halusky se zelim je len ceska specialita?na sk som to videl minimalne a v jedalni v robote kam chodim su na jedalnom listku HALUSKY,nie noky
Jasně, protože to má takovej název, ale přísně vzato, když to vezmeš přesně podle postupu, surovin i následnýho efektu, tak je to nok.. U nás v Čechách se tomu říká halušky se zelím (ty jsou nejlepší ), ale na Slovensku jsou to myslím strapačky.
Jak jsem jel na Malino-Brdo, tak tam měli taky normálně halušky se zelím...
teraz som mimo...ako na slovensku su aj halusky s kapustou ale minimalne,skor s bryndzou,nie v kazdej restike maju kapustne
prave halusky jsou s brynzou
To už máš halušky s bryndzou.. Ale halušky přímo jsou právě ty noky.. Uděláš těsto z brambor, mouky, vejce a soli.. Buď je propasíruješ sítem s velkými dírami, nebo je naházíš do vody rychlým odkrajováním takového těsta do vody. Necháš asi pět minut vařit a vyndaváš.
Ano správně...S bryndzou.
pardon
Halušky se dělaj i z toho těsta co bramboráky
ne? nebo ne těsta, ale prostě mi to připomínalo hodně bramborák, kdežto když si dam halušky v Praze na farmářských trzích přímo od Slováků, tak mi to bramborák nepřipomíná vůbec
halusky proste spravis tak ze surovych zemiakov nastruhas,osolis a potom pridavas polohrubu muku,zamiesas a potom urobis cesto ktore nesmie byt ani tuhe ani riedke,niekto este pridava vajco ale ja nie,nikdy v zivote to nemoze byt rovnake ako placky lebo tam pridavas este korenie,do halusiek len sol
ale naj slovo je Kedlubna to bych ani do konca života neprišel na to co to je
Na zahori sa to slovo bezne pouziva.
ja som zo Senice a moc ho tu teda neregistrujem
ja ked som bol v cechach na stavbe ked sme robili a tak v kuse taky alkoholik a furt len pivo cigaretka a taky jak majster nanho honza furt len ciga a pivo a on tohle vidis do pice a to ze tu makam to ne :D
vídeňské bramborové knedlíky!!!!
fuj
super debata, Pelíšky hadr!
nie je nič hodnejšie obrany ako halušky
... a pirohy
ok možeš :D a načo tu ideš ?
Sledování komentářů
Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.
Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.
Nový komentář
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.
Registrace nového uživatele