Özil odešel do Fenerbahce. Fanouškům Arsenalu napsal dopis

24.01.2021, 17:07
Aktuality
Mesut Özil se stal definitivně hráčem tureckého Fenerbahce Istanbul. Bývalý německý reprezentant přichází do klubu jako volný hráč poté, co rozvázal svou smlouvu s londýnským Arsenalem. Dvaatřicetiletý fotbalista se upsal Fenerbahce na tři a půl roku.

Özil v Arsenalu působil od roku 2013, kdy přišel z Realu Madrid. Klubu pomohl k zisku tří FA Cupů, nicméně jeho konec nebyl nijak idylický. Od března minulého roku nenastoupil k soutěžnímu zápasu a dlouho se spekulovalo o jeho odchodu. Celkem odehrál za Arsenal 254 zápasů a vstřelil 44 branek.

"Je těžké vyjádřit slovy lásku, kterou k Arsenalu a jeho fanouškům cítím. Těch osm let se nedá popsat v jednom dopise. Každopádně do konce života zůstanu Gunnerem," napsal Özil.

"Arsenal je klub na vysoké úrovni s velkou prestiží. To bylo něco, co jsem cítil pokaždé, když jsem šel na hřiště. Hráči, trenéři i funkcionáři se mění, ale klubové hodnoty a fanoušci, to všechno zůstává," doplnil Özil.

"Poslední měsíce pro mě nebyly nejlehčí. Jako každý hráč chci hrát každou minutu. Člověk se ale v životě musí dívat hlavně na pozitivní věci a ne ty negativní," dodal.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (354)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele