Benítez stojí za Mascheranem, rozhodčího nepochopil

24.03.2008, 00:12
Názory a komentáře
V Liverpoolu museli dnes zkousnout další porážku od úhlavního rivala Manchesteru United, na které se výraznou měrou podepsal Javier Mascherano. Argentinský záložník v dresu Reds byl za zbytečné diskuse s rozhodčím ještě v první půli vyloučen, manažer hostí Rafa Benítez však stojí za svým svěřencem a rozhodnutí sudího prý nechápe...

Co a jak se stalo?

Vše začalo již v jedenácté minutě. Javier Mascherano přišel pozdě do souboje s Paulem Scholesem, skluzem jej sestřelil a zcela po právu si vysloužil žlutou kartu. Začal však se sudím Stevem Bennettem debatovat, nechtěl se s napomenutím smířit. Z jeho úst se několikrát dalo snadno odezírat univerzální anglické slovíčko začínající na písmeno ef. I v dalším průběhu první půle si Mascherano neodpustil poznámky směrem k rozhodčímu.

Až přišlo to, co zřejmě přijít muselo. Ve 44. minutě byl faulován Fernando Torres, nedovolený zákrok byl odpískán, španělskému útočníkovi to však nestačilo, jenže namísto napomenutí pro soupeře si na Bannettovi "vykecal" žlutou kartu pro sebe. To už přibíhal Javier Mascherano. Zastavit se jej snažil kapitán Steven Gerrard, ale marně. Argentinec prohodil směrem k sudímu pár slov, a pak si pěkně zblízka prohlédl červenou kartu.

V tu chvíli připomínal rozzuřeného býka, ze hřiště se mu nechtělo, spoluhráči a realizační tým jej museli doslova odtáhnout. Mezi nimi i kouč Rafa Benítez, který při odchodu do kabin, o chvilku později, také nevypadal zrovna šťastně. Těžko říct, zda se více zlobil na Mascherana, nebo na Bennetta, ale v pozápasovém prohlášení se postavil za svého svěřence.

Benítez rozhodčího nepochopil

"Hráč ví, že udělal chybu. Dostal žlutou kartu za souboj, nevěděl proč. Pak se prý rozhodčího jen ptal na vysvětlení karty pro Torrese a být za to v takovémto zápase vyloučen, to mi nejde na rozum. Je to nečekané, překvapení byli všichni. Stále jsme tímto rozhodnutím velmi zklamáni," zlobil se Benítez spíše na rozhodčího. "Nechal se rozhodčí ovlivnit publikem? Nevím, to musí říci on," ptá se manažer Liverpoolu.

Už v uplynulých dnech se v Anglii mluvilo o jednom podobném incidentu. V dohrávce mezi Tottenhamem a Chelsea hostující Ashley Cole nepěkně sestřelil tottenhamského Huttona a dostal žlutou kartu. Kdyby svůj zákrok viděl zopakovaný v televizi, asi by za kartu poděkoval a byl rád, že může pokračovat v zápase. Ale ve vyhecovaném okamžiku se pustil do hádky s rozhodčím. "Mělo toto vyloučení něco společného s incidentem Ashleyho Cola? Nevím, zeptejte se rozhodčího," reagoval Benítez.

Fergusonův názor je jiný...

Manažer vítězného týmu, Sir Alex Ferguson, také zkrat obránce Chelsea připomněl, ale pro vyloučení Mascherana měl pochopení. "Už měl kartu, a pak, nesportovní chování je nesportovní chování. Vůbec se do toho neměl míchat. Běžel ze středu hřiště, aby si s rozhodčím promluvil. A po incidentu Ashleyho Cola je nyní takovéto chování více sledováno," vysvětlil Ferguson.

Kdo je pánem na hřišti?

Můj názor je vcelku jasný, a věřím, že neovlivněný tím, kterému týmu fandím. Vyloučení Mascherana bylo podle mého zcela v pořádku. První žlutá byla zřejmá, a být přísnějšího rozhodčího, mohla červená následovat hned po následných protestech. Osobně mě docela překvapilo, že Bennett vydržel "nájezdy" ze strany argentinského fotbalisty tak dlouho. A kdyby rozhodčí nechal bez odezvy i ten poslední, asi bych si teď říkal, že musel červenou kartu zapomenout v šatně.

Rozhodčí chybují, na tom nikdo nic nezmění, ale jednou jsou pány na hřišti a neměli by si do toho od nikoho nechat "kecat". Na dohadování a strkanice hráčů s rozhodčími nebo teatrální rozhazování rukama po žluté kartě diváci většinou nejsou zvědaví a když už by si měl někdo vyměňovat názory se sudím, pak jedině kapitán. Proto Mascherano neměl dohrát, proto jistě neměl dohrát ani Ashley Cole. A abych střelil i do vlastních řad - takový Wayne Rooney by na svém kontě také měl mít o pár červených karet více...

Autor: Petr Starý / soccernet.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

já si teda myslím že červená jasná.. mascherano kecal celý polocas, a karta pro Torrese taky docela v pohodě.. liverpool byl podle me dost nervozní a hrači víc diskutovali než hráli.. Musím si ale rýpnout :) když se Ferguson ohání, že nesportovní chování je nesportovní chování a tím pádem jasná karta, tak by Ronaldo měl těch karet taky požehnaně.. taky pěkný kecálek, který se ještě i rád občas proletí

Reagovat
smazaný uživatel

Cashley mel jit tenkrat ven, to je jasny... stejne tak nechapu, proc si stezuji na rozhodciho... Bennett ho vyloucil zcela po pravu, zkratka ten rozhodci na hristi musi mit respekt. Plne se ztotoznuji s autorem, na miste rozhodciho bych za nadavani typu fuck off apod. rovnou posilal do sprch... Kdo si mysli ze sou? Takhle se zkratka nemuzou chovat:-) Je smutnym faktem, ze to kecani je na okresni urovni posuzovano daleko lip nez na narodni - je to dany tlakem apod, ale zamrzi to. Nicmene tohle neni jediny staly problem rozhodcich - dalsim problemem jsou simulace. Tezko rict, zda by nestalo za to davat primo CK (samozrejme pri tech opravdu okatejch) s mirnejsim trestem - a zaroven trestat i zpetne dle opakovanych zaberu.

Reagovat
smazaný uživatel

Mascherano se zachoval jako naprosty amater a kazdy normalni trener by mu dal pokutu,aby znovu sestoupil z nebe mezi normalni smrtelniky.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná červená, není o čem diskutovat.

Reagovat
smazaný uživatel

typicky ARGENTINCAN co sa dalo cakat

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasim ze cervena karta byla jasna..jen fanousci reds to nemuzou pochopit a svadi celou prohru jen na mascherana..pritom celej zapas spis odchodily nez odbehaly..

Reagovat
smazaný uživatel

i kdyz jsem fandil liverpoolu tak cervena to byla naprosto zaslouzena a nechapu proc celej polocas diskutoval.ale nekdo ze spoluhracu nebo trener si ho uz po prvni zluty mel chytnout a jasne mu rict at uz vubec s rozhodcim nemluvi

Reagovat
smazaný uživatel

Jefecito to krapet přehnal.Neudržel svůj argentinský temperament a hlavně dršťku na uzdě a byl po právu předčasně poslán spáchat hygienu.Pěkně nám to po@ral,malý vůdce!

Reagovat
smazaný uživatel

ale i tak je to jeden z nejlepších hráčů Betlesáků!!!

Reagovat
smazaný uživatel

to ani nie je o temperamente, mne to skor pripadlo, ze mu vazne preskocilo, lebo ked ma hrac kartu, zalezitost sa ho netyka a ide sa hadat a kvoli tomu prebehne 30 metrov, neda sa zastavit ani spoluhracmi, tak to je vazne hlupe

Reagovat
smazaný uživatel

čeče,já myslím,že může mít nějakou depku.Třeba má problém a Argentině a chtěl si na někom vybít zlost.Znáš to,občas Ti hrábne v kouli...Ale jinač je Mascho skvělý player a chvála panu bohu za něj.Ten chlap by pro svůj tým padl!

Reagovat
smazaný uživatel

prekvapila ma reakcia beniteza ked komentoval fergusonove slova z pred zapasu...asi sa chystal na to ze prehraju a potom aby sa mohol vyhovarat a ospravedlnit vykon svojich hracov ze totalne nezvladli zapas..

Reagovat
smazaný uživatel

no jo zase RAfíček,zameť si před vlastním prahem.to je hrůza.to se machrovalo jak vyhráli posledních 7 zápasů,ale jaký měli soupeře?a navíc když Mascheranovi přeskočilo za to nikdo nemuže,má držet hubu a dělat že tam není.ale on má žlutou a běží skoro přes celý hřiště vynadat rozhodčímu a pak se ho ptá za co dostal tu červenou,nechci nikoho urážet,ale to je demence.ale musím uznat že takový cris a rooney si taky koledovali :) a nejen včera

Reagovat
PJ

Tak zrovna vcera byl Rooney uplne vzornej, nevidel sem ho snad ani jednou mluvit s rozhodcim. Jen nejakou tu sanci moh promenit

Reagovat
Devil

Presne tak,Rooney me az prekvapil,byl jak andilek.

Reagovat
smazaný uživatel

Toje děsny ten Liverpooll stim Benitezem Mascherano dostal červenou kartu opravněně za debillni kecy jeto fakr magor asi mu přeskočilo........ Liverpool je prostě patři ktěm klubum ktery sou podle mě nejvice meně sympatičtější.......tak jak se chova kokot mascherano tak se da mluvit o charakteru celeho tymu

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole se podívej cos napsal a jak!!!!Si vůbec čech?Jestli jo,taks vychodil snad jenom fofr školu.Tak stupidní češtinu jsem tu ještě nečetl!!!A little chief je skvělý fotbalista,který by na hřišti vypustil duši pro team.Ale každý má právo na zkrat a myslím si,že se do "pracovních" záležitostí promítne soukromý život a naopak.Hej a nejvíc meně sympatičtější hahahahahahahaha

Reagovat
smazaný uživatel

jestli chodis na fotbalove forum kritizovat spravnost jazyka tak to zabal..

Reagovat
Devil

Presne tak!I ten co neumi zrovna nejlip psat,nam tu muze o fotbale vypravet vic jak nadanej knihomol,kterej ma z pravopisu za 1.Tak neurazaj frájo

Reagovat
Devil

Jasna cervena,mel ji dostat uz pred tim a byl klid. Hrac kterej ma zlutou ma drzet hubu a krok a ne delat zbytecny sceny.Muze se zlobit jen sam na sebe a Benitez to vi moc dobre,jen ho kryje.

Reagovat
smazaný uživatel

Masche je skvelý defenzívny stredopoliar, ale inak v živote asi veľa vecí nechápe

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele