Bassey vydržel v Ajaxu jen jednu sezónu, ve Fulhamu si vyzkouší třetí soutěž

28.07.2023, 21:41
Aktuality
Calvin Bassey (© Fulham FC)

Pouhou jednu sezónu vydržel Calvin Bassey v Ajaxu. Bezpochyby si představoval, že bude v Amsterdamu získávat jednu trofej za druhou, ale klub z hlavní nizozemské metropole se pral v uplynulé sezóně především sám se sebou. I proto potřeboval změnit prostředí a rozhodl se kývnout na nabídku od Fulhamu. Ten celku z Eredivisie pošle za přestup přes 20 miliónů eur.

Informace o transferové sumě se v některých ohledech malinko rozcházejí. Zatímco server transfermarkt.de uvádí 22,5 miliónů eur, server The Athletic hovoří o 21 milionech. Tak jako tak de Godenzonen vlastně utrží podobnou částku, jakou do něj investovali loni v létě, když přicházel z Rangers. Smlouvu hráč podepsal v Anglii do roku 2027, ve hře je každopádně ještě možné prodloužení spolupráce na základě opce o jeden další.

Bassey si ve své profesionální kariéře vyzkouší již třetí soutěž, po Scottish Premiership a Eredivisie ho čeká možná výzva největší, tedy anglická Premier League. "Vím, jak velkým je Fulham klub. Hraje Premier League, tedy nejlepší ligu na světě, takže jsem o všem nemusel moc přemýšlet. Jsem šťastný, že už je vše hotovo a mohu se soustředit jen na fotbal,” těšil se na nové angažmá třiadvacetiletý obránce.

Autor: Patrik Sandev / theathletic.com, fulhamfc.com, transfermarkt.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
Slavia10

Slušná posila pro Fulham.

Reagovat
AjaxFans

No, ani neé. Je to dřevák

Reagovat
dreambox61

Tak ten delal jeden kiks za druhym

Reagovat
Kucka

Salisua bych bral radši.

Reagovat
Frony

Je nějaká EF FPL? Dneska jsem se rozhodl, že to letos vyzkouším a udělal si konečně účet, tak bych se přidal. Díky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele