Arsenal mi neoplatil loajalitu a věrnost, napsal zklamaný Özil

21.10.2020, 21:00
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (336)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
Rothbard

V zápasech musíš běhat, víš to?

Reagovat
smazaný uživatel

vsak to furt robil

Reagovat
Nikikrew

Ved aj bol spomedzi tých čo najviac behali...

Reagovat
Mastný Chobot

Nie je behat ako behat

Reagovat
Golasso

A kolik toho naběhal v tempu, které současný fotbal vyžaduje?

Reagovat
Nikikrew

Je to vsetko o taktike zeby? Da sa pasivnejsie presovat alebok agresivnejsie co Mesut nerobil. Ono ked mas loptu na kopackach tak az tak velke tempo nepotrebujes ze?

Reagovat
Golasso

Obrana:

On nepresoval téměř vůbec. V obranné části hry hraješ v podstatě bez jednoho záložníka, když je v sestavě Ozil. Můžeš většinu času držet míč, ale stačí aby se na to Ozil po jeho ztrátě vysral a hned máš proti sobě rozběhnutý např. úplně zbytečný brejk. Wenger to řešil tím, že k Ozilovi stavěl hráče, kteří byli schopní suplovat Ozilův obranný deficit, ale stejně to nefungovalo. Navíc pokud chceš budovat tým z kvalitních hráčů, tak nemůžeš očekávat, že budou chtít dělat garde Ozilovi. Guardiola nebo Klopp mají v týmu mnohem schopnější hráče, než je Ozil a ti jezdí po zadku jak blázni... pokud chceme jednou být na takové úrovni, tak prostě musí makat všichni.

Útok a držení míče:

Pokud nemáš tempo v útoku, tak se to zvrhne v to naše klasické dobývání vápna z Wengerovy éry. Tam fakt jediná šance byla, že nějaký kreativní hráč procpe míč hlubokým blokem. Ok, dobře, ale to je takové buď a nebo. Navíc spoléháš na hráče, kterému ten zápas zvládne znechutit jeden hráč soupeře, který se na Ozila nalepí a párkrát ho kopne.

Reagovat
Golasso

*Pokud nemáš tempo v útoku, ale daří se ti držet míč

Reagovat
Nikikrew

Ja rozumiem tomu co chces povedat ale opat tu vykreslujes Ozila ako nejakeho anti obranneho futbalistu pricom to nie je proste pravda. Ozil je velmi inteligenty hrac a dobre vie ako ma vykryvat priestory a kedy trocha ,,pritlacit" co sa tyka pressingu. Ozil tam bol najma kvoli utorku, nie obrane ale beriem ze futbal sa kazdorocne vyvija a musia vsetci 11ti dobre branit.

Hovoris ako keby to s nim nefungovalo. Fungovalo to v Arsenali kedy sme mali najplodnejsie sezony za 15 rokov, fungovalo to v Nemeckej repre kde ma stale najvyssi pocet assistencii a najma to fungovalo aj v Madride kde bol totalna spicka. Neviem preco ho tak demoralizujes, nech sa paci pozri si statistiky jeho kariery a mozno aj zmenist nazor.

To co som chcel originalne povedat je to, ze Ozil by som hodil do tak 1/2 zapasov najma vtedy ked budeme nahanat vysledok a budeme my ten tim co bude musiet utocit, nie branit. Cez leto sme nekupili ziadnu kreativitu a som zvedavy kto ho zastupi? Willan?

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Nejvíc vtipné na tom je, že všichni tihle fans dělají z Arsenalu a jeho hry nějakou mašinu plnou top hráčů, ve které by Ozil fakt nestíhal a byl by slabinou týmu. Ale Arsenal je herně tak špatný, že Ozil skutečně je stále jeden z nej hráčů týmu do vytváření šancí a překonání bloku obrany.

Reagovat
Golasso

V té obraně se neshodneme. Vykrývat prostory možná uměl, ale když bylo potřeba presovat, tak mě teda nikdy nepřesvědčil.

Nefungovalo to z toho hlediska, že v obraně nás silnější týmy hrající na presing nebo ty, které byly schopné hrát efektivně na brejky, šíleně trhaly. V útoku zase často stačilo vyřadit Ozila, což nebylo moc těžké a byla z toho pomalá házená kolem vápna. Mluvil o tom tuším i šéf Bayernu před nějakým zápasem v LM. V Německé repre to fungovalo X let zpátky, když pozice 10 byla něco jiného, než teď (a Ozil asi taky neměl současný přístup). Pak to fungovat přestalo a Ozil se s repre nerozešel v dobrém. Real moc neberu, tam se Ozila po pár letech střídavých úspěchů rozhodli prodat celkem výhodně do Arsenalu a postavili bez něj zálohu, která byla úplně jinde.

A tady se sice bavíme o taktice a kvalitě, ale to, co obecně kritizuju hlavně, není Ozilova kvalita. Já kritizuju hlavně jeho přístup a neochotu přizpůsobit se současným požadavkům fotbalu a trenéra. Pokud na to dlabe, tak ho Arteta prostě stavět nebude. Arteta viděl v City kvalitnější hráče žrát trávu, zlepšovat se a makat každý den, proč by se měl najednou podělat z Ozila, kterému se nechce? Moc dobře ví, že s tímhle přístupem (který je bohužel v kolektivu nakažlivý, pokud se neřeší) ten tým půjde do háje a nikam to nedotáhne, a proto ho nebude stavět ani na 1/2 zápasů.

Reagovat
Kucka

Reagovat
hromdopolice

nejsem zastánce Özila, ale s tvým pohledem souhlasím, když tam bude 11 vocasů běhat a nikdo nebude tím originálním a nápaditím, tak to fungovat nebude a navíc to bude nuda

Reagovat
Beči

A může se tomu divit? Poslední minimálně dvě sezony je naprosto nepoužitelný, po hřišti se plouží, neudělá krok navíc. A když dostane míč, nedokáže s ním nic kloudného vymyslet. Kdyby chtěl opravdu hrát, tak by na sobě makal a na hřišti potil krev, což se nestalo.

Reagovat
smazaný uživatel

drž hubu a začni hrát

Reagovat
jk

Chce hrát, ale není na soupisce

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Swarley

tahle doba je fakt jeblá

Reagovat
smazaný uživatel

Něco tu smrdí. Arteta řekl, že je to čistě z fotbalových důvodů a z jeho hlavy. Ale je fakt nejhorším z týmu, že se nevejde ani na soupisku? Přece jenom v určitých zápasech může právě Ozil být platným a Arsenal hraje teď statický nudný fotbal, kde nikdo nic nevymyslí. Je to škoda, dal se určitě efektivně pod Artetou občas využít

Reagovat
Golasso

A proč by musel být nutně nejhorší? To přece není ten problém. Evidentně nemá přístup, který Arteta požaduje. Pokud Ozil na trenérovy požadavky kašle, tak může být talentovaný, jak chce, ale hrát prostě nebude. Pokud Arteta dovolí, aby to švejkoval jeden hráč, tak se najde hromada dalších, kteří to začnou švejkovat taky a ten tým půjde do háje.

Reagovat
smazaný uživatel

ok, souhlasil bych s tím, ale když vidím, jakou sračku ten tým hraje, tak fakt je Ozil hodně nutný, protože Arsenal je 17tý v tvorbě šancí nedá se na to vůbec koukat, Arteta ví, že ten tým je kvalitou průměr ligy a proto se to bude snažit ubetonovat

Reagovat
Golasso

No jo, ale tohle přesně právě Arteta udělat nemůže. Nemůže se dostat do situace, kdy začne dávat prostor hráčům, kteří neplní, co po nich požaduje, jen proto, že mu v něčem teče do bot.

To by si takový Auba třeba mohl říct, že dokud bude nejlepší střelec týmu, tak může na všechno kašlat a stejně bude hrát. Neříkám, že zrovna Auba by to udělal, protože na to kromě "měkkého" trenéra potřebuješ i určité ... ehm... povahové rysy , ale je to příklad. Určitě by se někteří hráči našli.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo ale já si jen myslím, že Arsenal nemá tyto hráče na průnik, přihrávku a moment překvapení. A teoreticky tam může dát někoho jiného, je v týmu spousta průměráků a Ozila si nechat na specifické zápasy, které mu sedí a udělá ty body navíc

Reagovat
Golasso

To je právě to, co Arteta nemůže. Už jsem o tom psal v předchozím komentu.

Reagovat
xjert02

Nesouhlasim. Manazera dela manazerem, ze umi pracovat s lidmi. Tenhle pristup patri do armady, ne do top klubu. Viera byl treninkova lemra a kazdy vi, co to bylo za hrace. On i Arteta si to nakonec uvedomi, ze tenhle rovnostarsky pristup za kazdou cenu je picovina.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Golasso

Umět pracovat s lidmi obnáší i to, že pustíš k vodě ty, kteří tebou vedenému kolektivu nic nedávají. Fotbal je o disciplíně, v některých ohledech možná víc, než armáda.

Už vidím, jak přijdeš vést kolektiv, do kterého zdědíš Lojzu, který na tebe z vysoka dlabe a zároveň je tvůj nejlíp placený podřízený. Zkusíš to s ním po dobrém, nejde to. Zkusíš to s ním po zlém, nejde to. Vyhodit ho nemůžeš, co uděláš? Dáš mu to, co chce a ukážeš ostatním, že si s tebou můžou vytírat zadek? To bych chtěl vidět...

Nevím, kde jsi vzal, že Vieira byl na tréninku lemra, zvlášť když jedna z věcí, kterou Wenger do Anglie v tehdejší době přinesl, byla větší disciplína ve věcech kolem fotbalu a životosprávy. Navíc Vieira tomu na hřišti dával všechno.

Reagovat
xjert02

Mas pravdu. Asi uz jsem moc stary. Rozvadet diskusi dale neminim. Kdo vi a zna, chape, co jsem se snazil naznacit.

Reagovat
Golasso

Promiň, jestli jsem tě nějak urazil. Chtěl jsem jen říct, že i práce s lidmi má nějaké limity.

Reagovat
wesleyborland

A Arteata s ostatními nepracuje? Se podívej na Xhaku na kterýho každý před Artetou každý nadával jak teď hraje.

Kdybys měl firmu a tam ti pracovala x let Maruška, které nikdo jinak neřekne než tetička Maruška. Ze začátku byla jedna z nejlepších pracovnic, uměla se vyznat dobře v šanonech, ale doba se změnila a ty chceš všechno přes počítač, s tím Maruška vůbec neumí a trvá jí to hrozně dlouho. Nechal by sis Marušku dál ve firmě? Asi ne. A s Mesutem je to stejný.

Arteta přišel a chtěl po každým ať maká na tréninku, protože moc dobře ví, že jedině konkurence všude, tě někam posune. Viděl to v City pod Pepkem, navíc má nějakou vizi. A pokud začal tak, že každý hráč musí 100% dávat do bránění a presování a Ozil prostě nikdy v tomhle dobrý nebyl a poslední roky šel prostě dolů. Má 32 let a budovat na něm tým je nesmysl.

Reagovat
xjert02

Co to je za picovinu ta prvni veta s otaznikem? Xhaka vyrostl diky kombinaci vicero faktoru. 1) Ma mentalitu se nevzdavat a naopak jeste vice zabrat, kdyz neco posere. 2) Hlavnim faktorem je zmena herniho systemu, kdy se hraje prave s c. 10. 3) V dynamictejsim rozestavenim vedle nej v zaloze nastupuje, pokud je zdravy, mnohem lepsi hrac a souperi si prirozene budou vice hledet jeho.

Druhy odstavec ignoruji, bo je irelevantni v kontextu Ozila (zato by se hodil na Burese) stejne jako ten 3. odstavec. Jen dodam, ze by stalo za to se podivat na Ozilova cisla od Artetova prichodu v prosinci do jarni korona pauzy. Za tim odstavenim Ozila muselo byt neco vic a delaji z fanousku akorat blbce. Jednou to vyplave.

3. odstavec presne popisuje co rikam o tom armadnim pristupu. Vypada to, jak kdyz neumite vnimat psany text.

Reagovat
wesleyborland

Je hezký že protiargumenty ignoruješ, pak se ale nepouštěj do diskuze, když je neumíš přijmout.

Chápu, že je třeba tvůj oblíbený hráč a já ti to neberu a nikde nepíšu, že za tím nemůže být něco víc.

Ale Arteta požaduje od každého 100% nasazení včetně tréninků. Hvězda/nehvězda. Wenger Ozilovi spoustu věcí dovolil, což už se pslao všude na twittru. Arteta ne. Dneska nehrál ani Auba, protože porušil pravidla. Za mě naprosto v pořádku.

Btw. podívej se jak se dařilo Istambulu od jeho příchodu s ním. To taky o něčem svědčí.

Reagovat
king23

A proc by nemohl hrat FA cup nrbo Ligovy pohar? Vi nekdo? Nebo autor kecá, když tvrdí, že může hrát jen za rezervu?

Reagovat
Nikikrew

Poháre môže hrať ale dobre vieme že si ich nezahrá...

Reagovat
iamek

Reagovat
Mikesh

Táhni do prdele, šancí si měl víc než dost. Za ty prachy předvedls totální hovno, co jsem viděl tak věčně působils odevzdaně a těch pár světlých chvilek byl jen záblesk toho co si mohl zahrát, kdybys chtěl. RIP někde v Bursasporu, tam se můžeš klidně procházet po hřišti.

Reagovat
Remt

Premyslim jestli je vetsi sasek tenhle a nebo ten co ted z Realu hostuje u slepic. Zajebane primadony co za ty prachy predvedou houby a neco jako profesionalita jim taky uz nic nerika. Hlavne ze pak predvedou takovyhle vyrok ze jim nebylo dovoleno hrát.

Reagovat
Mastný Chobot

Smutny koniec genialneho hraca. Zvlastne, stale ma imo kvalitu, aby tomu timu pomohol, ale jeho pristup je zjavne zly.

Reagovat
smazaný uživatel

Len nervy som mal vždy z neho pobehnuť dozadu pomôcť obrancovy v ťažkej chvíli u Özila nehrozí. Počkám si tu oni mi prihraju keď vybojuju loptu.

Reagovat
LH171186

Jak říkal Švejk - "Máš rád Turky ?! No máš rád ty turecký psi ?! " .....

Reagovat
Manik...

Když už, tak "psy"......

Reagovat
Mato178178

A nie tureckí psi? A turecké psy ?

Reagovat
Agent z Melmacu

Reagovat
Kapřík

*pohansky psy

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si myslím, že tú zmluvu musí mať dosť výrazne vylepšenú bonusmi za odohraté zápasy a jeho odstavením sa snaží Arsenal aspoň čo to ušetriť, ináč by mi to nedávalo zmysel, že ho ani nezapíšu na súpisku, keď aspoň do určitých typov zápasov by sa mohol hodiť, aj keď by nehrával stabilne v základe. Škoda, že sa ho v lete nedokázali zbaviť, aspoň nejakou formou hosťovačky ako Real v prípade Balea, ak to vôbec skúšali, pretože toto je pre klub tá najhoršia varianta, mať v kádri neskutočne preplateného hráča a totálne ho vypojiť z hry, takže z neho nemajú absolútne nijakú pridanú hodnotu, len čistú stratu...

Reagovat
Mastný Chobot

Keby to tak bolo, tak by sme nepodpisali Williana, Cedrica alebo Mariho, ci? Ti stoja dokopy ovela viac ako Ozilove bonusy

Reagovat
smazaný uživatel

To hej, ale s tými sa počíta do ďalších rokov a dajú sa ešte prípadne predať. Ozil už by viac ako tento rok nehral a keď sa ho nepodarilo zbaviť a jeho prínos zrejme považujú za minimálny, tak asi mu už nechcú platiť nič navyše, čo nemusia. Ale samozrejme to môže byť aj úplne inač.

Reagovat
Mastný Chobot

S Willianom sa nepocita uz od druheho zapasu kamo

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem, zase nemám toľko času podrobne sledovať všetky zápasy Arsenalu, ale mám pocit, že nastupoval pomerne pravidelne, či? Btw, ja som pri jeho podpise písal, že Arsenal spravil veľkú hlúposť s tou dlhodobou zmluvou pre neho a neverím, že sa to vyplatí, ale že by na neho začal byť hejt už po dvoch mesiacoch, to som ani ja nečakal

Reagovat
Mastný Chobot

Nastupuje pravidelne, ale je to picus odpisany hejt bol nanho este v den prestupu

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Lacko_Boh

Nie je hate na Williana. Nikto v utoku nema dobru fazonu tuto sezonu. Willian bol fajn nakup.

Reagovat
Golasso

Reagovat
Lacko_Boh

podpis, fam ツ

Reagovat
smazaný uživatel

byl fajn je to ok hráč ale hlavně byl zadarmo a to je pro Arsenal to hlavní ale nedá se to na něm postavit, budem rádi za top6

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
Kucka

Reagovat
Talker

Jak si vlastně vede? V prvním zápase byl prý famozní

Reagovat
Mastný Chobot

v prvom zápase áno, odvtedy nezahral dobre

Reagovat
j_mrazik

Takže žádná změna oproti Chelsea. A ty jeho standartky jsou šílený. Na ten balon serou holuby, než to doletí do vápna.

Reagovat
Mastný Chobot

kope ashley youngov

Reagovat
Talker

Haha, přesně podle očekávání - první zápas odehraje super, aby si zajistil základní sestavu a namlsal trenéra a fanoušky a následně se vrátí ke svému průměru.

Podle mého můžete během týdne-dvou počítat s dalším slušným výkonem, aby z té sestavy nevypadl.

Reagovat
mesyas

jak si vlastně zatím u vás vede?

Reagovat
fenixLFC

jj, 32 rocny willian a 29 rocny cedric su fakt hraci s vyraznou resale value

Reagovat
Golasso

To je jedna z asi milionu teorií, které se chytají Ozilovy fanboys, že šetříme na platu, ale jako každá taková teorie to má svoje slabiny. Např:

1) Za předpokladu, že se Ozil opravdu snaží a bojuje o místě v sestavě i na tréninku, ne jenom za klávesnicí – proč by v klubu šetřili na Ozilově platu třeba 100k na bonusech, aby 200k vylili do kanálu tím, že vůbec nenastupuje?

2) Ty smlouvy nefungují tak, že nastoupí do jednoho zápasu a hned mu na účet přiletí 100k na bonusech. To by větší smysl dávalo, kdyby nastupoval sporadicky, byl využitý a šetřilo by se i tak.

Nějakou formu zbavení se ho, jako se zbavil Real Balea bychom brali, ale on se nás prostě drží jak veš plešatýmu na hlavě... vší silou

Reagovat
smazaný uživatel

věř, že ty bonusy fungují na týdenní bázi - psalo o tom The Athletic třeba. Takže reálně ušetří fakt hodně na tom, že Ozil nebude nominovaný třeba ani na zápas atd

Reagovat
Golasso

I kdyby, tak furt lejí do kanálu třeba 3/4 platu. Fakt si představ hypotetickou situaci, a teď budu záměrně trochu přehánět, že by ti na lavičce seděl Ozil, který je na rozdíl od reálného Ozila schopný do týmu přinést opravdové zlepšení (a nevytvořit při tom dalších X problémů), má naprosto ukázkový přístup, maká, jde příkladem ostatním a nasazení takového hráče by ti výrazně zvýšilo šance na dosažení LM.

Řekl by sis: nah... jebu na to, radši ho nebudu nasazovat, budu mu dávat 250k týdně za nic a ušetřím 100k týdně?

ještě ad 2) i kdyby to tak fungovalo, že dostane 100k týdně jenom tím, že vběhne na trávník (což si nemyslím, že je až tak snadné), tak proč ho teda nenasadit aspoň na 1 - 2 zápasy za měsíc? Furt bys ušetřil polovinu peněž z bonusů, ušetřil by sis mediální masáž, hate od fans a ještě by jsi měl schopného hráče do sestavy.

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem no, mne sa Ozil znechutil už niekoľko rokov dozadu a bol by som najradšej, keby sa čo najskôr upratal niekde Erdoganovi do zadku, ale príde mi to ako najpravdepodobnejšia varianta, že Artetovi nesedí do koncepcie a nevidia už v ňom ani žiadny herný prínos, a keď sa ho nepodarilo zbaviť (čo dúfam, že v lete vôbec vyskúšali), tak mu už nechcú platiť ani tých pár sto tisíc či nejaký ten milión za prípadné bonusy a možno ho tak aj vytrestali za to, že sám nechcel ísť...

Reagovat
Golasso

Pokud je jádro v tom, že Ozil nemaká a Arteta ho proto nechce, tak se bavíme o tom stejném. Jestli se ho následně snaží zbavit, tak to je důsledek, ne příčina.

Reagovat
Mastný Chobot

3) Arteta by si urcite nenechal srat na hlavu od vedenia a neodstavoval by hraca, ktory ma podla neho co ponuknut. Kvoli 100k tyzdenne a keby aj, tak preco by sam hovoril, ze nehra kvoli footballig reasons? Aby na seba presmeroval hate lebo sa v tom vyziva?

Ta situacia je zvlastna, ale fakt si nemyslim, ze hlavny dovod je nieco ine ako Ozilov pristup.

Reagovat
Golasso

Právě. Vůbec nechápu ty teorie, co se kolem celé situace rojí . Přitom se stačí jenom řídit logickou úsporností a ne vymýšlet čím dál šílenější konspirace ...

Jinak kdo ještě pochybuje, jak to vidí Arteta, tak by si měl přečíst dnešní rozhovor: https://www.arsenal.com/news/arteta-mesut-ozils-squad-omission

Samozřejmě Arteta nic nemohl říct napřímo, ale "mezi řádky" se k tomu problému vyjádřil tak jasně, že už snad musí každého trknout...

Reagovat
masly008

Proč nemůže nic říct na přimo? Cenu mu už nikam srazit nemůže, pokud by dělal bordel v kabině tak ho pošle do rezervy(nebo je lepší ať s Ačkem trénuje hráč co ví že si nezahraje?)

Prostě mi nedochází proč se neřekne na rovinu vo co go.

Tohle prostě vedení pěkně jebe, ještě hůře než že dali Xhakovi zase pásku

Reagovat
Golasso

Chápu, že tě to štve. Asi bych to taky raději slyšel celé, ale z pohledu klubu je to obecně neprofesionální propírat interní záležitosti skrz média. Možná na to má klub i nějaké "směrnice", ať už psané nebo nepsané. Tyto věci se většinou odbíjí na tiskovkách nějakou frází. Dělají to tak všichni, ne jen my.

Z pohledu toho, co jsem psal výš, je i to Artetovo aktuální prohlášení trochu za hranou, ale ta situace s Ozilem je už tak posunutá za normální hranici vztahu klub-hráč, že už bylo nejspíš potřeba aspoň touto formou něco říct. Ozil v mediálním prostoru Arsenal taky nešetří a klub mu nemůže do nekonečna dělat fackovacího panáka.

Nejhorší je, že pravdu se nejspíš nikdo nedozví ani po ukončení smlouvy. Ozil bude mluvit o křivdách a klub bude buď mlčet nebo nabídne svůj pohled. Budou (přinejlepším) dvě verze příběhu a různé názory o tom, které straně věřit.

Reagovat
Ferguson6

A to ako čakáš, že Arteta pre ofic. stránku Arsenalu povie, že dostal pokyn z vedenia ho tam nedať alebo čo? Navyše nezapísanie Ozila žiadny veľký hate neprinesie.

Reagovat
Mastný Chobot

Nie, nečakám, ale ak by s tým nesúhlasil, tak určite nedáva takéto vyjadrenia, si to aspoň prečítaj.

"Navyše nezapísanie Ozila žiadny veľký hate neprinesie" nie, no, sa pozri na twitter

Reagovat
Golasso

Už jsem zahlídl i ArtetaOut

Reagovat
Ferguson6

To sú max Afričania a Arabi, čo podporujú známe meno, nie klub.

Reagovat
merlick

... and wherever possible use my voice against inhumanity and for justice

posledna veta z jeho IG to zhrnuje. Je to kvoli tomu ze si otvoril hubu na Cinu a jej treatment Ujgurov, z coho sa posrali sponzory a zatlacili na board. Smutne

Reagovat
Mastný Chobot

ďalšia konšpiračka... dodám, že po tom vyjadrení hrával pravidelne v základe ešte 2,5 mesiaca

Reagovat
merlick

"dalsia konspiracka priamo od hraca ktoreho sa to tyka"

j 19 decembra nieco vypustis z ust, a 20 pridu cinania za fly emirates a vecer je hotovo.

Presne ako prestupy vsak? Alebo politika, tiez jedno dnove vyjednavania

Reagovat
Mastný Chobot

koľko dní musí prejsť, kým jedno vyjadrenie začne druhému vadiť? 80?

Reagovat
merlick

vadit a nasledna akcia su dve rozdielne veci ci? Asi si zvykol ze Igor ide robit najvacsiu logisticku operaciu v historii Slovenska za tyzden a teraz to aplikujes vsade

Reagovat
Mastný Chobot

odstaviť jedného hráča zo základu je nejako logisticky náročná operácia? či čo chceš povedať?

Reagovat
merlick

komunikacia ciny cez fly emirates az do londyna je

Reagovat
Shottack

Zrovna Čína reaguje velmi rychle...

Reagovat
Ferguson6

To je síce pekné, ale keď to povie niekto, kto si zároveň pozve Erdogana na svadbu, tak je to silné pokrytectvo.

Reagovat
merlick

neospravedlnuje to klub ktory vytvara vacsie hodnoty ako jeden clovek. Ze sa jeden clovek necha zastrasit je pochopitelne, ale multi milionova obrovska korporacia v zapadnom svete?

Pokrytec ani nie, drzi so svojimi skor - turkami a moslimami - to je uz druha vec. Nacionalizmus je zlo, nabozenstvo troska mensie

Reagovat
Ferguson6

Problémom radikálneho Islamu je, že spája nacionalizmus a náboženstvo.

Každopádne klub ako Arsenal by mal odsúdiť tak porušovanie ľudských práv v Číne ako aj úpadok právneho štátu v Turecku a presadzovanie náboženského fundamentalizmu na úkor sekulárneho vedenia štátu. Teda samozrejme, nemusí, ale ak sa už kluby nechajú zatiahnuť do politického aktivizmu, nech to nie je len vyberanie si toho, čo sa nám hodí a potom policajné násilie v USA je zlé, ale v Číne je ok.

Reagovat
merlick

ale neviem preco hovoris o radikalnom islame. 99.99% moslimov je v pohode, len tam zadrbe nejakemu ajatolahovy z casu na cas a koruptne ludi podsebou

Reagovat
Lacko_Boh

Ako povedal otec vsetkych hipsterov: nie vsetci co piju craft beer su snoby, ale vsetci snoby piju craft beer. Tak isto je to asi s islamom, nie vsetci co vyznavaju islam su t*roristi ale vestci....eehehehe. Tym chcem povedat ze nepotrebujes viac ako Budvar.

Samozrejme ze nie su teroristi a ze ti radikalni su vynimka. Ale je zaujimave vidiet ako volia turci zijuci v nemecku, ako vnimaju moslimovia zijuci v USA americanov a aj napriklad na Afriku relativne rozvinuty Egypt ma prieskumy mienky hodne pozretia. Imho budvar by im paradoxne pomohol.

Na Oxford union je na to clekom zaujimave diskusia:

https://www.youtube.com/watch?v=2MDlZk89oaQ

vs

https://www.youtube.com/watch?v=Jy9tNyp03M0 (toto skorej pre zasmianie)

https://www.youtube.com/watch?v=Ik41uzfc_so

Casto som argumentoval Samom Harrisom, rozhodne stoji za vypocutie ale nieco mi na nom nesedi. Jeden typek tu pekne rozobral mudrlantov, potvrdil ze najvacsie mozgy su na EF (zabudol som jeho nick).

Reagovat
merlick

budvar

keby boli krestanske krajiny rogue states/ destabilizovanymi tak tam dochadza k tomu istemu co sa deje na blizkom vychode. Na slovensku si staci pozriet Bencika a ludi ktorych najde - radikalov ktory posielaju druhych ludi do plynu. Ludi mas vsade takych istych, na slovensku to ukazuju volby celkom - 10-15% radikalne naladenych militantov. Len u nas v Europe to neprepukne lebo mame zachrane mechanizmy v ramci demokracie proti jej prevratenie. Viem ze si to myslel zo srandy, ale nemam rad ten argument o moslimoch ako teroristoch, kedze kopa bielych ludi by velmi rado tiez chytilo kalach do ruky a sprejovalo kade tade. U nich je ten kalach do ruky len lahsie chytit, jebnutych ludi tu mame aj my aj oni.

Sama Harrisa moc nemusim, vela slov malo odpovedi mi pride. Take moderne podcasty o nicom.

Reagovat
Lacko_Boh

hej hej suhlas s tym Harrisom. Podcasty o podcastoch, clickbaiting. Ale mna napriklad dost ovplyvnil co sa tyka vnimania Islamu, predtym som bol podobne na tom ako Ben Affleck (mali take legendarne interview, ale trochu som aj Batman), snazil som sa brat ludi individualne (co samozrejme stale robim, avsak nevsimat si dopad islamu na spolocnost je tiez hlupe).

Ale inak sa tiez este nezhodneme popravde, 10-15% ludi nie je radikalne naladenych militantov. Mozno tak polovica z toho, ani to nie, vela ludi to vnima ako formu protestu/antisystem. A ani ta by tu pravdepodobne nebola, nebyt dost nezvladnutej az provokacnej zurnalistiky z intelektualnej eility pocas migracnej krizy (ze redakcia SME este nerezignovala uz za pokrytie bushovej vojny v iraku mi hlava nebere...nema ich kto k tomu vyzvat).

Nemyslim si ze sme na tom zle, slovaci su v pohodicke, tito ludia budu vsade a vzdy.

Ten problem nie je samozrejme jednoduchy, arabska jar nebola chill jak pivko na teraske ale myslim ze zvalit to len na region/hdp a odignorovat vplyv islama je velke lajdactvo. Iran je fajn priklad.

A EU je v tomto smere neuveritelne pokrytecka.

Reagovat
merlick

tak kotleta ma 10% teraz nejako v prieskumoch, a zatial kazdy kotlebovec co som videl je za nejaku likvidaciu urcitych ludi k tomu si zober smerakov starych komunistov ktori posielaju ludi na kandelabre, kludne to tych 15% moze byt. Keby to samozrejme hovorili druhej strane do oci tak by sa posrala vacsina z nich. Tu si uz nemozes dovolit vyjst vonka a zbit niekoho, alebo nebodaj zabit. Vo velkej vacsine pripadov su tieto utocne delikty penalizovane.

Nase noviny necitam, je tam moc ideologie.

Rozoberas moc vela veci naraz, ale jasne ze islam je militantny ked Mohamed chodil po celom arabskom polostrove a konvertoval ludi pomocou meca. A ked si ludia beru 1400 rokov stary sposob zivota za svoj moderny, potom je to tazke.

EU hlavne nevie zabezpecit svoje vonkajsie hranice, lebo Greci to nezvladaju ale odmietaju zasahovanie do vlastnej integrity prostrednictvom Frontexu, Taliani to iste. Tak potom to tu tak dopadne.

Reagovat
herbage

klub byl rád, že udal Mchitarjana zadarmo. Sokratise se taky nepodařilo udat ani zadarmo a Kolašinaćův přestup také zkrachoval, ale tam není známo, kolik Arsenal za něj chtěl. Prodej či hostování Özila bylo úplné sci-fi, protože zkrátka není žádný zájemce. Pro bohaté kluby s ambicemi je nezajímavý, pro chudé kluby moc nákladný a sám nechtěl ze svých platových nároků slevit ani o píď, na jaře jako jeden z mála odmítl přistoupit na dočasné snížení platu v souvislosti s Covidem. Asi jen nepočítal s tím, že ho klub úplně odstřelí, ale tohle je jeho poslední dobrá smlouva, takže trápit ho to asi nebude. Zkrátka už nemá ambice. V poslední době to řada německých hráčů zabalila před třicítkou, protože hrají dospělý fotbal od 17 v kuse a Mesut to nezabalil dřív, protože mu dobíhá lukrativní kontrakt. Ani bych se nedivil, kdyby v létě pověsil kopačky na hřebík nebo dohrál kariéru někde v Turecku a tam už zůstal

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že v Kolasinacovom prípade nebola problém až tak prestupová suma, keďže Leverkusen momentálne má veľký cash z predaja Havertza, ale taktiež mu nechceli platiť na pomery Bayeru vysoký plat, keď by ani nemal isté miesto v základe a ísť zase dole o nejakých 50%, na to by asi nepristúpil samotný hráč.

Ja to z Ozilovho pohľadu samozrejme chápem, že sa mu nechce ísť niekam do sranda ligy a radšej ten posledný rok odsedí na tribúne, ale čakal som, že by ho možno dokázali aspoň poslať do Turecka na hosťovačku za pár mega, kde by ho tie najbohatšie kluby zrejme brali, keďže tam by bol za hviezdu a aj on samotný má k tej krajine len pozitívne väzby. Ale myslím si, že v lete mu nikto na rovinu nepovedal, že buď odíde, alebo nebude ani zapísaný na súpisku, takže nemal nijakú motivíciu sám o ten prestup usilovať, Škoda, toto je najhoršia varianta pre všetky strany.

Reagovat
Nikikrew

Nema dovod vesat kopacky na hrebik. Po skonceni zmluvy bude mat urcite vela ponuk a myslim si, ze s platom problem nebude nakolko sa upise niekde zadarmo

Reagovat
YNWA__MSN

Tak už jdi konečně pryč

Reagovat
Manik...

Masakr ... S tím platem... Dobře mu tak. Nesnáším chodce

Reagovat
Mastný Chobot

Co Aragorn?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Hokaido

Včera mu bylo 62.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro zajímavost tolik let bylo herci, co hrál Gandalfa v době natáčení LOTR.

Reagovat
Nikikrew

A Sarumanovi tusim ze 72

Reagovat
Vopi11

Reagovat
aragorn

Reagovat
merlick

ste strasne nudny a cloveka to nebavi uz ani s vami

https://www.thesun.co.uk/wp-content/uploads/2020/01/DD-COMP-MESUT-TABLE.jpg?strip=all&w=960

v zapase zo zaciatku roka pred jeho odstavenim nabehal vtedy najviac z timu v tomto zapase. Kludne si najdi aj dalsie zapasy

Reagovat
smazaný uživatel

Tak 7,2 míle (11,5 km) za 90 minut uběhnu i já, když si jdu zaběhat jednou za X měsíců. Nepamatuju se, že bych někdy od Ozila viděl sprinty zpátky bránit po tom, co ztratí balón.

Reagovat
merlick

tento mindset ze nabehane kilometre su priorita vo futbale kolko krat si videl Messiho ist spat pre loptu?

Reagovat
Shottack

A každý klub si může dovolit takového hráče, za něhož to musí odbránit ostatní?

Reagovat
merlick

kazdy nie. Ale klub ktory ma najkreativnejsieho hraca na planete by to mohol zvladnut. V arsenale moc kreativity nie je ak si si nevsimol, iba holding postion hraci a sprinteri. Do kombinacie tak max Partey, Laca, Pepe a Xhaka.

Reagovat
Shottack

Klidně s Tebou souhlasím. Ale je jen na Artetovi, jestli podle jeho názoru převáží výhody vyšší kreativity Özila nad nevýhodami nedostatku dalších herních aspektů. Navíc nevíme, jaký vztah k Özilovi mají spoluhráči. Budou spokojení s pozicí, že dělají nosiče vody a všichni opěvují 20 asistencí Özila? Navíc Pepe mi taky nepřijde jako zodpovědný hráč (možná mu křivdím) a dva a víc nebránících hráčů (viz duo Messi Suarez) už tým těžko utáhne. V dnešním fotbale to tak holt je...

Reagovat
merlick

na druhu stranu si zober ako brani Auba? Je na urovni Ozila, len ludom sa nepaci ten Ozilov pretiahnuty turecky ksicht. Na Aubu som este nepocul kritiku smerom dozadu lebo dava goly.

Mikelovy jeho rozhodnutie neberem, ale so vsetkym s nim suhlasit nebudem. Hrame smerom dopredu biedu tak ci tak, a jediny co tam hral pre oko divaka je out. Teraz nam zostali iba upachtene vitazstva pri ktorych zaspis.

Reagovat
Manik...

Reagovat
Talker

Na druhou stranu, pokud toho naběhá více než zbytek týmu, tak to je podle mého ukazatelem, že to odmakal - možná ne sprinty dozadu, ale tím, že se nabízel, byl v pohybu a vykrýval neustále prostor. Kdyby to byla ta líná lemra, jak se popisuje a rozhazoval rukama a po hřišti se ploužil, tak 11.5km prostě za zápas nedá.

Reagovat
Pride

Hnusák, ať jde do Arábie nebo ke kámošovi do Basaksehiru.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Čenda

A těch 8 milionů liber, tak hezky anglicky nazvaný loyalty bonus?

Samozřejmě nevím 100%, jak to s tím je, ale podle všeho ho fakt dostal na začátku sezóny..

A to ani nezmiňuji, jak tu někdo už psal, že loajalita není jednostranná, i on musí dodržovat smlouvu.

Prostě wtf..ozil je asi fakt podle všeho tak "trochu" zmrd, na druhou stranu, Arsenal v tomhle případě posral snad vše, co šlo, a to od začátku.

Všechny proplesknout.

Reagovat
smazaný uživatel

Velká část fandů Arsenalu zaujala postoj, jakože Arsenal je teď mašina, co šlape a hraje intezivně jako Liverpool a Ozil by opravdu v takovém případě byl slabinou. Bohužel realita je taková, že Arsenal hraje stále nepřesvědčivě a Ozil by pomohl

Reagovat
Lacko_Boh

Necudoval by som sa ak by bol za tym Arteta. A spravil asi dobre, je to sice krute ale teba byt principialny a asi nie je lahke pracovat s Mesutom, z pohladu klubu je toto riesenie asi najmensie zlo. Arteta je zabijak, ma to v ociach.

Reagovat
Mastný Chobot

Suhlasim, Ladislav

Reagovat
Mastný Chobot

lol hore mal byt palcek

Reagovat
Nikikrew

Poviem uz len tolko, ze Arteta podla mna spravil velku chybu pretoze v time nemame kreativnych hracov ako je Mesut, navyse ten ktory vie aj dobre diktovat tempo hry. Co ma sere asi najviac je fakt, ze nedostal po covide ani jednu sancu sa ukazat, to je pre mna docela velky fail. Kazdopadne zasluzil by si viac ako dostojnu rozlucku s timom, ani to mu nebolo dopriate

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už jen z logiky věci, nechat si Ozila prostě na určitý typ zápasů, na určitou strategii, kde umí být platný. Nikdo tady nemluví o tom, že bude nastupovat v základu týden co týden. Ale to místo pro něj měl najít, pár bodů do sezony by určitě přidal a Arsenal fakt nemá nějaké top top hráče

Reagovat
Nikikrew

presne o tom hovorim

Reagovat
Lacko_Boh

Ak sa na to pozeras takto, samozrejme. Ale ak je ale pravda ze Mesut nemaka a je problemovy, tak potom aj ked dokaze mat zapas/relativny prinos, je viac negativ ako pozitiv ho mat na supiske. Rovnaka situacia ako s Guendouzim.

Je to timovy sport. Si predstav sluzit s vojakom na ktoreho sa nemozes spolahnut. A futbal je dolezitejsi nez zivot.

https://www.youtube.com/watch?v=Bh9XTxgMssE

Reagovat
j_mrazik

Football is life!

Reagovat
king23

Ano diktovat tempo hry v taktu pomalého plouzaku, to on skutečně umí

Po Covidu bych mu též dal šanci - šanci se rychle sbalit a odkráčet směrem Erdoganstán.

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle hrál Ozil pod Artetou TOHLE JE PAN FOTBALISTA

https://twitter.com/OzilThings/status/1237508312708587521

Reagovat
Mastný Chobot

on Mesut Ozil's statement...

Everybody is free to express their feelings. What can I say from my side? It's just a football decision that my conscience is very calm about because I was very fair with him. My level of communication with him has been really high, we know what to expect from each other. When I believe that he could contribute to the team to be better, which is why I was hired to this football club - to become the manager, to win football matches, competitions and create and build a project for the short, medium and long-term. He has had the opportunity like everybody else. I'm sad that I had to leave three players off this list, which is never pleasant, but I just have to say that I tried to look everybody in the eye and be comfortable with it. With Mesut, I had this feeling because I have been very straightforward since I arrived at this club.

Myslim, ze tymto vyjadrenim Artetu mozeme ukoncit vsetky konspiracie

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
Golasso

Víc jasně už se k tomu snad v rámci možností vyjádřit nejde. Arteta nemůže říct nic přímo, ale tohle je přímému sdělení tak blízko, jak jen může být. Celý ten rozhovor je zajímavý.

Reagovat
xjert02

Tomuhle se říká "umění nekomunikovat". Dlouhodobě tento přístup přináší pouze a jen problémy.

Reagovat
merlick

tak toto nemoze brat vazne nik

Mikel sa ukazal ako novodoby "hair perfect, tongue even in better shape" boy. Od zapasu s Bournemouthom (kedy Mikel nastupil) na prelome rokov nastupil v ramci premier league Ozil ku 10 zapasom, z ktorych sa s kompletne rozlozenim timom vyhrali 4 zapasy, jeden prehral(s Chelsea) a ostatok remizoval. V zapase s Utd bol MotM. Posledne 3 zapasy kde hral v ramci PL sa vyhrali. V FA cupe pod Mikelom nehral, v EL hral iba jeden zapas v tom nestastnom Olympiakose kde nam horela obrana ako papier.

Takze prestal hravat po vyhratych zapasoch, lebo zrazu prestal kvalitne trenovat (?).

Sancu mu dal nazaciatku, a s timom ktory bol v rozklade sme mali celkom slusne vysledky. Na ihrisku mu to teda dokazal.

Nech sa tu Mikel nehra na sladkeho.. este horsie ako ked tu niekto minule tvrdil ze Emi u nas dostal dostatok sanci, a jeho najvacsia vytazenost za 10 rokov bola jedna sezona kde odohral dokopy minutaz na 10 zapasov, a ostatne roky odohraval tak po jednom dvoch zapasoch za nas.

Mikel sa nam meni na Igora

Reagovat
Nikikrew

Navyse Arteta jasne nepovedal konkretny dovod preco ho nedal na supisku. Len to ze dostal sancu ako kazdy iny a ako pises vyssie, tie zapasy pod nim vobec neboli zle.

Pri tejto jeho logike ako je mozne ze hrava Kolasinac, tragicky Bellerin, chybujuci Luiz.

Navyse naco dopekla su nam 7 stoperi na supiske ked nam chyba kreativita na ihrisku?

Ide slusne proti sebe

Reagovat
merlick

este doplnim wonderkida Willocka. To vazne zoberieme jeho ako jedneho z nasich najlepsich hracov? Ale no tak..

Reagovat
smazaný uživatel

A co je na tom? Ved Ozil u vas buducnost nema tak ci onak.

Podla mna, sa mu Mikel prihovoril, pocuj Mesut, do buducna s tebou neratame hladaj si novy klub v lete. Tvoj plat by nam uvolnil rozpocet na novu tvar do timu. Ak sa nepoberies, nebudes sucastou timu(tlak na jeho odchod).

Mesut sa nepobral, tak bude do konca sezony sediet na tribune.

Reagovat
smazaný uživatel

Sa tvarite, akoby takto odpalil Saku alebo koho. Ozil ma najlepsie za sebou. A aj ked by tuto sezonu vedel nieco timu dat, nedivim sa ze ho Mikel nechce.

Reagovat
Nikikrew

Ide o to, ze v nasom kadri su ovela vacsie nemehla ako Ozil ktory ma podla mna stale nieco ponuknut.

Ak Artetovi nepasuje do formacie, fajn beriem ale robi velku chybu

Reagovat
Mastný Chobot

"Nech sa tu Mikel nehra na sladkeho" ja fakt nechápem, čo vy tu riešite, kde sa hrá na sladkého?

Nenapísal ho na súpisku, lebo s ním nepočíta. Je to jeho rozhodnutie, jeho zodpovednosť a on bude kritizovaný, keď sa to rozhodnutie otočí proti nemu. Tak to má byť. Žiaden alibizmus.

Ja reagujem na tie konšpirácie okolo.

Reagovat
merlick

nikto by to neriesil keby nepatril k nasim najlepsim hracom. Mame tragedov na supiske a jeho nie. Dokym hral (dokonca februara) tak sa nam celkom darilo, a zrazu iba tak z nicoho nic je absolutne neuplatnitelny, nekvalitny a lenivy. Ukazkove odpalenie hraca kvoli "forme"

Reagovat
Nikikrew

Beriem

tak sa ta opytam.Ty osobne, dal by si ho na supisku alebo nie? Dal by si mu sancu sa ukazat?

Reagovat
Mastný Chobot

Načo sa ma to pýtaš? Ešte k tomu druhýkrát. Ja tých hráčov nevidím na tréningoch a nemám vypracovaný ucelený krátkodobý a dlhodobý plán, ako chcem hrať, nemám licenciu a nie som trénerom Arsenalu dopiči, už to pochopíš?

Skúsim to ešte raz; je to rozhodnutie Artetu, za ktoré nesie a bude niesť zodpovednosť. Ja reagujem len na to, aby sme prestali hovoriť o nejakých konšpiráciách už pls.

Reagovat
Nikikrew

Konspiracie nechajme konspiraciami.

Tak to len skus zhodnot to co vidis v zapasoch.

Reagovat
oddy

No taky si vem, že už Emery s ním měl problém a začal ho stavět až mu vyloženě teklo do bot jako znouzectnost. Ljungberg ho taky nestavěl a teď ho přestal stavět i Mikel. To o něčem taky vypovídá.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Nikikrew

Klamstvo

Ljunberg ho postavil do každého zápasu okrem Evertonu. Ešte niečo?

Reagovat
oddy

Jo máš pravdu, on měl pak problém po tom zápase se City a nedal ho na Everton.

Reagovat
Nikikrew

tak

Reagovat
oddy

Ale rád ti to tedy upravím - problém s ním měli tři trenéři v řadě. Stačí?

Reagovat
merlick

ktory traja? Emery a posledne mesiace Arteta?

https://youtu.be/DAsLLKX5vAE?t=427

Reagovat
oddy

Ljungberg

Reagovat
merlick

Freddie odtrenoval 6 zapasov za nas. A 22 augusta 2020 od nas odisiel. Podla tejto logiky bol aj on nechceny u nas v time, tak isto ako Ozil, tak preco by mali byt jeho vyjadrenia/postoje nejakym sposobom relevantne?

Plus Ozil hral pod Fredym vsetky zapasy okrem jedneho..

Reagovat
oddy

A že odešel je relevantní jak? To je přece úplně jedno. A právě ten jeden zápas co nehrál byl reakcí na Mesutovo chování

Reagovat
merlick

takze nemas nazor?

Reagovat
Mastný Chobot

Ja neviem, ale občas mám pocit, že sa bavím s retardmi. Čo to s tým má spoločné ako to vidím ja? Mne sa vidí, že nám chýba zďaleka najviac chýba kreativita, písal som to celé leto, kým ostatní slintali nad Parteyom, ale zároveň mám aj ja výhrady voči Ozilovmu prístupu a úplne rešpektujem Artetovo rozhodnutie. Po tretíkrát - on sa tak rozhodol, on nesie zodpovednosť a ide to na jeho triko. Koniec koncov to aj sám povedal.

Druhá vec, ktorú píšem už asi štvrtýkrát v tejto diskusii - nereagujem na to, či je to Artetovo rozhodnutie správne, reagujem na to tie konšpirácie ohľadom dôvodov, prečo nie je na súpiske, ktoré okrem objektívnych skutočností a faktov vyvracia celkom jasne aj toto vyjadrenie Artetu. Ak by za jeho nezaradením stáli iné faktory, nemal by dôvod takto otvorene hovoriť o Ozilovi.

Už sa chápeme?

Reagovat
merlick

precital som prvu a poslednu vetu si strasny retri pala

Reagovat
j_mrazik

V podstatě nic neřekl.

Možná to bylo proběhlo v tomhle duchu:

A - Nepočítám s tebou

Ö - Ale já chci hrát

A - Jestli chceš hrát, tak musíš jít někam jinam. Pustím tě klidně zadarmo.

Ö - Ok, tak já zůstanu.

Reagovat
Mastný Chobot

No áno, ide o to, že tu ľudia píšu, že Arteta by ho na súpiske chcel, ale vedenie kvôli 100k týždenne / Ujgurom mu to zakázalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal gave Danny Welbeck & Petr Cech a better send off, then they’re giving Mesut Özil...

Škoda,že s Wengerem odešlo i ta přezdívka Classenal a hodnoty klubu.

Reagovat
king23

Upřímně jediná přezdívka, která se kdy chytla byl ARS-ANAL, nic jiného. Je mi líto

Reagovat
John Obi Mikel

4rsenal nic, jo?

Reagovat
smazaný uživatel

O té přezdívce jsem nikdy neslyšel a o těch hodnotách mám taky pochybnosti, že vůbec někdy existovaly.

Reagovat
merlick

sme uz iba penazny podnik

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
frank

Podepsalo 10 000 fanousku ManUtd, Spurs a dalsich.

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Talker

Danny Rose se v dohledné době může stát volným hráčem. Obránce patří Tottenhamu, ten s ním ovšem nepočítá a rád by spolupráci rozvázal. (sport-express.ru)

Na to, že se tak 2 roky zpátky psalo o tom, že ho chceme koupit...

Reagovat
Ferguson6

Môžete ho mať zadarmo

Reagovat
ajouki

Další případ zbytečného předržování hráče. Málokterý klub se umí s hráčem rozloučit v pravý čas. Na jedné straně to umí Leicester, který dokáže hráče prodat za maximální možnou cenu. Na straně druhé to umí Chelsea, která prodá za pro ní vyhodnou cenu, ale v poslední možné přestupní okno. Chelsea se navíc nebojí prodat rivalovi. To je umění nadruhou.

Reagovat
jk

Ty jsi fakt expert. Před čtyřmi lety byl Rose rozhodně jedním z lepších LB ligy a dostal nový pětiletý kontrakt na 60kpw.

Za to chelski má na každého Luize co se podařil prodat Bakayoka s Kepou, který jsou neprodejný s násobně vyššími platy než má Rose

Reagovat
ajouki

Já jsem expert, za to ty mícháš jabka a hrušky. Bakayoko, Drinkwater nebo Kepa jsou hráči, kteří jsou neprodejní a chyby, které se staly už při nákupu. Bavím se čistě o prodeji, kdy máš na stole výhodnou tržní nabídku. Eriksen a Rose jsou z mého pohledu dvě vaše největší chyby na přestupním období. Mohli jste mít za ně 100 milionů liber a posunout se výše.

Reagovat
r.mrazik

a to ho chtel mourek do MU vymenit za Shawa...

Reagovat
smazaný uživatel

Rose za Shawa, Martial za Williana..achhh, este ze uz je preč davno

Reagovat
r.mrazik

jeste ze tak...

Reagovat
jk

On hlavně prý vůbec nechápe, proč nenastupuje a mentálně se zaseknul před třemi lety, kdy byl fakt dobrý.

Reagovat
Ferguson6

Ozil: nehrá

Fanúšikovia Arsenalu: Ako môžu nechať na tribúne najlepšieho hráča? nemáme kreativitu.

Ozil: hrá

Fanúšikovia Arsenalu: Prečo tam to lenivé prasa postavil? Však ho celý zápas nevidno, ten patrí tak na tribúnu. Zbavte sa ho.

A dokola.

Reagovat
smazaný uživatel

Fanoušci by se měli ptát jinak, kde je sakra chyba, že Ozil je stále i ve svých 32 letech nejlepším kreativním hráčem v týmu? Arsenal má opravdu průměrné hráče, Ozil by byl stále platný i při jeho velkých nedostatcích.

Reagovat
Ferguson6

Lenže proti slabým tímom nie je potrebný a proti silným bol aj tak neviditeľný.

Reagovat
smazaný uživatel

A opravdu je? Tak poslední 4 sezóny už neměl žádné oslnivé statistiky.

Reagovat
zekq

Vy jste vsichni upe mimo vsechno je to politika,jde o to ze on nedavno oficialne podporil Muslimske Ujgury v Cine a to se Cinanum kazdopadne nelibilo vse to zacalo timle takze kvuli tomu

uz nehraje to je ten duvod

Reagovat
Whitemedia

Drinkwater u nás trpí podobně, musí to být hrozné..

Reagovat
Sandstorm

Vím, že jsi troll, ale porovnávat TOP hráče s tím Vaším nekopou je hodně mimo mísu.

Reagovat
smazaný uživatel

Pijvoda byl hráčem základní sestavy týmu, který vyhrál Premier League

Reagovat
Sandstorm

Z Arsenalu se stal po odchodu Wengera strašně ubohý klub. A nejhorší je, že tohle nečestný zacházení s Ozilem hodně jejich fanoušků podporuje. Sympatičtější jsou teď snad i slepice s autobusákem.

Reagovat
masly008

Tak Emery dělal co mohl aby to tam dosral co nejvíc,k tomu ti šašci ve vedení.

Reagovat
PaulinhoTheGunner

Rika fanousek Mannchesteru Je to presne naopak, posledni roky pod Wengerem jsme uplne opustili filozofii a atributy, ktere nam historicky prinesly uspech, pod Emerym to bylo pokracovani Wengerovske agonie a jestli bylo neco ubohe, tak konec Koscielnyho. Az Arteta, kteremu se priznam jsem moc neveril, to dokazal zvratit a nasmerovat klub zase zpet spravnym smerem. Odstaveni Ozila je dalsi ze spravnych kroku, i kdyz fail je, ze se nam ho nepodarilo zbavit. Dal bych ho na hostovacku komukoliv kdo by nabidl aspon 30% platu a zbytek doplatime... Ozil ma sve presnosti, ale jeho liny, zklesly projev v kombinaci s kralovskou smlouvou je natolik nezadoucim elementem v tymu, ze jina volba nez zbavit se ho / odstavit ho z meho pohledu nebyla a Artetivi davam palec nahoru zs to, ze na to mel koule.

Reagovat
smazaný uživatel

konec koscielnyho byl ubohy z hlediska koscielnyho, ne arsenalu. z pohledu arsenalu byl ubohy konec iwobiho

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Cobra

Vždy jsme byli sympatičtější.

Reagovat
Mastný Chobot

srandastrom pls

čo je nečestné na tom, že hráčovi povieš, že s ním nerátaš a on napriek tomu neodíde? Inak slepice to spravili Roseovi a vy Jonesovi, to je nečestnosti, čo?

Reagovat
smazaný uživatel

som rad, ze Phila Jonesyho pouzivas v jednej vete s Ozilom

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tunkic

Reagovat
Bakary3

Ozil to jen hraje na sentimentální kecy, aby si jeste získal nejaky sympatie, stejny bylo gesto s platen Gubnersaura, kdyz behem jara odmitl jako jediny snizeni platu.

A tedy, odmitl snizeni platu... odmitl jit jinam, ikdyz vedel, ze hrat nebude.

Nedopsani na soupisku byl jen poslední logicky krok.

On misto toho zustal a rozhodl se vysedet si prachy z posledniho roku kontraktu, tak ted at nebreci a nepise falesny blaboly, ze se o to chce porvat, cely mi to od nej prijde smesny.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
PaulinhoTheGunner

Reagovat
smazaný uživatel

mozno sa mylime no, ale tiez mi pride, ze vsetky tieto jeho gesta a tieto kecy teraz, ze to je vsetko falošne, neverim mu to

Reagovat
hightower

Amen

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Golasso

Reagovat
Gunner14

Mohla z něj být legenda klubu, škoda že to tak dosral.

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
Busby babes

a co jako? proc by mel hrac, co vydelava nejakych 18 mega rocne pristupovat na snizeni platu aby Kroenke, kterej vydelava 100x vic usetril?

Reagovat
Golasso

Aby mohl klub, který funguje soběstačně, udržet výdaje na konkurenceschopné úrovni?

Kroenke nás paradoxně letos podpořil, i když jemu samotnému do smíchu skrz COVID určitě taky moc není. Arsenal mu ani dlouhodobě nevydělává.

Reagovat
masly008

No jo Kroenke možná bude muset na podporu aby se uživil.

A myslím že Arsenal mu vydělává dost.

By mě zajímalo jestli si platy snížili i ve vedení.

Reagovat
Golasso

No, Kroenke to asi ustojí, ale situace pro něj taky není dobrá.

Nevydělává. Mohl by nás ždímat podstatně víc.

Podle toho, co jsem slyšel, tak ano, snížilo si platy i vedení.

Reagovat
Golasso

A to ani Ozila za tohle zrovna nekritizuju, je to jeho věc. Nemá ale smysl popírat význam takových opatření.

Reagovat
Busby babes

hele ja bych si uplne o ty nejbohatsi nedelal strach, ze by se ted meli nejak extra spatne:

Wealth increase in the pandemic

Bezos: $90 billion

Musk: $68B

Zuckerberg: $47B

Gilbert (Quicken): $43B

Waltons: $40B

Ballmer: $22B

Ellison (Oracle) $21B

Gates: $20B

Knight (Nike): $20B

Page/Brin (Google): $19B each

Again, proc to setreni ma platit hrac, kterej ber daleko mene nez majitel? Navic kdyz reknou: hele, snizte si platy, at nemusime nikoho vyhazovat a nasledne vyhodi 55 lidi... to bych si byt hracem Arsenalu pripadal jak totalni kokot, ze jsem na neco takoveho naletel... Pridej k tomu nakup hrace za 50 milionu liber...

Reagovat
Tomanatura

V tymech vlastnenych bohaci bych se jim an to pekne vysral.

Reagovat
bbbauch

Reagovat
bandwagoner

Reagovat
Golasso

Ten výčet nic nevypovídá, protože pandemie nepostihuje všechna odvětví rovnoměrně a některá dokonce zvýhodňuje. Kroenke jako sportovní magnát je COVIDem zasažený víc, než např. Bezos nebo Musk. Navíc obvyklým způsobem využitý pojem "wealth" majitele pro klub z hlediska první vlny pandemie taky nic moc nepřináší, nejvíc to asi ovlivňuje ochotu jít do rizika navzdory souvisejícím nejistotám, pokud je majitel svolný klub dlouhodobě podporovat nad rámec samostatnosti. Majitel se zároveň těžko zbaví málo likvidních aktiv tvořících část jeho "wealth", aby mohl finančně podpořit klub v krátkém časovém úseku. Navíc elasticita může způsobit, že to nemusí být úplně dobrý nápad.

Taky mícháš příjem majitele/hráče a celkové bohatství majitele. Přijem=/=bohatství. Hráče taky nikdo nenutil, aby rozpouštěl svoje úspory ve prospěch klubu. Taky mícháš úsporu na příjmu jednoho hráče oproti nasčítaným úsporám na příjmech většiny hráčů + vedení. Taková částka může v krátkém časovém úseku snadno překročit to, co je Kroenke schopný do klubu nalít a ovlivnit tak třeba konkurenceschopnost v nejbližším přestupáku.

Zpět k Ozilovi:

Já to chápu, proč se kdokoliv může rozhodnout na snížení platu nepřistoupit a Ozila za to neviním. O tom nevyhazování zaměstnanců tuším nic oficiálního nepadlo a mediálně se to smíchalo s restrukturalizací klubu (tzn. s lidmi, kteří by byli odejití i bez COVID). Nákup hráče je krok k udržení konkurenceschopnosti. Kdybychom na Parteyovi uspořili, tak si fakticky s jistotou nezahrajeme LM a do budoucna si s jistotou zkrátíme příjmy střednědobě až dlouhodobě. Z těch příjmů se pak platí i zaměstnanci klubu...

Reagovat
smazaný uživatel

To porovnanie je mimo

Reagovat
Busby babes

micham... tak reaguju na to, ze nekdo proti Ozilovi pouziva jkao klacek to, ze nepristoupil na snizeni platu. To je preci uplne nesmyslny v situaci, kdy mate majitele jakeho mate.

Reagovat
Ferguson6

Tak zrovna Kroenkeho deti sú aj dedičmi Waltonovského impéria.

Reagovat
Golasso

Jako jasně, že ty vazby jsou tam složitější a portfolio jejich aktiv je zpravidla diferencovanější, ale vážně to tam mám ještě vepisovat? Už tak reaguju složitě na věc, kterou většina lidí uvidí zjednodušeně (bohatý majitel bad, "chudý" hráč good) a na principu to nic nemění, protože "wealth" samo o sobě nic neřeší.

Reagovat
Ferguson6

Však ja rozumiem čo píšeš, len zrovna Kroenke je tam priamo naviazaný na Waltonovcov.

Reagovat
Busby babes

tak Kroenke taky nepodnika jen ve sportu ale i v realitach, ne?

Reagovat
Golasso

Jj, v něčem takovém taky jede, ale je známý hlavně jako sportovní magnát.

Reagovat
Busby babes

znamy mozna, jen jeho hlavni business bude asi trochu jinde?

Reagovat
Golasso

Ne

Reagovat
Busby babes

no svoje bohatstvi vybudoval na realitach. az pak zacal kupovat i sportovni kluby.

Reagovat
bbbauch

No asi jo

Reagovat
Golasso

Velkou část jeho podnikání tvoří sport a Arsenal je vlastněn jeho "sportovní" společností. Že takto bohatý člověk podniká i v jiném odvětví, to je běžné. Pointa je pořád jinde.

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
bandwagoner

to se nemuze chtit porvat o misto v sestave i se soucasnym platem? Jasny, jsou hraci, kteri si dobrovolne nechaj v soucasne situaci snizit plat. Ale zaroven mi prijde naprosto legitimni, aby hrac trval na dodrzeni smlouvy.

Kazdej klub pri podepsani noveho kontraktu s tricetiletym hracem riskuje, ze dojde k poklesu formu a hrace budou mit na krku.

Reagovat
Bakary3

V tomhle případě mi jde spíš o to, že věděl, že je odepsanej a že si to může leda tak odsedět.

Takže jeho vyjádření "porvu se o to" jsou jen líbivý kecy, ať to nevypadá, že je s tím spoko, že jen bere prachy za nic, ikdyž sám ví, že má do konce kontraktu pohodu a fakt ani nemá cenu se o nic rvát...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
merlick

tldr co hovoris je "kazdy charitativny krok cloveka je iba jeho egoistickym hranim sa na sladkeho"

BIll Gates approves

Reagovat
Bakary3

Ne, to nehovorím, zkus líp.

Reagovat
merlick

"kazdy charitativny krok Ozila je iba jeho egoistickym hranim sa na sladkeho"

Reagovat
Bakary3

Asi jo

Reagovat
merlick

ako myslis, no ja som v arsenale este nevidel hraca co by robil viac charity :) vlastne dost malo.. mozes menovat kludne rad sa poucim

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
havrys99

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Euphael

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
FUnk

fotka s erdoganem ho zkazila

Reagovat
VojtovaChelsea

Mluvis o loajalite ale behem covidu ses casti platuvzdat nechtel

Reagovat
smazaný uživatel

cena útechy - 350 tisíc libier na týždeň

Reagovat
VP85

Özil na hřišti = mínus jeden hráč. Zadarmo drahý.

Reagovat
kolouch

S temi jeho vykony at radsi sedi v tichosti na tribune a kontroluje, jestli chodi vcas vyplata

Reagovat
king23

Ten lemrák by mohl někam do společného týmu s Balotellim či Kepou....

Do obrany Luiz a kdo dál?

Reagovat
jk

By ho v tom týmu posadil Ben Afra

Reagovat
Remt

Docela dobrej nápad složit 11tku z takovýhle vocasu:-D Fenin v nejlepších letech by se mohl dostat na lavku

Reagovat
smazaný uživatel

neymar a jeho pokus o návrat do barcelony a následne ich dal na súd za loyalty bonus.

Reagovat
Remt

ok útok Bale, Neymar, kdo další?

Reagovat
janinho

tak nakoniec este aj Bale z toho mini suboja vysiel jak bigger man. Ozilovi jasne naznacovali ze s ni nerataju uz minimalne 3 prestupaky ale drzi sa toho platu ako kliest, jak keby nemal zatial dost zarobeno... mohli ho pustit niekam do jeho zaslubenej zeme Erdogastanu ale peniaze su pre Mesutka az na 1.mieste, tak teraz nech neplace.

cudujem sa ze ho tam nevykopli hostovat s tym ze by si jeho plat rozdelili (ako spravil MU s Alexisom).

Reagovat
iamek
Reagovat
smazaný uživatel

mbappe snad i min nez miva messi ne

Reagovat
smazaný uživatel

Tvrdil som, že tento človek je zmrd, keď som videl s akým zanietením hrá za Arsenal ...

Reagovat
Nikikrew

este ty si tu chybal...

Reagovat
Zaschrona

Ancelotti: “Unfortunately, James had a problem during the game [v Liverpool]. He had a mistimed tackle with Virgil van Dijk at the beginning of the game and he will not be available for the game against Southampton."

Reagovat
smazaný uživatel

Dijk zrakvil Jamesa no

Reagovat
Swarley

tak u Jamese se musí s nějakým výpadkem bohužel počítat, ale prý to není nic vážného a jen by mohl chybět na zápas se Saints, ne?

Reagovat
Zaschrona

Doufejme.

Reagovat
Svatej

Snad Dijka potrestaji!

Reagovat
Busby babes

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Už keď on používa termín lojalita,tak sa musel už ten futbalový svet úplne zblázniť...hlavne v umere výkon=plat.... šašo jeden

Reagovat
smazaný uživatel

Hehe, Fabinho zranil Kuduse z Ajaxu, který bude chybět několik měsíců? Dočkáme se podobného brekotu jako od fans LFC po zranění van Dijka?

Reagovat
iamek

A Dijk Jamese

Reagovat
smazaný uživatel

to sa pytas v nespravnej sekcii

Reagovat
smazaný uživatel

kde je sekce dementů? liverpoolsky.net?

Reagovat
smazaný uživatel

nevim

Reagovat
Mastný Chobot

Arsenal have handed a trial to Mitchel Bergkamp, son of club legend Dennis. 22-year-old Bergkamp is a free agent having left Dutch second tier side Almere City & has spent the week training at London Colney with Steve Bould’s U23s team. [@charles_watts, Goal] #afc https://t.co/Syy6cSWLeB

Posila na AM od januara by bola

Reagovat
Golasso

Bergkamp > Ozil

Reagovat
smazaný uživatel

boa mikel dava strasne priposrane zostavy v poharoch, to ma trochu serie

Reagovat
smazaný uživatel

Jadon Sancho appears to be disenchanted at Borussia Dortmund. The Manchester United target isn’t himself this season and is off the pace as part of an underachieving team #mufc #mujournal

[Bild]

Reagovat
smazaný uživatel

Edo takticky snížil cenu na zimu

Reagovat
smazaný uživatel

Sancho who...Amad Traore♥

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

jeho vysneny prestup nedopadl...

Reagovat
smazaný uživatel

fanusikovia na stadione

Reagovat
iamek

Mufc are on red alert at the possibility of hiring Luis Campos as sporting director. —- Zdroj. Bulvar

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lacko_Boh

hm, prisna zlta, pepe to spravil sikovne ale podla mna to nemali piskat, viac by sa mi lubil taky futbal :)

Reagovat
Lacko_Boh

OT: to co za pubertaka komentuje na BT?

Reagovat
Nebelung

obávám se, že je to žena.

Reagovat
smazaný uživatel

mikula lubim ale zacina ma znepokojovat ze to pod nim prilis casto nuda

Reagovat
Golasso

Zkus být jednou nahoře nebo vyzkoušejte nějaký hračky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

Reagovat
tweek

Reagovat
smazaný uživatel

oh boy

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
patas92

LEGO je super v jakémkoliv věku

Reagovat
efjay

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Euphael

Reagovat
Olen, Tomi Hohuluk

Reagovat
naheCZ

Reagovat
tweek

Ten Královec to píská strašně.

Reagovat
smazaný uživatel

kralovec je owny?

Reagovat
Olen, Tomi Hohuluk

Reagovat
Liveral

Královec to dobře nezvládá. Fauly píská jak se mu zachce na obě strany a žlutý rozdává dost nesmyslný

Reagovat
Liveral

Gabriel a Partey dobře, Saka vlastně docela taky jinak bída. Hrajeme strašně prizdisráčsky i proti takovymuhle soupeři.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

btw martinez > leno

Reagovat
Golasso

Reagovat
smazaný uživatel

I've got to say we've finally replaced Vieira, my god the passing, the power, the domination, the defensive astuteness, sensational stuff from Elneny it has to be said

Reagovat
Liveral

Reagovat
Mastný Chobot

Egyptian Busquets to zasa raz bossoval. Ten pre-assist pass, uff, nadhera.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
iamek

Fletcher bude pomáhat u akademie. Konkrétně U16

Reagovat
Mastný Chobot

Gabo zatial vyzera uzasne kazdopadne. Snad si to udrzi chalan.

Reagovat
Busby babes

https://www.ft.com/content/78f21f12-afee-4a4d-bff9-ce232fa4976e" target="_blank">https://www.ft.com/content/78f21f12-afee-4a4d-bff9-ce232fa4976e" target="_blank">https://www.ft.com/content/78f21f12-afee-4a4d-bff9-ce232fa4976e" target="_blank">https://www.ft.com/content/78f21f12-afee-4a4d-bff9-ce232fa4976e" target="_blank">https://www.ft.com/content/78f21f12-afee-4a4d-bff9-ce232fa4976e" target="_blank">https://www.ft.com/content/78f21f12-afee-4a4d-bff9-ce232fa4976e" target="_blank">https://www.ft.com/content/78f21f12-afee-4a4d-bff9-ce232fa4976e" target="_blank">https://www.ft.com/content/78f21f12-afee-4a4d-bff9-ce232fa4976e

If the best players are self-driven, then how much of the manager’s job is motivation? “It is overrated,” he replies. “If you have every week to motivate players to be performing on Saturday, forget it. If they don’t want it, leave them at home, you’ll waste your time. You’re not there to motivate players who don’t want it. Globally, players at that level are motivated.” He believes the manager’s task is to create a “performance culture” that pushes players to ask themselves “the fundamental questions: how can I get better? Have I achieved my full potential? What can I do to get there?”

Please use the sharing tools found via the share button at the top or side of articles. Copying articles to share with others is a breach of FT.com T&Cs and Copyright Policy. Email licensing@ft.com to buy additional rights. Subscribers may share up to 10 or 20 articles per month using the gift article service. More information can be found at https://www.ft.com/tour" target="_blank">https://www.ft.com/tour" target="_blank">https://www.ft.com/tour" target="_blank">https://www.ft.com/tour.

https://www.ft.com/content/78f21f12-afee-4a4d-bff9-ce232fa4976e" target="_blank">https://www.ft.com/content/78f21f12-afee-4a4d-bff9-ce232fa4976e" target="_blank">https://www.ft.com/content/78f21f12-afee-4a4d-bff9-ce232fa4976e" target="_blank">https://www.ft.com/content/78f21f12-afee-4a4d-bff9-ce232fa4976e" target="_blank">https://www.ft.com/content/78f21f12-afee-4a4d-bff9-ce232fa4976e" target="_blank">https://www.ft.com/content/78f21f12-afee-4a4d-bff9-ce232fa4976e" target="_blank">https://www.ft.com/content/78f21f12-afee-4a4d-bff9-ce232fa4976e" target="_blank">https://www.ft.com/content/78f21f12-afee-4a4d-bff9-ce232fa4976e

Arsenal finally asked him to leave in May 2018. “I wasn’t ready to go,” he admits in the book. “Arsenal was a matter of life and death to me and, without it, there were some very lonely, very painful moments.” He has never been back to the Emirates to watch a game. He says: “Today I have no contact with any deciders in the club at all, so I feel maybe it’s better I continue like that.”

Please use the sharing tools found via the share button at the top or side of articles. Copying articles to share with others is a breach of FT.com T&Cs and Copyright Policy. Email licensing@ft.com to buy additional rights. Subscribers may share up to 10 or 20 articles per month using the gift article service. More information can be found at https://www.ft.com/tour" target="_blank">https://www.ft.com/tour" target="_blank">https://www.ft.com/tour" target="_blank">https://www.ft.com/tour.

https://www.ft.com/content/78f21f12-afee-4a4d-bff9-ce232fa4976e" target="_blank">https://www.ft.com/content/78f21f12-afee-4a4d-bff9-ce232fa4976e" target="_blank">https://www.ft.com/content/78f21f12-afee-4a4d-bff9-ce232fa4976e" target="_blank">https://www.ft.com/content/78f21f12-afee-4a4d-bff9-ce232fa4976e" target="_blank">https://www.ft.com/content/78f21f12-afee-4a4d-bff9-ce232fa4976e" target="_blank">https://www.ft.com/content/78f21f12-afee-4a4d-bff9-ce232fa4976e" target="_blank">https://www.ft.com/content/78f21f12-afee-4a4d-bff9-ce232fa4976e" target="_blank">https://www.ft.com/content/78f21f12-afee-4a4d-bff9-ce232fa4976e

Isn’t that sad? A player as gifted as Arsenal’s Mesut Özil, signed by Wenger in 2013, has become unwanted because he cannot cope with today’s frenzied pressing game. “Yes, it has killed some artists,” agrees Wenger. “Today, football goes at 200 miles an hour, so you have to show first that you can go on the train. Once you’re on the train, you can express your talent but if you cannot get on the train, you don’t play.”

Please use the sharing tools found via the share button at the top or side of articles. Copying articles to share with others is a breach of FT.com T&Cs and Copyright Policy. Email licensing@ft.com to buy additional rights. Subscribers may share up to 10 or 20 articles per month using the gift article service. More information can be found at https://www.ft.com/tour" target="_blank">https://www.ft.com/tour" target="_blank">https://www.ft.com/tour" target="_blank">https://www.ft.com/tour.

https://www.ft.com/content/78f21f12-afee-4a4d-bff9-ce232fa4976e" target="_blank">https://www.ft.com/content/78f21f12-afee-4a4d-bff9-ce232fa4976e" target="_blank">https://www.ft.com/content/78f21f12-afee-4a4d-bff9-ce232fa4976e" target="_blank">https://www.ft.com/content/78f21f12-afee-4a4d-bff9-ce232fa4976e" target="_blank">https://www.ft.com/content/78f21f12-afee-4a4d-bff9-ce232fa4976e" target="_blank">https://www.ft.com/content/78f21f12-afee-4a4d-bff9-ce232fa4976e" target="_blank">https://www.ft.com/content/78f21f12-afee-4a4d-bff9-ce232fa4976e" target="_blank">https://www.ft.com/content/78f21f12-afee-4a4d-bff9-ce232fa4976e

“I think it has uniformised a bit too much the way to play. Today you have two kinds of play. Teams defend very high [near the opponents’ goal], or very deep [near their own goal]. Basically, the [manager’s] speech is always the same, ‘Let’s win the ball back as quickly as possible and try to kill on the break.’ Everybody presses on the first ball from the keeper. It has emphasised chain-defending to close balls down. And it has killed a little bit the creativity.”

Does he feel 70? “Not at all. I still play football, official games. My next game is on November 9. I must say honestly, I cannot play every three days.”

Reagovat
Busby babes

shit. se to trosku pokazilo to nakopirovani...

Reagovat
iamek

Reagovat
Busby babes

If the best players are self-driven, then how much of the manager’s job is motivation? “It is overrated,” he replies. “If you have every week to motivate players to be performing on Saturday, forget it. If they don’t want it, leave them at home, you’ll waste your time. You’re not there to motivate players who don’t want it. Globally, players at that level are motivated.” He believes the manager’s task is to create a “performance culture” that pushes players to ask themselves “the fundamental questions: how can I get better? Have I achieved my full potential? What can I do to get there?”

“I think it has uniformised a bit too much the way to play. Today you have two kinds of play. Teams defend very high [near the opponents’ goal], or very deep [near their own goal]. Basically, the [manager’s] speech is always the same, ‘Let’s win the ball back as quickly as possible and try to kill on the break.’ Everybody presses on the first ball from the keeper. It has emphasised chain-defending to close balls down. And it has killed a little bit the creativity.”

Does he feel 70? “Not at all. I still play football, official games. My next game is on November 9. I must say honestly, I cannot play every three days.”

Arsenal finally asked him to leave in May 2018. “I wasn’t ready to go,” he admits in the book. “Arsenal was a matter of life and death to me and, without it, there were some very lonely, very painful moments.” He has never been back to the Emirates to watch a game. He says: “Today I have no contact with any deciders in the club at all, so I feel maybe it’s better I continue like that.”

Isn’t that sad? A player as gifted as Arsenal’s Mesut Özil, signed by Wenger in 2013, has become unwanted because he cannot cope with today’s frenzied pressing game. “Yes, it has killed some artists,” agrees Wenger. “Today, football goes at 200 miles an hour, so you have to show first that you can go on the train. Once you’re on the train, you can express your talent but if you cannot get on the train, you don’t play.”

Reagovat
bbbauch

No tys tomu dal tykravo

Reagovat
Busby babes

si ty financial times predplatte no.

Reagovat
Olen, Tomi Hohuluk

Reagovat
Mastný Chobot

Je to frajer, skoda, ze nechce nejakym sposobom spolupracovat s Artetom a jeho timom. Ale chapem to, mozno by to bolo aj trochu podradne pre taku personu. Kazde jeho vyjadrenie je ale trefne.

Reagovat
Busby babes

tak ono to spis vypada, ze zajem neni z druhe strany, ne?

Reagovat
Mastný Chobot

Mikel Arteta concedes he would like Arsene Wenger to have a role at Arsenal in some capacity.

https://www.mirror.co.uk/sport/football/news/arsenal-mikel-arteta-arsene-wenger-22851943

Reagovat
smazaný uživatel

BAN

Reagovat
REPLIKATOR

BAN

Reagovat
Golasso

Btw bude i článek o Sokratisovi? Na toho chudáka si teď nikdo ani nevzpomene

Reagovat
smazaný uživatel

Smradlavý Erdoganov prd.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele