Brabec i Kuchta se omluvili. Návštěvu diskotéky označili za obrovský zkrat a chybu

21.11.2023, 16:51
Aktuality

Obránce Jakub Brabec se veřejně omluvil za víkendovou návštěvu nočního podniku v Olomouci, kvůli které byl spolu s bekem Vladimírem Coufalem a útočníkem Janem Kuchtou vyřazen z české fotbalové reprezentace. Jednatřicetiletý zadák Arisu Soluň v prohlášení zaslaném ČTK označil své chování za obrovskou chybu a slíbil, že podobný zkrat už nikdy nebude opakovat.

Zároveň připustil, že pro něj bylo utrpení scházet u pondělního vítězství 3:0 nad Moldavskem v závěrečném utkání kvalifikační skupiny a postupu na Euro. V podobném duchu se už včera kál i hráč pražské Sparty Kuchta, jenž se omluvil na sociálních sítích.

"Všem fotbalovým fanouškům, mým trenérům a spoluhráčům, přátelům a rodině dlužím upřímnou omluvu za své sobotní chování. Byla to obrovská chyba a zkrat. Vím to a budu si to už navždycky vyčítat, protože reprezentace pro mě znamená nejvíc, čeho jsem ve fotbale dosáhl," uvedl v prohlášení Brabec.

"Jsem šťastný, že to celý tým včera zvládl a postoupil na Euro. Bylo pro mě utrpením, že jsem se vlastní chybou připravil o rozhodující utkání a společné chvíle se spoluhráči a realizačním týmem z reprezentace. Celému týmu patří za postup velké blahopřání," podotkl Brabec, který je s 41 starty za reprezentační A-tým druhým nejzkušenějším hráčem aktuálního výběru po kapitánovi Tomáši Součkovi.

Spolu s Coufalem a Kuchtou byli během reprezentačního srazu na diskotéce v Olomouci až do ranních hodin. V podniku byl po jejich boku také člen výkonného výboru FAČR Tomáš Neumann. Trenér Jaroslav Šilhavý připustil, že noční aféra přispěla k jeho rozhodnutí navzdory postupu u národního mužstva skončit.

"Kdo mě zná, tak ví, že toho opravdu lituju. Zároveň mohu slíbit, že už podobný zkrat nikdy nedopustím. Věřím, že budu moct dokázat, co všechno pro mě český fotbal znamená. Omlouvám se všem, které jsem svým jednáním zklamal," doplnil Brabec.

Výkonný výbor na dnešním mimořádném zasedání v Olomouci rozhodl, že se budoucností trojice hráčů bude zabývat poté, co jmenuje nástupce Šilhavého. Nový kouč by měl mít hlavní slovo, zda je bude chtít v mužstvu. Předseda FAČR Petr Fousek zdůraznil, že výkonný výbor rozhodně hráče navždy nevyřadil z reprezentace.

Omluvil se i Kuchta

V nejdůležitějším zápase reprezentační sezony scházel. Vlastní vinou. Kuchta odehrál v uplynulém kvalifikačním cyklu 426 minut, šestkrát byl členem základní sestavy a vstřelil jeden gól.

Přesto v sobotu v noci nepochopitelně vyrazil po boku Vladimíra Coufala a Jakuba Brabce do olomouckého nočního klubu a posléze byl z národního týmu vyloučen. "Díky vlastní blbosti jsem nemohl být s Vámi. Omlouvám se a moc Vám gratuluju," uvedl útočník pražské Sparty na svém instagramovém profilu.

Autor: ČTK, Livesport.cz

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Češi budou při losu Eura ve třetím koši, nenarazí na Slováky či Nizozemce
21.11.2023, 23:50
Reprezentaci by měl převzít zahraniční trenér, myslí si Bittengel
21.11.2023, 23:29
Odchody trenérů od repre: Po večírku i třech červených. Brückner se ctí, Šilhavý s rozpaky
21.11.2023, 21:21
Další omluva: Coufal si návštěvu diskotéky bude do konce života vyčítat
21.11.2023, 19:57
Šilhavého úspěšnost určí historie, řekl Fousek. Trenér podle něj u losu být nemusí
21.11.2023, 18:56
O reprezentačním osudu trojice olomouckých provinilců rozhodne nový trenér
21.11.2023, 17:34
Kouče reprezentace navrhne pracovní skupina, Fousek nechtěl spekulovat o jménech
21.11.2023, 17:19
Souček: Postup na Euro pro mě znamená hodně, neúspěch bych si vyčítal
21.11.2023, 13:48
Pocity ani nejdou vyjádřit, pronesl Douděra po prvním gólu v reprezentaci
21.11.2023, 11:44
Chorý po reprezentační premiéře: Takhle jsem si to asi představoval
21.11.2023, 10:28
Tu zlobu jsem nechápal. Zůstává za námi kus práce, myslí si Šilhavý
21.11.2023, 09:06
Co znamená postup na Euro a konec kouče Šilhavého, vysvětluje Pavel Horváth
21.11.2023, 08:48
Šilhavý po postupu na Euro končí, rozhodl se neprodloužit smlouvu
20.11.2023, 23:14
Útok Čechů vyléčila přítomnost Chorého. Reprezentace blamáž nepřipustila a Euro ji nemine
20.11.2023, 22:39
Půjdeme si za vítězstvím, vzkazoval Clescenco. V Olomouci bude mít kamarády
19.11.2023, 23:44
Atmosféru narušila aféra: Česko se o postup na EURO 2024 popere s Moldavskem
19.11.2023, 21:28
Souček je po zranění fit. Chce se po incidentu v týmu plně soustředit na zápas
19.11.2023, 20:17
Šilhavý: Vyřazení hráči se omluvili, ale to je málo, musejí nést následky
19.11.2023, 18:47
Interní porušení pravidel: Brabec, Coufal a Kuchta byli vyřazeni z reprezentace
19.11.2023, 18:05

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Popravdě bych byl radši, kdyby nepsali tyhle hlouposti a normálně řekli, že výhru na Moldavskem už brali jako jistotu a chtěli se pořádně odreagovat, protože v klubové sezóně si to nemohou dovolit nebo na to není prostor a v tomhle složení to ani není možné a ze zkušenosti vědí, že to na nich za dva dny nebude znát.

Tak alespoň Coufal by mohl napsat, že ho to sice mrzí, ale že ho v pátek Zalewski na hřišti tak motal, že si musel svůj výkon jít vymazat z paměti a tohle byla jediná možnost.

Reagovat
Seydou Doumbia

Hlavně slovo zkrat bych v souvislosti s tím se jít ožrat neříkal...zkrat můžeš mít když na hřišti tě urazi soupeř a ty mu dáš v afektu pěsti, to je zkrat, chvilková pičovina...ne to se jít vylejt jak zmrd po zápase no ono kdyby byli opravdu upřímní tak je všichni sežerou, už tak si každý hrál na moralistu a poučoval jak jsou špatní a jakou blbost udělali, jako by byli jediní na této planetě žejo...ale jinak souhlasím, blbou dědinu moldavsko by měli porazit i kdyby po zápase s polskem šel chlastat celý tým, jenže to říct nemůžou

Reagovat
Jardman

V poho kluci, já vám to ani nezazlíval

Reagovat
Alons0

A megahvězda Coufal ještě střízliví, nebo je uražený?

Reagovat
RickNash

Cufík si to taky bude vyčítat do konce života, připravil se o zážitek, přičemž ti, co ho znají, vědí, že to je pro něj trest nejvyšší. udělal to prej poprvé, zklamal manželku, ví, že je vzor pro mnoho dětí.

ty samý hovna jako Brabec, možná to psal ten samej copywriter.

a jinak na instagramovym účtu už to nemá, takže to vyčítání si do konce života už asi stačilo

Reagovat
ratusek

Reagovat
Luc-Luc

i pres tu tunu patosu, ktera tu zrovna na duveryhodnosti moc nepomaha

Reagovat
Martin9719

Neudělal jsi to poprvé ani naposledy Kuchto. Takže tyhle hovna ti nikdo kdo o tvých pozápasových radovánkách ví nesežere. To samý pan Brabec. Reprezentace pro něj znamená nejvíc. Aha, tak nevím kdybych byl na srazu který pro mě znamená nejvíc a vyšel bych ven na diskotéku.

Reagovat
Jason_

Reagovat
RickNash

vždycky, když čtu tyhle neupřímný skoroomluvičky ("kdo mě, zná, ví, jak mě to mrzí, byl to zkrat, který už nikdy nedopustím...") tak si říkám, jak bych vlastně ocenil, kdyby ty hráče někdo nahnal před novináře, aby museli odpovídat na cizí otázky a na místě. protože z těhle cyklostylovanejch větiček je člověku akorát tak blbě, nota bene když je vidět, že to ty kluci ani omylem nepsali sami (možná ty Kuchtovy věty působí aspoň trošku jako že je nepsalo AI).

a zkrat byl vole Brábo možná tak to jak ses motal v tý vozovce, jít se najebat a vydržet lejt nějakejch šest hodin fakt nejde nazývat "dopuštěním zkratu," takhle ohebná čeština zase neni no.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele