Blanc zůstane v Lyonu i pro další sezónu, potvrdil Aulas

20.03.2023, 19:00, aktualizováno 21.03.2023, 21:25
Aktuality
Laurent Blanc (© AFP)

Lyon nyní prochází jakýmsi přechodným obdobím. Do klubu přišel nový americký majitel John Textor, v průběhu sezóny vystřídal Petera Bosze na pozici hlavního trenéra Laurent Blanc, a ačkoli se Lyonu zatím v Ligue 1 úplně nedaří, může prožít ještě úspěšnou sezónu. Sám prezident klubu Jean-Michel Aulas přitom oznámil, že s Blancem do budoucna počítá.

Udržet stabilní výkonnost je letos pro Les Gones velkým problémem. I když se situace v posledních týdnech přece zlepšila, dohnat resty nejen z období, kdy mužstvo koučoval Bosz, se zkrátka nedaří. Například v minulých dvou ligových kolech Olympique pouze remizoval se dvěma bretaňskými soky, a to jak s Lorientem, tak s Nantes. Není tomu přitom tak dávno, co třeba podlehl Auxerre, celku usilujícímu ve francouzské nejvyšší soutěži o záchranu.

V tabulce se tak nachází Lyon přesně uprostřed, konkrétně na desáté příčce, a páté Rennes je mu vzdáleno na rozdíl devíti bodů. Tahle ztráta se bude ve zbývajících devíti kolech velmi těžko dohánět, přitom tahle meta zřejmě bude tou poslední, která zajistí dotyčnému účast v evropských pohárech pro příští ročník. Především pak vzhledem k semifinálovému složení v Coupe de France.

O triumf se v něm mimochodem popere právě rovněž Lyon, který by si tak díky prvenství mohl proklestit cestu do Evropské ligy zrovna tudy. Konkurence přitom není na první pohled nepřekonatelná, dál s ním proklouzly Nantes, Toulouse a druholigové Annecy.

Aulas každopádně rozhodně nebude Blanca propouštět, i kdyby trofej pro klub nezískal. "Samozřejmě tu s námi bude i další sezónu,” potvrdil v rozhovoru pro pořad Super Moscato Show francouzské televizní společnosti RMC Sport. "Předtím jsem ho jako profesionála neznal. Už jsem to ale říkal, on k nám měl přijít již před třemi lety, jenže tehdy to nevyšlo. Teď je tady a jsem za to velmi rád. Jsem přesvědčen, že má kvalitu a že nás může dostat co nejvýše.”

Autor: Patrik Sandev / getfootballnewsfrance.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Langi

Rozhodně je škoda, že nepřišel už tak 3 roky zpátky...on mohl být paradoxně tím, který by ten tým posunul z té staré dekády do nové a nakopl jej k nějakému úspěchu...teď s tímhle kádrem, co má k dispozici, zázrak neudělá a jenom příští sezóna mu na nějaký brutální reset stačit nebude...v Lyonu je problém, že se prakticky 15 let nepotkává TOP tým s kvalitním a progresivním manažerem...dobrou práci odváděl Garde, částečně i Genésio a pak reálně nejlepší týmy řídili neumětelové Puel, Sylvinho a Bosz...škoda, věřím, že kdyby ten Blanc měl tým okolo Lacazetta nebo Depaye, tak se klidně bavíme o titulu a ne 10. místě...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele