Dinamo Záhřeb prodává opory. Šutalo posílil Ajax, Livaković míří do Fenerbahçe

21.08.2023, 10:21
Aktuality

Dinamo Záhřeb půjde do čtvrtečního úvodního zápasu 4. předkola Evropské ligy se Spartou výrazně oslabeno. Poté, co v sobotu neuspělo s AEK Atény v předkole Ligy mistrů a přišlo tím o stovky milionů korun, musí hledat finanční zdroje jinde. Během jediného týdne tak klub prodá dva klíčové hráče, na nichž stála pevná obrana týmu.

Jak informuje chorvatský novinář Ižak Ante Sučić, brankářská jednička Dominik Livaković se stane novou posilou tureckého Fenerbahçe. Gólman, který v Dinamu právě načal osmou sezonu a na loňském mistrovství světa v Kataru vychytal Chorvatům bronz, by měl do Istanbulu odletět ve středu, tedy den před kláním se Spartou. Zbývá jen projít zdravotní prohlídkou - brankář je s týmem dohodnutý, Fenerbahçe má Dinamu zaplatit devět milionů eur (přibližně 216 milionů korun).

Kromě navrátilců z hostování Dinamo zatím žádného brankáře nepřivedlo, chorvatská média spekulují, že ve čtvrtek proti Spartě dostane mezi tyčemi možnost náhradník Ivan Nevistič, který přišel loni v létě od městských rivalů z Lokomotivy Záhřeb. Na svou šanci čeká i zkušený Danijel Zagorac.

V neděli večer navíc vedení dotáhlo odchod klíčového stopera Josipa Šutala. Třiadvacetiletý chorvatský reprezentant, odchovanec Dinama, posílil Ajax, který za něj zaplatil 20,5 milionů eur (přibližně 492 milionů korun). Šutalo v obraně nizozemského giganta doplní krajana Jakova Mediće, jenž přišel v létě z druholigového německého St. Pauli.

Transfer je pro Spartu zajímavý i z jiného důvodu, než že chorvatský mistr nastoupí ve čtvrtek s nově složenou defenzivou. Ajax totiž v létě jednal na Letné o příchodu Martina Vitíka, kýženou posilu do zadní linie ovšem nyní získal v Záhřebu. Příchod ceněného českého obránce tak (alespoň pro tuto chvíli) padá.

Autor: Livesport.cz / David Pávek

Komentáře (48)

Přidat komentář
10

Livaković tolik let přetahuje v Dinamu, aby pak šel do Fenerbahce?

Reagovat
MiChaEl

Bral som ako hotofku, ze po nom lapne Inter ako nastupcovi Handanovica. Ale hold, nie je to moc moderny golman. Napokon, cim slabsi Inter, tym lepsie

Reagovat
Zark

A Šutalo byl zase spojován s Neapolí jako náhrada za Kima, bude zajímavé sledovat, jak se mu povede a zároveň Natanovi

Reagovat
kilobyte

Jak je na tom Dinamo s náhradami? Teď by pro Spartu nemuseli být nepřekonatelný soupeř, ne?

Reagovat
Kuchta

Vůbec, Dinamo i přes tyto odchody je naprosto jasný favorit

Reagovat
Harley111

Myslím si , že nebyl nehratelný ani před tím. Stejně jako Kodaň , se mi zdá že i Záhřeb je neskutečně přehypovanej. Před ligou jsme s nima hráli přátelák , pro ně to byla generálka a s prominutím Záhřeb hrál tužku, nevím jak teď po měsíci , ale není se čeho bát. Respekt ano to je jasný , šance jsou 50-50. Podle 90 procent expertů nás už Kodaň měla převálcovat rozdílem třídy, nakonec jsme v dvojzápase byli lepším týmem a o válcování od Kodaně nemohla být řeč.

Reagovat
Lemond Laws

Taky ten hype nechápu

Reagovat
Seydou Doumbia

Právě že je ideální aby byl hype na druhé straně ne? Čechům se v této pozici hraje lépe než když jsou favorit.

Reagovat
zorz767

Čechům možná jo, ale Sparta má půlku cizinců a 3/4 realizáku. Tím chci říct, že bychom si možná taky měli trochu věřit a ne bejt pořád posraní dopředu.

Reagovat
Seydou Doumbia

Bohužel ta klasická česká mentalita na tým padá a to stačí že to je český tým i kdyby tam byla pětina čechů jen tak je tam zakodovaný mi příjde

Reagovat
kilobyte

Podle přípravy je těžké něco odhadovat. Přeci jenom soutěžní zápasy jsou úplně něco jiného. My jsme proti Kodani ukázali, že nám chybí zkušenosti na zvládání vyrovnaných zápasů. Naopak Dinamo má v pohárech dost zkušeností. Takže tady máme oproti nim velké minus. Ale to že teď pustili 2 opory by nám mohlo dost pomoc.

Reagovat
Seydou Doumbia

Přátelaky nemají žádnou váhu před sezonou.

Reagovat
Harley111

Myslím si ,že právě v tomhle případě to váhu, protože si hráči dokázali , že se s nima dá v pohodě hrát a nemusí bejt posraný už tři dny před zápasem, není to žádná Barcelona stejně jako Kodaň nebyla.

Reagovat
Harley111

váhu má

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak záleží. Mi šlo o to že hodně týmu nebo hráčů působí v přípravě jako mistři, začne sezona a jsou to hovada. Výsledky v přípravě bych nehejtoval a zároven ani nepřecenoval. Pokud to ale Spartě pomohlo tak tím líp.

Reagovat
zorz767

Akorát že s Aténama vypadli úplně stejně trapně jako Sparta s Kodaní.

Reagovat
Selänne

PŘÁTELÁK

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
O.Giroud

Neprekonateľný by neboli ani tak, ale určite to zvýšilo šance Sparty a to sa ešte hovorilo o odchode Ivanuseca.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Lemond Laws

20M EURO

Reagovat
O.Giroud

Už teraz má hodnotu 60

Reagovat
Selänne

Mít v pase anglickou národnost, tak jde za trojnásobek. A to myslím zcela vážně. Do 2-3 let je ve velkoklubu.

Reagovat
BrutusGargamel

V pohodě. Na Spartu budou stačit, i když rozprodají celý kádr

Reagovat
Harley111

Na vás stačí i sešívačky s Bořilem

Reagovat
doshcz

Reagovat
Seydou Doumbia

To na vás taky ne?

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
kilobyte

Tak dlouho proti nám nehrál. Za poslední 2 roky hrál jen proti béčku a tam si z něho dělali prdel hráči béčka a širšího kádru. Jediné co ho zachránilo, aby byl nejhorším na hřišti, bylo to, že vedle něho hrál Kačaraba.

Reagovat
Seydou Doumbia

Já taky koukal dále do vzájemných zápasů a naposledy jak proti vám hrál v základu jste vyhráli 1:0, předtím jste prohráli 3 a 2:0 a to bylo vše v roce 2021.

Reagovat
Harley111

Já nevím , mrknu kdo vyhrál titul

Reagovat
BrutusGargamel

Neštěstí Sparty potěší víc, než úspěch Baníku.

Reagovat
Baronne

Tak to seš docela fanoušek napíču

Reagovat
BrutusGargamel

Jsem nejvěrnější fanoušek soupeřů Sparty. Napíču je leda tak Sparta

Reagovat
Benfica

Sparta komplex

Reagovat
Kucka

Reagovat
kilobyte

Jakože by posbírali nějaké poloprofíky a přijeli sem autobusem a přesto nás porazili. No to by byla ostuda.

Reagovat
El Matador

To by u Sparta nebyla žádná novinka

Reagovat
kilobyte

Tak tohle se stalo Baníku.

Reagovat
ratusek

Reagovat
AjaxFans

No , sú zvědavý. Ta obrana byla doteď děravá

Reagovat
JackDaniels.

Bum! A Dimano ma 30MEGA to je sila

Reagovat
kilobyte

S tím, že ty peníze má Dinamo, bych byl opatrný. Zase není tak jisté, že všechny prachy zůstanou v klubu.

Reagovat
JackDaniels.

Áno, to je pravda. Ale skôr narážam nato za aké neskutočné prachy dokážu dlhodobo predávať hráčov z ligy na ich úrovni. Sila...

Reagovat
kilobyte

Tak ono nejde o úroveň ligy, ale o to, že docela pravidelně hrají LM a staví mladé hráče. Pak ti hráči mají také úspěchy s reprezentací. Menší konkurence v lize jim naopak může vyhovovat v tom, že mají větší prostor pro mladší hráče s potenciálem.

Reagovat
JackDaniels.

Presne tak

Reagovat
vetrnik

Dinamo zrovna vyhodilo trenera. Bišćan uz neni coach...

Reagovat
podnebný

Tož to se bude Spartě hrát dobře. Soupeř bude nejen bez golmana a stopera, ale taky vyhodil trenéra. Věřím ve tři body pro hosty a Krejda se psychicky uzdraví.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele